Το θέμα της ημέρας - Page 177
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 177 of 196 FirstFirst ... 77127167175176177178179187 ... LastLast
Results 2,641 to 2,655 of 2930
    Senior Member
    Παιδια υπαρχουν ακομα τα επιδοματα γεννας για καθε παιδι π κανει μια μητερα? Εγω νομιζω οτι τα κοψανε... ελπιζω να μην συνεβη κατι τετοιο.. εχω μια φιλη π ειναι 7 αδερφια κ μ ειπε οτι μεχρι τωρα παιρνανε καποιο επιδομα για καθε παιδι κ τωρα τα κοψανε ολα, μαλιστα βαζουν πλεον τα παιδια ως "τεκμηριο" λες κ ειναι αντικειμενα.. ελεος..
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Banned
    Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Ξέρουν πολύ καλά, ότι είναι δύσκολο μια γυναίκα σήμερα, ν' αποφασίσει να γεννήσει στο σπίτι, αν δεν έχει γνώση..
    αν δεν έχει ψαχτεί πολύ πριν, πάνω στο θέμα.. κι αν δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένη.
    ετσι κι αλλιως πριν γινει μανα μια γυναικα πρεπει να το σκεφτει καλα και να εχει γνωση γιατι αλλαζει η ζωη της. αλλα σημερα οι περισσοτερες γκαστρωνονται κατα λαθος, λυπουνται να τα ριξουν κι επιλεγουν να τα φερουν στο κοσμο κι ας βασανιζονται μια ζωη, και τελικα καταληγουμε να βλεπουμε κατεστραμενα παιδια και θεματα σαν αυτο εδω http://www.e-psychology.gr/forum/sho...AC%CE%BD%CE%B5 ή το προσφατο της Lacrymosa http://www.e-psychology.gr/forum/sho...E%BB%CE%BF-%28 (με το οποιο εχω τρομαχτικες ομοιοτητες και δεν απαντησα επιτηδες μη γραψω κι εγω τα δικα μου και καταντησω πιο μιζερος απ'οτι ειμαι). τα οποια κατεστραμενα παιδια θα γινουν κι αυτα συντομα γονεις και θα ξεσπασουν στα παιδια τους, επαναλαμβανωντας τον κυκλο. αλλα αυτο μαλλον ειναι αλλο θεμα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lacrymosa View Post
    Παιδια υπαρχουν ακομα τα επιδοματα γεννας για καθε παιδι π κανει μια μητερα? Εγω νομιζω οτι τα κοψανε... ελπιζω να μην συνεβη κατι τετοιο.. εχω μια φιλη π ειναι 7 αδερφια κ μ ειπε οτι μεχρι τωρα παιρνανε καποιο επιδομα για καθε παιδι κ τωρα τα κοψανε ολα, μαλιστα βαζουν πλεον τα παιδια ως "τεκμηριο" λες κ ειναι αντικειμενα.. ελεος..
    Χρόνια πολλά για την γιορτή σου Ειρήνη μου!

Απ' όσο τουλάχιστον ξέρω, κόψανε το επίδομα τοκετού, όταν οι γυναίκες γεννούν στα μαιευτήρια και το δίνουν μόνο αν η γυναίκα γεννήσει στο σπίτι, το δρόμο, το ασανσέρ κ.λπ. (!)
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Senior Member
    Quote Originally Posted by KENO View Post
    ετσι κι αλλιως πριν γινει μανα μια γυναικα πρεπει να το σκεφτει καλα και να εχει γνωση γιατι αλλαζει η ζωη της. αλλα σημερα οι περισσοτερες γκαστρωνονται κατα λαθος, λυπουνται να τα ριξουν κι επιλεγουν να τα φερουν στο κοσμο κι ας βασανιζονται μια ζωη, και τελικα καταληγουμε να βλεπουμε κατεστραμενα παιδια και θεματα σαν αυτο εδω http://www.e-psychology.gr/forum/sho...AC%CE%BD%CE%B5 ή το προσφατο της Lacrymosa http://www.e-psychology.gr/forum/sho...E%BB%CE%BF-%28 (με το οποιο εχω τρομαχτικες ομοιοτητες και δεν απαντησα επιτηδες μη γραψω κι εγω τα δικα μου και καταντησω πιο μιζερος απ'οτι ειμαι). τα οποια κατεστραμενα παιδια θα γινουν κι αυτα συντομα γονεις και θα ξεσπασουν στα παιδια τους, επαναλαμβανωντας τον κυκλο. αλλα αυτο μαλλον ειναι αλλο θεμα.
    Κενο εχουμε πολλες ομοιοτητες ρε συ εισαι η αδερφη ψυχη μου.. δν το λεω ειρωνικα.. κι εσυ ενα κατεστραμμενο κ παρεξηγημενο παιδι εισαι π περα απο την ωμοτητα κ στη σκληραδα κρυβεις πολλες ευαισθησιες.. γραψε δν υπαρχει προβλημα δν γινεσαι μιζερος.. η αληθεια οταν ειναι καπως ποναει.. το τελευταιο π ειπες ξαναπες το.. μακαρι να μην συνεχιστει ο κυκλος κ να σταματησει στα λαθη καποιων γονιων..

