Results 31 to 45 of 75
Thread: δεν ξέρω τι με πιάνει ώρες ώρες
-
18-08-2011, 17:17 #31
Καλά έκανες και πήγες σε ψυχολόγο. Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα. Για τις μεταπτώσεις της διάθεσης δεν έχω να προτείνω κάτι συγκεκριμένο αφού και γω ταλαιπωρούμαι πολύ απ' αυτό. Καλό θα είναι να επισκεφτείς και ενδοκρινολόγο. Εγώ αυτό θα κάνω.
Αν η μαμά σου φάσκει και αντιφάσκει, έχεις δίκιο να θυμώνεις. Αν δεν σε υποστηρίζουν οι δικοί σου άνθρωποι ποιος θα το κάνει; Εκτός κι αν έχει σοβαρό λόγο.
Για την αγωνία και την αμφισβήτηση που νιώθεις, μόνη σου, εσύ και ο ψυχολόγος θα τα βρείτε. Οι άνθρωποι που εμπλέκονται συναισθηματικά μαζί σου, ίσως σε επηρεάσουν και αρνητικά.
Πάντως, εγώ σε συμβουλεύω να μην αισθάνεσαι ότι πρέπει όλα να μπουν όλα σε τάξη. Γιαβάς γιαβάς που λένε και οι Τούρκοι. Οι όποιες αλλαγές χρειάζονται θα γίνουν. Μην χαλιέσαι και γι' αυτό!έτσι γιατί περίεργα την είδα...
- 18-08-2011, 18:43 #32
πήγα σε ενδοκρινολόγο και με έδιωξε. εσύ γιατί θα πας;;
το θέμα δεν είναι αν φάσκει και αντιφάσκει η μάνα μου.. το θέμα είναι να έχω εμπιστοσύνη πρωτίστως στον εαυτό μου και να μην με νοιάζει! η λογική μου λέει ότι έχω δίκιο, σε όποιον κι αν περιγράψω το τι έγινε μου λέει ότι καλύτερα που ξέκοψα, και η μάνα μου ήταν η πρώτη που μου το είπε, αλλά εγώ δεν το έκανα επειδή μου το είπαν, μα επειδή καταλάβαινα ότι ήταν το σωστότερο που μπορούσα να κάνω για μένα. γιατί αμφισβητώ λοιπόν τις κινήσεις μου και τις επιλογές μου; γιατί ενδόμυχα κατηγορώ τον εαυτό μου; γιατί δεν μπορώ να πω ένα "με ζήλεψαν, μου έσκαβαν τον λάκκο, τις απομάκρυνα, ήταν σωστό-τέλος"? και απλώς να πάψω να σκέφτομαι;
το γιαβάς γιαβάς ήταν το σωστότερο που θα μπορούσε να μου πει άνθρωπος!
18-08-2011, 18:54 #33
Εγώ θέλω να πάω για να ελέγξω τις ορμόνες μου επειδή έχω έντονη κυκλοθυμία. Εσένα γιατί σ' έδιωξε;
Κοπελιά μου το θέμα της αμφισβήτησης του ίδιου σου του εαυτού, είναι ένα θέμα που το συζητάς με τον ψυχολόγο σου και μόνο. Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη εγώ. Δεν έχω διαβάσει πολλά σου ποστ και δεν θέλω να κρίνω. Είναι σοβαρό θέμα.
Από τα ποστ που έχω διαβάσει είδα ένα καλό και δοτικό άνθρωπο που οι άλλοι του το επιστρέφουν σε αχαριστία.έτσι γιατί περίεργα την είδα...
18-08-2011, 19:12 #34
ευχαριστώ πολύ για όλα όσα με συμβούλεψες πάντως.. εντάξει εννοείται τι μπορεί να πει κάποιος για αυτό, εδώ δεν έχω βγάλει άκρη μόνη μου τόσα χρόνια..
ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια :)
18-08-2011, 19:14 #35
να 'σαι καλά κοπέλα! :) Ό, τι θες εδώ είμαι :)
έτσι γιατί περίεργα την είδα...
