Results 46 to 60 of 70
-
03-05-2012, 18:45 #46
Νάντια δεν θα μπω σε διαδικασία να αναλύω πρόταση-πρόταση κάποια σημεία που γράφεις, γιατι δεν έχει νοήμα να παραθέτω κάποιες ψιλοανακρίβειες που μπορει να μην τέθηκαν σωστά ή τις παρεξήγησα κτλ. Σε γενικές γραμμές έχεις δώσει μια εικόνα. Αυτο που θα σου πω είναι οτι βάσει παρατήρησης έχω καταλήξει στο συμπέρασμα οτι όλοι οι άνθρωποι έχουμε πολλά περισσότερα κοινά χαρακτηριστικά γνωρίσματα απ ότι πιστεύουμε. Και αυτο στο γράφω γιατι διακρίνω οτι τοποθετείς τον εαυτό σου στο περιθώριο ("Αν ημουν,και το εχω ξαναγραψει ενας ανθρωπος συναισθηματικα και ψυχικα υγιης") και δεν πιστευω οτι είναι ακριβώς έτσι. Όπως έχω ξαναπεί, ο τρόπος που προσεγγίζεις τα πράγματα και γράφεις ΔΕΝ συνάδει με αυτή την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου. Ανασφάλειες όλοι έχουμε, και αρνητικές εμπειρίες και πολλά άλλα. Φυσικά δεν μπορω να κρίνω εγω εσένα, απλά γραφω οτι αντιλαμβάνομαι.
Τα ιδανικά που γράφεις κι εγω τα είχα ως πεποιθήσεις (εξ ου και τα διάφορα ερωτηματικά που σου είχα θέσει στην αρχή της κουβέντας περι "δικαίου απο το σύμπαν" κτλ.). Όπως σου ξανανέφερα πο πρίν, διακρίνω πολλά κοινά σημεία σε αυτα που έχεις γράψει με δικά μου βιώματα. Που θέλω να καταλήξω? ΔΕΝ είσαι τόσο "ειδική περίπτωση" όσο νομίζεις.Forbidden dreams
- 03-05-2012, 18:45 #47
ισως μια ζωη ψαχνουμε αυτα που επρεπε να παρουμε τοτε.....απο αυτους που οφειλαν να μας τα δωσουν....αλλα αυτο δεν γινεται πια....
03-05-2012, 18:50 #48
Φωτεινή για σένα η παράμετρος εμπιστοσύνη οδηγεί στην ευτυχία? :confused:
Μεγάλο κεφάλαιο ανοίγεις, επέτρεψε μου να ψιλοδιαφωνήσω... Μετα απο αυτα που έχω δει/ζήσει, η εμπιστοσύνη στο μυαλό μου είναι συνώνυμο με την λέξη παραμύθια (οχι μονο σε γυναίκες, γενικά απέναντι σε ανθρώπους).Forbidden dreams
03-05-2012, 18:58 #49
Γιαννη οχι δεν νομιζω πως ειμαι ειδικη περιπτωση και αυτο πιστεψε με ειναι πολυ παρηγορο....το βλεπω και δω πως υπαρχουν ανθρωποι πολυ ευαισθητοι με πολλα προβληματα....για την ακριβεια τοσα πολλα προβληματα με κανουν να αναρωτιεμαι τι σκατα ζουμε....
Για πες μου λες οτι ειχες τα ιδια ιδανικα και πεποιθησεις....θελω να μαθω περισσοτερα,ας πουμε πως ενιωσες τον εαυτο σου οταν συνειδητοποιησες οτι τα δικα σου ιδανικα για την πλειοψηφια ηταν ξενα, και πως αντεδρασες....αυτα τα ιδανικα δεν επαψαν ποτε να μου λειπουν αλλα εσυ τι πιστευεις ειναι αποτελεσμα αθωοτητας ή μηπως ειναι αυτο που θα επρεπε να εχουν ολοι οι ανθρωποι στη καρδια τους και την ψυχη τους και γιατι δεν το χουν ολοι οι ανθρωποι;Μηπως ετσι ξεκινουν ολοι και γινονται σκληροι στην πορεια;ή ειναι θεμα του τι ψυχη κουβαλαει ο καθενας.....
03-05-2012, 19:07 #50
03-05-2012, 19:10 #51
γιαννη αστα να πανε..
εγω ναι την εμπιστοσυνη την εχω συνωνυμη της ευτυχιας..κι ακομα τζογαρω!!!
φυσικα τρωω τα μουτρα μου,αλλα ξερω ποσο δυσκολο ειναι να την εχεις,οποτε απλως φλερταρω μαζι της προς το παρον :)
μην εισαι απαισιοδοξος!καπου καποιος εκει εξω διψαει οσο κι εσυ!!!!!!!!!!:cool:Προσπαθω να κρατω την ψυχη μου καθαρη..
03-05-2012, 19:24 #52
κατσε Φωτεινη και του γιαννη θα προσπαθησω να του κανω εγω ενα καλο κονε,απλα δεν ειχα ακομα την ευκαιρια να ερθω σε επαφη.....
03-05-2012, 19:44 #53
Ααααχ βρε Νάντια, μεγάλη κουβέντα ανοίγεις... Δεν μου χει ξανατύχει να γράφω για τέτοια θέματα διαδικτυακά, τουλάχιστον με συνομιλητές ενός επιπέδου που θα έλεγα οτι εκτιμώ ιδιαίτερα (εσένα, η Φωτεινή και λοιποί συμμετέχοντες στο νήμα).
Λοιπον...... ιδανικά τα οποία πέφτουν σαν χάρτινος πύργος στα μάτια μας όσο μεγαλώνουμε... Βασικά, ναι πιστευω οτι ΚΑΙ είναι δείγμα αθωότητας, ΚΑΙ καλο θα ταν να τα έχουν όλοι οι άνθρωποι στη καρδια τους και την ψυχη τους όπως γράφεις (δείγμα ουμανισμού και αγγελικής κοινωνίας), αλλα ώς αξίες.
Στο άλλο που ρωτάς περι ψυχής, βάσει παρατήρησης θα σου πω οτι κατα την γνώμη μου ΔΕΝ έχουν όλοι οι άνθρωποι καλή ψυχή (να το θέσω έτσι?) όπως την έχουμε ως πρότυπο. Επίσης, το βασικό συμπέρασμα που έχω αποκομίσει απο την ζωή μου είναι ότι κατα βάθος είμαστε ΜΟΝΟΙ μας σε αυτή την ζωή, και πέραν της γονεϊκής αγάπης όλα τ'άλλα είναι αίολα και ασταθή (εκτός απο ελάχιστες εξαιρέσεις που έχω δει με τα μάτια μου).
Συνεχίζω περι ιδανικών... Το μεγαλύτερο ιδανικό το οποίο κατέρρευσε πρώτο στα μάτια μου απο την παιδική κιόλας ηλικία ήταν το ιδανικό της φιλίας. Αληθινοί Φίλοι ΔΕΝ υπάρχουν, τουλάχιστον όπως φανταζόμουν εγω την φιλία. Στην πραγματικότητα, αυτο που πάντα έβλεπα είναι οτι οι φίλοι είναι δίπλα σου όσο έχουν την ανάγκη σου (παρέα κτλ), μετά σε κ(λ)άνουν πέρα και πολύ δύσκολα θα σου συμπαρασταθούν στις δυσκολίες. Ε, αναγκαστικά λοιπόν κι εσυ θα κάνεις το ίδιο, θα κοιτάζεις κι εσυ να περνάς καλά και τπτ άλλο.
Όπως λοιπον ο φίλος είναι δίπλα σου εξ ανάγκης, έτσι και αργότερα η σύντροφος. Κακά τα ψέμματα ρε παιδιά, μπορει να φανταζόμαστε την ιδανική σχέση με ανιδιοτελή αγάπη και ένα σωρό άλλα, και να στεναχωριόμαστε που δεν έχουμε φτάσει σε τέτοια επίπεδα ευτυχίας, αλλα όταν φας 2-3 άγρια χαστούκια μετα απο λίγο συνειδητοποιείς οτι όρκοι, υποσχέσεις και ιδανικά πάνω στον έρωτα είναι τόσο σταθερά, όσο και ο πύργος στην άμμο που φτιάχναμε το καλοκαίρι στην παραλία.
