Results 1 to 15 of 59
Thread: Ας ανοίξω ένα θέμα
-
22-02-2015, 23:53 #1
Ας ανοίξω ένα θέμα
Σήμερα ήμουν με έναν φίλο ετών 20-21 (έχει σημασία) που μου εκμυστηρεύτηκε τον έρωτά του για μια κοπέλα (ετών 18) και μου ζήτησε, επειδή τη γνωρίζω και έχω το θάρρος να κάνονίσουμε να βγούμε όλοι μαζί. Όλα καλά ως εδώ.
Μερικές μέρες πριν ήμουν με αυτή την κοπέλα και άλλες 6 τσούπρες αυτής της ηλικίας (μαχαραγιάς) σε τρέντυ καφετέρια της πόλης. 2 κοπέλες όμορφες (ανάμεσά τους και η πρωταγωνίστρια), 2 μέτριες, 2 όχι όμορφες και 1 παλαβή. Η συζήτηση λοιπόν έφτασε στα γκομενικά, ως συνήθως, και για άλλη μία φορά επιβεβαίωσα την άποψή μου.
Συνοπτικά, οι όμορφες κοιτούν αποκλειστικά και μόνο τους όμορφους "ε τι ρε φίλε, να μη σου αρέσει ο άλλος;", οι μέτριες κοιτούν την εμφάνιση αλλά συμβιβάζονται "εντάξει, θέλω να μου αρέσει", οι μη όμορφες άντρας να'ναι κι ό,τι να'ναι και η παλαβή, παλαβή!
Το proximity status τους είχε ως εξής. Οι 2 όμορφες μην ακουμπάτε λιγούρια και "πω πω τι παιδί είναι αυτό, τι κάνει τώρα με αυτή, κοίτα μας καλέ λίγο" (ήταν ωραίος ομολογουμένως), οι 2 μέτριες ακουμπήστε και αν έχουμε απελπιστεί θα το σκεφτούμε αλλά παράλληλα θα σκεφτόμαστε τον παιδαρά που θα θέλαμε να μας την έχει πέσει, οι 2 άλλες εμάς πότε θα μας ακουμπήσουν και κολλημένες (όχι συναισθηματικά, αλλά ως μονόδρομος - μοναδική εμπειρία) στη μία σχέση που είχαν στο παρελθόν και τους στέλνει ένα μήνυμα στο τόσο για τον γνωστό σκοπό, και η παλαβή, παλαβή!
Συνοψίζοντας, η εμφάνιση είναι αντιστρόφως ανάλογη του πόσο προσεγγίσιμη είναι κάποια, πέραν των standards που η ίδια έχει θέσει για τον εαυτό της, τουλάχιστον σε αυτές τις ηλικίες.
Και επανέρχομαι στην πρώτη πρόταση του μηνύματος. Ο φίλος αυτός είναι από τα καλά παιδιά (ξέρετε, που δεν είναι μπάρμαν, τα έχουμε ξαναπεί). Έχει την πλάκα του, είναι όμως και σοβαρός, είναι ευαίσθητος, μπορείς να βασιστείς πάνω του για συναισθηματική σταθερότητα, ασφάλεια, αγάπη, φροντίδα, προδέρμ κλπ, ωστόσο εμφανισιακά είναι αδιάφορος (όχι άσχημος).
Αυτό το παληκάρι τώρα, προφανώς και δεν έχει καμία ελπίδα μαζί της παρόλο που θα μπορούσε να της προσφέρει αυτά που θέλει. Βέβαια, όταν λέμε ότι θέλουμε κάτι, εννοούμε παράλληλα ότι το θέλουμε από συγκεκριμένα άτομα. Άρα δεν θέλουμε κάτι θέλουμε κάτι από κάποιον/ους συγκεκριμένο/ους.
