bullying(σχολικός εκφοβισμός). :( :( - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 34
    Senior Member
    Κατ'αρχάς Void ναι έχω σκεφτεί μήπως υπάρχει κάτι στη συμπεριφορά μου που τους κάνει να είναι έτσι απέναντί μου αλλά δεν έχω βρει ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ.όλοι έχουμε τα + και τα - μας...δεν έχω πραγματικά ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει.Δλδ σαν τι ακριβώς να κάνω λάθος εννοείς? Γιατί με τους περισσότερους δεν είχα κάποια σχέση.Απλά με ξέρουν σαν συμμαθήτρια.Τίποτ'άλλο.
    Ούτε ασχολούμαι μαζί τους ούτε θα ήθελα κι'όλας.Και betelgeuse μπα δεν υπάρχει δυνατότητα να αλλάξω σχολείο μόνο ένα λύκειο έχει εδώ,και τι να κάνω να το σταματήσω και να καταστρέψω την καριέρα μου? δεν γίνεται.
    Εν τω μεταξύ δεν έχω σκεφτεί άλλες λύσεις.Δεν ξέρω τι να κάνω γι'αυτό και έγραψα εδώ.Και μη νομίζεται πως δεν αντιμιλάω αλλά το να γίνομαι επιθετική μαζί τους χειρότερα κάνει τα πράγματα.Έχω βρίσει/προσβάλλει πάρα πολλές φορές μεσα στα νεύρα μου και το μόνο που κατάφερα ήταν να προκαλέσω περισσότερο γέλιο.Το μόνο μάλλον που μπορώ να κάνω είναι να μη δίνω σημασία αλλά μια κουβέντα είναι.Πώς να μη στενοχωριέμαι να βλέπω τις άλλες να είναι τόσο χαρούμενες με τις κολλητές τους κι εγώ να μην λαμβάνω τίποτα??
    [COLOR="black"][B]Μη χτίζεις ποτέ μεγαλύτερο σπίτι από τη σκεπή που μπορείς να βάλεις σ'αυτό[/B][/COLOR]

Senior Member
    κοιτα ευα εγω σε βλεπω πολυ ωριμη στην αντιμετωπιση σου ολη αυτη λιγο που την εχω ζησει την επαρχια θα μπορουσε να ειναι ενασ λογοσ να σου τη λενε κ ο βιοσ κ η πολιτεια των γονιων σου εξαρταται τη ονομα εχουν αυτοι στο χωριο αμα δεν εχουν καλο ονομα μ φαινεται αρκετα πιθανο να ειναι ενασ λογοσ να σε δουλευουνε κι οι αλλεσ που βλεπεισ χαρουμενεσ παλι θαβουν η μια την αλλη απλα οχι μπροστα τουσ υπομονη θελει κ διαβασμα οταν εσυ θα σπουδασεισ αυτοι θα κατσουν στο χωριο κ θα κλαιγονται για την μοιρα τουσ

Senior Member
    Quote Originally Posted by pad View Post
    κοιτα ευα εγω σε βλεπω πολυ ωριμη στην αντιμετωπιση σου ολη αυτη λιγο που την εχω ζησει την επαρχια θα μπορουσε να ειναι ενασ λογοσ να σου τη λενε κ ο βιοσ κ η πολιτεια των γονιων σου εξαρταται τη ονομα εχουν αυτοι στο χωριο αμα δεν εχουν καλο ονομα μ φαινεται αρκετα πιθανο να ειναι ενασ λογοσ να σε δουλευουνε κι οι αλλεσ που βλεπεισ χαρουμενεσ παλι θαβουν η μια την αλλη απλα οχι μπροστα τουσ υπομονη θελει κ διαβασμα οταν εσυ θα σπουδασεισ αυτοι θα κατσουν στο χωριο κ θα κλαιγονται για την μοιρα τουσ
    Πληρώνει τα λαθη άλλων η κοπέλα , χωρίς να φταίει χωρις να μπορει να αλλαξει πολλα πράγματα .

