Results 1 to 15 of 99
-
02-08-2013, 22:00 #1
προβλημα με την οικογενεια λογω γαμου
:confused: καλησπερα ειμαι 30 ετων και εχω προβλημα με τους γονεις μου. Να ξεκαθαρισω οτι παντα ειχα μια αψογη σχεση με τον πατερα μου σε αντιθεση με την μητερα μου την οποια εβρισκα συνεχεια μπροστα μου να με κατακρινει και να θεωρει καθε κινηση μου λαθος.Η ιστορια ξεκιναει γνωριζοντας τον ανθρωπο μου με τον οποιο ειμαστε παντρεμενοι 2 χρονια τωρα ο οποιος λογω του επαγγελματος που κανει δεν μπορουσε να βρισκεται συνεχεια στην πολη μου και ετσι αναγκαστικα επερνα αδειες απο την τοτε δουλεια μου για να πηγαινω να τον βλεπω.Οχι οτι πηγαινα με τις ευχες των γονιων μου αλλα ποτε μαλλον δεν πιστεψαν οτι θα παρατουσα τα παντα για να τον ακολουθησω φτιαχνονταας οικογενεια μαζι του. Οταν λοιπον αυτος ο ανθρωπος πριν 4 χρονια μου εδωσε δαχτυλιδι σε ενα ταξιδι μας προτεινοντας με να τον ακολουθησω και να προσπαθησουμε να συγκατοικησουμε στο μερος του να δουμε αν μπορουμε να μεινουμε μαζι, αν ταιριαζουμε εννοειται πετουσα στα συννεφα και περιμενα πως και πως να ληξει η συμβαση απο τη δουλεια μου και να ακολουθησω το ονειρο μας.Οταν το συζητησα με τους γονεις μου ηταν καθετοι λεγοντας πως δε γινεται να παρατησω τη ζωη μου και αυτους και να ακολουθησω καποιον για το τιποτα. Απο την αλλη δεν ειχαν και καμια διαθεση να τον γνωρισουν ουτε να μιλησουν μαζι του , φερνοντας με σε πολυ δυσκολη θεση. Ν α μην τα πολυλογω, μολις τελειωσε η συμβαση μου και ενω ειχα συζητησει ολα αυτα με τον συντροφο μου αποφασισαμε να συνεχισουμε το ονειρο μας και οπου μας βγαλει!!!!
Σηκωθηκα λοιπον πηγα σε ενα ξενο μερος χωρις φιλους χωρις καμια υποστηριξη απο γονεις οι οποιοι φευγοντας μου ελεγαν θα γυρνας και θα παρακαλας να σε δεχτουμε πισω οταν σε βαρεθει αυτος, εχοντας μονο αυτον διπλα μου.Τα πραγματα κυλουσαν τελεια μετα απο 1 χρονο ηρθε και η προταση γαμου, επικοινωνια με τους δικους μου μηδεν, μεχρι που αποφασισαμε να παμε να τους βρουμε να τους πουμε οτι αποφασισαμε να παντρευτουμε και να παρουμε την ευχη τους.Βρεθηκαμε λοιπον εξω σε μια ταβερνα στην αρχη μονο εμεις και ο πατερας μου και στη συνεχεια ηρθε και η μανα μου. Ενταξει οσο ειμασταν οι 3 μας μιλουσαμε μια χαρα με το που εκανε εμφανιση η μανα περιττο να σας πω οτι φυγαμε μετα απο 5 λεπτα.Τους εξηγησαμε πως αποφασισαμε να παντρευτουμε και μας κοιτουσαν σαν εξωγηινοι λεγοντας μας οτι εγω δεν εχω δουλεια εκει που ειμαι και πως θα ζουμε με ενα μισθο και διαφορα τετοια.Δε λεω εν μερει εχουν δικιο αλλα δε νομιζω το να βρεις δουλεια σε ενα κλειστο νησι ειναι το πιο ευκολο πραγμα.Ο γαμος τελικα εγινε χωρις την παρουσια τους χωρις ενα τους τηλεφωνο χωρις μια τους ευχη αλλα εν τελει ο γαμος εγινε και ειμαστε πολυ ευτυχισμενοι.Ποτε μου δε μετανιωσα για την επιλογη που εκανα αν και καμια φορα ακομα και τωρα με πιανει το παραπονο γιατι να μην μπορουμε να ειμαστε ολοι μια ευτυχισμενη οικογενεια.
