Results 1 to 12 of 12
-
20-08-2023, 16:32 #1
Ήμουν καλά για 3 μέρες και πάλι ο ιδεοψυχαναγκασμος εμφανίστηκε. Αγωγή.
Πάλι σήμερα ενώ ήμουν καλά 3 μέρες παρήγγειλα γλυκό από έξω και μου μπήκε στο νου όταν το έφερε ο διανομέας ότι έριξε μέσα το αίμα του. Έψαξα τη συσκευασία ήταν κολλημένη με σελοτειπ και από τη μια ήταν λίγο κάπως. Παρόλα αυτά έφαγα και δεν είδα κάτι περίεργο. Τώρα όμως μου κόλλησε ότι έβαλε αίμα μέσα να με κολλήσει κάτι. Δεν ξέρω γιατί έχω τέτοιες σκέψεις ότι κάνω όπου πάω ότι ο άλλος θα μου κάνει κάτι για να με κολλήσει. Ακόμα και σε εξωτερικές δραστηριότητες συνέχεια αυτό σκεφτομαι και δεν μπορώ να κάνω τίποτα με χαρά. Δεν είμαι καλά πάλι. Δεν με βοηθάει τίποτα. Δεν ξέρω τι να κάνω. Η αγωγή φαίνεται να βοήθησε ελάχιστα αλλά δυστυχώς πάλι τέτοιες σκέψεις έχω και με επηρεάζουν πολύ. Προσπαθώ να σκεφτομαι λογικά ότι δεν είναι όλος ο κόσμος κακός και να βρω την εμπιστοσύνη μου που έχει χαθεί τελείως αλλά δεν τα καταφέρνω. Έχω μείνει χωρίς δουλειά και σήμερα όλη μέρα ήμουν πεσμένη και για αυτό. Ο οισοφαγος μου χάλια και με έπιασε ο έξω από εδώ να παρω γλυκό ενώ ξέρω ότι είμαι προβληματική. Δεν με αντέχω άλλο αλήθεια. Δεν αντέχω να ζω. Δεν αντέχω τίποτα.
- 20-08-2023, 16:51 #2
Δεν κατάλαβα. Φοβάσαι μη έβαλε αίμα σε αυτό που σου έφερε για να σε κολλήσει κάτι;
Ίσως πρέπει να ψαχτείς λίγο περισσότερο να δεις τι είναι αυτό που σε στιγμάτισε και πιστεύεις πως όλος ο κόσμος θέλει το κακό σου. Και γενικά δεν εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους.
Παιδική ηλικία; Ένας "κακός" σύντροφος" Μια "κακή" φίλη;
Τα φάρμακα γενικά θέλουν χρόνο για να δεις αποτελέσματα. Ε αν δεις ότι δεν βοηθάνε ή σε χειροτερευουν, καλύτερα να μιλήσεις με τον γιατρό σου. Να του πεις και τις σκέψεις σου.
20-08-2023, 16:59 #3
Φοβάμαι ότι έβαλε με σύριγγα το αίμα του μέσα στο γλυκό και εγώ δεν το είδα. Ξέρω πως ακούγεται τρελό. Δεν ξέρω γιατί έχω αυτές τις φοβίες συνέχεια το φοβάμαι. Συνέχεια φοβάμαι ότι κάποιος κάτι βάζει στο φαγητό μου από έξω. Συνέχεια φοβάμαι ότι κάποιος θα με ακουμπήσει και θα με κολλήσει επίτηδες ειτζ. Όταν ήμουν μικρή μου έτυχε κάτι μέσα στον ηλεκτρικό με έναν τύπο που έλεγε πως είχε ειτζ και είχε αίμα στα χέρια και προσπαθούσε να ακουμπήσει όλο το κόσμο και δεν ξέρω γιατί μετά έκανα καιρό να το ξεπεράσω και να βγω από το σπίτι. Έχω χάσει την πίστη μου στους ανθρώπους και έχω Συνέχεια άγχος και δεν εμπιστεύομαι κανέναν. Εκτός οικογένειας όλοι φοβάμαι ότι θα βάλουν κάτι μέσα στο φαΐ μου ότι θα είναι αποσεκτοι και ότι θα με κολλήσουν κάτι κακό. Τώρα είμαι τελείως κακια το ξέρω αλλά επειδή δεν μου άρεσε ο διανομέας καθόλου και επειδή έχω πρόβλημα μου κόλλησε ότι έχει ρίξει κάτι μέσα. Είχα διαβάσει και για μια που έριχνε το αίμα της μέσα σε κοκτειλ πιο παλιά και φοβάμαι πολύ. Τώρα μου έχει χαλάσει το στομάχι και είμαι σε άθλια κατάσταση. Το γιατρό κυριακατικα δεν μπορώ να τον ενοχλήσω. Φοβάμαι πολύ ότι κόλλησα κάτι. Έφαγα και εγώ και ο φίλος μου και όταν του το είπα μου λέει " δεν θα το μάθουμε ποτε" τόσο απλά. Εμένα όμως δεν με βοηθάει αυτό. Φοβάμαι πολύ. Πως θα ζήσω έτσι τη ζωή μου. Προσπαθώ και δεν βλέπω γιατρειά και απογοητευομαι πολύ. Γιατί δεν μπορώ να είμαι φυσιολογική γιατί. Δεν αντέχω άλλο να ζω.