18-08-2011, 19:16 #36
γιατί σ' έδιωξε ο ενδοκρινολόγος όμως; Μπήκα στην περιέργεια τώρα.
18-08-2011, 20:43 #37
γιατί δεν είχα τίποτα. πριν τον ψυχίατρο είχα πάει σε μια ψυχολόγο που δεν ήξερε που πάνε τα 4 και μου είχε βάλει ιδέα στο μυαλό, ενώ δεν είχα κανένα σύμπτωμα, ότι μπορεί να έχω πρόβλημα με τον θυρεοειδή μου. η ενδοκρινολόγος μου έκανε πλήρη εξέταση και είδε και τις εξετάσεις αίματος και μου είπε ότι είμαι μια χαρά και να μην στεναχωριέμαι με βλακείες, να κοιτάω τη σχολή μου και τίποτε άλλο! :)
18-08-2011, 20:46 #38
Πολλές φορές θυμώνω με το πόσο #$%^^κες είναι κάποιοι που δεν τιμούν το λειτούργημα τους. Έχω ακούσει ιστορίες για ψυχολόγους...
19-08-2011, 07:59 #39
Όπως σου ξανάπα πιο παλιά αυτά στα οποία πρέπει να επικεντρώσεις την προσοχή σου και να τους δώσεις τον καλήτερο σου εαυτό είναι η σχολή σου και η σχέση σου. Ίσως το ιψδ που γράφω ταυτίζεται στην ουσία με αυτό που λες εσύ ψυχαναγκαστικές τάσεις, απλά χρησιμοποιήσαμε διαφορετικές λέξεις για να αναφερθούμε στο ίδιο πράγμα. Σου είχα προτείνει παλια μια μέθοδο που χρησιμοποιώ για να νικήσω αυτες τις τελος πάντων διαστρεβλωμένες σκέψεις, που είδα εγώ αποτελέσματα και την βρήκα πολύ καλή. Το σίγουρο είναι ότι αυτές τις σκέψεις ή τις συμπεριφορές που είναι αποτέλεσμα τους μάθε να μην τα εκφράζεις στη σχέση σου, μπορεί ο φίλος σου να πληγώνεται ή να νοιώθει ότι τον πιέζεις ή ότι φορτώνετε πρόβλημα. Μην αφήσεις με τη στάση σου απέναντι του να δημιουργηθούν στο μυαλό του αυτές οι σκέψεις, δημιουργείται πρόβλημα στη σχέση μ αυτό τον τρόπο. Όμως η συμπεριφορά σου αυτή δεν εκφράζει καθόλου εκείνο το ωραίο συναίσθημα που νοιώθεις γι αυτόν αλλά ένα συναίσθημα που είναι αποτέλεσμα μόνο αυτών των σκέψεων. Το πρώτο συναίσθημα ενδυνάμωσε το. Το δεύτερο περιόρισε το με τους τρόπους που είπαμε ή με τους τρόπους που ο γιατρός σου ξέρει γιατί μπορεί να σου κάνει ζημιά στη σχέση και ίσως εδώ να εστιάζεται, γύρω απ αυτό τον άξονα να κινείτε όλο το πρόβλημα που χεις αυτό το διάστημα στη σχέση σου.