Μετα απο 1 χρονο πηγαμε να τους βρουμε ανεβηκα μονο εγω στο σπιτι για να δω πως θα αντιδρασουν.Ο πατερας μου ελαμπε απο ευτυχια η μανα μου με τη μονιμη ξινιλα στο προσωπο δεν καταφερα παλι να χτισω γεφυρες αφου μου λεγανε ασε τον αντρα σου να φυγει πισω και μεινε εσυ εδω μαζι μας 1 εβδομαδα.Τους εξηγουσα οτι πλεον ειμαστε οικογενεια και δεν μπορω να συμπεριφερομαι σα μοναδα, αλλα δεν το καταλαβαινουν.Η αληθεια ειναι πως οταν μπηκα στο πατρικο μου μετα απο ολα αυτα ενιωθα σαν ξενη λες και δεν ειχα ζησει ποτε σε εκεινο το σπιτι.Εννοειται πως καθομουν σε αναμενα καβουρνα, ποσο μαλλον οταν μου λεγανε να μεινεις μονη μου εκει μαζι τους για 1 εβδομαδα.Τον αντρα μου δε δεχτηκαν να τον δουνε λεγοντας με οτι τους νοιαζω μονο εγω .
Επιστρεφοντας πισω στο σπιτι μας ακολουθησαν 2 τηλ απο τη μανα μου λεγοντας με παλι να μου κανει τα εισητηρια και να παω εκει μια εβδομαδα μαζι τους.Εννοειται πως αρνηθηκα. Συνεχιζε να μου λεει οτι δε με βλεπει ευτυχισμενη και πως πιστευει πως δεν περναω καλα. Λογια του αερα για να σπασει το ηθικο μου...
να σημειωσω οτι εχω ενα αδερφο μικροτερο ο οποιος δεν εχει ουτε αυτος καμια επικοινωνια μαζι μου, και πως εννοειται οτι ποτε δεν του χαλανε χατηρι σε οτι και αν θελει σημειωνοντας πως ειναι 24 , και πως εγω δεν εχω παρει ευρω απο τους δικους μου απο τα 18 που δουλευω μεχρι σημερα.
Επισης να σας πω οτι οταν ηταν να γινει ο γαμος πηραν τηλ θειους ξαδερφια κλπ λεγοντας τους να μην πατησουν το ποδι τους στο γαμο γιατι διαφορετικα θα τους ξεγραψουν αυτοι.
Η τελευταια επικοινωνια μου με τον πατερα μου ηταν πριν το Πασχα στη γιορτη του. Απο τοτε τιποτα.
Θα ηθελα λοιπον τη γνωμη σας για το πως να χειριστω ενα τετοιο θεμα.Να τους ξεγραψω εντελως??? Να κανω παλι εγω κινηση δε θελω γιατι νιωθω βλακας οτι ακι να κανω δεν τους ευχαριστει.. ΤΙ να κανω λοιπον????
- 02-08-2013, 22:23 #2
με μπέρδεψες λίγο...
Αλλά για την ερώτησή σου, νομίζω πως όχι, δεν πρέπει τους ξεγράψεις!
Κράτα επαφή μαζί τους όσο μπορείς τυπική -με την μητέρα σου κυριώς-...
Με σκοπό όμως, όταν νιώσεις έτοιμη, να τα μαζέψεις όλα και να τους εξηγήσεις πως σε κάνουν να νιώθεις με τη συμπεριφορά σου!
Ακόμα και με γράμμα, αν πιστεύεις πως δεν μπορείς να τους αντιμετωπίσεις, θα είναι μια καλή αρχή!
Σε καμμιά περίπτωση όμως μην ξεκόψεις μαζί τους χωρίς πρώτα να τους έχεις κάνει ξεκάθαρα τα συνασθήματά σου πάνω στο θέμα, γιατί αλλιώς θα έχεις κι εσύ ευθύνη για το ότι συνεχίζεται η κατάσταση να είναι σε αδιέξοδο!Stand and fight, live by your heart.
Always one more try
I'm not afraid to die.
Stand and fight ,say what you feel.
Born with a heart of steel
02-08-2013, 22:30 #3
Πανω στο οτι σε μπερδεψα απλα ηθελα να τονισω οτι δε με εχουν βοηθησει ποτε απο τοτε που ειχα δουλεια σε αντιθεση με τον αδερφο μου στον οποιο η μανα μου εχει την αντιθετη συμπεριφορα.
Για ποσο καιρο νομιζεις οτι μπορω και εχω τη δυναμη να χαλιεμαι με το να τους σκεφτομαι με το οτι εκανα γαμο και δεν ηταν διπλα μου κανεις τους (δεν εχω σκοπο να παντρευτω 10 φορες μια φορα γινεται και θελεις την οικογενεια σου διπλα σου).
