Results 76 to 90 of 115
-
25-03-2016, 15:56 #76
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.Εννοείται πως δε μπορείς να πεις για την κατάθλιψη κάτι τέτοιο επειδή η κατάθλιψη δεν είναι κάτι με το οποίο γεννιέσαι.Η έλλειψη όμως κάποιων διανοητικών ικανοτήτων σε ακολουθεί ισόβια.Και εγώ συνήθως σε κάτι τόσο σοβαρό δε μιλάω με επικίνδυνες πιθανότητες αλλά με πιθανές πραγματικότητες που έχουν συμβεί ήδη.. Πιστεύω ότι ο macgyver που μάλλον δεν διάβασε το κείμενο που παρέθεσα,έπιασε το νόημα με μια λέξη.Αυτό λέγεται EQ και εκεί πάσχουν αυτά τα άτομα και θεωρώ και εγώ ως άτομο είτε με ταμπελιάσω,είτε όχι.Και αν υποθέσουμε ότι ισχύει μόνο η ταμπέλα της ΔΕΠΥ πρόκειται για μια ισόβια διαταραχή που δεν την έχουν όλοι,δεν θεραπεύεται εντελώς παρά μόνο διαχειρίζεται.Αρα εγώ που την έχω είμαι κατώτερος απο εσάς που δεν την έχετε.
Και την ταμπέλα του χαζού καθώς και στο τρυπάκι να μπω να ψάχνω τι έχω,δε με έβαλα εγώ οικιοθελώς.Εντάξει πάντα έβλεπα ότι δεν είμαι σαν τους άλλους αλλά κοιτούσα και κοιτώ να ζω με ότι μέσο διαθέτω και κάνοντας αργά και σταθερά βήματα που άλλοτε με πήγαν μπροστά και άλλοτε με γύρισαν στο μηδέν.Πρώτη φορά έμαθα πως λέγεται αυτό που έχω όταν πήγα στο στρατό.Εκεί λοιπόν δεν πήγα με την λογική να λουφάρω,να βγω Ι για δήθεν καλύτερη μεταχείριση αλλά με την λογική του πρέπει να παω και να τελειώνω.Δεν έκανα δηλαδή κάτι πέρα απο αυτό που ήξερα ήδη να είμαι δηλαδή ο ευατός μου.Εκει λοιπόν στο κέντρο αφού με είδαν πως ήμουν σε σχέση με τα άλλα άτομα με έστειλαν με το ζόρι σε ΓΣΝ ψυχιατρική κλινική για εξέταση.Και μετά απο κάποιες ημέρες εκεί μέσα εξήλθα ως Ι4ψ με αυτές τις ταμπελίτσες.Και αφού άρχισα να ψάχνω τι σημαίνει αυτό εκεί για πρώτη φορά μου είπα "καλά το ήξερα ότι δεν είμαι σαν όλους.τωρα είναι επιστημονικά βεβαιωμένο πως ότι και αν κάνω,όσο και αν προσπαθήσω ποτέ δε θα είμαι φυσιολογικός άνθρωπος".Ναι μέχρι τότε απλά ήξερα ότι διαφέρω αλλά πορεύομουν την λογική ότι διαφέρω όχι με την λογική του είμαι άρρωστος και προβληματικός και γιαυτό διαφέρω.Και ότι όνειρα είχα για μένα,ξαφνικά τα ένιωσα να γκρεμίζονται γιατί ήξερα ότι έχω την ταμπέλα του προβληματικού.
Απο εκεί που πορεύτηκα με την λογική ότι διαφέρω επειδή είμαι ξεχωριστός άνθρωπος και τελικά θα βρω τον δρόμο μου στη ζωή,ένιωσα άρρωστος και παράσιτο της κοινωνίας.Οτι έχω κάτι που η πλειοψηφία του κόσμου εκεί έξω μόλις το ακούσει,θα κάνει πέρα.Και έτσι προσπαθώ πάντα να κρατώ χαμηλά την μπάλα για να μην αποκαλυφθεί ότι είμαι προβληματικός.Και αν από τότε δεν έχω ξαναπάει σε ψυχίατρο είναι γιαυτόν ακριβώς τον λόγο.Γιατί δε θέλω άλλες ταμπέλες.
