Παρθενος, 26 χρονος με προβλημα σεξουαλικης ταυτοτητας σε απογνωση - Page 70
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 70 of 161 FirstFirst ... 2060686970717280120 ... LastLast
Results 1,036 to 1,050 of 2414
    Senior Member
    Τζιμ,
    σεξ επί πληρωμή δε σημαίνει μόνο παρακμιακή ******* που βιάζεται να τελειώσει. Στο είπαν και παραπάνω, ζήτα την καλύτερη, πλήρωσε αδρά για να μείνει ώρες, ε πού θα πάει, κάποια στιγμή θα χαλαρώσεις και θα σου σηκωθεί. Λύσε αυτό που σε αγχώνει και μετά με άλλον αέρα προχωράς και παρακάτω...Μην ξεκινάς αρνητικά "θα κανω μερικες προσπαθειες ακομη...σε οικο ανοχης και με μερικες κοπελες σε μπαρακια...αν δεν γινει τιποτα μεχρι τα μεσα του επομενου μηνα τοτε ή ομοφυλοφιλος ειμαι ή ασεξουαλικος.." Πες "ναι θα πάω σε οίκο ανοχής και θα μάθω πολλά γύρω από το σεξ! Θα ξεχαρμανι'ασω κιόλας!"
    btw και μένα η κοπέλα σου μάλλον χλιαρή μου φαίνεται... όχι ότι δε θέλει αλλά όχι και ότι πολυθέλει.
    (έχω να γράψω στο φόρουμ αιώνες... καλώς ήλθα ξανά λοιπόν).
    Και κάτι ακόμα... μην τα παίρνεις όλα τόσο σοβαρά του θανάτου. Καλά σου λεει η claire . όλοι έχουμε προβλήματα και μας φαίνονται βουνό. Προσπάθησε να εξασκήσεις λίγο τον αυτοσαρκασμό. Είναι και απείρως γοητευτικότερος :)

Junior Member
    καλα ρε συ, δηλαδη ξερεις πολυ κοσμο που σε καθε βολτα στα μπαρακια γνωριζει γκομενα που το κανουνε καπακια? εκει θα στηριξεις την αυτοκτονια σου ??? :cool: θα μας τρελανεις?
    κοιτα αυτα που λες για κομενα λαρυγγια και τα συναφη μου θυμιζουν επισοδειο 10ης εντολης!!! μη φτασουμε και ως εκει:)

φιλε μου κανε τα βηματα ΕΝΑ - ΕΝΑ !! γνωρισε μια κοπελα που να σε τραβαει.... που μεσα απο τις συζητησεις σας να καταλαβαινεις οτι δεν ειναι καμια γκομενα της πλακας που ενδιαφερεται μονο για το κρεβατι... σαν καλη παρεουλα.βγειτε για τα ποτα σας. πηγαιντε το σινεμα το θεατρο το φαγητο σας. ξαναβγες... θα νιωσεις πιο οικεια..
    εσυ με του που γνωριζεις μια κοπελα φανταζομαι οτι σε λουζει κρυος ιδρωτας σκεπτομενος το...κρεβατι. αρα τι μαλακιες μας λες για μπαρακια και καμακια?
    One night stand θα ειναι η πρωτη σου φορα? η σε ενα μπαρακι νομιζεις οτι θα μπορεσεις να αναπτυξεις και φοβερες κουβεντες....?? το θεμα ειναι να αποδεχτεις την κατασταση. ΟΚ δεν θα τρελαθειτε στο σεξ την πρωτη φορα ουτε εσυ ουτε εκεινη. ομως τις πρωτες φορες οποιοδηποτε ζευγαρι δεν βρισκεται καλα... οποτε εκει θα αποδωθει.... και απαξ και μπεις μια 2 φορες χαλαρα μετα....
    επισης για αυτο που λες για το χουφτωμα που ντρεπεσαι κτλ δεν μου φαινεται περιεργο.
    εχεις στο μυαλο σου τη γυναικα θυμα, που ο αντρας πρεπει να της ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ(λεξη ποου εσυ χρησιμοποιησες) ποιος μιλησε για επιβοολη?? η γυναικα τοοοοσο παθητικη την εχεις στο σεξ?? για ποιες δεκαετιες μιλας???
    το σεξ γινεται απο 2! δεν ευχαριστιεσε να χαιδευεις ενα γυναικειο κορμο οταν το σκεφτεσαι??? ποσο καλο μπορει να ειναι ενα χαδι δλδ????? ποια η διαφορα του δικου σου χαιδεματος απο ενα αλλο??? με ποσους τροπους βγαινει μια μπλουζα???
    μην κανεις τα παντα εμποδια ρε μεγαλε. και αυτο με τον οικο ανοχης σκεψου το. και μην πας στο χειροτερο μπουρδελο της ελλαδας. πηγαινε σε κατι πιο κιριλε. οχι απαραιτητα ακριβο. και μπες με θαρρος. πες θελω να με μαθεις τα μυστικα του σεξ(οχι του ερωτα ΟΚ) γιατι ειμαι αμαθος!!!