Τι αντίκτυπο (θετικό ή αρνητικό) έχει αυτό στην πορεία της ζωής μας (ταυτίζομαι φυσικά με τον φίλο μου γιατί πολλές φορές είχα βρεθεί στη θέση του) όταν βιώνουμε καταστάσεις όπως αυτή (έχω να της δώσω αυτό που ζητάει αλλά δεν με επιλέγει);
Επίσης διάβασα κάτι που το θεωρώ αρκετά έξυπνο και αφορά τον τρόπο προσέγγισης. Κάτω από ένα post στο facebook τσακωνόντουσαν ένα αγόρι και μια κοπέλα επί συναπτά μηνύματα. Κάποια στιγμή, πετάγεται ένας και γράφει "αυτό δεν είναι αντιπαράθεση (ή κάτι τέτοιο, δεν θυμάμαι), καμάκι είναι και από τους δύο. Φτιάχτε τα να ησυχάσουμε". Γιατί λοιπόν το να εκθέσεις τα αισθήματα και τις σκέψεις σου να είναι ο λάθος τρόπος ενώ το να τη μπαίνεις στον άλλον (πράγμα που τολμά να κάνει μόνο όποιος δε σε γουστάρει) ο σωστός;
- 23-02-2015, 00:16 #2
Νομίζω ότι όλα είναι υποκειμενικά.Ειδικά σε αυτήν την ηλικία.Ομολογουμένως άνοιξες μεγάλο θέμα.Αλλα παίζουν και αλλα ρολο.Ξέρω μεγάλους βλάκες που απλά επειδή έχουν θράσος και θάρρος κυκλοφορούν τις ωραιότερες γυναίκες.Ξέρω και άντρες που έχουν εμφάνιση,λεφτά,μόρφωση,προ� �ωπικότητα αλλα κάνουν μια σχέση κάθε 5 χρονια και συνήθως χωρίζουν γιατί τους τα φόρεσαν.Ουκ ολίγες φορες έχουμε δει στην ζωή,ακόμα και εδώ στο forum,γυναίκες να λένε ότι δεν τους δημιουργεί κάποιος συναισθήματα επειδή τα έχει όλα τέλεια.Πιστεύω όλα είναι θέμα συγκυριών.Έχω επίσης πολλές φίλες που μια ζωή ήταν κούκλες,τις κυνηγούσαν όλοι οι άντρες,απεριπταν δέκα την μέρα αλλα τώρα πια,μετά τα 30 κυνηγάνε όλους όσους απερρίψαν όλα τα χρονια,παρακαλώντας τους.
Last edited by white; 23-02-2015 at 00:40.
real eyes realise real lies
23-02-2015, 03:05 #3
Καλησπερα :-)
Δεν ειναι θεμα σωστου ή λαθος τροπου.Ειναι θεμα σωστου ή λαθος ανθρωπου,για Εσενα/Εμενα....
Μη μενεις με την εντυπωση πως η κοπελιτσα που εντυπωσιαστηκε απο το θρασσος (φανταζομαι εννοεις το fake της συμπεριφορας),ειναι ο τυπος σου.
Εκτος κι αν δεν σε απασχολει αυτο,ναι?
Θα ηθελα ομως σαν γυναικα να σου πω πως ανηκω σε αυτες που προτιμουν τους δυναμικους στο παιχνιδι,αντρες.Και μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι δεν αναιρεί την αυθεντικοτητα το να εισαι πιο μαχητικος...μπορει καποιος να σε αποκαλεσει θρασσυ!
Εισαι εξυπνο τυπακι ,ελπιζω να με καταλαβαινεις:cool:Προσπαθω να κρατω την ψυχη μου καθαρη..
23-02-2015, 03:54 #4
Είμαι τόσο έξυπνος ώστε να καταλάβω ότι δεν κατάλαβες σε τι αναφέρομαι :p
23-02-2015, 03:55 #5
23-02-2015, 04:04 #6
The only.... , κοιτα εγω διακρινω καποια λαθη στον τροπο που σκεφτεσε για τις γυναικες και για το πως λειτουργουν , αλλα δεν θελω να το αναλυσω τωρα.
Στην ηλικια που βρισκεστε , μαθαινετε ακομα πως να συμπεριφερεστε και πως να διαχειριζετε τις σχεσεις σας , αρα ειναι λογικο να κανετε βλακειες και να εχετε λαθος οπτικη ή και απαιτησεις. Σε μερικα χρονια το πιο πιθανο ειναι οτι και εσυ και οι κοπελιες θα σκεφτεστε διαφορετικα.
Στο θεμα του φιλου σου, προτεινω να τους συστησεις. Μετα ειτε θα τα βρουν , ειτε δεν θα τα βρουν απο μονοι τους . Εσυ θα κανεις απλα ενα κοπο.
Σε αυτο που γραφεις στο τελος , διαφωνω. Η κοντρα δεν ειναι σωστος τροπος, ουτε θα μπορουσε να ειναι. Το πρωτο που αναφερεις ειναι καπως εξιδανικευμενο. Ναι μεν ειναι ωραιο να ξεκαθαριζεις τι νιωθεις και τι σκεφτεσε για μια γνωριμια , αλλα δεν ειναι κατι που μπορεις να το κανεις με το καλημερα.Last edited by betelgeuse; 23-02-2015 at 07:00.
23-02-2015, 11:00 #7
:D:D
Συνοψίζοντας, η εμφάνιση είναι αντιστρόφως ανάλογη του πόσο προσεγγίσιμη είναι κάποια, πέραν των standards που η ίδια έχει θέσει για τον εαυτό της, τουλάχιστον σε αυτές τις ηλικίες.