20-08-2023, 17:19 #4
Πρώτα από όλα δεν ψάχνεις το οτιδήποτε στο ίντερνετ.
Ίσως για ένα διάστημα θα ήταν καλό να σταματήσεις να παίρνεις φαγητό από έξω και να φτιάχνεις το δικό σου έτσι ώστε να ηρεμήσεις κάπως και να είσαι πιο συγκέντρωμενη στη ψυχοθεραπεία σου (αν δεν κάνεις, βάλε το στο πρόγραμμα). Μπορείς ακόμη να πας σε ένα εστιατόριο να καθίσεις που νιώθεις άνετα ή να πηγαίνεις εσύ να παίρνεις το φαγητό και όχι να έρχεται ο διανομέας σπίτι σου.
Δεν ακούγονται παράλογα, κόλλησε το μυαλό. Αλλά είναι καιρός να ξεκολλήσει.
Απομάκρυνε ότι σε στρεσάρει και μίλησε με έναν ειδικό.
Τον ψυχίατρο πάρε τον αύριο τηλέφωνο.
Όσο για αυτό που λες, σιγά μην ασχοληθεί ο διανομέας και βάλει αίμα στο φαγητό σου. Αυτοι τρέχουν να πάρουν όσο περισσότερες παραγγελίες μπορούν, που χρόνος; Και τι θα κερδίσει άμα το κάνει;
Η λογική σου μόνο ξέρει την αλήθεια. Άκουσε την
20-08-2023, 17:40 #5
Καλησπέρα,
Αν δεν κάνεις ήδη, ξεκίνησε ψυχοθεραπεία με ειδικό στην ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχή, παράλληλα με την αγωγή σου, πιστεύω ότι θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς καλύτερα τις σκέψεις και φοβίες σου όταν εμφανίζονται, με όποια μορφή εμφανίζονται. Μην τις αφήνεις να σε ταλαιπωρούν, βάλε το πρώτη προτεραιότητα στη ζωή σου, για να βελτιωθεί η κατάσταση και να ηρεμήσεις.Hit me with music...
20-08-2023, 18:02 #6
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας. Αυτό προσπαθώ να κάνω να μη τρώω από έξω αλλά πίστευα ότι θα τα καταφέρω να φάω χωρίς να νιώσω έτσι η να σκεφτώ αυτό το πράγμα. Δεν ξέρω γιατί τραβάω αυτό το ζόρι. Και γιατί η αγωγή δεν με βοηθάει καθόλου. Απλά συνέχεια φοβάμαι ότι κάποιος που θα έχει ειτζ θα θελήσει να με κολλήσει η και να μη το ξέρει και να με κολλήσει. Ζητώ συγγνώμη αλήθεια δεν ξέρω γιατί νιώθω έτσι ντρέπομαι και φοβάμαι ταυτόχρονα. Από την άλλη έχω κουραστεί να ζω έτσι. Γίνεται να μη φας ξανά ποτέ τίποτα από έξω? Η ότι κι αν ακουμπώ ότι κι αν με ακουμπάει εκτός σπιτιού να νιώθω έτσι? Μέχρι και που περπατάω να φοβάμαι μην πατήσω σύριγγα και δεν το πάρω χαμπάρι? Εντωμεταξύ και ο φίλος μου έφαγε για να μου δείξει ότι δεν υπάρχει φόβος αλλά εγώ εκει
20-08-2023, 20:06 #7
Για ποιο πράγμα ζητάς συγνώμη;
Κάνε όπλο σου το ότι ντρέπεσαι και αντιμετώπισε το. Και εγώ φοβόμουν τα πάντα. Μια μέρα ήμουν σε ένα κλειστό χώρο στάθμευσης και από πάνω ήταν ένα αυτοκίνητο σε κινηση. Ακουγόταν ένα βουητό και με έπιασε πανικός. Ένιωθα ότι θα πεθάνω. Την άλλη φορά πέρασε ένα ελικόπτερο πάνω από το σπίτι και τρελάθηκα. Τα πάντα με οδηγούσαν στο ότι ήρθε η ώρα μου. Παιχνίδια του μυαλού.
