Results 61 to 75 of 169
Thread: Εκλογές 2012 - Θα ψηφίσετε;
-
23-04-2012, 13:36 #61
- 23-04-2012, 13:42 #62
ΠΑΡΑ πολυ, καρι...
νομιζω οτι στην τηλεοραση πεφτει η μεγαλυτερη παραπληροφορηση απ οπουδηποτε αλλου.δεν υπαρχει αυτη τη στιγμη κανενα καναλι με αντιλογο στο μνημονιο.παλια κατι ελεγε ο χατζηνικολαου στα δελτια του αλτερ.τωρα ολοι κανουν πλατες στους δοσιλογους.
με καμια εφημεριδα, κατι γινεται, αλλα η μεγαλη πλειοψηφια και των εφημεριδων ειναι πουλημενη στους 2 μεγαλους προδοτες
το πιο ελευθερο μεσον, ειναι σταθερα το ραδιοφωνο. πεφτουν ομως τρελες καμπανες απο το ΕΣΡ. τον αντιλογο τον πληρωνουν ακριβα σαν συκοφαντια
23-04-2012, 13:55 #63
Πιστεύω ότι οι μόνοι που ψηφίζουν πλέον τα δύο μεγάλα κόμματα είναι οι βολεμένοι ή και όσοι ελπίζουν ακόμα ότι θα βολευτούν. Και βεβαίως οι ανεγκέφαλοι. Μην ξεχνάς τους γέρους με αλτζχάιμερ!
Και πιστεύω ότι όποιος δεν κάνει τον κόπο να ψηφίσει, δεν έχει κανένα δικαίωμα να διαμαρτύρεται και να παραπονιέται για τα χάλια της κοινωνίας μας. Πρέπει απλά να το βουλώνει και να κάθεται στη γωνιά του. Κι ας αφήνει άλλους να αποφασίζουν γι' αυτόν.
23-04-2012, 13:57 #64
23-04-2012, 13:59 #65
23-04-2012, 15:22 #66
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
23-04-2012, 15:44 #67
23-04-2012, 15:48 #68
Δε με ενδιαφέρουν και οι νόμοι γενικά. Άλλες πατάτες. Συγγνώμη, η συμμετοχή ενός πολίτη είναι δικαίωμα ή υποχρέωση?
Πώς? Είναι δικαίωμα? Τότε γιατί τιμωρείται η άρνηση ενός δικαιώματος?
Δεν είναι δικαίωμα ούτε τιμή μου να συμμετέχω σε κάτι κάλπικο."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
23-04-2012, 15:50 #69
23-04-2012, 15:52 #70
Κομμενος και ραμενος στα μετρα τους σαφως ο εκλογικος νομος , οπως και πολλοι αλλοι νομοι. Εγω θα συμμετασχω παντως για να πω ΟΧΙ και κατοπιν θα δειξει η ιστορια.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
23-04-2012, 15:56 #71
Ακόμη πιστεύετε σε μια κοινοβουλευτική "δημοκρατία" που σας έχει ήδη βάλει το Λάος παπάος στη βουλή και τώρα θα ξαναστηρίξετε με την συμμετοχή σας ένα εκλογικό σύστημα το οποίο θα επιτρέψει να μπούνε οι χρυσαυγουλίτες δροσουλίτες στη βουλή. Δε σας λέει τίποτε το γεγονός πως έχετε στη χώρα σας ένα σύστημα που επιτρέπει σε καθάρματα να έχουν λόγο στη ζωή σας? Η συμμετοχή σημαίνει συνενοχή.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
23-04-2012, 17:21 #72
Rain, συμφωνώ πως μόνο δημοκρατία δεν έχουμε και πολύ λυπάμαι που δεν υπάρχει ένα μαζικό κίνημα που θα διεκδικούσε την εξουσία με την οργή και όχι με τις εκλογές...Άλλωστε είπα πως δυστυχώς η επανάσταση αργεί κι αν θέλεις πιστεύω απόλυτα πως οι συνθήκες στην προεπανασταστική Ρωσία το '17 δεν ήταν χειρότερες από την Ελλάδα του 2012, μόνο που νομίζω πως είναι αλλιώς το περιβάλλον από την στιγμή που οι οικονομίες είναι αλληλοεξαρτώμενες.
Έστω κι έτσι όμως, εκόντες / άκοντες συμμέτοχοι σ' ένα σάπιο σύστημα διακυβέρνησης, δεν έχουμε επιλογή άλλη και ευκαιρία ταυτόχρονα , από το ΝΑ ΠΑΜΕ να ψηφίσουμε κάτι άλλο πλην των δυο δοσίλογων και των παρατρεχάμενων τους (ΛΑΟΣ, Ντόρα, Καμμένος, Χ. Αυγή..) , ίσως σαν μια ύστατη προσπάθεια να "ροκανίσουμε" με την αποφασιστικότητα μας και με τα δικά τους όπλα, τον πυλώνα εξουσίας που επί 38 χρόνια γιγαντώθηκε πάνω στις πλάτες μας και τράφηκε με το αίμα μας και τον ιδρώτα μας....