Ωραια να μην ξεκοψω.. αυτοι απο ολα οσα εγραψα δε καταλαβαινεις οτι με εχουν ξεγραμμενη>?? Κανω λαθος σε κατι??? εγω ξερω πως η οικογενεια σου ειναι διπλα σου και στις χαρες και στι λυπες στηριζοντας σε.. Εμενα δεν ειναι κανεις τους διπλα μου τοσα χρονια
02-08-2013, 22:32 #4
καλησπερα βιολετα μου,
υποψιαζεσαι το λογο που συμπεριφερονται ετσι οι γονεις σου?
υπαρχει καποιο θεμα με τον αντρα σου?
τι να σου πω οτι δεν ειναι φυσιολογικη αυτη η σταση και καλυτερα να επικεντρωθεις στη δικη σου οικογενεια και ζωη χωρις να αναμιγνυεις καθολου τους γονεις σου στη νεα σου οικογενεια.
Πολλες φορες οι γονεις κανουν το εξης λαθος νομιζουν οτι τους ανηκουμε. Οτι πρεπει να αγαπαμε μονο και μονο αυτους και να ικανοποιουμε τις παραλογες επιθυμιες τους. Δεν καταλαβαινουν οτι μεγαλωνουμε, οτι ειμαστε ξεχωριστα ατομα και οχι προεκταση του εαυτου τους!!! Εχω ακουσει και γω ουκ ολιγες κακιες τετοιου τυπου οτι θα σε παρατησει κτλ αυτοι οι ανθρωποι σκεφτονται με αρνητισμο Βιολετα και βλεπουν παντα την ασχημη πλευρα των πραγματων. Τα λογια περισσευουν οταν βλεπεις τοσο εγωπαθεια απο τους γονεις προς τα ιδια τους τα παιδια, ειναι απαραδεκτο να θελεις να πληγωνεις ετσι το παιδι σου...
02-08-2013, 22:37 #5
Ο λογος για τον οποιο συμπεριφερονται ετσι ειναι το οτι παρατησα τη ζωη μου στην πολη και σηκωθηκα και εφυγα με τον ανθρωπο μου ο οποιος ειναι θαυμασιος ανθρωπος, με τοσα που εχει ακουσει θα πρεπε να καταληξει σε τρελαδικο. Ο αντρας μου ειναι υπεροχος ανθρωπος το τονιζω παλι, εχει ακουσει τα χιλια μυρια απο αυτους αλλα ειναι διπλα μου και με στηριζει και ειναι αυτος που με παροτρυνε να παω να τους βρω και να μιλησω. Οι δικοι μου μαλλον με θεωρουν κτημα τους και προφανως δε χωνευουν την κατασταση οτι απλα γνωρισα το αλλο μου μισο και η φυσικη καταληξη ειναι να κανουμε οικογενεια
02-08-2013, 22:43 #6
Οι μοναδικες φορες που ε θυμουνται και τηλεφωνουν ειναι στα γεννεθλια και τη γιορτη μου ενα τυπικο τηλ. Ειλικρινα νιωθω οτι το κανουν για ναα βγουν απο την υποχρεωση λες και παιρνουν εναν ξενο.Το σκεφτομαι πολυ σοβαρα να μη σηκωσω την κληση τους την επομενη φορα. Και κατι ακομα.. αντι να πηγαινουν σε αλλα νησια για διακοπες δε θα μπορουσαν να ερθουν στο παιδι τους να το δουνε???? Ξερετε τι μου απαντησαν οταν τους το πα??? Πως σε σπιτι που πληρωνει τα παντα ο αντρας μου, απο τη στιγμη που δε δουλευω δεν ερχονται.....Τα συμπερασματα δικα σας...
02-08-2013, 22:47 #7
Άσχημο πραμα αυτο.Οι γονεις σου είχαν μάλλον βολεύτει απο εσένα.Οπως παραδεχεσαι,ποτε σου δεν τους επιβαρυνες όπως ο αδερφός σου.Την ίδια συμπεριφορα είχε κι η μάνα μου μέχρι που είδε πόσο ρεμαλι γινεται ο αδερφός μου ώρες ώρες.Violeta,δεν μπορείς να κανείς κάτι.Πρεπει να χωνεψουν μια και καλη πως το κοριτσάκι τους μεγάλωσε,ανεξαρτοποιηθηκε, πήρε τη ζωη στα χέρια της και τέρμα.Το μόνο που πρεπει εσυ να κανεις ειναι να ΜΗΝ επαναλαβεις τα λαθη τους στα δικα σου παιδια.Αλλα κι απο την άλλη πρεπει να μάθεις γιατι δεν δέχονται τον συντροφο σου.Πρεπει να κάνετε ένα διάλογο γιατι όλη αυτη η συμπεριφορα.Ισως έτσι βγει κάτι.
Καλη επιτυχία και πάνω απο όλα υγεια κι ευτυχία να Έχεις,όλα τα υπόλοιπα θα λυθούν!
