Results 61 to 75 of 216
-
10-09-2013, 22:19 #61
Καλα Θεοφανια και πολυ επιπεδου η απαντηση σου...
- 11-09-2013, 00:16 #62
για να πηρα την αποφαση να γραψω εδω προφανως και δεν κανω πλακα..εχω κανει και γω τα λαθη σε δουλειες που βρεθηκαν..αλλα ειναι αποροια της κακης μου ψυχολογιας..ξερω τι λαθη εχω κανει και που εχω φταιξει..δεν μου φταινει μονοι οι αλλοι..Εχω αναγκη απο βοηθεια, τοσο απλα οσο πιο ειλικρινα μπορω να σου μιλησω..Βαρεθηκα να προσπαθω μονος στα παντα τοσα χρονια...Κουραστηκα
11-09-2013, 00:28 #63
αυτο ακριβως σκεφτομαι και εγω..φοβαμαι οτι το ιδιο το σπιτι με κραταει σαν εγκλωβισμενο και δεν κανω ουτε ενα βημα να παω να περπατησω να παω εστω μια βολτα μονος να ξεχαστω..σαν να θελω καποιον διπλα μου για παρεα..ισως γιατι ολη αυτη η μοναξια μ εχει διαλυσει και δεν μπορω πλεον να κανω τιποτα μονος μου..σκεφτομαι πχ θα θελα καποια στιγμη στο μελλον να εμπαινα σε μια ομαδα στο γυμναστηριο να εκανα καπιο ομαδικο προγραμμα.,απλα αυτο απαιτει να εχω βρει δουλεια πρωτα..ευχομαι στο μελλον να το καταφερω...ΟΠΩΣ και να χει πρεπει σιγουρα να βρω δραστηριοτητες εκτος σπιτιου γιατι αυτο το πνιξιμο εδω μεσαμ εχει τρελανει..
11-09-2013, 00:30 #64
μπορεις να με βοηθησεις λιγο γιατι δεν καταλαβα τι εννοεις??
11-09-2013, 00:33 #65
θα το εχω σιγουρα στα υποψην μου φιλε μου να σαι σιγουρος και σ ευχαριστω πολυ για την προταση σου..Οσα γραφεις στην τονια και στην βασο μ εκφραζουν γιατι ακριβως ετσι σκεφτομαι οπως και συ..Νομιζω οτι αυτο που βλεπω σαν τη σωτηρια μου ειναι να βρεθουν ατομα να ενδιαφερθουν για μενα πραγματικα να νιωσω οτι ειμαι μελος σε μια ομαδα..Εχω αναγκη απο αποδοχη..
11-09-2013, 00:36 #66
Εγω πιστευω οτι τωρα την περναω αυτη την φαση..Και δεν με προβληματιζει να πω οτι εχω καταθλιψη γι αυτο αλλωστε γραφω και εδω μεσα..Γενικα πλεον δεν μ αρεσει να βρισκω δικαιολογιες ουτε να αποδιδω ευθυνες..Θελω απλα να ζησω ενα καλυτερο μελλον γιατι θεωρω οτι εχασα ηδη αρκετα χρονιια απ τη ζωη μου..Σας ευχαριστω ολους γι αυτη την στηριξη και τα τοσα μηνυματα σας
11-09-2013, 00:47 #67
Δυστυχως Γιαννη πολλοι ειμαστε υποχρεωμενοι να προσπαθουμε μονιμως μονοι μας.. Στο ξαναειπα μην περιμενεις βοηθεια απο κανεναν σημερα..Εγω στη θεση σου στην αδερφη μου τουλαχιστον θα μιλουσα..εχετε μεγαλη διαφορα ηλικιας? εκεινη δεν εχει παρεες? να ανοιχτεις και συ ...
Αυτο που ειπες οτι εχεις αναγκη απο αποδοχη σημαινει οτι εχεις βιωσει την απορριψη νομιζω και εχεις οδηγηθει σε χαμηλη αυτοκεκτιμηση και καταθλιψη?
Σου συνεβη καποια απορριψη σε προσωπικο επιπεδο , σε φιλικο ή ειχες καποια τραυματικη εμπειρια?
