Results 121 to 135 of 165
Thread: Απέραντο άγχος, η ζωή μου...
-
29-11-2013, 12:06 #121
Δεν είσαι γυναίκα οπότε είναι λογικό να μην καταλαβαίνεις αυτό που λέω...
Η ανεξαρτησία δεν είναι μόνο στα περισσότερα λεφτά, είναι τρόπος ζωής, άλλο σύστημα αξιών.
Κακά τα ψέμματα, η ανεξαρτησία τρομάζει τους άντρες. Όχι όλους, τους περισσότερους! Γιατί έτσι τους έχουν μεγαλώσει οι μαμάδες τους, γιατί έτσι επιβεβαιώνουν τον ανδρισμό τους, γιατί έτσι νιώθουν δυνατοί. Ειναι και ο κοινωνικός ανταγωνισμός. Δεν λέω για σένα, εσύ μπορεί να διαφέρεις, δεν σε ξέρω, θεωρητικά μιλάω.
Αν προσέξεις, θα το δεις στα λεγόμενα των περισσότερων εδώ μέσα, όχι απλά φόβο αλλά τρόμο μπροστά στο διαφορετικό, σε μια ελεύθερη επιλογή, στην ανεξαρτησία, στο να διεκδικείς αυτό που θεωρείς ότι σου αξίζει. Δεν μπαίνει μια γυναίκα στο καλούπι της ανδρικής σκέψης? δεν είναι κατώτερη? δεν κάθεται στο σπίτι να πλένει πιάτα, να έχει Το κορμί και μυαλό-μπάζο, να βλέπει λεφτά και να τρελαίνεται από τη χαρά της, να κάνει σεξ σαν τρελή και άμα λάχει ρίχνει και ένα κέρατο με τον κολλητό, έτσι για να παραπονιέται μετά ο άντρας της για το πόσο άπιστες και άκαρδες είναι όλες οι γυναίκες, τον πρόδωσε ενώ αυτή τον αγαπούσε και λοιπές μπαρούφες...
Και άμα τους πεις κάτι διαφορετικό, πάλι στην κατάκριση το ρίχνουν. Εύκολη λύση. Να σκεφθεί ο άλλος τί, πώς, γιατί? να κατανοήσει? να έρθει στη θέση του άλλου?
Ενσυναίσθηση μηδέν!
Υπενθυμίζω τα άπειρα τρολάκια σε αυτό το φόρουμ, αν σκεφθούμε τί φαίνεται από εδώ ότι πιστεύουν οι περισσότεροι άντρες για το γυναικείο φύλο, πρέπει να δέσουμε μια πέτρα στο λαιμό μας και να πάμε να πνιγούμε...
Από τότε που έγραψα αυτό το ποστ, έχω δεχθεί άπειρα μηνύματα ότι θέλουν να με γνωρίσουν, να στείλω φωτογραφίες, να τα λέμε κλπ προφίλ που ούτε καν συμμετέχουν εδώ. Είμαι σε ένα φόρουμ ψυχολογίας - υποτίθεται - και αντί να δέχομαι μηνύματα για συνέδρια, ομάδες, ομιλίες, ενημερώσεις για βιβλία - που δεν έχω δεχθεί ποτέ!!!! -, είναι σα να βρίσκομαι σε σάιτ γνωριμιών. Δηλαδή έλεος... Και όχι μόνο αυτό, όταν διατυπώνεις μια διαφορετική από το καλούπι άποψη, αμέσως να πέσουν να σε φάνε με αξιολογικές κρίσεις του αισχίστου είδους (χαχαχαχα από ψευδοπουτανισμό μέχρι γομάρι) . Τόση ανασφάλεια πια?????
Και με στενοχωρεί όταν βλέπω ότι δεν υπάρχει σεβασμός στην ελευθερία επιλογών του καθενός μας.
Εγώ δεν κατέκρινα ποτέ κανέναν επειδή είναι άνεργος, δεν βγάζει λεφτά, δεν έχει σπουδάσει ή παίρνει ναρκωτικά και είναι βουτηγμένος στο αλκοολ ή τον απάτησε η γκόμενα και κλαίγεται.
