Ξεπέρασε κανείς την κατάθλιψη και το αγχος??? - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 8 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 115
    Banned
    Quote Originally Posted by admforall View Post
    καλά αυτά τα τεστ και ειδικά αυτά που έχουν μέσα κάτι απο μαθηματικά με κάνουν να νιώθω ακόμη πιο χαζός..Κάποτε είχα μπει σε μια online ομάδα για άτομα με asperger και υψηλής λειτουργικότητας αυτισμό.Εκεί συνάντησα κυρίως γονείς που ήταν υποστηρικτικοί προς τα παιδιά τους με παρόμοια προβλήματα,κάτι που δε συνέβη με τους δικούς μου γονείς.Αλλά και ακραίες απόψεις όπως "να χαίρεσαι που δεν είσαι κοινωνικός και δεν έχεις πολλές παρέες γιατι οι κοινωνικοί άνθρωποι ξοδεύουν πολύ χρόνο στις συναναστροφές του και δεν είναι αποδοτικοί στη δουλειά τους.." και ότι είναι ευλογία να είναι κάποιος ξεχωριστός με αυτόν τον τρόπο.Και εκεί τους είπα "αυτό που εσείς λέτε ευλογία,εγώ το λέω κατάρα και κοιτάξτε μη φτάσουν τα παιδιά σας καμμιά 40 χρονών και δεν έχουν φίλους και παρέες και μετά σας φτύνουν που λέτε ότι δεν χρειάζονται παρέες και φίλους γιατι θα καταλάβουν ότι η μοναξιά είναι απάλευτη και δεν μπορεί να κρύβεται συνεχώς απασχολώντας το μυαλό τους με το μοναδικό ενδιαφέρον που λόγω της "ευλογίας" τους θα έχουν καταφέρει να έχουν" και με έκαναν ban..
    χαχαχχαα... εχεις πάει σε γιατρο να δεις αν εχεις αυτο το συνδρομο ή αυτοδιαγνωστηκες?

Banned
    H επίσημη διάγνωση που έχω πάρει την έχω γράψει πιο πίσω.Γενικευμένη αγχώδη διαταραχή μαζί με διάσπαση προσοχής.Αυτή η διάγνωση βγήκε στα 20 μου.Ειχα ρωτήσει και σε εκείνη την ομάδα πως μπορώ να πάρω επίσημη διάγνωση και μου είπανε ότι ελλάδα οι πιο πολύ ψυχίατροι/ψυχολόγοι στους ενήλικες διαγνώσκουν κυρίως ΓΑΔ και κατάθλιψη και δεν είναι εις θέση να το ψάξουν στο υπόβαθρο.Και κάτι βλακείες του στυλ "τι σημασία έχει αν πάρεις ταμπέλα αυτού που έχεις; είσαι αυτός που είσαι και αποδέξου το κτλ" και πράγματι δεν έχει σημασία για μένα η ταμπέλα αλλά το γεγονός ότι δεν νιώθω σαν εσάς.Ποτέ δεν προσπάθησα να ταμπελιάσω τον εαυτό μου αλλά πάντα κοιτούσα να επιβιώνω όπως μπορώ καλύτερα.

