Results 16 to 21 of 21
Thread: Καινούργιο πρόβλημα
-
28-10-2014, 22:04 #16
Καλησπέρα 66psy.Ναι προς το παρόν δε θέλω να το μάθει κανένας άρα καλύτερα όπως λες μόνος.Τουλάχιστον βρήκα κάποιον που έχει περάσει τα ίδια (ή παρόμοια τουλάχιστον με εμένα).Δεν είναι σε τελείως απομονωμένο μέρος δηλαδή περνάνε φοιτητές απλά είναι στα αριστερά σου και δε το προσέχεις εύκολα αλλά δεν έχει σημασία αυτό.Το σκέφτομαι πάντως σοβαρά να πάω τώρα αλλά δε ξέρω ακόμα ίσως χρειαστώ λίγο χρόνο να το σκεφτώ (καλά δε με πιέζει κανείς αλλά ούτε είναι αναγκαίο αύριο κιόλας να πάω)
- 28-10-2014, 23:34 #17
Καλησπερα φιλε μου,ειμαι κοπελα 28 ετων κ πριν 4 ετη ολοκληρωσα μια σχολη που δεν μου αρεσε καθολου,Αντικειμενο φιλοσοφικη κ το μονο καλο ηταν οτι μαθαινω ορισμενα μαθηματα ευκολα γιαυτο δεν ζοριστηκα ιδιαιτερα να διαβαζω λιγο κ να τα περναω περιπου ανετα,Ο παραγοντας που με πιεσε ιδιαιτερα ειναι οτι δεν μου αρεσει καμμια πανεπιστημιακη σχολη κ θελω αλλα πραγματα στην ζωη μου,Εμενα το μονο ονειρο μου ειναι να κανουμε οικογενεια μαζι με το αγορι μου,Τωρα απο επαγγελμα το μοναδικο που θα μου αρεσε θα ηταν σχεδιαστρια μοδας ομως οι δικοι μου με πιεσαν πολυ για πανεπιστημιο κ λογω κ ορισμενων ανασφαλειων μου δεν το τολμησα,Πιστευω οτι μιας κ εισαι στα μεσα της σχολης καλο ειναι να την ολοκληρωσεις κ μετα μακαρι να μην σου χρειαστει το πτυχιο εαν δεν σου αρεσει οπως λεω κ για το δικο μου πτυχιο,Οπωσδηποτε θελεις στηριγμα εφοσον νιωθεις ετσι δεν ειναι αναγκη να μαθει κανεις οτι πηγαινεις σε ειδικο κ εγω πηγαινα στο πανεπιστημιο κ η παρεα μου δεν γνωριζε κατι,Εαν δεν θελεις μεσα στο πανεπιστημιο πηγαινε σε κεντρο ψυχικης υγειας δωρεαν η στο νοσοκομειο του Ηρακλειου,Επισης μπορεις να παρεις δωρεαν τηλεφωνο κ σε μια απο τις τηλεφωνικες γραμμες για ανθρωπους με θεματα που μιλας ανωνυμα σε ειδικους,Μην σταματας να παλευεις κ μετα απο καιρο το πανεπιστημιο θα ειναι μια αναμνηση κ ευελπιστω θα κανεις αυτο που θελεις
29-10-2014, 02:24 #18
Εγώ θα σου πρότεινα να συνεχίσεις γιατί ό,τι μπορέσεις και μάθεις στη ζωή σου είναι καλό. Σκέψου πώς έχεις μία ευκαιρία να μάθεις κάποια πράγματα, μη σκέφτεσαι προς το παρόν εξετάσεις και πτυχία, πάρτο σαν παιχνίδι. Αν τα παρατήσεις θα πας στρατό και μετά θα αναγκαστείς να βρεις μία δουλειά. Ε, μετά δεν θα έχεις χρόνο αν θέλεις να μάθεις κάτι, θα είναι δύσκολο., θα τρέχουν συνέχεια υποχρεώσεις. Γιατί δεν περιμένεις να δεις αν σου αρέσουν τα μαθήματα πρώτα; Αν δεν σου αρέσουν μπορείς να ξαναδώσεις του χρόνου για άλλη σχολή αφού το συζητήσεις με τους γονείς σου.
