Ο ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΣ Ο ΑΝΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΑΦΑΣ - Page 10
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 10 of 52 FirstFirst ... 8910111220 ... LastLast
Results 136 to 150 of 774
    Banned
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    οσο και να προσπαθεις να παραπλανησεις την συζητηση, δεν μπορεις να ξεφυγεις απο την ΑΛΗΘΕΙΑ.
    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ.
    οποτε κανεις δεν του μιλαει ΔΩΡΕΑΝ. ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ.
    Το ότι πληρώνονται από όλους μας ανεξαιρέτως δεν σημαίνει ότι ΤΟ ΕΠΙΛΕΞΑΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ. Ομοίως ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ να συντηρούμε την κρατική τηλεόραση, είτε το θέλουμε, είτε όχι. Δεν μου λες κάτι καινούργιο. Αυτό το οποίο αρνείσαι να αντιληφθείς ότι ότι "δεν είναι όλα τα δάχτυλα το ίδιο". Για κάποιο λόγο σε συμφέρει "το τσουβάλιασμα" όλων των κληρικών παρότι εσύ είσαι τοσο αντι-τσουβαλικι [με μια μικρή εξαίρεση σε ότι αφορά το τσουβάλιασμα θεραπευομένων σε κοινή μοίρα μη-αποθεραπείας... αυτό δεν σε ενοχλεί].

αλλη συζητηση το τι ανακουφιζει τον καθενα.
    εσενα μπορει να σε ανακουφιζει να μιλας σε εναν μπλε τοιχο και να τον αποκαλεις βαγγελη. δικαιωμα σου, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΥΤΟ, ειναι κατι που εσυ επινοησες γιατι ετσι γουσταρεις.
    Αποδεικνύεται όμως ότι το να μιλάς με ένα επαγγελματία ψυχικής υγείας επίσης δεν παρέχει θεραπεία. Για την ακρίβεια είναι ΣΙΓΟΥΡΟ ότι δεν παρέχει θεραπεία. Με τον κληρικό όμως υπάρχει η πιθανότητα της ΕΠΙΛΥΣΗΣ κύριων προβλημάτων έστω και αν αυτό γίνει κατά τύχη. Με τον ψυχοθεραπευτή, αυτό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ για λόγους που γνωρίζουν μόνο εκείνοι... και μερικές εκατοντάδων βιομηχάνων (ζάχαρης, καπνών, νόμιμων/παράνομων ναρκωτικών, φαρμακοβιομηχανιών, ιατρικων υπηρεσιών κλπ).

Εάν εγώ επιλύσω ένα κύριο πρόβλημα μου ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ συζητώντας με έναν κληρικό, αυτό για μένα θα είναι ΘΕΡΑΠΕΙΑ και δεν πα να χτυπιέσαι εσύ κάτω ότι δεν είναι. Το πρόβλημα είναι ότι μιλώντας με έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ότι δεν θα επιλύσω - με τη βοήθεια του - κάποιο κύριο πρόβλημα. Βελτίωση "ναι". Επίλυση δευτερευόντων "ναι". Επίλυση ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ "όχι".
    Last edited by M87; 04-10-2016 at 13:05.

Banned
    Quote Originally Posted by aeolus74 View Post
    Η αποτόνωση-ανακούφιση δεν συνιστά απαραίτητα θεραπεία. Όταν ο στόχος είναι μόνο η ανακούφιση τότε δεν υπάρχει θεραπεία αφού δεν γίνεται εστίαση στα αίτια αλλά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Κι εγώ όταν πηγαίνω στην τουαλέτα ανακουφίζομαι....Ε και?
    Αλλά όταν ο ψυχοθεραπευτής ανακουφίζεται παρέα με τον θεραπευόμενο αυτό το αποκαλούμε ψυχοθεραπεία. Αν ο θεραπευόμενος ανακουφιστεί παρέα με τον κληρικό τότε λέγεται κάπως αλλιώς ε; ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ!

