Results 1 to 15 of 27
Thread: Ειμαι χαμενος
-
14-05-2015, 12:11 #1
Ειμαι χαμενος
Γεια σας παιδια θα ηθελα να σας διηγηθω τι περναω εδω και 6 μηνες γιατι δεν αντεχω αλλο...εδω και 6 μηνες με πιανουν κρισεις πανικου καθε μερα,,καποιες φορες μου ερχεται να κλαψω χωρις λογο,,δεν κοιμαμαι καθολου καλα(κοιμαμαι στις 6 το πρωι και ξυπναω 10) εδω και 4 μερες εχω συνεχεια πονοκεφαλο και ζαλαδα δεν μπορω αλλο...εκτος απο ψυχολογικα εχω και αλλα προβληματα..οπως: ξεχασα να δηλωσω τα μαθηματα στην σχολη και τωρα δεν μπορω να την τελειωσω..δεν βρισκω δουλεια,,οι γονεις μου ειναι φτωχοι οποτε δεν μπορουν να με συντηρουν μεχρι τα 30(21 ειμαι)..επισης θελω να σπουδασω αθλητικος δημοσιογραφος αλλα λογω των προβληματων που ανεφερα δεν μπορω..επισης λογω ψυχολογικων δεν μπορω να παω στρατο που με πιεζουν οι δικοι μου και σημερα τηλεφωνησα στον ψυχολογο μου οπου πηγαινα δωρεαν αλλα εκλεισαν το κεντρο στο οποιο δουλευε..δεν ξερω τι να κανω νιωθω χαμενος χωρις ελπιδα..και το χειροτερο ειναι οτι προσποιουμαι στην οικογενεια και τους φιλους μου για να μην τους γινω βαρος...
- 14-05-2015, 13:08 #2
Μίλησε μας!Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο.Εγώ πάσχω από αγχώδη διαταραχή,φοβίες και έμμονες ιδέες σχετικά με την υγεία.
Βρήκα μία ψυχολόγο και το παλεύουμε μαζί.Τώρα θα βγω από τη φαρμακευτική αγωγή που μου έχει συστήσει ψυχίατρος,καθώς δε βοηθήθηκα καθόλου,και θα μπω σε ομοιοπαθητική αγωγή σε συνδυασμό με γνωσιακή-συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία.Όλος ο κόσμος περνάει άσχημα...Οι ψυχίατροι και οι ψυχολόγοι πλέον κάνουν χρυσές δουλειές...Δεν είσαι ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!!!επίσης,να προσπαθείς να αντικαθιστάς στις σκέψεις σου τα αρνητικά όπως για παράδειγμα ''ΔΕΝ ειμαι καλα''-να λες ''ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ'' έτσι ώστε σιγά σιγά να γίνει απόσβεση των αρνητικών συναισθημάτων και μάθηση των θετικών.Και όλα θα βελτιωθούν...Απλά θέλει το χρόνο του όλο αυτό!!!Πάλεψε το όσο μπορείς.
Όταν σου έρχεται η κρίση πανικού ,να παίρνεις βαθιές αναπνοές για να αιματώνεται σωστά ο εγκέφαλος.Και όταν σου έρχεται μια καταστροφική ιδέα να προσπαθείς να καθοδηγήσεις τη φαντασία σου σε κάτι όμορφο,σε μια όμορφη εικόνα,σε μια ευχαριστη κατάσταση...Άλλωστε εμεις ελέγχουμε το μυαλό μας και μπορούμε να κατευθύνουμε τη φαντασία μας όπου θέλουμε!!!και θα δεις θα μας περάσουν ΟΛΑ!!!περιμένω νέα σου...