Ξέρεις, πολλές φορές το άγχος είναι σαν παραμορφωτικός καθρέφτης, όπως και το συναίσθημα. Βλέπεις τα πράγματα διαστρεβλωμένα.Last edited by ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ; 29-10-2014 at 14:10.
30-10-2014, 23:03 #19
Καλησπέρα μυσπ.Πως μπόρεσες και έκανες τέτοιο πράγμα;Πραγματικά θέλει μεγάλη αντοχή για να κάνεις κάτι τέτοιο.Και εγώ θα έκανα το ίδιο μάλλον αν με πίεζαν οι γονείς μου πολύ αλλά δε νομίζω να τελείωνα και να έμενα ευχαριστημένος.Ο καθένας έχει άλλες απαιτήσεις από τη ζωή είτε μικρές και ασήμαντες ή μεγάλες.Στη σχολή μου ουσιαστικά στην αρχή είμαι ακόμη και προσπαθώ να αποφασίσω αν αξίζει να συνεχίσω.Σίγουρα το πτυχίο αξίζει αλλά εμένα με νοιάζει και τι πρέπει να κάνεις για να το αποκτήσεις.Αν είναι να φτύσει κανείς αίμα τότε θα έλεγα όχι.Δεν απαιτώ όμως να είναι πανεύκολη η σχολή ώστε ο καθένας να κάνει ότι θέλει και να καταλήγει με πτυχίο.
Σίγουρα θα επισκεφτώ ψυχολόγο προσπάθησα μάλιστα να πάρω και τηλέφωνο για ραντεβού με τον ψυχολόγο της σχολής αλλά τελευταία στιγμή δείλιασα...Πρέπει όμως να πάω γιατί αν συνεχίσω έτσι καταλήγω στο πουθενά...
Μακάρι πάντως αν τελειώσω το ΤΕΙ να το βλέπω μετά σαν μια ωραία ανάμνηση που θα ήθελα να ζήσω ξανά.
30-10-2014, 23:12 #20
Καλησπέρα Κασσάνδρα.Σίγουρα για καλό είναι να μάθεις πράγματα παραπάνω αλλά και πάλι αν είναι τόσο δύσκολο και απαιτητικό να τα μάθεις λυγίζεις.Πτυχίο από τώρα δε σκέφτομαι τόσο γιατί λέω ότι έχω 6 χρόνια αν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα δε πάρω πτυχίο κάτι δε πήγε καλά στη πορεία.Εξετάσεις καθημερινά σκέφτομαι γιατί δε γίνεται αλλιώς να το σκεφτείς τελευταία στιγμή ας πούμε.Αν την παρατήσω ναι θα πάω στρατό και μετά θα βρω δουλειά αλλά και πάλι χρόνος υπάρχει για διάβασμα και μάθηση αρκεί να το θέλει κάποιος.
Να περιμένω αν μου αρέσουν τα μαθήματα;;Ενδιαφέρον σκέψη αλλά αν είναι να περιμένω να διαλέξω ειδικότητα από το Ε εξάμηνο τότε καληνύχτα συνεχίζω και όπου με βγάλει ο δρόμος.Σε άλλη σχολή να μπω δύσκολο πάλι να μπω σε όλη αυτή τη διαδικασία των πανελληνίων για να πάω σε άλλη σχολή.
Ίσως φταίει η αρνητική σκέψη και το άγχος για όλο αυτό και είναι απλά στο μυαλό μου αλλά αν ισχύουν στην πραγματικότητα τότε τι;
31-10-2014, 01:59 #21