Results 1 to 15 of 33
-
22-05-2012, 22:13 #1
ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ... ("να μην πω τη λέξη")
Με πιάνει ένα άγχος/φόβος -όπως θέλετε πείτε το- για πολλά πράματα και δε με παίρνει καθόλου ο ύπνος μα καθόλου.
Ούτε ένα δευτερόλεπτο.
Τη μια φοβάμαι ότι θα πέσει το ταβάνι πάνω μου και θα με πλακώσει (όσο αστείο και αν ακούγεται σε κάποιους) ενώ είμαι απολύτως σίγουρος ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πέσει το ταβάνι. Την άλλη φοβάμαι ότι θα πέσει το πάτωμα (στον από κάτω όροφο/διαμέρισμα από το δικό μου) και ας ξέρω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό. Όσο και αν προσπαθώ να μη σκέφτομαι τίποτα, αδύνατον...Συνέχεια σκέφτομαι διαλόγους που θα ήθαλα να γίνουν ή στιγμές που έγιναν.
Έχω φτάσει στο σημείο να περπατάω στο δρόμο και να με πιάνει ένας γ@μ#*...ος φόβος ότι ο δρόμος δε θα αντέξει το βάρος μου, θα σπάσει και θα πέσω ενώ αποκλείεται να γίνει αυτό.
Και το χειρότερο είναι ότι τώρα δε με πιάνει ούτε η βαλεριάνα. Ενώ με βοηθούσε, τώρα ούτε αυτή δε με βοηθάει.
- 22-05-2012, 22:20 #2
αλήθεια, γιατί αφήνεσαι να κάνεις τέτοιες σκέψεις; σε τί εξυπηρετούν την στιγμή που σου κάνουν την ζωή δύσκολη;
ξέρεις ότι η κάθε σκέψη που κάνεις γεννά το ανάλογο συναίσθημα π.χ. η φοβική σκέψη, γεννά από φόβο έως πανικό.Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
22-05-2012, 23:16 #3
Δε μπορώ να τις "κοντρολάρω"...
Μόνες τους έρχονται
22-05-2012, 23:27 #4
22-05-2012, 23:28 #5
Mαρκελα επειδη μιλαμε για ιδεοληψιες ειναι καπως διαφορετικα τα πραγματα.Δεν ειναι οτι αφηνεται στην σκεψη, οι σκεψεις απλως ερχονται και μετα επιμενουν.
Και 20 χρονια ψυχοθεραπεια να κανεις οi σκεψεις θα ερχονται.Αυτο που πρεπει να αλλαξει ειναι ο τροπος με τον οποιο αντιμετωπιζει αυτες τις σκεψεις.Και αυτο χρειαζεται αρκετο χρονο.Ενα παιδι 17 χρονων δεν μπορει να το αντιμετωπισει αυτο απο την μια μερα στην αλλη.Aπλα με τα χρονια και με πολλη δουλεια θα αποκτησει "ανοσια" αλλα σκεψεις αναλογες θα εχει.
Storm lord αν δεν ησουν ανηλικος θα μπορουσα να σου προτεινω καποια πραγματα αλλα δυστυχως δεν γινεται.Οποτε σου λεω και παλι αυτο που σου ειχα πει την τελευταια φορα, υπομονη(ξερω οτι σου σπαει τα νευρα να το ακους αλλα..)
Κανε και καμμια γνωσιακη τεχνικη οταν σε πιανει το αγχος.Ισως να βοηθησει και στον υπνο.
Π.χ να λες στον εαυτο σου οτι οι σκεψεις σου δεν λενε τιποτα για εσενα και τον χαρακτηρα σου
οτι οι σκεψεις σου δεν μπορουν να σε πληγωσουν κλπ
και επισης οταν πεφτεις στο κρεββατι μπορεις να μετρας αναποδα απο το 100 μεχρι το 1 και μπορει να σε παρει ο υπνος.Να μετρας αργα και να προσπαθεις να συγκεντωνεσαι στο μετρημαLast edited by betelgeuse; 23-05-2012 at 01:27.