14-05-2015, 13:17 #3
Συμφωνώ με τη Μάρω σε όλα μη χάνεις την ελπίδα σου προπαντώς είσαι πολύ μικρός επίσης για να ανησυχείς για το αν θα βγάλεις τη σχολή 1 6μηνο πίσω οκ εκτός αν έχεις το κουράγιο να πας να πιασεις τον προιστάμενο της σχολής πιστεύω θα δείξει κατανόηση και μπορεί να κάνεις δήλωση ετεροχρονισμένα, επίσης αθλητική δημοσιογραφία θα μπορούσες να κάνεις σε δημόσιο ιεκ που είναι δωρεάν από του χρόνου αν το θέλεις. Θα ήθελα αν θες να μου πεις πως βιώνεις 1κρίση πανικού ακριβώς και πόσο συχνά.
14-05-2015, 14:29 #4
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας
Στα ΤΕΙ για να κλεισω το θεμα τις σχολης γιατι ειναι τελειωμενο..εαν μεινεις εστω και σε 1 μαθημα εργαστηριου χανεις 1 χρονια(γτ πρεπει να ξαναπας την επομενη) και χανεις και το μαθημα που συνδεεται με αυτο..οι λεγομενες αλυσιδες..οποτε εμεινα σε 6 εργαστηρια λογω της δηλωσης ειχα και 2-3 απο πριν οποτε δεν βγαινει η σχολη...για τις κρισεις πανικου..το χειροτερο ειναι οτι δεν με πιανει μια ''δυνατη'' κριση και στο τελος περναει..εχω συνεχεια μετρια συμπτωματα σε ισχυ..δηλαδη ταχυκαρδια ζαλαδες αισθημα φοβου σε ολη την διαρκεια της μερας δεν περνανε ποτε..(εκτος αμα κατσω στο pc και δω καμια ταινια)..επισης εχω προβλημα και με το σκοταδι που μου ριχνει την ψυχολογια ακομα περισσοτερο γιατι ειμαι 21 χρονων..δεν φοβαμαι το σκοταδι απλα παλια επειδη ειχα ενα ατυχημα στο ματι μου και νομιζα οτι αυτο το χτυπημα δημιουργησε προβλημα στην οραση μου και οτι τυφλωνομαι και αμα βρισκομαι στο σκοταδι και τυφλωθω δεν θα το καταλαβω..ξερω οτι ειναι ακαταλαβιστικα αλλα ημουν παιδι τοτε (14) και ολα αυτα εχουν μεινει στο υποσυνηδειτο μου...το χειροτερο ειναι οτι η τυφλωση για μενα ειναι χειροτερη και απο τον θανατο..γιατι θα εισαι βαρος στους αλλους μια ζωη και δεν θα μπορεις να κανεις τιποτα μονος σου
14-05-2015, 14:35 #5
15-05-2015, 13:14 #6
Και εγώ τει τελείωσα, ξέρω τι παίζει με τα εργαστήρια και τις αλυσίδες απλά αν πήγαινες να πιάσεις τον προιστάμενο της σχολής ίσως σου έβρισκε κάποια λύση, στη σχολή μου πολλά άτομα αν είχαν κάποιο θέμα με μαθήματα πήγαιναν στο συμβούλιο και διεκδικούσαν αυτό που ήθελαν προφασιζόμενοι πολλές φορές κάποιο πρόβλημα. Επίσης έχεις πλήρη άγνοια για την τύφλωση. Οι τυφλοί άνθρωποι πολλές φορές είναι πιο ικανοί και από τους βλέποντες, βάρος έτσι όπως το εννοείς εσύ κάποιος που δε βλέπει θα μπορούσε να είναι μόνο αν τον συνοδεύει κάποια νοητική καθυστέρηση. Επίσης το θέμα με το σκοτάδι άκυρο, να σκέφτεσαι εκείνη την ώρα ότι πιο πιθανό το μάτι να πάθαινε κάτι στο φως παρά στο σκοτάδι, παρόλα αυτά μπορείς να πάρεις κάποιο μικρό φωτάκι να έχεις στην μπρίζα τα βράδια ώστε να είσαι ήσυχος. Και τέλος, δε γνωρίζω σε ποια πόλη βρίσκεσαι αλλά σε όλες, αν δε κάνω λάθος, υπάρχουν μέρη στήριξης νέων, μπορεί να έκλεισε αυτό που πήγαινες αλλά ψάξε για κάποιο άλλο σίγουρα θα υπάρχει.