Senior Member
    Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Χρόνια πολλά για την γιορτή σου Ειρήνη μου!

Απ' όσο τουλάχιστον ξέρω, κόψανε το επίδομα τοκετού, όταν οι γυναίκες γεννούν στα μαιευτήρια και το δίνουν μόνο αν η γυναίκα γεννήσει στο σπίτι, το δρόμο, το ασανσέρ κ.λπ. (!)
    Ευχαριστω πολυ Μαρκελακι να σαι καλα!

Banned
    Κενο εχουμε πολλες ομοιοτητες ρε συ εισαι η αδερφη ψυχη μου.. δν το λεω ειρωνικα.. κι εσυ ενα κατεστραμμενο κ παρεξηγημενο παιδι εισαι π περα απο την ωμοτητα κ στη σκληραδα κρυβεις πολλες ευαισθησιες.. γραψε δν υπαρχει προβλημα δν γινεσαι μιζερος.. η αληθεια οταν ειναι καπως ποναει.. το τελευταιο π ειπες ξαναπες το.. μακαρι να μην συνεχιστει ο κυκλος κ να σταματησει στα λαθη καποιων γονιων..
    ουτε εγω το ειπα για να δειξω πως συμπασχω. δυστυχως εχω επισης εναν μικροτερο αδερφο, που του παρεχουν τα παντα γιατι δηθεν σπουδαζει, και πιθανον να παρει κι αυτος το μεγαλυτερο μεριδιο της περιουσιας τους, γιατι στα ματια τους ειναι ο σωστος ενω εγω το μαυρο προβατο της οικογενειας. αλλα βαριεμαι να τα κουβεντιαζω αυτα γιατι ειναι προσωπικα και δε γουσταρω να τα λεω εδω μεσα. ασε που δε θελω να σου χαλαω και τα θεματα, μπορει να κανουμε πλακα μεταξυ μας αλλα ορισμενα πραγματα προσπαθω να τα σεβομαι.

Senior Member
    ουτε εγω το ειπα για να δειξω πως συμπασχω. δυστυχως εχω επισης εναν μικροτερο αδερφο, που του παρεχουν τα παντα γιατι δηθεν σπουδαζει, και πιθανον να παρει κι αυτος το μεγαλυτερο μεριδιο της περιουσιας τους, γιατι στα ματια τους ειναι ο σωστος ενω εγω το μαυρο προβατο της οικογενειας. αλλα βαριεμαι να τα κουβεντιαζω αυτα γιατι ειναι προσωπικα και δε γουσταρω να τα λεω εδω μεσα. ασε που δε θελω να σου χαλαω και τα θεματα, μπορει να κανουμε πλακα μεταξυ μας αλλα ορισμενα πραγματα προσπαθω να τα σεβομαι.
    οχι δν μ χαλας τα θεματα, αμα εχεις κατι κοινο να το γραφεις ωστε να βλεπουμε τι μπορουμε ενδεχομενως να κανουμε (αν κ συνηθως δν μπορουμε κ πολλα, μονο η πικρα κ η απογοητευση μενει).. εισαι σε θεση να διαχωριζεις πιστευω ποτε γινεται πλακα κ ποτε οχι, οπως κ εγω, οποτε γραψε αν θες τι συνεβη κ σε σενα με τον αδερφο σου

Senior Member

Μακάρι, όλα τα παιδιά να ήταν αποτέλεσμα ώριμης σκέψης κι ευθύνης. Θάχαμε σίγουρα λιγότερα δυστυχισμένα άτομα!

Δεν είσαι λοιπόν ο μόνος! Όλοι κάτι έχουμε να καταλογίσουμε στους γονείς μας!..
    Ο κύκλος τελικά για να σπάσει, χρειάζεται να μάθουμε ξανά πως να ζούμε.. για νάμαστε υγιείς!
    Ποτέ δεν είν' αργά και λύσεις πάντα υπάρχουν!

Και για να επανέλθω, αν η γέννα κάποτε ήταν ένα φυσικό γεγονός, δλδ το παιδί έπεφτε από το γυναικείο σώμα, σαν
    ώριμο φρούτο, σήμερα καταντήσαμε γύρω από το θέμα τοκετός, να έχουμε στήσει μια ολόκληρη βιομηχανία.. γιατί εκτός των άλλων..
    μάθαμε, δυστυχώς να ζούμε αφύσικα κι έχουμε πλέον εξαρτηθεί από τα ένα σωρό απόβλητα, που μας πλασάρουν.
    Κάπου διάβασα από έναν blogger στην ηλικία σου, ότι αν κι ο Ιπποκράτης είπε πως το φάρμακό σου πρέπει νάναι η τροφή σου,
    καταλήξαμε οι τροφές, που έχουμε σήμερα στην διάθεσή μας, να μας οδηγούν τελικά στα φάρμακα!
    Π.χ. ποιός μας λέει, ότι οι έντονα ραφιναρισμένες τροφές (όπως η ζάχαρη, τα σπορέλαια, οι μαργαρίνες, το άσπρο ψωμί, το άσπρο ρύζι,
    τα άσπρα ζυμαρικά, τα ραφιναρισμένα δημητριακά, τα μπισκότα, κρουσάν, ντόνατς, γλυκίσματα, ζαχαρωτά και
    τα αναψυκτικά) διεγείρουν τις ουσίες του εγκεφάλου, όπως η ντοπαμίνη, επιφέροντας εθισμό και εξάρτηση, ανάλογη
    με την εξάρτηση στις ναρκωτικές ουσίες; Ένα λοιπόν, από τα αποτελέσματα της εξάρτησης αυτής είναι η υπερκατανάλωση θερμίδων,
    που είναι και η κύρια αιτία στην επιδημία της παχυσαρκίας. Εσύ π.χ. μπορεί αυτό να το ξέρεις, αλλά οι περισσότεροι μάλλον το αγνοούν.
    Last edited by μαρκελα; 10-05-2013 at 11:48.

Banned
    δεν ειπα πως ειμαι ο μονος, εδωσα δυο θεματα για παραδειγμα, μη προσπαθεις να με βγαλεις εγωιστη.
    ολοι εχουμε προβληματα με τους γονεις, γιατι εχουν καμποσα χρονια διαφορα απο εμας, και δε μπορουν να μας καταλαβουν.
    βιομηχανιες στηνονται γυρω απο ολα. κι απ'το σεξ ακομα (πορνεια, τσοντες, βοηθηματα κλπ), κι απ'την υγεια, κι απ'την ασφαλεια.
    τα παντα βιομηχανικοποιουνται κι εκμεταλευονται. μετα το νερο θα ερθει κι ο φορος αναπνοης, και τελικα στο τελος να δουμε πως θα ζουμε.
    συμφωνω οτι μεσα απ'τη σωστη διατροφη μπορουμε να αλλαξουμε προς το καλυτερο. ομως σημερα και να θελουμε να τρωμε υγιεινα δε μπορουμε.
    γιατι εχουμε γεμισει μεταλλαγμενα, και τελικα δε ξερουμε αν κι αυτο που αγοραζουμε απ'το σουπερ μαρκετ ειναι καλο ή οχι. δε μπορουμε πλεον ουτε να καλλιεργησουμε δικα μας προϊοντα. και καπως ετσι ελεγχουν το κοσμο πως να τρεφεται, πως να νιωθει, και ποτε να πεθανει κι ολας.

Senior Member
    ΚΕΝΟ εχεις δικιο σ αυτα π λες, αλλα οχι απολυτο :P

Καταρχην δεν ειναι ολα τα τροφιμα μεταλλαγμενα ουτε επικινδυνα. Υπαρχουν κι αυτα, αλλα εμεις ως σωστοι καταναλωτες οφειλουμε να ψαχνομαστε σχετικα με τα προιοντα που αγοραζουμε κ καταναλωνουμε, πως παραγονται, ποιοι τα παραγουν, αν παραγονται απο ατομα π βιωνουν συνθηκες δουλείας (οπως προσφατα με τις φραουλες στη Μανωλαδα), και να μποικοτάρουμε τα συγκεκριμενα προιοντα. επισης καπου ειχα βρει μια εικονα που επεξηγουσε τι σημαινουν τα Ε που εχουν στις συσκευασιες τροφιμων, ποια Ε ειναι επικινδυνα κ ποια οχι, θα ψαξω να την βρω η αν καποιος μπορεσει να βαλει κατι αναλογο ας το κανει. επισης παρα να αγοραζουμε πχ φρουτα κ λαχανικα απο τα σουπερ μαρκετ, μπορουμε ειτε να καλλιεργουμε (ακομη κ στο μπαλκονι η στην ταρατσα) ειτε να στηριζουμε καποιον τοπικο παραγωγο η αγροτικο συναιτερισμο.

Senior Member
    Μια και το καλοκαιράκι έφτασε, ευκαιρία να ξαναβρούμε τον χαμένο μας εαυτό

Καλοκαιρινές συναντήσεις στη Βολισσό της Χίου

Λήμνος Χίου

Περίοδος 1η: Καλοκαίρι 2013

Συναντήσεις με γενικό τίτλο : Άλλο είναι η ζωή κι άλλο αυτό που ζούμε

1η μέρα Παρασκευή 23 Αυγούστου: Άφιξη στο λιμάνι της Χίου και μετάβαση με λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ στην Βολισσό.
    Γνωριμία μεταξύ μας αλλά και με τη γη και τη θάλασσα της περιοχής.

Απόγευμα: Συζήτηση επί του θέματος : Το σύστημα είμαστε εμείς.
    Η αστικοποίηση του πλανήτη ως παράγοντας που συμβάλει στην υποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος από το χρηματιστηριακό.
    Η καπιταλιστική κρίση και ο όρος “ανάπτυξη” ως συνέπειες της υπερ-αστικοποίησης του πληθυσμού της γης.

2η μέρα Σάββατο 24 Αυγούστου: Πρωί : Βόλτα στον Ροδώνα και βασικά μαθήματα αυτάρκειας και φυσικής καλλιέργειας, Ανωτάτη Σχολή Μπαξεβανικής.

Απόγευμα: Συζήτηση επί του θέματος: Σπόροι, νερό, οξυγόνο, ενέργεια, οι πρώτες ύλες της Ζωής μας σε χέρια ανήθικων και κερδοσκοπικών πολυεθνικών.
    Εκποίηση φυσικών πόρων και Κινήματα Πολιτών. Γνωριμία και συνεργασία μεταξύ των ανά την Ελλάδα Κινημάτων Αλληλεγγύης και Αντίστασης.
    Εναλλακτικοί τρόποι διαβίωσης (Οικοκοινότητες)

3η μέρα Κυριακή 25 Αυγούστου: Ελεύθερη για εκδρομή, μπάνιο, εργασίες στον μπαξέ κλπ

Βράδυ: ”Ολονυχτία” Λογοτεχνικών Αναγνώσεων με θέμα τον Άνθρωπο και τη φύση.
    Θα διαβάσει ο καθένας ένα απόσπασμα από βιβλίο της επιλογής του, το οποίο θα φέρει μαζί του

4η μέρα Δευτέρα 26 Αυγούστου: Πρωί: Συμπεράσματα, αποφάσεις, λήξη εργασιών.
    Αναχώρηση όσων επιθυμούν το απόγευμα με το υπεραστικό ΚΤΕΛ για την πόλη της Χίου και το λιμάνι

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, παρακαλώ να το δηλώσουν με μέηλ στο [email protected] μέχρι τέλος Ιουνίου
    Η διαμονή θα γίνει, για όσους το επιθυμούν και διαθέτουν σκηνές σε ελεύθερη κατασκήνωση στην παραλία Μανάγρου – Μαγεμένων
    (ή στο προσκοπικό κατασκηνωτικό κέντρο Μανάγρου, αν μας το επιτρέψει η διοίκησή του). Οι υπόλοιποι μπορούν να μείνουν κατά ομάδες
    των τριών ή τεσσάρων σε διαθέσιμα ή ενοικιαζόμενα σπιτάκια εντός του χωριού, δωρεάν όπου είναι εφικτό ή, σε άλλη περίπτωση,
    με συμβολικό αντίτιμο. Θα προσπαθήσουμε όλοι να συνεισφέρουν ένα μικρό ποσό για να καλυφθούν τα έξοδα διαμονής όλων.
    Όσοι το επιθυμούν βεβαίως μπορούν να ανεξαρτητοποιηθούν και να κλείσουν δωμάτιο μόνοι τους.

Ολες οι δραστηριότητες του 5νθημέρου προσφέρονται δωρεάν.

Ευπρόσδεκτες οι προτάσεις σας

Βασική επιδίωξη είναι και η συμμετοχή αντιπροσώπων από όλα τα Κινήματα Πολιτών που έχουν δημιουργηθεί στην ελληνική επικράτεια και
    αγωνίζονται ενάντια στην εκποίηση των φυσικών πόρων της χώρας, στον ρατσισμό και την εξαθλίωση, ώστε να υπάρξει γνωριμία και
    συντονισμός δράσεων από τον Σεπτέμβριο. Επίσης η συμμετοχή ανθρώπων από Οικοκοινότητες και η ανταλλαγή εμπειριών.

Παρακαλώ να διαδώσετε την παρούσα πρόσκληση και να δηλώσετε την επιθυμία σας για συμμετοχή (και το αν διαθέτετε σκηνή) αυστηρά
    μέχρι το τέλος Ιουνίου, έτσι ώστε να είναι εφικτός ο προγραμματισμός όσον αφορά στην διαμονή όλων.

Γιάννης Μακριδάκης

ΥΓ Χαίρομαι ιδιαίτερα, που αυτό το είδος εναλλακτικών/βιωματικών διακοπών θα γίνει στη Χίο με οργανωτή το συγγραφέα Γιάννη Μακριδάκη.
    http://yiannismakridakis.gr/

Senior Member
    και συνεχίζουμε..

«ΦΥΣΙΣ, ΝΟΣΩΝ ΙΑΤΡΟΣ» Ιπποκράτης

Μόνο πρόληψη καρκίνου δεν είναι ο ακρωτηριασμός!

Στο Ελλαδιστάν, που οι περισσότεροι δεν έχουν πλέον οικονομικά τη δυνατότητα, να κάνουν ούτε τις απλές ιατρικές εξετάσεις ρουτίνας,
    είναι αστεία πρόκληση, να μιλάμε για τόσο ακριβές εξετάσεις, αλλά και για τέτοιες "προληπτικές" μεθόδους!
    Αλλά πιό γελοία όμως είναι και η "νέα τάση" της σύγχρονης ιατρικής! " Έχεις ιστορικό καρκίνου στον εγκέφαλο, το συκώτι,
    τις ωοθήκες, τους όρχεις;.. " " Έλα μωρέ, δεν χρειάζεται ν' ανησυχείς πλέον! Κόφτα και λυτρώθηκες! " :P

Όμως αναγνωρίζω στην Jolie, ότι μεταξύ των άλλων αναφέρει: «..Για κάθε γυναίκα, που το διαβάζει αυτό, θέλω να γνωρίζει, ότι έχει επιλογές.
    Θέλω να ενθαρρύνω τις γυναίκες να εξεταστούν και να αναζητήσουν πληροφορίες για τις επιλογές, που έχουν..»
    Συμφωνώ! Βέβαια κι έχει επιλογές, η κάθε γυναίκα με ιστορικό καρκίνου, αλλά και χωρίς ιστορικό, εκτός του ακρωτηριασμού! Να μάθει π.χ.
    ότι πρέπει να θηλάζει, μέχρι και 2 χρόνια το παιδί της, ν' ασκείται, να ζει στον καθαρό αέρα και με λιγότερο στρες
    να πίνει νερό χωρίς χλώριο κ.λπ. αλλά και να μάθει να τρώει. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι ο καρκίνος είναι ασθένεια πολυπαραγοντική και κυρίως ψυχολογική.
    Last edited by μαρκελα; 16-05-2013 at 14:50.

Senior Member
    Συμβολή στον διάλογο

Η αποχώρηση του ατόμου από το χρηματοοικονομικό περιβάλλον και η επαναφορά του στο φυσικό, δεν είναι διόλου εύκολη υπόθεση πλέον.
    Κι αυτό διότι υπάρχουν ήδη σήμερα γενιές ανθρώπων που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν έχοντας μάθει μόνο την περιορισμένη πραγματικότητα του ατόμου και
    του συστήματος εντός του οποίου ζει.

