Results 61 to 75 of 115
-
24-03-2016, 18:57 #61
- 24-03-2016, 19:37 #62
H επίσημη διάγνωση που έχω πάρει την έχω γράψει πιο πίσω.Γενικευμένη αγχώδη διαταραχή μαζί με διάσπαση προσοχής.Αυτή η διάγνωση βγήκε στα 20 μου.Ειχα ρωτήσει και σε εκείνη την ομάδα πως μπορώ να πάρω επίσημη διάγνωση και μου είπανε ότι ελλάδα οι πιο πολύ ψυχίατροι/ψυχολόγοι στους ενήλικες διαγνώσκουν κυρίως ΓΑΔ και κατάθλιψη και δεν είναι εις θέση να το ψάξουν στο υπόβαθρο.Και κάτι βλακείες του στυλ "τι σημασία έχει αν πάρεις ταμπέλα αυτού που έχεις; είσαι αυτός που είσαι και αποδέξου το κτλ" και πράγματι δεν έχει σημασία για μένα η ταμπέλα αλλά το γεγονός ότι δεν νιώθω σαν εσάς.Ποτέ δεν προσπάθησα να ταμπελιάσω τον εαυτό μου αλλά πάντα κοιτούσα να επιβιώνω όπως μπορώ καλύτερα.
24-03-2016, 22:07 #63
ουτε και εγω νιωθω σαν και εσας!!..σας αισθανομαι ολους διαφορετικους απο εμενα. στο εχω ξαναπει και δεν λες να το καταλάβεις. οι ανθρωποι με ψυχικη νοσο συνηθως ετσι αισθανονται ... αυτο μας κανει να αισθανομαστε τοσο μονοι... οτι ο καθενας απο εμας αισθανεται οτι υπάρχει το εγω και το εσεις. στην πραγματικοτητα ο καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος ομως ..δεν υπαρχει το εσας..!!!
δεν διαγνωστηκες ποτε με αυτο το συνδρομο, αλλα δεν το εψαξες και ποτε πραγματικα ...μπορεις να το ψαξεις ή μπορεις να το ξεχασεις. το να πετας στον αερα εχω μαλλον συνδρομο διανοητικης καθυστερησης .. δεν εχει βαση. αν σε βασανιζει τοσο πολυ ασε το ραδιο αρβυλα των διαδυκτιακων ειδικων και ασχολήσου ουσιαστικα.. δεν εχει να κανει με ταμπέλες, αλλα με ΕΣΕΝΑ!
24-03-2016, 23:40 #64
24-03-2016, 23:46 #65
Μάλλον έπινε φαρμακάκια, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Κρατάω όμως την τελευταία σου πρόταση. Ο καθένας το βιώνει διαφορετικά. Επομένως για να απαντήσω και στο θέμα, εμένα δεν με ψήνει και πολύ να κάτσω να διαβάσω πώς βίωσε κάποιος την κατάθλιψή του (Οκ, το έχω κάνει άπειρες φορές, τι κατάλαβα; Απλά συμπάσχω μαζί του) ούτε τι τον βοήθησε γιατί είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες, κάνουμε διαφορετικές σκέψεις, αυτές οι σκέψεις φέρνουν διαφορετικά συναισθήματα, άρα λειτουργούμε τελείως διαφορετικά. Κάποιον τον βοηθάει η εκκλησία, άλλον η γυμναστική, η ψυχοθεραπεία, φίλοι, μια ερωτική σχέση, βόλτες στην φύση. Ο καθένας νομίζω πως μέσα του αργά ή γρήγορα αναγνωρίζει τι τον βοηθάει και τι όχι ακόμη κι' αν συνεχίζει να λειτουργεί αυτοκαταστροφικά (αυτός ο δαίμονας που λέγεται συνήθεια και 2η φύση σου)... Κάποια στιγμή καταλαβαίνουμε πως δεν πηγαίνει άλλο και προσπαθούμε να νικήσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, μαζί με την ασθένεια...