1-555 Confide, δεν με ξέρεις! οπότε μετρημένα τα λόγια σου για τον ποιόν μου, δεν σου έχω δώσει κανένα δικαίωμα για τέτοιους χαρακτηρισμούς. Αν δεν μπορείς να προσφέρεις κάτι θετικό σε ένα διάλογο, καλύτερα να μη μιλάς! Και όταν μιλάς, λείανε το λόγο σου, τουλάχιστον στα δικά μου threads. Δεν έχεις καταλάβει τίποτα. Καλύτερα να διαβάζεις προσεκτικά, να κατανοείς, αν έχεις απορίες-ρωτάς, και μετά εκθέτεις την άποψη σου.
Ειδικότερα, για να σου απαντήσω επί της ουσίας, δεν είπα ποτέ ότι δεν έχω κάνει σεξ ή ολοκληρωμένη σχέση, είπα ότι δεν έχω βρει έναν άντρα για σχέση με προοπτική, δηλαδή για γάμο και οικογένεια. Αλλο το ένα άλλο το άλλο, μην τα μπερδεύεις. Σεβαστή η άποψη σου περί πανσεξουαλισμού αλλά νομίζω ότι είναι πια ξεπερασμένη. Ακόμα και σύγχρονοι ψυχαναλυτές/ψυχιατροι έχουν μιλήσει για αυτό. Σε παραπέμπω στον Ματθαίο Γιωσαφάτ, ο οποίος έγραψε ένα υπέροχο βιβλίο στο οποίο διατυπώνει την άποψη ότι ο άνθρωπος είναι μονογαμικό όν.
Και όχι, δεν το αποφεύγω. Στην κοπέλα που με ρώτησε είπα ότι χτύπησε τρολάκι και δεν απαντώ επίτηδες γιατί μόλις είχα δεχθεί μερικά μηνυματάκια από προφίλ χωρίς καμιά συμμετοχή εδώ.
Σχετικά με τον τύπο που έβγαινα, όχι δεν το δέχομαι ότι λειτούργησα κακώς, ίσα ίσα έδωσα ευκαιρίες όπως έδωσε και αυτός, αλλά το γλυκό δεν έδεσε. Εννοείται ότι σκέφτομαι το παρακάτω, δεν ζω τη στιγμή, δεν με ενδιαφέρει να ζήσω τη στιγμή όπως εσύ το εννοείς, με ενδιαφέρει να έχω ηρεμία και να φτιάξω με τέτοιο τρόπο τις συνθήκες - όσο περνάει από το χέρι μου- που να διασφαλίσω αυτή την ηρεμία και τη σταθερότητα. Είναι και η ηλικία μου τέτοια, δεν είμαι 20 αλλά 35. Και όταν θες να κάνεις οικογένεια, νιώθεις την άμμο στην κλεψύδρα να λιγοστεύει και όλο να λιγοστεύει...
- 29-11-2013, 13:57 #122
Λένα, από πού βγαίνουν τα συμπεράσματά σου για τους άντρες? Αν είναι από προσωπική παρατήρηση, σκέψου μήπως κάνεις το σφάλμα της γενίκευσης. Αν είναι από κάποια έγκυρη κοινωνιολογική μελέτη, σε παρακαλώ να τη μοιραστείς μαζί μας. Αν είναι κάτι που άκουσες κάποτε από κάποιους, πέρασέ το από την κρησάρα της διαλεκτικής. Εύκολα υιοθετούμε αστήρικτες απόψεις που πλασάρονται έντεχνα από κάποιες "αυθεντίες" του τύπου τηλεοπτικής περσόνας, τις ανάγουμε σε αυτοεκπληρούμενες προφητείες και μετά χαιρόμαστε που επιβεβαιωθήκαμε.
Σε ενοχλεί να σε φλερτάρουν σε ένα σάιτ ψυχολογίας? Γιατί? Υπάρχόυν ειδικοί χώροι για φλερτ? Δε μπορεί κάποιος να φλερτάρει σε ένα γυμναστήριο, στο χώρο εργασίας, σε μιά κοινωνική συναναστροφή? Αν μου έλεγες οτι σε ενοχλεί το άκομψο και το αγενές φλερτ, θα το καταλάβαινα...
Οσο για το θέμα "μονογαμία έναντι πολυγαμίας", υπάρχουν απόψεις άκρως επιστημονικές τόσο υπέρ της μίας όσο και υπέρ της άλλης άποψης. Ξέρεις όμως, όταν πρόοκειται για προσωπικές επιλογές, δε χρειαζόμαστε επιστημονική πιστοποίηση. Ακούμε μόνο το μυαλό και την καρδιά μας...