Βέβαια, όταν λέμε ότι θέλουμε κάτι, εννοούμε παράλληλα ότι το θέλουμε από συγκεκριμένα άτομα. Άρα δεν θέλουμε κάτι θέλουμε κάτι από κάποιον/ους συγκεκριμένο/ους.
Τι αντίκτυπο (θετικό ή αρνητικό) έχει αυτό στην πορεία της ζωής μας (ταυτίζομαι φυσικά με τον φίλο μου γιατί πολλές φορές είχα βρεθεί στη θέση του) όταν βιώνουμε καταστάσεις όπως αυτή (έχω να της δώσω αυτό που ζητάει αλλά δεν με επιλέγει);
Απλως θα κοιτας αυτες που θα θελουν και σενα και θα σου ταιριαζουν.Δεν μπορεις να κανεις αλλιως.
ΟΚ σπασιμο που η Χ μουνιτσα δε σε γουσταρει αλλα δεν ειναι λογος να παθει καποιος καταθλιψη.Ειναι πολυ ανωριμο αυτο,και στην ουσια ειναι ο τροπος σκεψης που κατακρινεις στις γυναικες.Ειναι σαν τις ομορφες που λες οτι θελουν μονο το σουπεργκομενο.Τουλ. αυτες μπορουν να παρουν αυτο που θελουν,ενω οι αντρες αυτου του ειδους οχι και δεν ειναι προσγειωμενοι στα γουστα τους.
Αν καποιος μενει μονος του επειδη κοιταει συνεχως ψωναρες πολυ πανω απο τα κυβικα του,ενω φτυνει κοπελες που θα χε πιθανοτητες με αυτες,επειδη ειναι πολυ χαμηλα για τα γουστα του,ειναι αξιος της μοιρας του.
Γιατί λοιπόν το να εκθέσεις τα αισθήματα και τις σκέψεις σου να είναι ο λάθος τρόπος ενώ το να τη μπαίνεις στον άλλον (πράγμα που τολμά να κάνει μόνο όποιος δε σε γουστάρει) ο σωστός;
23-02-2015, 11:05 #8
BTW,οι τυποι γυναικων που περιγραφεις κατα καιρους με παραπεμπουν πολυ στο τριπτυχο Κιαμος-DC-Μπουρναζι.Οχι πως αλλου δε συμβαινουν αυτα,αλλα εκει ειναι πιο συνηθισμενα.Γενικα οποιος ειναι σοβαρος ανθρωπος,εκει ειναι τα τελευταια μερη που ψαχνει καποιος για γκομενα,εκτος και αν ειναι ''μπαρμαν'' που λες και συ.
23-02-2015, 11:52 #9
Ας μου επιτραπει να πω την γνωμη μου . Οι ελκυστικες γυναικες ( παραλειπω τον ορο 'ομορφη ' , διοτι καποια μπορει να ειναι ομορφη , αλλα οχι ελκυστικη , πχ. κρυα ) δεν κοιτανε αποκλειστικα και μονο τους ομορφους αντρες . Κοιτανε αυτους που εχουν εμπιστοσυνη στον εαυτο τους , ειναι ανετοι , εχουν και καποιον δυναμισμο , εκπεμπουν και αυτο το ' κατι ' ., οι θρασεις ειναι σε μια μεγαλη μεριδα γυναικων ( σε αυτες που εχουν εμπιστοσυνη στον εαυτο τους ) απωθητικοι . Βεβαια σε πολυ μικρες ηλικιες , οι κοπελες εχουν διαφορετικα κριτηρια , οντως μπορει να κοιτανε τους ομορφους . Αλλα μεγαλωνοντας , τα κριτηρια ειναι αυτα που αναφερω παραπανω. Αυτο μου εχει δειξει η μακρα πειρα μου . Τωρα να κανω λαθος ? ολα ειναι πιθανα !!
23-02-2015, 12:18 #10
Μια ερώτηση να κάνω στον θεματοθετη και σε όλους βασικά.. Είναι δυνατόν να συζητάμε για τα κριτήρια κάποιων γυναικών , μην γενικολογουμε κιόλας και αυτές οι ''γυναίκες'' να βρίσκονται στα 18 τους χρονια;
Εγώ πάντως στα 18 μου εμφανισιακά ήθελα αγόρια που έφερναν στον Ρουβά , παρακατω δεν είχε.. Για ποια γυναικεία ωριμότητα , ολοκλήρωση μιλάμε στα 18 ;
Επίσης Συμφωνώ με την επισήμανση του Μαγκάιβερ σχετικα με την ομορφιά και την ελκυστικότητα.
23-02-2015, 15:01 #11
- still searching for the right place.....