Banned
    H επίσημη διάγνωση που έχω πάρει την έχω γράψει πιο πίσω.Γενικευμένη αγχώδη διαταραχή μαζί με διάσπαση προσοχής.Αυτή η διάγνωση βγήκε στα 20 μου.Ειχα ρωτήσει και σε εκείνη την ομάδα πως μπορώ να πάρω επίσημη διάγνωση και μου είπανε ότι ελλάδα οι πιο πολύ ψυχίατροι/ψυχολόγοι στους ενήλικες διαγνώσκουν κυρίως ΓΑΔ και κατάθλιψη και δεν είναι εις θέση να το ψάξουν στο υπόβαθρο.Και κάτι βλακείες του στυλ "τι σημασία έχει αν πάρεις ταμπέλα αυτού που έχεις; είσαι αυτός που είσαι και αποδέξου το κτλ" και πράγματι δεν έχει σημασία για μένα η ταμπέλα αλλά το γεγονός ότι δεν νιώθω σαν εσάς.Ποτέ δεν προσπάθησα να ταμπελιάσω τον εαυτό μου αλλά πάντα κοιτούσα να επιβιώνω όπως μπορώ καλύτερα.
    ουτε και εγω νιωθω σαν και εσας!!..σας αισθανομαι ολους διαφορετικους απο εμενα. στο εχω ξαναπει και δεν λες να το καταλάβεις. οι ανθρωποι με ψυχικη νοσο συνηθως ετσι αισθανονται ... αυτο μας κανει να αισθανομαστε τοσο μονοι... οτι ο καθενας απο εμας αισθανεται οτι υπάρχει το εγω και το εσεις. στην πραγματικοτητα ο καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος ομως ..δεν υπαρχει το εσας..!!!
    δεν διαγνωστηκες ποτε με αυτο το συνδρομο, αλλα δεν το εψαξες και ποτε πραγματικα ...μπορεις να το ψαξεις ή μπορεις να το ξεχασεις. το να πετας στον αερα εχω μαλλον συνδρομο διανοητικης καθυστερησης .. δεν εχει βαση. αν σε βασανιζει τοσο πολυ ασε το ραδιο αρβυλα των διαδυκτιακων ειδικων και ασχολήσου ουσιαστικα.. δεν εχει να κανει με ταμπέλες, αλλα με ΕΣΕΝΑ!

Banned
    Quote Originally Posted by giang View Post
    φοβερό κείμενο μοον
    κάποιες φόρες πρέπει να δούμε πέρα απ αυτά που δεν θέλουμε σε
    σε μια βροχερή μέρα την μυρωδιά της
    μια μουντή (συννεφιασμένη) μέρα τα σύννεφα που χορεύουν δημιουργώντας απίστευτα σχεδία
    και μια ηλιόλουστη μέρα όλα αυτά τα χρώματα που απλόχερα μας έδωσε η φύση
    Εσύ δεν είσαι που έλεγες πως έχεις πρόβλημα έκφρασης και δεν φανταζόσουν ποτέ τον εαυτό σου να γράφει εδώ; Ωραία τα λες, συνέχισε...

Κι' εγώ σε πειράζω. Αλίμονο αν παρεξηγούσα τόσο εύκολα μια καλοπροαίρετη πλάκα

Banned
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Αγαπητη moonlight , δεν μπορω οντως να ξερω πως ειναι , αλλα δεν ψηνομαι ναγορασω το βιβλιο του , δεν με πειθει για καταθλιπτικος , μαλλον για να τα κονομησει εβγαλε το βιβλιο , τερας , και μπουρδες , υποπτα πομπωδης τιτλος .............το να ξεχνιεται , δεν μου δειχνει συμπτωμα κτθλψης τυπου ' τερατος ' , ουτε η δημιουργια δελτιου ειδησεων , η οποια μονο ρουτινα δεν ειναι ..............εγω αδυνατω να συγκεντρωθω να διαβασω ενα βιβλιο , απο βιβλιοφαγος , εχω να διαβασω βιβλιο απο το 08 ......... και κρατησα την τελευταια φραση σου , κτθλψη και λειτουργικοτητα δεν πανε μαζι ........... τωρα που εχω μια βελτιωση , δεν σηκωνωμαι με κακη διαθεση , θα παω να ψωνισω κατι τις , θα παω μια βολτα εδω γυρω με το σκουτεροειδες , δεν εχω διαθεση να βγω με αλλον-ην , εχω ναπομακρυνθω απο ακτινα 30 χλμ . απο το σπιτι μου , απο το 2010 ........... η διαφορα ειναι οτι δεν το βαζω κατω , παντα ελπιζω , προσπαθω , δεν κλαιγομαι , διατηρω το χιουμορ μου , και την ελπιδα μου , οτι καποια στιγμη , θα συνελθω πληρως .................ο καθενας τελικα , βιωνει διαφορετικα την κτθλψη του , το μονο σιγουρο .......
    Μάλλον έπινε φαρμακάκια, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Κρατάω όμως την τελευταία σου πρόταση. Ο καθένας το βιώνει διαφορετικά. Επομένως για να απαντήσω και στο θέμα, εμένα δεν με ψήνει και πολύ να κάτσω να διαβάσω πώς βίωσε κάποιος την κατάθλιψή του (Οκ, το έχω κάνει άπειρες φορές, τι κατάλαβα; Απλά συμπάσχω μαζί του) ούτε τι τον βοήθησε γιατί είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες, κάνουμε διαφορετικές σκέψεις, αυτές οι σκέψεις φέρνουν διαφορετικά συναισθήματα, άρα λειτουργούμε τελείως διαφορετικά. Κάποιον τον βοηθάει η εκκλησία, άλλον η γυμναστική, η ψυχοθεραπεία, φίλοι, μια ερωτική σχέση, βόλτες στην φύση. Ο καθένας νομίζω πως μέσα του αργά ή γρήγορα αναγνωρίζει τι τον βοηθάει και τι όχι ακόμη κι' αν συνεχίζει να λειτουργεί αυτοκαταστροφικά (αυτός ο δαίμονας που λέγεται συνήθεια και 2η φύση σου)... Κάποια στιγμή καταλαβαίνουμε πως δεν πηγαίνει άλλο και προσπαθούμε να νικήσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, μαζί με την ασθένεια...

