Results 76 to 87 of 87
-
07-08-2014, 22:35 #76
- still searching for the right place.....
Αερικο διαβασα με μεγαλο ενδιαφερον κ προσοχη οσα εγραψες. Μεχρι το σημειο οτι επαναλαμβανει τα λαθος προτυπα που εχει υιοθετησει απο την κατεστραμμενη της οικογενεια κ το οτι προβαινει στις επιλογες εκεινες που επιβεβαιωνουν τις εν λογω νοσηρες καταστασεις συμφωνω κ επαυξανω. Ομως απο το σημειο εκεινο που θεωρεις ως καταλυτικο παραγοντα την αγαπη, διαφωνω καθετως, αν η αγαπη αλλαζε τον κοσμο δεν θα υπηρχαν ουτε φυλακες παρα μονο ο Παραδεισος της Εδεμ.
Γνωμη μου, μπορει να ειναι κ εσφαλμενη, τον καθοριστικο ρολο παιζουν 2 στοιχεια σε εναν χαρακτηρα: ο αυτοσεβασμος κ η αξιοπρεπεια κ αυτα δεν ειναι ποτε επικτητα, η τα εχεις απο την κουνια σου η δεν τα αποκτας κ δεν τα μαθαινεις ποτε. Κ συγγνωμη για το ποσο σκληρο θα ακουστει, αλλα υπαρχουν ανθρωποι που την παρακμη κ τη ξεφτιλα τη γουσταρουν, εκει ανηκουν, ειναι επιλογη τους κ οφειλουμε να τη σεβαστουμε. Η κοπελα ειχε την επιλογη της αγαπης κ ομως την απερριψε, το παιδι τι να κανει να τη "σωσει" με το ζορι?
Κ παλι συγγνωμη, αλλα εχω γνωρισει πολλους που στα λογια θελουν να ξεκοψουν απο τις καριες/τις π.... που τους φλομωνουν στο ψεμα κ την εκμεταλλευση/τις καμμενες/τις κοκες/τις σκαρτες παρεες κ πολλες που θελουν να ξεφυγουν απο γκομενους που τις δερνουν/που τις εχουν στο φτυσιμο/ουσιες/αρρωστημενες δουλειες κλπ, ολοι κ ολες αυτα στη θεωρια, γιατι απο πραξεις τιποτα, ολο μια απο τα ιδια. Κ εχω 1 ελαττωμα, δεν ακουω λογια παρα μονο πραξεις κ επιλογες. Κοινη συνισταμενη ολων των παρσπανω ειναι οτι σε καποια φαση της ζωης τους διαλεγουν 1 καλο παιδι η κοπελα, διηγουνται καμποσες απο τις δακρυβρεκτες κ δυστυχισμενες ιστοριες κ βιωματα τους, τον/την χτυπανε στο φιλοτιμο κ στην εαυσθησια του/της κ του/της αποδιδουν το ρολο του σωτηρα. Κ ποιος πονοψυχος κ καλοκαρδος ανθρωπος μπορει να αρνηθει αυτο το ρολο? Κ ολα αυτα στη θεωρια. Γιατι στην πραξη δεν εκτιμανε τον ανθρωπο που εχουν, γιατι πολυ απλα δεν ειναι σε θεση να τον εκτιμησουν. Πως να εκτιμησει κανεις την αξια καποιου αν στερειται αυτοσεβασμου κ της αισθησης της αξιοπρεπειας? Στην παρακμη κ στις αρρωστημενες καταστασεις θα επιστρεψουν αργα η γρηγορα, γιατι πολυ απλα εκει ανηκουν κ αυτο ειναι το μονο επιπεδο κ ποιοτητα σχεσεων που ειναι σε θεση να διαχειριστουν. Δε λεω, καποιοι δεν το κανουν εσκεμμενα να κοροιδεψουν τον αλλο, κ οι ιδιοι αναζητανε για τον εαυτο τους την ψευδαισθηση οτι γυρνανε σελιδα. Οι επιλογες τους ομως αλλα δειχνουν κ κανεις δεν μπορει να "σωθει" με το ζορι. Καποιοι μαλιστα παρασυρουν κ το ετερο ημισυ σε θλιβερες καταδτασεις η το ετερο ημισυ καταληγει να χασει τη δικη του αξιοπρεπεια, αν εξακολουθησει να ανεχεται νοσηρες συμπεριφορες η συμπεριφορες που το προσβαλλουν.