- 26-03-2016, 01:37 #77
Κι' αν αυτός ο κύκλος είναι ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ένας χρόνος; Κάποιοι παλεύουν χρόοοοονια με αυτή την "κατάσταση", ε δεν γίνεται να περιμένεις να κάνει τον κύκλο της. Κι' αν αυτός ο κύκλος κλείσει σε 30 χρόνια εσύ θα χάνεις κάθε μέρα την ζωή σου (και κάποιοι να την χάνουν ΚΑΙ κυριολεκτικά); Κι' εγώ δεν είμαι υπερ της άποψης πως πρέπει να τρέχεις στον γιατρό πριν το παλέψεις με όλους τους άλλους τρόπους μόνος σου αλλά κάποιες φορές ΜΠΟΡΕΙ (δεν είμαστε σίγουροι) κάτι να περάσει όντως από μόνο του μετά από χρόνια αλλά δεν γίνεται να κάθεσαι να υποφέρεις καθημερινά με τον χειρότερο τρόπο και να λες "πού θα πάει, κάποια στιγμή θα περάσει κι' αυτό". Τελευταία το' χω δει πιο θετικά το θέμα των γιατρών γιατί δεν είναι όλοι σκάρτοι και επειδή ναι ρε γαμώτο, κάποιες φορές χρειαζόμαστε μια έξτρα βοήθεια από φάρμακα γιατί δεν είμαστε ρομπότ..
26-03-2016, 01:52 #78
Με συγχωρείς πραγματικά που σύγκρινα καταστάσεις/ασθένειες που δεν συγκρίνονται... Δεν ξέρω τι να σου πω, από τα γραπτά σου βγαίνει έντονα μια τρυφερότητα, καλοσύνη αλλά και πίκρα... Με το δίκιο σου. Με συγκίνησες, πραγματικά. Ποιος ορίζει ρε γαμώτο ποιός είναι κατώτερος, φυσιολογικός και προβληματικός; Γιατί να θεωρείσαι παράσιτο και γιατί να δίνεις τόση αξία σε άτομα που έχουν τέτοιο σκεπτικό; Μακάρι να ήσουν φίλος μου. Οι άνθρωποι στην δουλειά και οι φίλοι σου λες ότι σε εκτιμούν, γιατί δεν το πιστεύεις, γιατί δεν το κρατάς αυτό; Δεν θα μιλήσω για το πως νιώθεις μέσα σου, ειλικρινά αναγνωρίζω ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας μας είναι σκάρτη και σε απομονώνει/περιθωριοποιεί. Εσύ να κάνεις πάντα το καλύτερο που μπορείς, όπως κάνεις ήδη, και να έχεις υπόψην πως υπάρχουν άνθρωποι γύρω σου που δεν σου βάζουν και δεν θα σου βάζουν καμιά ταμπέλα και σε αποδέχονται έτσι ακριβώς όπως είσαι, αλλιώς δεν χρειάζεσαι ανθρωπάκια... Λίγοι και καλοί.
"Ισόβιες" διαταραχές λένε πως είναι και η διπολική αλλά και κάποιες μορφές ψύχωσης; Έτσι νομίζω. Εκεί όντως μιλάμε για διαχείριση του προβλήματος και εσύ όπως φαίνεται τα καταφέρνεις ΑΨΟΓΑ με τις δικές σου διαταραχές. Ειλικρινά σου βγάζω το καπέλο..
26-03-2016, 11:26 #79
moonlight , εγω δεν πιστευω πλεον σε φαρμακα και γιατρους ........εχω χασει 10-12 χρονια απ την ζωη μου , τρεχοντας σε γιατρους , και ποιο το αποτελεσμα ? κανενα ...... οποτε εχω αποφασισει εδω κι 1.5 χρονο , να το παλεψω μονος μου , με τις δικες μου συνταγες μαντζουνιων και φαρμακων , σκεψεων και πραξεων , δεν κοιταω ποτε πισω , παρα μονο για να δω ποσο εχω προχωρησει , οχι για να κλαψω τα 10 χρονια που εχασα , σκασιλα μου γι αυτα , ο γεγονεν , γεγονεν ............ οταν ειπε ο γιατρος , ' να κανει τον κυκλο της η κτθλψη ' , εννοουσε οτι θα βρεθει καποια στιγμη η αφορμη , η το κινητρο , για να βαλεις προσω ολοταχως , για να ξεπερασεις την κτθλψη , εγω ετσι το αντεληφθην ................
26-03-2016, 12:53 #80
Ναι είμαι πικραμένος που έχω κάτι που δεν το επέλεξα να έχω.Και ναι βλέπω πως λειτουργεί η κοινωνία γύρω μου.Πως ακούγεται στους φυσιολογικούς ότι αυτός είναι γιωτάς..Καθόλου καλά δεν τα καταφέρνω.πίστεψε με.καθόλου καλά.ακόμη και όταν πιστεύω ότι κάτι κάνω καλύτερα απο τα συνηθισμένα μου δεδομένα,μια υπέρβαση για μένα,η φάπα έρχεται είτε αμέσως είτε μετά απο λίγο και με προσγειώνει απότομα.
