βοηθεια! - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 9 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 132

Thread: βοηθεια!

Senior Member
    Σ' αυτό έχεις δίκιο, με 16χρονα τι να πεις και τι να κάνεις; Άλλη φάση εντελώς. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι αρκετά ώριμοι για την ηλικία τους, αλλά και πάλι...
    Θα σε ξαναρωτήσω, αν όταν είχες σχέση ένιωθες πιο αποδεκτός ή αν και τότε ένιωθες πάλι άχρηστος και ανίκανος;

Στην Αθήνα όσο έμενες είχες παρέες άλλες εκτός από την κοπέλα σου;
    Οι γονείς σου γενικά πώς σου συμπεριφέρονται; Σε φορτώνουν με ενοχές; Ήταν ποτέ υπερπροστατευτικοί μαζί σου;

Αν σου ζητήσω να μου περιγράψεις την ιδανική ζωή για σένα, πώς θα ήταν;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Mriya View Post
    Σ' αυτό έχεις δίκιο, με 16χρονα τι να πεις και τι να κάνεις; Άλλη φάση εντελώς. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι αρκετά ώριμοι για την ηλικία τους, αλλά και πάλι...
    Θα σε ξαναρωτήσω, αν όταν είχες σχέση ένιωθες πιο αποδεκτός ή αν και τότε ένιωθες πάλι άχρηστος και ανίκανος;

Στην Αθήνα όσο έμενες είχες παρέες άλλες εκτός από την κοπέλα σου;
    Οι γονείς σου γενικά πώς σου συμπεριφέρονται; Σε φορτώνουν με ενοχές; Ήταν ποτέ υπερπροστατευτικοί μαζί σου;

Αν σου ζητήσω να μου περιγράψεις την ιδανική ζωή για σένα, πώς θα ήταν;
    οταν ειχα σχεση εννοεις πως ενιωθα απο τους αλλους η απο την κοπελα μου?
    στην Αθηνα ειχα περισσοτερες παρεες οχι πολλα,αλλα γενικα παλι δεν με θυμοντουσαν και πολυ συχνα.
    οι γονεις μου μια φορα που θιχτηκε το θεμα μου ειπαν οτι τι να κανουμε τοσος κοσμος ειναι μονος.απαθεστατα απλα.υπερπροστατευτικοι οχι ποτε.
    ιδανικη ζωη.κοιτα ποτε δεν ειχα πολλες απαιτησεις.μια δουλεια να τα βγαζω περα και εναν ανθρωπο να με αγαπαει και να με νοιαζεται και να χαιρετε που ειναι μαζι μου.

Senior Member
    Εννοώ πώς ένιωθες εσύ με τον εαυτό σου. Σε έβλεπες πάλι ως άχρηστο και αδιάφορο ή ένιωθες πιο κοινωνικά αποδεκτός; Πίστευες τότε ότι είσαι αυτό που λέμε "νορμάλ";
    Με τη σχέση πώς τα πήγαινες εσύ; Ένιωθες ότι δίνεις παραπάνω πράγματα;Είχες κρεμαστεί πάνω της; Ένιωθες ότι θα ήθελες να κάνει περισσότερα πράγματα για σένα;

Για τους γονείς δεν εννοούσα μόνο για την κατάσταση της μοναξιάς, αλλά αν σου τη λένε που έφτασες στα 33 και δεν έχεις βρει μια πιο σταθερή δουλειά ή μια σχέση ή αυτά που λένε οι περισσότεροι Έλληνες γονείς τέλος πάντων.

Senior Member
    Εννοώ πώς ένιωθες εσύ με τον εαυτό σου. Σε έβλεπες πάλι ως άχρηστο και αδιάφορο ή ένιωθες πιο κοινωνικά αποδεκτός; Πίστευες τότε ότι είσαι αυτό που λέμε "νορμάλ";
    Με τη σχέση πώς τα πήγαινες εσύ; Ένιωθες ότι δίνεις παραπάνω πράγματα;Είχες κρεμαστεί πάνω της; Ένιωθες ότι θα ήθελες να κάνει περισσότερα πράγματα για σένα;

