Results 1,066 to 1,080 of 1975
Thread: αρρυθμίες - αγχος???
-
13-07-2016, 21:09 #1066
Sorry για κάποιες λέξης που ειναι κολλητά αλλα άτιμο πράμα το τσίπουρο ;)
- 15-07-2016, 11:24 #1067
Εγώ τις έχω 7 χρόνια τώρα και κάθε χρόνο που νιώθω ολοκληρωμένη, ελαχιστοποιουνται στα δάχτυλα του χεριου αν ομως πιεστώ πρώτα εκεί και στο στομάχι θα βγει... Τίποτα δεν πρόκειται να πάθουμε απο αυτές, το πιθανότερο είναι το οτιδήποτε να το πάθουμε απο το άγχος μας παρά απο αυτές! ολοι οι καρδιολόγοι λένε τα ίδια! Εγώ έχω παρατηρήσει οτι σε ορισμένες στάσεΙς σώματος με πιάνουν και συνήθως όταν πιέζω το στομάχι μου εξ αριστερών...όπου σε ορισμένες τροφές νιώθω και σφάχτες! Το θέμα μας είναι οτι όσο ασχολούμαστε μαζί της, έχει τη δύναμη της αυθυποβολής και οτι φοβόμαστε το παθαίνουμε! Εύχομαι να πάμε όλοι διακοπές,να ξεκουραστούμε, να ξενοιάσουμε και επιστρέφοντας να νιώθουμε περισσότερο δυνατοί και σίγουροι για μια καρδιά που μας πιστοποιούν και διαβεβαιώνουν όλοι οτι είναι ΑΨΟΓΗ!!!
16-07-2016, 18:31 #1068
Καλησπέρα παιδιά σε όλους. Έχω διαβάσει πολλές φορές αυτά που γράφετε τους τελευταίους μήνες που ταλαιπωριέμαι με αρρυθμίες.. εύχομαι να σταματήσουν για όλους μας και να ησυχάσουμε.
Η δικιά μου ιστορία: έχασα τη μητέρα μου το καλοκαίρι του 2013 απο σπάνια νευρολογική ασθένεια και αφού ήταν ήδη κατάκοιτη καποια χρόνια. 8 μήνες μετά μπαίνει ο πατέρας μου για εγχείρηση καρδιάς (αντικατάσταση βαλβίδας αορτής) και παθαίνει εγκεφαλικά και μένει φυτό. 1,5 χρόνο είμασταν απο εντατικές σε κέντρα αποκατάστασης κλπ μέχρι που τον χάσαμε κι αυτόν το καλοκαίρι του 2015 (αύριο είναι το μνημόσυνο του χρόνου του). Λίγους μήνες πριν πεθάνει ο μπαμπάς μου έκανα 2 βαρβάτες κρίσεις πανικού όπου πήγα νοσοκομείο με ταχυπαλμίες κλπ και φυσικά μου είπαν ότι δεν έχω τίποτα και μου δώσαν ηρεμιστικά - δεν τα πηρα. Είμαι 40 χρονών, έχω 3 παιδάκια - μάλιστα λίγο πριν πεθάνει ο πατέρας μου έμαθα ότι είμαι έγκυος στο 3ο. Η εγκυμοσύνη μου κύλησε μες στο άγχος και προς τους τελευταίους μήνες άρχισα να έχω κάτι ταχυπαλμίες κλπ τις οποίες απέδωσα στην εγκυμοσύνη και στο άγχος. Παρ' όλα αυτά πήγα σε καρδιολόγο και μου είπε ότι όλα