Results 91 to 105 of 216
-
11-09-2013, 15:50 #91
Εχεις απολυτο δικιο σε αυτο.Ε δεν εχω διαβασει και τοσα βιβλια στη ζωη μου για να εχω και προτιμησεις.Βιβλια που να με κανουν να χαμογελαω οχι να προβληματιζομαι οτι ειδος και αν ειναι αυτο.Αυτη τη στιγμη αυτο εχω αναγκη.Παντως σιγουρα μου δωσες καλη ιδεα.!
- 11-09-2013, 16:02 #92
Θελω να προσθεσω κατι.Μην νομιζετε οτι ειμαι κανας αχαριστος που δεν εκτιμαει εστω και αυτο που εχει στη ζωη του.Το οτι μπορω να εχω ενα καθημερινο πιατο φαι(εστω και αν εγω του δινω και καταλαβαινει αν και ξερω οτι ειναι λαθος), το γεγονος οτι εχω τους δικους μου και εχω μια στεγη να μεινω(αν και θελω παρα πολυ να ζησω μονος), οπως επισης οτι στεκομαι στα ποδια μου και ευχαριστω την παναγια καθημερινα γι αυτο γιατι ξερω τι γινεται εκει εξω(η ψυχικη μου υγεια εχει χαλασει). Ειμαι ανθρωπος που τα χω σκεφτει ολα πολυ σοβαρα και ξερω πως υπαρχουν 3 φορες χειροτερα απ τα δικα μου.Και ισως η δικη μου περιπτωση να μην αξιζει και τοσης ασχολιας!
11-09-2013, 16:08 #93
Να σου δώσω και μια ακόμα ιδέα Γιάννη!
Κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει απο την αρχή και που θα βοηθήσει όλους μας! :P
Όταν απαντάς σε κάποιον μην πατάς το κουμπάκι που λέει "Aπάντηση" ή "+Απάντηση σε θέμα"...
Πάτα το κουμπακι που λέει "Απάντηση με Παράθεση" για να ξέρουμε όλοι σε ποιον αναφέρεται το κείμενο σου...δες εδω:
http://i.imgur.com/0QoBnvH.jpg
Έτσι δεν θα χανόμαστε όλοι στις απαντήσεις σου.
11-09-2013, 16:19 #94
11-09-2013, 16:49 #95
Γεια σου κ απο μενα Γιαννη!!!
ειναι μονο η επικοινωνια που εχουμε αναγκη ή κ η αποδοχη απο ατομα που εχουμε σε εκτιμηση?
για σκεψου μια επικοινωνια χωρις θαυμασμο ή καμια εκιμηση για τν "συνομιλητη "σου?
νομιζω οτι κ παλι χωρις επικοινωνια θα ενιωθες! μηπως δν εχεις βρεθει με ατομα που εχεις σναισθημαικη αναγκη?ότι δε σε σκοτώνει…..κακά τα ψέματα……
…………………………….ένα κουσούρι στο αφήνει!!!
11-09-2013, 17:14 #96
λοιπόν Γιάννη, νομίζουμε, δε νομίζουμε, βράσε μας :-) εγώ είμαι στη διάθεσή σου να πιούμε καφεδάκι μαζί και να τα πούμε. παρεάκι δεν βλέπω πιθανό να μπορούμε να γίνουμε για άλλους άσχετους λόγους, αλλά αν είναι να ανταλλάσουμε πού και πού δέκα κουβέντες επί παντός επιστητού, εγώ μέσα. άλλωστε η δουλειά που κάνω είναι γεμάτη με κόσμο (το Νέο ή τον Παλιό:-). το ζήτημα είναι αν είμαστε συντοπίτες αλλά και αυτό μπορεί ενδεχομένως να βολευτεί μία στις τόσες. it s up to you..
11-09-2013, 17:45 #97
Tonya το ζητούμενο δεν είναι να του κάνουμε κάποια χάρη...
