Results 181 to 195 of 774
-
05-10-2016, 16:01 #181
Ναι έβαλα ένα ωχ και κάτι τρέχει στα γύφτικα......Εσύ δυσανασχετείς όλη την ώρα..........
Ε ναι αν συγκρίνεις πως θα έπρεπε να είναι μια ιδανική ψυχοθεραπεία σε σχέση με αυτή που υπάρχει που τόσοι είναι 'τρελάρες' κλπ χαίρω πολύ, εγώ σύγκρινα το τίποτα με αυτό που υπάρχει τώρα...........Γιατί αυτό που ''έχουν ανάγκη'' μπορεί να μην πουλιέται σήμερα......εγώ λέω αν το τσιρώτο βοηθάει ή οι θεραπευόμενοι νιώθουν καλύτερα γιατί να μην πάνε? εσύ τραγούδα ...........
Εσύ θα έπαιρνες ευθύνη να μην πάει κάποιος στον ψυχολόγο/ ψυχίατρο ενώ το χρειάζεται και να πήγαινε σε ένα παπά? όχι φαντάζομαι...........
Όλοι συμφωνούν για αυτά που λες με τα θεσμικά πλαίσια, απλώς οι άνθρωποι έχουν την τάση σε μια συζήτηση αντί να πουν μπράβο για τα καλά, να επικεντρωθούν σε ότι διαφωνούν ή να σε διορθώνουν ...σ΄αρέσει δεν σ΄αρέσει........σωστό ή λάθος........έτσι είναι οι άνθρωποι.........πάρτο απόφαση..........
Για την μεταρρύθμιση χλωμό το βλέπω.........
- 05-10-2016, 16:19 #182
05-10-2016, 17:09 #183
Εσένα μπορεί να σε πιάνει "ωχαδερφισμός" αλλά για μένα είναι σοβαρό θέμα.
Ποιούς αποκαλείς "τρελάρες" συγκεκριμένα σε παρακαλώ;
Εσύ συνέκρινες το τίποτα με την χειραγώγηση και απάτη. Το τίποτα σαφώς και είναι καλύτερο. Δεν κοστίζει τίποτα και δεν εξαπατά κανέναν.
Δεν το κατάλαβα το "δεν πουλιέται σήμερα". Δικές μας είναι και οι τέσσερεις σχολές ψυχολογίας (Παντειο, Καποδιστριακό, Αριστοτέλειο και Κρήτης). Ομοίως και το υπουργείο υγείας. Ομοίως και το υπουργείο δικαιοσύνης. Όλοι αυτοί πληρώνονται με χρήματα του φορολογουμένου. Εσύ σε ποιόν αναφέρεσαι ως πωλητή όταν λές "δεν πουλιέται σήμερα"; Στους ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές / ψυχίατρους; Ή στους καθηγητές των παραπάνω σχολών, τους αξιωματούχους και υπάλληλους των παραπάνω ΚΡΑΤΙΚΩΝ οργανισμών;
Εγώ πάλι λέω, να αναζητήσουν ουσιαστικές λύσεις οπουδήποτε αλλού συμπεριλαμβανομένης και της εκκλησίας αντί να χάνουν χρόνο και χρήματα με "τσιρώτα".
Δεν απαντάνε σε μια ερώτηση με άλλη ερώτηση, αλλά αυτό είναι ψιλά γράμματα για σένα. Το "ενώ το χρειάζεται" θα το κρίνει υποτίθεται ο επαγγελματίας ψυχικής υγείας. Ο κλάδος όμως διακρίνεται από ένα σάπιο θεσμικό πλαίσιο, πλήθος καταγγελιών, αναλγησία των αρχών και εκμετάλλευση. Προτεραιότητα - πριν πάει κάποιος για διάγνωση - δεν είναι να εξασφαλίσεις ότι έχεις ψυχίατρους / ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές αντί για αλμπάνηδες; Ξεκινάς ανάποδα εσύ;
"Δεν πειράζει που είναι και λίγο εκμεταλλευτής, το πολύ πολύ να διαγνώσει περισσότερους για εγκλεισμό και ηλεκτροσοκ"
Αν "δεν πειράζει" τότε να προωθήσουμε εσένα πρώτη, πρώτη να τύχεις των αλμπάνικων πρακτικών του.
