Results 31 to 45 of 59
Thread: Ας ανοίξω ένα θέμα
-
24-02-2015, 15:00 #31
Oι γυναικες απ οτι λενε γενικα δεν κοιτανε την εμφανιση τοσο πολυ, κοιτανε το χαρακτηρα.
- 24-02-2015, 15:06 #32
24-02-2015, 22:20 #33
Άρα πιστεύεις ότι χρησιμοποιούν το συναίσθημα για συγκάλυψη;
Αυτό απαντάει κατά κάποιο τρόπο στο αρχικό μου ερώτημα. Θεωρείς ότι ο αντίκτυπος είναι να μην αναπτύσσονται υγιή θέλω;
Άρα λες ότι δίνουν κάποια προταιρεότητα στον εγωισμό τους;
Peace
Έχω βάσιμες υποψίες ότι δεν διαβάζεις αυτά που γράφω.
Πολλά και ενδιαφέροντα. Ωστόσο ήσουν εκτός θέματος :p Δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω. Δεν με ενδιαφέρει γιατί κάνετε ό,τι κάνετε. Άλλο ρώτησα!
Το ίδιο και εσείς. Μάλλον παρασυρθήκατε από τους προλαλήσαντες :p
25-02-2015, 00:29 #34
Αναμφισβητητα εκτος και αν ειναι τοσο πανηλιθιες πια.
Αυτό απαντάει κατά κάποιο τρόπο στο αρχικό μου ερώτημα. Θεωρείς ότι ο αντίκτυπος είναι να μην αναπτύσσονται υγιή θέλω;
Άρα λες ότι δίνουν κάποια προταιρεότητα στον εγωισμό τους;
25-02-2015, 00:42 #35
Θα ήθελα να σχολιάσω λίγο αυτό που λες στην αρχή (ότι δεν θέλουμε κάτι γενικώς, αλλά από συγκεκριμένους μόνο).
Και ότι απορρίπτουμε άτομα που θα μπορούσαν να μας προσφέρουν αυτό που θέλουμε.
Μα, πώς μπορεί κάποιος να είναι σίγουρος ποιος ακριβώς είναι ο λόγος που απορρίπτεται?
Δε λέω, υπάρχουν περιπτώσεις που είναι παραπάνω από εμφανής ο λόγος.
Άλλοτε όμως, δεν είναι τόσο ξεκάθαρα τα πράγματα…. Κι έτσι εκεί μπαίνει η προκατάληψη, το στερεότυπο, η ηττοπάθεια ή ό,τι άλλο για να καλύψει το κενό. Το κενό δηλαδή της γνώσης (που δεν έχουμε) το καλύπτει η φαντασία, οι υποθέσεις.
Μιλάω εκ πείρας εδώ, γιατί μου είχε τύχει να ακούσω ότι απέρριψα κάποιον χ παρότι είναι τόοοσο καλό παιδί και τόσο συναισθηματικός και σοβαρός κλπ….αλλά ο καημένος μειονεκτεί στην εμφάνιση / στα λεφτά / στο στυλάκι…. σε οτιδήποτε παραπέμπει σε κάτι ‘επιφανειακό’.
Και ναι σαφέστατα μπορεί να απορρίψεις κάποιον γιατί δεν σου αρέσει εμφανισιακά. Όμως συνήθως απέρριπτα για άλλους λόγους, που δεν γίνονταν κατανοητοί, ή που δεν γνωστοποιούνταν καν. Παραδείγματα:
- Συμφοιτητής θεωρούσε ότι τον απέρριψα γιατί ήταν ‘λαϊκό παιδί’. Η πραγματικότητα ήταν πως με τρόμαξε η ταχύτητα κι η αμεσότητα με την οποία προχώρησε σε σεξουαλικό παιχνίδι, γιατί εγώ τότε δεν είχα καμία εμπειρία.
- Γείτονας θεωρούσε ότι τον απέρριψα γιατί ήταν λίγο πιο ευτραφής. Στην πραγματικότητα δεν άντεχα με τίποτα τη δυσάρεστη αναπνοή του και τις πολιτικές πεποιθήσεις του.
- Άλλος πάλι θεωρούσε ότι ήθελα να διασκεδάσω με τύπους ‘μπάρμαν’ που λες κι εσύ… και γι’ αυτό τον παράτησα μετά από σύντομη ‘σχέση’. Όμως στο σεξ τελείωνε κυριολεκτικά σε δευτερόλεπτα… Επιπλέον έμενε με την παρεμβατική μαμά του και δεν είχαμε σχεδόν καμία κοινή προτίμηση.