δεν σε ρωτησα κιολας, σπουδαζεις???δουλευεις???? τι κανεις στη ζωη σου??

Senior Member
    Quote Originally Posted by imagine View Post
    Τζιμ,
    σεξ επί πληρωμή δε σημαίνει μόνο παρακμιακή ******* που βιάζεται να τελειώσει. Στο είπαν και παραπάνω, ζήτα την καλύτερη, πλήρωσε αδρά για να μείνει ώρες, ε πού θα πάει, κάποια στιγμή θα χαλαρώσεις και θα σου σηκωθεί. Λύσε αυτό που σε αγχώνει και μετά με άλλον αέρα προχωράς και παρακάτω...Μην ξεκινάς αρνητικά "θα κανω μερικες προσπαθειες ακομη...σε οικο ανοχης και με μερικες κοπελες σε μπαρακια...αν δεν γινει τιποτα μεχρι τα μεσα του επομενου μηνα τοτε ή ομοφυλοφιλος ειμαι ή ασεξουαλικος.." Πες "ναι θα πάω σε οίκο ανοχής και θα μάθω πολλά γύρω από το σεξ! Θα ξεχαρμανι'ασω κιόλας!"
    btw και μένα η κοπέλα σου μάλλον χλιαρή μου φαίνεται... όχι ότι δε θέλει αλλά όχι και ότι πολυθέλει.
    (έχω να γράψω στο φόρουμ αιώνες... καλώς ήλθα ξανά λοιπόν).
    Και κάτι ακόμα... μην τα παίρνεις όλα τόσο σοβαρά του θανάτου. Καλά σου λεει η claire . όλοι έχουμε προβλήματα και μας φαίνονται βουνό. Προσπάθησε να εξασκήσεις λίγο τον αυτοσαρκασμό. Είναι και απείρως γοητευτικότερος :)
    Να σου πω κατι...στην αρχη και ειλικρινης ημουν και αυτοσαρκαστικος...πιστεψε με...αν διαβασεις θα καταλαβεις... ετσι την προσεγγισα και ετσι την "εριξα" (νομιζω) με ειλικρινεια....της ειπα οτι ειμαι αμηχανος και εκεινη δεν αντεδρασε...αντιθετα καναμε και πλακα με το θεμα...μετα τι εγινε δεν καταλαβα...μαλλον δεν εχει ξεπερασει τον πρωην...συν του οτι εγω ισως απο υπερβολικο ζηλο μπορει να την τρομαξα...γιατι εχω την εμφανιση...εχω κι ενα facebook με 1600 ατομα εκ των οποιων οι πιο πολλες γκομενες...οποτε καταλαβαινεις...μικρη αυτη...παιζει να νομιζει οτι την δουλευω κιολας...

Φιλε μου ετσι εγω δεν συνεχιζω να ζω... ουτε θα καθομαι να μαραζωνω μονος και να βλεπω αλλους να κανουν την ζωαρα τους...αν δεν τα καταφερω θα φυγω απ τη ζωη το εχω αποφασισει...ποιο το νοημα να συνεχισω ετσι μπορεις να μου πεις??

Senior Member
    Quote Originally Posted by kookoo View Post
    καλα ρε συ, δηλαδη ξερεις πολυ κοσμο που σε καθε βολτα στα μπαρακια γνωριζει γκομενα που το κανουνε καπακια? εκει θα στηριξεις την αυτοκτονια σου ??? :cool: θα μας τρελανεις?
    κοιτα αυτα που λες για κομενα λαρυγγια και τα συναφη μου θυμιζουν επισοδειο 10ης εντολης!!! μη φτασουμε και ως εκει:)