Senior Member
    Quote Originally Posted by -moonlight- View Post
    Εσύ δεν είσαι που έλεγες πως έχεις πρόβλημα έκφρασης και δεν φανταζόσουν ποτέ τον εαυτό σου να γράφει εδώ; Ωραία τα λες, συνέχισε...

Κι' εγώ σε πειράζω. Αλίμονο αν παρεξηγούσα τόσο εύκολα μια καλοπροαίρετη πλάκα
    μουν
    μαλών έχεις ώρες να διαβάσεις τα ποστ μου σας εχω ευχαρίστησή είδη και κυριολεκτώ

επειδή είσαι κρυφό πειραχτήρι για πες μου πως λέγετε το φεγγαράκι στα αγγλικά
    πριν πεις κάτι βούτα πρώτα την γλώσσα στο μυαλό σου

Banned
    μουν
    μαλών έχεις ώρες να διαβάσεις τα ποστ μου σας εχω ευχαρίστησή είδη και κυριολεκτώ

επειδή είσαι κρυφό πειραχτήρι για πες μου πως λέγετε το φεγγαράκι στα αγγλικά
    ??? Δεν κατάλαβα τίποτα

Banned
    Aυτό είναι και το μεγαλύτερο μου πρόβλημα.Οτι επειδή δεν είμαι χαζός με την κλασική έννοια του χαζού δε μπορώ να πείσω γιατί νιώθω εγώ ως χαζός απέναντι σε όλους εσάς.Αν θέλεις διάβασε αυτό
    http://www.autismhellas.gr/el/Asperger.aspx
    πιστεύω ότι με περιγράφει απόλυτα απο την στιγμή που με θυμάμαι μέχρι και σήμερα.Περιγράφει πολύ καλά όλα όσα νιώθω.Κάποια από αυτά έχω καταφέρει να τα ξεπεράσω με τη συνεχή έκθεση μου στην κοινωνία και βλέποντας πως λειτουργούν οι υπόλοιποι φυσιολογικοί άνθρωποι.Ουσιαστικά σε κάποιες καταστάσεις μιμούμαι τους άλλους.Βλέποντας και κάνοντας δηλαδή.