καλά εκτός από μια μικρή πρόπτωση μιτροειδούς και μια μικρού βαθμού ανεπάρκεια σε μια άλλη βαλβίδα αλλά άνευ σημασίας (είπε αυτός εγώ έπαθα κοκο μπλόκο όμως). Για να μη σας τα πολυλογώ, γεννάω και κανα μηνα μετά αρχίζουν οι αρρυθμίες. Ξαναπάω καρδιολόγο και μου λέει να μην ασχολούμαι, είναι από το άγχος κλπ. Εννοείται ότι ξαναέκανα καρδιογράφημα και υπέρηχο. Μετα από λίγο καιρό τον ξαναπέρνω αγχωμένη με τις αρρυθμίες και βάζουμε χόλτερ ρυθμού 48ωρο το οποίο έδειξε κάποιες έκτακτες κοιλιακές συστολές (καμια 200αριά το δεύτερο 24ωρο) άνευ σημασίας (είπε πάλι αυτός - εγώ όμως να τρώω φρίκες). Μετά απο λίγο καιρό πάω σε ενδοκρινολόγο και κάνω όλες τις εξετάσεις - είχα ήδη κάνει τις κλασικές αίματος κλπ. Όλα καλά εκτός από υψηλή κορτιζόλη - λες και δεν το περίμενα αυτό με το άγχος που έχω.. Πάω σε δεύτερο καρδιολόγο και μου λέει πάνω κάτω τα ίδια, να μην το σκέφτομαι, ότι όλοι οι άνθρωποι κάνουν έκτακτες απλά εγώ τις καταλαβαίνω κλπ. Προφανώς υπάρχει και κάποια συσχέτιση με την πρόπτωση μιτροειδούς? Δεν ξέρω. Εγώ δεν έχω πεισθεί ότι είναι καθαρά ψυχολογικό το θέμα - αν και σίγουρα το άγχος τις επιβαρύνει ή τις προκαλεί. Φυσικά ψάχνομαι συνέχεια γιατί να μου συμβαίνει κλπ ενώ προσπαθώ να πω στον εαυτό μου ότι άλλοι άνθρωποι ζουν με χειρότερες καταστάσεις αλλά όπως και να 'χει δεν τις συνηθίζεις τις καταραμένες τις αρρυθμίες.
Σας τα γράφω αυτά γιατί μήπως βρεθεί κάποιος κοινός παρονομαστής? Κι εγώ έχω εντοπίσει ότι κάνω έκτακτες καμια φορά σε συγκεκριμένες κινήσεις πχ όταν παίρνω αγκαλιά το μπέμπη απ΄τη μεριά της καρδιάς και περπατάω ή πάω να τον κουνήσω. Επίσης μπορεί κάποιες μέρες να είμαι καλά και μετά 2-3 μέρες να έχω έξαρση - καταλαβαίνετε βέβαια ότι εκείνες τις μέρες ψυχολογία μηδέν. Μερικές φορές μπορεί να κάνω έκτακτη συστολή και όταν παίρνω βαθιά ανάσα - από το άγχος μου το κάνω συχνά αυτό.
Αυτές τις μέρες ψάχνω αν υπάρχει συσχέτιση των έκτακτων συστολών με το πνευμονογαστρικό νεύρο (vagus nerve). Όπως καταλαβαίνετε κι εγώ ψάχνω στα ξένα site και φόρουμ.. Προσπαθώ να παραμένω ψύχραιμη - αν και μου είναι πολύ δύσκολο - έτσι ώστε τουλάχιστον όταν τις κάνω να μην πανικοβάλομαι μετά..
