Results 406 to 420 of 760
-
08-05-2016, 00:31 #406
Για όσους μόλις βρέθηκαν σε αυτή τη σελίδα, η συζήτηση ξεκινάει στην 10η περίπου σελίδα, παίρνει φωτιά στις σελίδες 12 και 13 και μετά από μια διακοπή στη μέση της 13 συνεχίζει από τη σελίδα 15 πάνω-πάνω μέχρι εδώ με τις σελίδες 17~20 σε πιο χαλαρούς ρυθμούς συζήτησης. Στην σελίδα 21 ξαναπιάσαμε το όλο θέμα και συνεχίζουμε! Άποψη μου είναι ότι η συζήτηση που διεξήχθηκε είναι εξίσου καλή - αν όχι καλύτερη - με την ανάρτηση την ίδια.
Καυτές σελίδες:
12 εώς 13,
16 εώς 17,
21 εώς 23
Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σελίδα 12:
Εάν ο στόχος ήταν να βγάζουν οι ΨΕΣ / ΠΨΣ αποθεραπευμένους, κάθε χρόνο θα ανακοίνωναν ετήσια ποσοστά με πανηγυρικό τρόπο προκειμένου να δείξουν ότι επιτυγχάνουν τους στόχους / σκοπούς τους. Είδες εσύ κάτι τέτοιο; Το να κρατάνε μετρήσεις και να μη τις ανακοινώνουν, μπορείς να το πιστεύεις εσύ αν θέλεις, αλλά μη μου ζητάς να το πιστέψω και εγω. Συνεπώς αυτό το "εμείς οι θεραπευτές είμαστε για να αποθεραπευουμε κόσμο αλλά είμαστε σεμνοί και ταπεινοί και γι' αυτό δεν ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα μας / τα κρατάμε μυστικά" για μένα υπερβαίνουν τα όρια της μπούρδας. Εκτός αυτού, εάν υπήρχε ένας θεραπευτής ο οποίος έβγαζε αποθεραπευμένους, θα χάλαγε την "πιάτσα" και το επακόλουθο του τρόπου λειτουργίας του, θα ήταν α. να εκθέσει τους θεραπευτές που πουλάνε ισόβια συντήρηση (η διαφορά θα φαινόταν με απλή σύγκριση) και β. να συγκεντρώσει το σύνολο των θεραπευομένων έξω από την πόρτα του γραφείου του (ποιός στραβός δεν θέλει το φως του;).
Πιστεύω όμως, ότι υπάρχουν πολλοί που ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι είναι αποθεραπευμένοι, ενδεχομένως επειδή έτσι τους είπε ο θεραπευτής τους. Και μάλιστα πολλοί από αυτούς μπορεί να ήταν και εξαιρετικά ανακουφισμένοι που ένας επαγγελματίας τους έλεγε κάτι τέτοιο γιατί δεν θα χρειάζονταν να κοιτάξουν βαθιά μέσα τους και να αντιμετωπίσουν τον εαυτό τους.
Πέρα από αυτά τα δύο επιχειρήματα, υπάρχει ένα πλήθος προιόντων και υπηρεσιών με ετήσιο κύκλο δισεκατομμυρίων το οποίο θα συρρικνωνόταν αφάνταστα εάν υπήρχαν αποθεραπευμένοι. Ενδεικτικά αναφέρω:
Ψυχοθεραπεία, τσιγάρα, αλκοόλ, βιομηχανία τροφίμων, βιομηχανία ζάχαρης, ψυχοφαρμακευτικά σκευάσματα, ογκολογικά σκευάσματα για την καταπολέμηση του καρκίνου, υπερτασικά σκευάσματα, βαρβιτουρικά, φάρμακα για την κύρωση του ήπατος, διαβήτης και τα συναφή σκευάσματα, γυμναστήρια για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, μελέτες ύπνου, βιομηχανία τζόγου και νόμιμων/παράνομων στοιχημάτων, πορνεία, ναρκωτικά και δεν συμμαζεύεται.
