Results 16 to 30 of 34
Thread: Ο αδελφός μου.
-
12-06-2025, 20:37 #16
- 12-06-2025, 20:44 #17
Ο θάνατος του πατέρα μας ήταν αναμενόμενος και ήρθε σιγά-σιγά δηλ. ήταν στην εντατική εγκεφαλικά νεκρός για 20 μέρες, οπότε δεν ήρθε σε κανέναν ξαφνικό. Επίσης δεν έλειψε σε κανέναν ιδιαίτερα, αν με καταλαβαίνεις... Ο μικρός ήταν γύρω στα 17.
@αχλ Ναι ίσως μας βλέπει σαν βάρος.
@Νίντζα αυτό που λες και πιο πάνω. Οπότε καλύτερα να αποσυρθούμε και να μην προσπαθούμε άλλο.
Αλλά αν ποτέ πέσει στην ανάγκη μας, λυπάμαι αλλά δεν θα είμαστε εκεί πια.
12-06-2025, 20:52 #18
Δεν δεχόταν μπούλινγκ γιατί τον ρωτούσα από μικρό αν δέχεται μπούλινγκ, έβλεπα τις εφαρμογές του, και γενικά ήταν και είναι πολύ ωραίο παλικάρι. Μόνο φιλοφρονήσεις δεχόταν.
12-06-2025, 20:53 #19
Τους γονείς του τους έζησε? Πήρε αγάπη από τους γονείς? Φροντίδα? Ήταν παιδί. Μήπως θεωρεί πως ο αδελφός σου "έκλεψε" τον ρόλο των γονιών? Γιαυτό και τον "μισεί"?
Φαίνεται να θεωρεί ότι είστε κατώτεροι του. Ότι αυτός είναι ο φυσιολογικός και εσείς οι "άρρωστοι".
Εγώ πάντως θα έκανα πίσω. Δεν θα του ξαναμιλουσα για να προστατέψω τη ψυχική υγεία και ηρεμια. Η αχαριστία είναι πολύ άσχημο πράγμα.
12-06-2025, 21:14 #20
Μα δεν έχει προσφέρει τίποτα για να θεωρεί τον εαυτό του κάτι. Δεν έχει δώσει τίποτα σε αυτή την οικογένεια, ούτε καν αγάπη στην άρρωστη μητέρα μου που έχει Πάρκινσον εδώ και είκοσι χρόνια.
Αυτός μόνο έχει πάρει. Από όλους. Κι από εμένα έχει μάθει τα πάντα. Όλα του τα εξηγούσα από μικρό. Δεν ξέρω αλήθεια Γιώργο γιατί βγάζει τόσο μίσος ειδικά για τον αδελφό μου και δεν βλέπει ότι η μητέρα μας ζει χάρης σε αυτόν. Φροντίδα έχει πάρει. Όλα του τα παρείχε η μάνα μου. Μόνο που η μάνα μου δεν ήταν της αγκαλιάς, της τρυφερότητας αλλά ήταν καλή. Και οι τρεις μας ζήσαμε το ίδιο από αυτήν αλλά δεν γίναμε γουρούνια.
Τέλος πάντων. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρει στην ζωή του χωρίς εμάς αλλά θα δυστυχήσει γιατί έχει άσχημο χαρακτήρα και κομπλεξικό. Κι αφού μας θεωρεί κατώτερους πάντα θα τον κυνηγάει η κατωτερη του καταγωγή. Οπότε...
12-06-2025, 21:23 #21
Μην ξεκοβετε κανέναν "για πάντα"... Όλοι κάνουμε λάθη
12-06-2025, 21:45 #22
Αυτός δεν κάνει λάθη. Προσβάλει με τον χειρότερο τρόπο.
Στενοχωριέμαι που αυτό το μωράκι που αγαπήσαμε τόσο και το λέγαμε στρογγυλάκι επειδή είχε στρογγυλό προσωπάκι, κατέληξε ένας κακιασμένος, αντιπαθής εκμεταλλευτής κακούργος.
Χωρίς καρδιά, χωρίς συμπόνια.
12-06-2025, 21:50 #23
Να πεις, παιδι σου δεν ειναι - μαλλον εχεις δικιο.
12-06-2025, 21:59 #24
12-06-2025, 22:00 #25
Ναι, η μάνα μου λέει τι να κάνω, παιδί μου είναι και αυτό, δεν μπορώ να του κρατήσω κακία αλλά θα του τα πω λίγο.
12-06-2025, 22:02 #26
Από τριπλό αιμορραγικό εγκεφαλικό. Ξάπλωσε στο κρεβάτι γιατί ένιωθε άσχημα, έκανε εμετό και δεν συνήλθε ποτέ.
Γέμισε ο έγκεφαλος του με αίμα. Δεν γινόταν τίποτε. Απ΄ότι μας είπαν μετά είχε καρδιακή μαρμαρυγη αλλά δεν το ήξερε και γι' αυτό το έπαθε.
Αν θυμάμαι καλά, ο μικρός ήταν μπροστά σε αυτό το γεγονός αλλά έφυγε μετά πριν το κάλεσμα του ΕΚΑΒ.
