Θελω εναντιον Πρεπει
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 48
    Banned

Θελω εναντιον Πρεπει

ορισμενες φορες μοιαζω να ειμαι κολλημενος αναμεσα σ'αυτα τα δυο, και δε ξερω ποιον δρομο να ακολουθησω. πχ αν και δεν ειμαι τσιγκουνης, ενω σκεφτομαι να χαλασω καμποσα λεφτα καπου και το μυαλο παει εκει, δε το κανω γιατι ξερω πως δε πρεπει να ξοδευω σε μαλακιες και δε το χρειαζομαι και στο μελλον θα μου χρειαστουν τα λεφτα και ισως μου λειψουν κι ολας. σαν να μην εχει καμια αναγκη ο εαυτος μου τωρα που ειναι μονος, θα εχει ομως αργοτερα...

αν βαλω τα θελω μου πρωτα, χαρακτηριζομαι ανωριμος ομως πιστευω θα νιωθω καλα. αυτα που θελω δεν εχουν να κανουν με καριερα, γαμους, βαφτισια και λοιπα. ειναι αχρηστα της στιγμης, απλα για να καλοπερασω. και με τη κοπελα καλοπεραση ζηταω, να λιωνουμε στο κρεβατι, να πηγαινουμε μαζι κινηματογραφο, ν'ακουμε μουσικη (απαραιτητη προϋποθεση να εχουμε ιδιο γουστο), να παιζουμε playstation, να φευγουμε ταξιδια, και να μεινουμε καπου εκτος Ελλαδας. σαν να με ενδιαφερει μονο η τεχνη και η διασκεδαση και τπτ αλλο (μακαρι να μπορουσα να βγαλω και λεφτα απ'αυτα). ομως ετσι και με την ηλικια που εχω, δυσκολα ταιριαζω με ανθρωπους και ειδικα κοπελες, γιατι δεν βλεπουν σοβαρο μελλον μαζι μου, κι ο χαρακτηρας μου ειναι υπερβολικα αυθορμητος και λιγακι καφρος (με ρομαντισμο οπως μου ειπατε). με λιγα λογια δε κανω ουτε θελω πραγματα που αρμοζουν στην ηλικια μου. αυτος ομως ειμαι και σε οποια αρεσω!

αν βαλω τα πρεπει, νιωθω μαλακας αλλα γινομαι αποδεκτος κι εχω την εγκριση των αλλων. αλλα δεν νομιζω πως θα ικανοποιουμε ετσι ουτε θα ειμαι ακριβως ο εαυτος μου, σαν να υποκρινομαι κι εσκυψα τελικα το κεφαλι και εγινα αυτο που θελουν. να ξαναβρω μια δουλεια, να τη κρατησω κι ολας, και μια καλη κοπελα που να το παμε σοβαρα (του αγιου πεους ανημερα αφου ειμαι ανωριμος), και να κανουμε οικογενεια (ενω δε θελω παιδια οι γονεις μου θελουν να δουν εγγονια), και να ξαναξεκουμπιστω απ'το σπιτι για παντα. αλλα αυτα μου φαινονται τοσο συνηθισμενα οταν τελικα τα κανεις. σαν να μη θελω πραγματικα να μεγαλωσω ουτε εγω, αφου οι οποιες ευθυνες μου φορτωνουν μοιαζουν ψευτικες και δε με γεμιζουν χαρα. σαν να βγαζουμε τα ματια μας και να μας αναγκαζουν οι αλλοι να προχωρησουμε. τι προσφερουν πχ τα παιδια, εκτος των προσδοκιων που εχεις γιαυτα οταν μεγαλωσουν ? κωλοπαιδα βγαινουν ολα στη τελικη και σε απογοητευουν χωρις να λενε ουτε ευχαριστω που τα κανες. και η δουλεια, μια ζωη μπορει να δουλευεις σαν σκλαβος, και τελικα συνεχιζεις να χρωστας γιατι δε σε φτανουν τα λεφτα για τπτ (ειδικα εδω στην Ελλαδα η κατασταση ειναι απελπιστικη) και παραμενεις συναισθηματικα ανικανοποιητος χωρις να μπορεις να ευχαριστηθεις ουτε οσα ηδη αγορασες.

αυτα για εμενα.

εσεις τι βαζετε πρωτο ? συμφωνα με τι προχωρησατε περισσοτερο στη ζωη σας, και κατα ποσο το μετανιωσατε ?