26-03-2016, 17:43 #81
Δυστηχως εγω υποτροπιασα και ο γιατρος μου μου αυξησε τα φαρμακα. Απο εδω και περα δυο φορες την ημερα effexor xr 75 mg (ενα το πρωι και ενα το βραδυ) και xanax 0,5 πρωι , μεσημερι και βραδυ.Οι σταγονες aloperidin που παιρνω δεν μου της αλλαξε μου το αφησε σταθερα 10 σταγονες το βραδυ.
26-03-2016, 18:38 #82
Μια απο τα ιδια... δεν πειραζει..νεα πλωρη bullet μου! Κανε κ αλλιως! Ειναι η πρωτη σου υποτροπη; αυτο που δεν εχω κατανοησει καλα ειναι οτι αυξανεται η πιθανοτητα επομενης υποτροπης οταν αυξανονται και οι υποτροπες σωστα;; εαν ομως δεν εχεις θεραπευσει τις πρωταρχικες αιτιες της διαταραχης πως να μην παρουσιαζεις υποτροπες σωστα??
26-03-2016, 18:40 #83
Συμφωνω σε ολα με moonlight.
Αυτη η ελληνικη κοινωνια που ακομα ειναι πισω 20ο αιωνα μς ξςπερναει. Ακομα κ απ νεους το λςω αυτο. Εγω νέα ειμαι αλλα πολλα κλειστομυαλα κ ρατσιστικα ατομα υπαρχουν εκει εξω.
Macgyver ηθελα να σε ρωτησω. Καταρχην μπραβο που εισαι καλυτερα μεσα απ τ ψυχη μ.κ ειδικα μετα απ τοσο καιρο!! Πως το κατεφερες θα μας πεις κι εμας το μαγικο της συνταγης;;
26-03-2016, 19:35 #84
Αλήθεια αυτό εννοούσε; Οκ, αυτό ακούγεται πιο λογικό. Αλλά το θέμα είναι να σηκωθείς από μόνος σου όσο γρηγορότερα μπορείς ακόμη κι' αν δεν υπάρχει κανένα κίνητρο γιατί τι γίνεται όταν αυτή η αφορμή δεν έρθει ποτέ; Όσο είσαι βυθισμένος μες στην αδράνεια και στον πόνο και περιμένεις, ακόμη κι' αν εμφανιστεί η αφορμή είναι δύσκολο να σηκωθείς, πόσο μάλλον όταν δεν έρθει ποτέ... Και όταν λέω μόνος σου εννοώ να το παλέψεις με όλες τις άλλες εναλλακτικές πριν καταλήξεις στα φάρμακα. Αν δεν μπορείς, επειδή είπαμε δεν είμαστε και ρομπότ, θα πάρεις μια έξτρα βοήθεια που θα σου δώσει λίγη ενέργεια για να μπορείς πιο εύκολα να δράσεις, να πάρεις μπρος! Αν περιμέναμε μόνο από τα φάρμακα, ζήτω που καήκαμε.
26-03-2016, 19:39 #85
Ναι το τελευταίο ισχύει (σόρρυ που πετάγομαι, είναι επειδή το έχουμε συζητήσει :ρ). Βασικά το βλέπω από τον εαυτό μου αλλά μου το έχει πει και ο γιατρός. Το άλλο που μου είπε είναι πως αν λυθούν τα θέματά μου με την ψυχοθεραπεία και αν μάθω πλέον να διαχειρίζομαι ΣΩΣΤΑ τα συναισθήματα και τις καταστάσεις γύρω μου, την επόμενη φορά όταν την νιώσω να έρχεται θα μπορώ να την αντιμετωπίσω κατάλληλα ή να την διώξω, να μην την αφήσω να με βυθίσει. Πήρα λίιιιγο κουράγιο! Στην ψυχοθεραπεία ελπίζω και να βάλω δύναμη εγώ η ίδια.
26-03-2016, 19:44 #86
αχαα..κι εμενα πανω κατω αυτο μου έχει πει νομίζω απλα δεν το εχω διευκρινησει και τελείως.
