Results 31 to 45 of 100
-
13-04-2025, 23:22 #31
Το χρειάζομαι να μιλάω κάπου,όπως είπες στο τέλος από αγνώστους μπορεί να δεις αποτελέσματα κ βοήθεια!
Έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ, γιατί το συνεχίζει!
Ενώ με βλέπει ότι είμαι χάλια με κατεβασμένα μούτρα,Μ αρέσει που μου έλεγε να τα συζητάμε!
Τι να συζητήσουμε,όλο στην επίθεση είναι!
Δεν είναι ο άνθρωπος που γνώρισα!
Επειδή όμως τις προάλλες τσαντιστηκε με τα παιδιά κ τα μάλωσε και επειδή είναι και φαντασιόπληκτος, έλεγε ότι η μητέρα μου , κουνούσε το κεφάλι της κ έτσι του είπε η μητέρα μου,σε παρακαλώ θα βρω εγώ τον μπελά μου;
Επειδή του απάντησε κ από εκείνη την ημέρα,με έχει τρελάνει το κρατάει μανιάτικο κ δεν θέλει την μάνα μου σε τίποτα!
- 13-04-2025, 23:26 #32
Ισως και αυτός να είναι πιεσμένος από διάφορα και να το εκδηλώνει με αυτόν τον τρόπο. Δεν το λέω για να τον δικαιολογήσω, μην παρεξηγηθώ, λέω απλά ότι υπάρχουν και άνθρωποι που την προσωπική τους επιβάρυνση την εκδηλώνουν έτσι με έναν κάπως επιθετικό τρόπο. Κι εσύ βέβαια έχεις επιβάρυνση, μάλιστα προηγείσαι κιόλας γιατί έχασες και τον πατέρα σου, αλλά ενδέχεται να μπορείς να δείξεις μεγαλύτερη ψυχραιμία από ότι αυτός τώρα παρόλα αυτά. Κάνε ότι μπορείς, πες του άσε τι θα κάνει η μάνα μου ή η μάνα σου κλπ, έλα να κάτσουμε εμείς να δούμε πως θέλουμε να περάσουμε τις μέρες που ερχονται, εσύ , εγώ και τα παιδιά μας. (Μια γνώμη σου λεω..)
13-04-2025, 23:33 #33
Το ξέρω,δεν με βοηθάει όμως έτσι!
Αυτός γροθια στο μαχαίρι βάζει!
Δεν κάνει πίσω με τίποτα!
Εγώ ενοχληθεί πολύ,που μια κατηγορεί τους δικούς μου κ μια την μητέρα μου τώρα!
Τόσο πολύ δεν κάνει λαθη ο ίδιος;
Εδώ μου κάνει του χρόνου να πάμε πουθενά!
Του λέω με δουλεύεις;
Του χρόνου που θα δουλεύω κ δεν θα έχω άδεια!
Γι αυτό αγανάκτησα!
13-04-2025, 23:39 #34
Ο αδύναμος επιτίθεται και ο δυνατός το παίρνει πάνω του το θέμα, αντέχει την επίθεση και κρατάει σταθερά το τιμόνι τον καιρό της δυσκολίας. Καμιά φορά το λεγόμενο ασθενές φύλο βάζει τα γυαλιά στο λεγόμενο ισχυρό φύλο και τα καταφέρνει καλύτερα τη δύσκολη στιγμή. Άστε τις μανάδες σας στην ησυχία τους, μια χαρά είναι, δε θα πάθουν τίποτα, κοιτάξτε μην πάθετε τίποτα εσείς. Τη φωτιά δεν τη νικας με φωτιά αλλά με νερό. Νικάει όμως ο πιο δυνατός. Είτε το νερό θα σβήσει τη φωτίτσα, είτε η πυρκαγιά θα εξατμίσει το νεράκι. Εσύ γέμιζε όσο μπορείς το κουβαδάκι σου με νερό και άστον τώρα τον αντρα σου που δεν είναι ούτε για συζήτηση, μην του πας κόντρα δε θα βγει κάτι και θα σε κάνει και εσένα χειρότερα όλο αυτό. Ηδη εχεις τη στεναχώρια σου, αμα κάτσει και καυγάς εκει πάνω αυτό μόνο χειρότερα θα σε κάνει..