Αυτό λέγεται "ηγεσία από τα μετόπισθεν" και δεν είναι χαρακτηριστικό θάρρους ή ικανότητας.
Σειρά σου τώρα να μου απαντήσεις:
Παίρνεις ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ την ευθύνη για ΟΛΕΣ τις μελλοντικές περιπτώσεις εξαπάτησης των θεραπευομένων και αν "ναι", δεσμεύεσαι να τους αποζημιώσεις;
Συμφωνείς δηλαδή ΚΑΙ ΕΣΥ ότι ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ, όσο έχουμε ακόμα δημόσιες παροχές υγείας, ότι πρέπει οι δημόσιοι ασφαλιστικοί φορείς να προσφέρουν ΔΗΜΟΣΙΑ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ και ότι οι ιδιώτες και δημόσιοι ψυχοθεραπευτές πρέπει να υποχρεώνονται στην έκδοση έγγραφων και ενυπόγραφων διαγνώσεων και πλάνων εργασίας ενώ παράλληλα οι θεραπευόμενοι να έχουν το δικαίωμα της καταγραφής των συνεδριών τους.
Επίσης ότι ελεγκτικός φορέας ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΗΘΕΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ θα πρέπει να ελέγχει την πρόοδο των θεραπευομένων με γραπτές αναφορές των ιδιωτών ή του δημοσίου ψυχοθεραπευτών, οι οποίες θα ταυτοποιούν έμμεσα τους θεραπευόμενους (π,χ, με την ώρα/ημερομηνία πρώτης συνεδρίας).
Καθώς επίσης και ότι πρέπει να προβλεφθεί και να ψηφιστεί όλο το ποινικό κομμάτι της νομοθεσίας το οποίο θα προβλέπει τις ποινές / κυρώσεις για τους θεραπευτές καθώς επίσης και τον ορισμό παραδειγματικών αποζημιώσεων οι οποίες να λειτουργουν αποτρεπτικά προκειμένου για την πιθανότητα χειραγώγισης ή και εκμετάλλευσης του θεραπευόμενου με οποιονδήποτε τρόπο. Και αυτά μόνο για αρχή;
Ή μήπως εννοείς ότι συμφωνούν όλοι οι άλλοι αλλά όχι εσύ; Ρωτάω γιατί μέχρι σήμερα δεν έχεις πει πουθενά "συμφωνώ με τις μεταρρυθμίσεις στο θεσμικό πλαίσιο M87..." όλο κάτι περιφραστικές και πλάγιες εκφράσεις αυτής της υποτιθέμενης συμφωνίας διαβάζω.
Για τη διαιώνιση του επαγγέλματος στην Ελλάδα το βλέπω πολύ χλωμότερο.
Στα υπόλοιπα γιατί δεν απαντάς; Αφού συμφωνείς όπως λες και πιο πάνω.Last edited by M87; 05-10-2016 at 17:40.
05-10-2016, 17:25 #184
Kutchunie; Σκέφτεσαι ακόμα πως θα απαντήσεις στο σχόλιο #177;
05-10-2016, 17:32 #185
Remedy; Όλα καλά; Ελπίζω να μη στραμπούληξες κανένα δάχτυλο και δεν μπορείς να πληκτρολογήσεις.
05-10-2016, 17:51 #186
Και επειδή είναι σοβαρό θα την πληρώσω εγώ δηλαδή? δεν σε καταλαβαίνω.......
Τρελάρας είναι ο κουκου :)
Εγώ είπα σημερινή βελτίωση ή τίποτα...εσύ λες την βελτίωση απάτη....ε δεν ξέρω....
Δεν πουλιέται ίσως ''αυτό'' που έχουν ανάγκη, πουλιέται όμως βελτίωση κλπ
Όχι δεν παίρνω καμία ευθύνη, εντάξει? Τι συνεπάγεται αυτό? Να πάνε στους παπάδες ?
