Results 691 to 705 of 1975
Thread: αρρυθμίες - αγχος???
-
23-11-2014, 12:53 #691
Γιεά σας παιδιά,να μαστε όλοι καλά με καλές γιορτές και υγεία!! Πήγα κι έκανα υπέρηχο,καρδιογράφημα και χόλτερ...Ο γιατρός μου είπε οτι η καρδιά μου είναι μια χαρά απ τον υπέρηχο,το καρδιογράφημα επίσης αλλά στο χολτερ βρήκε υπερκοιλιακές εκτακτες συστολές!!! Μου είπε δεν είναι τπτ..
Αλλά θα πάω και σ άλλο γιατρό μάλλον δεν τα είδε καλά αν και είναι ο δεύτερος..Τι να πώ ζω σαν καρδιοπαθής και είμαι στεναχωρημένος θέλω να φύγουν αυτά..
Τί είναι οι υπερκοιλιακες συστολές γιατί δεν ασχολήθηκε καν με μένα ο άνθρωπος..Αν είχα κάτι σοβαρό θα φαινόταν??Να ζητήσω και τεστ κοπωσεως?
- 23-11-2014, 13:51 #692
Χωρίς να είμαι ειδικός προφανώς είναι μια πιο επιστημονική ονομασία των εκτάκτων ('τσιμπήματα' που λέμε εμείς και 'φτερουγίσματα'). Έχουν να κάνουν με το ηλεκτρικό σύστημα της καρδιάς και είναι ακίνδυνες κατά τους γιατρούς. Αν είχες κάτι σοβαρό ναι θα φαινόταν, αν είχες κάποιο οργανικό πρόβλημα της καρδιάς ας πούμε όπως κάποια δυσπλασία π.χ Κάνε κι ένα κοπώσεως αν θες απλά για να σου φύγει η ιδέα και να είσαι πιο ήσυχος γιατί προφανώς θα το σκέφτεσαι συνέχεια μετά.
23-11-2014, 16:32 #693
Καλησπέρα και παλι!manos 32,οι έκτακτες συστολές χωριζονται σε κοιλιακές και υπερκοιλιακές.οι υπερκοιλιακές προερχονται απ'το πανω μέρος της καρδιάς και θεωρούνται πιο αθώες απ'τις κοιλιακές,όχι οτι τις κοιλιακές τις αξιολογούν ιδιαίτερα,κι εγώ κυρίως υπερκοιλιακές έχω.αχ,το θέμα με τη σωματική άσκηση και μένα με απασχολεί ιδιαιτερα.πριν ξεκινήσει όλο αυτό το βασανο,εκανα γυμναστική 4-5 φορες την εβδομαδα και πολύ περπατημα.τώρα μονο 2-3 φορες λίγη yoga,pilates και λίγο περπάτημα,φοβάμαι να ζοριστω παραπανω...
23-11-2014, 17:32 #694
Απ την ώρα που ηρθαν αυτά,αποφεύγω και γω δυστυχώς πολλά πράγματα που έκανα οπως σχολές χορού,γυμναστική,και ευτυχώς περπατάω οσο μπορώ (τουλάχιστον 2 χιλιόμετρα τη μέρα)..Αλλά μ αυτά τα ελεεινά ψυχοσωματικά ζω σαν καρδιοπαθής κανονικά...Τις προάλλες πήγα ν ανέβω μια ανηφόρα γρήγορα να κρατήσω το σκύλο γιατί ερχόταν αμάξι,και μόλις εσκυψα να τον δέσω σκάει μια δυνατή που χέστηκα πάνω μου..Ηταν σαν μια εσωτερική μπουνιά,ένα αρκετά καλό ντιρέκτ..
23-11-2014, 17:41 #695
manos32,αυτο που εγραψες"....μαλλον θα παω και σε αλλον γιατρο,μαλλον δεν ειδε καλα...",ετσι ξεκιναει η υποχονδρια & η καρδιοφοβια,ειναι δηλαδη μια αγχωδης νευρωση για την υγεια(με εμμονη στην καρδια).Εγω εχω παει σε πολλους καρδιολογους γι αυτον ακριβως τον λογο,μηπως καποιος μου βρει το "προβλημα".Αν το αφησεις και μεγαλωσει(δηλαδη εμμενεις σε αυτη την φοβια)ζεις σαν καρδιοπαθης στην κυριολεξια!Οσο για το γιατι ονομαζονται υπερκοιλιακες,ειναι αυτο που ειπε η(η ο) litoa.Εγω εχω περισσοτερες υπερκοιλιακες αλλα & καποιες κοιλιακες,μου εχουν πει οτι τις υπερκοιλιακες δεν τις λαμβανουν καθολου υποψην ενω και τις αλλες δεν τις θεωρουν επικινδυνες.Μακαρι να ειναι ετσι οπως τα λενε(που ετσι θα ειναι)αλλα βλεπω μετα απο 6 χρονια μαζι τους οτι "παλευονται" δυσκολα για τον λογο που εχω πει παρα πολλες φορες,μας φοβιζουν γιατι νιωθουμε οτι η καρδια δεν λειτουργει σωστα οποτε αυτο απο μονο του φοβιζει!Τι να γινει βρε παιδια,αφου αυτο μας ετυχε θα το παλεψουμε,δεν γινεται αλλιως.Ξερω(πολυ καλα!!)πως ειναι δυσκολο.....
