Results 151 to 165 of 186
Thread: οι σχεσεις σημερα...
-
12-12-2010, 17:47 #151
οι λιτες κατοικιες διπλα απο την θαλασσα ειναι καλες , ετσι οπως τις φανταζομαι τωρα.
οταν παω στα κοραλενια νησια ομως θα με χτυπησει η υγρασια ομως χμμ..
- 12-12-2010, 17:48 #152
THE GRASS IS ALWAYS GREENER AT THE OTHER SIDE OF THE FENCE
Μας φαινεται οτι ο αλλος εχει πολυ περισσοτερα απο οτι εμεις.
Ωραιος μπολτ , ειχα καιρο να το ακουσω:)[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
12-12-2010, 18:03 #153
Ω ναι,
η λεξη κλειδι εδω ειναι στο "μας φαινεται" το οποιο μπορει να σημαινει οτι το γρασιδι ειναι πρασινοτερο, αλλα μπορει και να μην ειναι, οχι μονο η πρωτη περιπτωση σονυ και καλα με το στανιο.
ps: "με το στανιο", λαλ , που το θυμηθηκα παλι αυτο
12-12-2010, 18:11 #154
Ε όχι δεν λέω αυτό,αλλά δεν είναι τόσο ρηχοί όσο εμείς.Θα δωσω ένα παράδειγμα:βλέπεις πχ μαθητές και φοιτητές σε άλλες χώρες να διαδηλώνουν έχοντας κάποια συγκεκριμένα αιτήματα.Στην Ελλάδα ο μόνος λόγος για να γίνουν αυτά είναι μπας και χάσουν μάθημα και πάνε για καφέ.Ή μήπως δεν είναι έτσι;Ανάθεμα αν ρωτήσεις κάποιον νέο στην Ελλάδα περί ΔΝΤ,οικονομικής κρίσης κλπ και ξέρει τίποτα.Το μόνο που ξέρουν είναι πόσα λεφτά θα φάνε σε ψώνια και σε ποια μπουζούκια θα πάνε.Λες και όλοι αυτοί που συμμετέχουν σε πορείες στην Ελλάδα και βρίζουν τους πολιτικούς δεν θα πάνε μετά να τους παρακαλάνε μπας και βρουν δουλειά.Ή μήπως δεν είναι έτσι;
12-12-2010, 20:11 #155
Ως προς το θεμα χωρα που εχει αρχισει, εγω εχω να πω οτι σε αρκετες χωρες του εξωτερικου εχουν αυτο το οποιο η Ελλαδα δεν προκειται να αποκτησει ουτε σε 50 χρονια, ποιοτητα ζωης. Και ειναι κατι το οποιο εκτεινεται σε ολους τους τομεις της ζωης αν κατσει καποιος και δει τα πραγματα ενα ενα. Τη μεγαλυτερη ευθυνη για το πως γινονται ολοενα οι επομενες γενιες δεν την εχουν τα ατομα απο μονα τους, αλλα το σαπιο συστημα παιδειας που εχουμε. Αν συγκρινεις σημερα ενα μεσο 17χρονο με εναν ας πουμε 22χρονο παρ'οτι κι οι δυο νεοι μπορει να δεις τεραστιες διαφορες.
Ανεξαρτητα απο την ποιοτητα ζωης , κανετε ενα μεγαλο λαθος μερικοι και μπερδευετε αυτη την ποιοτητα με το πως ειναι οι σχεσεις των ατομων σ'αυτες τις χωρες και το πως ειναι οι γυναικες. Σε αυτες τις χωρες αποδεχονται πιο ευκολα τη σεξουαλικοτητα τους και οπως εχω ξαναπει ευκολα διαχωριζουν τη φαση απο τη σχεση. Μπορει καποιος να προσεγγισει μια κοπελα και να τη ρωτησει αν θελει παρεα ή αν ενδιαφερεται για σεξ χωρις απαραιτητα να τον εκλαβουν ως στερημενο κτλ.
