Xωρισα - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 14 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 196

Thread: Xωρισα

Senior Member
    Quote Originally Posted by soft View Post
    το ξερω οτι πονας carrie ,και σε νιωθω ,περασα μια απο κει καποτε..

αλλα για μενα απο τα λιγα που διαβασα τωρα και sorry μπορει να τα ειπαν παλι ,λεει με λιγα λογια

Βρησκω , ψαχνω , αφορμες για μην φαω απορριψη πρωτος , απο τη στιγμη που ξερω οτι εχω ενα θεματακι με αυτο καταβαθος ,αλλα αλλο που δεν το παραδεχομαι οτι γινομαι κτητικος και καταπιεστικος, και να εχω εγω το πανω χερι για να επιβεβαιωθω, στο ποσο δικιο ειχα παντα να σκεφτομαι οτι θα μου την κανει το καθε ¨"θυληκο" απο διπλα μου.( απο βιωματα δικα του μαλλον ,που δεν ευθυνεσαι εσυ)
    Απορω πως να ηταν οι προηγουμενες σχεσεις του? Ρητορικη η ερωτηση ..
    Και ολο αυτο γιατι οι δικες μου ανασφαλειες , δεν με αφηνουν να παραδεχτω οτι εχω μεριδιο ευθυνης μεσα στη σχεση και στο κρεββατι ,και τη ριχνω εξολοκληρου στον αλλον ,για μη πληγωθει το εγω μου. Ε δεν ειναι φυσικο ,το ξενερωμα ? Οταν βλεπεις απο τον αλλον μια αποστασιοποιηση ,και σου περναει ενοχες, το οτι εσυ φταις ,εσυ δεν εισαι αρκετα καλη ,και μια πιεση να γινεις κατι που δεν σε εκφραζει και σε πνιγει ?
    Αν δεν εισαι εσυ μεσα σε μια σχεση ,γιατι να εισαι μεσα σε αυτη ??:)
    Ψυχολογος εισαι;; :p :D
    Nαι δικη του ευθυνη δεν βλεπει, παντα ολα τα κανει τελεια, καταπληκτικα, και τωρα και στο παρελθον, και δε μπορει κανεις να του την πει για τπτ. Στεναχωριεμαι ρε γμτ για αυτον.. Εχω κι εγω τα δικα μου αλλα εχει κι αυτος τα δικα του και τον νοιαζομαι..

Εχει περασει δυσκολη παιδικη ηλικια και μεγαλωσε σχεδον μονος του, και εχει τον φοβο της εγκαταλειψης βαθεια μες στο πετσι του... Για αυτο κανει σχεσεις που το προλαμβανουν, π.χ. σχεση με μια μεγαλυτερη που ναι οκ σιγουρα θα τελειωσει καποτε..

Senior Member
    Εχω αλλο ενα προβλημα.. Τι θα κανω που θα τον πετυχαινω στις παραλιες μπροστα μου συνεχεια; Ωχ.. Δεν παλευεται γμτ......

Senior Member
    Πωπω πάλι τα ίδια βρε κάρι και σε μικρό χρονικό διάστημα...
    Για μένα αυτός δεν είναι λόγος χωρισμού (όπως και για σένα πιστεύω), αλλά μια τραβηγμένη (απ'τα μαλιά, μέχρι τελικής πτώσης!) αφορμή.
    Και σ΄αυτό το θέμα, νομίζω πως κολάνε και οι απαντήσεις του προηγούμενου.

Και άντε ζήλεψε, τι έκανες πια το τόσο τραγικό ώστε να φέρεται μ'αυτόν τον απόλυτο τρόπο, χωρίζουμε, κλείνω τηλέφωνα και....... ελπίζω να του κόψεις τον βήχα για τέτοιου είδους χειρισμούς. Παραπήγε το θέμα με το 'θέλω να χωρίσουμε' και αγριεύει μάλιστα.

Εννοείται πως δεν είσαι φρικιό και δεν έκανες κάτι τραγικό αλλά απεναντίας.(περιττό που το αναφέρω κιόλας...)

Για μένα, φύγε εντελώς απ'το τελευταίο θέμα και σκέψου τι δεν κολάει γενικά, κι αν μπορείς και θες να ζήσεις μ'αυτό.