Πρόσεξε τωρα κάτι: Πάνω σε όλα αυτα που σου έγραψα, μην φανταστείς οτι εγω ημουν το καλό και αθώο παιδί της υπόθεσης που δεν έκανε λάθη ή είχε πάντα σωστή συμπεριφορά. Κάθε άλλο. Απλά οτιδήποτε συνέβαινε ή έκανα κτλ, παρατηρούσα και έβλεπα τις αντιδράσεις των άλλων και οτι συμπεράσματα έβγαζα, δεν ήταν άλλο παρα προϊόντα αυτής της παρατήρησης. Και πολλά πράγματα είναι για μένα ανερμήνευτα Πχ πως ήταν δυνατόν να γίνει ο άλλος φίλος ή υποστηρικτής σου, επειδή του επιτέθηκες βίαια.Forbidden dreams
03-05-2012, 19:51 #54
Εσυ προηγουμένως βρε Φωτεινή ανέφερες οτι είσαι σε θέση να αναγνωρίσεις τι εισπράτεις, οπότε λοιπον γιατι τρως τα μούτρα σου?
Ελα τωρα νταξει, με φέρνεις σε δύσκολη θέση... δεν γραφονται αυτα σε φόρουμ βρε Ναντια. Θα δουμε, μην νομίζεις οτι ειμαι και λιγούρι... βασικά θα μ ενδιέφερε να εξελίξω τις δημόσιες σχέσεις μου σ αυτη την άγνωστη πόλη αλλα δεν το βλέπω...Forbidden dreams
03-05-2012, 19:58 #55
βρε τι δεν καταλαβαινειιιιιιιιιιιςςς ςςςς?
τι ειναι οι σχεσεις?φετουλα στον παγκο των τυριων?βιτρινα?
Αυτο που λεω ειναι πως ΠΑΝΤΑ εχουμε ενδειξεις οτι κατι δεν παει καλα...αλλα τις παραβλεπουμε (συνειδητα?) τελικα!!!!!!!!!!
ναντια κανε οτι καλυτερο μπορεις!ο ανθρωπος δεν ειναι του σωρου :)))))))))):cool:Προσπαθω να κρατω την ψυχη μου καθαρη..
03-05-2012, 20:06 #56
χεχε, τι να κάνει βρε η Νάντια, την ξέρω κι απο πέρυσι? Τι ειναι αυτα που γράφεις? :p
Βρε Φωτεινή, θα μου εξηγήσεις γιατι δινεις τόσο μεγάλη σημασία στην έννοια εμπιστοσύνη? Δλδ εσυ ερωτεύεσαι γουρούνι στο σακί που λέμε, με βάση χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς/χαρακτήρα του καθένα που γνωρίζεις? Τι είναι αυτο που προσδιορίζει την ιδανική σχέση για σένα?Forbidden dreams
03-05-2012, 20:22 #57
γιαννη κανενας δεν ειναι λιγουρι και τουλαχιστον με τιποτα δεν θα το ελεγα για σενα ,με οσα δειγματα του χαρακτηρα σου εχω διαπιστωσει εγω....απλα ξερω καλα και το βλεπω απο ολους γυρω μου οτι σημερα ειναι πολυ δυσκολο να γνωρισεις καινουργιους ανθρωπους......
για το προκειμενο ομως καταρχην θα πρεπει να μενεις Αθηνα....αν ισχυει αυτο εγω την προσπαθεια μου θα την κανω με πολυ αγαπη γιατι ειδικα το να βρισκουν οι ανθρωποι ευτυχια ειναι κατι που με ξετρελαινει.....:)
Τωρα αν δεν πετυχει please μη με βαρατε μετα:p....ειπα ομως πως πρεπει να της μιλησω απο κοντα,πηγα χτες στην δουλεια της και δεν μπορεσα γιατι ηταν το αφεντικο της ο στριγγλος:mad:
Σαυτα που λες για τις ανθρωπινες σχεσεις φοβαμαι πως συμφωνω.....απο φιλιες ειδικα εχω φαει πολυ φολα αλλα εχω γνωρισει και καλα παιδια,το προβλημα ειναι ομως οτι ενω εσυ αγαπας πραγματικα εναν φιλο και πολλες φορες το αποδεικνυεις στα δυσκολα ,οταν ερχεται η ωρα να βρεθει στη θεση να βαλει στην ακρη το εγω του ήτις προταιρεοτητες του για να σε βοηθησει....δεν το κανει.