29-11-2013, 14:01 #123
To thread πρέπει ν'αλλάξει τίτλο και να γίνει "Απέραντο άγχος...για αποκατάσταση" χαχχα, τι μας λέτε κυρία Λένα που θέλετε και να λειάνουμε το λόγο μας για εσάς. Δεν το έχω κάνει για κανέναν και σιγά μην το κάνω για μια γυναίκα θύμα της κοινωνίας.
Be warned. My shite detector is on high alert.
29-11-2013, 15:59 #124
Είναι και η ηλικία μου τέτοια, δεν είμαι 20 αλλά 35. Και όταν θες να κάνεις οικογένεια, νιώθεις την άμμο στην κλεψύδρα να λιγοστεύει και όλο να λιγοστεύει...
Αυτό που θέλω να πω...σταθερότητα κανεις δεν μπορεί να σου προσφέρει αν δεν της προσφέρεις εσύ στον εαυτό σου και να περνάς καλά μαζί του,το άγχος μόνο λάθος δρόμο μπορεί να σου δείξει και κατ'επέκταση λανθασμένες και επιπόλαιες πράξεις...!
Αλήθεια....πιστεύεις ότι άλλοι δεν το έχουν σκεφτεί αυτό που σκέφετσαι εσύ; Κάλλιο μόνος και ήσυχος παρά βεβιασμένες κινήσεις μόνο για το κοινωνικό θεαθήναι
Σε ενοχλεί να σε φλερτάρουν σε ένα σάιτ ψυχολογίας? Γιατί? Υπάρχόυν ειδικοί χώροι για φλερτ? Δε μπορεί κάποιος να φλερτάρει σε ένα γυμναστήριο, στο χώρο εργασίας, σε μιά κοινωνική συναναστροφή? Αν μου έλεγες οτι σε ενοχλεί το άκομψο και το αγενές φλερτ, θα το καταλάβαινα...
Οσο για το θέμα "μονογαμία έναντι πολυγαμίας", υπάρχουν απόψεις άκρως επιστημονικές τόσο υπέρ της μίας όσο και υπέρ της άλλης άποψης. Ξέρεις όμως, όταν πρόοκειται για προσωπικές επιλογές, δε χρειαζόμαστε επιστημονική πιστοποίηση. Ακούμε μόνο το μυαλό και την καρδιά μας...
Δεν θα γράψω περισσότερα πάνω σε δικό σου θέμα γιατί ήδη έχω ανοιχτεί πολύ,ελπίζω να μην προχώρησα και παραπάνω από όσο έπρεπε....εκτός και αν μου το ζητήσεις εσύ!
29-11-2013, 18:31 #125
Νick Cave,
διευκρίνησα ότι τα συμπεράσματα αυτά βγαίνουν από το φόρουμ που μας φιλοξενεί και μόνο, αν προσέξεις γράφω <<θα το δεις στα λεγόμενα των περισσότερων εδώ μέσα>>. Μιλάω για το φόρουμ εδώ, το ξαναλέω. Κάνε έναν κόπο και ρίξε μια ματιά σε όλα τα ποστς και τη θεματολογία του φόρουμ, δες και τις απαντήσεις των περισσοτέρων αντρών, τα τρολάκια, και θα καταλάβεις τί εννοώ... Λέω για τους περισσότερους, όχι όλους, υπάρχουν κάποιοι που διαφέρουν, ευτυχώς! αλλιώς ειδικά εγώ δεν θα βρισκόμουν εδώ.
Με ενοχλεί να μου στέλνουν μηνύματα άσχετα προφίλ, 2α, 3α, 4α ψευδοπρόφιλα... προφίλ, που ανοίχτηκαν πριν μια ώρα χωρίς καμία συμμετοχή ή προφίλ που ανοίχτηκαν 4-5 χρόνια πριν με μηδαμινή παρουσία. Δεν είπα ότι με ενοχλεί το φλερτ αλλά μια στοιχειώδη νοημοσύνη την έχω για να καταλάβω πότε κάποιος με δουλεύει και πότε όχι. Στους ελάχιστους άντρες που μου έστειλαν με τα κανονικά τους προφίλ απάντησα.