13-04-2025, 23:47 #35
Ξέρεις ποιο είναι το θέμα,έχω τόσο στεναχώρια μέσα μου!
Που σκέφτομαι αυτές τις μέρες τις άγιες πως θα είμαι χωρίς τον πατέρα μου!
Τις γιορτές μας,τα Πάσχα μας!
Μου λείπει πολύ ο πατέρας μου κ κλαίω!
Δεν τον έχω δει στον υπνο μου! Γιατί?
Όσο για τις μανάδες μας, σκέφτομαι την δικιά μου, γιατί είναι μόνη της σ ένα χωριό σ ένα σπίτι και στεναχωριέμαι πολύ!Είναι νέα γυναίκα!59 χρόνων!
Ο πατέρας μου ήταν 70 που μας άφησε!
Δεν θέλω να στεναχωριέται κ η μάνα μου!
Πέρασε πολύ δύσκολα!
Σκεφτόμουν να πάω στην νευρολόγο που παρακολουθούσε κ τον πατέρα μου,αλλά εγώ έχω πάθει ένα πράγμα σαν κατάθλιψη που κλαίω συνέχεια!
Δεν θέλω χάπια,θέλω έναν άνθρωπο να μιλάω,για να μπορώ να ανασανω!
13-04-2025, 23:52 #36
Παρε μια ανασα, ηρεμησε. Εχεις δικιο, το καταλαβαινω, αλλα αυτο δε σημαινει οτι θα το βρεις, ουτε εχει και σημασια να το βρεις, σημασια εχει να περασει η δυσκολη στιγμη και να νικησει το νερο, οχι η φωτια, ασχετα αν ειναι δικαιο να σβηνει τη φωτια αυτος που την εβαλε. Σημασια εχει με τον οποιονδηποτε τροπο να σβηστει η φωτια, να συμμαζευτει η ζημια, να μη γινει μεγαλυτερη. Καποτε ειπε ενας σοφος ανθρωπος μια φραση που αν την αναλογιστεις λιγο ειναι συγκλονιστικη. Σε αυτη τη ζωη ελεγε ολοι το δικιο ψαχνουν να βρουνε και το καημενο το αδικο ειναι σαν το ορφανο που ολοι το κλωτσανε και δεν το θελει κανενας κοντα του. Ειναι δυσκολο να αντεξεις το αδικο. Μονο αν βαλεις μπροστα την αγαπη μπορεις να το καταφερεις αυτο. Αν εισαι ομως αρκετα δυνατη μπορει να τον επηρεάσεις και τον αλλον και να τον φερεις πιο κοντα σε αυτο και να αφησει τη «γροθια στο μαχαιρι».
13-04-2025, 23:57 #37
Δεν εχεις καταθλιψη, πενθος περνας, ειναι απολυτα φυσιολογικο. Ελα να μιλαμε οσο θες αμα αυτο σε βοηθαει, αδειαζε τα απο μεσα σου αυτα που σε βαραινουν, αστα να τα παρει ο αερας κι εσυ ανεπνευσε παλι νεον αερα, καθαρο. Θα περασει η δυσκολία, δε θα νιωθεις παντα ετσι. Την ωρα της καταιγιδας νομιζεις οτι ο ηλιος εχει εξαφανιστει, οτι δεν υπαρχει πλεον, οταν ομως μετα απο λιγο περασει ολο αυτο εχεις την πιο καθαρη ατμοσφαιρα και την πιο λαμπερη λιακαδα.