Έχει ανάγκη απο κάποιον που θα έχει διάθεση (και ενδεχομένως και την ίδια ανάγκη με εκείνον) να τον δεχτεί γιατί θα το θέλει και αυτός.
That said, εγώ περιμένω pm σου για καφε (πρώτα για μένα, γιαυτό άλλωστε το πρότεινα και εγω στον Γιάννη) αν μένεις Αθήνα και θελω να πιστεύω πως να "εκβιαστεί" και ο Γιάννης!
11-09-2013, 18:37 #98
οκ Τομ, εγώ ούτως ή άλλως είμαι μακριά από χάρες, ταμπέλες και άλλα συνήθη και τετριμμένα και για κανένα λόγο δεν επιθυμώ να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα καθώς λατρεύω τις κατσίκες (σκορπιός με ωροσκόπο υδροχόο ντεμέκ για να το ελαφρύνω κι άλλο:-). ως γλωσσού δε και μονίμως μειδιώσα πίνω καφεδάκια όταν ο χρόνος μου ο ρημάδης μου το επιτρέπει. επιφυλάσσομαι όμως να πω "περιμένω pm σου για καφε" γιατί δεν επιθυμώ να παρεξηγηθώ από κανέναν και προς οιαδήποτε κατεύθυνση. ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω...
11-09-2013, 18:49 #99
...γιαννη θα μείνω σε αυτά τα τρία σημεία.
Καταρχήν χαίρομαι που κάνεις την αυτοκριτική σου και αντιλαμβάνεσαι πως ο μόνος υπεύθυνος είσαι εσύ.
Έχεις σκεφτεί όμως ότι η ευθύνη δεν σταματά σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά επεκτείνεται σε κοινωνικό και ερωτικό επίπεδο?
Θα σταθώ στο ερωτικό που όπως καταλαβαίνω σε καίει πιο πολύ.
Εσύ θα θα πρόσεχες μια κοπέλα που δεν δουλεύει, μιζεριάζει όλη μέρα και έχει και τριάντα κιλά παραπάνω? Με λίγα λόγια θα σε ενδιέφερε μια κοπέλα που έχει παραιτηθεί 100% εσωτερικά και εξωτερικά?
Θέλω να μου απαντήσεις με το χέρι στην καρδιά και σου επαναλαμβάνω: μπορεί να διαβάζομαι σκληρή αλλά ίσως να σου μείνει κάτι από αυτή την κουβέντα και να σε πάει ένα βήμα παρακάτω.
11-09-2013, 19:06 #100
Δε το είπα με κακία...αλλά ο άνθρωπος δεν έχει ανάγκη να πει τον πόνο του. Έχει ανάγκη απο κάποιον που θα τον δεχτεί, που θα έχει τα ίδια θέλω και που κάπως απο την διαδικασία εκείνη που ....τέλος πάντων το αφήνω εδώ.
Το να φοβάσαι να παρεξηγηθείς είναι κάπως αντίθετο απο το "ειμαι μακρυα απο ταμπέλες" ^^ .
Εγώ του πρότεινα όπως πρότεινα να τα πούμε απο κοντά και δεν με νοιάζει τι θα υποθέσεις εσύ ή κάποιο άλλος για εμένα. Ζούμε διαφορετικές ζωές με διαφορετικές ανάγκες και βλέπουμε τα πράγματα απο διαφορετική γωνία.
Κάποιος θα αναζητήσει παρέα σε ένα μπαρ ακόμα και απο ένα one night stand, ο Γιάννης το κάνει εδω και για μένα είναι ξεκάθαρο αυτό και δεν έχει απολύτως τίποτα το ύποπτο ή το παρεξηγήσιμο...για μένα.
Είναι τέτοιες οι προκαταλήψεις γενικότερα που φοβόμαστε να μας κρίνουν για κάτι που όλοι κάνουν? Αστεία πράγματα.
Μερικές φορές ένα κομμάτι χαρτί με μπογιά είναι πίνακας και κάποιες φορές ένας πίνακας είναι ένα κομμάτι χαρτί με μπογιά. Εξαρτάται πως θέλει να το δει ο καθε ένας. Η ουσία όμως παραμένει ίδια.
Ο Γιάννης έχει ανάγκη απο επικοινωνία (και εγώ μαζί του) και το οτι το ζητά σίγουρα τον κάνει προβληματικό στα μάτια των πολλών...Όλοι όμως ζητάνε την επικοινωνία, ο Γιάννης δεν αποτελεί εξαίρεση. Απλά όταν την έχει πλέον, θα σταματήσει να την ζητά και θα ασχολείται με άλλα πράγματα....ακριβώς όπως κάνουν όλοι οι άνθρωποι.
11-09-2013, 19:21 #101
Θεοφανία ξέρεις οτι δεν σου τρέφω καμία εκτίμηση αλλά διαβάζοντας αυτό ήθελα να απαντήσω....
Ανεξάρτητα απο το τι θα απαντήσει ο Γιάννης, θεωρώ ιδιαίτερα στενόμυαλη την λογική σου.
Λάθος πρώτο: θεωρείς αυτονόητο οτι ο Γιάννης ειναι μίζερος σαν άνθρωπος κάτι που δεν έχει καμία βάση. Είναι έτσι αυτή την περίοδο της ζωής του και αναφέρει και τους λόγους.
Λάθος δευτερο: χαίρεσαι που κάνει την αυτοκριτική του μονο γιατί υπέθεσες εξαρχής, όπως έχεις κάνει και στο παρελθόν με πολλούς, οτι δεν την είχε κάνει ήδη αλλά την κάνει τώρα.
Λάθος τρίτο: Η οποιαδήποτε άσχημη ψυχολογική κατάσταση έχει πολύ συχνά συνέπειες και έξω απο τον εσωτερικό κόσμο του ατόμου. Κάποιος θα το ρίξει στο ποτό, κάποιος θα πάρει κιλα, κάποιος θα χάσει, καποιος απο το άγχος θα χάσει τα μαλλιά του, άλλος θα καταστραφεί οικονομικά....και η λίστα είναι ατελείωτη. Το να πάρεις εσύ κάποιο/καποια απο αυτά σαν επιχείρημα για το "εσύ θα κοιτούσες έναν τέτοιο άνθρωπο" ειναι σαν να λες πολύ απλά α)φτιαξε τον εαυτό σου Γιάννη και μετα θα σε προσέξουν οι άλλοι, που είναι απόλυτο ψέμα καθώς όλοι, μα όλοι, έχουν τις ιδιαιτερότητες τα κομπλεξ τα ψυχολογικά τους κλπκλπ οπότε τον βάζεις σε μια παγίδα να καλυτερέψει τον εαυτό του ενώ στην πραγματικότητα κανείς δεν το κάνει αυτό, οπότε τον απομονώνεις σαν ιδιαίτερη περίπτωση και β) κάποιος που είναι χοντρός θα έπρεπε να αδύνατήσει για να είναι αποδεκτός απο τους άλλους. Λες και η προσωπικότητα του Γιάννη και του κάθε Γιάννη και το τι θα έπρεπε κάποιος να πάρει απο έναν τέτοιο άνθρωπο για να μπορεί να βρίσκεται δίπλα του είναι η ωραία του εμφάνιση και τα λεφτά του.
Το ότι έτσι είναι για σένα δεν σημαίνει οτι θα έπρεπε να είναι και γενικά.
Αν πάρεις λοιπόν τον Γιάννη κα τον κάθε Γιάννη και τον ντύσεις όμορφα του δώσεις ένα ωραίο σώμα και δουλειά, αυτό για σένα λέει πως είναι πλεόν καλύτερος και θα επρεπε ο κοσμος τότε "σωστα πλεον" να ενδιαφερθεί για αυτόν?