23-11-2014, 17:59 #696
Δεν το κάνω επίτηδες PANH αλήθεια..Δεν μ αρέσει καθόλου αυτό που ζώ..Το να μην χαίρεσαι πράγματα απλά και καθημερινά είναι βάσανο κανονικά..Νιώθω οτι εκτίω την ποινή μου κατά κάποιο τρόπο...Και φυσικά προσπαθώ να μην με τρομάζει αλλά με τρομάζει..Αφού κανα δυο φορές σκέφτηκα πολύ σοβαρά να πάω στα επείγοντα που μ έπιασαν συνεχόμενες έκτακτες..Ευτυχώς πήγα στους γονείς μου κάτω και πέρασαν..Δεν μπορούσε να μου έρθει στομαχόπονος,πονοκέφαλος,ν α πονάει το πόδι??Καρδιά βρήκε να είναι ρε γαμώτο...
23-11-2014, 23:46 #697
Φίλε μου εγώ έχω πάει πολλές φορές στα επείγοντα χαχαχα!! άρα βλέπεις πως υπάρχουν και χειρότεροι από σένα. Πάντως αυτό με τις σωματικές δραστηριότητες πρέπει κάπως να το καταπολεμήσουμε γιατί βοηθάει. Θυμάμαι μια περίοδο που τα είχα καταφέρει ένιωθα καλύτερα, είχα λιγότερες έκτακτες και δε φοβόμουνα. Τώρα βέβαια που έχω φορτωμένο πρόγραμμα και δε προλαβαίνω είναι άστα να πάνε η κατάσταση.
24-11-2014, 01:27 #698
Αμα καταλαγιάσουν λίγο αυτά που μου έρχονται θα προσπαθήσω να κάνω κάτι,αλλά αν με την άσκηση πάθω κάτι σοβαρό?Φοβάμαι μην με πιάσουν πάλι απανωτές έκτακτες και μείνω στον τόπο...
Μια χαρά ήμουν ρε γαμώτο,με τις βόλτες,τα καλαμπούρια μου,τα χόμπι μου..Ηρθε αυτό το πράμα και μου γ@...σε τα ενδιαφέροντα μου..
24-11-2014, 01:33 #699
Μην πώ το άλλο..Εχω βγάλει την παναγία της κοπέλας μου κανονικά..Δε φταίει σε τίποτα και κάνει τόσο υπομονή..Προχτές ήμαστε για καφεδάκι και μου ρθαν κανα δυο και μου είπε μην αρχίσεις πάλι σε παρακαλώ..Βλέπω να την ξεριζώνω καμμιά μέρα να τελειώνουμε..Και ο πατέρας μου εχει φρικάρει στη δουλειά που είμαστε μαζί μου λέει-τι ειν αυτά ρε συ τι έχεις πάθει....
24-11-2014, 13:55 #700
manos32 τι εγραψα πιο πανω??ΚΑΝΕΙΣ δεν προκειται να σε καταλαβει αν δεν το εχει περασει,ΚΑΝΕΙΣ!!Ουτε οι καρδιολογοι δεν μπορουν να το καταλαβουν γι αυτο σου λενε"βγαλτω απ το μυαλο σου,αγχος ειναι".Ποσο μαλλον οι δικοι μας ανθρωποι που δεν εχουν καμια σχεση μ αυτο.Για σκεψου,εγω πλεον δεν λεω τιποτα στον αντρα μου,που ειναι τοσο καλος συντροφος,γιατι ειδα οτι οταν το ανεφερα ουτε καταλαβαινε τι ειναι αυτο αλλα και ενιωθα οτι γινομαι κουραστικη(χωρις να μου το δειχνει!),οποτε μην το κανεις,οσο δυσκολο και να ειναι!Ξερω καλα οτι δεν το κανεις επιτηδες(αλοιμονο!),ειναι ντερτι μεγαλο οι αρρυθμιες.....ΤΟ ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ!
24-11-2014, 18:03 #701
Πράγματι παιδιά, κανείς δεν μπορεί να μας καταλάβει και δυστυχώς, για τους άλλους γινόμαστε κουραστική. Πάντως ότι και να λένε οι καρδιολόγοι, ότι είναι ακίνδυνες και δεν προκαλούν ανησυχία, δεν μπορούν να καταλάβουν πως νιώθουμε και ότι είναι πολύ ενοχλητικές. Ότι και να λένε, θα έπρεπε να κάνουν κάτι για να μας βοηθήσουν γιατί δεν παλεύεται και όχι να σου λένε δεν είναι τίποτα μην ανησυχείς. Εντάξει ρε γιατρέ αλλά δεν το νιώθεις εσύ, εγώ το νιώθω και δεν ξέρεις πως είναι. Το Σάββατο όλη μέρα δεν είχα καμία και ξαφνικά από το απόγευμα και μετά χωρίς λόγο, έτσι ξαφνικά είχα όλη την ώρα. Ότι και να έκανα είχα έκτακτες. Όταν ανέπνεα βαθιά, όταν έσκυβα, όταν καθόμουν τσουπ να και η έκτακτη, φοβήθηκα πολύ, με έριξε τελείως. Όσον αφορά την μητέρα μου, αυτή τις καταλαβαίνει, όχι όλες βέβαια, άλλα δεν την ενοχλούν ιδιαίτερα. Ο καρδιολόγος της είπε ότι δεν λιποθύμησε από αυτές, και επειδή ήδη έπαιρνε τενορμίν 100mg, ένα τέταρτο την ημέρα, της είπε να το διπλασιάσει.