Αποδέχεσαι λοιπόν τα οφέλη της ψυχοθεραπείας αφού είναι όπως λες "αγαθό". Το πρόβλημά σου είναι στο ότι δεν θα έπρεπε κατά την γνώμη σου να υπάρχει χρηματική αμοιβή προκειμένου κάποιος να λάβει αυτό το "αγαθό". Σωστά???
    Η ψυχοθεραπεία ΧΩΡΙΣ ΑΝΩ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΥ μάλιστα, είναι αγαθό. Όχι αυτή η αηδία η οποία μας σερβίρεται τα τελευταία 53 χρόνια όμως. Αυτό δεν είναι αγαθό. Είναι χειραγώγιση. Και δεν θα γίνει αγαθό όπως το περιγράφω πιο πάνω χωρίς δημόσιο χαρακτήρα και όλα τα μέτρα εξασφάλισης τους θεραπευόμενου στα οποία έχω αναφερθεί.

Senior Member
    φυσικα και αντιτιθεμαι και στο να πληρωνουμε αλλα πραγματα που δεν επιλεξαμε, οπως την ερτ με τον λογαριασμο της δεη κλπ.
    δεν αποδυναμωνει το επιχειρημα μου αυτο. αντιθετα το ενισχυει.

αυτο δεν αλλαζει κατι στην ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΔΡΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ, ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΣΕ ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΩΡΕΑΝ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΛΟΙ ΧΩΡΙς ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ.οποτε μην μας ξαναπεις ψεματα οτι απευθυνομαστε στους παπαδες δωρεαν.

μην εχεις ενοχες οτι σου κανουν και χαρη, καντο οσο θες στην υγεια των κοροιδων που τους πληρωσαν, ολων ημων δηλαδη.
    ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by M87 View Post
    Αλλά όταν ο ψυχοθεραπευτής ανακουφίζεται παρέα με τον θεραπευόμενο αυτό το αποκαλούμε ψυχοθεραπεία. Αν ο θεραπευόμενος ανακουφιστεί παρέα με τον κληρικό τότε λέγεται κάπως αλλιώς ε; ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ!

Η ψυχοθεραπεία ΧΩΡΙΣ ΑΝΩ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΥ μάλιστα, είναι αγαθό. Όχι αυτή η αηδία η οποία μας σερβίρεται τα τελευταία 53 χρόνια όμως. Αυτό δεν είναι αγαθό. Είναι χειραγώγιση. Και δεν θα γίνει αγαθό όπως το περιγράφω πιο πάνω χωρίς δημόσιο χαρακτήρα και όλα τα μέτρα εξασφάλισης τους θεραπευόμενου στα οποία έχω αναφερθεί.
    Αν πήγαινες εσύ σε έναν θεραπευτή, δεν νομίζω ότι θα υπήρχε περίπτωση να καταφέρει κάτι θετικό αφού είσαι ένας φανατισμένος χριστιανόπληκτος, γεμάτος αρνητισμό, καταστροφολογία, ολοκρηρωτισμό, και ακυρωτισμό, που νομίζει ότι τα ξέρει όλα και έχει απαντήσεις για όλα. Αυτό τι σημαίνει; Ότι ο θεραπευτής είναι ανίκανος;

Banned
    φυσικα και αντιτιθεμαι και στο να πληρωνουμε αλλα πραγματα που δεν επιλεξαμε, οπως την ερτ με τον λογαριασμο της δεη κλπ.
    δεν αποδυναμωνει το επιχειρημα μου αυτο. αντιθετα το ενισχυει.

αυτο δεν αλλαζει κατι στην ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΔΡΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ, ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΣΕ ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΩΡΕΑΝ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΛΟΙ ΧΩΡΙς ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ.οποτε μην μας ξαναπεις ψεματα οτι απευθυνομαστε στους παπαδες δωρεαν.
    Εφ' όσον θες να δεις τα πράγματα ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, θα πρέπει να το διατυπώσεις ως εξής:

"Όποιος πηγαίνει να μιλήσει με τον κληρικό προσπαθώντας να επιλύσει τα προβλήματα του, το κάνει εις βάρους του συνόλου του πληθυσμού από το 1945 και μετά και χωρίς να έχει επιλογή για αυτό, ούτε ο κληρικός, ούτε και ο θεραπευόμενος. Επίσης, ΔΕΝ ΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΗΜΑΤΑ για την παροχή αυτή".

Αν διαφωνείς με την διατύπωση μου κάπου, πες το μου.