Senior Member
    βασικα παει με το ενστικτο και τον χαρακτηρα.................δεν ειναι κατι που πρεπει. δεν πρεπει τπτ. εγω βαζω 1α τον εαυτο μου παρ ολο που δεν μου αρεσει και δεν το αποδεχομαι..........αλλα το αναγνωριζω. δεν θελω να το κανω αλλα γινεται χωρις να το ελεγξω. παρ ολα αυτα αγαπαω οσους αγαπαω γυρω μου, με τον τροπο που τους αγαπαω που ισως για αλλους ο τροπος μου ισως φανερωνει αδιαφορια.

δλδ τα πρεπει και θελω και προτεραιοτητες δικες μου για τον διπλανο μ ισως φαινονται χαζα και ισως φαινομαι εγω παρτακιας, ενω πιστευω μεσα μου οτι δεν ειμαι ετσι. καταλαβες? ειναι μεγαλο θεμα ολα αυτα
    I m a Good Person With Bad Attitude

Banned
    ουαου ειχα μια απαντηση σ'αυτο το τοπικ που βγαλα ολη μου την ανωριμοτητα! σε ευχαριστω Broken_Doll μονο εσυ αξιζεις απο δω μεσα! δε μου φαινεσαι ομως και τοσο εγωιστρια, καλα κανεις και βαζεις πρωτα τον εαυτο σου και τις αναγκες σου, αρκει να μην σκεφτεσαι ΜΟΝΟ αυτον (ειδικα οταν εισαι σε σχεση), οπως κανω εγω τελευταια. δε ξερω τωρα τι αλλα θελω και προταιρεοτητες εχεις, αν θες αναλυσε το λιγο...

εγω αναγνωριζω και τα πρεπει, και ειναι αυτα που οι αλλοι μας κολλανε και μας αναγκαζουν να τα ακολουθησουμε. οταν εχεις σχεση πρεπει λοιπον να σκεφτεσαι και να μοιραζεσαι, αλλιως θα δυσαρεστηθει το ατομο που ειναι μαζι σου και θα σε χωρισει. και οι νομοι ανηκουν σ'αυτα τα πρεπει, αν θες να συνεχισεις να κυκλοφορεις ελευθερος. δε μπορεις να σκοτωσεις πχ, πρεπει να σεβαστεις τη ζωη του αλλου. πρεπει να πας σχολειο, πρεπει να πας στρατο (για τα αγορακια), πρεπει να βρεις δουλεια, πρεπει να κανεις οικογενεια και παιδια (να διαιωνιστει το ειδος), πρεπει να εισαι ησυχος, πρεπει να μη προκαλεις, πρεπει να μη βγαινεις εξω απ'τα φυσιολογικα πλαισια και να μη ξεχωριζεις, πρεπει πρεπει πρεπει γενικα. ενα σωρο πρεπει. και ειναι περισσοτερα απο οσα προσφερουν, σαν να μη σκεφτονται τα θελω και τις αναγκες σου καθολου. απλα σε αναγκαζουν να προχωρησεις συμφωνα με τα πρεπει...

Senior Member
    Εγω φυσικα θελω να περναω καλα. Αλλα πρεπει να κανω πραγματα ωστε να επιζω και θελω να ειμαι και σωστος με τους αλλους οπως θελω να ειναι και αυτοι απεναντι μου.

Σε γενικες γραμμες καπως ετσι.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Banned
    κι οταν νιωθεις οτι δεν ειναι σωστοι απεναντι σου, συνεχιζεις να εισαι εσυ απεναντι τους ? και καπως ετσι βλεπουμε γιατι ενα ατομο καταληγει να ξεφευγει, να συμπεριφερεται ασχημα, να παρανομει, και να σκοτωσει ακομα χωρις να υπολογιζει ουτε στο ελαχιστο τα πρεπει...

Senior Member
    κι οταν νιωθεις οτι δεν ειναι σωστοι απεναντι σου, συνεχιζεις να εισαι εσυ απεναντι τους ? και καπως ετσι βλεπουμε γιατι ενα ατομο καταληγει να ξεφευγει, να συμπεριφερεται ασχημα, να παρανομει, και να σκοτωσει ακομα χωρις να υπολογιζει ουτε στο ελαχιστο τα πρεπει...
    Οταν δεν ειναι σωστοι απεναντι μου πραττω αναλογως. Σιγα μην σκοτωσω...μονο σε αμυνα για ζητημα ζωης και θανατου. Απλως πραττεις αναλογως. Εαν βλεπεις οτι κατι δεν σου βγαινει ψαχνεις μεσα σου και οχι στους αλλους , οι αλλοι ειναι οι αλλοι και θα παραμεινουν αλλοι.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    εγω προσπαθω να παω με το πρεπει. αν και δε πιστευω στο πρεπει.
    Θελω για παραδειγμα να κανω λίγο η χάρη στους γονεις μου και λίγο σε μενα, οποτε κανω και τα πρεπει, αναγκαστικά, δε γινεται αλλιως..
    προσπαθω ομως να βαζω στη ζωη μου και τα θελω μου, δε ξερω τι υπερισχυει πιο πολυ.
    αυτη τη περιοδο τα πρεπει, πιο παλια τα θελω.
    ειδα ομως οτι στα θελω μου δε με υποστηριζε κανεις και δε προχωρουσα σε τιποτα, οποτε αναγκαστικα να συμβιβαστω.
    Αλλα κραταω ελπίδες για το μελλον, για να κανω καποια απο τα θελω μου, όχι σπουδαια, πολυ απλά, αλλα σημαντικα για μενα.

