Υπάρχει Θεός; - Page 10
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 10 of 11 FirstFirst ... 891011 LastLast
Results 136 to 150 of 153
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Natalia_sups View Post
    "Είσαι πολύ ευθικτη" αλλά "δε σε θιγω/δε σου την λέω" :P
    Μάλιστα...καταλαβα. Παντως δεν απεκλεισα την ύπαρξη του Χριστου πάλι μου αποδιδεις πράγματα που δεν είπα και πάλι μιλάς για αλαζονεία...ή μιλάς για άλλους απλά τυχαίνει να το γράφεις στο ποστ στο οποίο μου απευθύνεσαι στην αρχή; Μπορεί για αυτό να το παρεξηγησα...αλλά δεν θέλω να τσουβαλιαστω με όποιον υποστηρίζει με ζήλο την ανυπαρξία του θεού, νομίζω πρωτη μιλησα για αλαζονεία και το ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε/αποδειξουμε με σιγουριά τίποτα...
    Αυτά από εμένα...με κάθε καλή διάθεση...
    Δεν στην χρεωσα την αλαζονεια , δεν ηταν επι προσωπικου . Προφανως λαθος διατυπωση δικη μου και εννοειται δεν ειχα προθεση να σε προσβαλλω. Αν ενιωσες ετσι ζητω συγνωμη.

Senior Member
    Quote Originally Posted by mnimonio is back View Post
    Δεν στην χρεωσα την αλαζονεια , δεν ηταν επι προσωπικου . Προφανως λαθος διατυπωση δικη μου και εννοειται δεν ειχα προθεση να σε προσβαλλω. Αν ενιωσες ετσι ζητω συγνωμη.
    Όλα καλά

Senior Member
    Δεν βρίσκω λόγο ύπαρξης για αυτό το θέμα για τον απλό λόγο ότι ούτε όποιος πιστεύει μπορεί να αποδείξει την ύπαρξη του Θεού, ούτε όποιος δεν πιστεύει να αποδείξει την ανυπαρξία του. Τα υπόλοιπα είναι λίγο να'χαμε να λέγαμε. Δεν έχω διαβάσει όλο το θέμα, αλλά είδα ότι σε κάποια σημεία το θρεντ έχει μετεξελιχθεί περισσότερο σε μια σύγκριση θρησκειών. Πιστεύω ότι είναι εξίσου δύσκολο έως αδύνατο να βρεθούν λογικά επιχειρήματα που θα υποστηρίξουν την άποψη ότι κάποια θρησκεία είναι καλύτερη μιας άλλης. Όταν, δε, μιλάμε για τον ίδιο το Χριστιανισμό και τους κλάδους του, τότε οι λεπτομέρειες είναι τόσο μικρές που πιστεύω ότι δύσκολα κανείς τις θυμάται και ας υπήρχε ειδικό κεφάλαιο στο μάθημα των θρησκευτικών για αυτές. Πρόσφατα μιλούσα με ένα φίλο μου καθολικό και κανείς μας δεν μπορούσε να θυμηθεί ποιες είναι οι βασικές διαφορές των δύο (Ορθοδοξία-Καθολικισμός). Νομίζω ότι το να λέμε ότι μια θρησκεία είναι σωστή γιατί το λέει το όνομά της δεν είναι τεκμηριωμένο επιχείρημα. Το όνομα αυτό το επέλεξαν οι άνθρωποι που πρέσβευαν αυτήν την θρησκεία, προφανώς και θα θεωρούσαν ότι αυτό που λένε είναι ορθό. Το ίδιο συμβαίνει και με τους ορθόδοξους εβραίους, δεν θα πάει παρολαυτα να γίνει κανείς ορθόδοξος εβραίος γιατί το λέει το όνομα της θρησκεία ότι αυτή είναι η ορθή δοξασία. Η πίστη (και η έλλειψή της) είναι μια καθαρά προσωπική διεργασία. Έτσι νιώθεις και έτσι πράττεις. Ούτε χρειάζεσαι αποδείξεις, ούτε χρειάζεται να πείσεις κανέναν για αυτά που νιώθεις (είτε είναι η πίστη είτε η μη πίστη αυτό το πράγμα). Η επιλογή της θρησκείας είναι αποτέλεσμα ένος συνόλου παραγόντων όπως το μέρος που γεννηθήκαμε, το αν οι γονείς μας πίστευαν, τη σχέση εκκλησίας/κράτους στη χώρα που μεγαλώσαμε. Εκ των πραγμάτων οι άνθρωποι θα επιλέξουν για θρησκεία τους αυτή που είναι η επικρατούσα θρησκεία εκεί που μεγαλώνουν (εκτός κι αν οι γονείς τους πιστεύουν σε κάποια άλλη). Άρα η θρησκεία μας τις περισσότερες φορές δεν είναι μια συνειδητή επιλογή αλλά μια επιλογή της οικογένειάς μας. Από τη στιγμή που κάποιος θα μεγαλώσει με κάποια συγκεκριμένη θρησκεία δύσκολα θα την αλλάξει ή θα προτιμήσει ένα άλλο δόγμα γιατί απλά έτσι έχει μάθει να υμνεί το Θεό (μέσα από τα τελετουργικά, ψαλμούς κλπ που έμαθε από μικρός). Αν είχα γεννηθεί στην Τουρκία μάλλον θα ήμουν μουσουλμάνα, στην Ιταλία καθολική και στην Δανία προτεστάντισσα. Αυτό σήμαινε ότι θα είχα μια καλύτερη ή χειρότερη θρησκεία από αυτή με την οποία τελικά μεγάλωσα αφού γεννήθηκα στην Ελλάδα;