Αντίστοιχα, το στήσιμο τόσο του εκπαιδευτικού συστήματος σε ότι αφορά την ψυχολογία [ενδεχομένως και άλλες ειδικότητες], τον θεσμικό έλεγχο των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών / ψυχιάτρων, νομοθετικά και με δηθεν ελεγκτικες υπηρεσίες, δήθεν υπουργείο υγείας, δήθεν ΣΕΨ / ΠΨΣ, δήθεν κώδικα δεοντολογίας και όλα όσα έχω αναφέρει στις αναρτήσεις μου είναι εσκεμμένο. Η κατάσταση αυτή ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ στους ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές / ψυχιάτρους. Δεν την δημιούργησαν. Την βρήκανε. Κάποιοι μάλιστα την συντηρούν. Όλα τα δάχτυλα λοιπόν δεν είναι ίδια. Και λυπάμαι ίσως για κάποιους από αυτούς. Λυπάμαι όμως πολύ περισσότερο για τους ψυχικά ασθενείς.

Τώρα, από όλους αυτούς, κάποιοι πληρώνονται από το κρατικό ταμείο. Π.χ. νομοθέτες, υπουργός υγείας, ΣΕΥΥΠ, καθηγητές τμημάτων ψυχολογίας, ασφαλιστικοί φορείς, νοσηλευτικά ιδρύματα [υποθέτω ότι οι ΣΕΨ / ΠΨΣ συντηρούνται από εισφορές μελών... δεν ξέρω αν επιδοτούνται κι όλας]. Συνεπώς η κατάσταση σε αυτή την περίπτωση είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΟΛΥΠΛΟΚΗ από την κατάσταση με τον κληρικό. Η δε δοσοληψία μεταξύ επαγγελματία ψυχικής υγείας και θεραπευόμενο δεν προφυλλάσει τον θεραπευόμενο στο ελάχιστο.

μην εχεις ενοχες οτι σου κανουν και χαρη, καντο οσο θες στην υγεια των κοροιδων που τους πληρωσαν, ολων ημων δηλαδη.
    ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ!!
    Όπα, χαλάρωσε Remedy. Δέκα χρόνια έφαγα με το σινάφι σου στο οποίο δεν ανήκεις αλλά μόνο αυτό υπερασπίζεσαι γράφοντας εκεί που δεν πιάνει μελάνι τον θεραπευόμενο. Να περιμένεις άλλα δέκα πριν το πεις αυτό για τον κληρικό αν θες να είσαι δίκαιη.
    Last edited by M87; 04-10-2016 at 12:24.

Banned
    Αν πήγαινες εσύ σε έναν θεραπευτή, δεν νομίζω ότι θα υπήρχε περίπτωση να καταφέρει κάτι θετικό αφού είσαι ένας φανατισμένος χριστιανόπληκτος, γεμάτος αρνητισμό, καταστροφολογία, ολοκρηρωτισμό, και ακυρωτισμό, που νομίζει ότι τα ξέρει όλα και έχει απαντήσεις για όλα. Αυτό τι σημαίνει; Ότι ο θεραπευτής είναι ανίκανος;
    Τουλάχιστο εγώ δεν εφαρμόζω δύο μέτρα, δυό σταθμά στη ζωή μου όπως εσύ aeolus74.

Senior Member
    \]Αποδεικνύεται όμως ότι το να μιλάς με ένα επαγγελματία ψυχικής υγείας επίσης δεν παρέχει θεραπεία. Για την ακρίβεια είναι ΣΙΓΟΥΡΟ ότι δεν παρέχει θεραπεία. Με τον κληρικό όμως υπάρχει η πιθανότητα της ΕΠΙΛΥΣΗΣ κύριων προβλημάτων έστω και αν αυτό γίνει κατά τύχη. Με τον ψυχοθεραπευτή, αυτό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ για λόγους που γνωρίζουν μόνο εκείνοι... και μερικές εκατοντάδων βιομηχάνων (ζάχαρης, καπνών, νόμιμων/παράνομων ναρκωτικών κλπ).

