Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ (Μέρος 'Α) - Page 8
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 8 of 51 FirstFirst ... 67891018 ... LastLast
Results 106 to 120 of 760
    Banned
    Μιλάω για τουλάχιστο τρείς γενιές Ελλήνων.

Banned
    Οπότε αυτό το "εμείς φταίμε, εμείς τους ψηφίζαμε" εμένα μου φαίνεται πολύ γελοίο επειδή "έσπρωξαν" μεθοδικά τους Έλληνες είτε στη μετανάστευση, είτε στο συμβιβασμό (να γίνουν ψηφοφόροι ΔΥ που ελπίζουν σε διορισμό) είτε στη λαμογιά. Για κάτι θετικό δεν δόθηκε κανένα κίνητρο.

Banned
    Ωραία εγώ δεν είμαι υπέρ να καταπολεμήσουμε την διαφθορά στα ευαίσθητα επαγγέλματα μόνο....Να μην πλουτίζει δηλαδή ο γιατρός , αλλά να πλουτίζουν οι κλέφτες μηχανικοί? Γιατί επειδή δεν επηρεάζουν την υγεία μας? Αλυσίδα είναι αυτά....Να κλέβει δηλαδή ο άλλος που έχει μαγαζί την εφορία και να την πληρώνει το σύστημα υγείας με ελλείψεις κλπ? Μεμονωμένη επανάσταση δεν γίνεται αυτό ξέρω ΄γω....

Banned
    Quote Originally Posted by cube View Post
    Ωραία εγώ δεν είμαι υπέρ να καταπολεμήσουμε την διαφθορά στα ευαίσθητα επαγγέλματα μόνο....Να μην πλουτίζει δηλαδή ο γιατρός , αλλά να πλουτίζουν οι κλέφτες μηχανικοί? Γιατί επειδή δεν επηρεάζουν την υγεία μας? Αλυσίδα είναι αυτά....Να κλέβει δηλαδή ο άλλος που έχει μαγαζί την εφορία και να την πληρώνει το σύστημα υγείας με ελλείψεις κλπ? Μεμονωμένη επανάσταση δεν γίνεται αυτό ξέρω ΄γω....
    Και με είδες εμένα να διαφωνώ μαζί σου σε αυτό; Είπα και χτές ότι μπορεί και άλλα επαγγέλματα να είναι εξ ίσου ή λιγότερα ευαίσθητα. Συμφωνώ όμως 100% μαζί σου ότι δεν πρέπει να κλέβει κανείς. Σου έδωσα εγώ τις προτάσεις μου για το σύστημα υγείας, δώσε μου εσύ τις δικές σου για τα υπόλοιπα.

Banned
    Δικές μου προτάσεις δεν έχω....Αλλά αυτό που είπα είναι ότι η κομμώτρια που δεν είναι ευαίσθητο επάγγελμα , δεν μπορεί να κλέψει την εφορία και αυτό να έχει επίπτωση στη δική σου υγεία? Τι να κάνουμε, να βγάλουμε την φορολογία και από την κομμώτρια μήπως και γίνει πιο έντιμη? Και ποιος θα φορτωθεί όλους αυτούς τους φόρους? Γιατί και η κομμώτρια τα φράγκα κυνηγάει και είναι άπληστη. Όσο πιο άπληστη είναι η κομμώτρια τόσο πιο πολύ θα μπαίνει μέσα το σύστημα υγείας.......άρα που καταλήγουμε? Να βγάλουμε την φορολογία από την κομμώτρια ή να βάλουμε ελεγκτές να ελέγχουν ότι πληρώνει κανονικά τους φόρους της? και να βάλουμε και διπλάσια φορολογία στην κομμώτρια, αν δεν κλείσει η επιχείρηση της με τόσους φόρους, για να πληρώνουμε και τους ελεγκτές... ή να τα φορτώσουμε στους συνταξιούχους? Μήπως να ζει και η κομμώτρια μια αξιοπρεπή ζωή χωρίς να πλουτίζει όπως προτείνεις και για τους γιατρούς?

Banned
    Αν το τραβήξουμε στα άκρα, δεν πρέπει να υπάρχουν φόροι, ΠΟΛΛΑ συγχρονα επαγγέλματα (της κομμώτριας δεν θα επιβιώσει νομίζω) και χρήματα. Οι συναλλαγές θα γίνονται σε είδος.