Για τους γονείς δεν εννοούσα μόνο για την κατάσταση της μοναξιάς, αλλά αν σου τη λένε που έφτασες στα 33 και δεν έχεις βρει μια πιο σταθερή δουλειά ή μια σχέση ή αυτά που λένε οι περισσότεροι Έλληνες γονείς τέλος πάντων.
    οχι μεγαλη διαφορα.ισως λιγο πιο αποδεκτος επειδη ειχα μια ωραια κοπελα διπλα μου.τιποτα παραπανω.
    η σχεση μου ηταν παρα πολυ καλη.ειχα δωσει παρα πολλα αλλα μπορω να πω οτι μου εδινε επισης πολλα.
    οχι δεν μου λενε τετοια

Senior Member
    Κάνε τότε ό,τι περνά από το χέρι σου για να φύγεις από το χωριό σου Σπύρο και να πας σε ένα μεγαλύτερο μέρος με περισσότερες ευκαιρίες. Δεν μπορώ να γράψω και να σκεφτώ παραπάνω αυτή τη στιγμή, ο εγκέφαλος σχεδόν κοιμήθηκε. Αλλά επειδή είχες ρωτήσει για τα προσωπικά μηνύματα σου μένουν άλλα 3 ποστ με τα 47 που έχεις για να σου ανοίξει η δυνατότητα. Καλό βράδυ.

Senior Member
    Κουραγιο φιλε μου τα καλα πραγματα γινονται εκει που δεν τα περιμενεις ετσι κ εγω βρηκα το αγορι μου που θελουμε κανουμε οικογενεια κ τις λιγες κ καλες φιλες μου,Προσθεου δεν θα κανεις κακο στον εαυτο σου προσπαθησε να ασχοληθεις με τους δικους σου ανθρωπους κ καλο ειναι να απευθυνθεις κ σε ειδικο για να μιλησεις κ να βγαλεις οτι σε απασχολει απο μεσα σου ολο αυτο που λες μου θυμιζουν καταθλιψη κινητοποιησου για να βρεις λυσεις κ ανθρωπους για σενα

Senior Member
    Κάνε τότε ό,τι περνά από το χέρι σου για να φύγεις από το χωριό σου Σπύρο και να πας σε ένα μεγαλύτερο μέρος με περισσότερες ευκαιρίες. Δεν μπορώ να γράψω και να σκεφτώ παραπάνω αυτή τη στιγμή, ο εγκέφαλος σχεδόν κοιμήθηκε. Αλλά επειδή είχες ρωτήσει για τα προσωπικά μηνύματα σου μένουν άλλα 3 ποστ με τα 47 που έχεις για να σου ανοίξει η δυνατότητα. Καλό βράδυ.
    προσπαθω.μακαρι να καταφερω να βρω μια δουλεια αθηνα να φυγω παλι.σε ευχαριστω παντως και καλη σου νυχτα!

Senior Member
    Quote Originally Posted by μυσπ View Post
    Κουραγιο φιλε μου τα καλα πραγματα γινονται εκει που δεν τα περιμενεις ετσι κ εγω βρηκα το αγορι μου που θελουμε κανουμε οικογενεια κ τις λιγες κ καλες φιλες μου,Προσθεου δεν θα κανεις κακο στον εαυτο σου προσπαθησε να ασχοληθεις με τους δικους σου ανθρωπους κ καλο ειναι να απευθυνθεις κ σε ειδικο για να μιλησεις κ να βγαλεις οτι σε απασχολει απο μεσα σου ολο αυτο που λες μου θυμιζουν καταθλιψη κινητοποιησου για να βρεις λυσεις κ ανθρωπους για σενα
    εμενα με εχουν ξεχασει μαλλον τα καλα πραγματα.οσο για ειδικους πρεπει να πηγαινω σε αλλη πολη και δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα αν και δεν το σκεφτομαι κιολας

Senior Member
    Quote Originally Posted by spiros1981 View Post
    εμενα με εχουν ξεχασει μαλλον τα καλα πραγματα.οσο για ειδικους πρεπει να πηγαινω σε αλλη πολη και δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα αν και δεν το σκεφτομαι κιολας
    Κουραγιο φιλε Σπυρο οτι ειναι να γινει θα γινει εκει που δεν το περιμενεις απευθυνσου σε κεντρο ψυχικης υγειας για δωρεαν ραντεβου η στις ειδικες τηλεφωνικες γραμμες που διαφημιζουν κ στην τηλεοραση για ανθρωπους με προβληματα που μιλανε τηλεφωνικα με ειδικους δωρεαν,Μην αφεθεις να παθεις καταθλιψη ασχολησου κ με τους δικους σου ανθρωπους κ με τα προβληματα τους κ θα νιωσεις πιο γεματος