φιλε μου κανε τα βηματα ΕΝΑ - ΕΝΑ !! γνωρισε μια κοπελα που να σε τραβαει.... που μεσα απο τις συζητησεις σας να καταλαβαινεις οτι δεν ειναι καμια γκομενα της πλακας που ενδιαφερεται μονο για το κρεβατι... σαν καλη παρεουλα.βγειτε για τα ποτα σας. πηγαιντε το σινεμα το θεατρο το φαγητο σας. ξαναβγες... θα νιωσεις πιο οικεια..
    εσυ με του που γνωριζεις μια κοπελα φανταζομαι οτι σε λουζει κρυος ιδρωτας σκεπτομενος το...κρεβατι. αρα τι μαλακιες μας λες για μπαρακια και καμακια?
    One night stand θα ειναι η πρωτη σου φορα? η σε ενα μπαρακι νομιζεις οτι θα μπορεσεις να αναπτυξεις και φοβερες κουβεντες....?? το θεμα ειναι να αποδεχτεις την κατασταση. ΟΚ δεν θα τρελαθειτε στο σεξ την πρωτη φορα ουτε εσυ ουτε εκεινη. ομως τις πρωτες φορες οποιοδηποτε ζευγαρι δεν βρισκεται καλα... οποτε εκει θα αποδωθει.... και απαξ και μπεις μια 2 φορες χαλαρα μετα....
    επισης για αυτο που λες για το χουφτωμα που ντρεπεσαι κτλ δεν μου φαινεται περιεργο.
    εχεις στο μυαλο σου τη γυναικα θυμα, που ο αντρας πρεπει να της ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ(λεξη ποου εσυ χρησιμοποιησες) ποιος μιλησε για επιβοολη?? η γυναικα τοοοοσο παθητικη την εχεις στο σεξ?? για ποιες δεκαετιες μιλας???
    το σεξ γινεται απο 2! δεν ευχαριστιεσε να χαιδευεις ενα γυναικειο κορμο οταν το σκεφτεσαι??? ποσο καλο μπορει να ειναι ενα χαδι δλδ????? ποια η διαφορα του δικου σου χαιδεματος απο ενα αλλο??? με ποσους τροπους βγαινει μια μπλουζα???
    μην κανεις τα παντα εμποδια ρε μεγαλε. και αυτο με τον οικο ανοχης σκεψου το. και μην πας στο χειροτερο μπουρδελο της ελλαδας. πηγαινε σε κατι πιο κιριλε. οχι απαραιτητα ακριβο. και μπες με θαρρος. πες θελω να με μαθεις τα μυστικα του σεξ(οχι του ερωτα ΟΚ) γιατι ειμαι αμαθος!!!

δεν σε ρωτησα κιολας, σπουδαζεις???δουλευεις???? τι κανεις στη ζωη σου??
    Στη ζωη μου εχω σπουδασει και παραλληλα ερασιτεχνικα ειμαι και μουσικος...στην κυρια δουλεια μου ακομα ειμαι ανεργος...οποτε προς το παρον εχω και οικονομικο προβλημα...γιαυτο κιολας με συμφαιρει να ναι μικρη...ουτε κια υτη εχει πολλα λεφτα οποτε θα την βγαζαμε χωρις πολλα πολλα που να σου πω τα χω γραμμενα στα αρχιδια μου..!

Οσα λες καλα...αλλα εσυ τα χεις κανει....εγω που σκατα να τα ξερω ολα αυτα? Δεν ξερω πως ειναι να χαιδευεις γυναικειο κορμι γιατι δεν μπορεις να καταλαβεις γαμω την τρελα μου??? Μια ζωη κολουσα να το κανω...

Αλλα οπως και να χει εγω πεισμωνω και ζοριζομαι αλλα πιστευω καπου θα βγει...γιατι προς το παρον καθομαι και βραζω στο ζουμι μου...νιωθω την μυτη μου και τις φλεβες του προσωπου μου να πρηζονται... αυτο τι να ειναι? πιεση? παω για εγκεφαλικο?? σου λεω για πολλα νευρα και απογοητευση...

Δεν την εχω τοσο παθητικη ρε φιλε αλλα σαν τυπος θελω να με σπρωξει λιγο τωρα στην αρχη...να μου πει καμια καυλοκουβεντα...να δειξει οτι γουσταρει...προστυχα να το δειξει..καταλαβες?? Ειναι μια μπαργουμαν που ξερω οτι ψηνεται...τρελο σκυλι...ε πιο πολυ απο ολες αυτη με κομπλαρει...ξερεις ποσους εχει παρει? αυτη θα περιμενει να την ξεσκισω κι εγω θα παω σαν τον καημενο να πουμε! Μια φορα σε ενα κλαμπακι (ηταν τυχαια εκει) χορευε μπροστα μου σαν ******* σε κωλομπαρο...το κανε για κανα 10λεπτο...εγω ειχα σκαλωσει και την εγραψα κανονικα...ε μετα ηταν τοσο ψυχρη απεναντι μου...σαν να της σκοτωσα τη μανα...που να φανταστει η καημενη....