[/COLOR][/B]".
    δεν αποδεικνύεται ότι δεν παρέχει θεραπεία, γιατί πολύ απλά υπάρχουν αποθεραπευμένοι που ζουν λειτουργικά, εσύ το δηλώνεις και το δέχεσαι δογματικά, όπως και την πίστη σου. Απλά εσύ πήγες και τα έσκασες χωρίς να μάθεις πρώτα τι είναι αυτό που πληρώνεις, τι σημαίνει θεραπεία, αν τελικά πήγες και σου τα φαγανε όπως μας λες. Είμαστε εδώ τουλάχιστον 10 που κανείς δεν απέριψε ότι πρέπει να δημιουργηθεί σαφέστερο πλαίσιο για τα δικαιώματα των ψυχικά ασθενων, που κανεις δεν απέρριψε την ύπαρξη εκμεταλλευτών στον κλάδο της ψυχικής υγειας αλλά σου λέμε πως η αληθεια είναι κάπου στη μέση και δεν εννοείς να καταλάβεις ή δεν θέλεις. Και όχι, ο κληρικός δεν μπορεί να σου λύσει τα ψυχολογικά σου προβλήματα, ούτε κατά τύχη, γιατί η δουλεια που γινεται στην ψυχοθεραπεία, απέχει πολύ και από τα κατηχιτικά και από τις εξομολογήσεις και από όλα αυτά αυτά. Τρέφεις την ασθένια με την ανοχή σου σε αυτή και με το κουκούλωμα και μακάρι να βγώ ψευτρα αλλά όταν κουκουλώνεις τα προβλήματα αυτά σκάνε χειρότερα μετα.

Senior Member
    μια χαρα το διατυπωσα, δεν χρειαζομαι καμια αλλη διατυπωση.
    απλα δεν μπορεις να το καταπιεις οτι δεν στεκει το περιφημο επιχειρημα σου "οι παπαδες ειναι δωρεαν"
    ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ.

ολα τα αλλα ειναι εκ του πονηρου επειδη δεν μπορεις να ανακουφισεις το ζορι σου και νομιζεις οτι ανακουφιζεσαι απασχολωντας εμας με κενολογιες , παπαρολογιες και επαναληψεις..

Banned
    Quote Originally Posted by kutchunie View Post
    δεν αποδεικνύεται ότι δεν παρέχει θεραπεία, γιατί πολύ απλά υπάρχουν αποθεραπευμένοι που ζουν λειτουργικά, εσύ το δηλώνεις και το δέχεσαι δογματικά, όπως και την πίστη σου. Απλά εσύ πήγες και τα έσκασες χωρίς να μάθεις πρώτα τι είναι αυτό που πληρώνεις, τι σημαίνει θεραπεία, αν τελικά πήγες και σου τα φαγανε όπως μας λες. Είμαστε εδώ τουλάχιστον 10 που κανείς δεν απέριψε ότι πρέπει να δημιουργηθεί σαφέστερο πλαίσιο για τα δικαιώματα των ψυχικά ασθενων, που κανεις δεν απέρριψε την ύπαρξη εκμεταλλευτών στον κλάδο της ψυχικής υγειας αλλά σου λέμε πως η αληθεια είναι κάπου στη μέση και δεν εννοείς να καταλάβεις ή δεν θέλεις. Και όχι, ο κληρικός δεν μπορεί να σου λύσει τα ψυχολογικά σου προβλήματα, ούτε κατά τύχη, γιατί η δουλεια που γινεται στην ψυχοθεραπεία, απέχει πολύ και από τα κατηχιτικά και από τις εξομολογήσεις και από όλα αυτά αυτά. Τρέφεις την ασθένια με την ανοχή σου σε αυτή και με το κουκούλωμα και μακάρι να βγώ ψευτρα αλλά όταν κουκουλώνεις τα προβλήματα αυτά σκάνε χειρότερα μετα.
    Να σου θυμίσω την χθεσινοβραδινή απάντηση μου:

Άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες.

Αυτό που με έκανε να καταλάβω ότι "δεν πρέπει να καταγγέλονται όσοι εξαπατούν κι εκμεταλλεύονται ασθενείς" είναι η εμμονή σου να αποφεύγεις οτιδήποτε αφορά ουσία για τον κλαδο των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών /ψυχιάτρων, να αγνοεις τα μέτρα που ΠΡΕΠΕΙ να παρθούν για να μαζευτούν και συγχρόνως να βάλλεσαι κατά τον κληρικών. Περίεργο.