Συμφωνώ απόλυτα ότι στις προσωπικές επιλογές μας ακούμε μόνο το μυαλό και την καρδιά μας! αλλά το σχόλιο μου απευθυνόταν σε συγκεκριμένο μέλος που με κατακεραύνωσε με χαρακτηρισμούς πεζοδρομίου επειδή οι επιλογές μου είναι πιο μετρημένες σε σχέση με την κοσμοθεωρία του.
29-11-2013, 18:44 #126
χαχα τουλάχιστον από καλούς τρόπους το κυρία το εμπέδωσες!
Μιλάς επειδή δεν σε νοιάζει, αδιαφορείς για το ότι υπάρχουν σε αυτό το σύμπαν οργανισμοί που λειτουργούν διαφορετικά από τον δικό σου οργανισμό, με διαφορετικούς βιορυθμούς. ΟΚ! καιρός να μάθεις ότι δεν είσαι το κέντρο του σύμπαντος ... Αν είχες μια αδερφή ή μια σύζυγο που πάλευε για χρόνια να κάνει παιδί, ξημεροβραδιαζόταν στις εξωσωματικές και στις κλινικές, με τεράστιο οικονομικό και ψυχικό κόστος, τότε να έβλεπα τί θα έλεγες και αν θα είχες αυτό το θάρρος και την τόλμη στα λόγια...Ή αν ήσουν γυναίκα, έκανες τις εξετάσεις σου και σου έλεγε ο γιατρός 'έχεις τόσα χρόνια μπροστά σου να κάνεις παιδί, με 40% ποσοστό να αποβάλλεις, με αυτή τη θεραπεία που κοστίζει τόσο ή την άλλη θεραπεία που θα κάνει αυτό", τότε να έβλεπα αν θα μιλούσες έτσι...
Αλλά δεν ξέρεις το αύριο τί μαθήματα φέρνει... πόσοι άντρες δεν καταλήγουν υπογόνιμοι ή και στείροι από τα ναρκωτικά και το αλκοολ...
Γιατί η τσάμπα μαγκιά, οι ψευτοπαλικαρισμοί και τα μεγάλα λόγια είναι εύκολα... το να σέβεσαι τον εαυτό σου πρώτα από όλα είναι το πιο δύσκολο!
29-11-2013, 18:55 #127
Diana,
έτσι είναι, δεν το συζητώ καν. Εννοείται με τη λογική οδό. Δεν γίνεται αλλιώς. Μέχρι τα 30 το πίστευα ότι θα έβρισκα κάποιον της προκοπής για σπίτι και παιδιά. Τώρα, το θεωρώ τελείως απίθανο. Μόνο αν το δεις ορθολογιστικά, δηλαδή τί χαρακτήρας είναι, είναι βιώσιμος, συνεννοήσιμος, τί δουλειά κάνει, από τί οικογένεια είναι κλπ, προχωράς και, παρακαλα το Θεό να μην είναι κανένας μαμάκιας.
Δυστυχώς το επαναλαμβάνω δεν γίνεται αλλιώς. Το πρόβλημα είναι ότι μού πήρε χρόνια για να το συνειδητοποιήσω αυτό και ακόμα δεν το έχω εμπεδώσει...Αν το είχα εμπεδώσει, στα 30 νομίζω ότι θα μπορούσα να είχα προχωρήσει σε γάμο και τώρα να έχω τα παιδάκια μου. Τελικά ο γάμος είναι καθαρά θέμα λογικής σκέψης και πόσο νερό είσαι διατεθειμενος να βάλεις στο κρασί σου.
Συμφωνώ απόλυτα για τη σταθερότητα και για το κοινωνικό θεαθήναι, που λες.
29-11-2013, 19:15 #128
Η σχεση,η συμβιωση ενα ρισκο ειναι ετσι?Δεν υπαρχουν εγγυησεις..Ενταξει σιγουρα ολοι εχουμε καποια στανταρ κριτηρια για τον συντροφο που θελουμε στην ζωη μας,αλλα εγγυησεις δεν υπαρχουν ακομα και αν εχει την καλυτερη δουλεια,αν ειναι απο την καλυτερη οικογενεια κτλ.
