Results 91 to 105 of 121
Thread: Αλλαγή απο Remeron σε Tritico
-
01-07-2023, 18:28 #91
Αν το cipralex με το τριτικο δεν σε βοηθήσουν, μπορείς να ξαναδοκιμασεις το ρεμερον με το cipralex ή και μόνο του το ρεμερον. Κι αν ούτε με αυτά αισθανθείς καλύτερα, υπάρχουν κι άλλα φάρμακα. Αλλά για να κρίνεις το κάθε φάρμακο ή τον κάθε συνδυασμό φαρμάκων πρέπει να περάσει κάνα δίμηνο τουλάχιστον ώστε να έχουν φύγει και οι παρενέργειες. Θέλει υπομονή. Πάντως μιας που το ανέφερες, νομίζω ότι ο Ελον Μάσκ έκανε μια δήλωση για το wellbutrin, ότι θα έπρεπε να το απαγορεύσουν. Εγώ τρίτο φάρμακο δεν θα έβαζα.
- 03-07-2023, 10:29 #92
το wellbutrin το έχω πάρει στο παρελθόν μόνο του και δεν μπορούσα να κοιμηθώ...απλά σκεφτόμουν μήπως τώρα μπουστάρει την ενέργεια αλλά δε θα το δοκιμάσω.
το πρόβλημα είναι ότι μου έχει χαλάσει ο ύπνος , δεν παίρνω xanax αλλά δεν κοιμάμαι καλά.
τώρα είτε αλλάζω το trittico με remeron ή αυξάνω το trittico.
θα μιλήσω με το γιατρό μου τηλεφωνικός και θα δω τι θα μου πει
04-07-2023, 12:00 #93
Δυστυχώς κι εγώ δεν κοιμάμαι καλά. Πρέπει να αυξήσω το ρεμερον στα 30mg ή να παίρνω το σιπραλεξ πρωί κι όχι απόγευμα ή να κάνω και τα δύο.
04-07-2023, 15:27 #94
εχθές ξεκίνησα κι εγώ remeron πάλι , το αυθεντικό όχι γενόσημο , ελάχιστη δόση 3,75mg , το πήρα με άδειο στομάχι και με έπιασε για τα καλά...κοιμήθηκα καλά αλλά σήμερα έχω λίγο hangover.
Ο γιατρός μου έχει προτείνει και σαν λύση για τον ύπνο μικρή δόση seroquel
04-07-2023, 16:32 #95
04-07-2023, 16:49 #96
Πήγα σήμερα σε άλλον γιατρό, νευρολόγο. Μου πρότεινε να παίρνω το σιπραλεξ πρωί και να δοκιμάσω αύξηση του ρεμερον για τρεις μέρες και αν δεν καλυτερεύσει ο ύπνος να αυξήσω το σιπραλεξ γιατί θεωρεί ότι το ρεμερον στις πιο χαμηλές δόσεις είναι καλύτερο για τον ύπνο και πως με την αύξηση του σιπραλεξ επειδή θα μειωθεί το άγχος θα καλυτερεύσει ο ύπνος σε κάνα δεκαπενθήμερο με ένα μήνα. Η δική μου εμπειρία είναι εντελώς αντίθετη, δηλαδή όταν έπαιρνα το ρεμερον στα 30mg κοιμόμουν πολύ καλά ενώ όταν έπαιρνα το σιπραλεξ στα 20mg εξακολουθούσα και είχα μέτριο ύπνο και αίσθημα θολουρας. Το πρόβλημα είναι ότι με το ρεμερον ακόμη και όταν κοιμομουν πολλές ώρες δεν ήμουν πραγματικά καλά. Αρπαζομουν, μου έμπαιναν ιδέες στο μυαλό. Προς το παρόν απλά θα αρχίσω να παίρνω το σιπραλεξ πρωί. Μακάρι να βοηθηθουμε, είναι κουραστικό να ασχολούμαστε συνέχεια με αυτό το πράγμα, τέλος πάντων μην αρχίσω την γκρίνια.
04-07-2023, 17:06 #97
Θελει πολλές δοκιμες να βρεθει ο βελτιστος συνδιασμος, την θεωρια με την χαμηλή δοση του remeron μου την ελεγε και σε μενα ο γιατρός μου, μαλιστα μου ελεγε να παιρνω 7.5mg αλλα εγω στα 15mg ειχα καλύτερα αποτελέσματα. Τωρα το αλλο που λεεει οτι με την αύξηση του σιπραλεξ θα πεσει το αγχος και θα βελτιωθεί ο ύπνος εγω προσωπικά δεν το πιστεύω καθολου, σε ολους εμας που εχουμε επιμονη αϋπνία η διαταραχη εχει ανεξαρτητοποίηθει, εγω πχ τωρα μπορω να πω εχω σχεδόν μηδενικο άγχος ωστόσο η αυπνια συνεχιζει κανονικοτατα.
04-07-2023, 17:53 #98
Κι εγώ από την εμπειρία μου έχω διαπιστώσει οτι η υπναγωγος δράση του remeron είναι δοσοεξαρτωμενη.