Είναι η πρώτη φορά που μια μαζική συμμετοχή στις εκλογές προκαλεί τρόμο στους επαΐοντες , και θα φέρει πολύ μεγαλύτερο πανικό αν δεν μπορέσουν να συναθροίσουν πάνω από το 30 % τα 2 κόμματα, που παρόλες τις κονταρομαχίες και τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις, προκειμένου να διασώσουν το "μαγαζάκι" τους , θα συγκυβερνήσουν - ήδη κουτσά στραβά το ψιλοπαραδέχονται..Αν όμως έστω κι έτσι, οι εκλογές αποδείξουν πως ο λαός ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ την μνημονιακή πολιτική κι έχει δώσει την ψήφο του εκεί που δεν θέλουν τα λαμόγια να πάει, με ποια λαϊκή συναίνεση θα μπορέσουν να περάσουν περαιτέρω επαχθή μέτρα χωρίς να κινδυνεύουν να αρχίσουν να βρίσκουν τα κορμιά τους στα διάφορα χαντάκια ?
Νομίζω πως στην προκείμενη περίπτωση , συμμερίζομαι το δικαίωμα σου να μην ψηφίσεις, αλλά πιστεύω ακράδαντα πως μια τέτοια στάση στάση απλά , βάζει βούτυρο στο ψωμί τους....Last edited by sabb; 23-04-2012 at 19:59.
[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
23-04-2012, 18:35 #73
Δε νομίζω ότι είναι και πολύ δημοκρατικό το να απαξιώνουμε ότι είναι αντίθετο με τα πιστεύω μας. Αλλά ξέχασα ότι στις μέρες μας η φασιστική νοοτροπία συγχωρείται στους αριστερούς.
Το ΚΚΕ αλήθεια είναι περισσότερο δημοκρατικό και προοδευτικό από το ΛΑΟΣ? Στα μάτια μου το ίδιο κολλημένοι σε παρωχημένες ιδέες είναι και οι δύο.
23-04-2012, 19:48 #74
Να τι συμβαίνει με λευκά, άκυρα και αποχή
Απάντηση στο τι πραγματικά ισχύει με τα λευκά, τα άκυρα και την αποχή στις εκλογές δίνει ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος.
Συμπερασματικά των όσων αναφέρει είναι ότι λευκά, άκυρα και αποχή ευνοούν το πρώτο κόμμα.Αναλυτικά:...
1) ΔΕΝ ισχύουν τα περί διάλυσης της Βουλής αν τα λευκά ή αποχή είναι πάνω από 50%! Για παράδειγμα αν το σύνολο των λευκών ήταν 99,99% και πήγαινε μόνο ο κ. Παπανδρέου να ψηφίσει το κόμμα του, τότε θα συγκέντρωνε το 100% των έγκυρων ψήφων και το κόμμα του θα λάμβανε ΚΑΙ τις 300 έδρες της βουλής!!!
2) Τα λευκά προσμετρούνται στα άκυρα, με νόμο του 2006!!!!Σύμφωνα με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, η Λευκή ψήφος πλέον αθροίζεται και συν-προσμετρείται με τα Άκυρα.
3) Με το σύστημα αυτό, αν το πρώτο κόμμα πάρει μόνο το 15% από το σύνολο του εκλογικού σώματος, τότε, με αποχή στο 50%, το ποσοστό του πάει στο...30%!
και αν έχουμε και 20% λευκά από αυτούς που ψήφισαν, τότε βγαίνει με αυτοδυναμία!!!
Αναρτήθηκε από VoliotakiΆσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
23-04-2012, 20:02 #75
ΜάριανΜ, συγγνώμη αλλά δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το τι πιστεύεις ως δημοκρατικό ή όχι, γιατί καθώς αφορά εμένα, το τι πιστεύω εγώ ως δημοκρατικό ή όχι υπερτερεί, και αυτό δεν έχει καμία σχέση επίσης με το κουκουέ. Εκτός αν το ανέφερα κάπου και δεν το ξέρω. Επίσης το στυλάκι σου το επιπληκτικό κράτα το για όσους το φοβούνται, εγώ το έχω γραμμένο.
Σάββα, σέβομαι τις απόψεις σου αλλά δεν συμφωνώ με διλήμματα τέτοιου τύπου, εποχιακά θα τα χαρακτήριζα. Το δίλημμα του πάμε στις κάλπες δε μπορεί να αφορά όσους δε θέλουν να έχουν σχέση με πλασματικά δικαιώματα. Αποτελεί μία ιδεολογική υπαναχώρηση, και για μένα θα ήταν συμμετοχή μου σε κάτι που δε με χωράει.
Μαρκέλα, πιστεύεις ότι τα τεράστια και μαύρα γράμματα θα κάνουν καμιά διαφορά στην υποστήριξη της άποψής σου?"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας