Ποιο είναι το Μυστικό της Χαρούμενης Ζωής (Βίντεο)
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 26
    Member

Ποιο είναι το Μυστικό της Χαρούμενης Ζωής (Βίντεο)

Γεια σας παίδες με λένε ********** και έχω κάνει ένα βίντεο με σκοπό να βοηθήσω άτομα που έχουν άγχος, φοβίες και όλα αυτά τα αρνητικά.
    Αν δείτε το βίντεο όντως κάντε μου ένα σχόλιο όπου θέλετε είτε εδώ είτε εκεί. Αν κάποιος έχει θέμα θα χαρώ να του πω την άποψη μου. ( Όχι να βοηθήσω απλή γνώμη θα δώσω )

Το βίντεο διαγράφηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.

Banned
    ειδα το βιντεο σου...χρησιμοποιεις πολυ καλα την γλωσσα του σωματος...!!! Αν και τα βιντεο σου ειναι γυρισμενα σε πολυ ομορφο τοπιο!

Senior Member
    Είδα ένα βίντεο 4+ λεπτών αλλά σόρυ κιόλας :rolleyes: :confused:....εγώ πάλι δεν κατάλαβα ποιο είναι το μυστικό της χαρούμενης ζωής (?)

Ή μάλλον να το πάρουμε αλλιώς...αυτό που κατάλαβα είναι ότι το μυστικό είναι 1) ότι ζούμε στην ομορφότερη χώρα του κόσμου ή
    2) η ύπαρξη μας γενικότερα?

Νομίζεις ότι αυτό είναι αρκετό....Νομίζεις ότι έτσι εύκολα μπορείς να αποκόψεις το 1 ή το 2 από την γενικότερη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο καθένας

Εμένα πιο πολύ αυτό μου φέρνει σαν να βρίσκομαι σε κατάσταση νιρβάνας (ή αλλιώς στην κοσμάρα μου:D)

Δεν σου επιτίθεμαι απλά προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτό που λες ....

Member
    Το μυστικό της χαρούμενης ζωής είναι ότι η χαρά πηγάζει από μέσα. Η χαρά είναι άμεσα συνγφασμένη με την αυτογνωσία. Η αυτογνωσία όμως έχει επίπεδα. Άρα και η χαρά αντίστοιχα έχει επίπεδα. Το επίπεδο της χαράς που νιώθουμε αυτή τη στιγμή έχει άμεση σχέση με το επίπεδο της αυτογνωσίας μας. Η σωστή ερώτηση εδώ είναι, εφόσον πηγάζει από μέσα τι πρέπει να κάνω για να τη νιώσω...

Senior Member
    Οκ, κατανοητό αυτό που λες...

όπως κατανοητό είναι (και συμφωνώ) ότι η ύπαρξη (και μόνο) θα πρέπει να μας κάνει χαρούμενους...

από την άλλη όμως πιστεύω ότι ο άνθρωπος δεν είναι ικανός να φτάσει ποτέ στην αυτογνωσία...ενώ από μόνη της δεν αρκεί για την "χαρά" αφού ρόλο σημαντικό παίζουν και τα εξωτερικά ερεθίσματα που δεχόμαστε (όποια και αν είναι αυτά για τον καθένα μας ξεχωριστά)

Ωραία! Και πώς φτάνουμε στην αυτογνωσία;

Member
    EmaFIl.. Πρέπει να έρθεις στο επίπεδο που να κατανοείς ότι τα εξωτερικά ερεθίσματα είναι απλά ερεθίσματα και μάλιστα λανθασμένα εφόσον βασίζονται πάνω σε αισθήσεις! Το σώμα και το μυαλό σου έχουν φίλτρα.. Αν μάθεις να φλιτράρεις τα ερεθίσματα τότε αυτομάτως έχεις έρθει ένα επίπεδο πιο κοντά :-) Ελπίζω να βγάζει λογική...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Terry View Post
    EmaFIl.. Πρέπει να έρθεις στο επίπεδο που να κατανοείς ότι τα εξωτερικά ερεθίσματα είναι απλά ερεθίσματα και μάλιστα λανθασμένα εφόσον βασίζονται πάνω σε αισθήσεις! Το σώμα και το μυαλό σου έχουν φίλτρα.. Αν μάθεις να φλιτράρεις τα ερεθίσματα τότε αυτομάτως έχεις έρθει ένα επίπεδο πιο κοντά :-) Ελπίζω να βγάζει λογική...