19-07-2016, 18:44 #1069
Αγαπητη μου φιλη , ξεκινησα αυτο το thread πριν 6 χρονια ειμαι 46 εχω αρρυθμιες ειτε εκτακτες ειτε καποιου ειδου παροξισμικη ταχυκαρδια απο τα 20 . Οπως και συ και φανταζομαι ολοι εδω μεσα τρεχουμε απο τον ενα γιατρο στον αλλο και λυση δεν εχουμε βρει. Το μονο που μπορω να σου πω αν και δεν δουλευει σε μενα γιατι πλεον ζω με τις αρρυθμιες σε καθημερινη βαση ειναι προςπαθηςε να μην τις σκεφτεςαι!Θα ηθελα να ειχα ενα καρδιολογο να με κοιταζει καθε μερα και να μου δινει το οκ αλλα φανταζομαι κι αυτο να γινει δεν θα μου φυγει η δυσφορια που νιωθω και ο τρομος του θανατου. Ελπιζω να εισαι πιο δυνατη απο μενα και να τα καταφερεις . Κουραγιο και δυναμη σου ευχομΙ
20-07-2016, 00:14 #1070
καλησπέρα σε όλους και dchristof καλώς ήρθες στην παρέα μας.πραγματικα μ'ολα αυτά που πέρασες δε μου κάνει καθόλου εντύπωση που παρουσιασες αρρυθμίες..δυστυχώς κάποιοι είμαστε πιο επιρρεπείς,εχουμε μία προδιάθεση κι όταν αυτά τα κύτταρα της καρδιάς ενεργοποιηθούν,δυσκολα απενεργοποιουνται.εγω είμαι σχεδόν πεπεισμένη ότι υπάρχει μία σύνδεση μεταξύ αρρυθμιων και πρόπτωσης μιτροειδους,ισωςυπο την έννοια ότι όσοι έχουμε πρόπτωση τις αντιλαμβανόμαστε πιο έντονα.δεν ξέρω βλέπω πολύ κόσμο και με τα δυο.τυχαιο;ποιος ξέρει;όσον αφορά τις κινήσεις είναι στάνταρ ότι κάποιες κινησεις/στασεις τις προκαλούν(σκύψιμο μπροστά,υπνος/πιεση στην αριστερή πλευρά,βαθια ανάσα κλπ κλπ)δυστυχώς οριστική λύση δεν υπάρχει,γι'αυτο κουράγιο,υπομονη,δυναμη και αισιοδοξία(όσο δύσκολο κι αν είναι,ιδιως τις κακές μέρες)..
21-07-2016, 10:54 #1071
Καλέ μου Νίκο έχω διαβάσει την ιστορία σου και πίστεψε με αν αύριο βρω μια μαγική θεραπεία ο πρώτος άνθρωπος που θα τη μοιραστώ είσαι εσύ !! Πολύ λυπάμαι που ταλαιπωριέσαι ακόμα και καθημερινά. Εγώ τουλάχιστον δεν τις έχω συνέχεια αν και έχω συνέχεια το μυαλό μου σ' αυτές και ότι θα με πιάσουν. Δυστυχώς απο ένα σημείο και μετά μας γίνεται εμμονή. Δεν ξέρω αν έχεις ψαχτεί στα ξένα φόρουμ αλλά υπάρχουν άνθρωποι που έχουν καταφέρει να τις εξαφανίσουν ή έστω να τις μειώσουν πάρα πολύ με διάφορα συμπληρώματα. Εγώ προς το παρόν παίρνω βιταμίνη D3 και μαγνήσιο (αν και νομίζω ότι η δόση που παίρνω είναι πολύ χαμηλή) και σίγα σιγά έχω σκοπό να δοκιμάσω - αφού συμβουλευτώ και το γιατρό μου βέβαια επειδή θηλάζω - τα εξής:
- GABA (βοηθάει το πνευμονογαστρικό νεύρο το οποίο φαίνεται να έχει συσχέτιση με τις έκτακτες σε πάρα πολύ κόσμο)
- l-carnitine
- d-ribose
- ιχθυέλαια
- CoQ10
- taurine (μετριάζει την δραστηριότητα του συμπαθητικού νευρικού συστήματος)
- arginine