Κ ΑΚΡΙΒΩΣ εδώ βρίσκεται η παγίδα, ανεξαρτήτως ηλικίας: Δεν μπορούμε να ζητάμε/ελπίζουμε να λάβουμε πράγματα από κάποιον/αν που αντικειμενικά ΔΕΝ είναι σε θέση να δώσει. Κ συμφωνώ με τον Αλαφροϊσκιωτο, στο ότι αν ο φίλος σου διέθετε αυτά που ήθελαν οι κοπέλες, σαφώς κ θα τον επέλεγαν. Αλλά δυστυχώς, πάρα πάρα πολλοί άνθρωποι κάνουν σε όλη τους τη ζωή το μέγα λάθος να πηγαίνουν για κρέας στο μανάβη κ για φρούτα στο χασάπη......
Πες πχ ότι εγώ θέλω από έναν άντρα να είναι ώριμος, να ξέρει τί θέλει, τί του γίνεται κ πώς να συμπεριφερθεί, να στέκεται στην ουσία των πραγμάτων, να έχει 1 γερό μυαλό, να σέβεται τον εαυτό του κ τους άλλους κ να έχει αρκετούς καλούς λόγους "να φοράει παντελόνια". Κ πες πχ ότι γνωρίζω κάποιον που το μόνο που ξέρει είναι να χαζεύει τους κοιλιακούς κ τις πλάτες του στου στον καθρέπτη, να γυαλίζει την Porsche του, να πορεύεται βάσει του δόγματος "ψωνίζω κ βγαίνω σε glam μαγαζιά άρα υπάρχω" κ σχεδόν να μην έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του. Σε τί απ'όλα όσα σου ανέφερα μπορεί να με καλύψει αυτός ο τόσο κενός κ επιφανειακός άνθρωπος........? Εάν γίνει τίποτα μαζί του, θα είναι καθαρά της πλάκας, για όσο περνάω καλά, αφού κατ'ουσίαν ούτε θα τον εκτιμήσω ποτέ έστω κ ελάχιστα, ούτε θα μπορέσει να μου δώσει κάτι από αυτά που θέλω. Ο άνθρωπος για εξόδους κ βιτρίνες κάνει μόνο, ως εκεί μπορεί να δώσει κ ως εκεί δίνει, πώς μπορώ να του ζητήσω ή να περιμένω κάτι περισσότερο από αυτό.......? Αντιστοίχως, σε τί θα τον καλύψει τον φίλο σου, εάν πρόκειται για 1 ευαίσθητο, συναισθηματικό παιδί, που θέλει να μοιραστεί κ νοιαστεί, 1 κοπέλα η οποία ζει για να το παίζει ντίβα..........?
Βέβαια είναι λογικό σε νεαρές ηλικίες τα κριτήρια κ οι συμπεριφορές είναι πιο επιφανειακές κ επιπόλαιες. Κ να είσαι σίγουρος, όλες τους θα τα φάνε τα χαστούκια τους από τη ζωή, η όλη διαφορά εντοπίζεται στο ότι άλλες θα ωριμάσουν πολύ μέσα από αυτό κ θα αναθεωρήσουν τα πρότυπα κ τη στάση ζωής που υιοθετούν, κ άλλες σχεδόν καθόλου, αντίθετα θα συνεχίσουν να επαναλαμβάνουν με μαθηματική ακρίβεια τις ίδιες μ@λ@κίες........ Από την άλλη πλευρά, όσο κ αν πολλά πράγματα δικαιολογούνται από ανωριμότητα κ απειρία, είμαι της άποψης ότι καλώς- κακώς, υπάρχουν 5 πραγματάκια, τα οποία ή τα έχεις καταλάβει κ συνειδητοποιήσει από "την κούνια σου" (κ όσο μεγαλώνεις τα καλλιεργείς.......), είτε άστο, δεν θα τα συνειδητοποιήσεις ποτέ.
ΥΓ1: Γιατί τί έχουν οι μπάρμαν.....? έχω κ φιλαράκια μπάρμαν, μια χαρά παιδιά είναι!
ΥΓ: Εγώ πάντως ψηφίζω την παλαβή........ η ρήση "οι π........ς κ οι τρελές.........." δεν βγήκε τυχαία!
23-02-2015, 16:14 #12
23-02-2015, 16:21 #13
Σωραια μνημονιο :-)
Εγω στα δεκαοκτω μου εμφανισιακα ειχα στο τσεπακι μου τα ωραιοτερα αγορια ΕΠΟΜΕΝΩΣ οταν αυτο ειναι δεδομενο και δεν ειναι ζητουμενο,απο τους τυπους αυτους επελεγα αυτον που ηταν πιο αναρχας στις αποψεις του,πιο ησυχος στους τροπους του,πιο τρυφερακιας,πιο "καλο παιδι"..:cool:Προσπαθω να κρατω την ψυχη μου καθαρη..
23-02-2015, 17:13 #14
23-02-2015, 17:50 #15