Senior Member
    Quote Originally Posted by μυσπ View Post
    Κουραγιο φιλε Σπυρο οτι ειναι να γινει θα γινει εκει που δεν το περιμενεις απευθυνσου σε κεντρο ψυχικης υγειας για δωρεαν ραντεβου η στις ειδικες τηλεφωνικες γραμμες που διαφημιζουν κ στην τηλεοραση για ανθρωπους με προβληματα που μιλανε τηλεφωνικα με ειδικους δωρεαν,Μην αφεθεις να παθεις καταθλιψη ασχολησου κ με τους δικους σου ανθρωπους κ με τα προβληματα τους κ θα νιωσεις πιο γεματος
    δυσκολο...

Senior Member
    δυσκολο...
    Δυσκολο ναι ακατορθωτο οχι!

Senior Member

Senior Member
    http://www.e-psychology.gr/forum/sho...ουραγιο φιλε Σπυρο κ επειδη κ εγω εκανα πραγματα δυσκολα σου στελνω την ιστορια μου ημουν πολυ δυστυχης κ μετα συνεβησαν πραγματα κ αλλαξα αρκετα διαθεση

Banned
    δεν ξερω ειμαι πολυ απελπισμενος.δεν ξερω τι να κανω απλα δεν μπορω να ειμαι ετσι αλλο.η αληθεια ειναι οτι δεν μιλαω πολυ,μαλλον δεν ειμαι ενδιαφερον ατομο αλλα αξιζω και εγω να εχω εναν ανθρωπο και γενικα να ειμαι αποδεκτος απο καποιους εστω λιγους
    Σταμάτα να λες ότι δεν είσαι ενδιαφέρον άτομο. Μπορεί και να μην είσαι, δεν σε ξέρουμε. Όμως ακόμα και έτσι, υπάρχουν άτομα που θα θελήσουν να σε συναναστραφούν. Και εγώ έχω γνωρίσει τραγικά βαρετά άτομα στη ζωή μου. Και όμως, έχουν παρέες! Άρα μπορείς και εσύ, είτε είσαι βαρετός είτε όχι. Και αυτός ο χαρακτηρισμός, να ξέρεις, είναι υποκειμενικός.
    Quote Originally Posted by καθευτης View Post
    Επίσης σκέφτομαι πως ίσως λόγο της "απελπισίας" σου προσεγγίζεις λάθος άτομα ή με λάθος τρόπο με αποτελέσμα να απογοητεύεσαι πολύ περισσότερο μετά...
    Επίσης σκέψου και αυτό που σου είπε και η Κασσάνδρα... ίσως η μοναξιά σου είναι μια ευκαιρία να γνωρίσεις και να βελτιώσεις τον εαυτό σου...
    Συμφωνώ και με τις δύο
    απο δουλεια το μονο που κανω ειναι σπιτι μου(ειμαι μηχανικος αυτοκινητων).λιγη η δουλεια αλλα ειναι το μονο που με ευχαριστει και με κανει να ξεχνιεμε.
    Έχεις λοιπόν κάτι που σε ευχαριστεί και που γνωρίζεις. Τη δουλειά και τα αμάξια. Ξεκίνα να συναναστρέφεσαι σε τέτοιους κύκλους, όπως είπαμε όμως. Χωρίς να κλαίγεσαι. Κανείς δεν θέλει τη θλίψη του άλλου για ξεκίνημα μιας σχέσης,φιλικής ή μη.
    ενας μου φτανει δεν ζητησα ποτε πολλα στην ζωη μου.
    αδιαφορος δεν ξερω γιατι ειμαι.αυτο νιωθω,αυτο βλεπω.ισως φταιει το οτι δεν μιλαω πολυ,δεν αρχιζω να λεω μαλακιες χωρις σταματημο,να το παιζω καποιος και ετσι και αλλιως.σημασια εχει οτι απλα δεν αντεχω να ειμαι τοσο αχρηστος να μην αξιζω και εγω εναν ανθρωπο να ενδιαφερθει λιγο για μενα
    Να λοιπόν ένα θέμα, κατά τη γνώμη μου. Πρέπει να μιλάς! Δεν είναι απαραίτητο να λες μαλακίες. Μίλα για σοβαρά θέματα. Ρώτα τον άλλον για τον εαυτό του, για τη δουλεία του. Δεν ξέρω τι άλλο... Θα σε ρωτήσει και εκείνος, θα υπάρξει αλληλεπίδραση. Μπορείς να κάνεις βολιδοσκόπηση του άλλου και κάποια προετοιμασία. Να μάθεις τα ενδιαφέροντά του και να με ερωτήσεις σου να αρχίσει να μιλάει αυτός. Πχ. έχω έναν φίλο μουσικό. Αν του κάνω μία και μόνο ερώτηση για μουσική, καλύπτουμε μισή ώρα μονολόγου... Δεν είναι ευχάριστο, αλλά είναι μια αρχή.
    Αυτό που κάνεις από την ώρα που γράφτηκες εδώ, είναι να κακολογείς τον εαυτό σου σε κάθε σου μήνυμα. Μήπως κάνεις το ίδιο και αν γνωρίσεις κάποιον άνθρωπο; Αν όχι με λόγια, με τη στάση σου; Γιατί τόση απέχθεια για σένα βρε παιδάκι μου;
    Από τη μία γράφεις "Δεν είμαι άσχημος, είμαι καλός χαρακτήρας" και πάντα κολλάς δίπλα και ένα "είμαι αδιάφορος, είμαι άχρηστος".
    Γιατί το νιώθεις αυτό το πράγμα; Αισθάνεσαι για κάτι ενοχές; Γιατί δείχνεις να αυτοτιμωρείσαι;
    Δεν πιστεύεις ότι έχεις κάποια θετικά στοιχεία;