Εγώ τότε δεν έμενα σπίτι. Μου τα είπαν. Πήγαινα στην εντατική μόνο εγώ και τον έβλεπα. Ο μικρός ήρθε μόνο μια φορά και δάκρυσε κι έφυγε.
Στην κηδεία πάλι δάκρυσε αρκετά αλλά όπως είπα τον κλάψαμε σαν άνθρωπο που έφυγε και όχι σαν πατέρα.
Δεν νομίζω αυτό να τον έχει επηρεάσει.
12-06-2025, 22:16 #27
12-06-2025, 22:21 #28
Ναι ήταν νέος 57 ετών! Πού το κατάλαβες βρε τσακάλι! :Ρ Δεν είχε θέματα αλλά είχε ιστορικό από την οικογένεια του και απλά έτυχε, δεν ξέρω. Μόνο την μαρμαρυγη είχε που το προκάλεσε και δεν ήξερε ότι την έχει γιατί ποτέ δεν πηγαινε σε γιατρό. Είναι συχνή λέει να την έχεις και να μην το καταλαβαίνεις, να μην έχεις συμπτωματα δηλαδή.
12-06-2025, 22:41 #29
το οτι ηταν "απων", δεν σημαινει οτι δεν τον επηρρεασε μιας και ελειπε..
το αντιθετο, σημαινει. οτι ολους σας επηρρεασε η απουσια του. και περισσοτερο η απουσια του εν ζωη, παρα η απουσια του οταν πεθανε...
ο μεγαλος του αδερφος, εκανε ο,τι μπορουσε κι οτι δεν μπορουσε για να μεγαλωσει ο μικρος, αλλα αφενος δεν ηταν ο πατερας του, γιατι πατερας υπηρχε, αλλα σε λαθος ρολο, κι αφετερου δεν ειχε καν μια ωριμη ηλικια για να αναλαβει τετοιον ρολο. ξερω αδερφια με 15 χρονια διαφορα ηλικιας κι εκει εχει περισσοτερο νοημα ενας "πατρικος" ρολος.
αυτο με την "χαζομαρα" δεν το καλοκαταλαβα. θεωρει χαζο τον αδερφο του και σαν χαζος που ειναι, εκανε κι αυτον χαζο; η θεωρει οτι ο μεγαλος ειναι εξυπνος, αλλα τον εκανε χαζο;
το σιγουρο ειναι οτι ειναι drama queen ο μικρος.
οκ, δεν του εμαθαν κολυμπι, ειναι παραλειψη. ας παει σε ενα κολυβμητηριο να μαθει! και πιο σωστο μαλιστα απο αυτο που μπορει να του μαθει ο μπαμπας..
παρολα αυτα και παρ'ολες τις παραλειψεις, ειναι και κακομαθημενος και αχαριστος. δεν εκτιμησε το οτι τα αδερφια του και κυριως ο αδερφος προσπαθησαν να αντικαταστησουν την φροντιδα που του ελειπε, το θεωρησε δεδομενο, ενω δεν ειναι.
δεν εκτιμησε οτι εσυ εχωνες συνεχεια, το θεωρησε κι αυτο δεδομενο. μαλλον μικρο του δωσατε την εντυπωση οτι ειναι ο "εκλεκτος" και ολα αυτα τα δικαιουται ετσι κι αλλιως, οχι οτι τα στερειστε εσεις. τον χρονο σας, τα χρηματα σας κλπ.
ισως αντι να εχουν ενοχες οι γονεις για την απουσια τους, ειχατε εσεις, και για να μην λειψει η φροντιδα απο τον μικρο, τον κανατε κακομαθημενο.
εννοειται οτι για ολα φταινε οι γονεις. το λεω συνοπτικα, γιατι εκει καταληγει. οι γονεις φταινε για ολα οπως και για δικα σου προβληματα. ο μεγαλος δεν ξερω αν εχει θεματα.
12-06-2025, 23:19 #30
Εντάξει, μπορεί να φταίνε οι γονείς σε πολλά αλλά πιστεύω ότι πολλά τα καλύψαμε εμείς. Οπότε εμάς γιατί να μας μισεί τόσο; Τον αδελφό μας τον θεωρησε από μια ηλικία και μετά χαζό και θεώρησε αυτό, ότι τον έκανε χαζό σαν αυτόν. Ο μεγάλος μου αδελφός είναι ο πιο υγιής από όλους μας, και νοητικά και ψυχολογικά, έχει σπουδάσει, έχει υγιή ζωή, μόνο το πρόβλημα υγείας έχει, την θρόμβωση.
Η μητέρα μου πλέον έχει Πάρκινσον. Ό,τι κι αν του παρέλειψε θα μπορούσε να την συγχωρήσει αν ήταν καλόκαρδος.
Τέλος πάντων, κρατάω το ότι είναι κακομαθημένος και αχάριστος και ντράμα κουίν και πως όλα τα θεώρησε δεδομένα, αυτά που φανταζόμουν ότι σκέφτεται δηλαδή και από εδώ και πέρα ας κάνει την ζωή του όπως θέλει. Μακριά μας. Κι εμείς θα μείνουμε με την πίκρα αλλά θα το καταπιούμε. Τι να κάνουμε.
Ευχαριστώ πάντως που δεν λες ότι κάναμε κάποιο μέγα λάθος εμείς και πήγε τόσο στραβά.