Διακοπτόμενος ύπνος-υπερκόπωση-απόγνωση - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 10 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 138
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Zinnia View Post
    όχι, αλλά μπορεί να μου λείπει ένα καινούργιο στρώμα...:PPP
    κοίτα χαπάκι πολύ πιθανόν να καταλήξω να πάρω όταν ξεκινήσω ξανά δουλειά εκτός, αλλά αυτό που αναρωτιέμαι είναι αν νιώσω ασφάλεια με το χαπάκι, πώς κόβεται μετά?? Αντε να πω εγώ θα τα παρω για ένα εξάμηνο...μετά??? Δεν μιλάμε για ίωση αλλά για μόνιμη κατάσταση αυτό με ανησυχεί.....Δεν θα πρέπει να προσπαθήσω να το ξεπεράσω με πιο μόνιμους τρόπους και να έχω το χαπάκι για έκτακτες ανάγκες τι λες?
    στρωματακι ε?:p το προτιμα δλδ απο την αγακαλια?

το χαπακι κοβεται μετα σιγα σιγα..οταν εντοπισεις τα ψυχολογικα αιτια και τα αντιμετωπισεις....
    για μενα σιγουρα οφειλεται σε αγχος.....ισως και μια ψηλοκαταθλιψουλα.......για ποιο πραγμα αγχωνεσαι το εχεις εντοπισει?

εγω παντως οταν περναγα στρεσογονα περιδοδο θυμαμαι ουτε να κοιμηθω ευκολα μπορουσα και μολις κοιμομουν ξυπναγα συνεχεια ...και συνολικα ο υπνος δεν περναγε τις 6 ωρες....και πριν κοιμηθω ο γιατρος μ ειχε γραψει ενα αγχολυτικο...και μολις αρχισα να το παιρνω ..κοιμομουνα κατι φοβερα 8ωρα,χωρις να ξυπναω καθολου...
    εσυ το πρωτο που πρεπει να κανεις ειναι φτιάξεις τον υπνο σου και μετα να κοιταξεις σιγα σιγα να βρεις τον λογο...γτ οσο προχωραει αυτο εσυ αγχωνεσαι και αλλο και ετσι πεφτεις με αγχος να κοιμηθως και αυτο σ επηρεαζει και αλλο

κόβεται όντως σιγά σιγά? Γιατί εγώ τα xanax τρόμαξα να τα κόψω....με το παραμικρό που δεν με έπαιρνε ο ύπνος, τσουπ!xanax!και έφτασα σε σημείο να πιστεύω πως χωρίς χάπι δεν μπορώ να τα καταφέρω, νιώθω δλδ πως κακό μου έκανα παρά καλο συνολικά. Και τώρα ακόμα αν στρεσαριστώ και έχω δουλειά το πρωί, θα πάρω xanax και θα ορκιστώ φυσικά πως είναι το τελευταίο! Εσύ πιο αγχολυτικό παίρνεις??
    Άγχος έχω γιατί διανύω υπερφορτωμένη περίοδο με πολλές αλλαγές και υπερένταση...αυτό με κάνει να ξυπνάω στο 5ωρο ύπνου. Το άλλο σκέλος είναι πως έχω αρχίσει να έχω τρομερό άγχος οτι δεν θα μπορέσω να κοιμηθώ εαν έχω να ξυπνήσω το πρωί, γύρω στον χρόνο συμβαίνει αυτό τώρα, έχει σκαλώσει το κεφάλι μου λοιπόν κιαι φυσικά δεν καταφέρνω να κοιμηθώ και ξαναπαίρνω χάπι. Είναι ψυχολογικό 100% και ίσως σύνηθες στους αγχώδεις τι να πω....