Περα απο αυτα ομως η αποψη οτι οι ξενες γυναικες ειναι πιο συναισθηματικες απο τις ελληνιδες ειναι λαθος. Ακομα κι αν εχουν αλλαξει τελευταια οι γυναικες στην Ελλαδα, αν γνωρισεις μια που λειτουργει με συναισθημα θα'ναι και πιστη και θα αγαπησει οσο δεν παει. Οι ξενες συνηθως επειδη ειναι μεγαλωμενες αλλιως και η κοινωνια τις μαθαινει την εννοια της ισοτητας και το να ειναι πιο ανεξαρτητες, πιστευω αυτοματως εχουν καποια ορια σε θεματα συναισθηματων σε μια σχεση. Τα παραπανω χωρις να θελω να βγαλω αυθαιρετα συμπερασματα ή να μιλησω απολυτα, απλα σαν γενικη αποψη.
Και εξακολουθω φυσικα να πιστευω οτι αν οντως δυο ανθρωποι αγαπιουνται και θελουν να ειναι μαζι δεν κοιταζουν παραπλευρα χαρακτηριστικα τυπου αμαξι κτλ. Γιατι αυτος που ενδιαφερεται για τα παραπλευρα και θεωρει οτι αποτελουν λογο να κανει ή να μην κανει σχεση με καποιο ατομο, περναει καλα και μονος του και δεν ποναει με το να μην εχει αυτο το ατομο στη ζωη του. Αυτη ειναι η ουσια του πραγματος, τα υπολοιπα περι του οι αντρες ειναι ετσι οι γυναικες αλλιως , ειναι για να υπαρχει συζητηση και να καταλαβαινει κανεις καλυτερα τις διαφορες των δυο φυλων.Last edited by rock; 12-12-2010 at 20:46.
12-12-2010, 20:53 #156
στο παραδειγμα που αναφερεις συμφωνω πώς δειχνει σημαδια παθογενειας της ελληνικης κοινωνιας (κ οχι μονο γυναικες). εχοντας ζησει ενα μερος της ζωης μου, εκει εξω μπορω να πω οτι με εξεπληξαν ευχαριστα οι Αγγλοι με τις διαδηλωσεις αυτες. Κ χαρηκα μιας κ που οι Αγγλοι δυσκολα, πολυ δυσκολα βγαινουν στους δρομους. Θελεις ομως να σου πω, ενα σωρο αλλα φαινομενα στην συγκεκριμενη χωρα που δειχνουν ποσο ρηχοι ή επιφανειακοι ειναι σε σημαντικο βαθμο? αυτο δεν σημαινει ομως οτι μια κοινωνια δεν αλλαζει. δεν αλλαζουν οι ανησυχιες, δεν αναδιαμορφωνονται οι δομες. κ να ενα παραδειγμα. αν ομως ελεγες σε εναν Αγγλο πριν 10 χρονια, οτι θα εκανε καταληψη στο πανεπιστημιο του...θα σε εβλεπε περιεργα. Εδω θυμαμαι, τους λεγαμε εμεις για καταληψεις κ μας στραβοκοιτουσαν. Να ομως, που ευτυχως οι αλλαγες ερχονται.
Ομως αυτο δεν σημαινει πώς με βαση την σταση των ελληνων, σ αυτο το συγκεκριμενο γεγονος, πώς δεν υπάρχουν ανθρωποι στη χωρα μας που προβληματιζονται. που συμμετεχουν στα κοινα, που ανησυχουν κ ενημερωνονται. που προσπαθουν για αλλαγες. αλλωστε πολλες φορες στο παρελθον που οι κοινωνιες εξω εμοιαζαν αταραχες, εμεις κατι καναμε. καπως νοιαζομασταν κ καναμε κι εμεις τις διαμαρτυριες μας. και αμφισβητησαμε καταστασεις που εξω εμοιαζαν παγιωμενες. Πιο συγκεκριμενα να σου πω για το πώς αντιμετωπιστηκε κ τί αποψη ειχαν οι Αγγλοι στις αρχες της δεκαετιες για τον πολεμο στον κολπο, για την διασπαση της γιουγκοσλαβιας κ την ηγεσια της Αμερικης. Θεωρουσαν τον Μπους ως τον λυτρωτη της ανθρωποτητας, τους αριστερους ως περιπου εγκληματιες...κι εμας γραφικους που ειχαμε μια πιο μετριοπαθη σταση απεναντι στα δικα τους πιστευω.