Επίσης διάβασα και δοκιμάζω να τρώω τουλάχιστον 2 μπανάνες τη μέρα για να παίρνω κάλιο, μια χούφτα καρύδια και κάπου διάβασα και για χυμό ρόδι. Επίσης θέλω να δοκιμάσω διαλογισμό και τη μέθοδο EFT για διαχείριση άγχους κλπ. Στην τελική το λιγότερο που θα καταφέρω θα είναι να σκάσω απο υγεία χαχαχα
Προσπαθώ επίσης να το διακωμωδίσω μιας που φτάσαμε ως εδώ. Σκέφτομαι και όλους τους φίλους μου με σοβαρά προβλήματα υγείας και κάνω γαργάρα τις έκτακτες: έχω φίλο με νεφρική ανεπάρκεια, φίλη ηπατοπαθή, φίλο με καρδιακή ανεπάρκεια, φίλη με όγκο στον εγκέφαλο κλπ. Προσεύχομαι κάθε βράδυ να είναι καλά αυτοί και ξεχνάω το δικό μου θέμα.. :)
22-07-2016, 18:29 #1072
Καλησπερα και απο μενα , εν μεσω του καλοκαιριου εν ετη 2016 . Περιεργο καλοκαιρι και αυτο , περιεργα και ολα οσα περναω ολο αυτο το διαστημα απο το Φεβρουαριο που σταματησα να ειμαι εγκυος στο 4ο μου παιδι και βυθιστηκα μεσα σε μια θληψη που μια ξεφευγω καπως για λιγο μονο και ξαναπεφτω μεσα . Οι αρρυθμιες παντα υπαρχουν . Αλλωτε περισσοτερες , αλλωτε λιγοτερες . Αλλωτε δυνατες για να μου ορθωνουνε τη δυναμη της μπροστα μου και αλλωτε λιγακι πιο ηρεμες ισα ισα για να με γλυκανουνε . Γλυκες και οι μερες που απουσιαζουνε , τις ελαχιστες εκεινες ομορφες μερες . Εγω παραπαιω αναμεσα στις βαριες τις αναμνησεις που μου στοιχισαν τοσο πολυ την ψυχολογικη μου υγεια . Τελικα συνεχιζω την ψυχοθεραπεια με εικονες . Μακαρι να καταφερω να το ξεπερασω , να καταφερω να νοιωσω και παλι καλα . Ο ψυχολογος μου ειναι παντα διπλα μου και το εχει παρει επι προσωπικου να με γιανει . Και ο αντρας μου διπλα μου , ακομα και τα παιδια μου . Νοιωθω ομως οτι παλευω μοναχη μου . Ενα παιδι που τοσο πολυ θελω να κανω , ενα 4ο παιδι που ειναι σαν απιαστο ονειρο για μενα τουτη τη στιγμη . Η καρδια μου μπροστα σε αυτο το φοβο παγωνει παντα , οι αρρυθμιες θα μου ... ρυθμιζουνε παντα τις επιλογες οτι και να γινει . Περασα απο σκεψεις αυτοκτονιας , αντιφατικες σε σχεση με το φοβο για την καρδια μου . Περασα απο κλαματα , ξεσπασματα , νευρα , πονο μεγαλο , και τελικα αποφασησα να παγωσω τον εαυτο μου μηπως και τον προστατευσω απο τα κακα , ομως και αυτο δεν ειναι η λυση που περιμενε ο νους μου .Παγωμενα ολα ειναι ψυχρα , ειναι αψυχα , ειναι πεθαμενα και εγω ειμαι ανθρωπος νεος και θελω να ζησω τη ζωη μου οπως αξιζει να τη ζησω , πλαι στον αντρα μου που αγαπαω και στα 3 θαυματακια μου . Ισως τελικα καποια στιγμη να τα καταφερω .
Τελικα μεσα στα τοσα χρονια που με ταλαιπωρουνε τα περι ψυχικης υγειας θα ηθελα να πω οτι και αυτα ειναι σημαντικα προβληματα υγειας , το οτι το σωμα δεν νοσει δεν τα προσδιδει λιγοτερη σοβαροτητα .
