Πιστεύετε πως ο καθένας μας παίρνει αυτό που του αξίζει; - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 10 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 146
    Quote Originally Posted by smigol View Post
    Από προκλητικότητα και ανηθικότητα άλλο τίποτα....οk.... συμφωνώ....αλλά μήπως και οι προκλητικοί και οι ανήθικοι στο τέλος δεν θα πάρουν αυτό που τους αξίζει;

Δεν αποκλείεται να το πάρουν, χωρίς βέβαια να τους αξίζει, για το λόγο ότι τετοιοι άνθρωποι είναι αδίστακτοι, δόλιοι και δεν διστάζουν να πατουν επί πτωμάτων. Κι αμα το παρουν στα χερια (δουλεια, αξιωμα, λεφτα, περιουσία, κι οτιδηποτε περναει απ το μυαλο σας) το χειριζονται όχι με την αξία και την ικανότητα αλλά με την επιβολή και την εξαπάτηση.
    γιάννης

Senior Member
    Quote Originally Posted by smigol View Post
    Από προκλητικότητα και ανηθικότητα άλλο τίποτα....οk.... συμφωνώ....αλλά μήπως και οι προκλητικοί και οι ανήθικοι στο τέλος δεν θα πάρουν αυτό που τους αξίζει;
    Ποιο ειναι το "τελος"? :P
    Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο οπότε και δεν στέκει και γενικά αυτό σαν λογική. Εκτος αν θες να πεις οτι αν σε χτυπήσω (ετσι, γιατί δεν μου άρεσε η φάτσα σου) θα πάω στην κόλαση και θα περάσω μια αιωνιότητα σε καζάνια να βράζω...σε αυτή την περίπτωση ναι, θα έπρεπε να ειμαι πιο προσεκτικός.
    Αλλά επειδή δεν ισχύει κάτι τέτοιο οι άνθρωποι βάζουμε το ΤΩΡΑ πάνω απο το ΑΥΡΙΟ. Στο κάτω κάτω θα έχουμε πάντα κάποιον δίπλα μας μετά να μας πει "ελα μωρε....όλοι κάνουμε λάθη... γουτσουγουτσου, παμε παρακάτω, ξεχνα το τωρα, οτι έγινε έγινε" σωστά?
    Δεν υπάρχει "τιμωρία" ούτε για την ανηθικότητα ούτε για την προκλητικότητα όπως την αναφέρεις... Όλα αυτά τα καλύπτουμε πολύ εύκολα μέσα στο κλίμα του "ζω την ζωή μου".
    Σου ακούγονται πολύ ακραία όλα αυτά?
    Να σου πω κάτι πιο ρεαλιστικό...
    Πες οτι εγώ είχα σχέση με κάποια για 10 χρόνια...πες οτι δεν την απάτησα ποτέ, και πες οτι εκείνη κάποια στιγμή έκανε το ατόπημα ...μια στιγμή λάθους για να ικανοποιήσει κάποια φαντασίωση ή οτιδήποτε άλλο θες να πεις.
    Τι κάνουμε μετά? εκείνη πχ πρόδωσε την εμπιστοσύνη και την αγάπη που της είχα, εγώ την χωρίζω γιατί δεν μπορώ να το συγχωρήσω και εκείνη συνεχίζει την ζωή της. Εγώ πχ πηδάω απο το σούνιο πληγωμένος και εκείνη μετά απο ένα χρόνο είναι παντρεμένη ευτυχισμένη με το καινούριο της αμόρε. Μη ρεαλιστικό? οκ βγάλε αυτό με το σούνιο και νομίζω οτι ειναι καθημερινή ιστορία. :P

Senior Member
    Δεν είναι παντα σιγουρο ότι οσοι μας εξαπατουν και μας πληγωνουν θα είναι μια χαρα και οκ στη ζωη τους μετεπειτα! Ετσι θεωρούμε εμεις λογω του αισθήματος αδικιας νομιζω που μας κατακλυζει. Και εμενα ο πρωην μου όταν αλλαξε προσωπο μεσα μια ωρα και με χωρισε μου ειπε ακριβως αυτό ότι η "ζωη συνεχιζεται". Πολύ πρωτοτυπο και μεγαλοφυες μονος του το σκεφτηκε? Το ότι συνεχιζεται συνεχιζεται δεν αμφιβαλλω το πως συνεχιζεται όμως αυτό θα το γνωριζει κανενας!

Θα σου πω Tοmhet ένα παράδειγμα το 2009 που το εχω ξαναναφερει, πηγα να κανω την πρακτικη μου και να μην τα πολυλογω επεσα σε μια κακιασμενη γυναικα η οποια με τη συμπεριφορα της με εξαναγκασε να φυγω από τον πρωτο μηνα και μαλιστα μετα πηρε και στο πανεπιστημιο να με κατηγορησει από πανω ότι δεν παω νομιζοντας ότι εγω δεν θα εχω ενημερωσει τη σχολη! Σημερα αυτό το ατομο βρισκεται σε διαθεσιμοτητα και παει για απολυση! πιστευω στη θεια δικη αργα η γρηγορα...Και αν μου πειτε ότι είναι θεμα τυχης και παλι ασχέτως από που προεκυψε, επαθε αυτό που επρεπε και δεν της ηρθαν τα πραγματα οπως τα υπολογιζε.
    Κουραστηκα να σκέφτομαι ότι εμενα θα μου ερχονται όλα αναποδα και στους αλλους ροδινα επειδή ετσι θελουν να με πεισουν με τη λαμογια και την κακια τους! Όχι θα προσπαθησω να είμαι αισιοδοξη και ολους αυτους να τους γραψω στα παλια μου τα παπούτσια.

Senior Member
    Δεν είπα οτι όποιος εξαπατεί πηγαίνει στον "παράδεισο"....
    Απλά είπα οτι σίγουρα δεν πάει στην "κόλαση" ...δεν υπάρχει τιμωρία, δίκη κλπκλπκλπ.... ειναι τυχαίο.
    Μπορεί να σε βρίσω και αύριο να με χτυπήσει αυτοκίνητο, μπορεί να σε βρίσω και να αύριο να γνωρίσω τον έρωτα της ζωή μου και να ζήσω μέχρι τα 99 μου ευτυχισμένος με το jack pot στο lotto που θα έχω κερδίσει την παραεπόμενη μέρα....τυχαίο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Tomhet View Post
    Δεν είπα οτι όποιος εξαπατεί πηγαίνει στον "παράδεισο"....
    Απλά είπα οτι σίγουρα δεν πάει στην "κόλαση" ...δεν υπάρχει τιμωρία, δίκη κλπκλπκλπ.... ειναι τυχαίο.
    Μπορεί να σε βρίσω και αύριο να με χτυπήσει αυτοκίνητο, μπορεί να σε βρίσω και να αύριο να γνωρίσω τον έρωτα της ζωή μου και να ζήσω μέχρι τα 99 μου ευτυχισμένος με το jack pot στο lotto που θα έχω κερδίσει την παραεπόμενη μέρα....τυχαίο.
    Ειτε τυχαιο ειτε οχι, το αποτέλεσμα ενός τυχαιου γεγονότος εχει σημασια και δεν αλλαζει ειτε καλο ειτε κακο!!!!
    Τι λες βρε συ? Σιγουρα κιολας????!!!! Σε επεισαν τοσο ευκολα ότι με τη λαμογια και την κακια τους ελεγχουν και τον παραγοντα τυχη και ότι διαμορφωνουν παντα και ολες τις καταστασεις υπερ τους?
    Οσες πιθανότητες εχουν για καλη τυχη εχουν και για κακη, το μελλον του κανεις δεν το γνωριζει Tomhet!
    Last edited by unlucky; 25-11-2013 at 15:33.

Quote Originally Posted by unlucky View Post
    Δεν είναι παντα σιγουρο ότι οσοι μας εξαπατουν και μας πληγωνουν θα είναι μια χαρα και οκ στη ζωη τους μετεπειτα! Ετσι θεωρούμε εμεις λογω του αισθήματος αδικιας νομιζω που μας κατακλυζει....
    Θα σου πω Tοmhet ένα παράδειγμα το 2009 που το εχω ξαναναφερει, πηγα να κανω την πρακτικη μου και να μην τα πολυλογω επεσα σε μια κακιασμενη γυναικα η οποια με τη συμπεριφορα της με εξαναγκασε να φυγω από τον πρωτο μηνα και μαλιστα μετα πηρε και στο πανεπιστημιο να με κατηγορησει από πανω ότι δεν παω νομιζοντας ότι εγω δεν θα εχω ενημερωσει τη σχολη! Σημερα αυτό το ατομο βρισκεται σε διαθεσιμοτητα και παει για απολυση! πιστευω στη θεια δικη αργα η γρηγορα...Και αν μου πειτε ότι είναι θεμα τυχης και παλι ασχέτως από που προεκυψε, επαθε αυτό που επρεπε και δεν της ηρθαν τα πραγματα οπως τα υπολογιζε.
    Κουραστηκα να σκέφτομαι ότι εμενα θα μου ερχονται όλα αναποδα και στους αλλους ροδινα επειδή ετσι θελουν να με πεισουν με τη λαμογια και την κακια τους! .
    Θα συμφωνησω μαζι σου ότι αυτοι που εξαπατουν και πληγωνουν, πληρωνουν αργά ή γρήγορα, σαν θεια δίκη. Το διαπιστωνεις αμα δεις τη συνεχεια της ζωης τους, έστω μακροχρόνια. Θα δεις να συμβαινουν τετοια περιστατικα στη ζωη τους που σε κανουν να πιστευεις ότι τιμωρήθηκαν γι αυτα που εκαναν, χωρις κατ' αναγκη να ναι με το ίδιο ακριβως νόμισμα. Εχω δει διαφορες καταστασεις γι αυτο συμφωνω μαζι σου. Το ζητημα ειναι το ότι η ζημια που σου κανει καποιος δεν σβηνει ευκολα, μπορει να κουβαλας τις συνεπειες της μια ζωη όσα κι αν στο μεταξυ του εχουν συμβει. Διοτι ειναι οι τραυματικες εμπειριες και τα δυσαρεστα που ριζωνουν βαθια μεσα μας.
    γιάννης

Senior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Θα συμφωνησω μαζι σου ότι αυτοι που εξαπατουν και πληγωνουν, πληρωνουν αργά ή γρήγορα, σαν θεια δίκη. Το διαπιστωνεις αμα δεις τη συνεχεια της ζωης τους, έστω μακροχρόνια. Θα δεις να συμβαινουν τετοια περιστατικα στη ζωη τους που σε κανουν να πιστευεις ότι τιμωρήθηκαν γι αυτα που εκαναν, χωρις κατ' αναγκη να ναι με το ίδιο ακριβως νόμισμα. Εχω δει διαφορες καταστασεις γι αυτο συμφωνω μαζι σου. Το ζητημα ειναι το ότι η ζημια που σου κανει καποιος δεν σβηνει ευκολα, μπορει να κουβαλας τις συνεπειες της μια ζωη όσα κι αν στο μεταξυ του εχουν συμβει. Διοτι ειναι οι τραυματικες εμπειριες και τα δυσαρεστα που ριζωνουν βαθια μεσα μας.
    Ακριβως αυτό που εγραψες ιωαννη στο τελος του κειμενου σου είναι το σκληρο τιμημα, αλλα αν κανεις προσπαθεια και με δυναμη χαρακτήρα θελω να πιστευω ότι ξεχνας με τον καιρο και ειδικα αν δεν τα καταφερουν να σε λυγισουν και σου συμβουν καταστασεις στη ζωη που συγκρινοντας τες με το κακο παρελθον καταληξεις να λες κοιτα τι πηγα να παθω και κάθε εμποδιο για καλο! Τους ριχνεις μια μουντζα και δεν σου λενε και κατι σαν ατομα πλεον, εκτος του ότι εχεις δει το αληθινο τους προσωπο και όχι αυτό που προσποιούνται στα υποψηφια θυματα τους.
    Ειτε το αντιλαμβανεται κανεις ως θεια δικη ειτε ως τυχαιο γεγονος εμενα δεν μπορουν να με πεισουν πια, καποιοι παλιοχαρακτηρες ότι εχουν το προνομιο της καλης τυχης και το δικαιωμα να φερονται π.χ σε εμενα σαν σκουπιδι και ότι παντα εκεινοι θα διαθετουν το "κοκκαλακι της νυχτερίδας" κανοντας ότι γουσταρουν εισβαρος των υπολοιπων. Η αναισθησια τους και ο παλιοχαρακτηρας τους δεν τους εγγυάται καποια προφυλαξη από τυχον δυσκολιες, εμποδια κτλ στο παρον ή στο μελλον.

Senior Member
    Ας μου επιτρεψετε να πω κ την γνωμη μ . Εχουμε μεσα μας εναν φοβερ δικαστη , το υποσυνειδητο , που ομως δυσυχως δεν δικαζει συμφωνα με το σωστο κ το δικαιο , αλλα συμφωνα με το χαρακτηρα του καθενος . Το υποσυνειδητο , ο ' αγνωστος φιλος ' της Ινδικης φιλοσοφιας , μπορει να γινει ο σκληροτερος εχθρος μας κ διωκτης μας , οταν ο φοβος , οδισταγμος , οι τυψεις που γεννιουνται απο αρχες ριζωμενες μεσα μας , ανοιξουν τις πορτες του μυστηριου κ το αφησουν να πεσει μα ολη τ τη δυναμη πανω μας . Οσοι δεν εχουν αυτα τα συναισθηματα παραμενουν ανικητοι . Γι αυτο πολλοι κακουργοι η ανθρωποι που χαιρονται οταν βλεπουν το κακο , δεν υφιστανται τις συνεπειες των πραξεων τους -σαν τα αλλα ατομα . Ο ταν αυτοι κανουν το κακο η πορτα το υποσυνειδητου μενει κλειστη . Τυψεις , φοβοι , δισταγμοι δεν υπαρχουν . Μην υποτιμαμε κ την επιδραση της θρησκειας ,, την επιδραση του περιβαλλοντος , τον πολιτισμο κ τις αρχες της δικαιοσυνης που αναπτυσσονται σε καθε ατομο . Οι τυψεις ελευθερωνουν τον κρυμμενο τιμωρο , κ εμεις οι ιδιοι θα τιμωρησουμε τον εαυτο μας .

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Ας μου επιτρεψετε να πω κ την γνωμη μ . Εχουμε μεσα μας εναν φοβερ δικαστη , το υποσυνειδητο , που ομως δυσυχως δεν δικαζει συμφωνα με το σωστο κ το δικαιο , αλλα συμφωνα με το χαρακτηρα του καθενος . Το υποσυνειδητο , ο ' αγνωστος φιλος ' της Ινδικης φιλοσοφιας , μπορει να γινει ο σκληροτερος εχθρος μας κ διωκτης μας , οταν ο φοβος , οδισταγμος , οι τυψεις που γεννιουνται απο αρχες ριζωμενες μεσα μας , ανοιξουν τις πορτες του μυστηριου κ το αφησουν να πεσει μα ολη τ τη δυναμη πανω μας . Οσοι δεν εχουν αυτα τα συναισθηματα παραμενουν ανικητοι . Γι αυτο πολλοι κακουργοι η ανθρωποι που χαιρονται οταν βλεπουν το κακο , δεν υφιστανται τις συνεπειες των πραξεων τους -σαν τα αλλα ατομα . Ο ταν αυτοι κανουν το κακο η πορτα το υποσυνειδητου μενει κλειστη . Τυψεις , φοβοι , δισταγμοι δεν υπαρχουν . Μην υποτιμαμε κ την επιδραση της θρησκειας ,, την επιδραση του περιβαλλοντος , τον πολιτισμο κ τις αρχες της δικαιοσυνης που αναπτυσσονται σε καθε ατομο . Οι τυψεις ελευθερωνουν τον κρυμμενο τιμωρο , κ εμεις οι ιδιοι θα τιμωρησουμε τον εαυτο μας .
    Εννοείται ότι δεν εχουν τυψεις οσοι προκαλουν ασχημα πραγματα συνειδητα στους γυρω τους! Άλλο αυτό και άλλο ομως όταν συμβει σε αυτους κατι ασχημο παραμενουν ανικητοι όπως λες! Ισα ισα τοτε "τα χανουν" γιατι ειχαν την ψευδαισθηση ότι δεν θα παθουν τιποτα και ποτε! Και μπορει να ζησουν και κεινοι την προδοσια από ανθρώπους που περιμεναν, τοτε θελω να τους δω τους ανικητους

Senior Member
    Σε συνεχεια της παραγραφου μ #68 , η εξηγηση γιατι οι κακουργοι κ οχι μονον , μενουν ατιμωρητοι η δεν υφιστανται τις συνεπειες των πραξεων τους , ειναι μια προστατευτικη κ αδιαπεραστη ασπιδα , που ειναι ικανη να προφυλασσει απο ψυχικες κ μηχανικες επιδρασεις , η ασπιδα αυτη λεγεται ψυχικη δυναμη , η οποια παρατηρειται σε ατομα ψυχρα , αποφασιστικα , ασυγκινητα κ που εχουν αυτοπεποιθηση , Απο την αλλη , η ελλειψη της παρατηρειται σε ατομα ευσυγκινητα , διστακτικα , απαισιοδοξα , ανικανα για μεγαλες αποφασεις η πραξεις .

unlucky , δεν υποστηριζω τους κακουργους ( ! ) απλως αναπτυσσω την θεωρια μου.

Senior Member
    Σε συνεχεια της παραγραφου μ #68 , η εξηγηση γιατι οι κακουργοι κ οχι μονον , μενουν ατιμωρητοι η δεν υφιστανται τις συνεπειες των πραξεων τους , ειναι μια προστατευτικη κ αδιαπεραστη ασπιδα , που ειναι ικανη να προφυλασσει απο ψυχικες κ μηχανικες επιδρασεις , η ασπιδα αυτη λεγεται ψυχικη δυναμη , η οποια παρατηρειται σε ατομα ψυχρα , αποφασιστικα , ασυγκινητα κ που εχουν αυτοπεποιθηση , Απο την αλλη , η ελλειψη της παρατηρειται σε ατομα ευσυγκινητα , διστακτικα , απαισιοδοξα , ανικανα για μεγαλες αποφασεις η πραξεις .

unlucky , δεν υποστηριζω τους κακουργους ( ! ) απλως αναπτυσσω την θεωρια μου.
    Εχω κατηγορηθεί ότι είμαι απολυτη σε καποια πραγματα. Δεν είναι απολυτο να πιστευετε ότι οι κακες πραξεις δεν τιμωρούνται ποτε? Είναι σαν να αποδεχεσαι παθητικα την επιβολή της δυναμης του αλλου πανω σου?
    Ποια ασπιδα βρε mac ? σιγα μην κάθονται να φιλοσοφησουν τοσο τις πραξεις τους! την παρτη τους υπολογιζουν μονο, αναίσθητα ατομα είναι, πετρες, ουτε τη χαρα νιωθουν ουτε τη λυπη, νεκροι οργανισμοί! Με το να βλαπτουν τους αλλους μονο "γεμιζουν" τις ανασφάλειες τους και τα κομπλεξ τους
    Οι "κακοι" εχουν περισσοτερες ανασφάλειες, ανικανοτητα και απαισιοδοξια από τους ευσυγκινητους και διστακτικούς, απλως εχουν μαθει να τα κρυβουν και μα μην δειχνουν ποτε στους αλλους τις αδυναμίες τους!