Αναφέρω μερικά ενδεικτικά παραδείγματα, για να πω ότι πολλές φορές το πρόβλημα είναι τι θέλουμε να πιστέψουμε, όχι τι συμβαίνει.
Μπορεί εσύ με βάση τη δική σου κρίση και γνώση να θεωρείς ότι έχεις όσα ζητάω, αλλά να μην γνωρίζεις καν τι ακριβώς ζητάω, ή τι δεν μου αρέσει σε σένα, ή τι ακριβώς μου αρέσει σε αυτόν που τελικά επιλέγω.
Να πω βέβαια, ότι εγώ εξαιτίας κάποιων τέτοιων εμπειριών αποφάσισα να είμαι πιο ξεκάθαρη και να εξηγώ όπου και σε όποιον μπορούσα.
Αλλά τελικά η προσωπική μας ζωή επηρεάζεται πολύ περισσότερο από αυτό που πιστεύουμε, παρά από οτιδήποτε άλλο.
25-02-2015, 10:57 #36
25-02-2015, 11:17 #37
@the only peace i can find ο φίλος σου έκανε κίνηση και έφαγε άκυρο ή δεν έκανε καθόλου; Γιατι αν δεν έκανε καθόλου κατά την γνώμη μου δε μιλάμε για απόρριψη.Δε μπορείς να μιλάς για απόρριψη στο οτιδήποτε,όταν δεν έχεις προσπαθήσει πρώτα να το διεκδικήσεις
Και μια γενικότερη ερώτηση χωρίς καμμία δόση ειρωνείας αλλά προσπαθώ να καταλάβω.Aυτό που λέτε κάποιοι και πιστεύετε ότι έχετε τα τάδε προτερήματα και ειδικά όταν μιλάμε για συναισθήματα πχ ασφάλεια,αγάπη κτλ πως το καταφέρνετε; Κοιτιέστε στον καθρέπτη και λέτε "εχω αυτό,αυτό και αυτό άρα είμαι οκ και πρέπει να με επιλέξει κάποια;"
Το ρωτώ γιατί για προσωπικά δε μπορώ να προσδιορίσω αν έχω οτιδήποτε απο όλα αυτά.Εσείς πως το καταφέρνετε αυτό; Πως ξέρετε ότι έχετε αυτά τα συναισθήματα και μπορείτε να τα προσφέρετε απο τη στιγμή που το συναίσθημα κατά την γνώμη μου δεν είναι κάτι τόσο απλό αλλά εντάσσεται στο γενικότερο κομμάτι της ανθρώπινης ύπαρξης;
25-02-2015, 12:11 #38
- still searching for the right place.....
Λοιπόν Peace……. Επειδή έχεις πνιγεί σε μια κουταλιά νερό, θα στα μασήσω (γιατί στην ουσία από την αρχή στο ίδιο σημείο με τη Μαρίνα38 είχα σκαλώσει): Τα «θέλω» μας, υγιή ή μη, τα διαμορφώνουμε σε κάθε φάση της ζωής μας εμείς οι ίδιοι, η όλη διαφορά έγκειται στο ότι κάποιοι επηρεάζονται περισσότερο από το περιβάλλον τους, τα πρότυπα, τις μόδες κ τις κρατούσες αντιλήψεις, ενώ άλλοι λιγότερο.
Άρα έχεις 2 επιλογές:
1. Αν θες κοριτσάκι αυτού του κυβισμού κ αυτών των προτιμήσεων, είτε γίνεσαι σαν τους τύπους που γλυκοκοιτάζει τώρα (τρέντυ, με υφάκι κλπ κλπ), ή περιμένεις κάμποσα χρονάκια μέχρι κ αν πάλι συμβεί το θαύμα, κάποια από αυτές να ωριμάσει κ να αλλάξει γούστα.
2. Αν θες κάτι άλλο, ψάξε να βρεις κάποια κοπελίτσα που να βλέπεται κ το κριτήριό της για γκόμενους να μην είναι το ποιός μαρσάρει πιο δυνατά το μηχανάκι, ε, θα υπάρχει κ καμιά τέτοια.