Banned
    Quote Originally Posted by keep_walking View Post
    Οταν δεν ειναι σωστοι απεναντι μου πραττω αναλογως. Σιγα μην σκοτωσω...μονο σε αμυνα για ζητημα ζωης και θανατου. Απλως πραττεις αναλογως. Εαν βλεπεις οτι κατι δεν σου βγαινει ψαχνεις μεσα σου και οχι στους αλλους , οι αλλοι ειναι οι αλλοι και θα παραμεινουν αλλοι.
    νταξει εσυ δε παιζει να σκοτωσεις, εισαι λογικος. αν και πιστευω ολοι μας εχουμε κανει αυτη τη σκεψη σιγουρα, σε καταστασεις που μας αδικησαν, μας εκνευρισαν κλπ. εγω το νιωθω συχνα οτι μου φταινε οι αλλοι, γιατι οπως εγραψα κι επανω βλεπω οτι ειναι μονο πρεπει. περιμενουν απο μενα πραγματα, περιμενει το κρατος να ειμαι σωστος, το απαιτει, χωρις να ειναι το ιδιο ομως απεναντι μου. ειδικα εδω στην Ελλαδα που μας εχουν κατακλεψει!

Senior Member
    Μέτρο. Πόσο πρέπει και πόσο θέλω. Και ανάλογα την περίπτωση.
    Είναι ίδιο το πρέπει να κάνω ένα παιδί γιατί το επιθυμούν οι γονείς μου και γιατί έτσι συμβαίνει συνήθως στις σχέσεις
    και ίδιο το πρέπει να δουλέψω για να μπορώ κάποια πράγματα για μένα, βιοποριστικά και ανάγκες συντήρησης, ψυχαγωγίας πχ?
    Δε νομίζω.
    Γενικά κάποια "πρέπει" δεν τα αποφεύγεις, όσο κι αν ζορίζουνε, αλλά αν μπορείς να επιλέγεις το θέλω πάνω από το πρέπει
    σε κάποιους τομείς σημαντικούς για σένα, σαφώς καλύτερα και πιο μπαλαντζαρισμένα.
    Ψάξε λίγο και τις βαθμίδες που σε βολεύουν και σου αντιστοιχούν.
    Δεν είναι το ίδιο δουλεύω ίσα ίσα για να περνάω και να μπορώ μερικά γούστα μου με το δουλεύω με στόχο καριέρα, δόξα και χρήμα με τη σέσουλα.
    Δεν είσαι υποχρεωμένος να ανταποκριθείς σε ό,τι σου ζητάει η κοινωνία που ζεις, αλλά αφού ζεις μέσα της, σε κάποια κομμάτια θα κάνεις σκόντο για να υπάρχει μία κάποια αρμονία.

Εκκλησία πήγες? Νήστεψες? Εκεί δεν ήταν το θέλω σου πάνω από τις επιλογές του περιβάλλοντός σου?
    Το ίδιο θα μπορείς να κάνεις επιλέγοντας άτομα που δε θέλουν τις γνωστές συνταγές. Αν δε θες γάμους, σόγια, κουτσούβελα,
    μην προσανατολιστείς στην επιλογή ατόμου που γι αυτό θα είναι τα παραπάνω απαραίτητα. Υπάρχουν κοπέλες που δεν τα επιθυμούν, αρκετές κιόλας.
    Ε, βρες μια λίγο κάφρα κι εσύ.λολ
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    η βλακεια ειναι πως οπως ειπε ΠΡΕΠΕΙ να γινουν μερικα πρεπει και ειναι πολυ ψυχοφθορα. κ αυτα τα πρεπει αφορουν αλλους. αλλα αμα το σκεφτεις κ αλλιως κ αλλοι κανουν πρεπει δικα σου. ειναι φαυλος κυκλος δεν ξεφευγει κανενας τα κανεις μηχανικα σαν το εκπαιδευμενο σκυλακι! απλα μερικες φορες αλλοι περιμενουν το κοκαλο μετα αλλοι καθονται χωρις καν κοκαλο επειδη το κανανε το πρεπει τους , ετσι μαθανε, και πανε παρακατω. εμενα με τρωει δεν θελω να κανω πρεπει των αλλων αλλα τα κανω γμτ........ ειμαι του κυκλωματος κ εγω. αμα μπορουσα δεν θα τα κανα αλλα εχω το σαρακι - την υποχρεωση - και σε πολλες περιπτωσεις το σαρακι αυτο βαζει αλλων προτεραιοτητες πανω απ τις δικες σου.