1. Το ****χαρτο που έχουν για κώδικα δεοντολογίας.
    2. Τον δήθεν πειθαρχικό έλεγχο τον οποίο μπορεί να ασκήσει ο ΣΕΨ/ΠΨΣ με βάσει το παραπάνω ****χαρτο.
    3. Την έλλειψη προβλεπόμενων ποινικών κυρώσεων για τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας.
    4. Την έλλειψη πρόβλεψης αποζημιώσεων και διεκδικήσεων για τους θεραπευόμενους.
    5. Το ΣΕΥΥΠ (σύνδεσμο που περιγράφει τα καμώματα τους θα βρεις στην πρώτη σελίδα του παρόντος) ο οποίος "κάνει το ******" όταν καταγγέλονται ψυχιατρικές μονάδες.
    6. Την αναλγησία και αδράνεια του υπουργείου υγείας να διασφαλίσει τον θεραπευόμενο από εκμετάλλευση.
    7. Την πλήρη απουσία των στατιστικών μεγεθών σε ότι αφορά την αποτελεσματικότητα της ψυχοθεραπείας εκ μέρους υπουργείου υγείας και ΣΕΨ/ΠΨΣ.
    8. Την διδασκαλία συντεταγμένης άρνησης απο προπτυχιακό επίπεδο στην συνεργασία αποφοίτων με όρους οι οποίοι τους θέτουν σε - λογικό έλεγχο από οποιονδήποτε.
    9. Την "παγίδα" των αμοιβών των αποφοίτων οι οποίοι ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ να θυσιάσουν τις ηθικές αξίες τους προκειμένου να σταδιοδρομήσουν.
    10. Την συντεταγμένη - και πάλι - άρνηση των δημόσιων ασφαλιστικών ταμείων να συμμετέχουν σε ψυχοθεραπευτικά σχήματα.

Αν πάλι ΛΕΣ ότι ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΥ παρακαλώ. Ιδού η Ρόδος...! Δείξτο μου. Μέχρι τότε εγώ συνιστώ οι θεραπευόμενοι να πηγαίνουν οπουδήποτε αλλού ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. Φρόντισε στο επόμενο μήνυμα σου να μην αναφερθείς φυσικά στο τι θα κάνουμε για να εξασφαλίσουμε τον θεραπευόμενο.
    Αυτά δεν στα έγραψα επειδή αναγνώρισες, αναφέρθηκες και ασχολήθηκες με το θεσμικό πλαίσιο, αλλά επειδή το απεφευγες "όπως ο διάολος το λιβάνι". Συγκεκριμένα είχες μια σχετική εμμονή με το "σταύρωμα συναδέλφων σου κατοπιν εορτης επιτρέποντας την επαναληψιμοτητα της χειραγωγισης".

Ναι μεν "δεν απoρρiψατε" την ανάγκη αλλαγών στο θεσμικό πλαίσιο [αυτό έλειπε κιόλας] αλλά δεν αναφέρθηκες ή αναγνώρισες κιόλας την ανάγκη όλων αυτών των αλλαγών. Εδώ είμαι λοιπόν. Περιμένω να αρχίσεις να αναφέρεσαι στα 1~10 τα οποία σου παραθέτω πιο πάνω. Για να σε δω.

Ο ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΦΕΛΟΣ ΝΑ ΜΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ - ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ - ΝΑ ΒΡΩ ΛΥΣΗ. Ο ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ/ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ/ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΟΜΩΣ - ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΧΗ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΗΣ.

Αν θες αρνήσου το. Εμένα το ίδιο μου κάνει. Διάλογο με κουφό.

Από τη μια ΛΕΣ ότι αναγνωρίζεις την εκμετάλλευση, αποφεύγεις όμως να αναφερθείς στις αλλαγές του θεσμικού πλαισίου. Ο κληρικός δεν θεραπεύει, αλλά χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ προτρέπεις να τρέχουμε στους αμφιβόλου ηθικής επαγγελματίες ψυχικής υγείας ενώ προηγουμένως έχεις αναγνωρίσει ότι το θεσμικό πλαίσιο είναι σάπιο και διάτρητο. Δεν θέλεις - για δικούς σου λόγους - να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και προτιμάς να "σταυρώνεις" [τραβάς το αυτί είναι πιο ακριβές] τους συναδέλφους σου ενώ παράλληλα δεν σε ενοχλεί που έχει ξαναγίνει μ****ια στην πλάτη ενός ακόμα θεραπευόμενου... Ευτυχώς όμως αναγνωρίζεις την εκμετάλλευση στο χώρο της ψυχικής υγείας.

Ένας από τους δυό μας αντιφάσκει και δεν είμαι εγώ αυτός.
    Last edited by M87; 04-10-2016 at 12:57.

Banned
    μια χαρα το διατυπωσα, δεν χρειαζομαι καμια αλλη διατυπωση.
    απλα δεν μπορεις να το καταπιεις οτι δεν στεκει το περιφημο επιχειρημα σου "οι παπαδες ειναι δωρεαν"
    ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ.

ολα τα αλλα ειναι εκ του πονηρου επειδη δεν μπορεις να ανακουφισεις το ζορι σου και νομιζεις οτι ανακουφιζεσαι απασχολωντας εμας με κενολογιες , παπαρολογιες και επαναληψεις..
    Δεν ασχολούμαι εγώ μαζί σου. Σε δικό μου θέμα συζητάμε [ως συνήθως]. Εσύ ενοχλείσαι από τις θέσεις μου. Το πρώτο βήμα είναι η αποδοχή Remedy.
    Last edited by M87; 04-10-2016 at 12:46.

Senior Member
    Δεν ασχολούμαι εγώ μαζί σου. Σε δικό μου θέμα συζητάμε [ως συνήθως]. Εσύ ενοχλείσαι από τις θέσεις μου. Το πρώτο βήμα είναι η αποδοχή Remedy.
    φυσικα και ασχολεισαι οταν μου απαντας και μαλιστα με ΨΕΜΑΤΑ και διαστρεβλωσεις των λεχθεντων και της αληθειας.
    κι εγω ασχολουμαι μαζι σου οποτε τυχει να σου απαντησω. αλλα δεν ασχολουμαι για να σε πεισω. ασχολουμαι για να αποκαταστησω την αληθεια. και δεν σου κρυβω οτι με απασχολει αλλων η γνωμη , αλλα οχι η δικη σου την οποια δεν εμπιστευομαι.

Senior Member
    Σου έχω απαντήσει σε όλα και δεν θελεις να καταλάβεις. Είναι εξερετικά κουραστικό να διαβάζει κάποιος έκθεση ιδεων και φλυαρίες. Δεν εχω την πολυτέλεια ούτε κ σου χρωστάω το χρόνο μου για να ασχολούμε με τα κατεβατά σου, που τα θεωρώ και μπούρδα και παρακάτω θα σου πω γιατί.

