Στρες, βοήθεια
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 25
    Senior Member

Στρες, βοήθεια

Έχω να μιλήσω σε μια διαδικτυακή εκδήλωση. Με έχει ξαναπιάσει κρίση πανικού και σε κανονική εκδήλωση και διαδικτυακά, σε σημείο να έχω τρέμουλο. Πώς να το αντιμετωπίσω;

Senior Member
    Μην πιεζεσαι, αν δεν μπορεις μην το κανεις, δεν θα χαθει ο κοσμος. Η υγεια σου εχει μεγαλυτερη αξια απο το τι θα σκεφτουν οι αλλοι για σενα.

Senior Member
    Τώρα έχω συμφωνήσει, δεν μπορώ να τους κρεμάσω. Τι να κανω; Πιστεύετε ότι μπορώ να το κάνω; να μην το σκεφτομαι και απλά να το διαβασω;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Skiouros8 View Post
    Έχω να μιλήσω σε μια διαδικτυακή εκδήλωση. Με έχει ξαναπιάσει κρίση πανικού και σε κανονική εκδήλωση και διαδικτυακά, σε σημείο να έχω τρέμουλο. Πώς να το αντιμετωπίσω;
    Τι σε αγχώνει? Ότι δεν θα καταλάβουν τι θα πεις? Ότι δεν θα τα πεις σωστά? Ότι δεν θα δώσουν την σημασια που θες?

Senior Member
    Τώρα έχω συμφωνήσει, δεν μπορώ να τους κρεμάσω. Τι να κανω; Πιστεύετε ότι μπορώ να το κάνω; να μην το σκεφτομαι και απλά να το διαβασω;
    Δεν προλαβαινεις να το ακυρωσεις δλδ, η ντρεπεσαι να το κανεις;

Senior Member
    Εγώ πιστεύω ότι για να απαλλαγούμε από το φόβους μας πρέπει να πάμε κόντρα σε αυτούς. Επομένως με το να το ακυρώσεις δεν θα κερδίσεις κάτι. Απλά θα αισθανθείς μια προσωρινή ανακούφιση. Αλλά τις καταστάσεις που σε φοβίζουν θα τις ξανά βρεις μπροστά σου αργά η γρήγορα. Οπότε εγώ θα σου έλεγα να τολμήσεις και στην τελική μην σε νοιάζει η γνώμη του κόσμου, ούτε πως σε βλέπουν. Σκέψου ότι είσαι σπίτι σου την ώρα που μιλάς. Ή στην τελική αν αγχώνεσαι τόσο πάρε ένα ζαναξ πριν φύγεις από το σπίτι και θα δεις ότι θα αποδώσεις όπως θέλεις. Καλή επιτυχία!

Senior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Τι σε αγχώνει? Ότι δεν θα καταλάβουν τι θα πεις? Ότι δεν θα τα πεις σωστά? Ότι δεν θα δώσουν την σημασια που θες?
    Όλα αυτά μαζί. Δηλαδή:

1. Ότι θα τα πω έτσι ώστε θα χάσουν το ενδιαφέρον τους
    2. Ότι θα σκέφτονται διαφορα για μένα
    3. Ότι ίσως συγκινηθω και δείξω κάποιο συναίσθημα (είναι απαγγελια) και μετά σπάσει η φωνή μου ή τρεμουλιασει
    4. Ότι θα μεσολαβήσει κάποια αβολη κατάσταση μέχρι την απαγγελια μου ή ότι θα νε ρωτήσουν κάτι και θα χάσω τα λόγια μου
    5. Ότι θα πάθω κρίση πανικού και θα τρέμω
    6. Ότι θα με πιάσει ταχυκαρδία και θα χάσω τα λόγια μου
    7. Ότι δεν θα τα πω έτσι όπως θέλω να τα πω.

Επίσης σήμερα είναι γενικά μια άσχημη μέρα γιατι ειχα κάνει αλλαγή βάρδιας στη δουλειά για να έχω ελεύθερο το απόγευμα και τελικά αναγκάστηκα να μην πάω καθόλου λογω αυπνιας και φοβάμαι ότι θα με σχολιάζουν γιατι τους ανακατεψα ολο το προγραμμα.
    Και επίσης δεν θα μπορέσω να ταΐσω τις γάτες γιατι λόγω της αϋπνίας και της κούρασης δεν θα προλάβω να πάω μες στη ζέστη μέχρι την εκδήλωση άρα θα μείνουν νηστικες σήμερα και φοβάμαι ότι θα βγουν στο δρόμο και θα τις πατήσει αμάξι.

Senior Member
    Όλα αυτά μαζί. Δηλαδή:1. Ότι θα τα πω έτσι ώστε θα χάσουν το ενδιαφέρον τους 2. Ότι θα σκέφτονται διαφορα για μένα3. Ότι ίσως συγκινηθω και δείξω κάποιο συναίσθημα (είναι απαγγελια) και μετά σπάσει η φωνή μου ή τρεμουλιασει4. Ότι θα μεσολαβήσει κάποια αβολη κατάσταση μέχρι την απαγγελια μου ή ότι θα νε ρωτήσουν κάτι και θα χάσω τα λόγια μου 5. Ότι θα πάθω κρίση πανικού και θα τρέμω6. Ότι θα με πιάσει ταχυκαρδία και θα χάσω τα λόγια μου 7. Ότι δεν θα τα πω έτσι όπως θέλω να τα πω.Επίσης σήμερα είναι γενικά μια άσχημη μέρα γιατι ειχα κάνει αλλαγή βάρδιας στη δουλειά για να έχω ελεύθερο το απόγευμα και τελικά αναγκάστηκα να μην πάω καθόλου λογω αυπνιας και φοβάμαι ότι θα με σχολιάζουν γιατι τους ανακατεψα ολο το προγραμμα. Και επίσης δεν θα μπορέσω να ταΐσω τις γάτες γιατι λόγω της αϋπνίας και της κούρασης δεν θα προλάβω να πάω μες στη ζέστη μέχρι την εκδήλωση άρα θα μείνουν νηστικες σήμερα και φοβάμαι ότι θα βγουν στο δρόμο και θα τις πατήσει αμάξι.
    Δεν μπορείς να στείλεις κάποιον άλλον να ταΐσει τις γάτες? Απλά μια εξυπηρέτηση είναι.Εχεις καταλάβει ότι μπήκες τώρα στο τρυπακι και ζεις, αγχώνεσαι για πράγματα που μπορεί να μην συμβούν έτσι?Να σκέφτεσαι εκείνη την ώρα οτι δεν έχεις κάποιον μπροστά σου και απλα διάβασε αυτά που έχεις να πεις. Αν κάνεις λάθος τι πειράζει? Αν τρέμεις που είναι το κακό;Εγώ πιστεύω ότι μια χαρά θα είσαι, ακομη και αν δεν πάνε τα πράγματα τόσο τέλεια όσο θα ήθελες. Επειδή είχες μια περίεργη μέρα, συν οτι αγχώνεσαι και για τους γάτους, αυτό σε κάνει να έχεις περισσότερο άγχος από όσο χρειάζεται.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Rainbow86 View Post
    Εγώ πιστεύω ότι για να απαλλαγούμε από το φόβους μας πρέπει να πάμε κόντρα σε αυτούς. Επομένως με το να το ακυρώσεις δεν θα κερδίσεις κάτι. Απλά θα αισθανθείς μια προσωρινή ανακούφιση. Αλλά τις καταστάσεις που σε φοβίζουν θα τις ξανά βρεις μπροστά σου αργά η γρήγορα. Οπότε εγώ θα σου έλεγα να τολμήσεις και στην τελική μην σε νοιάζει η γνώμη του κόσμου, ούτε πως σε βλέπουν. Σκέψου ότι είσαι σπίτι σου την ώρα που μιλάς. Ή στην τελική αν αγχώνεσαι τόσο πάρε ένα ζαναξ πριν φύγεις από το σπίτι και θα δεις ότι θα αποδώσεις όπως θέλεις. Καλή επιτυχία!
    Δλδ για να καταπολεμησεις τον φοβο σου απο το ρευμα θα εβαζες το χερι σου στην πρηζα και θα γινεις ηλεκτρολογος;

Senior Member
    Εγω πιστευω ο μεγαλυτερος φοβος σου ειναι ο φοβος να βαζεις ορια στους αλλους, που σε οδηγει να μην εχεις εμπιστοσυνη στον εαυτο επειδη εχεις εκχωρισει τον ελεγχο σου στους αλλους.

Senior Member
    Δεν μπορείς να στείλεις κάποιον άλλον να ταΐσει τις γάτες? Απλά μια εξυπηρέτηση είναι.Εχεις καταλάβει ότι μπήκες τώρα στο τρυπακι και ζεις, αγχώνεσαι για πράγματα που μπορεί να μην συμβούν έτσι?Να σκέφτεσαι εκείνη την ώρα οτι δεν έχεις κάποιον μπροστά σου και απλα διάβασε αυτά που έχεις να πεις. Αν κάνεις λάθος τι πειράζει? Αν τρέμεις που είναι το κακό;Εγώ πιστεύω ότι μια χαρά θα είσαι, ακομη και αν δεν πάνε τα πράγματα τόσο τέλεια όσο θα ήθελες. Επειδή είχες μια περίεργη μέρα, συν οτι αγχώνεσαι και για τους γάτους, αυτό σε κάνει να έχεις περισσότερο άγχος από όσο χρειάζεται.
    Οχι δυστυχώς, ούτε η αδερφή μου μπορεί και δεν μπορώ να αγγαρέψω κάποιον άλλο.
    Το θέμα με τη δουλειά πώς σου ακούγεται; Δηλαδή τους άλλαξα όλο το πρόγραμμα και στο τέλος δεν πήγα κιόλας. Δεν θα μου πουν κάτι ευθέως αλλά ξέρω πως θα το σχολιαζουν μεταξύ τους. Και νιώθω πως δεν είμαι καλός υπάλληλος γενικά, είναι η πρώτη φορά που δουλεύω εκτός της οικογενειακης επιχείρησης. Είμαι ρεσεψιόν και κάποιες φορές μπορεί πχ να χαζεψω λίγο στον υπολογιστή αν δεν έχει δουλειά ή να κάθομαι στο κινητό μου. Δηλαδή τι άλλο μπορώ να κάνω αφού δεν έχει κόσμο; Θέλουν να κάνω κάτι και τις 8 ωρες; Αισθάνομαι άσχημα όμως. Και σήμερα ξέρω ότι τους δημιούργησα θέμα γιατί τα πρωινά είναι πιο busy.

Για το άλλο θέμα, λέτε να βοηθήσει κάποιο ζαναξ? Απλά φοβάμαι να πάρω κιόλας γιατί χθες εξαντλήθηκα στον ήλιο και νιώθω ακόμα κουρασμένος. Αλλά σκέφτομαι μήπως αντέδρασα και υπερβολικά. Επειδή έδειξε το κινητό ότι έκανα 10.000 βήματα και ήμουν μες στη ζέστη και στο πόδι όλη τη μέρα χθες και ένιωθα και αναγούλα και πόνο στα πόδια σε κάποια φάση και το βράδυ κοιμήθηκα πολύ λίγο από την υπερένταση και την αλλαγή προγράμματος που μόνος μου ζήτησα (να είμαι δηλαδή πρωινός αντί για απογευματινος). Αλλά τώρα νιώθω κάπως καλύτερα σωματικά. Βέβαια πέρασα όλη τη μέρα στο κρεβάτι ενώ αν είχα πάει στη δουλειά θα ημουν σίγουρα χειρότερα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by axl100 View Post
    Εγω πιστευω ο μεγαλυτερος φοβος σου ειναι ο φοβος να βαζεις ορια στους αλλους, που σε οδηγει να μην εχεις εμπιστοσυνη στον εαυτο επειδη εχεις εκχωρισει τον ελεγχο σου στους αλλους.
    Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο παραπάνω;

Senior Member
    Οχι δυστυχώς, ούτε η αδερφή μου μπορεί και δεν μπορώ να αγγαρέψω κάποιον άλλο.
    Το θέμα με τη δουλειά πώς σου ακούγεται; Δηλαδή τους άλλαξα όλο το πρόγραμμα και στο τέλος δεν πήγα κιόλας. Δεν θα μου πουν κάτι ευθέως αλλά ξέρω πως θα το σχολιαζουν μεταξύ τους. Και νιώθω πως δεν είμαι καλός υπάλληλος γενικά, είναι η πρώτη φορά που δουλεύω εκτός της οικογενειακης επιχείρησης. Είμαι ρεσεψιόν και κάποιες φορές μπορεί πχ να χαζεψω λίγο στον υπολογιστή αν δεν έχει δουλειά ή να κάθομαι στο κινητό μου. Δηλαδή τι άλλο μπορώ να κάνω αφού δεν έχει κόσμο; Θέλουν να κάνω κάτι και τις 8 ωρες; Αισθάνομαι άσχημα όμως. Και σήμερα ξέρω ότι τους δημιούργησα θέμα γιατί τα πρωινά είναι πιο busy.

Για το άλλο θέμα, λέτε να βοηθήσει κάποιο ζαναξ? Απλά φοβάμαι να πάρω κιόλας γιατί χθες εξαντλήθηκα στον ήλιο και νιώθω ακόμα κουρασμένος. Αλλά σκέφτομαι μήπως αντέδρασα και υπερβολικά. Επειδή έδειξε το κινητό ότι έκανα 10.000 βήματα και ήμουν μες στη ζέστη και στο πόδι όλη τη μέρα χθες και ένιωθα και αναγούλα και πόνο στα πόδια σε κάποια φάση και το βράδυ κοιμήθηκα πολύ λίγο από την υπερένταση και την αλλαγή προγράμματος που μόνος μου ζήτησα (να είμαι δηλαδή πρωινός αντί για απογευματινος). Αλλά τώρα νιώθω κάπως καλύτερα σωματικά. Βέβαια πέρασα όλη τη μέρα στο κρεβάτι ενώ αν είχα πάει στη δουλειά θα ημουν σίγουρα χειρότερα.
    Επειδή δεν πήγες μια φορά, θα σκεφτούν αμέσως τα χειρότερα για σένα και θα ξεχάσουν όλα τα καλά που έκανες στη δουλειά? Δεν νομίζω. Άδικα το σκέφτεσαι. Αν θεωρούν, ότι ήταν λάθος να μην πας, θα σου κάνουν συζήτηση και εκεί εξήγησε τους. Σου έκαναν ποτέ παρατήρηση που κρατάς το κινητό ή χαζεύεις στον υπολογιστή όταν δεν έχει δουλειά?

Εγώ θα έλεγα να πάρεις ζαναξ για να ηρεμήσεις.

Senior Member
    Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο παραπάνω;
    Οσο φοβασαι μην απογοητευσεις εισαι αιχμαλωτος και οσο εισαι αιχμαλωτος θα εχεις αγχος επειδη η μοιρα σου δεν ειναι στο χερι σου.

Senior Member
    Επειδή δεν πήγες μια φορά, θα σκεφτούν αμέσως τα χειρότερα για σένα και θα ξεχάσουν όλα τα καλά που έκανες στη δουλειά? Δεν νομίζω. Άδικα το σκέφτεσαι. Αν θεωρούν, ότι ήταν λάθος να μην πας, θα σου κάνουν συζήτηση και εκεί εξήγησε τους. Σου έκαναν ποτέ παρατήρηση που κρατάς το κινητό ή χαζεύεις στον υπολογιστή όταν δεν έχει δουλειά?

Εγώ θα έλεγα να πάρεις ζαναξ για να ηρεμήσεις.
    Ναι αλλά τώρα θα έχω άγχος μήπως μου πουν κάτι. Στο τηλέφωνο μου είπαν "αφού δεν είσαι καλά οκέι, αλλά αν νιώσεις καλύτερα έλα έστω ένα πενταωρο". Αλλά έκανα και αλλαγή του προγράμματος, αν ήταν απλώς να μην πάω στη δική μου βάρδια οκ, αλλά έκανα ολόκληρη αλλαγή και εντέλει δεν πήγα. Λέτε να με απολύσουν; Δεν μου είπαν κάτι βέβαια στο τηλ.
    Οχι, δεν μου έχουν κάνει ανοιχτά παρατήρηση, απλώς κάποιες φορές με κοιτάνε περίεργα.

Page 1 of 2 12 LastLast