καλά αυτά τα τεστ και ειδικά αυτά που έχουν μέσα κάτι απο μαθηματικά με κάνουν να νιώθω ακόμη πιο χαζός..Κάποτε είχα μπει σε μια online ομάδα για άτομα με asperger και υψηλής λειτουργικότητας αυτισμό.Εκεί συνάντησα κυρίως γονείς που ήταν υποστηρικτικοί προς τα παιδιά τους με παρόμοια προβλήματα,κάτι που δε συνέβη με τους δικούς μου γονείς.Αλλά και ακραίες απόψεις όπως "να χαίρεσαι που δεν είσαι κοινωνικός και δεν έχεις πολλές παρέες γιατι οι κοινωνικοί άνθρωποι ξοδεύουν πολύ χρόνο στις συναναστροφές του και δεν είναι αποδοτικοί στη δουλειά τους.." και ότι είναι ευλογία να είναι κάποιος ξεχωριστός με αυτόν τον τρόπο.Και εκεί τους είπα "αυτό που εσείς λέτε ευλογία,εγώ το λέω κατάρα και κοιτάξτε μη φτάσουν τα παιδιά σας καμμιά 40 χρονών και δεν έχουν φίλους και παρέες και μετά σας φτύνουν που λέτε ότι δεν χρειάζονται παρέες και φίλους γιατι θα καταλάβουν ότι η μοναξιά είναι απάλευτη και δεν μπορεί να κρύβεται συνεχώς απασχολώντας το μυαλό τους με το μοναδικό ενδιαφέρον που λόγω της "ευλογίας" τους θα έχουν καταφέρει να έχουν" και με έκαναν ban..
    Αν σου πω πως έχω δακρύσει διαβάζοντας αυτά που έγραψες θα με πιστέψεις; Πραγματικά στο λέω. Και μετά λες πως είσαι χαζός. Αν καταλάβαινα πως είσαι χαζός, αν μου το "περνούσες" δηλαδή, θα έκλαιγα από οίκτο, όχι από συγκίνηση και "θυμό", γιατί όχι ρε γαμώτο, δεν είσαι χαζός που να χτυπιέσαι κάτω! Δεν υπάρχει μόνο ένα είδος νοημοσύνης, δεν είναι το παν η εξυπνάδα και οπουδήποτε νιώθει ο καθένας πως υστερεί, μπορεί να το εξασκήσει. Οκ, ίσως του πάρει περισσότερο χρόνο να λύσει μια άσκηση στα μαθηματικά απ' ότι θα έπαιρνε σε κάποιον με μαθηματικό μυαλό, αλλά και πάλι θα την έλυνε. Ακόμη και το άρθρο που μου έστειλες γράφει για μεθόδους αντιμετώπισης. Εσύ ο ίδιος λες πως μιμείσαι τους άλλους και τα καταφέρνεις. Κάνε και μια ψυχοθεραπειούλα και όλα καλά. Αν θες όμως να βάζεις την ταμπέλα του χαζού στον εαυτό σου και να το πιστεύεις, οκ, το ξέρω πως εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι Εγώ από αυτό που μου έστειλες κράτησα αυτό "τα άτομα με Άσπεργκερ έχουν λιγότερα προβλήματα με τη λεκτική επικοινωνία και έχουν συνήθως μέση ή και ανώτερη νοημοσύνη".

Συμφωνώ με ό,τι σου έγραψε η Ρέα. Όλοι μας είμαστε διαφορετικοί. Πήγαινε σε όλες τις χώρες του κόσμου, δεν θα βρεις έναν άνθρωπο που να είναι ΙΔΙΟΣ με έναν άλλο. Βλέπεις πως ακόμη κι' αν έχεις την ίδια ασθένεια σε κάποιον άλλον, ο καθένας το βιώνει διαφορετικά, ο καθένας απομονώνεται για τους δικούς του λόγους, ο καθένας κάνει διαφορετικές σκέψεις και νιώθει διαφορετικά. Νιώθει διαφορετικός γιατί είναι διαφορετικός και μοναδικός. Και φυσικά αυτό του στοιχίζει γιατί πολύ δύσκολα θα τον καταλάβει κάποιος άλλος. Οι άνθρωποι σήμερα έχουμε αποξενωθεί εντελώς, δεν μας ενδιαφέρει και τόσο να αναπτύξουμε την συναισθηματική μας νοημοσύνη, να ακούσουμε πραγματικά με ενδιαφέρον τι έχει να μας πει ο άλλος και να τον νιώσουμε, γι' αυτό όπως λες υπάρχει και η επικίνδυνη πιθανότητα να φτάσουμε 40 χρονών και να είμαστε τελείως μόνοι, είτε πάσχουμε από κοινωνική φοβία, είτε κατάθλιψη, είτε το σύνδρομο που λες, είτε οτιδήποτε άλλο... Δεν θα έλεγα ποτέ "Ευχαριστώ Θέε μου που μου έστειλες την κατάθλιψη για να με δυναμώσει και να με κάνει να νιώθω ξεχωριστή" και οτιδήποτε τέτοιο χαζό που μπορεί να ακούμε γιατί όλα έχουν τα ρίσκα τους και έτσι κι' αλλιώς όλοι μας είμαστε ξεχωριστοί. Στο έγραψα γιατί σιχάθηκα να βλέπω ανθρώπους να κάνουν πράγματα μόνο και μόνο για να αρέσουν σε κάποιους άλλους και να φέρονται σαν σκυλάκια που ακολουθούνε συνεχώς από πίσω τον ιδιοκτήτη. Από την άλλη, να μην φτάσουμε και στο άλλο άκρο να πιστεύουμε πως δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε με κανέναν και πως θα είμαστε για πάντα μόνοι...

