Results 31 to 45 of 61
Thread: Ανύπαντρη Μητέρα
-
09-01-2013, 15:01 #31
Μολις κοιταξα και εγώ το προηγούμενο θέμα. Λυπαμαι για τον χρόνο που χάλασα για να απαντήσω.. Μαρία - Στεφανία.. μου φαίνεται ότι παιρνεις τον ρόλο του θύματος και θες να το παιξεις και ήρωας ταχαμου και να κρατήσεις το έμβρυο.. Πρέπει το συντομότερο δυνατό να πάς σε μια συνάντηση με ψυχολόγο. Κάποιον που θα σου τα πει μάλιστα έξω απο τα δόντια γιατί δεν υπάρχει χρόνος... Λυπησου το πλάσμα που έχεις μέσα σου και το εκδικητικό βάρος που του φορτώνεις.. ΑΣΕ ΤΟ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.
- 09-01-2013, 15:21 #32
Ποιος ειναι αυτος...που μπορει να κρινει και να αποφασισει αν ενα παιδι που θα ερθει στο κοσμο αξιζε να ρθει ή οχι....και να προδιαγραψει την πορεια της ζωης του με βεβαιοτητα;
αυτο το παιδι μπορει καλλιστα να γινει ενας σωστος και ολοκληρωμενος ανθρωπος ...αν εχει εναν εστω γονιο που θα το διδαξει να ειναι δυνατο και θα του προσφερει αγαπη...οσο αντιξοες κι αν ειναι οι συνθηκες...
πολυ περισσοτερο ισως απο ενα παιδι που θα μεγαλωσει μεσα σε ευνοικες συνθηκες...αλλα με προβληματικους γονεις...
δεν ειμαι καθολου κατα της αμβλωσης...αλλα δεν γινεται και να τα τσουβαλιασουμε ολα ....μια γυναικα οταν νιωθει την υπαρξη ενος παιδιου μεσα της νιωθει συναισθηματα που καποιος που δεν τα εχει νιωσει δεν ειναι ευκολο να τα κατανοησει...και ειναι δικαιωμα της να αποφασισει το τι θα κανει...
οσο για το αν το εμβρυο ειναι παιδι ή οχι...εγω πιστευω πως ειναι....κι οταν προχωραμε σε αμβλωση για οποιους λογους...καλο ειναι να μη παραμυθιαζουμε τον εαυτο μας πως δεν ειναι....ο καθενας για τον εαυτο του..κι ο θεος εναντιον ολων
09-01-2013, 15:56 #33
Ναι ο ένας γονιός μπορεί.. αν είναι ένας άνθρωπος ολοκληρωμένος.. όχι κάποιος που νομίζει ότι ένα παιδι είναι ντομάτες και ότι τον βιάζαν κτλ..
Αν το αν θα κρατήσει μια γυναίκα ή όχι ένα παιδί είναι δικαίωμα μόνο της γυναίκας τότε να μας το πειτε και να καταργήσετε τον ρόλο πατέρας...
Αν το έμβρυο είναι ή δεν είναι παιδί δεν είναι θέμα πίστης είναι θέμα τοσο επιστημονικής όσο και νομικής τοποθέτησης και ουτε η νομική αλλά ουτε και η επιστημονική άποψη ορίζουν το έμβρυο ός άνθρωπο.. βλεπε νατουραλισμό.. αυτά..
09-01-2013, 18:01 #34
Μαρία-Στεφανία επειδή μάλλον φάνηκε ότι το θέμα το άνοιξες περισσότερο για ν' ακούσεις απόψεις γυναικών που κράτησαν και μεγάλωσαν μόνες τους
τελικά το παιδί τους, σου βρήκα επίσης τις παρακάτω διευθύνσεις, που ίσως σε κάτι ακόμα σου φανούν χρήσιμες στην απόφασή σου!
http://www.mother.agazilos.org/anyp.htm
http://www.kivotoshelp.gr/Pages/Mariahouse.htm
http://anipantrimitera.blogspot.gr/ για όλα τα δικαιώματά σουΆσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
09-01-2013, 20:49 #35
Αυτα ξε αυτα αδιακριτε....εγω την αποψη μου λεω....και για μενα το εμβρυο ειναι παιδι...εφοσον αν το αφησεις ανενοχλητο....θα εξελιχθει σε κατι τετοιο..και δεν ειναι θεμα πιστης καθοτι ειμαι αθεη ....