Σε οτι αφορα το τι προβληματιζει τους νεους σημερα, ξερω ενα σωρο κοσμο που εχει ως μονιμο θεμα την οικονομικη κριση, το ΔΝΤ, τις αλλαγες στην κοινωνια. Το πώς θα εκφραστουν ολες αυτες οι ανησυχιες θα το δουμε. Μην εισαι τοσο σιγουρος, πώς ολοι εχουμε επαναπαυτει κ δεν μας καιγεται καρφι.Ουτε πώς οσοι συμμετεχουν σε πορειες, την επομενη μερα θα γλυφουν για μια δουλεια. Υπάρχουν και αυτοι. Σιγουρα. Αλλα οχι μονο αυτοι. Αλλωστε η ιστορια εχει δειξει οτι υπάρχουν κ αυτοι κ οι αλλοι. Ποτε δεν υπηρξε μονο μια οχθη. Παντα υπηρχε κ η απεναντι. Μηπως βλεπεις μονο την μια πλευρα του νομισματος?
Τελικα, αυτο που εχω να πω ειναι οτι αλλα τα πλεονεκτηματα των Ελληνων, αλλα των αλλων κοινωνιων/χωρων. Το να προσωποποιησεις μια ολοκληρη κοινωνια πανω σε μια γυναικα, ειναι ακυρο ομως. Πολυ απλα, καθε φορα εχεις μπροστα σου ενα κομματι, ενα ατομο κ οχι μια ομαδα ατομων. Με τις δικες του ιδεες, πιστευω, αντιληψεις. Ειναι αδυνατον να ξερεις τί κουβαλαει ενας ανθρωπος στο κεφαλι του αν δεν συσχετιστεις μαζι του.Χωρις καμια επαφη δλδ. Εκτος αν εχεις το κληρονομικο χαρισμα:)πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
12-12-2010, 23:39 #157
καλά μας ξεκούφανες!
σου είπα εγώ να μου αποδείξεις τίποτα?
μα έχει πλάκα αυτή η έκφραση "να με βρείτε στο μσν, ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ!"
(στον κενό πάει αυτό, κάτι έγινε λάθος με την παράθεση!)
12-12-2010, 23:47 #158
12-12-2010, 23:49 #159
13-12-2010, 00:00 #160
εμένα πάντως οι άντρες του φόρουμ (όσοι βρίζουν της ελληνίδες τουλάχιστον) με έχουν μπερδέψει με αυτά που ζητάνε, παρόλο που οι ίδιοι σκίζονται να μας πείσουν ότι θέλουν απλά πράγματα. θέλουν λοιπόν μια γυναίκα να είναι μορφωμένη,με άποψη, με κουλτούρα (για να μην διαβάζει κοσμοπόλιταν, να μην κουτσομπολεύει και να μην ακούει ρουβά) αλλά από την άλλη θέλουν την άποψη της να την κρατάει για την παρτη της, γιατί θα πρέπει να είναι λιγομίλητη και υπάκουη. επίσης, πρέπει η ίδια να έχει τη δουλειά της και το σπίτι της, όμως να μην την ενδιαφέρει πολύ η καριέρα. επίσης να είναι άριστη νοικοκυρά και πάντα περιποιημένη στην τρίχα, για να έχει θηλυκότητα. θα πρέπει να μην έχει κοινωνική ζωή και φίλους, για να περνάει όλοτης τον ελεύθερο χρόνο με το γκόμενο (μιας και οι λεβέντες μας, δεν γουστάρουν άλλα άτομα).
κατά τα άλλα, οι γυναίκες έχουν τρελές απαιτήσεις! :D
13-12-2010, 12:44 #161
Συμφωνώ με την claire ως προς τις παρατηρήσεις της στο αντιφατικό των διάφορων δηλώσεων σε κάποια από τα ποστς αρσενικών μελών του θρεντ.Επίσης θα ήθελα να προσθέσω ότι κοινός τόπος είναι η "μαγική λύση",όπου δίνεται στο θηλυκό η φαντασιακή δύναμη να μεταμορφώσει τη ζωή του αρσενικού, να ανατρέψει αρνητισμούς και επώδυνες συνθήκες, να παρηγορήσει, να εμπλουτίσει, να γεμίσει με νόημα, να λειτουργήσει με λίγα λόγια σαν ένα τύποις "μπάλωμα" του κάθε είδους "κενού", απ' οπουδήποτε κι αν προέρχεται αυτό και με όποιους τρόπους και συμπεριφορές ή στάση ζωής διατηρείται.