Τα εξωτερικά ερεθίσματα είναι λανθασμένα ...???!!! και μάλιστα επειδή βασίζονται στις αισθήσεις μας (τις 5 γνωστές αισθήσεις....???!!!)

Δηλαδή, αν ακούσω κάποια μουσική που με χαλαρώνει και με κάνει να νιώθει καλύτερα, που μου δίνει μια ευεξία ...όλο αυτό είναι λανθασμένο....και με αυτόν τον τρόπο θα φτάσω πιο κοντά στην αυτογνωσία...:confused:

Member
    Η μουστική αυτή που ακούς χαλαρώνει εσένα συγκεκριμένα έτσι;; Μπορεί για μένα να μην είναι το ίδιο. Αυτό σημαίνει ότι σου αρέσουν πράγματα και καταστάσεις που συμβαδίζουν με το σύστημα πεποιθήσεων σου. Αν το σύστημα αυτό είναι περιορισμένο τότε θα αρέσκεσαι σε περιορισμένες καταστάσεις. Σε αυτές που νομίζεις ότι σου αρέσουν. Η αυτογνωσία είναι ένα πολύ υψηλό πνευματικό επίπεδο. Δε θα φτάσεις ποτέ στην αυτογνωσία μάλλον, όπως ούτε και κανένας άλλος. Έχεις πολύ δρόμο και διάβασμα ακόμα. Δε στο λέω για να σε μειώσω δε με αφορά καθόλου αυτό, δε σε γνωρίζω καν! Στο λέω για να σε εκνευρίσω ώστε να βγεις έξω από τη ζώνη άνεσης σου και να αναλάβεις δράση. Μπορείς να ασχολείσαι με τον υλικό κόσμο να ακούς τη μουσικούλα σου και είσαι ευχαριστημένη ή μπορείς να μπεις στον κόσμο των πραγματικών εννοιών και να είσαι χαρούμενη. Η διαφορά είναι στη χρονική διάρκεια. Η ευχαρίστηση διαρκεί λίγο η χαρά πολύ περισσότερο.

Δεν μπορώ να πω περισσότερα συγγνώμη. Καλή σου μέρα.

Banned
    Quote Originally Posted by ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ View Post
    Ωραία! Και πώς φτάνουμε στην αυτογνωσία;
    Εγώ λέω ότι έρχεσαι παρατηρώντας τον εαυτό σου , σε ερεθίσματα, πως αλληλεπιδράς με τους άλλους κλπ....

Senior Member
    Δηλαδη πρεπει να σου αρεσουν ολα!!! Οτι κανεις να το κανεις χαρουμενα να εισαι ευτυχισμενος και μονο που αναπνεεις,υπαρχης!! Να εισαι χαρουμενος στην δουλεια,στο σπιτι, στο καφε παντους σε ολα!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ??? αυτο θελεις να μας πεις η κανω λαθος??

Senior Member
    Quote Originally Posted by Terry View Post
    Δεν μπορώ να πω περισσότερα συγγνώμη. Καλή σου μέρα.

Quote Originally Posted by andreas86 View Post
    Δηλαδη πρεπει να σου αρεσουν ολα!!! Οτι κανεις να το κανεις χαρουμενα να εισαι ευτυχισμενος και μονο που αναπνεεις,υπαρχης!! Να εισαι χαρουμενος στην δουλεια,στο σπιτι, στο καφε παντους σε ολα!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ??? αυτο θελεις να μας πεις η κανω λαθος??