11-09-2013, 00:57 #68
Η κλασική Unlucky με τις νιχιλιστικές απόψεις! :P
Αν θες πες του να μην περιμένει βοήθεια απο εσένα πχ...όχι απο "κανέναν" γιατί εγώ νομίζω πως όχι μονο προσέφερα βοήθεια αλλά προσέφερα και την πιο ουσιαστική βοήθεια στον Γιάννη...
"Χέστηκα" θα μου πεις..."εσύ το νομίζεις, δεν σημαίνει πως είναι και έτσι..."...
Έστω και έτσι, σημασία για μένα έχει το οτι προσφέρομαι να βοηθήσω και να βοηθηθώ, ενεργά...όχι δίνοντας συμβουλές ζωής σε έναν άνθρωπο που ενδεχομένως να είναι γείτονας μου ή συνάδελφος μου στην δουλειά και να μην γνωριζόμαστε. Του δίνω την δυνατότητα να κάνει σε ένα βαθμό αυτό που του λείπει..να επικοινωνήσει...είμαι η τζοβάνα φραγκούλη στο "Πες το και θα γίνει"! :P
Το ίδιο ισχύει και για όλους τους άλλους που μπορώ να βοηθήσω με τον ίδιο τρόπο. Δεν είμαστε πολλοί όμως.
Στο κάτω κάτω προσφέρω αυτό που στο δικό μου μυαλό θα μου προσέφερε και εμένα την μεγαλύτερη βοήθεια.
11-09-2013, 01:14 #69
H αδελφη μου ειναι 24 και ισα ισα που εχει πολλες παρεες αρκετους φιλους και φιλες..Ενα απ τα παραπονα μου ειναι οτι ποτε δεν μου χει προτεινει οταν βγει με αυτες τις παρεες της να παω και εγω μαζι της, αδυνατει να καταλαβει ποσο κλεισμενος ειμαι μες στο σπιτι και ποσο μονος..Απορριψη που να μου χει στοιχισει ειτε σε φιλικο ειτε σε προσωπικο επιπεδο οχι δεν εχω βιωσει.Απλα μου χει στοιχισει που πλεον δεν εχω φιλους.Οτι παρεες ειχα χαθηκαν, δεν καθομαι να κλαψω και να μιζεριασω γι αυτο απλα μου λειπει ενας αληθινος φιλος.Και συναισθηματικα θελω να δωθω σε μια γυναικα το εχω αναγκη γιατι ποτε στη ζωη μου δεν ειχα καποια σοβαρη σχεσηοποτε και η ελλειψη συντροφου ειναι εμφανης.Τραυματικη εμπειρια δεν ξερω αν υπηρχε απλα εχω πολλα αποθημενα απο νευρα πολλα μες στο σπιτι παλιοτερα ειδικα και ολα αυτα μ εχουν στοιχειωσει..Καθε φορα που θα υπαρχει ενταση τρελαινομαι θελω να ανοιξει η γη και να με καταπιει..Βεβαια σαν μικρο παιδι οταν πηγαινα δημοτικο εχω ακομα βαθια μεσα μου κατι ομηρικους καυγαδες των δικων μου.Ακομα και τωρα αν γινει κατι και υπαρχουν εντονοι τσακωμοι εγω δεν μπορω να καθομαι στο αλλο δωματιο και να ακουω.Να προσθεσω οτι παλιοτερα ειχα τσακωθει πολυ ασχημα με τον πατερα μου σε σημειο να του πω ασχημα λογια..Ειχε αναγκαστει να φυγει για ενα διαστημα απ το σπιτι, δεν ηθελα να τον βλεπω.Φοβαμαι πωςολα αυτα δεν τα χω ξεπερασει.Ωρες ωρες τα σκεφτομαι..Μ εχουν στηριξει οι δικοι μου δεν λεω και ισα ισα που μπορει να τους εχω απογοητευσει γι αυτο και να αισθανομαι ετσι..