Γι αυτό με το διάβασμα, μου θυμίζεις κάτι απ τα δικά μου όταν ήμουν φοιτητής, τρεις ώρες πάνω απ τα βιβλία και οι δυο ή και περισσότερο το μυαλό να γυροφέρνει σκέψεις είτε ψυχαναγκασμούς είτε αυτές τις μαγικές σκέψεις, που σε κάνουν μεν να νοιώθεις ωραία, σου αποσπούν όμως την προσοχή και το χρόνο και σε αφαιρούν απ την πραγματικότητα. Μάθε να συγκεντώνεσαι στο διάβασμα, όσο δύσκολο και να ναι, μάθε να διώχνεις τις σκέψεις γρήγορα και αποτελεσματικά όταν διαβάζεις, σταμάτα τον εαυτό σου από το να περιπλανάται σε σκέψεις όταν διαβάζεις. Αυτά με τη μέθοδο περιορισμού των διαστρεβλωμένων σκέψεων που σου ξαναπα. Τις μεθόδους περιορισμού των διαστρεβλωμένων σκέψεων θα πρέπει να τις προσαρμόσεις στο διάβασμα. Εκεί που είπαμε στη θέση τους βάζεις θετική σκέψη, αφού τις αποκρούσεις, εδώ να βάζεις τη συγκέντρωση στο διάβασμα.γιάννης
19-08-2011, 19:32 #40
δεν το ονομάζω διαταραχή γιατί δεν με φτάνει σε σημείο να είμαι δυσλειτουργική. τα καταφέρνω πολύ καλύτερα από συμφοιτητές μου που δεν αντιμετωπίζουν τέτοια "προβλήματα". απλώς έχω θέσει πολύ ψηλά τον πήχη και δεν τον κατεβάζω με τίποτα. νευριάζω με τον εαυτό μου και τον τιμωρώ με αυτές τις απαξιωτικές σκέψεις επειδή έχω την απαίτηση να μπορώ να αποδίδω κάθε μέρα όλη μέρα. σε κανέναν δεν είναι εφικτό αυτό όμως..
ο φίλος μου είναι και αυτός ελαφρά ψυχαναγκαστικός αλλά νομίζω πιο αποδοτικός από μένα στα πράγματα που έχουν σημασία. δλδ οι ψυχαναγκασμοί του έχουν εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο. παρόλα αυτά καταλαβαίνει πέντε πράγματα και για αυτό πασχίζω να βελτιωθώ, γιατί θέλω να του δώσω όσα του αξίζουν..
η μέθοδος που μου είχες πει είναι πολύ αποτελεσματική, έχω την εντύπωση όμως ότι προϋποθέτει την επιθυμία να απαλλαχθείς από τις διαστρεβλωμένες σκέψεις. υπάρχουν βράδια που ξαγρυπνάω επειδή αρνούμαι να αφήσω ανολοκλήρωτο ένα σενάριο, αρνούμαι να αφήσω ανολοκλήρωτη μια σκέψη. νιώθω ότι αν δεν τα σκεφτώ όλα γύρω από αυτό το ζήτημα θα σκάσω. όμως μάντεψε. σκάω επειδή σκέφτομαι τα ίδια ξανά και ξανά. πάντως δεν το συζητώ ότι έχω βελτιωθεί πάρα πολύ από την άνοιξη που συνειδητοποίησα για πρώτη φορά ότι έχω ψυχαναγκασμούς και σε ευχαριστώ πολύ για την πρότασή σου ιωάννη..
παλιά ήμουν ψυχαναγκαστική μόνο στο διάβασμα! και αυτό με έκανε πραγματικά πολύ ευτυχισμένη, γιατί απέδιδα φοβερά! στράφηκαν οι σκέψεις μου στους άλλους τομείς όπως η φιλία, διότι πίστευα ότι στο πανεπιστήμιο οι άνθρωποι έχουν πετύχει ήδη πολλά και δεν έχουν ανάγκη να είναι πια ανταγωνιστικοί και ζηλόφθονες.. αλλά..
τι ακριβώς έλεγες στον εαυτό σου για να φύγει ο νους σου από τις ψυχαναγκαστικές σκέψεις όταν διάβαζες ιωάννη;;
έχω φτάσει σε σημείο να μου ρίχνω χαστούκι για να συνέλθω!! χαχα
19-08-2011, 19:46 #41
19-08-2011, 23:40 #42
Τι σπουδάζεις αν επιτρέπεται;
20-08-2011, 11:44 #43
ιατρική σπουδάζω. :confused: :)
20-08-2011, 11:51 #44
Καλημέρα. Ιατρική ε; Δύσκολα τα πράγματα.
20-08-2011, 12:08 #45
καλημέρα! γιατί το λες αυτό;
αν δεν δυσκόλευα τον εαυτό μου, θα ήταν όλα μια χαρά.