Μην περιμένεις απάντηση... Ή μάλλον την απάντηση την έδωσε πιο πάνω....

Member
    O cube εδώ είναι σωστός. Απλά ο δρόμος δεν είναι ένας. Κάποιος άλλος μπορεί να φτάσει στο ίδιο επίπεδο με την ετερογνωσία αντίστοιχα για να δώσω ένα παράδειγμα. Χωρίς να μιλάει καθόλου να αρχίσει να παρατηρεί αυτό που ονομάζουμε ζωή. Το πως διαδραματίζεται η ζωή. Εγώ ας πούμε διάλεξα τον δρόμο των βιβλίων. Είναι η πεπατημένη αυτό που έκανα και δεν είπα ποτέ ότι είμαι σε κατάσταση αυτογνωσίας. Απλά όταν είσαι στον δρόμο προς την αναζήτηση της πάλι αυτό σε διαφοροποιεί από τους άλλους. Το βλέπεις δηλαδή στις συζητήσεις που κάνεις ότι υπάρχουν διαφορές στα νοητικά επίπεδα και μη κάνετε το λάθος να πιστέψετε ότι αυτό με τα νοητικά επίπεδα είναι εριστικό γιατί έχει αποδειχθεί ότι συγκεκριμένα νοητικά επίπεδα εκπέμπουν συγκεκριμένους τύπους ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Έχω βαρεθεί πραγματικά να μιλάω, να δίνω δωρεάν πολύτιμες πληροφορίες που εγώ έκανα 3-4 χρόνια για να τις μάθω και αυτό να μην εκτιμάται.

Και πάλι έδωσα απάντηση. Αλλά ξέρω ότι τώρα που έδωσα απάντηση σου έκανα κακό. Γιατί θα πας πάλι πίσω στη ζώνη άνεσης σου και δε θα ανοίξεις κανένα βιβλίο. Μην τα βλέπετε μονόπλευρα τα πράγματα αν δε γνωρίζετε το ποιος είναι ο άλλος, το τι ξέρει ο άλλος και για ποιο λόγο κάνει ό,τι κάνει.

Senior Member
    εχω βαρεθει να βλεπω στο γιουτιουμπ αντιγραφείς του ΜΑΙΚΙΟΥΣ και μερικων ακομα, που παριστανουν τους γκουρου λεγοντας παπαριες και κουφιες κοινοτοπιες που τις ξερει κι ο σκυλος μας...
    πραγματικα ρε τερι.
    πιο βαρετος, πεθαινεις..
    κι επειδη απο το γιουτιουμπ ολοι εσεις περιμενετε να βγαλετε φραγγα απο χαζα παιδακια που δεν εχουν ποτε ανοιξει ενα ΚΑΝΟΝΙΚΟ βιβλιο, αυτο που κανεις εδω ειναι ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ.
    τελειωνε...

Member
    Εμπορική διαφήμιση θα ήταν αν σου πουλούσα το βιβλίο μου ή το σεμηνάριο μου φίλε.

Αφού έχεις βαρεθεί γιατί δε βγάζεις το προσωπάκι σου το όμορφο να ακούσουμε τι έχεις να πεις εσύ που έχεις διαβάσει κανονικά βιβλία? Πάνε δες κανένα βίντεο με γάτες τότε που δεν είναι βαρετό. Το αν εσύ είσαι πιο μπροστά από εμάς δε σημαίνει ότι είναι το ίδιο και για τους άλλους. Μην τα βλέπεις μονόπλευρα. Μπορεί εσένα να σου ακούγονται απλά και χαίρομαι γι αυτό γιατί σημαίνει ότι έχεις επενδύσει πάνω σου, αλλά υπάρχουν και άτομα που βοηθιούνται εκεί έξω και το γνωρίζω γιατί έρχονται και μου το λένε στα λοιπά social media.

Page 1 of 2 12 LastLast