οποτε καθαρες προτεραιοτητες εχει ο καθενας για τον εαυτο του? δεν καταλαβαινω...

Senior Member
    Δεν γνωρίζω πώς το σκέφτονται άλλοι. Πάντως σκλαβωμένη δε νιώθω προσωπικά, τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί αυτή η αίσθηση απελευθέρωσης. Έχω βρει τους χώρους μου, όχι όλους βέβαια, αλλά αρκετούς, έτσι νομίζω.
    Αυτό που έχω διαγνώσει είναι πως χρειάζεται να επιμένω σταθερά για να μου περάσω τα μηνύματα που δε θα με φέρνουν σε θέσεις επίκυψης, γιατί κινδυνεύω από δικές μου τάσεις να ευχαριστώ όσους αγαπώ, να μην αφήνω να με ορίζει αυτή η επιθυμία/ανάγκη/μαθημένο μου.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    στην ουσια θες δεν θες εν τελει σκυβεις και δεν το παιρνεις χαμπαρι παρα μονο οταν σου βγουν οι αιμοραειδες....βαθεια κοιμομαστε ολοι. εγω οχι τοσο βασικα .......

Banned
    Quote Originally Posted by RainAndWind View Post
    Δεν είσαι υποχρεωμένος να ανταποκριθείς σε ό,τι σου ζητάει η κοινωνία που ζεις, αλλά αφού ζεις μέσα της, σε κάποια κομμάτια θα κάνεις σκόντο για να υπάρχει μία κάποια αρμονία.
    δε θελω να ζω ομως και να ανηκω στη κοινωνια γιατι νιωθω κοροϊδο που πρεπει να τα κανω ολα αυτα απλα επειδη τα κανουν και οι αλλοι, και ετσι ειναι η "ζωη". δε νιωθω πως μου προσφερει κατι η κοινωνια, γιαυτο δε θελω να μπλεκω και με οτιδηποτε εχει γραφειοκρατια. δεν αντεχω την ιδεα του ελεγχου κι οτι εξαρτιεται η ζωη μου ολη απο ενα κωλοχαρτο! απλα επειδη σ'αυτη τη κοινωνια ετσι προχωρας και πρεπει.

Εκκλησία πήγες? Νήστεψες? Εκεί δεν ήταν το θέλω σου πάνω από τις επιλογές του περιβάλλοντός σου?
    OXI εγω δεν ειμαι τετοιος. ουτε εκκλησια παω, ουτε νηστευω, ουτε κανω κανενος τις χαρες να ακολουθησω τυφλα τις παραδοσεις τους, απλα επειδη ετσι συνηθιζουν. μαλιστα με εκνευριζουν τοσο ολα αυτα, που τους βλεπω ολους απο ψηλα σαν μαλακες γιατι ειναι καταναγκασμοι. τη κυριακη ανοιξα κι αυτο το τοπικ απ'τα νευρα μου κι εγραψα οτι μαλακια μου ρθε στο κεφαλι γιατι ηθελα να τους χριστοπαναγιασω!

Αν δε θες γάμους, σόγια, κουτσούβελα,
    μην προσανατολιστείς στην επιλογή ατόμου που γι αυτό θα είναι τα παραπάνω απαραίτητα. Υπάρχουν κοπέλες που δεν τα επιθυμούν, αρκετές κιόλας.
    Ε, βρες μια λίγο κάφρα κι εσύ.λολ
    ναι αλλα υποτιθεται πως ετσι σοβαρευει το πραμα, αμα δε προχωρησω θα ειμαι ενας αποτυχημενος που δεν παντρευτηκε ποτε του, δεν εκανε παιδια, δεν εγινε οικογενειαρχης με λιγα λογια. οσο για την καφρα, αν και δυσκολευομαι γιατι σπανιζουν, ειχα βρει μια αλλα δυστυχως λογο ηλικιας κι αποστασης δεν πηγαινε το θεμα. μηπως εχεις να μου γνωρισεις εσυ καμια ? λολ, δε νομιζω πως οι γυναικες θελουν να μην ειναι εξαρτημενες απ'τη κοινωνια οπως εγω, ισα ισα που την εχουν αναγκη για τη προστασια τους και τα δικαιωματα τους...