Senior Member
    Αλλα ξερετε κατι ρε? Εγω αντεχω....και θα παλεψω οπως παλεψα για ολα...Ναι μου τα φερε ζορικα η ******* η ζωη αλλα εγω θα την πιασω απο μαλλια...

συγκινηθηκα τωρα...αλλα γαμω το χριστο μου πισω δεν θα κανω...δεν θα κανω...

http://www.youtube.com/watch?v=KGAuF...eature=related

Senior Member
    κι αμα καταληξω νεκρος δεν πειραζει...ολοι πεθαινουν καποτε....τι εγινε κι ενας ακομα?

Senior Member
    αμα σου αστραψω δυο μπουφλες,θα στανιαρεις?
    :cool:Προσπαθω να κρατω την ψυχη μου καθαρη..

Senior Member
    Σκέψεις, αισθήματα και πεποιθήσεις
    που χαρακτηρίζουν άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση.
    πηγη www.psyche.gr/testautopepoithisi.htm

Αν οι περισσότερες από τις παρακάτω προτάσεις αντιπροσωπεύουν αυτό που σκέπτεσαι και αισθάνεσαι σημαίνει ότι έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση.

1- Οι περισσότεροι άνθρωποι γύρω μου είναι καλύτεροι από μένα.

2 - Συνήθως κρατώ πράγματα μέσα μου και δεν λέω αυτό που σκέπτομαι ή αισθάνομαι.

3 - Στην παρέα δεν έχω τίποτε σημαντικό να πω.

4- Είναι σίγουρο ότι οι άλλοι με βρίσκουν βαρετό.

5 - Όταν τύχει να με προσβάλλουν χαλάει πολύ η διάθεσή μου.

6 - Δυσκολεύομαι πολύ να πω όχι όταν μου ζητούν κάτι.

7 - Πολλές φορές φοράω προσωπείο για να φαίνομαι καλύτερος.

8 - Συχνά αισθάνομαι ότι οι άλλοι με σχολιάζουν αρνητικά.

9 - Τις περισσότερες φορές τα κάνω θάλασσα με ότι ασχολούμαι.

10 - Δεν αξίζω να με σέβονται και να με αγαπούν.

11 - Αν δείξω τον πραγματικό μου εαυτό οι άλλοι θα με απορρίψουν.

12 - Αν κάποιος-α δείξει ερωτικό ενδιαφέρον για μένα πρέπει να προσπαθήσω πολύ να του -ης αρέσω αλλιώς θα με απορρίψει.

13 - Αν δεν τα καταφέρνω σε κάτι τόσο καλά όσο οι άλλοι αυτό σημαίνει ότι είμαι κατώτερος.

14 - Δυσκολεύομαι να μιλήσω με άτομα του άλλου φύλλου.

15 - Συχνά προσποιούμαι ότι συμφωνώ με τον συνομιλητή μου για να αποφύγω τη διαφωνία.

16 - Μου είναι σχεδόν αδύνατο να διεκδικήσω τα δικαιώματά μου.

17 - Λέω συχνά ψέματα για να αποφύγω τη σύγκρουση.

18 - Ακόμη και η θέα μερικών ανθρώπων μου προκαλεί πολύ άγχος.

19 - Αποφεύγω να μιλήσω δημόσια.

20 - Όταν μιλάω στην παρέα πιστεύω ότι οι άλλοι δεν θα δώσουν σημασία σε αυτό που λέω.

21 - Αποφεύγω να εκφράσω το θυμό μου σε άτομα που δεν ανήκουν στην οικογένεια μου.

22 - Όταν τύχει να εκφράσω το θυμό μου χάνω τον έλεγχο και παραφέρομαι.

23 - Για να αισθάνομαι καλά πρέπει οι άλλοι οπωσδήποτε να μου δείχνουν αγάπη και
    αποδοχή.