Senior Member
    unlucky , μια θεωρια παραθετω , αυτο δεν σημαινει οτι ειναι και σωστη . Δεν αναφερα τιποτα για φιλοσοφια , κ δεν κανω τον δικαστη κ τον κριτη των ' κακων ' Οπως ειπε ο Τσεχωφ ' οταν δειχνω αλογοκλεφτες , δεν εννοω οτι ειναι κακο να κλεβεις αλογα . Αυτο ειναι δουλεια των δικαστων κ οχι δικια μου ' ..
    Last edited by Macgyver; 27-11-2013 at 12:26.

Senior Member
    unlucky , μια θεωρια αναπτυσσω , αυτο δεν σημαινει οτι ειναι και σωστη . Δεν αναφερα τιποτα για φιλοσοφια , κ δεν κανω τον δικαστη κ τον κριτη των ' κακων ' Οπως ειπε ο Τσεχωφ ' οταν δειχνω αλογοκλεφτες , δεν εννοω οτι ειναι κακο να κλεβεις αλογα . Αυτο ειναι δουλεια των δικαστων κ οχι δικια μου ' ..
    δεν σε κατηγορησα Mac...ο καθενας εχει τη δικη του προσεγγιση στα θεματα...απλα δε μου αρεσει το σκεπτικο ότι η ασυδοσια αυτων που μας οδηγουν σε ηττοπαθεια ότι δεν αξίζουμε, στο τελος θα περνανε καλα ασχέτως αν μας εκαναν κατι κακο...Ο ιωαννης παραπανω νομιζω ότι καταλαβε τι θελω να πω. Και γω εχω πεσει στην παγιδα αυτή της ηττοπαθειας και της αναξιότητας και είναι καταστροφικο και λαθος...Δεν το ξερεις πως περνα ή πως θα περνα καποιος που σε πειραξε και σου φερθηκε ασχημα..Με αυτό τον τροπο θα φτασεις στο σημειο σταδιακα να μην σε νοιαζει αν ζει ή αν πεθαινει

Senior Member
    Unlucky , το ξερω οτι δεν με κατηγορεις , κουβεντα κανουμε. Η ηττοπαθεια ειναι επιλογη , κανεις δεν μπορει να σου την επιβαλλει . Στις δυο τελευταιες γραμμες δεν καταλαβαινω τι εννοεις
    Last edited by Macgyver; 25-11-2013 at 21:29.

Banned
    Quote Originally Posted by nick cave View Post
    Συγγνώμη σας εύχομαι που μπαίνω σφήνα ως αυτόκλητος υπερασπιστής της Ψυχολογίας, αλλά, συμφορουμίστα και φίλε Ιωάννη, το δεύτερο είναι προϋπόθεση του πρώτου. Δηλαδή, αν δεν αποδεχτεί κάποιος τον εαυτό του και δεν τον αγαπήσει γι αυτό που είναι, δε μπορεί να αλλάξει, να προχωρήσει παρακάτω και να πετύχει αυτά που θέλει. Δεν έχει νόημα να επιδιώξουμε να γίνουμε κάτι που δεν είμσστε για να ξεφύγουμε από αυτό που είμαστε. Μόνον εαν αποδεχτούμε και αγαπήσουμε αυτό που είμαστε μπορούμε να χτίσουμε επάνω σε αυτό, αφαιρώντας καιι προσθέτοντας πράγματα, επιλέγοντας και απορρίπτοντας δρόμους. Η Ψυχολογία επομένως δεν επιλέγει το δεύτερο σαν αναγκαστικό υποκατάστατο του πρώτου, αλλά εδραιώνει το πρώτο για να χτισει επάνω του το δεύτερο.

Μαρίνα, σου επιστρέφω τη μπάλα...:)
    Και φυσικά θα συμφωνήσω, ότι πρώτα χρειάζεται να γνωρίσουμε - αναγνωρίσουμε και αποδεχτούμε όσα είμαστε.
    Για να το συνδέσω με το θέμα περί 'αξίας', νομίζω πως συχνά συγκρίνουμε τους άλλους με τον ιδανικό μας εαυτό (όχι με τον εαυτό που πράγματι είμαστε) και γι' αυτό τα συμπεράσματα μας είναι εσφαλμένα.

Page 5 of 10 FirstFirst ... 34567 ... LastLast