Quote Originally Posted by Broken_DoLL View Post
    αλλα αμα το σκεφτεις κ αλλιως κ αλλοι κανουν πρεπει δικα σου.
    εγω αυτο γιατι δε το νιωθω ? ουτε καν οι γονεις οταν δουλευαν δε καναν κατι επειδη επρεπε ΜΟΝΟ για μενα. απλα ηταν ΚΑΙ για εμενα. και στο σεξ ακομα δε το νιωθω οτι ικανοποιουνται τα πρεπει μου...

Quote Originally Posted by Broken_DoLL View Post
    ειναι φαυλος κυκλος δεν ξεφευγει κανενας τα κανεις μηχανικα σαν το εκπαιδευμενο σκυλακι!
    εκπαιδευμενο σκυλακι ή ρομποτ οπως το λεω εγω! στο στρατο συμβαινει υπερβολικα πολυ αυτο, μπορει να φας φυλακη κι ολας αμα δε κανεις τον μαλακα και δεν υπακουσεις τα πρεπει τους. ειναι πολυ ασχημη η ζωη γμτ, νιωθω πως δεν υπαρχει καθολου ελευθερια...

Senior Member
    βεβαια δεν εχεις ελευθερια! και οσο παει περιοριζεται αλλα παει σιγα σιγα απο εξυπνους ανθρωπους και δεν παιρνουμε χαμπαρι κοιμομαστε τον υπνο του δικαιου και χαιρομαστε το Πασχα τρωγοντας αρνι!

η ανικανοποιηση που νιωθεις προφανως οφειλεται στον τροπο που μεγαλωσες και που σου δωσανε να εχεις. δεν γινεται να ξεφυτρωσε απ την μια μερα στην αλλη! πολυ απλα και ξαστερα ΔΕΝ εδειχνε κανεις σωστα οπως επρεπε τον τροπο του πως θελει να ικανοποιησει αναγκες σου. ακομα κ να το κανανε εμμεσα δεν σου δινανε να το καταλαβεις

Senior Member
    Quote Originally Posted by KENO View Post
    δε θελω να ζω ομως και να ανηκω στη κοινωνια γιατι νιωθω κοροϊδο που πρεπει να τα κανω ολα αυτα απλα επειδη τα κανουν και οι αλλοι, και ετσι ειναι η "ζωη". δε νιωθω πως μου προσφερει κατι η κοινωνια, γιαυτο δε θελω να μπλεκω και με οτιδηποτε εχει γραφειοκρατια. δεν αντεχω την ιδεα του ελεγχου κι οτι εξαρτιεται η ζωη μου ολη απο ενα κωλοχαρτο! απλα επειδη σ'αυτη τη κοινωνια ετσι προχωρας και πρεπει.

OXI εγω δεν ειμαι τετοιος. ουτε εκκλησια παω, ουτε νηστευω, ουτε κανω κανενος τις χαρες να ακολουθησω τυφλα τις παραδοσεις τους, απλα επειδη ετσι συνηθιζουν. μαλιστα με εκνευριζουν τοσο ολα αυτα, που τους βλεπω ολους απο ψηλα σαν μαλακες γιατι ειναι καταναγκασμοι.

ναι αλλα υποτιθεται πως ετσι σοβαρευει το πραμα, αμα δε προχωρησω θα ειμαι ενας αποτυχημενος που δεν παντρευτηκε ποτε του, δεν εκανε παιδια, δεν εγινε οικογενειαρχης με λιγα λογια. οσο για την καφρα, αν και δυσκολευομαι γιατι σπανιζουν, ειχα βρει μια αλλα δυστυχως λογο ηλικιας κι αποστασης δεν πηγαινε το θεμα. μηπως εχεις να μου γνωρισεις εσυ καμια ?
    δλδ δε θες να κανεις τπτ απο αυτα που λεει η κοινωνια και δεν τα κανεις, αλλα για οικογενεια και παιδια θες να τα κανεις οπως τα λεει η κοινωνια αλλιως θα εισαι αποτυχημενος. Δλδ αλλου δεν θες να εισαι σαν τους αλλους δεν τους κανεις της χαρη δεν εισαι τετοιος, και αλλου σε νοιαζει που δεν εισαι σαν τους αλλους και θες να τους κανεις τι χαρη και σε πειραζει αν εισαι αποτυχημενος;

Page 1 of 4 123 ... LastLast