Πολύ λίγος κόσμος, κερδίζει πολλά δισεκατομμύρια από την ψυχική ασθένεια μας. Καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για απόλυτη διαφθορά. Εάν εσύ θέλεις - αφελώς κατά τη γνώμη μου - να πιστεύεις ότι όλα αυτά θα τα αφήνανε να χαθούν μέσα σε μια νύχτα (περίοδο 3 ετίας;) επειδή του κ*****ε του θεραπευτή να βγάλει αποθεραπευμένους, νομίζω ότι κάνεις λάθος. Θα σου συνδέσει το συμφέρον του (να μην υπάρχουν αποθεραπευμένοι) με το συμφέρον του θεραπευτή (ισόβια συντήρηση και μόνιμη κονόμα) και θα συνεργαστούν. Και ειδικά οι παραπάνω κλάδοι έχουν την τάση να ανακοινώνουν τα αποτελέσματα του κάθε τριμήνου καλύτερα από τα αποτελέσματα του προηγούμενου.
Μόνο για την ψυχοθεραπεία στην Ελλάδα - και χωρίς να λάβεις υπόψιν σου τους ψυχίατρους - αν υποθέσουμε πολύ συντηρητικά 10 θεραπευομενους ανά θεραπευτή* και 30 ευρώ τη συνεδρία εν μέσω κρίσης έχουμε:
*Αγνοώ όλες τις άλλες δραστηριότητες τους, το οποίο δίνει ένα ετήσιο τζίρο ανά θεραπευτή ίσο με 10*52*30 = 15.600 ευρώ ετησίως το οποίο είναι επαρκές για να ζήσει ΑΝ: Δεν κάνει οικογένεια, δεν πληρώνει νοίκι, φόρους και λογαριασμούς. Σε εκείνη την περίπτωση, μπορεί να κάνει είτε μια άνετη ζωή ή αν προσέχει να αποταμιεύει κιόλας.
1700 μέλη το ΠΨΣ, 1400 το ΣΕΨ, δηλαδή 3100 θεραπευτές.
10 θεραπευομένους ανά θεραπευτή.
52 εβδομάδες ανά έτος.
30 ευρώ η συνεδρία.
3100*10*52*30 = 48.360.000 ευρώ ετήσιο τζίρο... ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ! Και κάποτε "ο βασικός" ήταν 50 ευρώ με μέσω όρο στα 70 ευρώ την ώρα. Χωρίς να πειράξω την υπόθεση των 10 θεραπευομένων ανά θεραπευτή αυτό δίνει 112.840.000 ευρώ ετήσιο τζίρο. Για τα υπόλοιπα νούμερα (καπνοβιομηχανία, φαρμακοβιομηχανίες, ιδιωτικά/δημόσια νοσοκομεία κλπ) ανατρέξτε στις ετήσιες εκθέσεις της εκάστοτε χώρας.
- 08-05-2016, 00:39 #407
Δικαίωμα σου να πιστεύεις ότι ο αποθεραπευμένος ασθενής και η αποθεραπεία ανήκει στο χώρο του θαύματος. Βάσει αυτού όμως:
Παιδιά σταματήστε να τρέχετε στους ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές και να ξοδεύετε τα χρήματα σας γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να αποθεραπευτείτε! Αν το πιστεύατε αυτό, κακώς το πιστεύατε καί σας ανήκει η πλήρης ευθύνη που δεν ρωτήσατε πρωτού ξεκινήσατε ή που δεν πήρατε έγγραφη βεβαίωση από τον θεραπευτή σας ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ότι η αποθεραπεία απότελεί "θαύμα" και δεν απαντάται στο χώρο της καθημερινής ψυχοθεραπείας.
Όσοι είναι σε ψυχοθεραπεία ας κάνουν την ερώτηση - εγγράφως μάλλον - και ας αποφασίσουν βάσει της ενυπόγραφης απάντησης αν θα συνεχίσουν ή θα σταματήσουν.
Όσοι σκεφτόσασταν την αποθεραπεία ως τελικό αποτέλεσμα και δεν έχετε ξεκινήσει ψυχοθεραπεία ακόμα, είτε να συμβιβαστείτε με το να πληρώνετε συνεδρίες ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΊΑ με τελικό στόχο την οποιαδήποτε μη-εγγυημένη βελτίωση, είτε να μην ξεκινήσετε καθόλου.
Πως το θέλεις cube;Last edited by M87; 08-05-2016 at 01:10.