μηπως εχεις καποιο email , skype να μιλησουμε moonlight ? (αν θες και μπορεις) γιατι δδεν μπορω να σου στειλω μηνυμα εδω :/
26-03-2016, 19:58 #87
Ο "φυσιολογικός" μπορεί να είναι ο πιο σκάρτος φίλος/σύζυγος/γονιός. Ο καθένας να κοιτάει την καμπούρα του λέω εγώ! Έχεις κάθε δίκαιο να πικραίνεσαι, εδώ άλλοι πικρανόμαστε για πιο απλά πράγματα όπως π.χ να σε κοιτάξει κάποιος περίεργα και να μην θέλει να βγει μαζί σου όταν μαθαίνει πως έχεις κατάθλιψη! Ακούγεται σκληρό αλλά επειδή είμαι μοναχική αυτό που θα πω το πιστεύω. Καλύτερα να είμαι μόνη μου εντελώς (και αντιλαμβάνομαι πόσο σοβαρό είναι αυτό που λέω) παρά με ανθρώπους δίπλα μου να με υποτιμούν συνεχώς, να απομακρύνονται και άλλα ωραία που ειδικά στην δική σου περίπτωση αυτά τα ανθρωπάκια αντιδράνε ακόμη πιο ακραία... Γιατί να τους χρειάζεσαι; Για να σε ρίχνουν περισσότερο; Ευτυχώς όμως δεν είναι όλοι σκάρτοι (βλέπε παράδειγμα το φόρουμ, ειδικά εδώ μέσα που οι περισσότεροι υποφέρουν, έχουν παραπάνω ενσυναίσθηση και αποδέχονται τους γύρω τους). Λες πως έχεις φίλους που σε εκτιμούν, αυτούς να κρατήσεις. Μην ακυρώνεις με τέτοιο τρόπο τις αξιοθαύμαστες προσπάθειές σου, εγώ αυτό θέλω να σου πω... Ζεις μόνος απ' ότι κατάλαβα και παρά το πρόβλημα που έχεις καθημερινά παλεύεις να επιβιώσεις. Πόση δύναμη θέλει αυτό για έναν απλό άνθρωπο, πόσο μάλλον για κάποιον με πρόβλημα όπως το δικό σου; Και δεν μου αρέσει η λέξη πρόβλημα ρε γαμώτο, είναι κάπως ρατσιτσική γιατί σε καμία περίπτωση δεν σε βλέπω σαν να είσαι προβληματικός!
26-03-2016, 19:59 #88
26-03-2016, 20:22 #89
εδώ που μένω στην πραγματική μου ζωή έξω απο το νετ και σε καθημερινή βάση δεν νιώθω πως έχω φίλους και πως με εκτιμούν γιαυτό που είμαι.Αλλωστε κανείς δε ξέρει τι περνάω,με βλέπουν με το χαμόγελο,τους βγάζω πολλές φορές και την δικιά τους δουλειά και είμαστε οκ...Και θα μου πεις γιατι δε τους λες και να δεις πως θα αντιδράσουν? Γιατι δε μου έχουν δώσει την εμπιστοσύνη να το κάνω.Οταν τους βλέπεις να συζητάνε μεταξύ τους και να μιλάνε με απαξίωση πχ για την 35αρα "φίλη" τους που έμεινε στο ράφι γιατί είναι βλαμμένη..ε όχι δε μπορώ να ανοιχτώ εγώ και να μιλήσω και να ζητήσω συμβουλές.
Ακόμη και με ένα παιδί που γνωριζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια και με έχει δει απο κοντά πως είμαι,πως λειτουργώ,δε ξέρει το background μου.Γιατι προσωπικά δεν άφησα να φανεί.Πρώτη φορά στη ζωή μου που ένιωσα άνετα να μιλήσω είναι με κάποια άτομα απο εδώ μέσα που έχω μιλήσει σε προσωπικό επίπεδο.Aυτά τα άτομα τους θεωρώ φίλους μου και ελπίζω και αυτοί το ίδιο και ευελπιστώ να μην κάνω καμμιά μαλακία και τους χάσω.Last edited by Deleted-150217; 26-03-2016 at 20:45.
26-03-2016, 21:39 #90
Σε θαυμάζω, ειλικρινά
Δεν ήξερα πως δεν γνώριζαν, και ίσα ίσα, δεν γνωρίζουν και σου λένε τόσο καλά σχόλια και ούτε καν φαίνεται πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα και μετά μου λες πως δεν το χειρίζεσαι καλά; Ξέρεις πόση δύναμη και προσπάθεια θέλει για να το κρύβεις; Βασικά ναι, θα σου έλεγα να τους δοκιμάσεις αλλά εφόσον είναι έτσι τα πράγματα, ε δεν λέει τώρα να προκαλέσεις την τύχη σου και να τους διώξεις, αν και δεν ξέρεις ποτέ πώς θα αντιδράσουν εφόσον ήδη σε εκτιμούν. Προς το παρόν εφόσον μπορείς να το κρύψεις, συνέχισε έτσι.. Τι μαλακία να κάνεις μωρέ και γιατί να τους χάσεις; Εδώ λίγα ποστ ανταλλάξαμε και σε συμπάθησα φουλ!