Results 1,081 to 1,095 of 1975
Thread: αρρυθμίες - αγχος???
-
24-07-2016, 18:32 #1081
Ε καλά κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, εμένα σε αυτό είναι χεσ'τα :P
Το πρωί που ξυπναω δεν ξέρω πόσο είναι γιατί δεν με απασχόλησε ποτε το θεμα αλλά αν τους μετρησω σε εντελως χαλαρή φάση μέσα στη μέρα τόσο είναι. Από μικρη έτσι είμαι. Αν κοιτάξω το στήθος μου καμία φορά εκεί που κάθομαι σε ηρεμία τους βλέπω τους παλμούς μου λολ. Καλά προφανώς αυτό δεν είναι νορμα για όλους αλλά το φέρνω ως παράδειγμα για να δουν οσοι έχουν αυτή τη φοβία και φρικαρουν με τους παλμούς ότι δεν είναι κάτι, τόσα χρόνια ζω δε πεθανα. Όταν υπάρχει πραγματικος λόγος ανησυχίας για τα καρδιολογικά οι παλμοί δεν είναι το μόνο σύμπτωμα. Και από μόνοι τους δεν είναι τίποτα γενικα. Πέρα ίσως από σημάδι ότι χρειαζόμαστε παραπάνω αερόβια άσκηση να φτιάξει το κυκλοφοριακό μας πιο καλα :P
- 24-07-2016, 18:36 #1082
αγαπω τον τροπο που αντιμετωπιζεις το ολο θεμα! ειπες ομως κατι σημαντικο, οτι απο μικρη ετσι δουλευει το κοντερακι!
Για μενα που οταν σηκωνομαι εχω 55-60 κ οταν δουλευω στο γραφειο 60-70 μαξ, το 105-115-125 με τρομαζει. Λογικο δεν ειναι?
24-07-2016, 19:09 #1083
Λογικό είναι ναι...αλλά εξίσου λογικό δεν είναι να έχεις και μεταβολές των παλμών σου μέσα στη μέρα; Όταν τρέχεις ή κάνεις σεξ στους 60-70 παλμούς μένεις; Λολ...σίγουρα ανεβαίνουν, και είναι φυσιολογικό να παίζουν λιγο πάνω λίγο κάτω.
Και αυτό που σου ειπε ο/η γιατρός σου με τη χώνεψη λογικό είναι...αν είχες άλλο πρόβλημα θα το εβρισκε...χωρια που παίζει και αυτό με το άγχος που είπε ή βικη. Αν έχεις ευαισθησια/φοβια με το θέμα και επικεντρώνεσαι στη σκέψη "ποσοι είναι οι παλμοί μου" ε αγχωνεσαι και φυσικά και ανεβαίνουν οι παλμοί με το άγχος, είναι γνωστό. Μόνος σου ψιλοφρικαρεις τον εαυτό σου. Δεν έχεις λόγο να φοβάσαι, μόνο τον φόβο σου έχεις να φοβάσαι. Που και πάλι. Και να ανέβουν οι παλμοί πολύ σε μία υγιή καρδιά επειδή φρικαρες ή ετρεξες πολύ δεν θα της κάνουν τίποτα. Άσε που ή νορμα σου που περιγράφεις είναι σαν του αστροναύτη, μη μασας, καλα είσαι...απλά προσπάθησε να μη το σκέφτεσαι και να ελέγχεις το άγχος σου.
24-07-2016, 19:50 #1084
Έχω διαβάσει άπειρες μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν αρρυθμίες ή ταχυπαλμίες μετά από βαρύ ή λιπαρό φαγητό. Εννοείται πως υπάρχει συσχέτιση με το στομάχι. Εδώ ο τελευταίος καρδιολόγος που πήγα μου είπε "σε καταλαβαίνω ότι φρικάρεις με τις έκτακτες συστολές γιατί εγώ μια φορά έπαθα μετά από ένα βαρύ γεύμα και 1-2 ποτηράκια κρασί παραπάνω και πήγα να ξαπλώσω και ξαφνικά έκανα 2-3 έκτακτες συστολές και νόμιζα ότι πεθαίνω και είμαι και καρδιολόγος που θα έπρεπε να είμαι πιο ψύχραιμος αφού γνωρίζω τι είναι". Οπότε φαντάσου για να φρίκαρε αυτός τι να πούμε εμείς χαχαχαχαχα !
24-07-2016, 20:05 #1085
theiosloukas δεν θα τα πάρω όλα μαζί βρε :) Είπα να δοκιμάζω και ως γνωστόν πολλά απ' αυτά είναι καλό να τα παίρνουμε ούτως η άλλως πχ τα ιχθυέλαια. Άλλα όπως το CoQ10 και το μαγνήσιο είναι φοβερά ευεργετικά για την καρδιά, δεν θα επεκταθώ σε λεπτομέρειες, με ένα google search θα βρεις πολύ πληροφορία. Κάποια άλλα όπως το GABA είναι πολύ εξειδικευμένα αλλά κι αυτά μπορείς να τα πάρεις πιστεύω. Από την έρευνα μου έχω καταλήξει στις εξής δοσολογίες βάση μαρτυριών ανθρώπων που τα έχουν δοκιμάσει μετά από συμβουλή γιατρού ή πειραματισμούς. Πχ για το μαγνήσιο έχω δει βίντεο Βρετανού καρδιολόγου που αναλύει τις δοσολογίες για κάθε είδος μαγνησίου και εξηγεί πως δεν μπορείς να πάθεις και τίποτα από υπερδοσολογία πέρα από διάρροια.. Θέλει να ψαχτείς για το κάθε συμπλήρωμα αν μπορείς να το πάρεις και να συμβουλεύτείς και το γιατρό σου. Κι εγώ δεν θα τα πάρω έτσι αλόγιστα. Βιταμίνη D3 παίρνω 5000 μονάδες τη μέρα αλλά έκανα εξέταση και είναι στα τάρταρα και παίρνω τόσο μεγάλη δόση με τη σύμφωνη γνώμη της γυναικολόγου μου.
Σου γράφω εδώ τις δοσολογίες που έχω σημειωμένες αλλά εννοείται θα πρέπει να συμβουλευτείς ειδικό:
taurine (10 - 20g)
arginine (4 - 6g)
μαγνήσιο (400 - 800mg)
CoQ10 (100 - 150g) καλή μάρκα είναι η Life Extension
l-carnitine (1000 - 2000 mg)
D-ribose (7 - 10g)
ιχθυέλαια (2 - 3g)
όπως καταλαβαίνεις το έχω τερματίσει με το ψάξιμο...
24-07-2016, 21:18 #1086
Κοιτα , απλα τις καταπια . Δηλαδη ναι οι αρρυθμιες με ενοχλουνε απιστευτα , με τρομαζουνε και παγωνω στην δυναμη τους . Οι ταχυπαλμιες περασαν ( οχι εντελως παντα ειμαι υποψηφια για να μου συμβουνε) με ψυχοθεραπεια αρκετα χρονια δεν νομιζω οτι φταιει το φαγητο απλως ισως σε εκεινη τη χρονικη στιγμη νοιωθεις πιο ευαλωτος στο συμπτωμα .
25-07-2016, 00:24 #1087
Βρε να υπαρχει μεταβλητοτητα, ισα ισα που ειναι δειγμα οτι καρδια ειναι υγιης. Αλλα εκει που ειμαι 65-70 πηγαινε κ εσυ βρε καρδουλα μου 80 με 90-95 αντε 100. Οχι 115+ Καταλαβαινεις τι εννοω ετσι?
Τεσπα, μαλλον θα ζησουμε ε??? :P
Αν δεν ανεβαζαμε σφυγμους θα υπηρχε θεμα.