Κι αυτοί οι άνθρωποι από τη μια δεν μπορούν εύκολα να αντιληφθούν την ευρύτερη πραγματικότητα, από την άλλη, ακόμα κι αν την αντιληφθούν,
    δεν μπορούν εύκολα να την κατανοήσουν διότι τα δεδομένα τους είναι διαφορετικά και τα κουβαλάνε μαζί τους.
    Με άλλα λόγια οι σύγχρονοι άνθρωποι σκέφτονται με τον αστικό τρόπο που έμαθαν και τον μεταφέρουν νοερά σε μιαν άλλη, προτεινόμενη πραγματικότητα,
    οπότε καταλήγουν πως αυτή είναι ανέφικτη...

http://yiannismakridakis.gr/?p=2988

ΥΓ. Πράγματι, είναι δύσκολο για κάποιον που έχει γεννηθεί, στην Αθήνα, αύριο ξαφνικά φεύγοντας, να ζήσει στη φύση, όσο
    κι αν η φύση, είναι η φύση του, γιατί μετά το μάντρωμα στα μεγάλα αστικά κέντρα ο άνθρωπος ζει παρά φύση.
    Σίγουρα και φαντάζει βουνό αυτή η αλλαγή και μετάβαση από έναν τρόπο ζωής σ' έναν άλλον, που του είναι πλέον ξένος.
    Σίγουρα κι ο αστός χρειάζεται αποτοξίνωση στη σκέψη και το σώμα, επανεκπαίδευση, δύναμη και θέληση, για να επιστρέψει ξανά στη ζωή!
    Δεν γίνεται όμως αλλιώς, χρειάζονται και θυσίες... και για να το έχουν καταφέρει κάποιοι, σίγουρα μπορούν κι άλλοι.. Άρα, αξίζει την προσπάθεια!

Senior Member
    Καλημερα Μαρκελα!!
    Hθελα ρε συ να σε ρωτησω στο πιο πανω ποστ που εχεις κ τη φωτο της Αντζελινα Τζολι, ειχα διαβασει καπου οτι εχει κατι σαν καρκινο κ οτι εχει κανει μαστεκτομη κ ετοιμαζεται να κανει κ στις ωοθηκες τωρα καποια επεμβαση? τι ακριβως συνεβη αν θες πες μου, γιατι δν καταλαβα ακριβως με αυτα π διαβασα.. επισης δν νομιζω να προτεινε η Τζολι ποτε τον ακρωτηριασμο ως προληπτικη μεθοδο! εκτος κ αν το εννοουσε αλλιως! διαφωτισε με λιγο! ξερεις το θεμα ποιο ειναι, οτι πολλα σαιτς ανα καιρους διαφορους διασημους ειτε τους ''πεθαινουν'', ειτε τους ''αυτοκτονουν'', ειτε τους ''σκοτωνουν σε τροχαια'' ειτε ο,τι αλλο, κ μετα δν ξερεις τι να πιστεψεις κ τι οχι! Τεσπα μακαρι να ειναι καλα η γυναικα κ ο,τι εχει να το ξεπερασει!

επισης κατι π εγραψες κ δν συμφωνω, να θηλαζουν οι γυναικες μεχρι κ 2 χρονια το παιδι τους??? αν ειναι δυνατον ρε συ! καταρχην κ με 6μηνο θηλασμο το παιδι μια χαρα παιρνει τα αντισωματα κ τα θρεπτικα συστατικα κτλ! 2 χρονια ειναι πααααρα πολυ κ δν υπαρχει λογος! εχει βγαλει ηδη δοντακια, π σημαινει οτι μπορει ανετα να φαει κ αλλες τροφες, περα απο κρεμουλες! εγω 2 χρονων μεχρι κ φασολαδα ετρωγα! (ημουν φαγανη απο τοτε ).. 2 χρονων ορισμενα πανε κ στον παιδικο.. περπατανε κ μιλανε.. ε δν ειναι κ ο,τι πιο ωραιο ενα 2χρονο να θηλαζει.. κ απο αποψη υγειας, τα θρεπτικα συστατικα ο,τι ηταν να παρει τα πηρε.. μπορει να φαει κ αλλες τροφες π εχουν ενα σωρο αλλα συστατικα..