Απαντήσεις από Θεοφανία««Μπα? Και γιατί παρακαλώ?
    Λοιπόν στο ξαναλέω: κάνεις ορθογραφικά λάθη..(τι να περιμένω τώρα?)

Διώρθοσαι αιπηλαικτηκα λιπων....νο πρωμπλαιμ

Σίγουρα δεν έχω τόσο μεγάλο επίπεδο ώστε να καταλάβω πως εμείς οι γυναίκες χρησιμοποιούμε το..ν ....κιμά μας δίνοντας τον εκεί που πρέπει, (να φανταστώ σε ευαίσθητα ντροπαλά αγόρια με αρχες, ήθος και βιβλιοθήκη γεμάτη ποιήματα?)

Ωραία, περιορίσου στην ιδέα σου και άσε τα "κοίτα που το δίνεις" γιατί μόνο ως γραφικότητα μπορεί να χαρακτηριστεί.»»

Απαντήσεις όπως αυτές που δίνουν οι μαθητριούλες δημοτικού γυμνασίου.
    Και ένα προσωπείο: είμαι όλο μια χαρά, καλήτερα απ όλους και σας δίνω συμβουλές. Και πίσω απο το προσωπείο ένας Θεός ξέρει πόσα προβλήματα κρύβονται. Προσωπείο μέσα στην ανωνυμία ενός φόρουμ!
    Συμβουλή: Λιγότερη περηφάνεια, περισσότερη ειλικρίνεια.
    γιάννης

Senior Member
    Grammar nazis!Πού είναι η κλαιρ, θέλω να μπει τώρα να δείτε, ΛΟΛ.
    Ο Γιαννάκος είναι γλύκα, δε δέχομαι αντιρρήσεις επί τούτου κυρία.:P
    Ελάτε, πάμε στα σημαντικά λέω, μη χαλάμε τις καρδιές μας, τo χρειαζόμαστε σε τούτους τους καιρούς, να μπορούμε να προσπερνάμε κιόλας. Τα λέω να τ'ακούω.:D
    Τι γίνεσαι σήμερα carrie? Κοιμήθηκες καθόλου?
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    ioannis2 συμφωνώ μαζί σου!!!
    Τέλος πάντων carrie εσύ μπορεί να ήσουν ειλικρινής αλλά κάποιες φορές καλό είναι να κρύβουμαι πράγματα και ειδικά όταν γνωρίζεις οτί ο άλλος έχει θεματάκια. Και ποιος δεν έχει απλά δεν το παραδεχόμαστε. Επίσης καλό είναι να μην φερόμαστε τόσο σκληρά κάρυ. Εκείνος σε χώρισε γιατί ένιωσε προδοσία και γνωρίζεις ήδη πως το σκέφτεται και γτ, ενοχλήθηκε.Οπότε αυτός που θα πρέπει να προσπαθήσει ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ αν θες να είσαι μαζί του γτ αν το αφήσεις ή σκεφτείς εγωιστικα τότε θα είναι λίγο άδικο από την άποψη οτί λες οτί τον αγαπάς και θα το σκεφτεί και εκείνος έτσι. Πρέπει να του δείξεις οτί τον άγαπας αν όντως είναι έτσι και άφησε τις αρνητικές σκέψεις που κάνεις για εκείνον στην άκρη.Άραγε αξίζει να το αφήσεις ενώ όπως έλεγες πέρναγες τέλεια και σου έδινε πολλά για ένα θέμα που θεωρεί πρόβλημα??? ίσα ίσα που εκεί θα πρέπει να φανείς...να του αγκαλιασεις το πρόβλημα και να τον κάνεις να σε εμπιστευτεί γτ προφανώς θα έχει πρόβλημα εμπιστοσύνης. Ότι και να έχει ο άλλος πρέπει να είμαστε κοντά του. Σαφώς καταλαβαίνω οτί το νιώθεις άδικο αλλά σκέψου ομως και εκείνον! Εκείνος τότε ΤΙ ένιωσε? Τον ένιωσες καθόλου? Αν λοιπόν τον αγαπάς προσπάθησε να του μιλήσεις ακόμα και για το πρόβλημα που έχεις στο σεξ. Καλό είναι να συζητάς με τον σύντροφό σου αυτό που σε προβληματίζει για να γίνονται καλύτερα τα πράγματα. Είχες κάνει ποτέ τέτοια κουβέντα? πχ πως θα θελες να είναι εκείνος στο σεξ?κλπ.Μην λες πράγματα που τον πληγώνουν. Υπάρχουν τρόποι για να χειριζεσαι τα πράγματα...