Δεν μπορει καποια στιγμη ο ηλιος νικητης θα αφαντευσει πανω στον ουρανο και θα αγγιξει τις καρδιες μας ηδονικα καθως θα γιανει το φοβο τουτο .
23-07-2016, 12:58 #1073
Βίκυ αν κατάλαβα καλά είχες μια εγκυμοσύνη που δεν προχώρησε και σε επηρέασε ψυχολογικά. Λυπάμαι πολύ, φαντάζομαι ότι σου είναι δύσκολο να το ξεπεράσεις αλλά προσπάθησε να σκέφτεσαι θετικά όσο μπορείς. Εγώ έχω μερικές καλές μέρες τώρα και το απολαμβάνω αλλά τρέμω την ώρα που θα έχω ξανα αρρυθμίες. Πριν λίγο είχα ένα επαγγελματικό τηλεφώνημα και από το άγχος μου ένοιωθα ότι πάω να κάνω έκτακτες. Όπως είπα αν αγχωθώ είναι σίγουρο ότι θα κάνω μερικές γι αυτό προσπαθώ να παραμένω ήρεμη. Φροντίζω την ψυχολογία μου όσο μπορώ, επειδή για παράδειγμα δουλεύω απ' το σπίτι και είμαι κλεισμένη μέσα συνέχεια προσπαθώ να βγαίνω μια βόλτα κάθε μέρα αν μπορώ για να νοιώθω λίγο ότι ξεφεύγω. Προσπαθώ να μειώσω τη δουλειά γιατί δουλεύω συνέχεια, προσπαθώ να ξεκουράζομαι κλπ. Ο καθένας τραβάει το κουπί του, νομίζω ότι το θέμα με τις έκτακτες θέλει να το πιάσεις συνολικά και ολιστικά, δηλαδή να προσπαθήσουμε να φροντίσουμε την συνολική μας υγεία, σωματική και ψυχολογική, διάθεση, τρόπο ζωής κλπ.
23-07-2016, 16:58 #1074
Ειχα μια εγκυμοσυνη που ατυχησε ναι , αλλα εβαλα εγω το χερακι μου σε αυτο . Δυστηχως ο φοβος μας καταλαμβανει πολλες φορες , δυστηχως δεν μπορουμε να αντιδρασουμε . Ταλαιπωρουμε πανω απο 15 χρονια απο ψυχολογικα και εκτακτες , αυτος ο χειμωνας ηταν το κερασακι στην τουρτα . Ειναι πολλα , παρα πολλα οσα με ταλαιπωρουνε . Και εγω απο το σπιτι εργαζομαι , συγγραφεας ειμαι , και η αληθεια ειναι οτι περναω παρα πολλες ωρες μονη , τα παιδια σχολειο εως αργα , ο αντρας μου δουλεια . Τον εναμιση τελευταιο χρονο απολαμβανω τη μοναξια μου σε σημειο να μην θελω καν να βγω εξω αρκετες φορες .
24-07-2016, 10:47 #1075
Βίκυ καταλαβαίνω αλλά εγώ πιστεύω ότι ένας απ΄τους λόγους που έφτασα σ' αυτό το σημείο ήταν και η χρόνια απομόνωση. Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον, δεν είναι φτιαγμένος για να είναι συνέχεια μόνος του. Χρειαζόμαστε την συναναστροφή με άλλους ανθρώπους και τελικά το να δουλεύεις απ' το σπίτι έχει πολλές παγίδες. Προσπάθησε να κυκλοφορείς, πάρε τα παιδιά και βγες, ρίξτο λίγο στο σορολόπ που έλεγε και η μαμάκα μου που τόσο μου λείπει. Χθες ταράχτηκα πάρα πολύ, μάλωσα και με τον άντρα μου και με τάραξαν οι αρρυθμίες, κι εγώ τσατίστηκα, πήρα ένα μαγνήσιο και βγήκαμε έξω. Μια χαρά είμουν το υπόλοιπο βράδυ :)
24-07-2016, 15:37 #1076
Ενταξει αλλα μηπω ς περνωντας ολα αυτα τα συμπληρωματα μαζι δημιουγηθει μεγαλυτερο θεμα απο οτι τελικα παει να επιλυθει... Μηπως εχεις υποψιν σου με ποια σειρα μπορει κανεις να δοκιμασει να παρει συμπληρωματα ή αν υπαρχει καποιο συμπληρωμα που να περιεχει πολλα απο αυτα που αναφερεις μαζι? Ευχαριστω
24-07-2016, 17:18 #1077
Καλησπερα σε ολους, ειχα καιρο να ασχοληθω με τα ψυχοσωματικα αλλα υπαρχει κατι που με προβληματιζει καιρο τωρα κ ηθελα να ρωτησω και τους υπολοιπους εδω αν συμβαινει μονο σε μενα 'η κ σε σας.