24 - Ποτέ δεν θα γίνω τόσο ικανός όσο θα έπρεπε. Είμαι αποτυχημένος.
    Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)

Senior Member
    Η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης.
    Αντιμετωπίζοντας τα αισθήματα κατωτερότητας, την ανασφάλεια και το φόβο.
    www.psyche.gr/autopepoithisi2.htm

του Νικήτα Καυκιού

Πίσω από τις μεγαλύτερες αδυναμίες μας,
    κρύβονται οι μεγαλύτερες δυνατότητές μας.
    Οι φόβοι και οι ανασφάλειες
    είναι κίνητρα
    τόλμης και δύναμης.

Η δυναμική διεκδίκηση των ατομικών δικαιωμάτων δεν υποδηλώνει εγωκεντρισμό και επιθετική διάθεση. Επιθετικότητα εκφράζουμε όταν για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας παραβιάζουμε τα δικαιώματα των άλλων και αδιαφορούμε για τις ανάγκες τους. Η επιθετικότητα ακόμα και αν μας προσφέρει κάποια αισθήματα αυτοδικαίωσης ή εκφόρτισης, μακροπρόθεσμα διαταράσσει τις σχέσεις μας και απομακρύνει του άλλους από κοντά μας. Από την άλλη πλευρά η υποχωρητικότητα δημιουργεί αισθήματα καταπίεσης και η καταπίεση οδηγεί σε εκρήξεις. Η ψύχραιμη διεκδίκηση των ατομικών μας δικαιωμάτων είναι βασική προϋπόθεση για την δημιουργία αρμονικών σχέσεων.

Οι άνθρωποι με χαμηλή αυτοπεποίθηση δεν εμπιστεύονται τις ικανότητές τους και εξαρτώνται πολύ από τη γνώμη των άλλων. Αποφεύγουν την ανάληψη ευθυνών και τις πρωτοβουλίες διότι φοβούνται την αποτυχία. Δεν αποδέχονται τον εαυτό τους έτσι όπως είναι και αισθάνονται ότι πρέπει να είναι πάντοτε ευπροσάρμοστοι και καθωσπρέπει για να γίνονται αποδεκτοί.
    Συνήθως «προγραμματίζονται» να λειτουργούν με τον τρόπο αυτό από την παιδική τους ηλικία. Έχουν υποστεί την αυστηρή κριτική και τις υπερβολικές απαιτήσεις των γονέων ή την υπερπροστασία και την παρεμπόδιση της ανεξαρτησίας τους.
    Οι άνθρωποι με χαμηλή αυτοπεποίθηση αισθάνονται ασφαλείς μόνο αν οι άλλοι τους αγαπούν χωρίς να τους κρίνουν ή να τους απορρίπτουν. Αισθάνονται σημαντικοί όταν οι άλλοι τους αναγνωρίζουν επειδή κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους ή πετυχαίνουν τα σχέδιά τους. Κατά βάθος πιστεύουν ότι για να αξίζουν και να τους δεχτούν οι άλλοι δεν θα έπρεπε να είχαν ελαττώματα και να έκαναν λάθη. Λόγω της ευαισθησίας που τους χαρακτηρίζει αισθάνονται συχνά πληγωμένοι, ταραγμένοι και θυμωμένοι από τις απόψεις και τις κριτικές των άλλων.

Τα άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση χαρακτηρίζονται από:
    Αισθήματα κατωτερότητας και ανασφάλειας.
    Δυσκολία κοινωνικής ένταξης και αισθήματα μοναξιάς.
    Υπερβολική ευθιξία και χαμηλές αντοχές στις συντροφικές σχέσεις.
    Παραμέληση ικανοποίησης βασικών προσωπικών αναγκών.
    Παραμέληση της εξωτερικής εμφάνισης.
    Υπερβολική ενασχόληση με αυτό που οι άλλοι σκέπτονται για αυτούς.
    Υπερβολική ανησυχία μήπως και ενοχλήθηκε κάποιος άλλος εξ’ αιτίας τους.
    Διάχυτο άγχος και συχνά αισθήματα απογοήτευσης.
    Δυσκολία να ερμηνεύσουν με ειλικρίνεια την πραγματικότητα.
    Επικέντρωση στα αρνητικά στοιχεία μιας κατάστασης.
    Μειωμένες κοινωνικές δεξιότητες.
    Δυσκολία να δέχονται φιλοφρονήσεις.
    Έλλειψη εμπιστοσύνης στις προσωπικές τους απόψεις.
    Χαμηλές προσδοκίες από τη ζωή.
    Αναπάντεχες εκρηκτικές συμπεριφορές.
    Αποφυγή των προκλήσεων.
    Κοινωνική απόσυρση.
    Διαταραχές στη συγκέντρωση, τον ύπνο και τη διατροφή

Τα άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση χαρακτηρίζονται από:
    Υπευθυνότητα για τις πράξεις τους.
    Αισιοδοξία, δημιουργικότητα, αγωνιστικότητα και τόλμη.
    Συγκρότηση, αυτοέλεγχο και εσωτερική ισορροπία.
    Ανθεκτικότητα στις αρνητικές κριτικές των άλλων.
    Ανεκτικότητα και σεβασμό για τους άλλους.

Τακτικές αντιμετώπισης

«Ποτέ δεν είναι τόσο δύσκολο
    να μιλήσουμε όσο όταν
    ντρεπόμαστε για τη σιωπή μας».
    La Rochefoucauld (1613-1680)

Κατανόησε τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα σε αυτό που είσαι και αυτό που κάνεις. Μην προσπαθείς να προσδιορίσεις την αξία σου ανάλογα με τις επιτυχίες ή τις αποτυχίες σου. Είσαι σημαντικός και αξιόλογος ανεξάρτητα από την ποιότητα των συντροφικών σου σχέσεων ή από την επαγγελματική σου σταδιοδρομία.

Μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους. Είσαι ανεπανάληπτος και έχεις τα δικά σου ιδιαίτερα χαρίσματα. Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θα τα καταφέρνουν καλύτερα ή χειρότερα από σένα.

Κάνε μια λίστα με δέκα τουλάχιστον θετικά σου χαρακτηριστικά όπως τίμιος, δημιουργικός, αλτρουιστής, με όμορφα μάτια, καλό γούστο κ.λ.π. Διάβαζε τη λίστα και φέρνε τη συχνά στο νου σου.

Κάνε μία λίστα με τις επιτυχίες σου όσο μικρές και αν είναι. Όταν αισθάνεσαι μειονεκτικά η θύμηση αυτών των επιτυχιών θα σου ανεβάζει τη διάθεση.

Φτιάξε ένα κολάζ με αυτά που θέλεις να πετύχεις στη ζωή. Βάλε φωτογραφίες με αυτά που θα ήθελες να έχεις (σπίτι, παιδί, αυτοκίνητο), αυτά που θα ήθελες να κάνεις (σπορ, ταξίδια, χορό), και πρόσθεσε ανάμεσα στις φωτογραφίες λέξεις που εκφράζουν θετικές έννοιες (δύναμη, ηρεμία, χαρά αγάπη).

Αντιμετώπισε τους φόβους σου και αυτοί θα χάσουν τη δύναμή τους. Η δύναμη του φόβου είναι στην ουσία της φανταστική και όχι πραγματική. Αν αντιμετωπίσεις τον φανταστικό φόβο τον αποδυναμώνεις και αυξάνεις την αυτοπεποίθησή σου.

Ξεκαθάρισε τι είναι αυτό που σε ενοχλεί και βάλε κάποιους ρεαλιστικούς στόχους που θέλεις να πετύχεις για να βελτιώσεις τον εαυτό σου. Για παράδειγμα καλογυμνασμένο σώμα, βελτίωση της ικανότητας για επικοινωνία, ή εύρεση ερωτικού συντρόφου. Κάνε ένα ακριβές σχέδιο με τα βήματα που χρειάζεται να κάνεις για να πετύχεις αυτούς του στόχους. Ξεκαθάρισε ποιοι άνθρωποι, ποιες επιλογές και ποιες συμπεριφορές μπορούν να σε βοηθήσουν. Με επίμονη και συστηματική προσπάθεια είναι βέβαιο ότι μπορείς να πετύχεις αυτό που θέλεις. Όλες οι αλλαγές ξεκινούν πάντα με το πρώτο βήμα.

Κοίταξε τα λάθη σου μέσα από καθρέπτη και όχι μέσα από μεγεθυντικό φακό.

Μην κολλάς και μην παγιδεύεσαι στις αποτυχίες. Το ότι απέτυχες δεν σημαίνει ότι δεν θα πετύχεις στο μέλλον. Μάθε από την αποτυχία και προσπάθησε πάλι. Όλοι αποτυγχάνουν πριν φτάσουν στην επιτυχία. Τα λάθη σε κάνουν σοφότερο και δυνατότερο. Ο μόνος τρόπος για να μην κάνεις λάθη είναι να αποσύρεσαι από τη ζωή και να μην εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες που σου δίνονται. Αποφεύγοντας τις προκλήσεις, μπαίνεις στο περιθώριο. Προχώρα μπροστά συντροφιά με το άγχος και την αγωνία σου. Όταν δεν ρισκάρεις μπορεί να νιώθεις ασφάλεια αλλά δεν βελτιώνεσαι. Βάλε τα χαρίσματα που σίγουρα διαθέτεις στην υπηρεσία ενός υψηλού στόχου.