08-05-2016, 00:39 #408
Ψωμί με την έννοια ότι πρόκειται για θέμα υγείας.....Και πριν κόψει την ψυχοθεραπεία θα έχει κόψει ρούχα κλπ... Λέμε τώρα αλλά τέλος πάντων....οι πιο πολλοί ελπίζω να έκοβαν τα ρούχα........Το παράδειγμα με το ΑIDS το είπα επίτηδες γιατί εσύ χωρίζεις... ασθενής και αποθεραπευμένος .....άρα υπάρχει όλη η κλίμακα και το έργο των θεραπευτών βαθμολογείται σε όλη την κλίμακα.....Θα σκοτώσει την χήνα με τα αυγά για την χήνα......Δεν θα περιμένει τα αυγά της.......Τα ξαναείπα αυτά, άμα μπορούσε να έχει ουρά έξω από το ιατρείο του θα την είχε, δεν θα κρατούσε εσένα για 10 συνεδρίες παραπάνω.........έτσι πιστεύω δηλαδή...
08-05-2016, 00:42 #409
Να σου πω γιατί μεταφέρεις το ίδιο απόσπασμα σε κάθε σελίδα ? Κουραστικό θα είναι για τον αναγνώστη........
08-05-2016, 00:47 #410
08-05-2016, 00:53 #411
1. Δεν νομίζω ότι θα πηγαίνει ο κόσμος ξεβράκωτος για ψυχοθεραπεία και συμβιβαζόμενος ότι:
"Μπορεί να είμαι ρακένδυτος ή ακόμα και θεόγυμνος, αλλά ευτυχώς μπορώ και πηγαίνω για ψυχοθεραπεία...
- Δεσποινίς ελπίζω να μη σας ενοχλεί που αερίζονται τα π***ρια μου όσο έχουμε συνεδρία!
- Τι λέτε κύριε μου... ίσα ίσα, θα υποκριθώ ότι δεν υπάρχουν! Πείτε μου... τι σας απασχολεί αυτή την εβδομάδα;"
2. Με το παράδειγμα φαρμάκου που θεραπεύει το AIDS έχεις μια ασπρόμαυρη κατάσταση στην οποία είτε είσαι ασθενής, είτε είσαι υγειής. Στην ψυχοθεραπεία έχεις την αρχική κατάσταση σου [όσο προβληματική είναι αυτή], ΠΟΛΛΕΣ ενδοιάμεσες ελαφρώς βελτιωμένες καταστάσεις, και μια τελική αποθεραπευμένη κατάσταση η οποία μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να μην αποτελεί πιθανότητα. Λυπάμαι αλλά δεν βλέπω καμία ομοιότητα.
3. Δεν μιλάμε για αυγά και χήνες όμως. Μιλάμε για ανθρώπους και συνεδρίες. Το να προσφέρει αποθεραπεία σε κάποιον [σκοτώνει την χήνα] δεν αποφέρει ούτε μια νεκρή χήνα να την κάνει γεμιστή, ούτε κάνα τζακ-ποτ. Τα ίδια λεφτά θα πάρει με τις προηγούμενες συνεδρίες. Απλά θα είναι ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ λεφτά που θα πάρει από αυτόν.
4. Θα αφήσει ΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΣΟΔΑ - δηλαδή τους ανθρώπους που ήδη πάνε στο γραφείο του και του τα ακουμπάνε - προκειμένου να έχει μια ουρά έξω από το γραφείο του με ανθρώπους οι οποίοι μπορεί τελικά και να συνεργαζόταν μαζί τους, αλλά μπορεί και όχι. Πες μου, εσύ. Το βλέπεις λογικό;
08-05-2016, 01:02 #412
Οπότε λες ότι όλα αυτά είναι εφικτά αν και εφόσον ο θεραπευόμενος είναι συνεργάσιμος, εργατικός κλπ και πραγματικά θέλει να προχωρήσει. Εάν αυτό ισχύει, τότε και η αρχική αναφορά σου σχετικά με την αποθεραπεία ότι αποτελεί "θαύμα" είναι εσφαλμένη [αφού για κάποιους ανθρώπους αυτό είναι εφικτό].
Αν μου τάζει 100 αλλά μου δίνει 70 ή 10, τότε και εγώ ΟΦΕΙΛΩ να πληρώσω για 70 ή 10 και όχι για 100 που μου έταξε.