15-05-2015, 21:33 #7
κανεναν ψυχιατρο σκεφθηκες να επισκεφθεις?
ή εστω αν δεν κρινεις απαραιτητη την φαρμακευτικη αγωγη σε καποιον ψυχολογο?
κι εγω στην αρχη ετσι ημουν , ενιωθα αδυναμη να κανω το οτιδηποτε απαιτουσε η ζωη μου, μεχρι που αρχισα ψυχοθεραπεια μαζι με φαρμακα και αρχιζα να βαζω τα πραγματα σε μια ταξη........And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic
15-05-2015, 22:02 #8
Θα πάς στη Σχολή σου να τους πεις οτι είχες πρόβλημα με κρίσεις πανικού, δείξε τους και κανένα χαρτί επίσκεψης σε ψυχολόγο (αν έχεις) και θα τους παρακαλέσεις να σου βρουν λύση. Αν δεν γίνεται, τότε δεν χάθηκε ο κόσμος, επανάλαβε τη χρονιά! Δεν πειράζει, 21 είσαι, έχεις χρόνο μπροστά σου. Μην τα παρατήσεις γιατί αυτο Θα σε "ρίξει" ψυχολογικά χειρότερα. Προσπάθησε να ηρεμήσεις και να βάλεις σε μία σειρά τα θέματά σου. Αναβολή υποθέτω θα μπορέσεις να πάρεις για το στρατό. Οι κρίσεις πανικού είναι από το άγχος. Μην καταστροφολογείς, τίποτα δεν χάθηκε, όλα εκεί είναι και όλα θα τα τελειώσεις με το καλό σιγά σιγά και μεθοδικά. Σου έπεσαν κάπως μαζεμένες οι υποχρεώσεις, αγχώθηκες, φοβήθηκες και πανικοβλήθηκες στην κυριολεξία. Αλλά όλα θα πάνε καλά. Έν ανάγκη πήγαινε σε κανένα ψυχίατρο να σου γράψει κανένα αγχολυτικό μέχρι να ήρεμήσεις λίγο.
18-05-2015, 13:19 #9
πηγα και μου ειπε δεν γινεται να κανω δηλωση...επισης οι γονεις μου δεν ξερουν τιποτα και δεν μπορω να τους λεω ψεματα αλλο..
18-05-2015, 18:59 #10
οταν φτασεισ εβδομο εξαμηνο ιο αλυσιδεσ δυαλυονται ενα αυτο και δευτερο αν τα πασ καλα μεχρι τοτε
συγκαλεισ συμβουλιο και σ δινουν ενα εξαμηνο εγω κατι τετοια εκανα και εβγαλα το τειΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
19-05-2015, 08:42 #11
Το ψυχολογικό πρόβλημα που είναι βρε Βασίλη? Δεν μας έχεις πει τιποτα ποιο είναι αυτό! Πολλοί είναι οι άνεργοι, πολλοί και οι φτωχοί και πολλοί αυτοί που χρωστάνε αρκετά μαθήματα. Έχουν δηλαδή τα ίδια ακριβώς προβλήματα με σενα αλλά δεν αντιδρούν όπως εσύ. Η διαφορά ειναι στον τροπο σκέψης. Η σκέψη σου τα πήρε λάθος. Θα μπορούσες να αντικριζες τις δυσκολίες αυτές με διαφορετικό τροπο όπως κανουν αλλοι, οι οποιοι μαλιστα ειναι πιο αποτελεσματικοί από εσενα ως προς την αντιμετωπιση των δυσκολιων αυτών επειδη δεν υιοθετούν την ίδια σταση, τον ίδιο δηλαδη τροπο σκεψης με σενα. Η διαφορά είναι η διαστρεβλωμενη σκεψη.