Ό,τι από αυτά κ να επιλέξεις, να ξέρεις πάντως πως άμα είσαι αυτό που θέλει, θα την τραβήξεις, αν όχι σημαίνει ότι απλά ψάχνει κάτι άλλο. Κ αυτό ισχύει σε όλες τις ηλικίες. Απλά σου είπα, μην είσαι κ τόσο σίγουρος το τί είναι κ το τί θέλει ο καθένας (ακόμα κ εσύ για τον εαυτό σου), κ το συναίσθημα που λες, μπορεί να χρησιμοποιείται για συγκάλυψη τόσο από άντρες όσο κ από γυναίκες. Τόσο απλό!
Επίσης, «το θράσος», καλώς εννοούμενο, υπό την έννοια της διεκδίκησης της κατάλληλης κοπέλας (δηλ. όχι να το έχει καταστήσει ξεκάθαρο πως δεν ενδιαφέρεται/έχει ξενερώσει κ εσύ να επιμένεις), είναι μέγα προσόν: ούτε μπορεί κάποια να μυρίσει τα νύχια της να δει τί έχεις στο κεφάλι σου, ούτε μπορείς να τα έχεις όλα εύκολα, έτοιμα κ στο πιάτο.
25-02-2015, 12:22 #39
Aγαπητα kozchr , να σου απαντησω εγω . Ειναι καθαρα θεμα εμπιστοσυνης στον εαυτο σου . Και η αυτοπεποιθηση , οχι η αλαzωνεια , ειναι κατι που εχει τις ριζες της στις ηλικιες εως 5-6 ετων , αλλα καλλιεργειται κιολας , αν βλεπεις οτι εχεις επιτυχια στο αλλο φυλο , φυσικα τονωνεται η αυτοπεποιθηση σου . Σε εναν αντρα , μονο οι γυναικες μπορουν να του δωσουν την αυτοπεποιθηση , και μια αποτυχια δεν μπορει να την κλονισει , αλλα αν ειναι κατα συρροην , αλλαζει το πραμα .
25-02-2015, 13:39 #40
Maripoza, ωραία αυτά που γράφεις και μου λύνουν διάφορες απορίες που δεν είχα. Λύσε μου μια ακόμα αν μπορείς: Γιατί επιμένεις να απαντάς σε κάτι που δεν ρώτησα;
Koz, δεν έχει κάνει κίνηση. Τους έχω συστήσει μεταξύ τους όμως. Για την αποτυχία είμαι σίγουρος, διότι αν ήθελε η κοπέλα θα του έδινε το πράσινο φως (συναντιούνται κατά διαστήματα ή στο φβ που είναι φίλοι) όπως το έδωσε στον παίδαρο που σας έλεγα ότι κάρφωνε στην καφετέρια (παρότι αυτός συνοδευόταν). Η ερώτηση που έκανα πάντως ήταν με αφορμή αυτό το γεγονός και αφορά τον αντίκτυπο πολλών ανάλογων γεγονότων σε βάθος χρόνου. Δεν ψάχνω να βρω ούτε γιατί οι κοπέλες θέλουν κάποιους και όχι κάποιους άλλους, ούτε τον σωστό τρόπο προσέγγισης ούτε γιατί και πότε αλλάζουν τα κριτήρια επιλογής συντρόφου ούτε τίποτα τέτοιο.
Στην άλλη ερώτηση σου, θα απαντήσω για εμένα. Η τρυφερότητα, η ευαισθησία, η προστατευτικότητα (όπως και τα διαφορά κουσούρια μου φυσικά) είναι στοιχεία του χαρακτήρα μου. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα εκφράζω στον μέγιστο βαθμό πάντοτε, όμως εν δυνάμει μπορώ. Προσωπικά δεν προσεγγίζω κοπέλες (αν και αυτό είναι γενικότερο στην περίπτωση μου) ή δεν υποκύπτω αν δεν μπορώ να εκφράσω αυτά τα συναισθήματα/συμπεριφορές σε ικανοποιητικό βαθμό.
Μαρίνα θα σου απαντήσω το βράδυ γιατί τώρα γράφω από το κινητό.
25-02-2015, 13:49 #41
Έχω την εντύπωση πως ρώτησες:
- πώς να εκλάβει ο φίλος σου τη συμπεριφορά αυτή από τα μπουρναζοκόριτσα (εγώ δεν έχω κάτι εναντίον του Μπουρναζίου πάντως, απλά αλλάζει το στυλάκι)
- γιατί γίνονται σχέσεις τις πλάκας
- κ ποιό αντίκτυπο έχουν όλες αυτές οι συμπεριφορές στην διαμόρφωση των "θέλω" στην ηλικία σας.