Για τις σχεσεις δεν ξερω ειμαι προβληματισμενη.....κατι μπορει να δειχνει πως πηγαινει καλα κι οταν βρεθει μια δυσκολια ολα να γινονται καπνος....θελω ομως να εχω πιστη στο καλυτερο....απλα πρεπει το ενα μισο να καταφερει να συναντησει το αλλο ,αν ειναι αυτο δυνατο.
συμφωνω πως δεν εχουν ολοι καλη ψυχη....αναρωτιεμαι ομως ακομα γιατι.
Στο τελευταιο προβληματισμο σου νομιζω πως υπαρχουν ανθρωποι που εκτιμουν τους αυθορμητους χαρακτηρες που λενε χωρις φοβο τι γνωμητους....και γιαυτο παραμεριζουν την προσωπικη επιθεση και επιλεγουν τον ανθρωπο.......μπορει παλι να ειναι η ταση των ανθρωπρων να καλοπιανουν τον πιο ισχυρο.
03-05-2012, 20:32 #58
Γιαννη για να ελαφρυνουμε λιγο το κλιμα το εγραψα,εδω θα τελειωνε ουτως ή αλλως!Ελπιζω να μη σε πειραξε!
Γτ δινω τοση βαση στην εμπιστοσυνη..
Ειναι θεμελιος λιθος για ολες τις σχεσεις!Ειτε ερωτικες ειτε φιλικες ειτε επαγγελματικες ακομα...
Οταν εχεις εμπιστοσυνη στον αλλο,τον εχεις εκτιμησει για αυτο που ειναι ,σου κανει στα βασικα,ξερεις οτι μπορεις να εισαι εσυ στα καλα και στα ασχημα χωρις να φοβασαι οτι θα εκμεταλλευτει τις αδυναμιες σου,μπορεις να στηριξεις και να στηριχτεις..:cool:Προσπαθω να κρατω την ψυχη μου καθαρη..
03-05-2012, 20:40 #59
Νάντια περίμενε. Κατα πρώτον αυτα τα πράγματα δεν γίνονται έτσι όπως τα περιγράφεις, εδω ουτε καν με ξέρεις, πως θα προχωρήσεις λοιπον σε κατι τέτοιο? Ειλικρινά ότι είχαμε πει τοτε νομιζα οτι το γραφες μεταξύ σοβαρού και αστείου, εδω βλέπω οτι πραγματικά το εννοούσες και μάλιστα έκανες και κίνηση. Βρε Νάντια μου, εδω δεν με ξέρεις καν. Δεν λέω, εκτιμώ πάρα πολύ αν έδειξες το οποιοδήποτε ενδιαφέρον και σ ευχαριστώ ειλικρινά, αλλα απο την άλλη ουτε καν με ξέρεις προσωπικά. Ναι, Αθήνα μένω δυστυχώς και η έλλειψη δημοσίων σχέσεων είναι μεγάλο πρόβλημα...
Σηκώνει πολύ συζήτηση το θέμα. Μέχρι και Θεολογικές προεκτάσεις/ερωτηματικά.
Οχι δεν κατάλαβες. Περίγραφα το μοντέλο => "Είναι κόντρα μου, κάθομαι και δεν κάνω τπτ, παραμένει εχθρός. Συνεχίζει, επιτίθεμαι άτσαλα και βίαια, και τότε μετά γίνεται φίλος μου."
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στον έρωτα. Ο μεγαλύτερος έρωτας που είχα στην ζωή μου δημιουργήθηκε μετα απο πολύ μίσος. Βγάζεις άκρη?Forbidden dreams
03-05-2012, 20:49 #60
χεχε, οχι βρε τι να με πείραξε? Λοιπόν, ναι έχεις δίκιο αλλα επειδή η εμπιστοσύνη είναι οτι πιο δύσκολο να χτιστεί, εγω απλά δεν την τοποθετώ σε τόσο υψηλή θέση. Αν σου περίγραφα τι έχω περάσει θα καταλάβαινες, αλλα δεν θέλω να βγάζω λεπτομέρειες σχετικά με προσωπικά θέματα σε ενα φόρουμ.
Αυτα που γράφεις είναι πολύ όμορφα πάντως για να ναι αληθινά. Σε λιιιιιιιιιιγες, ελάχιστες περιπτώσεις ίσως και να είναι, ωστε να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Τέλος, δεν απάντησες στην τελευταία ερώτηση που σου έκανα αλλα τεσπα...Forbidden dreams