25-07-2016, 01:41 #1088
06-08-2016, 10:32 #1089
Καλημερα και απο μενα , λιγες μερες αργοτερα , οχι οχι δεν μπορω να πω οτι ειχα ακομα καποια εξαρση με το γνωστο απαισιο συμπτωμα καθως απο το μυαλλο περναει στο σωμα και το ταλαιπωρει αλυπητα . Ομως παραυτα η σκεψη εκει , ο φοβος γνωριμος παντα μεγαλος , παντα να σχιζει το μυαλλο , να απλωνεται σαν ενας τεραστιος τοιχος μπροστα μου . Ενα απλο χαζο συμπτωμα , που κανει τους γιατρους να αδιαφορουνε, με την εννοια οτι δεν ειναι ικανο να τους κινητοποιησει δεινοντας εστω μια μικρη αγωγη , και ομως ειναι ικανο το ατιμο να ξυπνησει καθε μικρο κυτταρο φοβου μεσα μου . Να καθορισει την καθημερινοτητα , τη ζωη μου ολοκληρη , τα σχεδια και τις επιθυμιες μου .
06-08-2016, 11:09 #1090
Άσε Βίκυ.. πόσο σε καταλαβαίνω.. εκεί που είμουνα καλά λίγο καιρό ξαφνικά προχθές έκανα περισσότερες από το συνηθισμένο και άρχισα πάλι να φρικάρω, το βράδυ επειδή είμουν μόνη μου με τα παιδιά το άγχος μου εκτινάχθηκε, έκανα και διάρροιες, οι έκτακτες εκεί, φώναξα τον αδερφό μου να έρθει από το σπίτι. Την επόμενη μέρα όλη μέρα χάλια, με έκτακτες, να μη μπορώ να φάω τίποτα και η παραμικρή δραστηριότητα να με εξαντλεί. Σήμερα μια απ' τα ίδια.. έχω κουραστεί και φοβάμαι πάλι ότι κάτι έχω.. είναι τη Δευτέρα να φύγουμε για διακοπές και το σκέφτομαι πως θα φύγω..
06-08-2016, 11:32 #1091
ποσο σε νοιωθω κοπελα μου , ετσι ειναι οπως τα λες . Τουλαχιστον εχεις καποιον δικο σου να καλεσεις οταν δεν εισαι καλα , εγω ειμαι μονη ρε γμτ ( και οταν λειπει ο συντροφος για δουλεια και βραδυνα μου βρισκομαι μοναχη με τα 3 παιδια μας ) και αυτο ενω απο τη μια μου δεινει φοβερη ελευθερια στην ψυχη μου , με πληγωνει συνναμα .
Παλια ειχα αρκετες και δεν με επιρεαζαν καν , τωρα ακομα και στη μια εχω παθει εναν απιστευτο πανικο
06-08-2016, 13:42 #1092
Βίκυ μη νομίζεις ότι έχω κανέναν, έτυχε και πέτυχα τον αδερφό μου που δεν τον βρίσκω σχεδόν ποτέ γιατί δουλεύει άπειρες ώρες. Το ίδιο και η αδερφή μου. Οι γονείς μου έχουν πεθάνει καθώς και του άντρα μου οπότε είμαστε μόνοι μας. Ο άντρας μου δουλεύει 5 βράδυα την εβδομάδα και το ότι μένω μόνη μου ενώ παλιά μου άρεζε τώρα είναι ο εφιαλτής μου, βγαίνουν στην επιφάνεια όλες οι ανασφάλειες και οι φόβοι μου, νομίζω ότι κάτι θα μου συμβεί και σκέφτομαι τι θα κάνουν τα παιδιά που είναι και μικρά κλπ.
Να πω και κάτι άλλο που μου συμβαίνει και με φρικάρει: πριν λίγο μιλούσα με μια πελάτισσα στο τηλέφωνο και μου έρχεται μια έκτακτη η οποία με πόνεσε κιόλας. Αυτομάτως ένοιωσα το αίμα να ανεβαίνει στο κεφάλι μου και αποσυντονίστηκα τελείως. Σας έχει συμβεί να σας πονάει η έκτακτή? Και να ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι σας? Αφού κοιτάχτηκα στον καθρέφτη και τα μάγουλα μου ήταν κατακόκκινα. Αυτό είναι πίεση που ανεβαίνει? Το πρωί που μετρήθηκα είχα 11 και 7,5. Συνήθως έχω 10 και 6 αλλά μ' αυτή τη ζέστη το θεώρησα λογικό να έχω λίγο παραπάνω.