και φυσικα ειναι δικαιωμα της γυναικας...γιατι στο δικο της σωμα μεγαλωνει....οταν θα μεγαλωνει στο αντρικο...ας αποφασιζουν και οι αντρες.....ο καθενας για τον εαυτο του..κι ο θεος εναντιον ολων
10-01-2013, 13:24 #36
Με την ίδια λογική τότε όταν πας να αγοράσεις αυγό απο την αγορά να ζητάς κοτόπουλο..
και όταν κάποιος πει ότι έχει καλοήθη όγκο να το λέμε καρκίνο εξ αρχής...
Αν ένα έμβρυο θα εξελιχτεί ή όχι σε παιδί κανείς δεν το ξέρει.. είναι ναι μια απο τις πιθανότητες αλλά όχι η απόλυτη..όσο για τους 9 μήνες που παραμένει μέσα στην μητέρα το έμβρυο ναι μέσα στην μητέρα παραμένει.. όμως όταν βγεί έχει πατέρα και μητέρα.. για να δημιουργηθεί θέλει πατέρα και μητέρα.. η μήτρα είναι αν το μεταφέρεις ας πούμε στο βασίλειο των πουλιών .. η φωλιά μέσα στην οποία μεγαλώνει το αυγό.. αυτό δεν σημαίνει ότι το αυγό δεν δημιουργήθηκε απο την σεξ. επαφή ενός αρσενικού και ενός θηλυκου πουλιού και ότι ακόμη και γονιδιακά το έμβρυο-αυγό δεν είναι κατα ακριβως 50 της εκατό ο ένας γονιός και 50 ο άλλος.. Δεν τους δίνει αυτο δικαίωμα να έχουν και οι δύο επιλογή; Γιατί δηλαδή ο ιδιοκτήτης της φωλιάς να έχει να κάνει την επιλογή και όχι τα δύο πουλιά; Αν στην περίπτωση που ένα έμβρυο μεγαλώνει μέσα σε μια τεχνιτή μήτρα μέχρι και την ολοκλήρωση του τότε αυτό το έμβρυο δεν έχει γονείς; Τότε γονέας του έμβρυο θεωρείτε το επιστημονικό εργαστήριο στο οποίο ανήκει η τεχνιτή μήτρα;... Αυτά ως προβληματισμός....
10-01-2013, 13:28 #37
..γιατί το "πουλί" μπορεί να την έκανε για τον άλλο κόσμο!
Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
10-01-2013, 13:46 #38
Τι σημαινει ακριβως ...αν θα εξελιχθει σε παιδι ..κανεις δεν το ξερει; δηλαδη σε τι αλλο μπορει να εξελιχθει...σε δεντρο ας πουμε; εκτος αν εννοεις την πιθανοτητα να εχει προβληματα υγειας...αλλα και παλι δεν παυει να ειναι παιδι...
και οπως και να χει το γονιμοποιημενο αυγο θα ηταν ενα εν δυναμει κοτοπουλο...αν καποιος το αφηνε να εκκολαφθει και δεν σταματουσε βιαια την εξελιξη του....ενα εμβρυο ειναι ενα μικροσκοπικο ασχηματιστο παιδακι.....αλλα δεν παυει να ειναι ενα παιδακι...
εσυ αν θες βαφτισε το κοτοπουλο ελια...και φατο...εγω προτιμω να το φαω ως κοτοπουλο.....
και ναι....απο την στιγμη που θα γεννηθει ενα παιδι...ανηκει και στον πατερα...αλλα οσο ειναι στο σωμα μιας γυναικας ...κανενας δεν μπορει να υποχρεωσει με οποιοδηποτε τροπο μια γυναικα για το τι θα κανει ή δεν θα κανει με το δικο της σωμα....ο καθενας για τον εαυτο του..κι ο θεος εναντιον ολων
10-01-2013, 14:11 #39
Κανείς δεν υποχρέωσε κανέναν σε τιποτε.. εκτος και εαν εννοείς το να πει κάποιος καθαρα την άποψη του είναι κάποιας μορφής εξαναγκασμός..