23-05-2012, 09:23 #6
Συμφωνώ με betelgeuse για τα κλισέ. Δεν λειτουργούν έτσι τα πράγματα στις ιδεοληψίες. Αν ήταν έτσι θα διατάζαμε τον εαυτό μας να σκέφτεται μόνο θετικά και ουπς, νά'σου οι καλοί μας. 'Οπου φοβάσαι πολύ, εκεί να παραμένεις. Ο φόβος να έχει ΔΙΑΡΚΕΙΑ, γιατί διάρκεια ισούται με εξοικείωση και μήνυμα αντοχής στο φόβο.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
23-05-2012, 09:57 #7
διαφωνώ σχεδόν κάθετα! στην ιδεοληψία παραμένεις συντηρώντας την προβληματική σου καθημερινότητα, γιατί δεν θέλεις
με τον χρόνο που απαιτείται και την προσωπική προσπάθεια να την αλλάξεις. Μ' άλλα λόγια αποσπάς την προσοχή σου για
να ξεφεύγεις έτσι απ' την δυσάρεστη πραγματικότητα που δεν θες ν' αντιμετωπίσεις. Μόνο που έτσι κινδυνεύεις ν΄ αποκοπείς
τελικά απ' το άμεσο περιβάλλον και να ζεις μόνο μέσα από μια εικονική πραγματικότητα.Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
23-05-2012, 10:09 #8
Μη στενοχωριέσαι. Τέτοιες μαλακίες και καρακλισάρες έλεγα και γω τον πρώτο καιρό. Ο μόνος που ξέρει τι λέει στο θέμα του φόβου είναι ο John11. Kαι μένα αυτός με έβαλε να το σκεφτώ, το προτείνω και σε σένα. Το μάλωμα μπορεί να είναι καλοπροαίρετο, αλλά δεν παύει να είναι ένα τίποτε στις ιδεοληψίες και τις φοβίες. Μια πατάτα και μισή. Πάρντον μάι φρεντς.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
23-05-2012, 10:15 #9
δεν στεναχωριέμαι καθόλου! αυτό μας έλειπε, ν' ακούμε ότι νάναι και να στεναχωριόμαστε κιόλας!
αυτό που κάνεις δεν είναι σωστό, γιατί το παιδί έτσι εμμένει στο πρόβλημαΆσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
23-05-2012, 10:18 #10
Καλημέρα μαρκέλα.
Σπύρος Μπιμπίλας
23-05-2012, 10:23 #11
23-05-2012, 11:00 #12
Καλημέρα!
RainAndWind έχεις δίκιο...πράγματι πρέπει να παραμένεις εκεί που φοβάσαι για να το ξεπερέσεις.
betelgeuse έξυπνο αυτό που μου προτείνεις με την αντίστροφη μέτρηση από το 100...
Θα το δοκιμάσω σήμερα το βράδυ.
Αυτό που μου λες ότι πρέπει να κάνω υπομονή, ναι το ξέρω (ασχέτως ότι μου τη σπάει) ότι πρέπει να κάνω αλλά δεν αντέχεται άλλο αυτή η κατάσταση.
23-05-2012, 11:47 #13
Μαρκελα εγω εχω ιδεοψυχαναγκαστκη διαταραχη και το εχω ψαξει αρκετα το θεμα.Δεν ζεις σε μια εικονικη πραγματικοτητα την οποια εχεις φτιαξει επειδη δεν αντιμετωπιζεις τα προβληματα σου.Ουτε επιτρεπεις στις σκεψεις να ερχονται.Ειναι πραγματικη ασθενεια που σε συνοδευει μια ζωη.Μπορεις να την παλευεις αλλα δεν θα περασει ποτε.
23-05-2012, 11:58 #14
μήπως αυτό το απόλυτο δεν θα περάσει ποτέ είναι και τελικά αυτό που θες να σε κρατάει στο πρόβλημα!
Προσωπικά πιστεύω, ότι για τις περισσότερες γενικά ασθένειες και τις ψυχολογικές μιά είναι συνήθως
η αιτία η κακή πραγματικότητα που δεν θέλουμε να παραδεχτούμε κι ως εκ τούτου ν' αντιμετωπίσουμε
και μια η θεραπεία, αλλάζω αντιλήψεις και τρόπο ζωής, συμπεριλαμβανομένης και της διατροφής!Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
23-05-2012, 12:14 #15
Μα αυτο το ποτε δεν το λεω εγω.Οι περισσοτερες ερευνες δειχνουν οτι σε οσους πασχουν απο ιψδ υπερλειτουργει ενα μερος του εγκεφαλου τους και η μονη οριστικη θεραπεια ειναι ενα χειρουργειο(dbs) που σου βαζουν ενα τσιπακι στο εγκεφαλο για να περιορισουν αυτη την υπερλειτουργια.Δεν ειναι παροδικο.
Και επειδη μπορει να τα λεω καπως υπεραπλουστευμενα αλλα ισχυουν βαζω και κανα δυο αξιοπιστα αρθρακια
http://www.nature.com/npp/journal/v3.../1301165a.html
http://thejns.org/doi/abs/10.3171/jns.2004.101.4.0682
Y.Γ:Εν τω μεταξυ τωρα προσεξα οτι ο στορμ ανοιξε το θεμα στο Αγχος φοβιες,αλλα απο οσο ξερω ιψδ εχει.