Banned
    Quote Originally Posted by melissa View Post
    Πρόσφατα μιλούσα με ένα φίλο μου καθολικό και κανείς μας δεν μπορούσε να θυμηθεί ποιες είναι οι βασικές διαφορές των δύο (Ορθοδοξία-Καθολικισμός). Νομίζω ότι το να λέμε ότι μια θρησκεία είναι σωστή γιατί το λέει το όνομά της δεν είναι τεκμηριωμένο επιχείρημα. Το όνομα αυτό το επέλεξαν οι άνθρωποι που πρέσβευαν αυτήν την θρησκεία, προφανώς και θα θεωρούσαν ότι αυτό που λένε είναι ορθό. Το ίδιο συμβαίνει και με τους ορθόδοξους εβραίους, δεν θα πάει παρολαυτα να γίνει κανείς ορθόδοξος εβραίος γιατί το λέει το όνομα της θρησκεία ότι αυτή είναι η ορθή δοξασία. ). Αν είχα γεννηθεί στην Τουρκία μάλλον θα ήμουν μουσουλμάνα, στην Ιταλία καθολική και στην Δανία προτεστάντισσα. Αυτό σήμαινε ότι θα είχα μια καλύτερη ή χειρότερη θρησκεία από αυτή με την οποία τελικά μεγάλωσα αφού γεννήθηκα στην Ελλάδα;
    χωρις να εχω καμια προδιαθεση για τσακωμο, απλα για πληροφορηση θα ηθελα να σου αναφερω πως η βασικη μας διαφορα με τους καθολικους ειναι πως αυτοι πιστεουν ''στο αλαθητο του Παπα'' κατι το οποιο δεν μπορουμε να το δεχτουμε εμεις καθως δεν υπαρχει ανθρωπος που να μην σφαλει σε οτι αφορα το θειο...ακομη και ο Αρχιεπισκοπος Αθηνων και Πασης Ελλαδος μπορει να κανει λαθος, αυτοι θεωρουν οτι ο Παπας εχει το αλαθητο!!!

Και σαν δευτερο σχολιο που θα ηθελα να κανω, χωρις παλι καμια διαθεση για τσακωμο, ειναι πως δεν βαφτισαμε εμεις ετσι αθευρετα την πιστη μας ορθη-δοξα απλα επειδη πιστευουμε πως ειναι η ορθη...Οπως λες ετσι με τα λεγαμενα σου και Ιεχωβαδες και οι Καθολικοι και ολα τα ''θρησκευματα'' θα μπορουσαν να αποκαλουνται ορθα, δηλαδη σωστα, απο τους πιστους τους...Πραγμα αδυνατον και ακρως εγωιστικο καθως μετα δεν θα μπορουσαν να γινονται οι ονομαστικοι διαχωρισμοι των θρησκευματων!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by menis_64 View Post
    ... δεν βαφτισαμε εμεις ετσι αθευρετα την πιστη μας ορθη-δοξα απλα επειδη πιστευουμε πως ειναι η ορθη.....
    γνωριζεις καμια θρησκεια, ΜΙΑ, που οι οπαδοι της να μην πιστευουν οτι ειναι η ορθη πιστη κι οτι οι υπολοιπες πλανωνται?

Senior Member
    Quote Originally Posted by melissa View Post
    Δεν βρίσκω λόγο ύπαρξης για αυτό το θέμα για τον απλό λόγο ότι ούτε όποιος πιστεύει μπορεί να αποδείξει την ύπαρξη του Θεού, ούτε όποιος δεν πιστεύει να αποδείξει την ανυπαρξία του. Τα υπόλοιπα είναι λίγο να'χαμε να λέγαμε......
    Η πίστη (και η έλλειψή της) είναι μια καθαρά προσωπική διεργασία. Έτσι νιώθεις και έτσι πράττεις. Ούτε χρειάζεσαι αποδείξεις, ούτε χρειάζεται να πείσεις κανέναν
    α γεια σου...
    στατιστικη κανουμε? τι νοημα εχει?
    να κανουμε κι ενα θεμα για τις ομαδες...

Banned
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    γνωριζεις καμια θρησκεια, ΜΙΑ, που οι οπαδοι της να μην πιστευουν οτι ειναι η ορθη πιστη κι οτι οι υπολοιπες πλανωνται?
    αυτο που θελω να διελευκανω και δεν μπορει να γινει αντιληπτο, εξαιτιας του τροπου χρησης της γλωσσας, ειναι πως μπερδευοσαστε στην λεξη ''ορθοδοξια'' νομιζωντας οτι ονομαστηκε ετσι απο τους πιστους οπαδους της!!! Ειναι ψεμα...Η αληθεια ειναι οτι ονομαστηκε ορθοδοξη απο την θεια αποκαλυψη που εκανε την Πεντηκοστη ο Θεος στους ανθρωπους οτι ακολουθουν την σωστη πιστη...Παραθετω το αποσπασμα απο την βικιπαιδεια εγκυκλοπαιδεια, οπως ειναι καταγεγραμενο αυτο το γεγονος, οτι δεν την ονομασαν οι οι ανθρωποι σωστη ή ορθη αυτην την πιστη!!!

.....Κατά την Ορθόδοξη Εκκλησία, η αποκάλυψη του Θεού δόθηκε πλήρως την Πεντηκοστή, με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στην Εκκλησία. Έκτοτε, φορείς αυτής της αποκάλυψης, είναι οι άγιοι της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ιδιαίτερα οι Θεούμενοι, οι οποίοι βιώνουν τη θεία αποκάλυψη ως εμπειρία ζωής. Εξ' αυτού του γεγονότος, προκύπτει η Ορθόδοξη θέση, ότι η αποκάλυψη του Θεού είναι η εμπειρία των αγίων, η οποία αποτελεί την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας. Είναι Θεόπνευστη, επειδή προέρχεται από θεοπνεύστους φορείς.
    Η αποκάλυψη του Θεού, διατυπώνεται από τους αγίους με πολλούς τρόπους: Με τις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων, με τα εγκεκριμένα από Οικουμενικές Συνόδους κείμενα των πατέρων, με την Αγία Γραφή, την Υμνολογία της Εκκλησίας και τα Λειτουργικά κείμενα.Τα ανωτέρω, θεωρούνται Θεόπνευστα, επειδή περιέχουν Θεία Αποκάλυψη. Εκ των ανωτέρω, αλάθητες θεωρούνται μόνο οι αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων, επειδή τα υπόλοιπα, εκτός από τη Θεία Αποκάλυψη, είναι δυνατόν να περιέχουν και λάθη.....

Senior Member
    ,,, μπερδευοσαστε στην λεξη ''ορθοδοξια'' νομιζωντας οτι ονομαστηκε ετσι απο τους πιστους οπαδους της!!! Ειναι ψεμα...Η αληθεια ειναι οτι ονομαστηκε ορθοδοξη απο την θεια αποκαλυψη που εκανε την Πεντηκοστη ο Θεος ..Παραθετω το αποσπασμα απο την βικιπαιδεια ....

.....Κατά την Ορθόδοξη Εκκλησία, η αποκάλυψη του Θεού δόθηκε πλήρως την Πεντηκοστή,....

μαλλον εσυ μπερδευεσαι αγαπητε..
    στο αποσπασμα σου αποδεικνυεται ΞΕΚΑΘΑΡΑ, οτι την ονομασια δεν την εδωσε η θεια αποκαλυψη οπως λες στον προλογο, αλλα ολο αυτο ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΔΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ . δεν ειπα οτι το αποφασισαν οι πιστοι πουθενα,, ειπα οτι το πιστευουν. πιστευουν αυτα που τους σερβιρε η εκκλησια δλδ.
    η ιδια η εκκλησια το αποφασισε, μονο που αν η εκκλησια λεει μπαρουφες, ειναι κι αυτο μια μπαρουφα...
    ΑΡΑ πρεπει να εισαι πιστος για να δεχτεις ακριτα αυτο επειδη το λεει η εκκληισα.