02-08-2013, 22:48 #8
Τους εχω ρωτησει αν εχουν προβλημα με τον αντρα μου και μου λενε οχι το ποβλημα μας εισαι εσυ που τα παρατησες ολα και εφυγες
02-08-2013, 22:52 #9
αν και δε διαβασα ολο το κατεβατο αλλα καταλαβα τι προβλημα εχεις..οστοσο εκει που ελεγες για τον αδερφο σου ηταν σα να ακουγα τη κοπελα μου.. επισης εγω δε βρισκω καπιο λογο να κανεις κατι για ολα αυτα παρα να τα αφησεις οπως ειναι καρχην κανεις δε γινετε να ζησει για παντα με τους γωνεις του γιατι η αναβιωση μιας ερωτικης σχεσης δε μπωρει να καλυφθει απο αυτους αρα ειμαστε προορισμενοι να βρουε ταιρι... τωρα εγω στη θεση σου δε θα εκανα απολυτως τιποτα θα ελεγα στη μανα μου δε μπωρω να ζησω μια ζωη μαζι σας γιατι απλα αλλο ειναι η αγαπη η γονεικη και αλλο η ερωτικη σχεση και αν συνεχιζε το βιολι της θα ελεγα νιπτω τας χειρας μου και θα ελεγα παντρευομαι και τα υπολυπα οσα πανε και οσα ερθουν εγω εδω ειμαι οπιος θελει ερχετε...
02-08-2013, 22:55 #10
εγω οστοσο πιστευω οτι τζαμπα πεδευεσαι με αυτο το θεμα θεωρω πολυ πιθανο οι γωνεις σου να ειναι πολυ απασχολιμενοι με τον αδερφο τους ητε επιδη τον φοβουνται και επιδη δε χωρανε 2 καρπουζια στην ιδια μασχαλη να βρικαν το τελειο αλοθι για να σε παρατησουν αυτο σημβενει και με τη κοπελα μου περιπου.
02-08-2013, 22:55 #11
Συμφωνω αλεξανδρε αλλα δεν τους ταρακουνησε ουτε αυτο... με εχουν χε..μενη εντελως
02-08-2013, 22:58 #12
Δες λίγο καλύτερα τι σου είπα... δεν σου είπα να μην ξεκόψεις...
Σου είπα απλά να τους πεις ξεκάθαρα το πως σε έχουν κάνει να νιώθεις όλο αυτό το διάστημα και το πόσο άδικο είναι..!
Δεν μπορείς να ξέρεις αν η κατάσταση σώζεται αν πρώτα δεν προσπαθήσεις!
Εκτός φυσικά αν στις συναντήσεις που περιγράφεις τους ξεκαθάρισες, οπότε σε αυτήν την περίπτωση αν νιώθεις έτσι, κόψε την επικοινωνία...!Stand and fight, live by your heart.
Always one more try
I'm not afraid to die.
Stand and fight ,say what you feel.
Born with a heart of steel
02-08-2013, 23:01 #13
Μα εννοειται πως ξεκαθαρισα και εννοειται πως δε δεχονται οτι εγινε ακομα και τωρα.
02-08-2013, 23:12 #14
μερικες φορες οι αλλοι σε αναγκαζουν να γινει αναισθητος αφου το παλευεις το παλευεις το ξαναπαλευεις και δε γινετε τπτ.. να πριν λιγο πχ μου τηλεφωνουσε η κοπελα μου και μου ελεγε αααααα! ο πατερας μου με εχει γραμενη το πηρα τηλ και μου πε οτι δεν εχει μπαταρια το τηλ και μου το κλεισε στα μουτρα... και μου εβγαλε τα αυτια.. και τι αλαξε με το να καψομουνιζει? τπτ... και της το λεω και της το ξαναλεω και της το ξαναλεω μεχρι που εκατσα στα αβγα μου και ακουγα απλα...
02-08-2013, 23:23 #15
Ναι αλεξανδρε εχεις απολυτο δικιο κατα την αποψη μου απλα οταν το συζητω με τον αντρα μου ολο μου λεει και παρε ενα τηλεφωνο να δεις τι κανουν και οταν φευγουμε με αδεια απο το νησι πανε να τους δεις και αλλα τετοια. Εγω προσωπικα χω κουραστει να κερδιζω την αγαπη τους. αυτη ειμαι με τις επιλογες που εκανα για τη δικη μου ζωηη!!! σε οποιον αρεσω οποιος δε συμφωνει με τη ζωη μου δε μπορω να κανω κατι, ουτε ειμαι διατεθημενη να παρατησω τον αντρα μου και να ζησω μαζι τους για να ειναι αυτοι ευτυχισμενοι.