Senior Member
    pad μια χαρα ονομα εχουν οι δικοι μου εκτος απο τον πατερα μου...Επισης ξερω παιδια των οποιων οι γονεις εχουν πολυ ασχημο ονομα..μα παρα πολυ κι ομως δεν αντιμετωπιζουν τετοιου ειδους συμπεριφορες και ειναι μαλιστα δημοφιλεις.δεν νομιζω να εχει να κανει με αυτο.
    [COLOR="black"][B]Μη χτίζεις ποτέ μεγαλύτερο σπίτι από τη σκεπή που μπορείς να βάλεις σ'αυτό[/B][/COLOR]

Senior Member
    δε ξερω μαλλον εχεισ δικιο μ αρεσει που σαι τοσο λογικη κ τα βαζεισ ολα κατω με τη λογικη μην το αλλαξεισ ποτε αυτο θα σου χρειαστει για μια ζωη μετα αυτο εξελισσεται κ βρισκεισ πωσ περιπου σκεφτεται ο καθενασ με τα χρονια οχι ολοκληρο σκεπτικο πωσ σκεφτηκε τη στιγμη που σε ενοχλησε αμα δεν καταλαβαινεισ τι λεω δεν πειραζει μεινξε στο πρωτο κομματι

Member
    Εγώ παιδιά ξέρω από προσωπική εμπειρία, και το λέω ειδικά σε σένα Εύα, πως τα "αλητάκια" που το παίζουν σπουδαία στο σχολείο και κάνουν τις μαγκιές που περιγράφεις, στο προσεχές μέλλον καταλήγουν να είναι το απόλυτο τίποτα, ενώ τα παιδιά που έχουν υποστεί ό,τι περιγράφεις για τον εαυτό σου, καταφέρνουν πάρα πολλά πράγματα κάποτε. Να το θυμάσαι αυτό. Όταν μεγαλώσεις, σπουδάσεις και εξελιχθείς, θα τους βλέπεις όλους αυτούς και τους περισσότερους θα τους λυπάσαι για την κατάληξη της ζωής τους. Αυτή η δοκιμασία θα σε βγάλει πιό δυνατή. Και στο φινάλε πείσμωσε.. γίνε καλύτερη, όπως εσύ ξέρεις τι σημαίνει "καλύτερη". Θα έρθει η ώρα που θα σαι πολύ πιό μπροστά από όλους αυτούς, και μάλιστα εφόσον η σχολική σου διαδρομή πλησιάζει προς το τέλος της, η ώρα αυτή δεν αργεί. θα το δείς.

Senior Member
    ευάκι,πάω τρίτη λυκείου και από την πρώτη δημοτικού αντιμετωπίζω ψυχολογική βία στο σχολείο. τον τελευταίο καιρό ακόμα κι από τις "καλύτερες" μου φίλες..
    δυστυχώς δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσεις,αλλά ένα θα σου πω..σε 1.5 χρόνο δεν θα ξαναδείς κανέναν απ'αυτούς..κοίτα να περάσεις κάπου που θέλεις,και μακρυά απ το χωριό σου..δεν θα τους ξαναδείς ποτέ.
    No matter what anybody tells you, words and ideas can change the world. -Deas poets society

Senior Member
    Λάμπρο δεν το λέω με σκοπό να τη θίξω αλλά επειδή αναζητώ τη σχέση αιτίου και αιτιατού.
    Διάβασα κάποια άλλα ποστς της και πιστεύω ότι ίσως να έχει δώσει δικαίωμα τουλάχιστον σε κάποια άτομα να είναι προκατειλλημένα μαζί της.
    προφανώς δε δικαιολογεί τη βία που υφίσταται αλλά ενδεχομένως να αιτιολογεί ορισμένες συμπεριφορές από τους συμμαθητές της.
    Την κατάσταση γύρω της είναι δύσκολο να την αλλάξει.
    Όμως εάν κοιτάξει μέσα της και δει πως χειρίζεται η ίδια ορισμένα πράγματα, ούτως ώστε να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη στο μέλλον, αυτό θα τη βοηθήσει να δημιουργεί υγιείς σχέσεις από δω και στο εξής.
    Συν του ότι δε θα αισθάνεται το θύμα και αδικημένη αλλά θα κατάλάβει και τη θέση των άλλων.
    Υποστήριξη για μένα δεν είναι να της πω "πωπω καημένη μου τι τραβάς, με τα μαλακισμένα που στα πρήζουν"

Εύα, πραγματικά πιστεύεις ότι δεν έχεις κανει τπτ που να προκαλέσει έτσω μια μικρή αντίδραση από τους συμμαθητές?
    ..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...