Αν κοιτάξεις τί έχεις γράψει παραπάνω, τα έχεις ρωτήσει όλα αυτά....... Κ εγώ κ άλλα μέλη σου απαντήσαμε σε όλα αυτά. Αν δε σου χρειάζονται απαντήσεις ή αν δεν τις κατανοείς, μην κάνεις τσάμπα ερωτήσεις. :D
25-02-2015, 15:37 #42
25-02-2015, 17:31 #43
Πολύ εύστοχη ερώτηση kozchr……… κ νομίζω απαντιέται δύσκολα. Για εμένα μιλώντας, η απάντηση δεν εντοπίζεται μόνο στο τί πιστεύει κ καθένας για τον εαυτό του (κ εγώ μπορεί να πιστεύω κ να με βόλευε πως είμαι η Μέριλυν Μονρόε, δεν είμαι όμως), αλλά κ στο τί του έχει αποδείξει η ζωή, δηλ. αυτά τα 2 είναι αλληλοτροφοδοτούμενα.
Πχ πες εγώ δεν έχω καμία αυτοπεποίθηση ότι θα τα κατάφερνα ως επιχειρηματίας, οπότε κ στην πράξη δεν το επιδιώκω καθόλου. Αποτέλεσμα, η πραγματικότητα επιβεβαιώνει την ιδέα που έχω εγώ για τον εαυτό μου, που μάλλον ισχύει, αλλά δεν είναι κ 100% σίγουρο. Αν δεν δοκιμάσεις κάτι, έστω κ σαν πείραμα, δύσκολο να είσαι σίγουρος. Αν όμως δοκιμάσεις κάτι, τότε θα φανεί, αυτό που απαιτείται όμως είναι κ κάποιο επίπεδο αυτογνωσίας κ ωριμότητας στην κρίση σου για τον εαυτό σου κ τις ανθρώπινες σχέσεις. Αν πχ εγώ έχω την πεποίθηση για τον εαυτό μου πως είμαι ένας ειλικρινής άνθρωπος, με ανιδιοτελή αισθήματα, τρυφερή, κ με καλή καρδιά κ έχουν περάσει από τη ζωή μου άλλοι άνθρωποι, που το μόνο που έχουν να θυμούνται από εμένα είναι το πόσο ψυχρή ήμουν, το πόσο τους εκμεταλλεύτηκα, το πόσο παραποιούσα την αλήθεια αναλόγως του τί με συνέφερε κάθε φορά, κ το πόσα ψέμματα κ ανακρίβειες είχα πει, ε, τότε 2 ενδεχόμενα υπάρχουν : είτε εγώ αυτοπαραμυθιάζομαι κ επειδή είμαι συναισθηματικά ανώριμη συνειδητά ή υποσυνείδητα θέλω να πιστεύω τα καλύτερα για εμένα κ να μεταθέτω στους άλλους τις ευθύνες για τα όποια «ατυχήματα» (η εύκολη λύση), είτε πολύ απλά «το παίζω» ειλικρινής, καλόκαρδη κλπ κλπ στους 3ους. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει για τον εαυτό του ό,τι, μα ό,τι θέλει, το τί όμως τελικά ισχύει, αποδεικνύεται στην πράξη, αφού δοκιμαστεί φυσικά (κοινώς όχι αυθαίρετα).
Κ εννοείται ότι, αφού κάνεις λόγο για συναισθήματα, 2 άνθρωποι πρέπει να αλληλεπιδράσουν για να φανούν εάν υπάρχουν αυτά, όπως λες κ εσύ δεν σηκώνεσαι, βλέπεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη κ λες «είμαι ειλικρινής, είμαι καλό παιδί…….κλπ κλπ».
25-02-2015, 22:44 #44
Ειναι ενα φιλοσοφικο ερωτημα που εχει τεθει εδω ,μας τα εχεις πρηξει μαριποζα :p
:cool:Προσπαθω να κρατω την ψυχη μου καθαρη..
25-02-2015, 23:49 #45
Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο που διαθέσατε να μου απαντήσετε.Τhe only peace αν ο φίλος σου επιλέξει τον λάθος δρόμο δηλαδή να συνεχίζει έτσι χωρίς να κάνει κάποια κίνηση σε βάθος χρόνου θα ήθελα σε καμμιά 15αρια χρόνια απο τώρα που θα είναι κοντά στα 35 του να μας γράψει τα συναισθήματα και τις σκέψεις του από όλο αυτό.Αν και εύχομαι εσύ ως μεγαλύτερος να τον πείσεις να κάνει κάτι διαφορετικό.