Results 46 to 60 of 63
Thread: πως ειναι να ακους φωνες?
-
02-07-2011, 01:21 #46
{...και μια ερωτηση τωρα ,εγω ακουω η σκεφτομαι τις σκεψεις αλλων ,δηλ φωνες χωρις ηχο, κατι σαν παντομιμα , εγω τις λεω σκεπτομορφες, οι γιατροι λενε οτι ειναι φωνες , μπορει κανεις να καταλαβει τι εννοω? }}<<<<Κατερινακι νομιζω οτι ο ορος που χρησιμοποιεις :ΣΚΕΠΤΟΜΟΡΦΕς, ειναι ο καταληλοτερος σε σχεση με αυτο που αναφερεις οτι βιωνεις . Μην ξεχνας ομως οτι δεν ειναι ιατρικη ορολογια ,και οι γιατροι εχουν λιγο ...αλεργια , στις νεοφερτες λεξεις . Υποστηριζουν και τις κατατασουν στις φωνες καθως δεν τις κανεις εσυ, δεν ειναι προ'ι'ον δικιας σου βουλησης δηλαδη ,αλλα προερχονται απο ..αλλου.
- 02-07-2011, 01:37 #47
Πραγματι ,αυτοι που εισαγονται σε ψυχιατρικες κλινικες ειναι η συντριπτικη μειοψηφια.
- αν υπολογισουμε οτι στην Ελλαδα (1% πασχει απο φωνες ) 1% σημαινει 100.000 ατομα ! Εσυ ποσα ατομα απο αυτα νομιζεις οτι νοσηλευτηκαν αρχικα ; ,, μερικες δεκαδες; η εστω εκατονταδες το χρονο ;;;;,
(και χωρις να σημαινει οτι ολοι αυτοι δεν εχουν επιγνωση της καταστασης τους. Ειναι οι ελαχιστοι απ αυτους οι οποιοι 'αγνοουν οτι αγνοουν την κατασταση τους' !)
02-07-2011, 01:44 #48
Το ποσοστο του 1% απο που βγαινει? Δεν γνωριζω ποσα νοσηλευτηκαν, αλλα ειναι πολυ περισσοτερα απο οσα λες. Δεκαδες ειναι μονο σε μια κλινικη απο ολες ενος νοσοκομειου ψυχιατρικου σε ενα διαστημα μερικων εβδομαδων μολις. Βαλε σε ενα χρονο. Και βαλε ποσα απο αυτα ειναι πρωτα επεισοδια και ποσα πρωτα επεισοδια νοσηλευονται χωρις να ξερουν οτι ακουνε φωνες, εχοντας απλως καποια γενικα ακραια συμπτωματα.
Αυτοι που νοσηλευονται μπορουν να εχουν επιγνωση της καταστασης τους, εστω και αν αυτη εχει ξεφυγει απο καθε ελεγχο, τοσο ωστε να χρειαζονται νοσηλεια.
Το να εισαχθεις σημαινει οτι εχεις χασει τον ελεγχο, πιο πριν μπορεις να κανεις αλλα για να αποφυγεις τη νοσηλεια, πχ να παρεις φαρμακα, με τη θεληση σου. Αυτο ειναι απλο. Δεν ειναι αναγκη να ειναι τρελα τα νουμερα των νοσηλευομενων ομως για να αποδειχθει οτι οι περισσοτεροι ξερουν οτι πασχουν, καθως, κατ εμε, μπορει καποιος να παιρνει και φαρμακα ακομα και για καιρο και να μην ξερει γιατι, και να ειναι χρονια πασχων χωρις να εχει κατανοησει τη φυση της ασθενειας του, αλλα χωρις να τον φτανει η τελευταια στα ακρα αναγκαστικα, δηλαδη στην αναγκαστικη νοσηλεια.
02-07-2011, 01:54 #49
ΤΟ ποσοστο 1% ειναι η εκτιμηση παγκοσμια για οσους πασχουν απο φωνες , και οχι για αλλα πολλα ψυχικα νοσηματα για τα οποια νοσηλευονται ανθρωποι .
(γενικευεις το θεμα , να σου ξαναθυμισω οτι το θεμα εδω ειναι οι φωνες ,και πως ειναι να τις ακουει κανεις απο πρωτο χερι...
02-07-2011, 02:04 #50
Πόσο αστείο (?) είναι να κάνετε σαν να μιλάτε για άλλους...
02-07-2011, 02:04 #51
1% ειναι και για τη σχιζοφρενεια το ποσοστο btw, μαλιστα. Ναι το γενικευσα πολυ, στις κλινικες ειναι ολες οι περιπτωσεις. Παντως εξακολουθω να πιστευω οτι ειναι πολυ δυσκολο να καταλαβεις οτι ακους φωνες, η εχεις παραισθησεις/ψευδαισθησεις, την πρωτη φορα που θα σου συμβει κατι τετοιο η μεχρι να το αναγνωρισεις ως τετοιο. Ξερω ανθρωπους που λενε εχω παραισθησεις, ακουω φωνες, κλπ. τι να κανω, και τους απαντανε αλλοι, που σημαινει οτι μπορεις να ξεχωρισεις, γενικα, αν ακους η οχι, αλλα αυτοι υποπτευομαι οτι ειναι πολυ εμπειροι (και τις περισσοτερες φορες ειναι) στο αντικειμενο.
Τσπ, ας το θεσουμε αλλιως. Ειναι καλυτερα να ακους και να μην το ξερεις η να μην ακους και να νομιζεις οτι ακους? Με αλλα λογια που μπαινει η διαχωριστικη γραμμη? Οπου βολευει τον καθενα ισως? Μπορει. Αλλα απο την οποια εμπειρια εχω και απο αυτα που μπορω να κρινω, οσα ακουσα/διαβασα εδω περιγραφουν μαλλον περιπτωσεις που αυτο συμβαινει, αλλα δεν αναγνωριζεται παντα η "δικαιολογειται". Και δεν ειναι κατ αναγκη κακο να δικαιολογειται, απλα μηπως απο καποιο σημειο και περα λεμε ψεματα στον εαυτο μας (δικαιωμα του καθενα)? Παντως θα ελεγα οτι το πως ειναι να ακους φωνες εχει υπερκαλυφθει (χωρις να σημαινει οτι δεν μπορει να συμπληρωθει και απο αλλα για καλυτερα).
02-07-2011, 12:36 #52
φιλε ετσι και τις ακουσεις θα το καταλαβεις δεν εχει μαλακιες η φαση.
in my thoughts I have seen rings of smoke through the trees
And the voices of those who stand looking...
02-07-2011, 13:08 #53
Kαι τοτε γτ ολοι απορουν, ακομα κι αν ακουνε? Μαλλον εχει..
02-07-2011, 16:38 #54
Γιατι ειναι πολυ ευκολο να μπερδεψεις τις ιδεοληψιες με τις φωνες! εξ αλλου κ ο εσωτερικος διαλογος δεν διαφερει κ πολυ απο το ακουσμα των φωνων, υπαρχει η εσωτερικη φωνη σου που σου μιλαει κ ετσι κ μπεις στα κολπα της ψυχιατρικης ειναι σχεδον βεβαιο οτι θα πεισθεις οτι ακους φωνες!
φιλε ετσι και τις ακουσεις θα το καταλαβεις δεν εχει μαλακιες η φαση.αυτο ισχυει οταν ακους φωνες που προερχονται απο εξωτερικη πηγη , δηλ ακους κατι (που δεν υπαρχει-ψευδαισθηση-) κ γυρνας (τουλαχιστον στην αρχη ) να δεις ποιος σου μιλαει η πετας την τηλεοραση (αν τις ακους να βγαινουν απο εκει)Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.
17-01-2012, 14:53 #55
Οι απαντήσεις δεν είναι εύκολο πράγμα ! εγώ θα ήθελα να πω κάτι από προσωπική πείρα και το τι πιστεύω εγώ ! λοιπόν πρώτη φορά που είμαι σίγουρος ότι άκουσα μια ολόκληρη φράση, ποια φράση; θα την αναφέρω αργότερα αφήστε με να το μπλεξω λίγο ...
πρώτον: πιστεύω ακράδαντα ότι ο άνθρωπος είχε κάποτε δυνατότητες που είτε τις έχασε διότι δεν τις εξασκούσε είτε για κάποιον άλλον λόγο εάν αυτός που κατασκεύασε τον ανθρώπινο εγκέφαλο ήθελε τότε... θα ξέραμε περισσότερες απαντήσεις . πιστεύω στην τηλεπάθεια , πιστεύω ότι ο άνθρωπος κάποτε και γιατί όχι αφού άλλα πλάσματα πέστετα συνδημιουργήματα πιάνουν υπερήχους γιατί ο άνθρωπος όχι ;;;
πάνε 20 χρόνια από τότε ήμουν γύρω στα 25 χρονών.. δεν είχα ψυχολογικά πέραδώθε μια χαρά ήμουν ίσως η ηλικία των 25 να είναι η ολοκλήρωση κάποιου κύκλου που έχει να κάνει μια φάση ωρίμανσης του νέου ... ένα παράδειγμα μήπως και γίνω ποιο κατανοητός επειδή έζησα 25 χρόνια στην Γερμανία να αναφέρω ότι Γερμανοί επιστήμονες που ασχολούνται με τα τροχαία , ψάχνοντας να βρουν γιατί οι οδηγοί μεταξύ 18/25 ετών έχουν την πρωτιά στα τροχαία ; δεν είναι μόνον η έλλειψη πείρας αλλά ο ανθρώπινος εγκέφαλος μάλλον το κέντρο στον εγκέφαλο που έχει να κάνει με την αντίληψη του κινδύνου δεν έχει ολοκληρωθεί !! εκείνον τον καιρό ήθελα να πάρω μια απόφαση που δεν έχει να κάνει με επάγγελμα κτλ . απλά ήθελα να πάρω μια πνευματική πορεία που δεν ήμουν σίγουρος εάν θα ήταν σωστή .. τώρα να αναφέρω την φράση που ήταν τόσο αθόρυβη βουβή και ξεκάθαρη ...ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΊΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΈΡΘΕΙ ! ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΈΛΟΥΜΕ !!! ήταν πρωί είχα ξυπνήσει αλλά ήμουν ακόμα στο κρεβάτι είχα κοιμηθεί πολύ καλά ,η κοπέλα μου είχε φύγει, ξαφνιάστηκα , αλλά μου άρεσε χαμογέλασα μέσα μου, διαισθητικά κατάλαβα για ποιο θέμα επρόκειτο εκείνη την στιγμή και χωρίς να αμφιβάλω πήρα την απόφαση ,να κάνω ακριβώς το αντίθετο να πάρω εκείνη την πορεία ... μετά από 20 χρόνια κάνω το ρεσουμε και ξερω οτι μου βγηκε σε πολυ καλο ! η εντύπωση μου είναι η κάτι ήθελε να με εμποδίσει ..η ξέροντας πως θα αντιδρούσα μου την έφερε κάπως έτσι !!!
PS:την επόμενη θα αναφέρω ακόμα μια εμπειρία .
Όταν μιλάμε στον θεό το λέμε προσευχή ! όταν μας μιλάει Αυτός το λέμε σχιζοφρένεια !Last edited by SCORPION; 17-01-2012 at 15:25.
17-01-2012, 18:20 #56
SCORPION
βρισκω υπεροχο το μυνημα σου.θεωρω οτι ειναι εγωιστικο να βαφτιζουμε σχιζοφρενεις καποιους μονο και μονο επειδη εχουν περισσοτερο ανπτυγμενο το πνευμα τους απο το δικο μας..και δεν αναφερομαι σε ιδιετερες περιπτωσεις...αλλα στο μεγαλυτερο ποσοστο..αλλωστε αλλοι το σπουδαζουν για να αποκτησουν τετοιες ικανοτητες
17-01-2012, 19:39 #57
Παλαιότερα έμοιαζαν με σκέψεις, φωναχτές σκέψεις, η ένταση ήταν ελάχιστη, είναι όπως όταν έχεις μια ανάμνηση και επανέρχεται, για παράδειγμα να φωνάζει κάποια γνωστή φωνή το όνομα σου. Αυτό μου είχε συμβεί απο ελάχιστα έως και καθόλου και ήταν κατανοητό πως η φωνή ήταν εσωτερική.
Πιο πρόσφατα προ λίγων μηνών, η φωνή είχε γίνει πραγματικότητα, δηλαδή υπήρχε όντως μια φωνή, όταν για παράδειγμα πήγα ένα βράδυ να πέσω για ύπνο, άκουσα κάτι σαν ένα ερπετό δίπλα μου να μου ψιθυρίζει, μια ερπετική φωνή, τρόμαξα είναι η αλήθεια, η άλλη φορά στο μπάνιο να μου μιλάει κάποιος πιο ανθρώπινος. Η δική μου προσωπική εκτίμηση είναι πως όλα αυτά είναι εμπειρίες απο το παρελθόν, δεν υπάρχει κανένας Θεός και κανένας διάολος, είναι αναμνήσεις που γυρνάνε όπως όταν θυμόμαστε κάτι από το παρελθόν χωρίς φωνή. Όταν βέβαια σηνέβει αυτό είχα την εντύπωση πως μου μίλησε ο άρχοντας του σκότους, η μετά σε πιο ψύχραιμη φάση να σκέφτηκα ότι κάτι άλλο παίζει και με έχουν τρομοκρατίσει η με ελέγχουν (μας ελέγχουν) με την τρομοκρατία η στην χειρότερη εκδοχή έχουν αναστήσει κάποιο αρχαίο κακό.
Άλλωστε λένε πως εκτός απο τον άνθρωπο φωνή έχουν και τα ερπετά.
Μια ακόμα εκδοχή είναι τα ναρκωτικά, άλλο φρούτο που λέμε, όχι αυτά που ξέραμε. Ναρκωτικά τα οποία φέρνουν σε λειτουργία τον ερπετικό φλοιό του εγκεφάλλου μας και δημιουργούν αυτή την ψευδαίσθηση πως το κακό είναι εξωτερικό και όχι αποτέλεσμα έστω μιας μικρής περιοχής της ψυχής μας. Υπάρχουν πολλές θεωρίες γύρω από αυτά τα περιστατικά, οι αμφιβολίες είναι άσχημο πράγμα.
Αν σε βοηθούσε αυτό, σε παλαιότερη ηλικία όταν πάλι κάτι έπαιζε με ναρκωτικά θαρρώ και κακές παρέες, είχε τύχει να νιώθω πως υπάρχει κάτι κάτω απο το κρεβάτι μου και ότι κουνιόταν το κρεβάτι μου και σε ακόμα μικρότερη ηλικία όταν ήμουν παιδί είχα δει ένα ολόκληρο όραμα στο ξύπνιο μου, κάτι κακό θα μου είχε συμβεί.
Ευτυχώς όλα αυτά έχουν καιρό να παρουσιαστούν και δεν μπορώ με βεβαιότητα να τα σχετίσω με κάτι παρά μόνο να κάνω υποθέσεις. Αν και δεν πιστεύω τόσο σε θεούς και δαίμονες πιστεύω πως υπάρχει κακό στον κόσμο όπως και θα υπάρχει και καλό. Το σκοτάδι είναι σκηνικό για να οργιάσει η φαντασία η αν έχω το κακό μέσα μου και αυτό πραγματώνεται.
Θα προτιμήσω βέβαια να κρατήσω τα συμνπεράσματα για τον εαυτό μου, άλλωστε κανένας δεν πιστεύει κανέναν, δηλαδή ότι όντως υπάρχουν εξωτερικοί παράγοντες, ότι όντως υπάρχει τρομοκρατία και φόβος ο οποίος είναι ανθρώπινος. Η αλλιώς ψάξε και εσύ σε ανθρώπους που μελετάνε τα αρχαία κείμενα.
Δεν νομίζω να είναι θέμα επιλογής. Η ζωή που ήθελα να έχω δεν έχει καμία σχέση με την τωρινή.
Δεν μπορώ να πω πως διαφέρω και πολύ από ένα οποιοδήποτε φυσιολογικό άνθρωπο. Εφόσον δεν είναι προκατελημένος κάποιος απέναντι μου συνήθως δεν συναντάω κάποιο μεγάλο πρόβλημα στην επικοινωνία.
Μπορώ να σχετίσω τα δυσάρεστα γεγονότα με ένα σωρό αιτίες, όπως το ότι μας κυβερνάνε φίδια με περίεργες ικανότητες, ή ότι μας βαραίνουν οι τύψεις σε κάποιους από εμάς για τον κόσμο που φτιάξαμε εμείς οι περισσότερο προικησμένοι αλλά και καταδικασμένοι του δημιουργού της φύσης που μας περιβάλει, μιας και δεν έχεις προσέξει πως μερικοί άνθρωποι μοιάζουν με ζώα;
Είναι αρκετοί θαρρώ όσοι πιστεύουν πως πρόκειται κάτι περισσότερο από μερικές ψυχρές εξηγήσεις της αμφίβολης επιστήμης των ψυχολόγων ψυχιάτρων, που πήγε το είναι όλα στο μυαλό σου; Μήπως είναι έτσι; Προσωπικά δεν θέλω περισσότερες αποδείξεις για να καταλάβω πως κάτι παίζει ότι και αν είναι αυτό.
Μια ανέκαθεν ηλίθια ίσως θεωρία που σκέφτομαι εδώ και καιρό, ότι το δηλητίριο του φιδιού μας σώζει από τον καρκίνο, μας παρατείνει τη ζωή με τρομαχτικές όμως παρενέργιες.
Μακάρι να ήταν όλα καλά όπως λένε μερικοί φίλοι εδώ αλλά δεν είναι.
Έχω μαύρα μεσάνυχτα, καμία σχέση με πνευματική ανωτερότητα.
Είμαι σε κατάσταση σχεδόν ζωική, ίσως κατώτερη της ζωικής, να μην εμπιστεύομαι καλά καλά τα ένστικτα μου και τις αισθήσεις. Βάζω και το παράγοντα θρησκεία και τη συναναστροφή μου επαφή μου με τις εικόνες.
Ευτυχώς αυτές οι φωνές σηνέβησαν ελάχιστες φορές, τώρα που το σκέφτομαι κατά πάσα πιθανότητα είναι παρενέργια ψυχοφαρμάκων ντρίνγγκ, αλλά ερπετική φωνή γιατί, μου πλάκωσε την ψυχολογία αυτή η εμπειρία αν και συνήθως είμαι καλά, ικανός να εργαστώ και να κάνω έρωτα και να λειτουργώ φυσικά, τώρα είμαι σε αρκετά υποτονική φάση, δεν ξέρω τι να κάνω για να διατηρήσω τις κοινωνικές μου λειτουργίες αφού οι γνωστοί φαίνεται οι περισσότεροι έχουν κόψει την επικοινωνία μαζί μου. Θέλω να έχω φίλους και να ζω φυσιολογικά χωρίς συμπόνιες από φορουμς. Αλλά τι δύσκολο πράμα για μένα, με το στιγματισμένο ιστορικό.
Το έχετε προσέξει και εσείς;
17-01-2012, 20:26 #58
εγω αν και πολλοι θα με κοροιδεψουν θεωρω οτι ισως οι φωνες ηταν δαιμονικες και οι προσευχες σου σε απαλλαξαν απο ολο αυτο..απλα καποιοι εχουν την ικανοτητα να τις ακουν και καποιοι αλλοι οχι.εισαι αρκετα νοημων και φυσιολογικος ανθρωπος και αυτο φαινεται απο τις φιλοσοφημενες σου σκεψεις.οκ τωρα οι αποψεις σχετικα με τον θεο μπορει να δυιστανται αλλα αυτη ειναι η δικη μου αποψη πανω σ αυτο..ειναι εγωιστικο να λεμε οτι πλαστηκαμε μονοι μας η οτι υπαρχουν μονο οσοι απο εμας φαινονται σε ολον αυτο τον κοσμο,ενω δεν εχουμε ιδεα για τα περισσοτερα απο ολο αυτο το συμπαν..εστω και αοριστα υπαρχει το καλο και το κακο μεσα στον οποιονδηποτε κι ακομα κι αν δεν πιστευεις ισως σου εδωσε καποια δυναμη αυτη η προσευχη ως προς το να πιστεψεις στον εαυτο σου και να συνεχισεις..
17-01-2012, 20:39 #59
εγω προσωπικα οταν επαθα κατι παρομοιο στην ζωη μου εξαφανιστηκε μολις εκανα τον σταυρο μου...τυχαιο..ισως αλλα μεσα μου πιστευω πως δεν ειναι
17-01-2012, 21:57 #60
Μπορώ να σου πω ένα τρόπο να ακούσει ο οποιοσδήποτε φωνές. Να πάρει abilify! Θα την ακούσει για τα καλά! Το περίεργο με τα ψυχοκατευθυντήρια φάρμακα είναι ότι αυτές οι φωνές φεύγουν μετά απο μερικές μέρες, αφού δηλαδή τα συνηθήσει ο οργανισμός.
Πέρα δηλαδή από το ονειρικό της υπόθεσης δεν βλέπω κανένα Θεό να έχει κατέβει να τιμωρήσει το ανθρώπινο είδος. Όπως είπα όμως αφήνω και μια εκδοχή να υπάρχει κάτι. Είναι βέβαια εξουσιο δυσάρεστο να θέλουμε να τα αιτολογούμε, δικαιολογούμε όλα για να νιώθουμε ασφαλείς. Είναι αδύνατο να συλάβουμε το μέγεθος της πλάσης αν θες να το πω ποιητικά.
Πέρα από αυτά σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.