Ναι συμφωνώ , άμα ακούω για μεταρρύθμιση είμαι μέσα, εντάξει τώρα?
Κατ τα άλλα δεν έχω άποψη να σε κρίνω ή να σε επικροτήσω οπότε μόκο...
05-10-2016, 19:01 #187
Όπως ήδη είπα, αν δεν σε ενδιαφέρει η συζήτηση, μπορείς να αποχωρήσεις. Δεν κρατάω κανέναν με το ζόρι.
Ποιόν ΕΝΝΟΕΊΣ τρελάρα; Τους ψυχολόγους; Τους ψυχοθεραπευτές; Τους ψυχίατρους;
Δεν λες καθολική μεταρρύθμιση για την οποία πιο κάτω λες ότι συμφωνείς. Η "χλιαρή βελτίωση" η οποία θα επιτρέψει την συνέχεια της εξαπάτησης των θεραπευομένων, ναι, είναι κατάπτυστη πρόταση και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση λύση, παρά μόνο για να συνεχίσουν 3100 κα****α να κερδοφορούν πάνω στην πλάτη του θεραπευόμενου.
ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ cube; Από τις σχολές ψυχολογίας; Από τους "επαγγελματίες ψυχικής υγείας"; Από το υπουργείο υγείας; Από το υπουργείο δικαιοσύνης; ΠΟΙΟΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΩΛΗΤΗΣ; Ελληνικά δε μιλάω;
Αφού δεν μπορείς να εγγυηθείς ότι οι θεραπευόμενοι μελλοντικά δεν θα τύχουν εκμετάλλευσης, μην επιμένεις ότι μεγάλο ποσοστό - αν όχι το σύνολο - των επαγγελματιών ψυχικής υγείας ΔΕΝ είναι απατεώνες.
Μπράβο cube. Έτσι σε θέλω και με χαμόγελο. Όχι να μεταρρυθμίζουμε μόνο ότι αφορά την φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού. Να υποστηρίζουμε και τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες τον οφελούν ασχέτως αν αυτό σημαίνει μείωση εσόδων για κάποιους βιομήχανους.
"Η σιωπή είναι χρυσός" ένα πράγμα ε; Σε καταλαβαίνω απόλυτα και νομίζω ότι στα χνάρια σου κινείται η Remedy και η kutchunie.
Αλήθεια, που πήγε η kutchunie;
05-10-2016, 19:05 #188
Μ87 εχουμε κι άλλες δουλειές να κάνουμε, δεν περιστρέφεται η καθημερηνότητά μας γυρω από το φόρουμ και το τι θα σου απαντήσουμε, χαλάρωσε.
Σου ξαναλέω, πως δεν θέλεις να δεις την αλήθεια, την αφορίζεις. Σε όλες σου τις απαντήσεις υπάρχει μόνο η προσωπική σου γνώμη, η οποία δε μπορεί να είναι ισχυρή γιατί πρώτον, για να χρειάστηκες ψυχοθεραπεία, όχι απλώς για να βελτιωθείς, αλλά για να γίνεις καλά όπως δηλώνεις, πάει να πει ότι το πρίσμα της οπτικής σου για την πραγματικότητα είναι στρεβλωμένο μέχρι σε ένα βαθμό και αφου καλά δεν έγινες, παραμένει στρεβλή , επομένως με δεδομένο ότι υπάρχει και πλήρης άγνοια σε αρκετά θέματα (τι είναι ψυχοθεραπεια κ τι μπορεί να πετύχει, όχι όπως η στρεβλή, εφόσον νοσεί, λογική σου την ορίζει, αλλά όπως αυτρίζεται στη βιβλιογραφία από αυτούς που την δημιούργησαν, πως πρέπει να γίνει, τι αποτελέσματα μπορεί να φέρει, καλά καλά δεν ξέρεις πως λειτουργεί η δημοκρατία, θες ένα υπουργείο να νομοθετήσει), δεν μπορεί να ληφθούν σοβαρά τα όσα λες γιατί πολύ απλά, δεν ισχύουν. Οσα καταγραφεις, είναι προσωπικές απόψεις και όχι επιχειρηματα, διοτι τα επιχειρήματα στηρίζονται στην κοινώς αποδεκτή λογική και σε αδιαμφισβητιτες αλήθειες (πχ. μια κοινώς αποδεκτή αλήθεια είναι το ότι η βουλή θεσμοθετεί και τα υπουργεία εφαρμόζουν και ποτε το αντιθετο). Μετρημένα κουκιά είναι Μ87. Γι αυτό σου λέω πως δε θα βρεις ποτέ το δίκιο σου με τον τρόπο που το χειρίζεσαι.