Όσο για τις αλλαγές που προτείνεις, 1ον δεν έχεις δικαίωμα να εκφέρεις γνώμη για την θεραπεία και τους κανονες που πρεπει να την διέπουν, γιατί μεσα σε 10 χρόνια δεν εχεις ανοιξει ουτε καν ένα βιβλίο να ενημερωθείς για τι πράγμα είναιι αυτή η ριμάδα η ψυχοθεραπεία, τι προσφέρει, πως ασκήται, λένε τα βιβλία ότι γινεται με τον τρόπο που την ασκει ο ψυχοθεραπευτής. Δεν ηταν ενας ή 2 μήνες, αλλά 10 ολόκληρα χρόνια. Εχεις το μεγαλυτερο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση αυτή, γιατί μπορεί να είσαι ασθενής, αλλά οι ψυχικά νοσουντες δεν είναι οι τρελοι ή οι χαζοι του χωριου, όφειλες να προστατεύσεις τον εαυτό σου και δεν το ένανες στο ελαχιστο και συνεχιζεις να εκτίθεσαι. Δεν ξέρεις καν για τι πραγμα μιλάς όταν αναφέρεσαι στην ψυχοθεραπεία, ποσο θράσος χρειάζεται για να θέλεις να την θεσμοθετήσεις κιόλας, πραγματικά τεράστειο.
    2ον Στο 1 σε ποια σημεια του δεοντολογικου κωδικα διαφωνεις ακριβώς??
    Στο 2, μπορεί να ασκηθεί πειθαρχικός έλεγχος και είμαι πολύ σιγουρη γι αυτό, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΘΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΓΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ
    Στο 3 υπάρχει κύρωση, το να χάσουν την αδεια άσκησης επαγγέλματος, εφόσον βέβαια μπεις στη διαδικασία να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΟΥ και να μην το περιμενεις ουρανοκατέβατο, όπως περιμενες και την θεραπεια
    Στο 4 εάν αποδειχθεί ότι ο θεραπευτής σε άρμεγε, ή δεν εκανε όπως πρέπει την δουλειά του, μπορείς να διεκδικήσεις αποζημίωση, σου είπα ότι ενημερώθηκα από τον ψυχοθεραπευτή μου ο οποίος είναι και πρόεδρος καποιας ψυχαναλυτικής εταιρίας.
    Το 5 δεν το γνωρίζω
    Το 6. Δεν είναι το υπουργείο υγείας υπευθυνο από μόνο του να θε΄σπίζει από μόνο του νόμους ουτε για την λειτουργία των μοναδων υγείας ουτε για τίποτα. Διοικουν τα υπουργεία, δεν θεσμοθετουν. Η βουλή θεσμοθετεί, τα υπουργεία εφαρμόζουν και η ανεξαρτητη αρχη που ονομάζεται δικαιοσύνη κρίνει ποιον πρέπει να δικαιωσει και να προστατεύσει, αλλα και πάλι, αν εσενα σε κοροιδέψει ή εμενα με κοροϊδέψει κάποιος και με πειράξει, πρεπει να το αναφέρω, να υπερασπιστώ τον εαυτό μου γυρεύοντας το δίκιο μου, η δικαιωσυνη περιμένεις να έρθει να τον βρει να τον κάνει ντα?? τα δάχτυλά της θα μυρίσει;;
    Το 7 Ποιες στατιστικές και σχετικα΄με τι; εσυ με την λυσσα που έχεις, σου λέμε εχουμε θεραπευτεί σε μεγάλο βαθμο και εχει καλυτερευσει η ζωή μας και δεν θες να το πιστεψεις. Αν υπήρχε στατιστική, θα έλεγες είναι ψεύτικη. Εκτός αυτού υπάρχουν στατιστικές και μάλιστα πολλές, γιατί η επιστήμη δεν είναι δογματική, στηρίζεται στην έρευνα και η στατιστική είναι εργαλείο έρευνας και για την ψυχιατρική και την ψυχολογία.
    Ουτε το 8 ισχύει. Κατ'αρχας ο ψυχοθεραπευτής δεν είναι αναγκάιο να είναι ψυχολόγος ούτε και ο ψυχολόγος είναι απαραίτητα ψυχοθεραπευτής. Για να πάρει κάποιος την άδεια του ψυχοθεραπευτή, ιδρώνει, γιατί πρέπει ο ίδιος να περάσει από φάση ψυχοθεραπείας για να θωρακίσει την δική του προσωπικότητα, να μάθει πως θα αντιμετωπίζει την κάθε περίπτωση χωρίς να υπάρχει συναισθηματική παρέμβαση στο θεραπευόμενο, να μάθει πως θα αντιμετωπίζει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, να κάνει δλδ κανένα τεσσάρι χρόνια και μετά ισως πάρει το χαρτι. Τι νομίζεις, δινουν 100 ευρώ και παίρνουν την άδεια;;; ούτε καν την διαδικασία δεν εψαξες να μάθεις και το κοπάνισες κι αυτό.
    το 9 δεν είναι καθόλου παγίδα η αμοιβή. Αν είχες φάει κι εσύ τα νοιάτα σου στα διαβάσματα, κι εκτιμούσες την δουλειά που έκανες αλλα τόσα θα ζητούσες αλλά δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό. Εδώ δεν ζητάς δικαίωση για την 10ετή εκμετάλλευση που λες πως δεχτηκες, εκανες βορά τον εαυτό σου σε έναν επιτήδιο για 10 χρόνια και ενώ κατέληξες ότι ήταν αλμπάνης, τον δικαιώνεις κιόλας με την στάση σου, αφού τον αφήνεις ανενοχλητο να συνεχίσει το έργο του.
    το 10 είναι και λίγο για γέλια, με την εννοια ότι εκτός του ότι ελοχεύει αυτό που δηλώνεις ως πονηρη συνεργασία δημόσιων ασφαλιστικών φορέων και φαρμακοβιομηχανιών, τα ασφαλιστικά ταμεία είναι τόσο στραγγισμένα από ρευστότητα, που οι συντάξεις σε λίγο καιρό θα είναι αρνητικές, τα νοσοκομεία δεν έχουν καν παθολόγους, οι γιατροί βάση νόμου μπορούν το πολύ 7 εφημερίες τον μήνα να κανουν και όλα ανεξερέτως λειτουργούν με ειδικευόμενους με 10 εφημερίες το μηνα από 30 ωρες η κάθε μια. Και να μην υπήρχε το θέμα με τις φαρμακοβιομηχανίες, είναι ουτοπικό να πληρώσει ψυχολόγους από την στιγμή που δεν πληρώνει ειδικευμένους γιατρούς. Αλλά εσύ τι να τον κάνεις τον τσάμπα ψυχοθεραπευτή, έχεις τον τάπερ σου.

Δεν θα ξαναστείλω τοσο μεγάλο μήνυμα.

Banned
    φυσικα και ασχολεισαι οταν μου απαντας και μαλιστα με ΨΕΜΑΤΑ και διαστρεβλωσεις των λεχθεντων και της αληθειας.
    κι εγω ασχολουμαι μαζι σου οποτε τυχει να σου απαντησω. αλλα δεν ασχολουμαι για να σε πεισω. ασχολουμαι για να αποκαταστησω την αληθεια. και δεν σου κρυβω οτι με απασχολει αλλων η γνωμη , αλλα οχι η δικη σου την οποια δεν εμπιστευομαι.
    ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ πάνω στις μεταρρυθμίσεις οι οποίες αφορούν το θεσμικό πλαίσιο και τα οποία αναφέρω εδώ, έχεις να πεις κάτι Remedy ή "θα βάψουμε - και πάλι - αυγά με πορδές";

1. Το ****χαρτο που έχουν για κώδικα δεοντολογίας.
    2. Τον δήθεν πειθαρχικό έλεγχο τον οποίο μπορεί να ασκήσει ο ΣΕΨ/ΠΨΣ με βάσει το παραπάνω ****χαρτο.
    3. Την έλλειψη προβλεπόμενων ποινικών κυρώσεων για τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας.
    4. Την έλλειψη πρόβλεψης αποζημιώσεων και διεκδικήσεων για τους θεραπευόμενους.
    5. Το ΣΕΥΥΠ (σύνδεσμο που περιγράφει τα καμώματα τους θα βρεις στην πρώτη σελίδα του παρόντος) ο οποίος "κάνει το ******" όταν καταγγέλονται ψυχιατρικές μονάδες.
    6. Την αναλγησία και αδράνεια του υπουργείου υγείας να διασφαλίσει τον θεραπευόμενο από εκμετάλλευση.
    7. Την πλήρη απουσία των στατιστικών μεγεθών σε ότι αφορά την αποτελεσματικότητα της ψυχοθεραπείας εκ μέρους υπουργείου υγείας και ΣΕΨ/ΠΨΣ.
    8. Την διδασκαλία συντεταγμένης άρνησης απο προπτυχιακό επίπεδο στην συνεργασία αποφοίτων με όρους οι οποίοι τους θέτουν σε - λογικό έλεγχο από οποιονδήποτε.
    9. Την "παγίδα" των αμοιβών των αποφοίτων οι οποίοι ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ να θυσιάσουν τις ηθικές αξίες τους προκειμένου να σταδιοδρομήσουν.
    10. Την συντεταγμένη - και πάλι - άρνηση των δημόσιων ασφαλιστικών ταμείων να συμμετέχουν σε ψυχοθεραπευτικά σχήματα.

Senior Member
    Όπα, χαλάρωσε Remedy. Δέκα χρόνια έφαγα με το σινάφι σου στο οποίο δεν ανήκεις αλλά μόνο αυτό υπερασπίζεσαι γράφοντας εκεί που δεν πιάνει μελάνι τον θεραπευόμενο. Να περιμένεις άλλα δέκα πριν το πεις αυτό για τον κληρικό αν θες να είσαι δίκαιη.
    Τα δέκα χρόνια από που προκύπτουν; αφού εσύ έχεις παραδεχτεί σε παλαιότερο ποστ ότι ποτέ σου δεν έχεις κάνει θεραπεία .;;;;;

Senior Member
    πασαλειμματα και ανακριβειες με τσουβαλιασματα. αυτο εχω να πω.
    υπαρχει κομματι αληθειας σε μερικα απο αυτα που λες αλλα το θαβεις κατω απο τονους ψεματων, διαστρεβλωσεων και παραπληροφορησης.
    ΦΥΣΙΚΑ και δεν θα ασχοληθω αναλυτικα.
    σε παραπεμπω στον μαυρο σκορπιο οταν πραγματικα θελησεις να ασχοληθεις με τον συνδικαλισμο των ασθενων ωστε να σε καθοδηγησει που μπορεις να απευθυνθεις για παρατυπες συμπεριφορες ψυχοθεραπευτη που ισως δεχτηκες. ισως και οχι..

Page 10 of 52 FirstFirst ... 8910111220 ... LastLast