Δε λεω οτι οσοι ξεκινησαν σε διαλυμενα σπιτια στερουνται αξιοπρεπειας. Αυτο η το 'χεις η δεν το'χεις ανεξαρτητως οικογενειακης προελευσης. Απλα αν δεν το εχεις δεν το αποκτας στην πορεια
Κ αν καποιος επιλεγει την παρακμη κ τις συμπεριφορες που δειχνουν ελλειψη σεβασμου απεναντι του δε σωζεται με το ζορι μεσω αγαπης. Απλα αυτη ειναι η επιλογη του, την εχει κανει με ελευθερη βουληση κ δεν μπορει να παρεμβει κανεις.
- 07-08-2014, 23:40 #77
- In this old house where every door is open
αυτον που θελει να φυγει απο μια σχεση/φιλια/whatever τον αφηνουμε να φυγει, δεν τον κυνηγαμε, δεν τον παρακαλαμε.
08-08-2014, 00:27 #78
Βασικα το πηρα αποφαση διαβαζοντας ολα σας τα τα μνμτα παιδια απο την αρχη, ξανα και ξανα, ισως και 5 φορες να τα διαβασα και αποφασισα πολυ απλα να δωσω ενα τελος τωρα. Ειμαι 100% σιγουρος τωρα ακουγοντας ασ πουμε και καποιον που υπερασπιζεται την πρωην. Με συγκινησε οντως αυτο που εγραψε το Αερικο, μπηκα λιγο στο μυαλο της πρωην, αλλα οπως πολυ σωστα λεει και η mariposa7 με το ζορι δεν "σωζεται" καποιος που δεν θελει. Και ναι η αγαπη απο εναν μονο δεν ειναι αρκετη. Θα το αφησω το πραγμα ετσι και οπως λεει η Soulight, αν ειναι να καταληξουμε μαζι αυριο μεθαυριο, θα καταληξουμε, αλλα οχι οτι θα ζω ελπιζοντας να γινει αυτο.
08-08-2014, 00:28 #79
Ευχαριστω mariposa7 και soulight, τα λετε πολυ καλα γενικα πιστευω και με ταρακουνατε για να συνελθω :)
08-08-2014, 01:24 #80
Μαριποζα....
ξεκίνα να γράφεις/τυπώνεις αφίσες!
Είναι όλα πέρα για πέρα αλήθεια!
Φυσικά και γω διαφωνώ με το οτι οι "διαλυμένες οικογένειες" φταίνε για τον τρόπο διαχείρισης.
Προέρχομαι απο μια τυπικά και ουσιαστικά "άρτια" οικογένεια και εχω πέσει σε λάθη τρομακτικά.
Απο μόνη της η οικογένεια ως θεσμός, απο το σημείο του γαλακτισμού που δεν ξεπερνιέται απο διάφορα,
είναι φυλακή για τον άνθρωπο (και δεν το λεω εγω....ο παππούς Φρόυντ το λέει και κανείς δεν τον αμφισβήτησε τουλάχιστον σ' αυτό).
Οι άνθρωποι απο τη στιγμή απογαλακτισμού και μετά, έχουμε τη δυνατότητα να εξελίξουμε τα μέσα μας.
Το τι κουβαλάει καθείς, το βρίσκει και αναλύει η ψυχοθεραπεία μέσω των επιστημόνων της. Δεν είναι αρμοδιότητα του συντρόφου.
Με το σύντροφό σου μοιράζεσαι πράγματα, γυμνώνεις την ψυχή σου και ναι κάποιες φορές τη θεραπεύεις, αλλά όχι με μορφή: ασθενούς-νοσηλευτή.
Ωραία τα δράματα ρε σεις
αλλά ο έρωτας είναι ή πρέπει να είναι χαρά και απόλαυση κατά μεγάλο βαθμό.
Αλλιώς...φασκελοκουκούλωστ� �!
Γιάννη όλα θα πάνε καλά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Δε μ' αρέσουν τα αισιόδοξα τσιτάτα που βαυκαλίζουν, αλλά οι μηχανισμοί που έχουμε για αναγέννηση και δημιουργία νέων όμορφων πραγμάτων, πάντα μα πάντα λειτουργούν μετά απο μια "μετωπική" όπως ενας χωρισμός.
Μη σε μέλλει.....30 χρονών είσαι, σίγουρα το έχεις ξαναπάθει....θυμήσου άλλες παρόμοιες φορές και θα έρθουν όλα κατ' ευχήν (αν και ήδη μια χαρά σκέφτεσαι....εν συγκρίσει με μένα σε χωρισμούς μου που εχω μασήσει απο πατώματα μέχρι σοφατεπί)
:D
08-08-2014, 02:47 #81
Λιλ , ξερεις γιατι σε 'παω ' ? , γιατι τα ποστ σου ειναι παντα συντομα , σαν τα δικα μου . Το λακωνιζειν εστι φιλοσοφειν .
Και συμφωνω απολυτως με την αποψη σου , και επαυξανω . ΠΟΤΕ δεν ριχνουμε την αξιοπρεπεια μας , ΠΟΤΕ δεν κυνηγαμε , και εξυπακουεται , ποτε δεν παρακαλαμε , και ποτε δεν γινομαστε φορτικοι/ ενοχλητικοι .
08-08-2014, 11:43 #82
Αγαπητέ Γιάννη. Πρόσφατα βρέθηκα σε μια παρόμοια κατάσταση. Από αυτά που διαβάζω πιστεύω ότι η κοπέλα ήθελε να χωρίσετε για τους λόγους της και βρήκε ως αφορμή όλα αυτα που σου είπε. Το καταλαβαίνω ότι έχεις πολλά ερωτηματικά και λογικό είναι. Εσύ εκανες αρκετή προσπαθεια και υποχωρήσεις. Οπως καταλαβαινεις την κοπελα δεν την ικανοποιουν αυτες οι λυσεις που προσπαθεις να βρεις. Προσπαθησε λοιπον να την ξεπερασεις, αν αυτη θελει να επικοινωνησει καποια στιγμη μαζι σου καλως διαφορετικα συνεχισε παρακατω και ισως στην επομενη γωνια βρεθει κατι καλυτερο για εσενα που δεν θα σε βαζει σε προβληματισμους και σε διαδικασιες να αλλαξεις σαν ανθρωπος.
08-08-2014, 12:04 #83
vika πολυ γενικα μιλωντας συμφωνω μαζι σου σε αυτο που λες. Φαινεται οτι δεν ηθελε να το συνεχισουμε. Αλλα ο σκοπος της ολης αυτης κουβεντας δεν ηταν αυτος, αυτο το χω καταλαβει και προσπαθω να το εμπεδωσω σιγα σιγα. Σκοπος της ολης κουβεντας ηταν να ρωτησω και αλλους ανθρωπους με εμπειριες και γνωση αν μπορουσανε να καταλαβουνε ποιος ηταν ο πραγματικος λογος που δεν ηθελε να το συνεχισουμε. Αν μου δινε μια απαντηση του στυλ:δεν σε γουσταρω βρηκα αλλον και μου αρεσει πιο πολυ ο Χ, δεν θα καναμε αυτη την κουβεντα τωρα.
08-08-2014, 12:57 #84
Η αληθεια ειναι οτι κι εμενα εκει μου πηγε το μυαλο, σε αλλο προσωπο. Αλλα αν συμβαινει αυτο μην περιμενεις να σου το πει ετσι ευθεως. Πολλες φορες νομιζουμε οτι αν πουμε στον αλλον καταμουτρα την αληθεια θα τον πληγωσουμε ή φοβομαστε οτι μετα θα μας εκδικηθει ή οτιδηποτε αλλο. Εσυ αν εβρισκες αλλη συντροφο θα το ελεγες στη νυν ή στην πρωην?
08-08-2014, 13:07 #85
"Πολλες φορες νομιζουμε οτι αν πουμε στον αλλον καταμουτρα..." το νομιζουμε δεν μπορω να το δεχτω, διοτι αν εισαι με καποιον μαζι υποτιθεται οτι θες να τον μαθεις και τον μαθαινεις. Το νομιζω θα ειχε αξια αν αναφεροταν σε εναν ξενο, αν ηταν ΟΝΤΩΣ μαζι μου τοσο καιρο και με γνωριζε, θα ηξερε οτι εγω παντα απαιτω ειλικρινεια και επικοινωνια. Για μενα αυτα τα 2 ειναι αρχες για μια πετυχημενη σχεση, μπορει να κανω και λαθος, διορθωστε με.
"Εσυ αν εβρισκες αλλη συντροφο θα το ελεγες στη νυν ή στην πρωην?" Εγω δεν θα εφτανα ποτε στο σημειο να αφησω να μπει ενα τριτο προσωπο μεταξυ μας αν ημουν ευτυχισμενος, χαρουμενος και ικανοποιημενος απο την σχεση μας. Πιστεψε με με κυνηγουσανε καποιες γκομενιτσες οταν ημουν στην σχεση αυτη, αλλα πολυ ωραια και ευγενικα τους εκοβα την φορα ξεκαθαριζοντας την θεση μου.
Οποτε ποιος ηταν ο πιο αληθινος στην σχεση αυτη vika?
08-08-2014, 13:11 #86
08-08-2014, 13:15 #87
Συμφωνω vika, δεν αντιλεγω! Οσο και να ναι καταληγουμε στο ιδιο πραγμα που λεγαμε με τα παιδια τοσο καιρο..Οτι απαιτουσα μια εντιμη κουβεντα την οποια απλα ποτε δεν πηρα. Τωρα τα γιατι και πως κτλ κτλ τα αναλυσουμε ποσες μερες τωρα..