Senior Member
    Μιας και η/ο void ανέφερε τα άλλα ποστς, θα ήθελα να ρωτήσω -και αν θέλει απαντά η Εύα- κατά πόσο θεωρεί ότι το bullying που έχει υποστεί από την 1η δημοτικού μπορεί να έχει συνδράμει αρνητικά σε αυτά θέματα (άγχος-κατάθλιψη-ενοχές-φοβίες-μυθομανία-δημιουργία φανταστικών σεναρίων κ.λπ.)

Senior Member
    Quote Originally Posted by void View Post
    Λάμπρο δεν το λέω με σκοπό να τη θίξω αλλά επειδή αναζητώ τη σχέση αιτίου και αιτιατού.
    Διάβασα κάποια άλλα ποστς της και πιστεύω ότι ίσως να έχει δώσει δικαίωμα τουλάχιστον σε κάποια άτομα να είναι προκατειλλημένα μαζί της.
    προφανώς δε δικαιολογεί τη βία που υφίσταται αλλά ενδεχομένως να αιτιολογεί ορισμένες συμπεριφορές από τους συμμαθητές της.
    Την κατάσταση γύρω της είναι δύσκολο να την αλλάξει.
    Όμως εάν κοιτάξει μέσα της και δει πως χειρίζεται η ίδια ορισμένα πράγματα, ούτως ώστε να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη στο μέλλον, αυτό θα τη βοηθήσει να δημιουργεί υγιείς σχέσεις από δω και στο εξής.
    Συν του ότι δε θα αισθάνεται το θύμα και αδικημένη αλλά θα κατάλάβει και τη θέση των άλλων.
    Υποστήριξη για μένα δεν είναι να της πω "πωπω καημένη μου τι τραβάς, με τα μαλακισμένα που στα πρήζουν"

Εύα, πραγματικά πιστεύεις ότι δεν έχεις κανει τπτ που να προκαλέσει έτσω μια μικρή αντίδραση από τους συμμαθητές?
    όχι...γιατί κανείς δεν ξέρει τπτ από αυτά που σας έχω γράψει εδώ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Body-Rocker View Post
    Μιας και η/ο void ανέφερε τα άλλα ποστς, θα ήθελα να ρωτήσω -και αν θέλει απαντά η Εύα- κατά πόσο θεωρεί ότι το bullying που έχει υποστεί από την 1η δημοτικού μπορεί να έχει συνδράμει αρνητικά σε αυτά θέματα (άγχος-κατάθλιψη-ενοχές-φοβίες-μυθομανία-δημιουργία φανταστικών σεναρίων κ.λπ.)
    ίσως να έχει συνδράμει.δεν ξέρω.μάλλον.τι να πώ...

Senior Member
    Πφφφ έχω και γω βιώσει αυτές τις καταστάσεις και ναι εγώ πραγματικά δεν έφταιγα σε τίποτα..Πολλές φορές ξυπνούσα με κλάμματα και δεν ήθελα να πάω σχολείο. Δεν ξέρω τι έφταιγε.
    Ίσως επειδή ήμουν καλύτερη μαθήτρια από τους άλλους..Ίσως επειδή είχα ιδιόρρυθμο χιούμορ και μία παιδικότητα (που έτσι πρέπει στις ηλικίες 13-15 που είχα πρόβλημα).
    Τώρα αυτοί δε θυμούνται τίποτα, εγώ σχεδόν τα ξέχασα αλλά πόσο με επηρέασαν άραγε αυτά στο μετέπειτα χαρακτήρα μου?
    Τι και αν οι ίδιοι με βλέπουν στο δρόμο με θαυμάζουν και από εμφάνιση και από μόρφωση τώρα..Εκείνο το παιδάκι που ζορίστηκε στην εφηβεία του που ένιωθε απομονωμένο κτλ μπορεί να αλλάξει ως ενήλικας και να έχει την αυτοπεποίθηση που με τα εξής χαρακτηριστικά οφείλει να έχει?
    Ίσως ακόμα έχω θέματα ενοχής, θέματα αποδοχής και θέματα αυτοπεποίθησης και δεν ξέρω αν οφείλονται σε αυτό. Ευτυχώς πέρασαν εκείνα τα χρόνια και έμειναν όλα σα μία κακή ανάμνηση
    Έχω διαβάσει πάρα πολύ για το bullying και πολλά άτομα ανέπτυξαν ΙΔΨ μετά από bullying είναι σύνηθες..Ευτυχώς εγώ ήμουν τυχερή και δεν με επηρέασαν σε τέτοιο βαθμό

Senior Member
    ημουν με ενα φιλο ο οποιοσ ηταν μαγκασ στο σχολειο του αλλα η ζωη τον προσγειωσε κ τον εκανε φοβικο τεσπα συναντησαμε ενα παιδι με μια πολυ ωραια γκομενα μ λεει αυτον στο σχολειο τον ειχαμε στη φαπα μετα με ρωταει ενα συγκροτημα ηταν σχετικα γνωστο μ λεει αυτοσ που το χει ηταν ενασ που οταν ειχα εγω συγκροτημα αυτοσ επαιζε με πλαστικη κιθαρα του λεω ρε φιλε τ γινεται ολοι οι χαζοι στο σχολειο σου γινανε μαγκεσ ειδεσ μ λεει

Junior Member
    Κι εγώ πέρασα από αυτή τη φάση για 6 ολόκληρα χρόνια και ένιωθα ακριβώς όπως και εσύ.Κοίτα,πιστεύω ότι όταν ένας μαθητής κοροιδεύει ένα συμμαθητή του,συμβαίνει επειδή θέλει να φανεί ανώτερος στους άλλους.Προφανώς θέλει να τραβήξει την προσοχή των φίλων του και επειδή δεν έχει άλλον τροπο λέει να κοροιδέψει κάποιο ήσυχο άτομο και να το στενοχωρήσει...Σκέψου λίγο,τα παιδιά που σε πειράζουν το κάνουν όταν είναι μαζί με άλλους ή και όταν σε συναντάνε στο δρόμο δίχως την παρέα τους;

Εχω την εντυπωση πως οι φοβοι της Ευας ειναι γενικοτεροι. Δεν περιοριζονται μονο ως προς το σχολικο περιβαλλον αλλα επεκτεινονται και στην ενηλικη ζωη της με αποτελεσμα να απογοητευεται θεωροντας οτι τετοια φαινομενα ισως συνεχιστουν και μετα το σχολειο. Ολοι μας σχετιζομαστε με τον κοσμο ως ενσωματες οντοτητες. Το σωμα μας ειναι τρωτο, εκτεθειμενο σε καθε ειδους κοινωνικες επαφες, και η βια ειναι μια απο τις χειροτερες μορφες τετοιων επαφων. Σε ολη τη διαρκεια της ζωης μας προσπαθουμε να αυτονομηθουμε, αυτο ομως θα γινει πρωταρχικα οταν θα οικοδομησουμε μια αυτονομια στην "βαση της αρνησης αυτης της σφαιρας της πρωταρχικης και αδοκητης φυσικης εγγυτητας με τους αλλους" οπως λεει και η Judith Batler. Η αυτονομια και η εξατομικευση ειναι επιτευξη, οχι προυποθεση. Αυτο σημαινει πως κανεις δεν θα αναγνωρισει το αιτημα μας για μια σωματικη και ψυχικη εξατομικευση παρα μονο εαν εμεις αγωνισθουμε για αυτο. και απο τον τροπο που μας γραφεις Ευα πιστευω πως εισαι απολυτα ικανη να κατακτησεις μια μη βιαιη συμπεριφορα ως προς το ατομο σου και να αγωνιστεις με επιτυχια στην απαιτηση σου για σεβασμο και εξατομικευση. Αυτο κανουμε ολοι καθημερινα. Καλο κουραγιο στον αγωνα σου.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast