Η δικη μου ιστορια
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 7 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 104
    Senior Member

Η δικη μου ιστορια

Καλημερα και χρονια πολλα.Παρακολουθω το φορουμ παρα πολλα χρονια,αλλα πρωτη φορα γραφω
    Εχω πολλα χρονια προβλημα με αγχος που ξεκινησε με αρρωστοφοβια απο ευερεθιστο εντερο,πριν 6 περιπου χρονια.Μεχρι σημερα οτιδηποτε εχει γραφτει σε αυτο το φορουμ το εχω ζησει…ταχυπαλμιες,εμβοες,� �εσμιδωσεις,ζαλαδες κτλ κτλ
    Πολλες φορες τα παλευα ολα αυτα μονος μου,με γυμναστικη κτλ και με τις σκεψεις οτι αν ηταν κατι θα χειροτερευε και τελικα περνουσε,αλλα ηταν και καποιες φορες που ηταν δυσκολα
    Απο το καλοκαιρι και μετα τα πραγματα δυσκολεψαν.Καποιες κρισεις πανικου που οδηγησαν τους τελευταιους 4 μηνες 2 φορες στα επειγοντα και μια ακομη στον καρδιολογο
    Αιματολογικες,3 καρδιογραφηματα,υπερηχο καρδιας,2 ακτινογραφιες θωρακα,1 αυχενα ολα μια χαρα
    Τελικα πριν 1 εβδομαδα αποφασισα να παω σε ψυχιατρο.Μονο που μπηκα μεσα και μιλησα μαζι του ενιωσα πολυ καλα.Μου εδωσε θεραπεια με αγχοκυτικο και αντικαταθλιπτικο.Μου ειπε βεβαια για ενα μηνα το αγχοκυτικο μεχρι πιασει το αντικαταθλιπτικο
    Ερωτησεις
    1)Παρολο που παιρνω το αγχολυτικο,οταν νρισκομαι σε χωρο που δεν αισθανομαι ανετα,δεν νιωθω καλα (αγοραφοβια το ειπε ο γιατρος)
    2)υπαρχει περιπτωση να υπαρχει καποιο προβλημα υγειας που δεν βλεπουν οι γιατροι;;
    3)χθες διπλασιασα τη δοση του αντικαταθλιπτικου,αλλα νιωθω απο χθες αναγουλα εντονη,μπορει να ειναι απο το χαπι;;

Senior Member
    Έκανες τόσες εξετάσεις και όλα είναι μια χαρά οπότε αποκλείεται να έχεις κάποιο θέμα σωματικό. Νομίζω και η ψυχοθεραπεία θα σε βοηθήσει, επειδή ταλαιπώρησε τόσο καιρό με ψυχοσωματικά. Το έχεις σκεφτεί; Να βρεις τι πραγματικά φταίει και να το δουλέψεις; Δώσε χρόνο στα χάπια για να δράσουν και συνέχισε την προσπάθεια.

Senior Member
    O γιατρος μου ειπε να ξεκινησουμε τη φαρμακευτικη θεραπεια και μετα τον μηνα σιγα σιγα να κανουμε και ψυχοθεραπεια
    Να παρω λιγο τα πανω μου ειπε για να μπορουμε να κανουμε σωστη κουβεντα
    Πλεον εχω κουραστει τοσα χρονια και θελω να ξαναβρω τον εαυτο μου και ολες οι ελπιδες μου ειναι σε αυτα που μου λεει ο γιατρος

Senior Member
    Επισης ξεχασα να πω πως,ως συνηθως,ολα ερχονται στο μυαλο μολις κλειδωσει σε κατι,οσο ειναι απασχολημενο με κατι δεν εχω τιποτα
    Προσπαθω να το απασχολω αλλα δυστυχως δεν τα καταφερνω και παντα ερχομαι γυρω γυρω στις σκεψεις μου.
    Αυτες τις μερες παντως εχω μονιμα αυτη την αναγουλα

Senior Member
    Quote Originally Posted by KwsGian View Post
    Επισης ξεχασα να πω πως,ως συνηθως,ολα ερχονται στο μυαλο μολις κλειδωσει σε κατι,οσο ειναι απασχολημενο με κατι δεν εχω τιποτα
    Προσπαθω να το απασχολω αλλα δυστυχως δεν τα καταφερνω και παντα ερχομαι γυρω γυρω στις σκεψεις μου.
    Αυτες τις μερες παντως εχω μονιμα αυτη την αναγουλα
    Κι εγώ αυτές τις μέρες έχω αναγούλα. Ειδικά όταν με αγκαλιάζουν και με φιλάνε κάτι ξεχασμένοι συγγενείς που όλο τον χρόνο δεν ήξεραν καν αν ζούσα.
    Είσαι στην αρχή της θεραπείας, πρέπει να κάνεις υπομονή. Και το ότι καταφέρνεις έστω και λίγο να ξεφεύγεις από όλο αυτό είναι σημαντικό. Φίλους έχεις; Συγγενείς που να νιώθεις κοντά σου, να πεις μια κουβέντα;

Senior Member
    Εχω αρκετους φιλους και παρεες στους οποιους φυσικα δεν τα αναφερω ολα αυτα,απλα εχω και εναν πολυ καλο φιλο που τραβαει ακριβως τα ιδια και μπορει να με καταλαβει.
    Οι συγγενεις απλα λενε το γνωστο,μην αγχωνεσαι,απο το αγχος σου ειναι ολα αυτα,βρες κατι να κανεις να ξεχαστεις κτλ κτλ
    Η αληθεια ειναι οτι το παλευω πολλες φορες,οπως αλλωστε το παλεψα 6 χρονια,απλα κουραστηκα και ειπα να ζητησω βοηθεια απο εναν ειδικο,μηοως απαλλαγω μια και καλη
    Το μονο κακο ειναι οτι οι ασχημες στιγμες,απλα εγιναν αρκετα πιο πολλες τον τελευταιο καιροκαι γιαυτο ειπα να ζητησω βοηθεια
    Θελω παρα πολυ να τα αφησω ολα αυτα πισω και μακαρι να το καταφερω,δεν θελω να ειμαι αλλο ετσι

Senior Member
    Εχω αρκετους φιλους και παρεες στους οποιους φυσικα δεν τα αναφερω ολα αυτα,απλα εχω και εναν πολυ καλο φιλο που τραβαει ακριβως τα ιδια και μπορει να με καταλαβει.
    Οι συγγενεις απλα λενε το γνωστο,μην αγχωνεσαι,απο το αγχος σου ειναι ολα αυτα,βρες κατι να κανεις να ξεχαστεις κτλ κτλ
    Η αληθεια ειναι οτι το παλευω πολλες φορες,οπως αλλωστε το παλεψα 6 χρονια,απλα κουραστηκα και ειπα να ζητησω βοηθεια απο εναν ειδικο,μηοως απαλλαγω μια και καλη
    Το μονο κακο ειναι οτι οι ασχημες στιγμες,απλα εγιναν αρκετα πιο πολλες τον τελευταιο καιροκαι γιαυτο ειπα να ζητησω βοηθεια
    Θελω παρα πολυ να τα αφησω ολα αυτα πισω και μακαρι να το καταφερω,δεν θελω να ειμαι αλλο ετσι
    Όσοι σου λένε ότι είναι από το άγχος και δεν ασχολούνται περισσότερο, το κάνουν επειδή δεν ξέρουν τι περνάς, προφανώς δεν το έζησαν για να καταλάβουν.
    Είναι πιο έντονα ολα επειδή μας πέρασαν το μήνυμα ότι αυτή την περίοδο πρέπει να είμαστε με άλλους ανθρώπους, να διασκεδαζουμε, να κανουμε δώρα και όσοι δεν έχουν ανθρώπους που τους νιώθουν πραγματικά διπλα τους πέφτουν ψυχολογικά. Ενώ δεν υπάρχει λόγος. Συνεχισε τη θεραπεία με τα χάπια, θα αρχίσεις και τη ψυχοθεραπεία και θα δεις ότι θα αλλάξουν τα πράγματα.Απλά κάνε λίγη υπομονή..
    Last edited by george1520; 27-12-2023 at 06:53.

Senior Member
    Σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου φιλε μου.Πολλες φορες σκεφτομαι και το ενδεχομενο η αν υπαρχει περιπτωση να μην καλυτερευσω με την αγωγη και αυτο με αγχωνει λιγο παραπανω.Γιατρος βεβαια ειπε να παρω το αγχολυτικο ενα μηνα μεχρι να με πιασει το αντικαταθλιπτικο και μετα δεν θα μου ξαναχρειαστει,θα συνεχισω μονο με το αντικαταθλιπτικο
    Συνηθως ετσι γινεται;;;

Senior Member
    Σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου φιλε μου.Πολλες φορες σκεφτομαι και το ενδεχομενο η αν υπαρχει περιπτωση να μην καλυτερευσω με την αγωγη και αυτο με αγχωνει λιγο παραπανω.Γιατρος βεβαια ειπε να παρω το αγχολυτικο ενα μηνα μεχρι να με πιασει το αντικαταθλιπτικο και μετα δεν θα μου ξαναχρειαστει,θα συνεχισω μονο με το αντικαταθλιπτικο
    Συνηθως ετσι γινεται;;;
    Δεν έχω ιδέα πως λειτουργούν τα συγκεκριμένα χάπια. Την κατάθλιψη την ξεπέρασα με ψυχοθεραπεία. Αλλά γιατί δεν εμπιστεύεσαι τον γιατρό σου;

Senior Member
    3)χθες διπλασιασα τη δοση του αντικαταθλιπτικου,αλλα νιωθω απο χθες αναγουλα εντονη,μπορει να ειναι απο το χαπι;;
    Ναι. Πινε νερο και να μην διψας, δεν ξερω αν ειναι απο τα χαπια η την καταθλιψη, αλλα γινεσαι αναισθητος στην διψα.

Senior Member
    Προσπαθω να ξεχνιεμαι και να ειναι ολα καλα αλλα δεν το καταφερνω παντα.Η αναγουλα εφυγε,ηρθε ο πονοκεφαλος και λογικα μετα κατι αλλο.Οπου διαβαζω γραφει οτι αργουν να δρασουν λιγο τα φαρμακα απλα αγχωνομαι γιατι δεν βλεπω διαφορα.Παντα κατι με γυριζει πισω…Χθες πχ στη δουλεια μου ημουν μια χαρα,το βραδυ ειχα ανησυχο υπνο και το πρωι σηκωθηκα με πονοκεφαλο
    Πως γινεται τη μια στιγμη να εισαι ενταξει και την αλλη χαλια,δεν μπορω να καταλαβω

Senior Member
    Προσπαθω να ξεχνιεμαι και να ειναι ολα καλα αλλα δεν το καταφερνω παντα.Η αναγουλα εφυγε,ηρθε ο πονοκεφαλος και λογικα μετα κατι αλλο.Οπου διαβαζω γραφει οτι αργουν να δρασουν λιγο τα φαρμακα απλα αγχωνομαι γιατι δεν βλεπω διαφορα.Παντα κατι με γυριζει πισω…Χθες πχ στη δουλεια μου ημουν μια χαρα,το βραδυ ειχα ανησυχο υπνο και το πρωι σηκωθηκα με πονοκεφαλο
    Πως γινεται τη μια στιγμη να εισαι ενταξει και την αλλη χαλια,δεν μπορω να καταλαβω
    Ήσουν καλά επειδή ήσουν δουλειά και απασχολούσες το μυαλό σου. Το βράδυ χαλαρώνεις και έρχονται όλα, το μυαλό ανακυκλώνει τα ίδια και τα ίδια και αυτό σε ρίχνει. Είναι λογικό..

Senior Member
    Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου για το κουραγιο που μου δινεις…Ειναι μεγαλη υποθεση να ξερεις οτι καποιος σε καταλαβαινει και εχει περασει απο το σταδιο που περναω εγω τωρα και μπορει να σου δωσει συμβουλες
    Κραταω και την υπομονη που ειπες να πιασει η θεραπεια και να ξαναβρω σιγα σιγα το δρομο μου.Μακαρι ολα αυτα να γινουν καποια στογνη μια κακη αναμνηση

Senior Member
    Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου για το κουραγιο που μου δινεις…Ειναι μεγαλη υποθεση να ξερεις οτι καποιος σε καταλαβαινει και εχει περασει απο το σταδιο που περναω εγω τωρα και μπορει να σου δωσει συμβουλες
    Κραταω και την υπομονη που ειπες να πιασει η θεραπεια και να ξαναβρω σιγα σιγα το δρομο μου.Μακαρι ολα αυτα να γινουν καποια στογνη μια κακη αναμνηση
    Και ψυχοθεραπεια.. Να χτίσεις άμυνες.. Όλα καλά θα πάνε.

Senior Member
    Ο γιατρος ειπε να αρχισει να ενεργει η αγωγη και μετα θα ξακινησουμε και την ψυχοθεραπεια.Μου ειπε να νιωσω λιγο καλυτερα για να μπορουμε να κουβεντιασουμε καποια πραγματα…Οπως ειπα,και μονο που μιλησα μαζι του μια φορα,με ειχε βοηθησει παρα πολυ

Page 1 of 7 123 ... LastLast