δηλαδη, οπως αυταποδεικτα αποδεικνυεται, πρεπει να πιστευεις οτι τα πιστευω της εκκλησιας ΙΣΧΥΟΥΝ για να δεΧτεις οτι αυτο αφορα η ορθοδοξια... φαυλος κυκλος, δεν νομιζεις?
    Last edited by Remedy; 07-10-2016 at 15:29.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Antonis76 View Post
    Παλιότερα ήμουν άθεος αλλά πλέον είμαι αγνωστικιστής γιατί κατάλαβα πως τίποτα δεν είναι δεδομένο και αν υπάρχει θα βρεθώ άσχημα μπλεγμένος αν ίσως δεν πιστεύω σε Αυτόν! Κοντολογοις:Ούτε πιστεύω, ούτε δεν πιστεύω στον Θεό!Θα ήθελα να ακούσω κι άλλες γνώμες!
    Γιατί να βρεθείς μπλεγμένος;
    Μου θυμίζεις λίγο το επιχείρημα του Πασκάλ ότι αν πιστεύεις δε χάνεις τίποτα, ενώ αν δεν πιστεύεις χάνεις τα πάντα....
    Διάτρητο επιχείρημα και ξεπερασμένο απ' όλες τις πλευρές, για μένα!
    Πρώτα απ' όλα ποιος είπε ότι δε χάνεις τίποτα άμα πιστεύεις; Χάνεις! Την ομορφιά της ζωής, λόγω του παροπλισμού που σου επιβάλλουν οι παπάδες! Χάνεις τον έρωτα και αν δεν τον χάνεις τελείως, χάνεις την ουσία του διότι τον περιορίζεις μόνο για την τεκνογονία και 100 μέρες το χρόνο, μόνο! Ναι, μη γελάτε, ακόμα αυτά λένε οι πνευματικοί στους πιστούς.... Συν τοις άλλοις χάνεις και την αξιοπρέπειά σου με το να έχεις τον κάθε πνευματικό να σου λέει τι θα κάνεις στο κρεβάτι σου.........
    Λες ότι θα βρεθείς μπλεγμένος λοιπόν.....
    Δε θα βρεθείς φίλε!
    Διότι αν υπάρχει ένας Θεός με όλη τη σημασία του όρου, πραγματικός, δε νομίζω να έχει τόση ανασφάλεια ώστε να σε χρειάζεται να τον πιστέψεις και να τον δοξολογείς μέρα νύχτα... Αυτά τα θα βρεθείς μπλεγμένος αν δεν..... είναι των παπάδων παροπλισμοί που τους περνάνε ύπουλα μέσω "καναλιών", όπως εκπαίδευση, καθημερινή ζωή, βιβλία, εκκλησίες κ.ο.κ.........

Senior Member
    Quote Originally Posted by koritsi83 View Post
    diladi ena 5xrono pedaki pou pasxei apo karkino ti akrivos ekane kai ftei gia na ypoferi?

Oxi den pistevo sto theo....
    Τι έκανε;
    Μα τι ερώτηση......
    Το προπατορικό αμάρτημα είναι η απάντηση!!
    Βαρύνεται, όπως και δισεκατομμύρια στον κόσμο, με κάτι που έκανε ένα ζεύγος ανθρώπων πριν 8000 χρόνια.......

Senior Member
    σιγουρα ο θεος δεν θα εξετασει μονο αν πιστευες ή δεν πιστευες, για να καθορισει αν σου αξιζει ο παραδεισος ή η τιμωρια....για την ακριβεια θα εξετασει χιλιαδες πραγματα...Ακομα και οτι σκεφτηκαμε!!! Απλα ανεφερα ενα παραδειγμα για να γινω πιο κατανοητος στον φιλο Αντωνη76 γιατι ο θεος επιτρεπει τα καλα σε καποιους και τα κακα σε καποιους αλλους....
    το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
    Last edited by Aeon; 28-04-2017 at 11:32.

Senior Member
    Quote Originally Posted by cube View Post
    Εσένα ως άνθρωπο σε τι σε βοηθάει αυτό, το ότι ο θεός θα σε κρίνει? Δεν είναι σαν να φοβάσαι το θεό?
    "Αρχή σοφίας φόβος Κυρίου", που λένε οι ευσεβείς...........

Senior Member
    Δεν εχετε βαρεθει να λογομαχειτε για τον Θεο ? για αλλους υπαρχει , για αλλους οχι .....

Nefeli28
    Guest
    Και μονο ο ντορος που γίνεται, εξηγει πολλα

Senior Member
    Υ Π Α Ρ Χ Ω

Page 10 of 11 FirstFirst ... 891011 LastLast