Σχεδον καθε φορα μετα απο λιπαρο κυριως φαγητο, ανεξαρτητου ποσοτητας, παρατηρω υψηλους παλμους (105-115 ισως κ 120 καμμια φορα)
Συμβαινει μονο σε μενα ρε παιδια 'η κ σε σας? Μιλαω με την φιλη μου καρδιολογο κ μου λεει ειναι απολυτα φυσιολογικο καθως η καρδια στελνει αιμα εκει που χρειαζεται για να γινει η πεψη (στομαχι) αλλα 2 κ 3 ωρες μετα? μου φαινεται αφυσικο τελειως. Να πω οτι εχω κανει 150 υπερηχους αλλα τοσα καρδιογραφηματα, εχω βαλει χολτερ ρυθμου πιεσης κ ολα ηταν φυσιολογικα! Καουρες δεν εχω αλλα ουτε κ γοπ. Τι σκ@τ@ γινεται?
24-07-2016, 17:41 #1078
Τίποτα δεν γίνεται. Στο είπε και γιατρός. Εμένα το "φυσιολογικό" μου είναι 100 παλμοί :P
Και αυτό με τη χώνεψη ισχυει. Ψυριζεις και σκαλιζεις χαζα τώρα λες και θες να βρεις κάνα πρόβλημα. Μία χαρά είσαι.
24-07-2016, 17:58 #1079
Το εχω περασει και εγω και με ταχυπαλμιες και με αρρυθμιες , διαθετω ολη τη γκαμα στην ιστορια του μυαλλου μου παραπονο κανενα δεν εχω . Παντως περα της πλακας προσπαθησε να χαλαρωσεις , φυσιολογικο ειναι αλλα ειμαι σιγουρη οτι σε πιανει επειδη εχεις εκει το μυαλλο και περιμενεις να χτυπησει πιο γρηγορα η καρδια σου , απαξ και το "ξεχασεις" θα σε ξεχασει και η ταχυπαλμια να εισαι σιγουρος .
24-07-2016, 18:13 #1080
100 ειναι το φυσιολογικο σου???? Με τρομαζεις Ναταλια μου! Ξυπνας το πρωι κ με το καλημερα βαρας 100αρες??? Κατι λαθος μου λες....
Το ξερω οτι ειμαι μια χαρα, απλα με ενοχλει γιατι τους αισθανομαι τοσους παλμους κ με ενοχλει γιατι κρατανε τοοοοοοοσο πολυ (3-4 ωρες)
Το ξερω Βικυ μου. Πραγματι μολις το αφηνω στην ακρη με αφηνει κ αυτο (εν μερη) αλλα θελω με καποιο τροπο οταν με πιανουν να κανω κατι κ να φευγουν αμεσως!!! Τοσα πολλα ζηταω? Εσυ πως τα ξεπερασες? (γιατι καταλαβα οτι τα ξεπερασες μιας κ χρησιμοποιησες παρακειμενο χρονο)
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....