Senior Member
    Κοιμηθηκα αλλου γιατι εκει που κοιμομασταν μαζι δε γινοτανε, προχτες εμεινα αυπνη γιατι εβλεπα τριγυρω τα δωρα του και ακουγα συνεχεια την πορτα να ανοιγει οτι ερχεται. αφου ειχα μιλησει 100 ωρες στο κινητο με φιλους και ειχα πονοκεφαλιασει. Ημουν αυπνη και απο προχτες, και κατι εγινε. προσπαθω να μη σκεφτομαι που ειπε και το κενο.. Δεν περναει ο ερωτας γαμωτο σε δυο μερες.. Τον θελω παρα πολυ.. Στον υπνο μου εβλεπα οτι τα ξαναβρηκαμε..

Αρσι δε μπορω να σκεφτομαι μονο τα αρνητικα του δυστυχως, ειχε και τοσα καλα.......... Παρα πολλα......

Senior Member
    Quote Originally Posted by Christina82 View Post
    Τέλος πάντων carrie εσύ μπορεί να ήσουν ειλικρινής αλλά κάποιες φορές καλό είναι να κρύβουμαι πράγματα και ειδικά όταν γνωρίζεις οτί ο άλλος έχει θεματάκια. Και ποιος δεν έχει απλά δεν το παραδεχόμαστε. Επίσης καλό είναι να μην φερόμαστε τόσο σκληρά κάρυ.

Δε νομιζω να φερθηκα σκληρα, αυτος φερθηκε πιο σκληρα πιεζοντας με συνεχως με ερωτησεις θελοντας να ξερει τα παντα για το παρελθον μου, κρινοντας με οταν κατι δεν του αρεσε κτλ.

Εκείνος σε χώρισε γιατί ένιωσε προδοσία και γνωρίζεις ήδη πως το σκέφτεται και γτ, ενοχλήθηκε.Οπότε αυτός που θα πρέπει να προσπαθήσει ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ αν θες να είσαι μαζί του γτ αν το αφήσεις ή σκεφτείς εγωιστικα τότε θα είναι λίγο άδικο από την άποψη οτί λες οτί τον αγαπάς και θα το σκεφτεί και εκείνος έτσι.

Δε σκεφτομαι εγωιστικα οταν λεω οτι δε θα τον κυνηγησω, σκεφτομαι αλτρουιστικα. Αν αυτος δε θελει μια κοπελα σαν εμενα, δεν θα τον πιεσω εγω ουτε θα τον εξαπατησω κρυβοντας του πραγματα που ξερω οτι θα τον ενοχλουσαν.

Πρέπει να του δείξεις οτί τον άγαπας αν όντως είναι έτσι και άφησε τις αρνητικές σκέψεις που κάνεις για εκείνον στην άκρη.Άραγε αξίζει να το αφήσεις ενώ όπως έλεγες πέρναγες τέλεια και σου έδινε πολλά για ένα θέμα που θεωρεί πρόβλημα??? ίσα ίσα που εκεί θα πρέπει να φανείς...να του αγκαλιασεις το πρόβλημα και να τον κάνεις να σε εμπιστευτεί γτ προφανώς θα έχει πρόβλημα εμπιστοσύνης.

Τα προβληματα εμπιστοσυνης δε ξεπερνιονται σε δυο μερες, ποσο μαλλον δεν ξεπερνιονται αν εγω παω παρακαλετα απο πισω, και να τα ξαναβρουμε, μετα παλι τα ιδια θα εχουμε..

Ότι και να έχει ο άλλος πρέπει να είμαστε κοντά του. Σαφώς καταλαβαίνω οτί το νιώθεις άδικο αλλά σκέψου ομως και εκείνον! Εκείνος τότε ΤΙ ένιωσε? Τον ένιωσες καθόλου?