Senior Member
    κόβεται όντως σιγά σιγά? Γιατί εγώ τα xanax τρόμαξα να τα κόψω....με το παραμικρό που δεν με έπαιρνε ο ύπνος, τσουπ!xanax!και έφτασα σε σημείο να πιστεύω πως χωρίς χάπι δεν μπορώ να τα καταφέρω, νιώθω δλδ πως κακό μου έκανα παρά καλο συνολικά. Και τώρα ακόμα αν στρεσαριστώ και έχω δουλειά το πρωί, θα πάρω xanax και θα ορκιστώ φυσικά πως είναι το τελευταίο! Εσύ πιο αγχολυτικό παίρνεις??
    Άγχος έχω γιατί διανύω υπερφορτωμένη περίοδο με πολλές αλλαγές και υπερένταση...αυτό με κάνει να ξυπνάω στο 5ωρο ύπνου. Το άλλο σκέλος είναι πως έχω αρχίσει να έχω τρομερό άγχος οτι δεν θα μπορέσω να κοιμηθώ εαν έχω να ξυπνήσω το πρωί, γύρω στον χρόνο συμβαίνει αυτό τώρα, έχει σκαλώσει το κεφάλι μου λοιπόν κιαι φυσικά δεν καταφέρνω να κοιμηθώ και ξαναπαίρνω χάπι. Είναι ψυχολογικό 100% και ίσως σύνηθες στους αγχώδεις τι να πω....
    τα xanax ειναι εθιστικα....

εγω δεν παιρνω ,επερνα φριζιουμ......αν και τωρα εχω ενα κουτακι xanax αλλα δεν τα χρησιμοποιω μονο οταν εχω να κανω καμια παρουσιαση ,μπορει να τσιμπησω ενα...
    εγω προσωπικα τα ειχα κοψει σιγα σιγα και ειμουν κομπλε.
    ε σου εχει κολησει επειδη επικνετρωνεσαι εκει...
    χαλαρωσε......
    κανε κατι πριν τον υπνο που θα νιωσεις ωραια και αναλαφρα........

Υ.γ θα σ προτεινα κατι αλλα θα ακουστει σεξιστικο χαχχα :p Οποτε ας μεινουμε στα χαπακια

μπα αυτό που υπονοείς φέρνει υπερένταση!
    Γενικά θα προσπαθήσω με φυσικές μεθόδους-ό,τι πιο ισχυρό υπάρχει- και ηρεμία....έχει κολλήσει το μυαλό μου εκεί τώρα, γενικά όλο και κάπου κολλάει. Νομίζω γενικοτερα ειναι λογικό σε αλλαγές εργασίας περιβάλλοντος, αντικειμένου κτλ να υπάρχει υπερένταση και άστατος ύπνος....Εγώ-μιας και έχω αλλάξει αρκετές εργασίες- πάντα θέλω μίνιμουμ έναν μήνα να αρχίσω να μπαίνω σε ρυθμούς και να κοιμάμαι κάπως. Οπότε εκεί χρειάζομαι βοήθεια αλλά αυτή τη φορά θέλω με μέτρο...ας με αφήσω να μείνω άυπνη και να κουραστώ ώστε να αναγκαστώ να κοιμηθώ κάποια στιγμή και να το απομυθοποιήσω , κάπως έτσι. Με όλα αυτά νομίζω αν δει κανείς οτι μπορεί, μετά το ξεπερνάει σε μεγάλο βαθμό.Σε παρουσιάσεις πχ που ανέφερες κ εγώ έπαιρνα xanax , ώσπου μια μέρα πήγα απλά χωρίς τίποτα. Είχα πολύ καλή ψυχολογία βέβαια...έγινα κατακόκκινη για 2 λεπτά και μετά επανήλθα και όλα μια χαρά. Θέτω το ερώτημα δλδ κατά πόσο θα πρέπει να κοιτάμε τους φόβους μας κατάματα?? Στο πλαίσιο του εφικτού βέβαια και χωρίς να καταστρέφουμε την ποιότητα της ζωής μας.

Senior Member
    μπα αυτό που υπονοείς φέρνει υπερένταση!
    Γενικά θα προσπαθήσω με φυσικές μεθόδους-ό,τι πιο ισχυρό υπάρχει- και ηρεμία....έχει κολλήσει το μυαλό μου εκεί τώρα, γενικά όλο και κάπου κολλάει. Νομίζω γενικοτερα ειναι λογικό σε αλλαγές εργασίας περιβάλλοντος, αντικειμένου κτλ να υπάρχει υπερένταση και άστατος ύπνος....Εγώ-μιας και έχω αλλάξει αρκετές εργασίες- πάντα θέλω μίνιμουμ έναν μήνα να αρχίσω να μπαίνω σε ρυθμούς και να κοιμάμαι κάπως. Οπότε εκεί χρειάζομαι βοήθεια αλλά αυτή τη φορά θέλω με μέτρο...ας με αφήσω να μείνω άυπνη και να κουραστώ ώστε να αναγκαστώ να κοιμηθώ κάποια στιγμή και να το απομυθοποιήσω , κάπως έτσι. Με όλα αυτά νομίζω αν δει κανείς οτι μπορεί, μετά το ξεπερνάει σε μεγάλο βαθμό.Σε παρουσιάσεις πχ που ανέφερες κ εγώ έπαιρνα xanax , ώσπου μια μέρα πήγα απλά χωρίς τίποτα. Είχα πολύ καλή ψυχολογία βέβαια...έγινα κατακόκκινη για 2 λεπτά και μετά επανήλθα και όλα μια χαρά. Θέτω το ερώτημα δλδ κατά πόσο θα πρέπει να κοιτάμε τους φόβους μας κατάματα?? Στο πλαίσιο του εφικτού βέβαια και χωρίς να καταστρέφουμε την ποιότητα της ζωής μας.
    σε μικρο χρονικο πλαισιο φερνει υπερενταση ,σε μεγαλο χρονο δεν φερνει...

αυτο π λες σηκωνει μεγαλη συζητηση.....οι φοβοι για να αντιμετωπιστουνε θελει καταματα να τους κοιτας αλλιως δεν.....μεσω της απαιυεσθητοποιησεις μπορεις να τους ξεπερασεις και μονο αμα τους αντιμετωπισεις...
    γτ αλλιως ο εγκεφαλος μας μαθενει να αποφευγει κατι και ολο αυτο διογκωνεται,ενω αμα εκτεθεις θα αρχισει να μαθαινει αλλιως...
    ειχα παρανοησει καποια στιγμη απο τα ντραγκσ και αυτο μ εφερε σαν αποτελεσμα μετατραυματικο στρεσ και εγινε κοινωνικη φοβια...και μεσω της εκθεσεις την ξεπερασα..

μονο μην αφησεις πολυ τον υπνο σ και σ γινει μονιμη συνηθεια

Ακριβώς, όσο το αποφεύγεις τόσο διογκώνεται. Εμένα με χαλάνε πάρα πολύ ψυχολογικά σε συχνή βάση, με κάνουν και νιώθω προβληματική...λέω όλοι ι υπόλοιποι μπορούν και εγώ κοπανάω χαπάκια στα κρυφά. Δλδ θεωρώ η αυπνία λιγότερο κακό μου κάνει, φυσικά δεν γνωρίζω τι κάνει ο καθένας σπίτι του και τι παίρνει. Αυτό φοβάμαι μη μου γίνει συνήθεια που ήδη την φοβία την έχω αποκτησει. Θα προσπαθήσω με κάθε τρόπο και βλέποντας...προς το παρόν όνειρα γλυκά και αύριο τα σπουδαία!(για εμένα μάλλον όχι γλυκά γιατί ήπια καφέ αργά!)

Senior Member
    Ακριβώς, όσο το αποφεύγεις τόσο διογκώνεται. Εμένα με χαλάνε πάρα πολύ ψυχολογικά σε συχνή βάση, με κάνουν και νιώθω προβληματική...λέω όλοι ι υπόλοιποι μπορούν και εγώ κοπανάω χαπάκια στα κρυφά. Δλδ θεωρώ η αυπνία λιγότερο κακό μου κάνει, φυσικά δεν γνωρίζω τι κάνει ο καθένας σπίτι του και τι παίρνει. Αυτό φοβάμαι μη μου γίνει συνήθεια που ήδη την φοβία την έχω αποκτησει. Θα προσπαθήσω με κάθε τρόπο και βλέποντας...προς το παρόν όνειρα γλυκά και αύριο τα σπουδαία!(για εμένα μάλλον όχι γλυκά γιατί ήπια καφέ αργά!)
    εμα αφου ηπιες καφε τα ηθελες και τα επαθες ;p
    καληνυχτα

Senior Member
    Zinnia, γειά σου! Εγώ αντιμετώπιζα το πρόβλημα σου πριν ένα με ενάμιση χρόνο... μόνο που κοιμόμουν τρείς ώρες την νύχτα και δούλευα δεκάωρα. Κράτησε περίπου 3-4 μήνες... έπειτα ο οργανισμός μου αντέδρασε μόνος του και άρχισα να κοιμάμαι περισσότερο, χωρίς να αλλάξει ο ρους της καθημερινότητας μου. Δεν έκανα απολύτως τίποτα για να το αντιμετωπίσω, εστίαζα στην πηγή του άγχους μου. (Αυτή δεν είναι απαραίτητα η σωστή μέθοδος, απλώς σου αναφέρω την εμπειρία μου). Μία φορά, μου πρότεινε ο ψυχίατρος ένα ελαφρύ αγχολυτικό κι έπεσα σε καταστολή ολόκληρη την ημέρα! Ο οργανισμός μου αντέδρασε αρνητικά. Έτσι έχασα την εμπιστοσύνη μου στη χημεία (βασικά τρόμαξα) και στράφηκα προς την ομοιπαθητική. Ωστόσο, εγώ έχω μία ροπή προς την κατάθλιψη (κοινώς είμαι καταθλιπτική), αλλά αντιμετώπισα και αντιμετωπίζω ακόμα προβλήματα με το άγχος μου. Τα περισσότερα τα έχω ξεπεράσει μόνη... όμως χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια. Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες για την ομοιπαθητική, μπορώ να σου πω.

Εμένα μου εχει μείνει λίγο ψυχολογικό πρόβλημα από όταν ήμουν φοιτητής. Κάτι μαλάκες, τεμπέληδες, με υποτίθεται καλές συστάσεις, φοιτητές κι αυτοί, που σχεδόν ζούσαν τη νύχτα μέρα. Το έχω απωθημένο! Ένα από τα πολλά δλδ που δεν αντέδρασα πιο έντονα! Δεν μπορούσα να κοινηθώ καλά από τη φασαρία που έκαναν και τις μέρες πάλευα με την υπνηλία για να αφοσιωθώ σε μελέτη που ήθελε κόπο. Μέχρι σήμερα χρησιμοποιώ συχνά οτοασπίδες και ειμαι ευαίσθητος στους θορύβους όταν κοιμάμαι. Το ένα είναι αυτό!

Το άλλο, καταλαβαίνει κανεις αν ειναι ευτυχισμένος στη ζωη του ή όχι όταν ξυπνάει μέσα στη νύχτα μέχρι να τον ξαναπάρει ο ύπνος. Αν έρχονται στο νου, σαν ειναι ξαπλωμένος, απωθημένα, τύψεις, έντονο άγχος και θλίψεις τότε το άτομο αυτό γενικά δεν ειναι ευτυχισμένο με τη ζωη του!
    γιάννης

Καλησπέρα σε όλους!Βιαστικά σήμερα γιατί μεγάλος ο φόρτος...
    Χτες το βράδυ ακόμη μια αποτυχία!!!έχω αρχίσει να στεναχωριέμαι πάρα πολύ....έφτασα βέβαια ένα 6ωρο ύπνου σερί, τουλάχιστον ας καταφέρω αυτό για να μπορώ να βγάλω τη μέρα. Ψάχνοντας βρήκα πολλά φυτικά σκευάσματα πιο ισχυρά από το quiet life που έχω εγώ και σκέφτομαι για αρχή να δοκιμάσω κάποιο από αυτά, φαντάζομαι θα με πιάσει.Και μελατονίνη λέω να αγοράσω των 3mg. Γενικά είδα πλήθος σχετικών φαρμάκων φυτικών και μη...το άγχος είναι η ασθένεια της εποχής τελικά. Φαντάζομαι πως κάποιο από όλα αυτά θα δράσει, προς το παρόν συχνά δεν παίρνω τίποτα.
    Έρις, ναι θέλω να μου πεις για ομοιοπαθητική μήπως εξομαλύνω γενικότερα το άγχος μου γιατί και ότνα φύγει αυτή η περίοδος κάτι άλλο θα προκύψει σίγουρα!Καταλαβαίνω οτι σε έχει βοηθήσει εσένα....Έτσι με 4ωρα έβγαλα και εγώ 2 μήνες το καλοκαίρι με πολύ δουλειά, βέβαια καλοκαίρι ευτυχώς κοιμάμαι λιγότερο κ έχω άλλη ενέργεια οπότε με καφέ άντεχα. Μετά έφτυσα και άρχισα να κοιμάμαι γύρω στις 6μιση-7 ώρες και ήμουν σχετικά οκ. Περιμένω να μου πεις την εμπειρία σου!
    Γιάννη και εγώ μετά από μια σχέση που είχα κάποτε και ροχάλιζε....υιοθέτησα τις ωτοασπίδες και έκτοτε μόνο με αυτές!Αυτό που λες σωστό είναι, εγώ στο ενδιάμεσο σκέφτομαι όλα όσα τρέχουν και τι θα γίνει....άγχος δηλαδή ξεκάθαρα. Τώρα είναι ζήτημα 3-4 μηνών να ολοκληρωθούν κάποια πράγματα να ηρεμήσω αλλά με αγχώνει μήπως μετά έχω χαλάσει ήδη το βιολογικό μου ρολόι και μου μέινει το κουσούρι μόνιμα...τέλος πάντων πολύ άγχος. Το bespar σας λέει κάτι? Μήπως είναι καλύτερο από τα λατρεμένα xanax???Ουφ......

Senior Member
    Zinnia:Χαλαρώνεις γενικά σαν χαρακτήρας? ξεδίνεις?Φυσικά και να τα μειώσεις και εαν δεν προκύψει θα έχεις κάνει την προσπάθεια!
    Εγώ έχω ΓΑΔ αλλά τα τελευταία χρόνια δεν φθάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα.Εκτός αν αγχωθώ για θέμα υγείας.Κατά καιρούς με πιάνουν κάτι φοβίες για ασθένειες διάφορες σοβαρές!Αλλά στην πλειονότητα είναι ελέγξιμα όλα.Eλπίζω σύντομα να δώσω και σφαλιάρα στην αναβλητικότητά μου και να ξεκινήσω και μαθήματα Drums,oπότε πιθανολογώ πως θα με βοηθήσει επιπρόσθετα..

Zinnia: Το bespar σας λέει κάτι? Μήπως είναι καλύτερο από τα λατρεμένα xanax???Ουφ......
    Λατρεμένη Βουσπιρόνη!Μου θύμισες τα νιάτα μου τώρα!Χα χα!Το Bespar το είχα πάρει παλιά!Δεν προκαλεί καταστολή (σε αντίθεση με το Xanax) και γενικά θεωρείται από τα πιο ελαφριά φάρμακα.Εννοείται πως δεν προκαλεί εξάρτηση και μπορείς να το κόψεις όποτε γουστάρεις ακόμα και απότομα!Έχει το μειονέκτημα της αργής έναρξης δράσης,καθώς θα πρέπει να υπολογίσεις 15-20 μέρες για να νιώσεις πραγματική αγχόλυση.
    Εγώ το δοκίμασα ξανά πριν 10 μήνες αλλά μου προκαλούσε ένα ελαφρύ αίσθημα ζάλης 1-2 ώρες μετά την λήψη του και έτσι δεν το συνέχισα.Το 2009 που το είχα πρωτοδοκιμάσει βέβαια δεν θυμάμαι να μου την έκανε αυτήν την παρενέργεια.Αλλά σε γενικές γραμμές είναι ήπιο φάρμακο.Αν δεν βρεις άκρη με τα φυτικά και τα υπόλοιπα,πχ τύπου ομοιοπαθητικής,μπορείς να του δώσεις μια ευκαιρία για 2-3 μήνες.

Καλό να το ελέγχεις, αυτό είναι και το ζητούμενο γιατί αγχώδεις δεν πρόκειται να παψουμε να είμαστε. Και ξαναλέω για τη διάθεση, εγώ προσωπικά όταν έχω κακή διάθεση, αρχίζουν να ξεφυτρώνουν ένα σωρό ψυχοσωματικά και εμμονές.
    Να σε ρωτήσω το bespar δεν χρειάζεται συνταγή έτσι?? Μην ξεφτιλιστώ στο φαρμακείο...χεχε!Λέω να το έχω και αυτό ώστε να αποφεύγω τα xanax. Αυτό θέλει καθημερινή λήψη να φανταστώ για να δεις αποτέλεσμα?? ίσως πάρω κανα τρίμηνο να περάσουν τα δύσκολα.....Επίσης αν σκεφτώ πως με έπιανε η μελατονίνη 1mg, φαντάζομαι με πιο ισχυρές δόσεις έστω φυτικών κάτι θα γίνει.

Senior Member
    Να σε ρωτήσω το bespar δεν χρειάζεται συνταγή έτσι?? Μην ξεφτιλιστώ στο φαρμακείο...χεχε!Λέω να το έχω και αυτό ώστε να αποφεύγω τα xanax.Αυτό θέλει καθημερινή λήψη να φανταστώ για να δεις αποτέλεσμα?? ίσως πάρω κανα τρίμηνο να περάσουν τα δύσκολα.....
    Σαν γενικό κανόνα να ξέρεις πως κυρίως οι βενζοδιαπίνες χρειάζονται συνταγή γιατρού.Ακόμα και τα αντικαταθλιπτικά τα παίρνεις έτσι,χύμα δηλαδή.Εγώ το Remeron το παίρνω έτσι..Βαριέμαι να τα γράφω κάθε τόσο...!Την διαδικασία δηλαδή βαριέμαι.

Ζinnia:Αυτό θέλει καθημερινή λήψη να φανταστώ για να δεις αποτέλεσμα??
    Πρόσεχε πολύ τώρα σε αυτό που θα σου πω:To Bespar δεν είναι αγχολυτικό που δρα αμέσως μετά την λήψη του!Στην αρχή θα το παίρνεις και θα νομίζεις πως ... περιέχει νερό!Μετά από κανά 2 εβδομάδες θα αρχίσεις να νιώθεις πιο ήρεμη!Έχει ένδειξη μόνο στην ΓΑΔ αλλά χρησιμοποιείται Off-Label και σε κανά 2 ακόμα αγχώδεις διαταραχές.
    Αλλά δεν είναι χαπάκι τύπου:Χτύπα ένα Bespar να ηρεμήσεις!Δρα ακριβώς αντίθετα από το Χanax.
    Τώρα που το θυμήθηκα,να σου πω πως χρειάζεται να το παίρνεις 2-3 φορές την ημέρα.Επίσης παρότι ενδεχομένως να σου φανεί φθηνό,εντούτοις θα διαπιστώσεις πως δεν περιέχει πολλά χαπάκια μέσα,και πως για να φθάσεις μία μέση δόση 25mg ημερησίως,δεν είναι και αμελητέο το κόστος.Εγώ σου λέω και τα θετικά αλλά και τα αρνητικά!

Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Το άλλο, καταλαβαίνει κανεις αν ειναι ευτυχισμένος στη ζωη του ή όχι όταν ξυπνάει μέσα στη νύχτα μέχρι να τον ξαναπάρει ο ύπνος. Αν έρχονται στο νου, σαν ειναι ξαπλωμένος, απωθημένα, τύψεις, έντονο άγχος και θλίψεις τότε το άτομο αυτό γενικά δεν ειναι ευτυχισμένο με τη ζωη του!
    Συμφωνώ 100%.Αλάνθαστος δείκτης ο συγκεκριμένος...

Quote Originally Posted by STAVROS View Post
    Σαν γενικό κανόνα να ξέρεις πως κυρίως οι βενζοδιαπίνες χρειάζονται συνταγή γιατρού.Ακόμα και τα αντικαταθλιπτικά τα παίρνεις έτσι,χύμα δηλαδή.Εγώ το Remeron το παίρνω έτσι..Βαριέμαι να τα γράφω κάθε τόσο...!Την διαδικασία δηλαδή βαριέμαι.

Πρόσεχε πολύ τώρα σε αυτό που θα σου πω:To Bespar δεν είναι αγχολυτικό που δρα αμέσως μετά την λήψη του!Στην αρχή θα το παίρνεις και θα νομίζεις πως ... περιέχει νερό!Μετά από κανά 2 εβδομάδες θα αρχίσεις να νιώθεις πιο ήρεμη!Έχει ένδειξη μόνο στην ΓΑΔ αλλά χρησιμοποιείται Off-Label και σε κανά 2 ακόμα αγχώδεις διαταραχές.
    Αλλά δεν είναι χαπάκι τύπου:Χτύπα ένα Bespar να ηρεμήσεις!Δρα ακριβώς αντίθετα από το Χanax.
    Τώρα που το θυμήθηκα,να σου πω πως χρειάζεται να το παίρνεις 2-3 φορές την ημέρα.Επίσης παρότι ενδεχομένως να σου φανεί φθηνό,εντούτοις θα διαπιστώσεις πως δεν περιέχει πολλά χαπάκια μέσα,και πως για να φθάσεις μία μέση δόση 25mg ημερησίως,δεν είναι και αμελητέο το κόστος.Εγώ σου λέω και τα θετικά αλλά και τα αρνητικά!
    χρειάζονται ή δεν χρειάζονται συνταγη τελικά?? με μπέρδεψες!!χαχαχ!Προς το παρόν δεν σκοπεύω να πάρω απολύτως τίποτα, παρά μόνο καμιά βαλεριάνα πιο ισχυρή. Θέλω απλά να έχω εναλλακτική εαν καταλήξω να καταφύγω ξανά στα xanax, να τα αρχίσω κατευθείαν, φαντάζομαι και λίγο το placebo effect κάτι θα γίνει. Εδώ πολλές φορές, με καθησυχάζω πχ σε αεροπορικά ταξίδια πως εαν πιεστώ θα πάρω xanax (έχω την ασφάλεια δλδ) και ηρεμώ χωρίς τπτ. Βέβαια έχω περάσει και περιόδους έξαρσης πολύ οδυνηρές.....Γενικά πάντως το να έχω εναλλακτικές που να μην κινδυνεύω να εξαρτηθώ, με ηρεμεί.

Senior Member
    χρειάζονται ή δεν χρειάζονται συνταγη τελικά?? με μπέρδεψες!!χαχαχ!
    Γιατί σε μπέρδεψα?Ούτε το Bespar χρειάζεται συνταγή,ούτε και τα Αντικαταθλιπτικά!Μόνο οι Βενζοδιαζεπίνες χρειάζονται!Stedon,Tavor,Xanax κτλ...

Εδώ πολλές φορές, με καθησυχάζω πχ σε αεροπορικά ταξίδια πως εαν πιεστώ θα πάρω xanax (έχω την ασφάλεια δλδ) και ηρεμώ χωρίς τπτ. Βέβαια έχω περάσει και περιόδους έξαρσης πολύ οδυνηρές.....Γενικά πάντως το να έχω εναλλακτικές που να μην κινδυνεύω να εξαρτηθώ, με ηρεμεί.
    Το έχεις κι εσύ το θέμα με τα αεροπλάνα?Kλασική φοβία...Πάντως από τα Posts παρατηρώ πως είσαι σε έξαρση άγχους αυτόν τον καιρό...

Page 5 of 10 FirstFirst ... 34567 ... LastLast