Senior Member
    Καλημέρα Ειρήνη! :-)
    Όπως και νάχει, κατά την γνώμη μου μάλλον τσάμπα τόφαγε, αν τόφαγε το μαχαίρι, γιατί ο καρκίνος δεν είναι ασθένεια συμπτωματική,
    όπως δηλ. δεν είναι κι οι περισσότερες ασθένειες, που όμως σαν τέτοιες τελικά αντιμετωπίζονται από την σύγχρονη ιατρική,
    αντί δηλ. να λαμβάνεται υπόψη το μεταβολικό πρόβλημα και γενικά ο τρόπος ζωής του ατόμου, που ευθύνεται γι' αυτές.
    Η Τζολί θέλω να πιστεύω ότι ήξερε και να τρώει και πως να ζει.. άρα μπορούσε ν' αποφύγει τις κύριες αιτίες που προκαλούν τον καρκίνο.
    Από κει και πέρα όπως λες κι εσύ όλα παίζονται και πολλά ακούγονται.. μέχρι κι ότι πίσω απ' αυτό κρύβονται ασφαλιστικές εταιρίες, αλλά
    και η βαριά βιομηχανία της "υγείας".

επισης κατι π εγραψες κ δν συμφωνω, να θηλαζουν οι γυναικες μεχρι κ 2 χρονια το παιδι τους??? αν ειναι δυνατον ρε συ! καταρχην κ με 6μηνο θηλασμο το παιδι μια χαρα παιρνει τα αντισωματα κ τα θρεπτικα συστατικα κτλ! 2 χρονια ειναι πααααρα πολυ κ δν υπαρχει λογος! εχει βγαλει ηδη δοντακια, π σημαινει οτι μπορει ανετα να φαει κ αλλες τροφες, περα απο κρεμουλες! εγω 2 χρονων μεχρι κ φασολαδα ετρωγα! (ημουν φαγανη απο τοτε ).. 2 χρονων ορισμενα πανε κ στον παιδικο.. περπατανε κ μιλανε.. ε δν ειναι κ ο,τι πιο ωραιο ενα 2χρονο να θηλαζει.. κ απο αποψη υγειας, τα θρεπτικα συστατικα ο,τι ηταν να παρει τα πηρε.. μπορει να φαει κ αλλες τροφες π εχουν ενα σωρο αλλα συστατικα..
    Ρε συ ειλικρινά απορώ, που ακόμα και στις ηλικίες σας υπάρχει τέτοια άγνοια! Δεν το λέω μόνο για σένα, αλλά ακούω νέες μανούλες που λένε "έκοψα το γάλα γιατί δεν είχα..
    ή ήταν αδύνατο ποιοτικά.." και φρικάρω! Μα κανένας, δεν βρίσκεται να τους πει, ότι ούτε το ένα ισχύει ούτε το άλλο?
    Θα μου πεις δεν είν' αυτό το θέμα μας. Μόνο που και για το όριο, του πότε πρέπει να σταματά ο θηλασμός υπάρχει τελικά απ' ότι φαίνεται άγνοια..

..ο ΠΟΥ προτείνει έναν συνδυασμό τροφών, υγρών και λήψης μητρικού γάλακτος ως την ηλικία των δύο ετών «ή και περισσότερο», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.
    Παράλληλα σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Παιδιατρικής ο θηλασμός πρέπει να συνεχίζεται τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο ζωής του παιδιού ή και για μεγαλύτερο διάστημα, ανάλογα με την αμοιβαία επιθυμία μητέρας και παιδιού.
    Οι ειδικοί της Εταιρείας τονίζουν μάλιστα ότι «δεν υπάρχει ανώτατο όριο στη διάρκεια του θηλασμού ούτε στοιχεία που να δείχνουν ψυχολογικές ή αναπτυξιακές βλάβες από τον θηλασμό κατά το τρίτο έτος της ζωής ή και περισσότερο».. http://www.tovima.gr/science/article/?aid=458498

ΥΓ. Μ' άλλα λόγια το γάλα της μητέρας είναι πολύτιμο κι απαραίτητο τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια της ζωής. Εδώ Ειρήνη, δεν απογαλακτιζόμαστε μέχρι να πεθάνουμε και πίνουμε
    γάλατα που όχι μόνο μας είναι άχρηστα στον οργανισμό, αλλά είναι κι επιβαρυντικά για την υγεία μας μ' όλα όσα περιέχουν.. που το γάλα της μάνας δεν συγκρίνεται σε τίποτα μ' αυτά!
    Last edited by μαρκελα; 18-05-2013 at 14:00.