Banned
    Quote Originally Posted by rea View Post
    ετσι ειναι...εχουμε ξεχασει να γελαμε πια. ακομα και τα παιδια γελανε λιγοτερο. και ειναι περιεργο αυτο γιατι οσο περιεργα και να ειναι τα πραγματα σημερα, οι προηγουμενες γεννιες εζησαν πολυ χειροτερα πραγματα απο εμας, πεινες δικτατοριες , εμφυλίους , κατοχη και ομως σημερα η καταθλιψη ειναι πιο εντονη απο ποτε αλωτε.

σημερα ηρθε μια γρια στο μαγαζι, εβριζε και καταριοταν για τους προσφυγες για τους κουμουνιστες για τους αθεους... το μονο που ηθελα ηταν να φυγει ... τοση αρνητιλα!!... ηταν 75 χρονων..και αναρωτιεμαι, ποσο ξοδεμα ζωης ειναι να φτασεις τελικα σε αυτην την ηλικια και αντι να εισαι γεματος μνημες με αγαπη και ευγνωμοσυνη τελικα να γινεσαι μια υπερηλικη μαζα μισους..
    Εϊμαι 10 χρόνια πίσω από αυτή τη γενιά αλλά καταλαβαίνω το τραγούδι.

Senior Member
    Αν σου πω πως έχω δακρύσει διαβάζοντας αυτά που έγραψες θα με πιστέψεις; Πραγματικά στο λέω. Και μετά λες πως είσαι χαζός. Αν καταλάβαινα πως είσαι χαζός, αν μου το "περνούσες" δηλαδή, θα έκλαιγα από οίκτο, όχι από συγκίνηση και "θυμό", γιατί όχι ρε γαμώτο, δεν είσαι χαζός που να χτυπιέσαι κάτω! Δεν υπάρχει μόνο ένα είδος νοημοσύνης, δεν είναι το παν η εξυπνάδα και οπουδήποτε νιώθει ο καθένας πως υστερεί, μπορεί να το εξασκήσει. Οκ, ίσως του πάρει περισσότερο χρόνο να λύσει μια άσκηση στα μαθηματικά απ' ότι θα έπαιρνε σε κάποιον με μαθηματικό μυαλό, αλλά και πάλι θα την έλυνε. Ακόμη και το άρθρο που μου έστειλες γράφει για μεθόδους αντιμετώπισης. Εσύ ο ίδιος λες πως μιμείσαι τους άλλους και τα καταφέρνεις. Κάνε και μια ψυχοθεραπειούλα και όλα καλά. Αν θες όμως να βάζεις την ταμπέλα του χαζού στον εαυτό σου και να το πιστεύεις, οκ, το ξέρω πως εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι Εγώ από αυτό που μου έστειλες κράτησα αυτό "τα άτομα με Άσπεργκερ έχουν λιγότερα προβλήματα με τη λεκτική επικοινωνία και έχουν συνήθως μέση ή και ανώτερη νοημοσύνη".