Αν εγώ έχω το "καπρίτσιο" (εξήγησα γιατί) οι του συστήματος υγείας να μην πιάνουν λεφτά στα χέρια τους αλλά να τους ζούμε, κατ' αρχάς το σύστημα υγείας θα πρέπει να είναι ίσα-ίσα τόσο σε πληθυσμό και εξοπλισμό που να καλύπτει τις ανάγκες της χώρας συν 1% (κάπως πρέπει να παίρνουν άδειες όλοι αυτοί). Εάν συμφωνούμε αυτό το σύστημα υγείας να επιβαρύνει τον πληθυσμό ισότιμα, τότε επίσης προυποθέτει εξορθολογισμό του φορολογικού συστήματος και εδώ είναι που κάτοχοι ΜΕΓΑΛΩΝ επιχειρήσεων θα βάλουν να καθαρίσουν κόσμο προκειμένου αυτό να μην γίνει ποτέ (ΑΞΙΩΜΑ: Λεφτά και φόροι δεν πάνε ποτέ από τον ίδιο δρόμο).

Άλλο ένα αξίωμα είναι και το: "Εάν τα λεφτά βγαίνανε δουλεύοντας, όλοι οι εργάτες θα ήταν πλούσιοι". Όπως καταλαβαίνεις, η κομμώτρια - μετά από εξορθολογισμό του φορολογικού συστήματος - δεν θα καταβάλει ποσά που να την πνίγουν όπως γίνεται τώρα. Το ερώτημα το οποίο θέτω - και φυσικά οι έχοντες συμφέροντα στην όλη κατάσταση θα πουν "δεν γίνεται!" - είναι αν μπορούμε να έχουμε ένα τέτοιο ιδανικό σύστημα υγείας χωρίς να πάμε σε ανταλλακτική οικονομία.

Προφανώς στο σημερινό χάλι που έχουν φέρει οι διοικούντες - γιατί δεν θυμάμαι να με ρώτησαν όταν έπαιρναν δάνεια ή κατασπαταλούσαν αντί να επενδύουν τα δανεικά σε olympic games - όχι ιδανικό σύστημα υγείας δεν μπορούμε να έχουμε... υγεία σε οποιαδήποτε μορφή δεν θα έχουμε.

Θα προτιμούσα πάντως, 1000 φορές, να επιβαρύνομαστε ΟΛΟΙ για να έχουμε ένα σωστό σύστημα υγείας. Δυστηχώς αυτό το "όνειρο" πάει στράφι απ τη στιγμή που η δικαιοσύνη και οι διοικούντες επέτρεψαν την κακοδιαχείριση του συνόλου του δημοσίου.

Banned
    Δεν ξέρω αν σε πιάνω.......δηλαδή να μην επιτρέπεται ο γιατρός να πλουτίζει και να φτιάχνει πισίνες (επειδή εμείς δεν είμαστε γιατροί )αλλά ο μηχανικός να είναι άνετος να φτιάχνει πισίνες? Ε όχι........Πισίνες για όλους χαχαχα

Banned
    Τελικά χρειαζόμαστε ιδεολόγους πολίτες οι οποίοι να ελέγχουν την νομοθεσία.

Banned
    Δεν ξέρω αν σε πιάνω.......δηλαδή να μην επιτρέπεται ο γιατρός να πλουτίζει και να φτιάχνει πισίνες (επειδή εμείς δεν είμαστε γιατροί )αλλά ο μηχανικός να είναι άνετος να φτιάχνει πισίνες? Ε όχι........Πισίνες για όλους χαχαχα
    Σε πρόλαβα με το προηγούμενο σχόλιο μου. Όχι. Ο πλουτισμός να αποφεύγεται αυστηρά.

Banned
    Μπορούμε να κανονίσουμε όμως εσύ να έχεις πισίνα.

Banned
    Δεν τη θέλεις θερμαινόμενη, έτσι δεν είναι;

Banned
    Ούτε και στεγασμένη ελπίζω.

Banned
    Πλάκα κάνω. Θα έχουμε δημοτικές.

Banned
    Οι δημοτικές μπορούν να είναι θερμαινόμενες.

Banned
    Όχι ρε ποια δημοτική? Ιδιωτική θερμαινόμενη πισίνα μην κουραζόμαστε να τρέχουμε κιόλας....χαχα

Page 8 of 51 FirstFirst ... 67891018 ... LastLast