Δεν άκουσα τα επιχειρήματα σου για την τεχνιτή μήτρα..
Το έμβρυο θα μπορούσε να είναι έν δυνάμη παιδί ναι.. εν δυνάμη μπορεί κάποτε κάποια χρόνια μετά την γέννηση του να αποκτήσει τα κατάλληλα χαρακτηριστικά που θα το μετατρέπουν σε μια προσωπικότητα εν δυνάμη και τότε σε εν δυνάμη παιδί.. όπως θα μπορούσε και να μην εξελιχτεί σε παιδί λόγω ασθένειας ή πολύ απλά λόγω του ότι η φωλιά χάλασε ή επειδή τα πουλιά αποφάσισαν να πετάξουν μακρυα ή,ή,ή..
Το θέμα είναι αν ο πατέρας δεν έχει επιλογή για το άν θα κρατήσει ή όχι το παιδί τότε γιατί να θεωρείτε πατέρας μετά την γέννηση..
Οπως και να έχει .. δεν θα βγούμε ποτέ απο την φιλοσόφηση του θέματος..
Αν με ρωτούσες εμένα σοβαρά θα έπρεπε να υπάρχουν πολύ επίπονες εξετάσεις και αξιολογήσεις για να δίνετε η άδεια να αποκτήσει κάποιος παιδί σε αυτό τον κόσμο... και δεν έχει τόσο να κάνει η τοποθέτηση μου με το να είναι ένας ή δύο οι γονείς όσο με την δυνατότητα κάποιου άνθρωπου να γίνει γονιός.. καλημέρα
10-01-2013, 14:24 #40
καταρχην ποιος μιλησε για εξαναγκασμο; εδω καπου σε εχασα....
οσο για την τεχνητη μητρα...δεν ειναι σωμα που ανηκει σε καποιον οποτε τα δεδομενα αλλαζουν...
και δεν ειναι επιχειρημα το οτι ..μπορει να ειναι αρρωστο ή αδυναμο κλπ....δεν παυει να ναι παιδι....εγω τα βλεπω τα πραγματα με την απλη λογικη ..ενα και ενα κανουν δυο...τοσο απλα...
κι οσο για τα δικαιωματα του πατερα...ειναι σεβαστα ...αλλα κατωτερα απο το δικαιωμα που εχει ο καθε ανθρωπος στο να οριζει το σωμα του....
τωρα σε αυτο που λες ..οτι θα επρεπε να γινονται εξετασεις και αξιολογησεις για το ποιος θα κανει παιδι....οσο κι αν θα ηταν ιδανικο και σε ενα βαθμο με βρισκει συμφωνη...καταλαβαινεις οτι ειναι παρακινδυνευμενο και θα μπορουσε να εξελιχθει διαφορετικα και οχι τοσο ιδανικα ....
στο ξαναλεω δεν ειμαι κατα της αμβλωσης...ουτε υπερ...
απλα ειναι απαραιτητη καποιες φορες για διαφορους λογους...απλα μαρεσει να βλεπω τα πραγματα οπως ειναι και δεν μου χρειαζεται να τα ωραιοποιησω ή να τα απενοχοποιησω.....
οταν αφαιρεις ενα εμβρυο...καλως ή κακως...δικαιως ή αδικως...αφαιρεις μια ζωη...τοσο απλα...ο καθενας για τον εαυτο του..κι ο θεος εναντιον ολων
10-01-2013, 14:30 #41
Διερωτόμαι .. πάλι έτσι για προβληματισμό... θεωρείς μάνες που έχασαν τα παιδια τους όσες γυναίκες έχασαν για τον ένα ή τον άλλο λόγο το έμβρυο;
Θα επέμενες με τον ίδιο τροπο ότι το έςμβρυο είναι παιδί αν κάποια γυναίκα που το έχασε στον 4 μήνα ξέρωγω ήθελε να της έκδοθει ας πουμε πιστοποιητικό γεννήσεως..
και γιατί αλλάζει ατο θέμα με την τεχνιτή μήτρα..; και δεν έβαλα καν στην εξίσωση την περίπτωση που το έμβρυο εμφυτευεται σε μια ξένη μήτρα μιας άλλης γυναίκας..
Αυτο που λέω είναι απλά ότι δεν είναι τόσο έυκολα αυτά τα θέματα όσο φαίνονται...
10-01-2013, 14:38 #42
πιστοποιητικο γεννησεως εκδιδεται αφου το παιδι γεννηθει και ειναι ζωντανο...γιαυτο και λεγεται και γεννησεως αλλωστε...και ειναι τυπικη γραφειοκρατικη διαδικασια...
...αν ρωτησεις γυναικες που απεβαλαν...θα σου πουν πως ναι..εχασαν το παιδι τους...και πολλες αισθανονται και πολυ ασχημα μαλιστα γιαυτο...
γιατι ενα εμβρυο...θεωρειτε παιδι οταν ειναι επιθυμητο...και η γυναικα περιφερεται ανακοινωνοντας σε ολους οτι περιμενει παιδι...ενω οταν δεν ειναι....θεωρειτε απλα κατι ασχηματιστο προς εξοντωση;
...απλα γιατι μας βολευει συνειδησιακα να το βλεπουμε ετσι...και δεν το κατακρινω αυτο....φυσιολογικη ανθρωπινη αντιδραση και αμυνα ειναι....αλλα η αληθεια παραμενει αληθεια..κι οποιος την αντεχει πορευεται με αυτη...αλλιως χρυσωνει το χαπι και παει παρακατω....ο καθενας για τον εαυτο του..κι ο θεος εναντιον ολων
10-01-2013, 14:45 #43
Οχι δεν είναι παιδί ένα έμβρυο.. και η αγάπη του γονιού προς αυτό είναι περισσότερο αγάπη σαν προστασία προς κάτι αδύναμο παρά η πραγματική αγάπη που έχεις προς ένα παιδί που έχεις μαζί του επαφή και που το ίδιο έχει μια προσωπικότητα... Ναι κάποιες γυναίκες και κάποιοι άντρες βγάζουν μια εκδραμάτηση όταν χάσουν ένα έμβρυο αλλά προς θεού μην το συγχίζεις με την αγάπη για ένα πραγματικό παιδί.. Αν έμπαινες σε ένα σπίτι και έβλεπες τους πάντες ντυμένους στα μαυρα και την φοτογραφία ενός εμβρύου κορνιζαρισμένη και με στεφάνια καταθεμένα θα το έβρισκες φυσιολογικό;
Και καμία μητέρα δεν το ανακοινώνει προτού περάσουν οι τρεις μήνες και προτού ο γιατρός πει ότι το έμβρυο είναι φυσιολογικό..
10-01-2013, 14:52 #44
μα φυσικα ...αλλα συναισθηματα εχεις προφανως απεναντι σε ενα πλασμα ολοκληρωμενο...κι αλλα απεναντι σε ενα πλασμα που σχηματιζεται ...μεγαλωνει μεσα σου...και τρεφεται απο το σωμα σου...
αλλα το πως θα νιωσει ο καθε ανθρωπος ειναι και θεμα ιδιοσυγκρασιας....
τωρα..ξαναγυρνωντας στο ζητημα αν ειναι παιδι ή οχι....οκ..ειναι αποψη σου και την σεβομαι...οπως και δικη μου ειναι οτι ειναι παιδι...ασχηματιστο μεν ...αλλα ειναι...
οπως και να χει μικρη σημασια εχει...εφοσον το ιδιο ...δεν προστατευεται νομικα και η επιλογη για το αν θα ζησει ή οχι ειναι αλλων....
φυσιολογικο μπορει να μην εβρισκα ...ολο το σκηνικο που περιγραφεις...αλλα σε καμμια περιπτωση δε υποβαθμιζω την στεναχωρια που μπορει να νιωθει μια γυναικα που απεβαλλε...ή που αναγκαστηκε για διαφορους λογους να προβει σε αμβλωση...ο καθενας για τον εαυτο του..κι ο θεος εναντιον ολων
10-01-2013, 14:55 #45
αδιάκριτε..κάτι "αδιάκριτο" :-)
πόσων χρονων είσαι;..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...