Μετά τι να σχολιάσω? τις ειρωνίες? το ότι λες πως είμαι θεραπεύτρια έτσι και πάλι χωρίς να έχεις ιδέα το τι είμαι και το τι δεν είμαι; το ότι επιλέγεις αντί να ξεροσταλιάζεις για μια απάντηση δική μου να ανοίξεις ένα βιβλίο να ενημερωθείς; το ότι έχεις άποψη γιατί με έστειλε η κοπέλα από το ΚΨΥ σε ψυχίατρο και αφηνεις κ να εννοειθεί ότι δεν γνωρίζεις πως οι ψυχολόγοι δεν συνταγογραφούν; Να απειλείς πως θα με μηνύσεις επειδή στο μυαλό σου είμαι θεραπευτρια ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο; Επειδή λέω πως όποιος δουλεύει πρέπει να πληρώνεται, μου λες ότι βαζω το χρήμα πάνω από την αρρώστια, διαστρέβλωση κανονική. Κανείς δε σε άρπαξε από το λαιμό να πας να κάνεις ψυχοθεραπεία, μόνος πήγες και από αδιαφορία προς τον εαυτό σου δε μπήκες στον κόπο να ενημερωθείς για το τι πράγμα έκανες και δέκα χρόνια επέτρεψες να σε αδικεί ένας άθλιος άνθρωπος, ούτε 1 ούτε 2. Δεν προστάτευσες τον εαυτό σου και συνεχίζεις σθεναρά να αρνήσαι να το κάνεις. Λυπηρά πράγματα, όχι για μενα γιατί δεν είναι δικές μου επιλογές όλα αυτά. Εσύ επιλέγεις να μην θες να έχεις σχεση με την πραγματικότητα και η επιλογή δεν είναι άποψη, είναι πράξη. Στην αρχή νόμιζα ότι απλά ήσουν τρολλ, τωρα όμως λυπάμαι.
Η θεραπεία δεν είναι να πας εκεί και να τα πεις και τελειώσαμε. Όλοι όσοι έχουμε νοσήσει ψυχικά, χασαμε επαφή με την πραγματικότητα γιατί το μυαλό μας πήρε ανάποδες στροφές για τον Α ή Β λόγο. Η επαφή με την πραγματικότητα δε χάνεται μόνο όταν ακους φωνες ή βλέπεις ανύπαρκτα πράγματα. Κανείς δεν έχει το μαγικό αγγιγμα να μας επανασυνδέσει με την πραγματικότητα, οφείλουμε στον εαυτό μας να κατακτάμε καθημερινά ένα κομμάτι του διαύλου της επικοινωνίας της ψυχής μας με την πραγματικότητα. Και ο τρόπος δεν είναι ρευστός και ο καθένας όπως θέλει το αντιλαμβάνεται, είναι συγκεκριμένος και δυσκολος και δεν αναφέρομαι μόνο στις κουβεντούλες με τους θεραπευτες. Είναι μονόδρομος το να δωσεις προσωπικό αγωνα για να γίνεις καλα.
05-10-2016, 19:18 #189
Πάμε λοιπόν στο 1ο εκ των σημείων:
1. Το ****χαρτο που έχουν για κώδικα δεοντολογίας.
Πιο συγκεκριμένα σε παρακαλώ για να μην έχουμε αοριστίες στη μεταξύ μας συζήτηση. Ποιό είναι αυτό που λέω για τη συμπεριφορά του θεραπευτή;
05-10-2016, 20:32 #190
Περιμένω την διευκρίνηση σου kutchunie για να συνεχίσουμε την τόσο ωραία κουβεντούλα μας.
05-10-2016, 20:35 #191
Δεν ξέρεις τι λες για την συμπεριφορά του θεραπευτή;;
05-10-2016, 20:39 #192
Υποτίθεται ότι αναφέρθηκες σε "κάτι" απο τα όσα σου παραθέτω εδώ. Ποιό/α από όλα;
Βρες μου ποιό σημείο του δεοντολογικού πορνογραφήματος λέει ότι απαγορεύεται
η χειραγώγιση του ψυχικά ασθενή.
η εκμετάλλευση του ψυχικά ασθενή.
η εισαγωγή παράπλευρων συζητήσεων κατά τη διάρκεια των συνεδριών του ψυχικά ασθενή.
η άρνηση ή μη-επιβεβαίωσης προόδου του ψυχικά ασθενή.
η σιωπή του θεραπευτή σχετικά με σημεία τα οποία εξασφαλίζουν την πρόοδο του ψυχικά ασθενή.
η απόσπαση ή διάσπαση της προσοχής/συγκέντρωσης του ψυχικά ασθενή.
η αναφορά ευαίσθητων θεμάτων με σκοπό να παραπλανήσουν / αποσυντονίσουν
από την βέλτιστη παραγωγική σκέψη/αίσθηση/κατεύθυνση ("μου πατάει τα κουμπιά μου!")
τον ψυχικά ασθενή.
η εστίαση σε μη-παραγωγικές κατευθύνσεις σχετικά με την πρόοδο του ψυχικά ασθενή.
η έλλειψη προσοχής ή αδιαφορία προς τον ψυχικά ασθενή.
η απόκρυψη ζωτικών για την πρόοδο, πληροφοριών για τον ψυχικά ασθενή.
η αναφορά φράσεων "κλειδιά" ή σημείων στα οποία οφείλει ο θεραπευόμενος να έχει
την προσοχή του μόνο σε αρχικές συναντήσεις με τον ψυχικά ασθενή.
η συχνή μεταβολή του ωραρίου του ψυχικά ασθενή.
η χρέωση συναντήσεων οι οποίες ακυρώθηκαν εγκαίρως από τον ψυχικά ασθενή.
05-10-2016, 20:55 #193
Ναι αυτούς εννοώ, ότι υπάρχει ανισορροπία στην κοινωνία γενικά, επειδή αυτοί έχουν ένα πτυχίο σχετικό με αυτά δεν σημαίνει ότι είναι και ισορροπημένοι.......
Το από ποιον δεν πουλιέται στέκει? Πουλιέται από τους ψυχολόγους κλπ, αυτούς είχα στο νου μου......
Επέμεινα εγώ ότι η πλειοψηφία δεν είναι απατεώνες? Που? Εγώ είπα δεν γίνεται να είναι όλοι......
Και θα φύγω καλά λες, σιγά μην κάτσω εδώ να με δέρνεις εσύ λόγω ευαισθησίας , όχι ότι είσαι στριμμένος........
05-10-2016, 21:02 #194
Συμφωνούμε λοιπόν.
Και εδώ συμφωνήσαμε. Πάει καλά.
Θα δεχτώ μια μαθηματική πιθανότητα αλλά μόνο η ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ θα μας δείξει τι ψάρια πιάνουμε σε ότι αφορά αυτό το θέμα.
Ε όχι και ότι σε έδειρα ρε cube. "Δεν σε άφησα σε χλωρό κλαδί" ίσως. Είναι σημαντικό θέμα και θα ήθελα να ακούσω τις ιδέες σου προκειμένου να μπει ως προτεραιότητα ο θεραπευόμενος και εν συνεχεία να προστατευτεί από όλους αυτούς τους εκμεταλλευτές.
06-10-2016, 00:03 #195
Kutchunie; Πες μου σε ποιό/α από αυτά αναφερόσουν για να συνεχίσουμε.
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία