Results 616 to 630 of 1031
Thread: Δεν εχω φιλους
-
21-10-2024, 18:00 #616
λοιπον... οσο περισσοτερο μιλας, τοσο σκεφτομαι διαφορα πραγματα..
αφενος, συμφωνω με τον γιωργο, οτι πρεπει να διαμορφωσεις κριτηριο για το ποτε "φταις", ποτε φταις, και ποτε δεν φταις..
ΔΕΝ γινεται να φταινε παντα οι αλλοι. πιστεψε με, οτι δεν γινεται.
σε εναν τριτο οπως ειμαστε εμεις, μπορει να τα πεις οπως θελεις, γιατι δεν τα ξερει απο πρωτο χερι και να σε παρηγορουμε ολοι, ποσο δικιο εχεις και ποσο εχεις αδικηθει.
πιστεψε με ομως, ποτέ δεν ειναι ΜΟΝΟ ετσι...
καπως αλλιως ειναι, αλλα πρεπει να σε βοηθησει καποιος που τα ξερει απο πρωτο χερι, ωστε να σου πει ολες τις αληθειες, η ακομα καλυτερα καποιος ειδικος.
και μιας και εχεις απευθυνθει σε ειδικο, αν πεις εκει ολες τις λεπτομερειες, ισως μπορεσει να σε βοηθησει.
περα απο αυτο, σκεφτηκα και το αλλο. εχεις γνωστες και "φιλες". αρκετες. αλλες ειναι αρραβωνιασμενες και ετσι δεν ε χουν πολυ χρονο, αλλες το ξυνουν, κλπ (λιγο ομως ολοι εχουν).
εχεις και την γειτονισα!!! μας λες οτι δεν μπορεις να εκφραστεις , να μιλησεις, να προσεγγισεις, κιε χεις παρε δωσε με την γειτονισα και μαλιστα εχετε ανταλλαξει εμπειριες, καπου τα βρισκετε, κλπ.
εγω, που δεν θεωρω οτι εχω κανενα προβημα κοινωνικοποιησης, ποτε δεν ε χω ανοιχτει σε γειτονισα! μια καλημερα λεω, κι αυτη απο υποχρεωση για να μην ειμαι αναγωγη!
θελω να καταληξω, οτι ισως δεν εχεις ΤΟΣΟ λιγες γνωριμιες οσες πιστευεις πια, ουτε τοσο μεγαλη δυσκολια στην κοινωνικοποιηση οσο λες, αλλα ισως εχεις τρομερα μεγαλη αναγκη να μην μενεις μονη ,ποτε...
αλλιως, δεν μπορω να ερμηνευσω ολα αυτα που μας λες, αγορι απο δω, γνωστες απο κει, γειτονισες απο εδω, ΣΧΟΛΗ, ΔΙΑΒΑΣΜΑ, ΤΡΕΞΙΜΟ κι εσυ να νοιωθεις συνεχεια εγκαταλειμμενη.
εγω κρυβομαι να μην με βρισκουν οι φιλοι, γιατι με δουλεια και λιγη προσωπικη ζωη, δεν εχω χρονο! θελω χρονο για τον εαυτο μου. δεν μπορω να σερνομαιε δω κι εκει. κι εσυ μιλας σαν να εχεις 48 ωρες το 24ωρο...
και ΟΧΙ, η ερωτικη σχεση, ειδικα αν ειναι μονιμη και καλη, δεν ειναι καθολου ξεχωριστο κουτακι απο την φιλια. μια ουσιαστικη και μονιμη σχεση, ειναι ο καλυτερος σου φιλος, ασχετως κι αν εχεις κι αλλους φιλους. εσενα, γιατι δεν ειναι;
- 21-10-2024, 18:19 #617
Συμφωνούμε. Μπορείς να πάρεις τόσα πολλά από μια καλή σχέση, που να κινδυνεύεις να μη νιώθεις ανάγκη για άλλους «φίλους». Εδώ είναι παγίδα. Αν ξεμοναχιαστεί κανείς με τον καλό του ή την καλή του για καιρό και δε δίνει δεκάρα να έχει άλλους (γιατί δεν τους πολυέχει ανάγκη..) , μπορεί μετά να χρειαστεί να ψάχνει για νέους φίλους στα γεράματα.. Και πάλι δεν ήρθε η καταστροφή. Όλα γίνονται, όλα είναι δυνατά. Ακούς καλέ εσύ που πρόλαβες και γνώρισες όλους και όλα και έφαγες τη ζωή με το κουτάλι και πρόλαβες να απογοητευτείς για τα πάντα ενώ είσαι ακόμα th(y)o χρονών? :)
21-10-2024, 18:43 #618
Συμφωνουμε..
Εγω ειμαι η πρωτη που μιλαει για προσωπικα ενδιαφεροντα, προσωπικους φιλους κλπ κλπ, αλλα στην πραξη, οταν ειμαι σε καλη και μονιμη σχεση αποκοβομαι σχεδον, γιατι νοιωθω πληρης σε ολα.... δεν το θελω, αλλα αυτο συμβαινει... και σιγουρα αν κατι στραβώσει θα ψαχνεις να βρεις τους φιλους που εφτυσες, μετα...
21-10-2024, 19:05 #619
Είμαι της άποψης πως ο σύντροφός μπορεί να είναι και φίλος αλλά όχι ο μοναδικός. Δεν έχω την απαίτηση από την σχέση μου να είμαι ο μοναδικός άνθρωπος στη ζωή της αλλά ούτε δέχομαι να την έχει αυτή. Οπότε σε αυτό το κομμάτι εγώ την καταλαβαίνω. Αλλά ε αν είχα μόνο σχέση και όχι φίλους δεν θα έλεγα ότι δεν έχω φίλους, δε θα με απασχολούσε τόσο πολύ.
Δούλεψε με τον ψυχολόγο το κομμάτι του που φταίω και που κλαιγομαι για να μην πάρω καμιά ευθύνη, την σχέση που είχες και έχεις με τους γονείς σου (επιρρεαζει τον τρόπο που βλέπεις τους ανθρώπους και εσένα) και τι προσπαθείς να αποφύγεις (επειδη κόλλησες τοσο πολύ με το κομμάτι "φιλια", σε σημείο που φαίνεται ότι κάτι άλλο "σε τρώει").
21-10-2024, 20:11 #620
Define μόνιμη σχέση.. Πόσα χρόνια ήταν το μάξιμουμ δηλαδή? (Αν θες λες, αν όχι κάνε skip το ερώτημα)
Το 23-24 χρόνια together πως σου ακούγεται εσένα? Μετά έχεις χαθεί με όλους και όλα.. (Καλά, δεν έφτυσα και κανέναν, απλά εδώ γίνεται και λίγο πιο σύνθετο. Οι οικογενειακοί φίλοι μετά από ένα διαζύγιο τείνουν να παίρνουν αποστάσεις καμιά φορά..)
21-10-2024, 21:00 #621
Τωρα επεσα και ειναι οντως δυσκολο να βγω. Αλλα ενταξει θα τα καταφερω. Τα πολυ απαισιοδοξα που γραφω ειναι σε στιγμες αδυναμιας που θελω οπωσδηποτε να μου απαντησει καποιος οτι ολα θα πανε καλα. Δεν σκεφτομαι ετσι συνεχεια. Αν και γενικα θεωρουμαι απαισιοδοξη. Το "λαθος" μου ειναι οτι ειμαι αμιλητη. Επισης για οτι προκαλω ζηταω συγγνωμη.
21-10-2024, 22:20 #622
μονιμη, εννοω μια σχεση αποκλειστικη, πανω απο 2-3 χρονια. αν ειναι και με συμβιωση, την θεωρω ακομα πιο "μονιμη"...
δεν νομιζω οτι πανω απο 7-8 χρονια, εχει διαφορα αν ειναι 10 η και 20... αν μιλαμε για γαμο η συμβιωση...
εγω ειχα 17 χρονων σχεση.
το 23 μου ακουγεται σαν το 10 και σαν το 15. περνανε τα χρονια, δεν σημαινει οτι υπαρχει διαφορα απο ενα σημειο και περα...
κυριως τα "ζευγαρια φιλων" τεινουν να να παιρνουν αποστασεις μετα απο ενα διαζυγιο... οι κολλητοι συνηθως διαλεγουν πλευρα...
21-10-2024, 22:27 #623
Οκ , μου απάντησες, 17 χρόνια σχέση, άρα ξέρεις.. Ναι από ένα σημείο και μετά είτε είναι 10 ή 100 το ίδιο είναι.. Για «ζευγάρια φίλων» εννοώ πάνω στο συγκεκριμένο.. Κάναμε πολύ παρέα όλοι μαζί και πλέον πήραν αποστάσεις. Όχι ότι τρέχει κάτι, ίσα ίσα που είναι να τους δω κιόλας το επόμενο διάστημα, αλλά την παρέα που κάναμε οι 4 μας σε εβδομαδιαία βάση, αυτό κόπηκε. Πλέον μόνο στα πολύ βασικά/τυπικά θα τηλεφωνηθούμε, τα υπόλοιπα κόπηκαν.
21-10-2024, 22:39 #624
το ιδιο κι εμεις.
ειμασταν 3 ζευγαρια. αρχικα 2 ζευγαρια και 2 ξεμπαρκοι φιλοι που τους φεραμε εμεις στην παρεα μας. τον εναν το αλλο ζευγαρι και την αλλη, εμεις.
τελικα τα βρηκαν και αργοτερα παντρευτηκαν. καναμε πολυ παρεα , ταξιδια κλπ. μετα τον χωρισμο αλλαξαν εντελως οι ισορροπιες. στην αρχη ειπαμε να το παιξουμε σουηδια, γιατι χωρισαμε πολυ ειρηνικα. ΤΕΡΑΣΤΙΟ λαθος. οταν απομακρυνθηκαμε, μπορεσα επιτελους να ηρεμησω, πολυ πολυ πολυ αργα. και η παρεα κοπηκε αλλα και σαν μονοι μας δεν διατηρησαμε αυτες τις φιλιες για πολυπλοκους και διαφορετικους λογους ο καθενας . οι 2 απο τους 6 μας δεν ζουν πλεον και οχι απο γηρας... τους βρηκε η ιδια κακια αρρωστια. ο ενας ηταν ο δικος μου...
21-10-2024, 22:50 #625
21-10-2024, 22:52 #626
21-10-2024, 22:54 #627
21-10-2024, 23:01 #628
ευχαριστω, παιδια.
φαντασου τωρα, πως μπορει να ειναι, οταν εχεις απομακρυνθει εντελως, καμια επαφη και να το μαθαινεις απο το φμ οτι η αγαπημενη σου πεθανε...
πως λενε "ο ζωντανος ο χωρισμος, παρηγορια δεν εχει", τετοιο πραγμα.
οταν αρρωστησε δεν το εμαθα ποτε, γιατι δεν ειχαμε καμια επαφη, ουτε κοινες παρεες πλεον και ειχε αλλαξει και πολη..
εγω, ενοιωσα το αντιθετο απο σ ενα. δεν ξερω πως θα ζουσα αν ζουσα απο κοντα την αρρωστια του που ηταν πολυ βαρια και πολυ οδυνηρη και τον θανατο του...
χωρις να το ξερω, με εσωσε απο αυτο ο χωρισμος μας...
γι αυτο λεω, ποτε δεν ξερεις που θα σε βγαλει μια τωρινη εξελιξη που θεωρεις τραγικη.
εγω δεν θα την παλευα αν ζουσαμε μαζι και παθαινε ολα αυτα.
βεβαια, δεν ειπαμε ποτε και ενα αντιο, αλλα μικρο το κακο...
21-10-2024, 23:20 #629
Δεν έχω ΚΑΜΙΑ εξέλιξη που να είναι τραγική. Τραγικό είναι ΜΟΝΟ αυτό που είπες εσυ. Εγώ τώρα βγάζω το σκασμό μπροστά σε αυτό. Καλά να είναι εκεί που έχει πάει τώρα, με αυτόν που είναι και καλούς απογόνους να έχουν. Μου αρκεί το ότι είναι υγιής κάπου εκεί έξω και ζει.
Το κατάλαβα αυτό που είπες ότι δε θα το αντεχες να το ζήσεις όλο αυτό από κοντά. Τελικά απ ότι φαίνεται όλα για κάποιο λόγο γίνονται, κι ας μην μαθαίνουμε πάντα το λόγο. Κάποιες φορές τον μαθαίνουμε το λόγο, όπως αυτό που λες εσυ τώρα. Εμείς ας πούμε δεν καταφέραμε ποτέ να κάνουμε παιδί. Πλέον είμαι ευγνώμων για αυτό, δε θα ήθελα να ζήσει σε αυτά τα νέα δεδομένα… Τότε λέγαμε «μα γιατί»…
Δε θα άλλαζε κάτι το αντίο. Δεν ξέρω και τις απόψεις σου επι του θέματος, αλλά αν είναι κάτι που το πιστεύεις, άναψε του ένα κεράκι όταν σε βγάλει ο δρόμος.. Αν δεν το πρεσβεύεις αυτό, να με συγχωρείς τότε που το ανέφερα..
21-10-2024, 23:49 #630
αν ειναι καπου, θα ειναι σιγουρα καλα.
ηταν ενας αγγελος επι γης...
ακριβως αυτο σκεφτηκα μετα απο αυτα. οτι δεν ξερεις τον λογο που γινονται τα πραγματα αλλα καμια φορα γινονται για καλο και δεν το υποψιαζεσαι καν...
εγω τον θεωρουσα τραγικο για μενα τον χωρισμο μας για πολλα χρονια. μεχρι που ηρεμησα και ημουν καλα για να κανω μια νεα γνωριμια και να πλεω σε πελαγη ευτυχιας...
και νομιζα οτι τελειωσε εκει.
ωσπου εγινε αυτο και καταλαβα απο τι ειχα σωθει...
μεχρι τοτε και παρολο που ημουν πολυ ερωτευμενη και ετυχισμενη, παντα σκεφτομουν τα "λαθη" μου στην σχεση εκεινη. μηπως ΑΝ ... αν κατι εκανα αλλιως, αν αν αν. μηπως το καλο θα ηταν να ειμαι πιο...κατι , γιατι ετσι θα ειμασταν ακομα μαζι.
μεχρι που εμαθα οτι δεν θα ηταν καθολου καλο για μενα να ειμασταν ακομα μαζι.....
ναι, δεν ξερω αν θα αλλαζε κατι το αντιο. εμαθα οτι ρωτουσε για μενα τον κοινο μας φιλο, αλλα δεν τολμησε ποτε να παρει τηλεφωνο. ο κοινος μας φιλος τα ειχε μαζι του που χωρισαμε, αλλα δεν ηξερε καποια πραγματα. τεσπα.
ποτε δεν ξερεις απο τι γλυτωνεις οταν χλαις...
λες εσυ για το παιδι.
κι αν το παιδι ηταν αρρωστο η προβληματικο;;;
πολλα ΑΝ...
στην πραγματικοτητα, απλα δεν ξερουμε.
αλλα να, που καμια φορα σπαει ο διαολος το ποδαρι του και μαθαινουμε...
ποσο καιρο εισαι χωρισμενος;