25-03-2016, 00:00 #66
25-03-2016, 03:22 #67
25-03-2016, 03:23 #68
Αν σου πω πως έχω δακρύσει διαβάζοντας αυτά που έγραψες θα με πιστέψεις; Πραγματικά στο λέω. Και μετά λες πως είσαι χαζός. Αν καταλάβαινα πως είσαι χαζός, αν μου το "περνούσες" δηλαδή, θα έκλαιγα από οίκτο, όχι από συγκίνηση και "θυμό", γιατί όχι ρε γαμώτο, δεν είσαι χαζός που να χτυπιέσαι κάτω! Δεν υπάρχει μόνο ένα είδος νοημοσύνης, δεν είναι το παν η εξυπνάδα και οπουδήποτε νιώθει ο καθένας πως υστερεί, μπορεί να το εξασκήσει. Οκ, ίσως του πάρει περισσότερο χρόνο να λύσει μια άσκηση στα μαθηματικά απ' ότι θα έπαιρνε σε κάποιον με μαθηματικό μυαλό, αλλά και πάλι θα την έλυνε. Ακόμη και το άρθρο που μου έστειλες γράφει για μεθόδους αντιμετώπισης. Εσύ ο ίδιος λες πως μιμείσαι τους άλλους και τα καταφέρνεις. Κάνε και μια ψυχοθεραπειούλα και όλα καλά. Αν θες όμως να βάζεις την ταμπέλα του χαζού στον εαυτό σου και να το πιστεύεις, οκ, το ξέρω πως εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι
Εγώ από αυτό που μου έστειλες κράτησα αυτό "τα άτομα με Άσπεργκερ έχουν λιγότερα προβλήματα με τη λεκτική επικοινωνία και έχουν συνήθως μέση ή και ανώτερη νοημοσύνη".
Συμφωνώ με ό,τι σου έγραψε η Ρέα. Όλοι μας είμαστε διαφορετικοί. Πήγαινε σε όλες τις χώρες του κόσμου, δεν θα βρεις έναν άνθρωπο που να είναι ΙΔΙΟΣ με έναν άλλο. Βλέπεις πως ακόμη κι' αν έχεις την ίδια ασθένεια σε κάποιον άλλον, ο καθένας το βιώνει διαφορετικά, ο καθένας απομονώνεται για τους δικούς του λόγους, ο καθένας κάνει διαφορετικές σκέψεις και νιώθει διαφορετικά. Νιώθει διαφορετικός γιατί είναι διαφορετικός και μοναδικός. Και φυσικά αυτό του στοιχίζει γιατί πολύ δύσκολα θα τον καταλάβει κάποιος άλλος. Οι άνθρωποι σήμερα έχουμε αποξενωθεί εντελώς, δεν μας ενδιαφέρει και τόσο να αναπτύξουμε την συναισθηματική μας νοημοσύνη, να ακούσουμε πραγματικά με ενδιαφέρον τι έχει να μας πει ο άλλος και να τον νιώσουμε, γι' αυτό όπως λες υπάρχει και η επικίνδυνη πιθανότητα να φτάσουμε 40 χρονών και να είμαστε τελείως μόνοι, είτε πάσχουμε από κοινωνική φοβία, είτε κατάθλιψη, είτε το σύνδρομο που λες, είτε οτιδήποτε άλλο... Δεν θα έλεγα ποτέ "Ευχαριστώ Θέε μου που μου έστειλες την κατάθλιψη για να με δυναμώσει και να με κάνει να νιώθω ξεχωριστή" και οτιδήποτε τέτοιο χαζό που μπορεί να ακούμε γιατί όλα έχουν τα ρίσκα τους και έτσι κι' αλλιώς όλοι μας είμαστε ξεχωριστοί. Στο έγραψα γιατί σιχάθηκα να βλέπω ανθρώπους να κάνουν πράγματα μόνο και μόνο για να αρέσουν σε κάποιους άλλους και να φέρονται σαν σκυλάκια που ακολουθούνε συνεχώς από πίσω τον ιδιοκτήτη. Από την άλλη, να μην φτάσουμε και στο άλλο άκρο να πιστεύουμε πως δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε με κανέναν και πως θα είμαστε για πάντα μόνοι...
25-03-2016, 03:29 #69
25-03-2016, 10:26 #70
είναι πιο δύσκολο ν ακούσεις και πολύ εύκολο να βγάλεις συμπεράσματα
ζούμε σε μια εποχή που το ψέμα η υποκρισία ακμάζουν
επιβιώνουν αυτοί που σε θάβουν πίσω απ την πλάτη σου γιατί δεν μπορούν να σ αντιμετωπίσουν κατάματα
αυτοί που πατάνε σε κεφάλια άλλον για ν ανέβουν
μάθαμε να χωρίζουμε τους ανθρώπους σε κατηγορίες
σήμερα θεωρείτε έξυπνος αυτός που θα πλήρωσή έναν ηλεκτρολόγο για να του αλλάξει μια λάμπα
και χαζός αυτός που θα βάλει την καρέκλα να την αλλάξει μόνος τουπριν πεις κάτι βούτα πρώτα την γλώσσα στο μυαλό σου
25-03-2016, 10:40 #71
Καποτε , μουπε ενας γιατρος του ΕΟΠΥΥ , απ αυτους που σου γραφουν μονο φαρμακα , και σε ' ξεπετανε ' γρηγορα , μια φραση που μουχει μεινει , ' καμμια φορα , η κτθλψη πρεπει να κανει τον κυκλο της ' ................αυτο , αν ισχυει , που πιστευω οτι ισχυει , δεν θα στολεγε ποτε κανονικος γιατρος , δεν θα ξαναπηγαινες .....
25-03-2016, 10:43 #72
για την γενιά μου
θλίβομαι που βλέπω 5 κι 6 χρονών να παίζουν μ ένα κινητό γιατί φοβάται η μάνα του μη τρέξει πέσει και ματώσει το γόνατο
κι όταν φτάσει σε μια ηλικία τον 16 θα τον λέει χαζό που θα κλείνετε σ ένα δωμάτιο με το πς και θα φοβάται ν ανοίξει ακόμα και το παράθυρο
μεγάλωσα σε πάρκα και πλατείες σκίσαμε τα γόνατα μας ανοίξαμε τα κεφάλια μας κι όμως δεν πάθαμε τίποτε κάθε άλλο θα έλεγα μάθαμε να αντέχουμε τον πόνο να πέφτουμε και να ξανά σηκωνόμαστε
αφήστε τα παιδιά σας να χαρούν μη τα απομονώνετε
αφήστε τα να χαρούν την ανεμελιά τους να μη φοβούνται να πέσουν αυτά παρά μόνο να τρέμουν μη τους πέσει το κινητό απ τα χέριαπριν πεις κάτι βούτα πρώτα την γλώσσα στο μυαλό σου
25-03-2016, 10:51 #73
25-03-2016, 13:00 #74
Πρωτα πρεπει να ορισουμε τι σημαινει ' εξυπναδα ' , ειναι μια πολυ αοριστη λεξη .......... περιλαμβανει ιδιοτητες , οπως αντιληψη , οξυδερκεια , οξυνεια , καλη κριτικη ικανοτητα καταστασεων και ανθρωπων , οπως και διαχειρηση αυτων , οραματισμο , συνεση , αυτογνωσια , σωστα τοποθετημενοι στοχοι , ρεαλισμο , φαντασια , και αλλα πολλα , μην επεκταθω στο EQ και στο IQ ............... κανεις δεν εχει ολες τις ιδιοτητες , αλλος χανει εκει , αλλος αλλου , και το EQ , και μερικες αλλες ικανοτητες , η τις εχεις η δεν τις εχεις , δεν αποκτιωνται ......................... και ενας ' εξυπνος ' μπορει να μην δηλωνει ' εξυπνος '΄γιατι ακριβως γνωριζει το κλισε ,' οποιος δηλωνει εξυπνος μονο εξυπνος δεν ειναι ' , ενω μπορει να αισθανεται πολυ εξυπνος ........................ θα ελεγα , δειξε μου τους δεσμους σου , τους φιλους σου , και τοτε θα σου πω αν εισαι ' εξυπνος ' .................... δεν αναφερομαι σε επαγγελματικα επιτευγματα , διοτι καποιος μπορει ναναι φιλοδοξος , και καποιος οχι , αυτο δεν ειναι δειγμα εξυπναδας .......................
Οφ τοπικ βεβαια , αλλα μια και θιχτηκε το θεμα ........
25-03-2016, 13:18 #75
όλοι μας είμαστε έξυπνοι ο καθένας στον τομέα του
ας πάρουμε έναν καθηγητή πανεπιστημίου και να του πούμε ν αλλάξει μια βρύση στο μπάνιο
θα σε κοιτάει σαν μαλάκας και θα νιώθει χαζόςπριν πεις κάτι βούτα πρώτα την γλώσσα στο μυαλό σου