11-09-2013, 01:15 #70
Γιαννη αφου δεν υπαρχει μια, που βρισκεις και τρως τα διαφορα που σε παχαινουν?
11-09-2013, 01:16 #71
Το εκτιμω παρα πολυ αυτο να το ξερεις..Δεν υπαρχουν και πολλοι ανθρωποι στις μερες μας να προσφερουν βοηθεια ειδικα σε καποιον που δεν γνωριζουν...
11-09-2013, 01:31 #72
Τωρα εχει γινει το κακο, το προηγουμενο διαστημα που ημασταν καλυτερα οικονομικα.Αλλα και τωρα δεν εχω παραπονο με δυσκολια αλλα τα βασικα υπαρχουν σπιτι.Ξενερωνω οσο δν παει με αυτο το θεμα βλεποντας πως ημουν μεχρι τον γεναρη και πως εχω γινει τωρα..
11-09-2013, 01:50 #73
Το θεμα των κιλων απο μια ηλικια και μετα δεν εχει σχεση μονο με την ποσοσητα της τροφης αλλα και με τον τροπο ζωης ( καθιστικη ζωη, δεν καις τιποτε και μαζευονται), επισης εχει σχεση και με το μεταβολισμο του καθενος
Ε ενταξει δεν εχετε μεγαλη διαφορα με την αδερφη σου! γιατι δεν της το λες εσυ να σε παιρνει μαζι της? οχι συνεχεια! δεν ερχονται φιλες- φιλοι στο σπιτι?
Πωπω βρε παιδια μου κανει εντυπωση που βλεπω να εχετε αδερφια και να δυσκολευεστε στην επικοινωνια και γω που ειμαι μοναχοπαιδι τι δεν θα εδινα για να εχω αδερφη-αδερφο!
Αυτα με τους καβγαδες των γονιων τα κατανοω και τα σεβομαι και ειναι λογος να πεφτει η ψυχολογια οταν στον χωρο που ζεις δεν επικρατει ηρεμια..μην νιωθεις τυψεις που μαλωσες με τον πατερα σου. Πολλες φορες οι γονεις ξεχνουν οτι δεν εχουν μονο απαιτησεις αλλα και υποχρεωσεις
11-09-2013, 02:03 #74
Επειδή πάντα μου αρέσει να εξετάζω κάτι απο όσο το δυνατό περισσότερες οπτικές γωνίες...παρατήρησα κάτι τόσο προφανές όσο και αόρατο στο thread εδω.
Αρκετοί είπαν στον Γιάννη πχ να βρει μια ασχολία για να κοινωνικοποιθεί, η unlucky επίσης του είπε συγκεκριμένα για την αδερφή του, τις παρέες που έχει εκεινη για να ανοιχτεί ο ίδιος κλπκλπ...
Σκέφτηκε κανείς οτι ο Γιάννης πχ αυτή τη στιγμή κάνει ήδη αυτό που του προτείνατε όλοι? Έχει πολύ μεγάλη διαφορά δηλαδή το να πάει σε μιά ομάδα ζωγραφικής για να κοινωνικοποιηθεί και ενδεχομένως να αποκτήσει παρέες κλπ, απο αυτό που κάνει τώρα? που μιλάει ήδη στο φορουμ αυτό? Θεωρώ πως δεν έχει καθώς και τώρα αυτό είναι κάτι που τον ενδιαφέρει και βρίσκεται σε έναν χώρο όπου υπάρχουν και άλλα άτομα με κοινά ενδιαφέροντα (μάλλον).
Παρόλαυτα να μπορούσα να ισχυριστώ ότι τα άτομα εδώ του δείχνουν σαν πινακίδες έναν άλλο δρομο. Σα να του λένε μην κάτσεις εδώ...πήγαινε παραπέρα να βρεις τους άλλους. Οπότε αν πάει πχ στην ομάδα ζωγραφικής θα "παθει" το ίδιο? Θα του πουν και εκείνοι να πάει κάπου αλλού?
Νομίζω πως αυτό γίνεται, γενικά μιλώντας παντού. Εκτός .....εκτός και αν βρει 1 άτομο που έχει τα ίδια θέλω με τον Γιάννη. Πολλές οι πιθανότητες? δε νομίζω...