Οσο το ψειριζεις (οχι εσυ γενικα μιλαω) αλλο τοσο μονη θα εισαι και ο στοχος σου η οικογενεια δλδ θα απομακρυνεται.
29-11-2013, 19:27 #129
Αυτό με το ψείρισμα, πες το και ξαναπές το. Δίκιο έχεις!
Μωρε για τη συμβίωση τώρα πια στα 35 μου λέω αυτό που έγραψε πιο πάνω η Ντιάνα, ότι δηλαδή να προλάβω να κάνω τα παιδάκια μου και μετά, αν τύχει στραβός και ανάποδος χαρακτήρας που δεν παλεύεται, χωρίζω.
Αλλά τότε μπαίνει στη μέση το οικονομικό, μπορώ να μεγαλώσω 1-2 παιδιά με τα λεφτά μου? κατάλαβες? είναι άλλο λούκι μετά...
Και εδώ μπλέκεται το άλλο πόστ μου με το διάβασμα...
29-11-2013, 19:31 #130
Καλα αυτο με το οικονομικο αστο..Πλεον ουτε μισο παιδι δεν μπορεις ζησεις..Αν εχεις μια καλη δουλεια και ενα καλουτσικο εισοδημα κατι γινεται.Δυσκολιες παντα θα υπαρχουν,αλλα εσυ βρισκεσαι ακομα στην επιθυμια μην πηγαινεις τοσο μακρια την βαλιτσα του τυπου "πως θα τα μεγαλωσω".
35 εισαι νεοτατη να μην αγχωνεσαι καθολου!
29-11-2013, 19:51 #131
Καλά ναι, έχεις δίκιο!
Δεν είναι μόνο το οικονομικό, πώς θα τα μεγαλώσεις, αλλά και το θέμα της υγείας... έχω ακούσει νέους γονείς να λένε ότι φοβούνται για την υγεία τους, γιατί αν πάθουν κάτι, δεν υπάρχει κανείς συγγενής να νοιαστεί για τα παιδιά τους. Εντάξει, είναι τεράστια ευθύνη!
29-11-2013, 19:55 #132
Aααα καλα εσυ ξεπερασες και εμενα στο αγχος!Λενα με δουλευεις?Σκεφτεσαι και το ενδεχομενο του τι θα γινει αν αποδημησεις (φτου φτου φτου) για τα παιδια που δεν εχεις κανει ακομα?
Χαλαρωσε λεμε...
29-11-2013, 20:03 #133
Δεν σε δουλεύω καθόλου.
Όλα μέσα στη ζωή είναι...αλλά οκ όλα με τη σειρά τους. Δεν αγχώνομαι για αυτό, ακόμα. Εγραψα τί έχω ακούσει να λένε γνωστοί μου, νέοι γονείς.
29-11-2013, 20:20 #134
Aπεραντο αγχος η ζωη σου..Ολοι οι γονεις εχουν το φοβο μην παθουν κατι αυτοι ή τα παιδια τους..Ειναι γονεις ομως!Καταλαβαινεις την διαφορα..
Επισης επειδη διαβασα το αρχικο μηνυμα του θεματος σου,οκ δεν εισαι σεξουαλικα ενεργη επειδη δεν εχεις συντροφο αυτη την περιοδο,αυτο μην σε κανει να νιωθεις ασχημα..
Ασχημα να ενιωθες αν για την γυναικεια επιβεβαιωση σου πηγαινες και δινοσουν απο εδω και απο εκει,ετσι για να μην σε πει παρθενα το ξεπαρθενιασμενο συστημα!
29-11-2013, 20:35 #135
Δεν με στενοχωρεί τόσο η έλλειψη συντρόφου, κάπου έχω συμβιβαστεί με αυτό, το έχω αποδεχθεί.
Με αυτά που βλέπω και ακούω καθημερινά, καλύτερα μόνη σαν το λεμόνι, να χαίρομαι την ελευθερία μου! Άνετα θα μπορούσα να ζήσω μόνη μου, με τη δουλειά μου, με τα βιβλία μου, τα ταξίδια μου, τις δραστηριότητες μου... δεν έχω αδέρφια, έχω μεγαλώσει μόνη μου οπότε για μενα είναι πολύ φυσιολογικό, αυτόματο.
Η δουλειά με πιέζει και με στενοχωρεί πάρα πολύ, και μετά η απουσία της προοπτικής για οικογένεια...