γιάννης
19-05-2015, 23:24 #12
Δυστυχώς φίλε Ιωάννη δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, και εγώ πριν λίγο καιρό ήμουν της ίδιας άποψης με σένα, αλλά δυστυχώς ξαναλέω, οι κρίσεις πανικού και τα ψυχοσωματικά ή όπως αλλιώς λέγονται, δεν ελέγχονται ούτε περνάνε έτσι απλά, είναι να μη σε πιάσουν αν σε πιάσουν θέλει πολλή δύναμη, τεράστια υπομονή, ανθρώπους κοντά σου και ο Θεός βοηθός. Το τι κουβαλάει ο καθένας στην ψυχή του είναι δικό του θέμα, κάποιοι έχουν δυνατή κράση και σε κάποιους άλλους το σώμα, ο οργανισμός, το μυαλό ξεσπά και εκεί είναι που αρχίζει το τραγικό πανηγύρι όλης αυτής της δύσκολα ελεγχόμενης κατάστασης που κανείς αν δε βρεθεί σε αυτή δεν μπορεί να καταλάβει.
20-05-2015, 08:27 #13
Ο τρόπος αντίδρασης του θεματοθέτη στα προβλήματα που αντιμετωπίζει τωρα περνάει μέσα απο το χαρακτηρα του όπως τον διαμόρφωσαν τα βιωματα της ζωης του. Γι αυτό λεω πως αλλοι τα ίδια αυτα προβληματα (πχ ανεργία, φτωχεια, αποτυχίες στη σχολή) τα αντιμετωπιζουν διαφορετικά. Κι αν βιωνει αυτον τον κατηφορο που περιγραφεις (συμφωνω μ' αυτα με τα οποια τον περιγράφεις) τότε η αντιμετωπιση των εν λόγω προβλημάτων ειναι ακόμα χειρότερη, ήτοι φαινονται όλα βουνό και η καταστροφικότητα παιζει ως βασικό σενάριο. Κάποιες καλές προσπάθειες (αμα το ατομο βρει πρωτα το κουραγιο) και η διαψευση της καταστροφικότητας επενεργουν θετικά, κι αυτο μακροπροθεσμα δρα αποφασιστικα στο να ξεπερασει το άτομο τα θεματα του (νοουμενου πάντα ότι η κατασταση ακόμα, έστω ελάχιστα, ελέγχεται).
γιάννης
20-05-2015, 16:54 #14
την σχολη δεν την σταματησα μονο για τα μαθηματα αλλα και για ενα αλλο περιστατικο που μου εριξε την ψυχολογια...οπως ειπα ξεχασα να δηλωσω τα μαθηματα,, και ο φιλος μου ο Γιωργος που πηγαινουμε μαζι ξεχασε και εκεινος....εγω εχω μεινει σε 6-7 μαθηματα αυτος μονο σε ενα...ειμασταν στην ταξη λοιπον ολα τα παιδια της σχολης γυρω στα 40-50 και συζητουσαμε για αυτο το θεμα..και μου λεει ενα παιδι δυνατα : εσυ μου λεει εισαι σκουπιδι γι αυτο τα ξεχασες, ο γιωργος ειναι υπευθυνος πως ξεχασε να τα δηλωσει...δεν καταλαβα καν γιατι ειχε τετοιο μισος αυτο το παιδι και τετοιο θαρρος για να με χαρακτηρησει ετσι..αλλα το χειροτερο ειναι οτι τα πιστεψα αυτα που μου ειπε και ακομα τα πιστευω..
20-05-2015, 17:05 #15
Έχεις νοικιάσει μακριά απο την πόλη σου για να σαι στη σχολή ή η σχολή είναι εκει που μεγάλωσες;