Βρες κάποια καινούρια δραστηριότητα ή χόμπι. Κάνε κάτι σημαντικό και ευχάριστο για σένα.

Δεν χρειάζεται να ανταποκρίνεσαι στις προσδοκίες των άλλων ούτε να δικαιολογείς ή να δίνεις εξηγήσεις στους άλλους γι αυτό που κάνεις, γι’ αυτό που πιστεύεις ή γι αυτό που αισθάνεσαι.

Μη σκέπτεσαι ότι δεν θα καταφέρεις να πραγματοποιήσεις τους στόχους και τα σχέδιά σου. Οι αρνητικές προσδοκίες δεν σου επιτρέπουν να δραστηριοποιηθείς με τον καλύτερο τρόπο και έτσι μπορεί να επαληθευτούν. Ο φόβος μειώνει τις πιθανότητες επιτυχίας.

Έχεις το δικαίωμα να εξηγείς στους άλλους πως θα ήθελες να σου φέρονται και να μην τους επιτρέπεις να θίγουν την αξιοπρέπειά σου.

Ξεκαθάρισε τι είναι αυτό που θέλεις να πετύχεις και πάλεψε όσο μπορείς για να τα καταφέρεις. Τα όνειρά σου μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Ενίσχυσε τον εαυτό σου προσφέροντάς του κάποιο δώρο όταν έχεις πετύχει κάποιο στόχο.

Μείνε μακριά από αρνητικούς ανθρώπους, βιβλία, ταινίες και καταστάσεις που σε καθηλώνουν στη παρακμή. Αναζήτησε ανθρώπους και ερεθίσματα που μπορούν να σου προσφέρουν ενθάρρυνση και στήριξη.

Μη συζητάς τα σχέδια, τους στόχους και τα όνειρά σου με ανθρώπους που δεν συμμετέχουν στον ενθουσιασμό σου. Με τον τρόπο τους μπορεί να σου δημιουργήσουν αμφιβολίες και να εμποδίσουν την επιτυχία σου.

Μάθε να δίνεις αγάπη και υποστήριξη στους άλλους. Η προσφορά σε βοηθά να νιώθεις σημαντικός.

Δέξου με ψυχραιμία τα κομπλιμέντα που σου κάνουν οι άλλοι, ευχαριστώντας.

Πάρε το λόγο όταν βρίσκεσαι με παρέα και πες αυτό που πιστεύεις. Επικοινώνησε ειλικρινά με τους άλλους. Μίλησέ για τα αληθινά σου αισθήματα σε άτομα που σου προκαλούν άγχος ή φόβο. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι ρώτησε. Δεν είσαι υποχρεωμένος να έχεις καταλάβει αυτό που σου λέει ο άλλος με τον τρόπο που το λέει.

Μάθε κάποια τεχνική αυτοσυγκέντρωσης, χαλάρωσης και αυτοέλεγχου όπως για παράδειγμα πολεμικές τέχνες, χορό, θεατρική έκφραση κ.λ.π.

Δυνάμωσε το σώμα σου με γυμναστική, σπορ και υγιεινή διατροφή.

Αν θέλεις να σταματήσεις μια αρνητική συμπεριφορά, συνήθεια ή συντροφιά αντικατέστησέ την με μία άλλη θετική. Έτσι δεν θα νιώσεις κενό και ματαίωση.

Κλείσε τα μάτια, χαλάρωσε και φαντάσου πως θα είναι ο εαυτός σου όταν θα έχει πετύχει τους στόχους του. Νιώσε τα αισθήματα που συνοδεύουν την επιτυχία. Νιώσε την εμπειρία της χαράς και της ικανοποίησης που θα προκύψει μέσα σου όταν για παράδειγμα θα έχεις βελτιώσει την ικανότητα της επικοινωνίας ή θα έχεις αποκτήσει ένα καινούργιο αυτοκίνητο ή μια καλύτερη δουλειά.