Τον ενιωσα παρα πολυ καλα, και τον καταλαβαινω, για αυτο στεναχωριεμαι, γιατι οντως ηταν σαν προδοσια, νιωθω ασχημα με εμενα και οτι δεν του αξιζω, οποτε ας παρει το δρομο του. Αλλα που και που σκεφτομαι και εμενα, και οτι υπηρχαν λογοι που εγιναν ολα αυτα, τα προκαλεσε και αυτος με καποιον τροπο, και δεν φταιω εγω για ολα, ποτε δε φταιει μονο ο ενας.

Αν λοιπόν τον αγαπάς προσπάθησε να του μιλήσεις ακόμα και για το πρόβλημα που έχεις στο σεξ. Καλό είναι να συζητάς με τον σύντροφό σου αυτό που σε προβληματίζει για να γίνονται καλύτερα τα πράγματα. Είχες κάνει ποτέ τέτοια κουβέντα? πχ πως θα θελες να είναι εκείνος στο σεξ?κλπ.Μην λες πράγματα που τον πληγώνουν. Υπάρχουν τρόποι για να χειριζεσαι τα πράγματα...

Ναι τα μιλησαμε αυτα μετα που ειχα ηρεμησει απο τον τσακωμο με τις φαντασιωσεις. Και μετα ακουσε αυτο που δεν ειπα και σηκωθηκε και εφυγε. Για αυτο δεν μου εχεις πει τπτ.
    αυτα..........

Senior Member
    Εφόσον έχει τόσα καλά τότε τι περιμένεις άντε προσπάθησε...και αν δείς οτί δεν τα κατάφερες τότε σταμάτα και έχε ήσυχο το κεφάλι σου οτι εσύ τουλαχιστον προσπάθησες και έκανες τα πάντα. Άντε τι περιμένες κάνε τις κινήσεις σου...

Senior Member
    Κοίτα,όπως είπα υπάρχουν τρόποι να διαχειριστεις τα πράγματα γύρω σου. Όσο και να μας ρωτάνε για προηγούμενες καταστάσεις δεν τα λέμε. Όσο και να μας πιέζουν κάποιοι τους λέμε και τους εξηγούμε οτί δεν θεωρούμε σωστό να μπαίνουν αναμεσά μας το παρελθόν μας και στο κάτω κάτω δεν χρειάζεται, δεν υπάρχει λόγος για να γνωρίζουμε πράγματα για παρελθοντικές σχέσεις...

Senior Member
    Τέλος πάντων carrie εσύ μπορεί να ήσουν ειλικρινής αλλά κάποιες φορές καλό είναι να κρύβουμαι πράγματα και ειδικά όταν γνωρίζεις οτί ο άλλος έχει θεματάκια. Και ποιος δεν έχει απλά δεν το παραδεχόμαστε. Επίσης καλό είναι να μην φερόμαστε τόσο σκληρά κάρυ. Εκείνος σε χώρισε γιατί ένιωσε προδοσία και γνωρίζεις ήδη πως το σκέφτεται και γτ, ενοχλήθηκε.Οπότε αυτός που θα πρέπει να προσπαθήσει ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ αν θες να είσαι μαζί του γτ αν το αφήσεις ή σκεφτείς εγωιστικα τότε θα είναι λίγο άδικο από την άποψη οτί λες οτί τον αγαπάς και θα το σκεφτεί και εκείνος έτσι. Πρέπει να του δείξεις οτί τον άγαπας αν όντως είναι έτσι και άφησε τις αρνητικές σκέψεις που κάνεις για εκείνον στην άκρη.Άραγε αξίζει να το αφήσεις ενώ όπως έλεγες πέρναγες τέλεια και σου έδινε πολλά για ένα θέμα που θεωρεί πρόβλημα??? ίσα ίσα που εκεί θα πρέπει να φανείς...να του αγκαλιασεις το πρόβλημα και να τον κάνεις να σε εμπιστευτεί γτ προφανώς θα έχει πρόβλημα εμπιστοσύνης. Ότι και να έχει ο άλλος πρέπει να είμαστε κοντά του. Σαφώς καταλαβαίνω οτί το νιώθεις άδικο αλλά σκέψου ομως και εκείνον! Εκείνος τότε ΤΙ ένιωσε? Τον ένιωσες καθόλου? Αν λοιπόν τον αγαπάς προσπάθησε να του μιλήσεις ακόμα και για το πρόβλημα που έχεις στο σεξ. Καλό είναι να συζητάς με τον σύντροφό σου αυτό που σε προβληματίζει για να γίνονται καλύτερα τα πράγματα. Είχες κάνει ποτέ τέτοια κουβέντα? πχ πως θα θελες να είναι εκείνος στο σεξ?κλπ.Μην λες πράγματα που τον πληγώνουν. Υπάρχουν τρόποι για να χειριζεσαι τα πράγματα...

Christina82, συμφωνώ σχετικά με το διάλογο μέσα στη σχέση,
    ΟΜΩΣ δε δέχομαι αυτό το «Οπότε αυτός που θα πρέπει να προσπαθήσει ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ» που γράφεις.

Δύο είναι μέσα σε μια σχέση και είναι ισότιμοι. Χρειάζεται να προσπαθούν και οι δύο.
    Η προσπάθεια για κατανόηση και αποδοχή χρειάζεται να είναι αμοιβαία.

«Πρέπει να κρύβουμε πράγματα και ειδικά όταν ο άλλος έχει θεματάκια»!!
    Πώς υποστηρίζεις κάτι τέτοιο όταν, παράλληλα, στηρίζεις και το διάλογο και την επικοινωνία μέσα στη σχέση;;
    Αυτό που προτείνεις είναι στρουθοκαμηλισμός κι έτσι συναινούμε σε ένα πρόβλημα, κάνουμε ότι δεν υπάρχει και δεν το δουλεύουμε με τον άνθρωπό μας.

«Εκεί θα πρέπει να φανείς»! Τι εννοείς να φανεί;;; Ν' αποδεικνύει συνέχεια ότι τον αγαπάει, να μπαίνει στο τριπάκι να ελέγχει σύνεχεια τι και πώς θα πει ώστε «να χειρίζεται τα πράγματα»;;;
    Δε συμφωνώ ούτε με αυτή την σκέψη.

Η εμπιστοσύνη είναι δικό του θέμα. Δεν μπορεί η carrie να φέρεται και να ''είναι'' κάπως, συνέχεια, για να την ''κερδίζει'' κάθε τρεις και λίγο! Με αυτό τον τρόπο ο φίλος της δεν θα πιστεύει ουσιαστικά στην σχέση αυτή, ούτε σε εκείνη, αλλά θα πιστεύει σε αυτό που βλέπουν τα μάτια του, επειδή είδε την απόδειξη!

Για μένα, εκδηλώνουμε συναισθήματα αγάπης, πάθους και νοιαξίματος στο σύντροφό μας, ΟΧΙ για να τον πείσουμε ότι έτσι είναι, αλλά επειδή έτσι αισθανόμαστε και μας βγαίνει και θέλουμε όλα αυτά να τ' απλώσουμε επάνω του.
    Στη σχέση δεν είναι μόνο τι βλέπεις από τον άλλο, αλλά και το πώς νιώθεις δίπλα του, μαζί του..

Senior Member
    Κοίτα,όπως είπα υπάρχουν τρόποι να διαχειριστεις τα πράγματα γύρω σου. Όσο και να μας ρωτάνε για προηγούμενες καταστάσεις δεν τα λέμε. Όσο και να μας πιέζουν κάποιοι τους λέμε και τους εξηγούμε οτί δεν θεωρούμε σωστό να μπαίνουν αναμεσά μας το παρελθόν μας και στο κάτω κάτω δεν χρειάζεται, δεν υπάρχει λόγος για να γνωρίζουμε πράγματα για παρελθοντικές σχέσεις...
    Αυτο το ξερω, αλλα μαθε κι εσυ οτι υπαρχουν ανθρωποι που ειναι πιο αδυναμοι απο αλλους και δε μπορουν την πιεση.. Επισης υπαρχουν και ενοχικοι που παντα πιστεουν οτι φταινε για ολα, και τα κανουν ακομα χειροτερα.. Και δεν το επελεξαν, το εμαθαν και παλευουν να το αλλαξουν.