Εσύ έχεις δοκιμάσει να πάρεις ποτέ κάποιον τηλέφωνο; Να πεις μια κουβέντα, να κανονίσεις ένα καφέ. Ή δεν το κάνεις γιατί σκέφτεσαι "είμαι αδιάφορος και άχρηστος οπότε δε θα έχω τι να πω"; Δοκίμασες ποτέ και σε απέρριψαν πραγματικά ή μόνος σου απορρίπτεσαι;;;

Και από τη στιγμή που είχες τόσο καιρό σχέση, δεν μπορεί, όλο και κάποια πράγματα θα σου βρήκε για να είναι μαζί σου! Δε νομίζω να καθόταν μαζί σου επειδή "είσαι άχρηστος και αδιάφορος"!
    Αυτό!
    Δεν μιλάς για έναν άνθρωπο που έχει λύσει το πρόβλημα ή έστω έχει βρει τον τρόπο ώστε να τραβήξει προς την λύση... μιλάς για δύο ανθρώπους βουτηγμένους στον ίδιο βούρκο που ο ένας θα τραβάει τον άλλον πάλι μέσα...
    Αν το κάνεις αυτό και εκτός φόρουμ ή πλησιάζεις με ηττοπαθή ή ασφυκτικό τρόπο λογικό είναι να απογοητεύεσαι...
    Και σκέψου λίγο γιατί διάλεξες άτομο που είναι σε ίδια ή χειρότερη φάση από σένα? Μοιάζει πιο εύκολο το να σε αποδεχτεί προφανώς... Μακροπρόθεσμα όμως, αν υπάρξει το μακρο... θα βοηθήσει ο ένας τον άλλον... και μιλάω γενικότερα από το συγκεκρίμενο παράδειγμα... έτσι για να κάνουμε κουβέντα... και να ανακαλύψουμε τα θέλω μας... έτσι γνωρίζεσαι με τους ανθρώπους και όχι μυξοκλαίγοντας. Μυξοκλαίγοντας τους απωθείς
    Και αυτό!
    ναι εχω πολυ καλο χαρακτηρα και αυτο οποιος μου δωσει την ευκαιρια θα το δει.απεχθεια εχω γιατι ετσι με κανουν να νιωθω.αυτο νιωθω αυτη ειναι η αληθεια.εννοειτε οτι δεν το βγαζω προς τον αλλον.και οσες φορες εχω παρει μια κοπελα(αν καποια τελικα αποφασισει να μου δωσει το τηλ της) να βγουμε για καφε,παντα το αποφευγουν.σαν να ξερουν οτι ειμαι ανς ανθρωπος που δεν αξιζει να ασχοληθουνε.χωρις να μουν δωσουν την ευκαιρια ομως να δουνε
    Ρε παιδί μου, αν σου δίνουν το τηλέφωνο τους, σημαίνει ότι για αρχή κάτι κάνεις σωστά! Έπειτα, το ότι δεν βγαίνουν μαζί σου σημαίνει είτε ότι κάτι κάνεις λάθος, είτε ότι έχουν αυτές κάποιο θέμα! Γυναίκες είναι, όλο και κάτι θα έχουν!!