Γίνε όσο πιο συγκεκριμένος γίνεται ξεκαθαρίζοντας τι είναι αυτό που θέλεις, που σκέπτεσαι και που αισθάνεσαι. Μάθε να χρησιμοποιείς συχνά τις παρακάτω προτάσεις.
    Θέλω να …
    Δεν θέλω να …
    Διαφωνώ με …
    Έχω διαφορετική άποψη, πιστεύω ότι …
    Συμφωνώ με αυτές τις απόψεις που εκφράζεις γι΄ αυτούς τους λόγους αλλά διαφωνώ με εκείνες απόψεις γι’ αυτούς τους λόγους.

Αν πιστεύεις ότι κάποιος σε απορρίπτει, σε μειώνει ή σε εκμεταλλεύεται ζήτησέ του να επιβεβαιώσει αν αυτό συμβαίνει στα αλήθεια και προσπάθησε να καταλάβεις γιατί συμβαίνει. Ζητώντας από τους άλλους να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν αυτό που νομίζεις σε βοηθά να καταλάβεις καλύτερα την αλήθεια. Δίνοντας στους άλλους την ευκαιρία να εξηγήσουν τη συμπεριφορά τους γλιτώνεις από παρεξηγήσεις.

Φρόντισε την εξωτερική σου εμφάνιση.

Είναι φυσικό να αλλάζεις σχέδια και απόψεις για τη ζωή σου και να συμπεριφέρεσαι μερικές φορές απερίσκεπτα, αρκεί να έχεις επίγνωση και να αποδέχεσαι τις συνέπειες των επιλογών σου.

Κάνε τη ζωή που εσύ θέλεις, όπως τη θέλεις. Μην επιτρέπεις στους άλλους να σε κατευθύνουν άμεσα ή έμμεσα. Έχεις το δικαίωμα να είσαι κάπως εκκεντρικός.
    Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)

Senior Member
    ιδιως το δευτερο κειμενακι μου φαινεται πολυ βοηθητικο και ομορφο :)

καλο βραδυ τζημ

καλο βραδακι σε ολους και ολες

φιλια!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Φωτεινη! View Post
    αμα σου αστραψω δυο μπουφλες,θα στανιαρεις?
    Θα στανιαρω μονο αν ηρεμησω...

Senior Member
    Quote Originally Posted by researcher View Post

καλο βραδυ τζημ

φιλια!
    καλο βραδυ...θα τους ριξω μια ματια! ευχαριστω για τον κοπο σου!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by researcher View Post

καλο βραδυ τζημ

φιλια!
    Τα διαβασα τα κειμενακια...ξερεις κατι?? Εχουν πολυ δικιο και ιδιαιτερα το δευτερο ειναι πολυ ωραιο οντος...

Σε πολλα ειδα τον εαυτο μου...σε πολλα οχι...αλλα τελικα ξερεις τι συμπερανα? τωρα που εχει σχετικα κοπασει η καταιγιδα ειμαι πιο δυνατος ανθρωπος και πιο αποφασισμενος....συνειδητοπ οιησα ομως το εξης....υπηρχαν δυο πλευρες του χαρακτηρα μου...υπηρχε η πλευρα με την χαμηλη αυτοπεποιθηση και η πλευρα που οταν διαισθανοταν καποιον σε παρομοια κατασταση και ισως λιγο χειροτερη τον εκανε να νιωθει χειροτερα...οχι οτι το οτι υποφερεις σου δινει το δικαιωμα να τα ξεσπας σε αλλους...αλλα γινοταν...και μετα ενιωθα τυψεις και προσπαθουσα να επανορθωσω...

Τελευταια με την βελτιωση του χαρακτηρα μου οι δυο εαυτοι γεφυρωνονται...ο ενας σηκωνει κεφαλι κι ο αλλος κατεβαινει απο το καλαμι σιγα σιγα

Senior Member
    Α και κατι αλλο για οποιον παρακολουθει την υποθεση με την κοπελα....

Μου εστειλε τελικα μυνημα στο facebook και με διαθεση παιχνιδιαρικη...αλλα το ατιμο ειχε κολλησει τοση ωρα, εγω δεν ειχα παρει πρεφα και τα ελαβα τωρα...τι να πεις τωρα...?

Παω και μπλεκω με κοριτσακια που δεν ξερουν τι θελουν...ας οψεται η αναγκη μου

Senior Member
    Quote Originally Posted by jimmaster View Post
    εχω κι ενα facebook με 1600 ατομα εκ των οποιων οι πιο πολλες γκομενες...
    jim κοιτα να μειωσεις τα ατομα που λες γιατι δε βλεπω να εχεις καλα ξεμπερδεματα αργοτερα με την κοπελα λολ