20-08-2023, 21:40 #8
Εγώ φρίκαρα με την οδήγηση και έκανα κύκλους στο ίδιο σημείο επί ώρες. Δεν ξέρω τι είναι αυτό το πράγμα. Γιατί φοβάμαι ότι όλοι θα μου κάνουν κακό πέραν της οικογένειας. Νιώθω ότι όλοι θέλουν να με κολλήσουν ειτζ. Το νιώθω δηλαδή και δεν μπορώ να κάνω τίποτα ότι κάνω είναι με χίλιες δύο σκέψεις μετά. Αν μπω στο μετρό το ίδιο. Όταν περπατάω το ίδιο νομίζω ότι παντού πατάω σύριγγες. Και μετά έφτασα ως εδώ να σκεφτώ ότι ο διανομέας θα ρίξει αίμα του να με κολλήσει. Δεν ξέρω τι σκατα έχω πάθει. Ζητάω συγνώμη γιατί προσβάλω κόσμο και γιατί κουράζω κόσμο. Δεν το θέλω.
20-08-2023, 21:56 #9
20-08-2023, 22:08 #10
Το ξέρω. Εννοείται ούτε εγώ έχω δει ποτέ. Και αυτό που είχα ακούσει για την κοπέλα που έφτιαχνε ποτά και έριχνε το αίμα της μέσα ήταν στο εξωτερικό. Έχουν γίνει τόσο δύσκολοι οι καιροί μας που με αγχώνει πολύ ότι τέτοιο ακούω. Γενικά με αγχώνουν όλα και μου βγαίνουν σε ψυχοσωματικα. Δυστυχώς. Δεν ξέρω αν αυτό το άγχος μου δημιουργεί πρόβλημα και με τον οισοφάγο μου ή ο οισοφαγος μου με αγχώνει σε τέτοιο βαθμό που να σκέφτομαι τέτοια πράγματα. Ελπίζω με την αγωγή να ηρεμήσω όσο παίρνουν οι μέρες.
21-08-2023, 08:44 #11
21-08-2023, 11:00 #12
Το να σου μπήκε τόσο έντονα η ιδέα ότι σου έβαλε αίμα στο γλυκό, αυτό ισχύει όταν με το συγκεκριμένο άτομο έχεις κάποιο προηγούμενο.
Αυτό με το έιτζ, για καποιο ιδεοψυχαγκαστικό άτομο, θα το χαρακτήριζα ως μεμονωμένο συμβάν που κάποτε σχεδόν ξεχνιέται. Σε σένα πιστεύω είναι θέμα υπερευαισθησίας σε κάθε τι αρνητικό με το οποίο έρχεσαι σε επαφή το οποίο όμως ως περιστατικό από μόνο του δεν θα έλεγα ότι κολλάει τόσο έντονα στη μνήμη μας εκτός κι αν μας συνέβηκαν κι άλλα συναφή τέτοια περιστατικά με συμπεριφορές άλλων οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλούσαν βλάβη στην υγεία μας και να η ιδέα με τον διανομέα αν δεν τρέχει τίποτα άλλο μαζί του.
Γνώρισμα ενος ατόμου με ιψδ είναι να ταυτίζει άτομα που συναντάει σήμερα με άτομα με τα οποία σχετίστηκε στο παρελθόν και του άφησαν κάποια ψυχική πληγή επειδή τα άτομα στο σήμερα έχουν ίδια φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά και στοιχεία χαρακτήρα - συμπεριφοράς με τα άτομα στο τότε.
Δεν ξέρω αν έχεις δει και ψυχολόγο, όμως όλα αυτά από την επαφή μου με ψυχολόγο ξέρω ότι αντιμετωπίζονται με την εκλογίκευση τους, δηλαδή να τα βάζουμε στις λογικές αντικειμενικές τους διαστάσεις και να κατεβάζουμε τον πύχη της σημαντικότητας και της υπερβολής σπό τη σκέψη μας, και με το να τα διώχνουμε από τη σκέψη μας όταν αναμοχλεύονται στη σκέψη μας ως διαστρεβλωμένες σκέψεις.γιάννης