Αυτό το hangover που μου έχει βγάλει τώρα το remeron είναι βάσανο, σερνομουνα σήμερα στη δουλειά και τώρα έχω βάλει παιδικά στα παιδιά αντί να τα πάω βόλτα...περιμένω να έρθει το βράδυ να ξαπλώσω, θα περάσω πάλι μια βδομάδα μέχρι να συνηθίσω το remeron...φοβερή
04-07-2023, 18:36 #99
04-07-2023, 18:42 #100
Ναι, ο παλιός γιατρός μου το δέχτηκε αυτό που λέμε για το ρεμερον, ότι στα 15mg και στα 30mg ο ύπνος ήταν καλύτερος, παρόλο που την ξέρει τη θεωρία περί χαμηλών δόσεων. Κάνε υπομονή. Εγώ τελευταία κοιμάμαι και το απόγευμα, αμέσως μετά τη δουλειά. Πάντα σαν οργανισμός είχα ανάγκη τον μεσημεριανό ή απογευματινό ύπνο. Κι ας ξέρω ότι επηρεάζει τον βραδινό. Δεν βγαίνει η μέρα αλλιώς για μένα. Είμαι ικανός να μην σηκωθώ από τον καναπέ μετά τη δουλειά αν δεν κοιμηθώ το απόγευμα.
04-07-2023, 18:44 #101
Πάντως ο νευρολόγος είπε ότι ο συνδυασμός σιπραλεξ με ρεμερον είναι καλός, είπε ότι δεν προκαλούν εξάρτηση, έκπτωση στη γνωστική λειτουργία ή κάτι άλλο. Μακάρι, τι να πω.
06-07-2023, 11:02 #102
καλημέρα παιδιά , εχθές ζορίστηκα πάρα πολύ , πήρα προχθές το βράδυ 7,5mg remeron και μου έβγαλε τις ζαλάδες που μου είχε βγάλει και παλιότερα αλλά πολύ χειρότερα...ζαλιζόμουνα συνέχεια , αδυναμία και κατά το μεσημέρι ένοιωσα μια βραδυκαρδία και αίσθημα ένα βήμα πριν τη λιποθυμία...έτοιμος είμουνα να φύγω από τη δουλειά αλλά έκατσα και ήπια παγωμένα νερά και άντεξα...
εχθές το βράδυ πήρα seroquel που μου είχε προτείνει ο γιατρός αλλά επειδή φοβήθηκα δεν πήρα 25mg , το έκοψα στη μέση και κοιμήθηκα 7ωρο συνεχώμενο , σήμερα δεν έχω ούτε ζαλάδες ούτε hangover ούτε τπτ...
δυστυχώς το remeron αν και στο παρελθόν μου είχε κάνει καλό δεν ξέρω τι έχει γίνει και ο οργανισμός μου δεν το αντέχει πλέον...
τώρα με το seroquel έκανε καλή δουλειά στον ύπνο αλλά δεν παύει να είναι αντιψυχωτικό , ο γιατρός βέβαια μου έχει πει ότι μέχρι 100mg είναι αμελητέα η δόση...το έχει δοκιμάσει κάποιος για ύπνο?
το cipralex μου έχει κάτσει πολύ καλά και επειδή είμαι φρέσκος στην αγωγή 14 μέρες καταλαβαίνω τη διαφορά από τώρα με θεαματικά αποτελέσματα σε άγχος , κοινωνική φοβία και καταθλιπτικά συναισθήματα με ελάχιστες παρενέργειες...
πρέπει να κατασταλάξω με το θέμα ύπνου, είτε συνεχίζω seroquel είτε αυξάνω trittico, σύντομα γιατί από Σεπτέμβριο ανεβαίνει πολύ η δουλειά και θα δυσκολευτώ πάρα πολύ αν έχω και τις παρενέργειες παρέα...
06-07-2023, 14:14 #103
Το remeron στο ξεκινημα τα κανει αυτα και εγω οταν το ξεκινουσα για μια βδομαδα δεν μπορουσα να παρω τα ποδια μου. Το seroquel το ειχα δοκιμασει μονο 2 μερες αντεξα, μου εβγαλε κατι σαν τρομο και τρεμουλο και πεταγομουν απ το κρεβατι το χειρότερο φαρμακο που εχω δοκιμασει εως τωρα το ειχα παρει βεβαια οταν ξεκινουσα πρωτη φορα αγωγη στην ζωη μου με αντικαταθλιπτικά (εσιταλοπραμη) και μου το δωσε σαν βοήθεια για τον υπνο το βραδυ και ισως ηταν αντιδραση του οργανισμου και στα δυο φαρμακα μαζι, δεν ξερω.
Το remeron το πηρες μαζι με το tritico?
06-07-2023, 14:23 #104
χωρίς το trittico το πήρα το remeron.
εμένα πάλι το seroquel μου έκανε καλή εντύπωση γιατί σήμερα είμαι οκ , μόνη παρενέργεια ίσως ότι τα όνειρα ήταν πολύ αληθοφανές, κάτι που δε με χαλάει εκτός κι αν είναι εφιάλτης...
το remeron το έπερνα για κανένα χρόνο και μετά μου έβγαλέ τη ζαλάδα σαν παρενέργεια νόμιζα ότι είχα καρδιά έκανα εξετάσεις ολα καλά και μόλις το έκοψα συνήλθα.
06-07-2023, 17:02 #105
Άρα ο γιατρός σου προτείνει σεροκουελ για τον υπνο και cipralex για την κατάθλιψη, άγχος κλπ. Εάν σου ταιριάζει μια χαρά. Ο χρόνος θα δείξει. Βλέποντας και κάνοντας. Εγώ δεύτερη μέρα που παίρνω το σιπραλεξ πρωί και νιώθω καλύτερα, μάλλον επειδή κοιμήθηκα καλύτερα.