Senior Member
    Quote Originally Posted by crazy_diamond View Post
    Η εμπιστοσύνη είναι δικό του θέμα. Δεν μπορεί η carrie να φέρεται και να ''είναι'' κάπως, συνέχεια, για να την ''κερδίζει'' κάθε τρεις και λίγο! Με αυτό τον τρόπο ο φίλος της δεν θα πιστεύει ουσιαστικά στην σχέση αυτή, ούτε σε εκείνη, αλλά θα πιστεύει σε αυτό που βλέπουν τα μάτια του, επειδή είδε την απόδειξη!

Για μένα, εκδηλώνουμε συναισθήματα αγάπης, πάθους και νοιαξίματος στο σύντροφό μας, ΟΧΙ για να τον πείσουμε ότι έτσι είναι, αλλά επειδή έτσι αισθανόμαστε και μας βγαίνει και θέλουμε όλα αυτά να τ' απλώσουμε επάνω του.
    Στη σχέση δεν είναι μόνο τι βλέπεις από τον άλλο, αλλά και το πώς νιώθεις δίπλα του, μαζί του..
    Συμφωνω σε ολα, μα σε αυτα ειδικοτερα!!

Senior Member
    Συμφωνώ οτί και οι δυο πρέπει να προσπαθούν αλλά όταν βλέπεις οτί εσύ έκανες κάτι που τον πλήγωσε θα πρέπει να προσπαθήσεις πιο πολύ..αν νομίζεις οτί είσαι οκ τότε αποδέξου τον χωρισμό και προχώρα για άλλα....δεν υπάρχει λόγος να το συζητάς και ούτε να επιβεβαιώνεις μέσα από εδώ οτί έχεις δίκιο. Απλά δεν ταιριάζεται...άλλα θέλει ο ένας και άλλα ο άλλος τελικά και αντί να μπαίνει ο ένας στον κόσμο του άλλου κοιτάμε τον εαυτό μας. Τέλος πάντων αποδέξου το!

Senior Member
    Δεν λεω πουθενα εδω μεσα οτι εγω ειμαι οκ και αυτος οχι, λεω οτι φταιμε και οι δυο, αν και εγω εχω ενοχες οτι φταιω εγω μονο. Αλλα ξερω οτι δεν ειναι ετσι, γιατι εγω δεν ημουν ετσι, και πραγματα σε αυτον με εκαναν να μην ειμαι ο εαυτος μου, να προσπαθω να ειμαι καποια αλλη, για να τον ευχαριστησω και να τον εχω. Σε αυτο εχω δικιο, οπως και οτι η εμπιτοσυνη ειναι δικο του θεμα. Αν εσυ νομιζεις οτι ολο το φταιξιμο το εχω εγω και εκεινος οχι, τοτε πρεπει να σου πως οτι επειδη σκεφτεσαι σαν αυτον μαλλον εχεις κι εσυ θεματα εμπιστσουνης και κτητικοτητας. Και δεν ειναι τοσο θεμα ταιριασματος, οσο ειναι θεμα ανασφαλειων και αδουλευτων προσωπικων προβληματων που μπαινουν μες στη σχεση και απο τις δυο μεριες (τωρα βεβαια καποιοι θεωρουν οτι αυτος εχει μεγαλυτερο προβλημα με τις ανασφαλειες του και αλλοι οτι εγω το εχω με την ανικανοτητα να ειμαι ο εαυτος μου και να πιστευω σε εμενα και να με υπερασπιζομαι), και δεν ξεπερνιουνται ευκολα δυστυχως, θελουν την ψυχοθεραπεια τους. Αυτο πρεπει να αποδεχτω και τοτε να αποδεχτω και το χωρισμο, οχι γιατι εγω δεν ειμαι τελεια και ειναι αυτος, ή το αναποδο. Δεν ξερω αν αυτα ειναι δυσκολα νοηματα, αλλα καποιοι εδω τα καταλαβαινουν.

Page 5 of 14 FirstFirst ... 34567 ... LastLast