Παιδιά ξυπνήστε! Πηγαίντε όλοι και βρείτε τους θεραπευτές σας και επειδή σας λέγανε αηδίες και τάζανε 100 αλλά δίνανε 70 ή ακόμα και 10 ζητήστε πίσω το 30 ή 90% των χρημάτων σας!
Όσοι είναι να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία να δίνετε το 1/100 από όσα σας ζητάει γιατί αποδείχθηκαν π****ηδες όλοι οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές.
Τώρα σου αρέσει cube;
08-05-2016, 01:12 #413
1. Εντάξει το ρούχο ήταν ένα απλό παράδειγμα....και μια τσάντα άμα κάνει 100 ευρώ την κόβεις για να πας για ψυχοθεραπεία....Δεν εννοώ να είσαι ξεβράκωτος!!! Δεν θες ρούχα, βάλε να πάρεις ένα αμάξι φτηνότερο, ένα ταξίδι λιγότερο κλπ Είσαι αντιδραστικός έτσι? Το ξέρεις φαντάζομαι......
2. Συμφωνώ και όλο αυτό ήταν για να μην λέμε ότι όλοι είναι το ίδιο κακοί θεραπευτές.......δεν ξέρω αν υπάρχει αποθεραπευμένος , αλλά όπως λες μπορεί να υπάρξει βελτίωση .....που σημαίνει μέτριος θεραπευτής.....αν όχι καλός......
3,4 Τι πάει να πει μπορεί? Πελάτες του θα ήταν......πολλές παραπάνω συνεδρίες από το να κρατήσει κάποιον για λίγες συνεδρίες......
08-05-2016, 01:18 #414
Ε ωραία και τι προτείνεις να μην πάνε? Και τι να κάνουν? Πληρώνουν και ότι πάρουν....
08-05-2016, 01:23 #415
08-05-2016, 01:24 #416
Εγώ πιστεύω ότι στην τρέχουσα κατάσταση και επειδή όλοι εφαρμόζουν τις ίδιες πρακτικές, όλοι οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές είναι το ίδιο κακοί. Δέχομαι όπως σου είπα ότι κάποιοι μπορεί και να μην αποθεραπευτούν και να πρέπει να αρκεστούν σε μια οποιαδήποτε βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Απορρίπτω όμως αυτό το οποίοι υποννοείς, ότι δηλαδή ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ είναι μη-ιάσιμες. Καταργεί τον ίδιο το σκοπό της επιστήμης τους, έρχεται σε αντίθεση με όσα λένε - ακόμα και εγγράφως μέσα σε αυτό το forum -ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές οι οποίοι δηλώνουν ότι "πιστεύουν στην ψυχοθεραπεία" και ότι "μπορεί και προσφέρει αποθεραπεία" και αν, στη τελική, όντως όλες οι περιπτώσεις είναι μη-ιάσιμες, τότε ΚΑΚΩΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ.
Δεν κατάλαβα; Δηλαδή εσύ ισχυρίζεσαι ότι το 100% των ανθρώπων που επισκέπτονται για πρώτη φορά έναν θεραπευτή, νιώθουν άνετα, εξοικειωμένοι, τους ταιριάζει ο τρόπος εργασίας του και παραμένουν; Πλάκα μου κάνεις; Που το είδες αυτό; Στο σινεμά; Να το θέσω διαφορετικά: Ισχυρίζεσαι ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ δεν αλλάζει θεραπευτή για κανέναν λόγο;;;
08-05-2016, 01:25 #417
08-05-2016, 01:26 #418
08-05-2016, 01:32 #419
Κάτσε λίγο δεν είπες ότι μπορεί να υπάρξει βελτίωση? Ε θα βάλεις ένα θεραπευτή που βελτιώνει κάποιον ίσο με έναν που δεν κάνει τίποτα?
Ίαση όπως την εννοείς εσύ! ΆΝΘΡΩΠΟΙ, φιλάνθρωποι, χωρίς εγωισμό, λογική κλπ.............
Ε αφού αυτός ο θεραπευτής θα είναι γαμάτος μιλάμε!!!!Ε τι να σου πω???? Δίκιο έχεις !
08-05-2016, 01:34 #420