Συμφωνώ με ό,τι σου έγραψε η Ρέα. Όλοι μας είμαστε διαφορετικοί. Πήγαινε σε όλες τις χώρες του κόσμου, δεν θα βρεις έναν άνθρωπο που να είναι ΙΔΙΟΣ με έναν άλλο. Βλέπεις πως ακόμη κι' αν έχεις την ίδια ασθένεια σε κάποιον άλλον, ο καθένας το βιώνει διαφορετικά, ο καθένας απομονώνεται για τους δικούς του λόγους, ο καθένας κάνει διαφορετικές σκέψεις και νιώθει διαφορετικά. Νιώθει διαφορετικός γιατί είναι διαφορετικός και μοναδικός. Και φυσικά αυτό του στοιχίζει γιατί πολύ δύσκολα θα τον καταλάβει κάποιος άλλος. Οι άνθρωποι σήμερα έχουμε αποξενωθεί εντελώς, δεν μας ενδιαφέρει και τόσο να αναπτύξουμε την συναισθηματική μας νοημοσύνη, να ακούσουμε πραγματικά με ενδιαφέρον τι έχει να μας πει ο άλλος και να τον νιώσουμε, γι' αυτό όπως λες υπάρχει και η επικίνδυνη πιθανότητα να φτάσουμε 40 χρονών και να είμαστε τελείως μόνοι, είτε πάσχουμε από κοινωνική φοβία, είτε κατάθλιψη, είτε το σύνδρομο που λες, είτε οτιδήποτε άλλο... Δεν θα έλεγα ποτέ "Ευχαριστώ Θέε μου που μου έστειλες την κατάθλιψη για να με δυναμώσει και να με κάνει να νιώθω ξεχωριστή" και οτιδήποτε τέτοιο χαζό που μπορεί να ακούμε γιατί όλα έχουν τα ρίσκα τους και έτσι κι' αλλιώς όλοι μας είμαστε ξεχωριστοί. Στο έγραψα γιατί σιχάθηκα να βλέπω ανθρώπους να κάνουν πράγματα μόνο και μόνο για να αρέσουν σε κάποιους άλλους και να φέρονται σαν σκυλάκια που ακολουθούνε συνεχώς από πίσω τον ιδιοκτήτη. Από την άλλη, να μην φτάσουμε και στο άλλο άκρο να πιστεύουμε πως δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε με κανέναν και πως θα είμαστε για πάντα μόνοι...
    είναι πιο δύσκολο ν ακούσεις και πολύ εύκολο να βγάλεις συμπεράσματα
    ζούμε σε μια εποχή που το ψέμα η υποκρισία ακμάζουν
    επιβιώνουν αυτοί που σε θάβουν πίσω απ την πλάτη σου γιατί δεν μπορούν να σ αντιμετωπίσουν κατάματα
    αυτοί που πατάνε σε κεφάλια άλλον για ν ανέβουν
    μάθαμε να χωρίζουμε τους ανθρώπους σε κατηγορίες
    σήμερα θεωρείτε έξυπνος αυτός που θα πλήρωσή έναν ηλεκτρολόγο για να του αλλάξει μια λάμπα
    και χαζός αυτός που θα βάλει την καρέκλα να την αλλάξει μόνος του

Senior Member
    . Ο καθένας νομίζω πως μέσα του αργά ή γρήγορα αναγνωρίζει τι τον βοηθάει και τι όχι ακόμη κι' αν συνεχίζει να λειτουργεί αυτοκαταστροφικά (αυτός ο δαίμονας που λέγεται συνήθεια και 2η φύση σου)... Κάποια στιγμή καταλαβαίνουμε πως δεν πηγαίνει άλλο και προσπαθούμε να νικήσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, μαζί με την ασθένεια...
    Καποτε , μουπε ενας γιατρος του ΕΟΠΥΥ , απ αυτους που σου γραφουν μονο φαρμακα , και σε ' ξεπετανε ' γρηγορα , μια φραση που μουχει μεινει , ' καμμια φορα , η κτθλψη πρεπει να κανει τον κυκλο της ' ................αυτο , αν ισχυει , που πιστευω οτι ισχυει , δεν θα στολεγε ποτε κανονικος γιατρος , δεν θα ξαναπηγαινες .....

Senior Member
    Quote Originally Posted by Ntoubroutza View Post
    Εϊμαι 10 χρόνια πίσω από αυτή τη γενιά αλλά καταλαβαίνω το τραγούδι.
    για την γενιά μου
    θλίβομαι που βλέπω 5 κι 6 χρονών να παίζουν μ ένα κινητό γιατί φοβάται η μάνα του μη τρέξει πέσει και ματώσει το γόνατο
    κι όταν φτάσει σε μια ηλικία τον 16 θα τον λέει χαζό που θα κλείνετε σ ένα δωμάτιο με το πς και θα φοβάται ν ανοίξει ακόμα και το παράθυρο
    μεγάλωσα σε πάρκα και πλατείες σκίσαμε τα γόνατα μας ανοίξαμε τα κεφάλια μας κι όμως δεν πάθαμε τίποτε κάθε άλλο θα έλεγα μάθαμε να αντέχουμε τον πόνο να πέφτουμε και να ξανά σηκωνόμαστε

αφήστε τα παιδιά σας να χαρούν μη τα απομονώνετε
    αφήστε τα να χαρούν την ανεμελιά τους να μη φοβούνται να πέσουν αυτά παρά μόνο να τρέμουν μη τους πέσει το κινητό απ τα χέρια

Senior Member
    αφήστε τα παιδιά σας να χαρούν μη τα απομονώνετε
    αφήστε τα να χαρούν την ανεμελιά τους να μη φοβούνται να πέσουν αυτά παρά μόνο να τρέμουν μη τους πέσει το κινητό απ τα χέρια
    Μωρε και να ταφησουμε , η σε κανα η/υ θα πανε , i-phone , βιντεο games .......3 ανηψια εχω , ολο μαυτα ασχολουνται .............. εγω μεγαλωσα χωρις αυτες τις σαχλαμαρες , και πραματικα διασκεδαζαμε ....

Senior Member
    Quote Originally Posted by rea View Post
    ενας σκεπτομενος ανθρωπος γνωριζει οτι η εξυπναδα ειναι καθαρα θεμα εξασκησης και η ηλιθιοτητα καθαρα θεμα εγωπάθειας!... ολοι εχουμε την δυναμικη να γινουμε εξυπνοι ..αν σε ενδιαφερει να εξασκήσεις το μυαλό σου στην μνημη και στην ταχυτητα ...α ...
    Πρωτα πρεπει να ορισουμε τι σημαινει ' εξυπναδα ' , ειναι μια πολυ αοριστη λεξη .......... περιλαμβανει ιδιοτητες , οπως αντιληψη , οξυδερκεια , οξυνεια , καλη κριτικη ικανοτητα καταστασεων και ανθρωπων , οπως και διαχειρηση αυτων , οραματισμο , συνεση , αυτογνωσια , σωστα τοποθετημενοι στοχοι , ρεαλισμο , φαντασια , και αλλα πολλα , μην επεκταθω στο EQ και στο IQ ............... κανεις δεν εχει ολες τις ιδιοτητες , αλλος χανει εκει , αλλος αλλου , και το EQ , και μερικες αλλες ικανοτητες , η τις εχεις η δεν τις εχεις , δεν αποκτιωνται ......................... και ενας ' εξυπνος ' μπορει να μην δηλωνει ' εξυπνος '΄γιατι ακριβως γνωριζει το κλισε ,' οποιος δηλωνει εξυπνος μονο εξυπνος δεν ειναι ' , ενω μπορει να αισθανεται πολυ εξυπνος ........................ θα ελεγα , δειξε μου τους δεσμους σου , τους φιλους σου , και τοτε θα σου πω αν εισαι ' εξυπνος ' .................... δεν αναφερομαι σε επαγγελματικα επιτευγματα , διοτι καποιος μπορει ναναι φιλοδοξος , και καποιος οχι , αυτο δεν ειναι δειγμα εξυπναδας .......................

Οφ τοπικ βεβαια , αλλα μια και θιχτηκε το θεμα ........

Senior Member
    όλοι μας είμαστε έξυπνοι ο καθένας στον τομέα του
    ας πάρουμε έναν καθηγητή πανεπιστημίου και να του πούμε ν αλλάξει μια βρύση στο μπάνιο
    θα σε κοιτάει σαν μαλάκας και θα νιώθει χαζός

Page 5 of 8 FirstFirst ... 34567 ... LastLast