14-04-2025, 00:22 #38
Αυτο εδω ειναι πιο πολυ ταινια παρα τραγουδι. Καποτε το ειχα αφιερωσει σε τρεις πολυ αγαπημενους μου ανθρωπους με την ευχη οσο προλαβαινουν ακομα να αφησουν τις χαζαμαρες και να εκμεταλλευτουν το χρονο που ειναι ακομα εδω και να συμφιλιωθουν μεταξυ τους πριν να ειναι αργα. Δυστυχως δεν πετυχε η ευχη μου και ο ενας ηδη εφυγε, ο θειος και νονος μου τον κηδεψαμε περυσι. Οσο ηταν βαρια αρρωστος ελεγα στον πατερα παρε ενα τηλεφωνο να δεις τι κανει ο αδερφος σου, δεν ειναι καλα, δε θα παει μακρια.. Οχι, εκει, σκληρος αυτος και «δυνατος», ας με παρει αυτος να δει τι κανω, ετσι ελεγε. Δε λυγισε ουτε οταν πεθανε ο θειος μου κι ετσι μου απεδειξε οτι το μεσα του ειναι πολυ αρρωστο, δεν ξερω αν μπορει πλεον να αλλαξει αυτο. Πλεον δεν μου προκαλει τοσο θυμο οσο στεναχωρια η κατασταση του. Ουτε με τον αλλον του τον αδερφο μιλιεται. Και παλι για βλακειες.. Οι εγωισμοι ειναι περιττες βλακειες.. Πραγματικα δυνατος ειναι αυτος που χτιζει γεφυρες, οχι αυτος που γκρεμιζει, το να γκρεμισεις ειναι το ευκολο. Η εικονα ομως ειναι αντιστροφη και τον αδικει τον πραγματικα δυνατο, τις εντυπωσεις τις κερδιζει αυτος που γκρεμιζει οχι αυτος που χτιζει..
14-04-2025, 00:27 #39
Εξυπακουεται οτι χρειαζεται ενας ανθρωπος, κατα προτιμηση ψυχολογος - ψυχοθεραπευτης, ή εστω καποιος που να εχει την θεληση να ακουει τι εχεις να πεις. Αυτο θα βοηθησει σιγουρα. Ομως δεν επαρκει. Χρειαζεται να συνδυαστει και με καποια αγωγη γιατρου. Μονο το χάπι επισης δεν επαρκει, σε τετοιες περιπτωσεις. Πρεπει να συνδυαζονται και τα δυο για το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα, δηλαδη για να ηρεμησεις.
14-04-2025, 00:33 #40
Εγω πηγαινα στους καλυτερους γιατρους και επαιρνα κι εναν κουβα χαπια και τιποτα απο αυτα δε με βοηθησε, ισα ισα εγινα πολυ χειροτερα και επαθα και ανεπανορθωτες ζημιες στη ζωη μου. Μονο οταν εφυγα και απο αυτους και απο αυτα μονος μου σιγα σιγα ισορροπησα και ηρεμησα. Αυτοι χειροτερα με κανανε. Η καθε περιπτωση ειναι ξεχωριστη, δε δουλευουν ολα σε ολους..
14-04-2025, 00:44 #41
Eξαρταται καταρχην απο την φυση του προβληματος.... Για παράδειγμα η χρόνια Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή, δεν ξερω πως ακριβως θα την αντιμετώπιζες και πως θα ισορροπουσες και θα ηρεμουσες. Εσυ τι αντιμετωπιζες; τι φαρμακα πηρες; ποιες ανεπανορθωτες ζημιες επαθες; Τι ακριβως εκανες μετα και ημερησες, οπως λες;
Συμφωνω οτι καθε περιπτωση ειναι ξεχωριστη. Κανενα φαρμακο δεν δουλευει σε ολους και δεν ειναι απαραιτητα τα φάρμακα σε ολες τις περιπτώσεις.
14-04-2025, 01:01 #42
Χμμ πολλες οι ερωτησεις και δεν ξερω αν θελω να τις απαντησω κιολας , ειδικα δημοσιως.. Δεν ειμαι τοσο φιλος με τις ταμπελες των ψυχοτετοιων, δεν τις θελω να με βαραινουν στη ζωη μου. Και πολλες φορες πεφτουν και πολυ εξω σε διάφορα που λενε και κανουν και πετυχαίνουν το εντελως αντιθετο αποτέλεσμα απο το επιδιωκομενο στους ανθρωπους που τους εμπιστευονται το προβλημα τους. Σιγουρα εχω περασει απο αυτο που λες στο παραδειγμα οπως και πολλα άλλα. Και περναω ακομα, αγωνας ειναι. Σε γενικες γραμμες και με καποιες μικρες παρενθεσεις αυτο τον καιρο ειμαι καλα και μαλιστα εν μεσω αρκετα δυσκολων συνθηκων απο διαφορες αποψεις. Οταν οι συνθηκες καποιου ειναι δυσκολες, αυτο δεν υπαρχει ενα μαγικο χαπακι να τις αλλαξει. Ουτε συνιστα καποια παθηση αυτο που πρεπει να του την κρεμασουμε ως ταμπελα να τον βαραινει στο υπολοιπο της ζωης του.
14-04-2025, 01:03 #43
14-04-2025, 03:34 #44
Η φαρμακευτική αγωγή συνταγογραφείται απο γιατρό που προφανώς το κρίνει απαραίτητο, απο εκεί και πέρα μπορεί να χρειαστεί και η αλλαγή φαρμάκων για να λειτουργήσει μια θεραπεία. Όλα αυτά γίνονται με τις οδηγίες του γιατρού, το να σταματήσει κάποιος τα φαρμακά μπορεί να αποβεί και μοιραίο ή να γίνει χειρότερα απο πριν. Καταλαβαίνω Vassili ότι το είπες για να βοηθήσεις αλλά καλό θα ηταν τέτοιες απόψεις να μην λέγονται δημόσια τη στιγμή που αρκετοί που διαβάζουν τις αναρτήσεις λαμβάνουν ήδη φαρμακευτική αγωγή και ξέρεις πόσο πιθανό είναι να επηρεαστούν απο αυτό. Οσο γι΄αυτό που έγραψες, '' ταμπέλες των ψυχοτέτοιον'' , η ονομασία κάθε ψυχασθένειας υπάρχει για να αξιολογείται κατάλληλα και να λαμβάνεται η κατάλληλη θεραπεία.
Elenikara3085 ανέφερες οτι κλαις συνέχεια και ότι μάλλον έχεις κατάθλιψη, πιθανόν να νιώθεις έτσι λόγω του πένθους. Παρ' ολα αυτά οπως σου είπαν και κάποια παιδιά παραπάνω καλό θα ήταν να επισκεφτείς έναν ψυχολόγο. Εμείς σου είπαμε την αποψή μας, όσο καλά και να νιώθεις με το να μιλάς, δεν θα σε βοηθήσει στο να λύσεις το πρόβλημα που υπάρχει στο σπίτι σου. Ίσως αυτο που χρειάζεσαι είναι να μιλήσεις με έναν ειδικό και αυτός να σε κατευθύνει.
14-04-2025, 09:01 #45
Καλημέρα,ίσως ξέφυγα κ εγώ εχτές με αυτή την κατάσταση όλη!
Ας φύγουμε από το κομμάτι αγωγή, χάπια!
Δεν χρειάζομαι κάτι τέτοιο!
Εγώ πάντα ειμουν δυνατός άνθρωπος!
Απλά τώρα με τον θάνατο του πατέρα μου, περνάω την χειρότερη φάση της ζωής μου,ένα διαφορετικό Πάσχα!
Απλά ο σύζυγος μου με αυτή την κόντρα δεν με βοηθάει,με στεναχωρεί πολύ!
Με φέρνει σε δύσκολη θέση!
Δηλαδή θέλω να τα συζητήσω μαζί του και αυτός στο τσακ στέκεται για παρεξήγηση!
Ότι εγώ αυτά που λέω είναι λάθος!
Εντάξει στεναχωριέμαι για την μητέρα μου που είναι μόνη της τώρα ποια στο σπίτι!
Θα πάει κ στον γείτονα για παρέα, πόσο όμως!
Συγνώμη εχτές αν ξέφυγε η συζήτηση!
Απλά αυτή την στιγμή δεν μπορώ να πάω σε ψυχολόγο, επειδή τα οικονομικά μας τρέχουν σε υποχρεώσεις πολλές με τα Παιδιά!Γι αυτό ζήτησα λίγο να μιλήσω εδώ!
Του είπα να πάρω τα παιδιά να πάω στο χωριό μου βόλτα,να αφήσω το στεφάνι στον πατέρα μου κ το είδα σαν λίγο να τσιτωσε!
Δηλαδή θα μου βάλει απαγορευτικο;
Γι αυτό κ εγώ εχτές ξέφυγα λίγο με την συζήτηση, γιατί με έχει φτάσει ο άντρας μου εδώ!Last edited by Elenikara3085; 14-04-2025 at 09:59.