Τότε ας πάρουμε αντίστοιχα εσένα, ας σε καταστρέψουμε οικονομικά για χάρη κάποιου πειράματος και ας σε πετάξουμε στην άκρη καθότι, ότι είχες κάποτε σαν άνθρωπος και θεωρούσες πως "δικαιούσαι" να εχεις φίλους/σχεση κλπ, πλέον έχουν χαθεί μαζί με τα λεφτά και την εμφάνιση σου.
Στενόμυαλες απόψεις απο ανθρώπους που μάλλον ζουν σε μια φούσκα που κληρονόμησαν, επέτρεψε μου να πω.
11-09-2013, 19:46 #102
Tomhet μηπως τελικα σε εχω παρεξηγησει??? εννοειται οτι η λογικη της Θεοφανιας ειναι οχι απλα στενομυαλη αλλα ρατσιστικη, καθως και ο τροπος της ηταν απαραδεκτος...εναν ανθρωπο δεν τον θελουμε και τον αγαπαμε αναλογως της δουλειας του ή των κιλων του ή αν μιζεριαζει οταν τα πραγματα δεν του πανε καλα, που ειναι και φυσιολογικο και ανθρωπινο! Αλλα η Θεοφανια προφανως ειναι η κυρια τελεια, που θεωρει οτι καποιος που ειναι στα τριαντα και λεει οτι αντιμετωπιζει οικονομικα προβληματα στο σπιτι του, ειναι τεμπελης και καθεται και το ξυνει ολη μερα ενω δεν παιρνει τη χ.ε να μοιραζει διαφημιστικα ( εκτος πραγματικοτητας η γυναικα)
Δεν μπηκα καν στον κοπο να σχολιασω την απαντηση της Θεοφανιας ( καθως δεν ασχολουμαι με χοντροπετσους) αλλα με το ποστ σου με εξεφρασες αυτη τη φορα ,ειδικα οι τελευταιες γραμμες ...
Γιαννη δεν χρειαζεται να κατηγορεις τον εαυτο σου, αυτο δεν σε βοηθαει. Ολοι κανουμε λαθη, ολοι χρειαζοματε το χρονο μας να αναθεωρησουμε. προσωπικα καταλαβαινω αυτη την αναγκη για επικοινωνια που λες αλλα ειναι δυσερευτη, δεν εχω να προτεινω κατι απλα σου απανταω μονο και μονο για να δεις οτι δεν εισαι ο μονος που νιωθει ετσι.
Τomhet το να μην περιμενει βοηθεια απο κανεναν το ειπα γιατι οπως βλεπεις κυκλοφορουν παρα πολλοι με το σκεπτικο τυπου Θ...
11-09-2013, 22:10 #103
Μην τους κες ρε συ.
XA0XA0AX0AX0AX0AX0AX0AX0AX0AX0XA0AX00AX
Και δυστυχώς,πρέπει να σου πω κάτι.
Δες λίγο κάτω από την επιφάνεια όσων λέει η Theo.
Δεν ξέρω τι έχει πει γενικά αλλου,αλλα ναι έχει δίκιο.
Όταν κάποιος,άσχετος εμφάνισης και οικονομικής κατάστασης,παρατάει των εαυτό του στην μιζέρια,ναι βρωμάει στην κοινωνία...
Γιατί ο ίδιος "υπέρβαρος",φτωχός,κλπ άνθρωπος αν δεν τα παράταγε και συνέχιζε την προσπάθεια,κάπου κάτι θα κατάφερνε.
Οι περισσότεροι μίζεροι είναι ρε παιδιά,είτε όμορφοι,είτε άσχημοι,είτε πλούσιοι,είτε φτωχοί.
Το μονο που μένει είναι αυτή η γαμημένη προσπάθεια που κάνουμε καθημερινά να ανεχτούμε το περιβάλλον και των εαυτό μας.
Δεν yoarxei κάτι άλλο.
11-09-2013, 22:21 #104
11-09-2013, 22:54 #105
Αυτά που λέει η Θεοφανία θεωρώ πως έχουν μόνο επιφάνεια και τίποτε άλλο.
Η προσπάθεια που κάνει κατόπιν εορτής να φανούν τα λόγια της σαν tough love δεν με πείθουν επίσης. Ούτε ο Γιάννης αλλά ούτε και εγώ έχουμε σταματήσει την προσπάθεια...απόδειξη του Γιάννη είναι οτι προσπαθεί να κοινονοικοποιηθεί έστω και μέσα απο το φορουμ εδώ. Συνεχίζει την προσπάθεια. Το να του λέει κάποιος "χασε τα κιλά γιατί η αλήθεια είναι πως ούτε εσύ θα κοίταγες κάποια χοντρή" δεν βοηθάει σε τίποτα. Δηλαδή τους χοντρούς τους βγάζουμε απο το χάρτη μονο και μονο επειδή είναι χοντροί? Το θεωρώ όπως είπα αφάνταστα στενόμυαλο. Ο κάθε άνθρωπος έχει τα θετικά και τα αρνητικά του και η Θεοφανία αντί να ασχοληθεί με τα θετικά του και να τον βοηθήσει, ασχολείται με τα αρνητικά του.
Είπε κανείς οτι είναι ηλίθιος και οτι δεν ξέρει τι λάθη έχει κάνει? γιατί ασχολούνται όλοι με το τι λάθη έχει κάνει? Αν δεν ήξερε οτι έχει κάνει λάθη τότε δε θα τα ανέφερε γιατι δεν θα πήγαινε το μυαλό του εκεί...Ξέρει τι λάθη έχει κάνει και βρίσκεται εδώ γιατι προσπαθεί να προχωρήσει.
Δεν θεωρώ πως είναι ιδιαίτερα εποικοδομητικό το να σου λέει κάποιος οτι έχει ανάγκη απο επικοινωνία, γιατί την έχει χάσει απο τη ζωή του (για τον οποιονδήποτε λόγο-λάθος εχει κάνει στη ζωή του) και να του λες "χασε κιλά και βρες μια δουλειά γιατί έτσι δεν θα ασχοληθεί κανείς μαζί σου".
Όποιος δεν είναι στενόμυαλος μια χαρά θα ασχοληθεί μαζί του γιατί όλοι έχουν αρνητικά αλλά όλοι έχουν και θετικά.
Και επειδή μου αρέσουν τα ακραία παραδείγματα πες οτι ο Γιάννης και ο κάθε Γιάννης είναι ο επόμενος bukowski λοιπόν. Πες οτι μπαίνει εδώ και μας λέει οτι η ζωή του είναι σκατά, οτι η καλύτερη δουλειά που έχει κάνει στη ζωή του είναι οδοκαθαριστής οτι μπεκροπίνει, οτι ειναι κυνικός, οτι τρώει πολύ, οτι, οτι οτι...κανείς λοιπόν δεν θα έπρεπε να ασχοληθεί μαζί του γιατί είναι ρεμάλι. Καλή φάση, αλλά εγώ θα ντρεπόμουν να είχα αποκλείσει αυτόν τον άνθρωπο μόνο και μόνο γιατί στάθηκα αποκλειστικά στα αρνητικά του.
Οπότε αν πχ μας έλεγε κάποιος οτι είναι άσχημος...έτσι απλα...είναι άσχημη η φάτσα του... Θα του λέγαμε "μην τα παρατας...πήγαινε κάνε πλαστική γιατί έτσι όπως είσαι ποιος θα ασχοληθεί μαζί σου?" ?Last edited by Tomhet; 11-09-2013 at 23:09.