Ποια θα γούσταρε να γίνει το μπάλωμα κανενός? Και μάλιστα όταν ο ζητών το μπάλωμα δε φαίνεται να έχει την ανάλογη όρεξη να δουλέψει ώστε να μη χρειάζεται μπαλώματα?
Ναι, οι σχέσεις είναι απαραίτητες στη ζωή μας, οι ερωτικές μάλιστα αποτελούν μία πηγή ικανοποίησης ανεκτίμητη και έχουν την ιδιότητα, όταν είναι αυτό που λέμε γεμάτες και πλουραλιστικές σε στοιχεία αυθεντικότητας, πάθους, μοιράσματος αλήθειας, ενδιαφερόντων, ιδανικών, σκοπών, να μας κάνουν καλύτερους και να γινόμαστε ώριμοι κι ισορροπημένοι άνθρωποι μέσα τους. Όχι όμως να αφηνόμαστε στην φαντασίωση της αλλαξιογόνας τους δυναμικής δίχως τη δική μας ανάλογη προετοιμασία, που θα είναι η βάση για να έρθει να "κάτσει" στη ζωή μας ο κατάλληλος άνθρωπος για όσα ζητάμε να μας αφορούν. Οι σχέσεις μας αντικατοπτρίζουν εμάς και τη φάση ζωής μας και γνωριμίας με τον εαυτό μας, είναι ο καθρέφτης μας. Όταν κοιτάμε τις σχέσεις μας και είναι είτε ανύπαρκτες είτε ελλιπείς, να αναρωτιόμαστε τι δείχνει για εμάς ο καθρέφτης αυτός, τι θέλει να μας πει, τι μπορούμε να κάνουμε ΕΜΕΙΣ για να γεμίσει η εικόνα και να χαμογελάμε στη θέασή της αντί να συνοφρυωνόμαστε. Αλλιώς κανένας και καμία δεν θα πάρει το βάρος της αλλαγής μας στους δικούς του ώμους, αν εμείς πρώτοι δεν αναλάβουμε τη συναισθηματική μας ευθύνη και το δικό μας μερτικό στο τι είναι η ζωή μας σήμερα και τι ποιότητες περιέχουν οι ανθρώπινές μας επαφές.
Το πιο εύκολο είναι να μου φταίνε οι άλλοι/ες, η χώρα μου, το παρελθόν μου, το αμάξι που δεν έχω, το αμάξι που έχω, η ανεργία, το στρώμα μου που βουλιάζει, η δυσανεξία στη λακτόζη λολ
Το δύσκολο είναι να παραδεχτώ τα κενά μου, τις ελλείψεις μου, τα σφάλματα στη σκέψη, τα προσωπικά μου κενά, που θέλουν πρώτα γέμισμα με προσπάθεια ατομική, για να μπορέσει να με δει και να με εκτιμήσει ο άλλος.Τζάμπα δε θα με έρθει κανείς στη ζωή μου, αν δεν έχω να του δώσω κάτι σε αντιγύρισμα. Αυτό το κάτι πρέπει να το βρω και να το καλλιεργήσω εγώ, καθώς "εγώ" είμαι "δική μου" υπόθεση."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
13-12-2010, 12:54 #162
Και καλά κάνουν;).
Tώρα τι θέλει ένας άνδρας που ενδιαφέρεται για σχέση;; επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, θέλει μια κοπέλα που θα μπορεί να συννενοείται μαζί της και να προσέχει τον εαυτό της (εμφανισιακά), αυτό. Όλα τα υπόλοιπα καλοδεχούμενα αλλά οχι τα σημαντικότερα.
Όχι εγώ δεν είμαι έτσι πάντα προσεγγίζω ωραίες γκόμενες (ή με προσεγγίζουν:cool:) γιατί αυτές μου αρέσουν άσχετα αν δεν πετύχω κάτι και είμαι βαρια τραυματισμένος απο τις αποπειρές μου, το παλεύω...Δεν συμβιβάζομαι ούτε συνθηκολογώ εύκολα, προτιμώ να είμαι μόνος παρα με κάποια που δεν θα θέλω απο μόνος μου να βγω μαζί της. Διαφορετικά υποτιμώ και τον εαυτό μου.Last edited by Aiur; 13-12-2010 at 13:18.
[SIZE="3"][url]http://mankap.blogspot.com/[/url][/SIZE]
"Im a cowboy, on a steel horse I ride, Im wanted dead or alive"
13-12-2010, 13:16 #163
Συμφωνώ με τα όσα γράφει η RainAndWind.