06-08-2016, 15:59 #1093
Ναι καταλαβα , αρα εισαι στα δυσκολα και εσυ κοριτσι μου . Ευτυχως τοσα βραδια δεν εργαζεται , απλα που και που καμια υπηρεσια ο αντρας μου .
Ναι εχει συμβει τετοια εκτακτη σε σημειο να νοιωθω ζαλαδα . Ισως το επαθες επειδη κοινως φοβηθηκε και ανεβηκε το αιμα στο προσωπο σου , ακριβως οπως οταν κατι επικινδυνο μας απειλει .Το υποσυνειδητο μας δεν μπορει να καταλαβει αμα ο κινδυνος ειναι υπαρκτος ή μια απλη φοβια που ταραζει την ηρεμια μας . Μια χαρα πιεση εχεις . Εγω σε φασεις φοβου και αγχους ανεβαζω πιεση εως και 15-16 ενω η κανονικη μου ειναι 11,5 το πολυ . Τι τα θες , μια ζωη με πιεσομετρα , με χολντερ , με με με με , απο τα μικρατα μου , να μου λενε οτι ειμαι υγιης και να μην μπορω να το απολαυσω .
31-08-2016, 19:45 #1094
Να μαι παλι σαν το δαρμενο σκυλι, με την ουρα στα σκελια. Γραφω γιατι δεν εχω κανενα να μιλησω και να με καταλαβει! Υποφερω , παιδια υποφερω πολυ. Εκτακτες αρρυθμιες που ουτε κι εγω μπορω να περιγραψω πως νιωθω. Εχω απο το Πασχα να ηρεμισω. Ζορια στη ζωη ζορια και στο σωμα. Πηγα στην ιδιαιτερη πατριδα μου να δω τους δικους μου μετα απο ενα χρονο επεστρεψα χαλια αρρωστος απο το αεροδρομιο στα επειγοντα. Ο επι γιατρος εκει με ρωτησε αν θελω να καλεσει καρδιολογο εννοειταιτης λεω ερχεται καρδιογραφημα με φουλ εκτακτες οχι μια οχι δυο μονο εκτακτες οκ μου λεει υπερηχος μια χαρα μου λεει μου δινει ιντεραλ και μου εξηγει για το βραχυκυκλωμα που παθαινει η καρδια αλλα δεν ειναι κατι ( πλακα κανεις λεω απο μεσα μου κανε κατι να σταματησει!!!!!!) περασε η αληθεια λιγες μερες ηρεμιας για να επανελθει το μαρτυριο , καλοκαιρι . Τωρα γυρισα απο τη δουλεια σχεδον ερπωντας καθε αρρυθμια ενας πονος και οι ατιμες ειναι αμετρητες. Μονο να κοιμαμαι θελω τουλαχιστον στον υπνο ειμαι καλα. Καταρρεω δεν εχω ορεξη για τιποτα πια.
01-09-2016, 08:02 #1095
Αχ βρε συνομηλικε Νικολα, αυτο το ''δεν ειναι τιποτα'' που μας λενε συνεχως την ιδια ωρα που εσυ δεν εισαι καν σε επαφη με το περιβαλλον απο τον φοβο σου.....ποσο καλα το ξερω! Το ''βραχυκυκλωμα'' αληθεια δεν σου ειπε ουτε αυτη πως προκαλειτε ,αν ειναι αποτελεσμα καποιας δυσλειτουργιας ή ενος απλα τυχαιου γεγονοτος που αυξησε στιγμιαια το στρες και αν αντιμετωπιζεται καπως ή αν μπορει να προληφθει ,γιατι εγω απαντηση δεν πηρα ποτε και φυσικα το ''δεν παθαινεις τιποτα'' δεν μπορει πλεον να με καλυψει αφου η ζωη μου δεν ειναι φυσιολογικη αλλα απλα μια φοβικη εναλλαγη πολυ δυσκολων ημερων.... Αν σε βοηθαει δεν εισαι ουτε μονος , ουτε ο μονος...σε κατανοω απολυτως!
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....