Αδικία θα το έλεγα αυτό και πολύ στενόμυαλο γενικά. Είμαστε όλοι καλοί στα λόγια αλλά όχι στις πράξεις.
Η αλήθεια ειναι πως εδω μέσα ειναι πολύ δύσκολο να δημιουργηθούν σχέσεις, γνωριμίες κλπ. Γιατί οι περισσότεροι ψάχνουν αυτό που σχολίασε αρνητικά η Θεοφανία...το να βρουν δηλαδή κάποιον να τους πάρει απο το χεράκι αντί να κάνουν κάτι οι ίδιοι.
Και εδω μέσα παρατηρώ πως κάποιος είτε θα λέει την ερωτική του ιστοριούλα ή το οτι δεν του φτάνει το σεξ που κάνει και θέλει και άλλο (πρόσφατο παράδειγμα...αλήθεια...ψαχνε ι κάποιος φορουμ ψυχολογιας για να πει οτι δεν κανει αρκετο σεξ? δε ξερω γιατι αλλα για καποιο λόγο ..ναι...μου κάνει εντύπωση) ή θα εκφράζει προβληματισμό άρα και αδυναμία. Οπότε αυτόματα οι άλλοι τον λυπούνται και κατα κάποιο τρόπο απωθούνται απο αυτό, αντί να αναγνωρίσουν οτι η αδυναμία ειναι ενδεχομένως κάτι κοινό που τους έφερε εδώ και να ενδιαφερθούν να γνωρίσουν τον άλλο και πέρα απο αυτή του την αδυναμία.
Βλέπετε θέλουν όλοι τις ιδανικές συνθήκες, τα ιδανικά πρότυπα κλπκλπ αντί να κάνουν κάτι οι ίδιοι για να τα κυνηγήσουν.
ΥΓ: Unlucky γιατι σου φαίνεται περίεργο το να μην έχουν κάποιοι στενες σχέσεις με τον αδερφό/αδερφή τους? Εσύ η ίδια δεν έχεις σχολιάσει τόσες φορές, συγγενείς σου αρνητικά και μάλιστα έχεις προβλήματα με τον πατέρα σου? Ένας αδερφός δηλαδή γιατί να μην πέφτει σε αυτή την κατηγορία? Τους συγγενείς γενικά δεν τους διαλέγουμε, το ξέρεις αυτό.
11-09-2013, 11:12 #75
καλημέρα κατ' αρχήν! διαβάζω τις απαντήσεις, όχι με μεγάλη επιμέλεια ομολογώ, αλλά μερικές τις διαβάζω. μένω με την απορία: σε ένα χώρο δημόσιο -εδώ εν προκειμένω- όπου μπαίνουμε εν γνώσει μας ότι θα ακούσουμε ό,τι θέλει να πει ο καθένας και πολύ συχνά αυτό που χωρίς παραπανίσια σκέψη θα τούρθει στο κεφάλι, ποια λύση σε ένα πρόβλημά του μπορεί να βρει κανείς? προφανώς καμία γιατί δεν υπάρχουν ρετσέτες, αλλά θα κινητοποιηθεί το μυαλό του να αρχίσει να σκέφτεται για να αποδράσει μόνος του. έτσι είναι? ένας μπλεγμένος άνθρωπος μπορεί να αποδράσει μόνος του απλά και μόνον κινητοποιώντας τον εγκέφαλό του από το βουητό που ακούει γύρω του? αναρωτιέμαι. τί ελπίδα απεμπλοκής υπάρχει? για να έχει στηθεί το φόρουμ από ειδικούς, υποθέτω ότι θα υπάρχει λύση/λύσεις, για τούτο και η συγκεκριμένη περίπτωση του Γιάννη είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα και την παρακολουθώ, μοιάζει όμως να εξαντλείται. είπαμε το μακρύ και το κοντό μας, τί άλλο να πούμε? άρα τον βοηθήσαμε? ή τον σαστίσαμε παραπάνω? τη διαδρομή θα την κάνει μόνος του?