24-11-2014, 18:04 #702
Παιδιά πράγματι,αν κάποιος δεν το'χει ζησει,δεν μπορεί να καταλάβει τι ζόρι είναι,μπορεί να σε κατανοεί,να σου συμπαραστέκεται,αλλά μέχρι εκεί.κι εγώ πλεον προσπαθώ να τα λέω όσο το δυνατό λιγοτερο στον άντρα μου και στους δικούς μου,γιατί κι εγώ νιώθω οτι γινομαι κουραστικη,θα μου πουν αφού τοσοι γιατροί σου έχουν πει οτι δεν είναι τιποτα,βγαλτο απ'το μυαλό σου και τα σχετικα κι εγώ θα πω/σκεφτώ άντε να το νιωθατε κι εσείς και θα σας έλεγα..οποτε δε βγαίνει τιποτα..γιαυτό και είναι τόσο σημαντικό αυτό το φόρουμ,μιλάς και ο άλλος σε καταλαβαινει,αισθάνεσαι οτι δεν είσαι απο άλλο πλανήτη..
24-11-2014, 20:13 #703
Εγω πολλες φορες σκεφτομαι οτι παλευω "ηρωικα" με τις αρρυθμιες,αυτο το βασανο που απο τοτε που εμφανιστηκαν αλλαξε η ζωη μου ΤΕΛΕΙΩΣ! Ολα τα υπολοιπα(φοβιες,υποχονδρια κτλ)τα εφεραν αυτες....δεν ξερω αν σου καταστρεφουν την καρδια(οι γιατροι λενε οχι),το μυαλο και τη ζωη ομως στα τσακιζουν!Αυτοι που δεν μπορουν να μας καταλαβουν,δεν εχουν νιωσει να ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΩΣΤΑ η καρδια η τα "γκτουπ"ωστε να καταλαβουν ποσο φοβο μπορει να προκαλεσει...
24-11-2014, 23:38 #704
Νομίζω ότι ένας ακόμα λόγος που επιδεινώνει την κατάσταση είναι ακριβώς ότι δε μπορούμε να το συζητήσουμε εύκολα με άλλους ανθρώπους. Πόσες φορές μου έχει συμβεί όταν δουλεύω ή όταν είμαι με φίλους και κάνω σαν να μην συνέβη τίποτα ενώ έχω κατατρομάξει και θέλω να πάω στα επείγοντα!! τι να πείς?? θα γελάνε μαζί σου. Όσο να ναι κι αυτό σε συμπιέζει ψυχολογικά.
26-11-2014, 08:46 #705
Καλημερα απο ελλαδα αυτη τη φορα , αφου με σαπισαν οι αρρυθμιες στο τα3ιδι , ευτυχως οχι ολες τις μερες , την πρωτη και χθες , τις υπολοιπες ειχα το πολυ 3 ολη μερα . Βεβαια και σημερα για το καλημερα , ετσι να μην ξεχνιομαστε . Φυσικα και παλι σκεφτηκα να παω σε γιατρο αλλα δεν θα με ωφελησει σε ττιποτα απολυτως και το 3ερω . Με το μονο που μπορω να το συζητησω και να το καταλαβει ειναι ο αντρας μου , ευτυχως δηλαδη , εχει και εκεινος καποιες φορες αλλα δεν το απασχολουνε , δεν τις φοβαται .Το εχω πει και το 3ερουνε καποιες φιλες μου κολλιτες αλλα περα απο ενα παρηγορο λογο δεν εχουνε κατι αλλο να πουνε γιατι δεν το βιωνουνε οποτε δεν μπορουνε να το καταλαβουνε . Εχω τυχει να το πω και να με κοροιδεψουνε ανθρωποι , οπως η καλη μου η πεθερουλα η ξερολα , εγω να ειμαι εγκυος να της λεω οτι εχω εκατομμυρια αρρυθμιες και εκεινη να λεει "θα λες οτι ειναι να γινει θα γινει " τι λες μωρι κοτα !!!! και απο τοτε εγινα η φοβικια που φοβαται αδικα η αρρωστομανις οπου πρεπει να μην της δεινουμε σημασια οσο και αν ταλαιπωρειτε αφου οι γιατροι ειπανε οτι δεν εχει τθποτα . Η ψυχαναλυση ειναι βουντου , μαυρη μαγεια . τεσπα να μην τα λεω ολοι πανω κατω τον ιδιο ρατσισμο περναμε γιατι περι ρατσισμου προκειτε .
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....