    Επίσης αν κλαίγεσαι σ' αυτόν που έρθει να του φτιάξεις το μηχανάκι και μετά του πεις να πάτε για καφέ λογικό είναι να πει όχι... Δεν πλακώνεις κάποιον με τα προβλήματα σου με το καλημέρα... κανείς δεν κάνει σχέσεις (και δεν μιλάω μόνο για ερωτικές, αλλά γενικά) με την προοπτική να περάσει άσχημα. Και πραγματικά απόρησα που θεώρησες έλξη από ένα άτομο που κλάφτηκε, ενώ δεν έδειξε να σε καταλαβαίνει παραπάνω εκτός του ότι έχετε κοινό λόγο κλάψας... Εγώ που σε καταλαβαίνω και έχουμε κοινό λόγο κλάψας, αλλά δεν κλαίγομαι και τόσο... τόσα μηνύματα δεν μου είπες να μιλήσουμε πιο προσωπικά... (μην το πεις τώρα δεν θα μετράει)
    Καθεύτη, μπορεί να μην ήθελε να το παρεξηγήσεις και γι αυτό δεν σου το ζήτησε. Σε όλα τα υπόλοιπα συμφωνώ!
    Να τρέξω να περισώσω τη φήμη του username μουυυυυ!! Μρίγια διαβάζεται :-Ρ Και είναι ουκρανική λέξη που σημαίνει όνειρο!
    Σε συγχωρώ όμως γιατί κι εγώ κάπου παραπάνω σκότωσα το δικό σου username
    Τι όνειρο; Στο κύμα; :P
    Όπως βλέπεις, Σπύρο, αυτό που και οι δύο σου λέμε τόση ώρα, είναι:
    1. Για την απελπισία που δείχνεις προς τα έξω και υποψιαζόμαστε ότι κάνεις το ίδιο και εκτός φόρουμ οπότε γι' αυτό δε σου δίνουν ευκαιρία όπως λες
    2. Γιατί δε θέλεις να κάνεις κάτι ώστε να αλλάξεις αυτή την κατάσταση και προτιμάς να κάθεσαι συνεχώς σπίτι.

Σου προτείναμε τρόπους που θεωρούμε ότι μπορείς να γνωρίσεις κόσμο, να ανεβάσεις αυτοπεποίθηση, να κοινωνικοποιηθείς. Αν εσύ πιστεύεις ότι αυτό δε βοηθάει πες το, αλλά μη λες ότι κολλάμε στο θέμα με το ολγάκι, δεν κολλάμε σε αυτό ως γεγονός, αλλά στο τι σε οδηγεί σε αυτό και τον τρόπο που το δείχνεις.
    Και κυρίως το 2, Σπύρο
    με τα παιδια της ταξης μου αλλα μιλαμε για διαφορα ηλικιας 17 χρονια.οποτε καταλαβαινεις οτι δεν μπορεις να συννενοηθεις η να συμβαδισεις.για καφε θα παω μονος μου η με ενα αλλο παιδι πιο σπανια
    Να πας σε εσπερινό λύκειο. Μεγαλύτεροι άνθρωποι, άλλες προοπτικές.
    ναι και σας ευχαριστω.ελπιζω να μην με βαρεθειτε συντομα ομως!
    Και εμείς ελπίζουμε ότι αντί να μας λες πόσο βαρετός είσαι, θα μας πεις τι έκανες για να αλλάξεις αυτό που χαρακτηρίζεις τον εαυτό σου ότι είναι, τι σε δυσκόλεψε, τι αποτελέσματα είχες..
    δυσκολο...
    Ματαιότις, ματαιοτήτων..

Senior Member
    προσπαθω προσπαθω απλα καθε αποτυχια με κανει χειροτερα

Page 5 of 9 FirstFirst ... 34567 ... LastLast