Η γυναίκα θέλει κάποιον που δε θέλει μπαλώματα, που δεν επηζητεί από την κοπέλα να μπαλώσει τα κενά του.
Η επιλογή μας από το κατάλληλο πρόσωπο προϋποθέτει να διορθώσουμε τις ελλείψεις και αδυναμίες μας, στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Προϋποθέτει να υπερβούμε τις αδυναμίες, φοβίες κλπ ώστε να εκπέμπουμε μια πιο θετική εικόνα. Καμιά δε θα επέλεγε κάποιο ο οποίος παρουσιάζει όλο αδυναμίες, προβλήματα . Καμιά δεν κάνει σχέση με σκοπό να μπαλώνει τα κενά του συντρόφου της χωρίς αυτός να προσφέρει κάτι ή/και να φορτωθεί τα προβλήματα του.
Η βελτίωση γίνεται πρώτα ψυχικά και μετά σωματικά. Άμα δε βελτιωθείς είτε μένεις μόνος ειτε κάνεις συμβιβασμό, δηλαδή είσαι με άτομο που δε σε γεμίζει, δε βιώνεις τη χαρά του έρωτα.
Το ότι δε βρίσκουμε τα κατάλληλα πρόσωπα ή αδυνατούμε να τα προσεγγίσουμε και να φτιάξουμε κάτι μαζί τους οφείλεται σε εμάς. Και αυτό παρά το ότι δεν είμαστε αποκλειστικά οι αίτιοι για τις αρνητικές ψυχικές μας καταστάσεις, παρά το ότι τα συναισθήματα που εκπέμπουμε είναι αποτέλεσμα, αρκετές φορές, συμπεριφοράς κάποιων απέναντι μας στο παρελθόν. Εντούτοις παρά την ατυχία αυτή στη ζωή μας εμείς μόνο μπορούμε να διορθώσουμε τα πράγματα, όσο δύσκολο και να ναι. Απ εκεί και πέρα κανείς δε μας εμποδίζει να πάμε προς το κατάλληλο πρόσωπο και να ζητήσουμε να δημιουργήσουμε μαζί του μια ωραία σχέση. Και οποιαδήποτε και να ναι αυτή, όταν την πλησιάσει κάποιος τουλάχιστο θα το σκεφτεί σοβαρά πριν δώσει την απάντηση της. Πρέπει όμως αυτός να χει πρώτα κάνει την προσπάθεια για βελτίωση μέσα του ώστε η εικόνα που θα παρουσιάσει να ναι όσο πιο θετική γίνεται.γιάννης
13-12-2010, 15:49 #164
Για να σου λύσω την απορία,τα δύο απαραίτητα σε μια γυναίκα είναι πρώτον η θηλυκότητα(με ξενερώνουν ταμάλα οι γυναίκες που το παίζουν μαγκίτισες και αντράκια) και δεύτερον να μην σε παρατάει με την πρώτη δυσκολία που θα τύχει.Τα άλλα που αναφέρεις(δουλειά,καριέρα,� �οινωνικότητα κλπ.)τα βάζω τριτοτέταρτα.Εννοείται ότι δεν θέλω με τίποτα να περνάμε όλη την ημέρα μαζί,γιατί η σχέση θα φθαρεί γρήγορα,άσχετα αν υπάρχουν παρα πολλοί ανασφαλείς που το κάνουν αυτό.Εξαρτάται και από την κοινωνικότητα του καθενός,άλλος μπορεί να έχει χαθεί με τους φίλους του και η κοινωνική του ζωή να είναι μόνο η σχέση του πλέον.
13-12-2010, 15:56 #165
(συνέχεια) κοινωνικότητα κλπ.)τα βάζω τριτοτέταρτα.Και εννοείται ότι δεν θέλω να περνάμε όλη τη μέρα μαζί γιατί τότε η σχέση θα φθαρεί γρήγορα,άσχετα αν πολλοί ανασφαλείς το κάνουν αυτό.Βέβαια εξαρτάται και από την κοινωνικότητα του καθενός,άλλος μπορεί να έχει χαθεί με τους φίλους του ή να μην έχει καθόλου κι έτσι η κοινωνική του ζωή να είναι μόνο η σχέση του.