Results 16 to 30 of 33
-
26-02-2017, 13:19 #16
Εγω λεω να μην τα ριχνουμε στη μοναξια, γιατι μπορεί να πιεις ενα καφε πχ με ενα γνωστό και να περασεις μια χαρα να γελασεις κλπ, δεν υπαρχει μοναξια δηλαδη, ακομα και αν περνας περίοδο μοναξιας μπορει εκεινη την ωρα να σαι οκ....τι μοναξια θα μυριστει ο αλλος? Καμια, μπορει να μυριστει κατι αλλα οχι μοναξια..
Το θελω την παρεα σου εννοω να το εκμπεμπεις οχι να πας να το πεις να φας και ντοματες...
- 26-02-2017, 17:48 #17
δε ξερω τι κανω λαθος,αν κανω κατι λαθος ουτε ειμαι αποτομη πχ''καλημερα,παμε για καφε;'',προσεχω πως θα το φερω...πχ οταν λεω γνωστες ειναι κατι κοπελες απο τη γειτονια μου στην ηλικια μου που τις ξερω χρονια οποτε πολλες φορες θα τυχει να τις συναντησω στο δρομο και να μιλησουμε..παρ ολα αυτα δεν εχει τυχει να βγουμε για καφε ποτε κι οσες φορες εχω προτεινει εχει μεινει στο ''ναι,θα κανονησουμε'' κ επειτα τιποτα και δε καταλαβαινω γιατι..δεν τους αρεσει η παρεα μου,με θεωρουν βαρετη ή απεγνωσμενη,δε ξερω τι ακριβως φταιει και δε κανονιζουμε ποτε..με αυτον τον φιλο που καναμε παλια παρεα,το πραγμα χαλασε οταν του εξομολογηθηκα οτι τον εβλεπα αλλιως.αυτος μου ειπε οτι κ εκεινος με εβλεπε αλλιως αλλα δεν ηταν σε φαση για σχεση λογω καποιων προβληματων ταχα μου,και μετα απο καιρο τον ειδα στο φεισμπουκ αγκαλιτσα με μια και σταματησε να μου μιλαει..γι αυτο λεω ασε τους αντρες καλυτερα,μην εχουμε παρεξηγησεις..απ τη δουλεια οι κοπελες ειναι γυρω στα 30 ηλικιακα ομως ειναι ολες παντρεμενες με παιδια οποτε δε νομιζω οτι θα βγαινανε μαζι μου,ασε που δεν εχουμε τοση οικιοτητα ωστε να τους προτεινω κατι τετοιο,ο,τι κουβεντες ανταλλαξουμε θα ειναι μεσα στα πλαισια της δουλειας..
Επισης δε καταλαβαινω αυτο που λενε ολοι''οταν νιωθεις μοναξια εκπεμπεις απογνωση οποτε οι αλλοι τρομαζουν'' δηλαδη δε θα πιασω καποιον απο το λαιμο ουτε θα γονατισω μπροστα του να τον παρακαλεσω''σε ικετευω παμε για ενα καφε,νιωθω μοναξια'' θα το πω χαλαρα ενω μιλαμε''αμα δε κανεις κατι την αλλη εβδομαδα,να παμε για καφεδακι''..δηλαδη τι;το γραφει το κουτελο μου μηπως;...αληθεια δε ξερω γιατι συμβαινει αυτο,αλλα με εχει παρει απο κατω,η μοναξια δεν ειναι ευχαριστη για κανενα πιστευω,και ειδικα οταν νιωθεις οτι ακομα κι αυτοι που καποτε σου λεγανε οτι νοιαζονται πλεον να σε κανουν περα..ας πουμε αυτη η φιλη μου τον τελευταιο καιρο εχει κολλησει με το καινουριο της αγορι και δεν παιρνει ουτε ενα τηλεφωνο για να δει αν ζω,ο καθενας ειναι στο δικο του κοσμο..Last edited by ρουλα 24; 26-02-2017 at 19:52.
26-02-2017, 18:45 #18
27-02-2017, 04:18 #19
------------------------------------------------------------------------------------------------
Last edited by Macgyver; 27-02-2017 at 04:57.
27-02-2017, 04:55 #20
Για μενα Ρουλα , εχεις πεσει στην παγιδα της αυτοεκπληρουμενης προφητειας , δλδ , μερικες απορριψεις -που ειναι φυσιολογικο να συμβουν - σεχουν παρει απο κατω , το γραφεις κι ιδια , και περιμενεις ασυνειδητα να σε απορριψουν ,το οποιο και συμβαινει , τοσο απλα .......................η απογνωση ειναι κατι που απωθει , μας αρεσει -δεν μας αρεσει , και αυτην αισθανεσαι , πολυ κακως , ισως εχες μια ηττοπαθεια , λεω γω τωρα , ισως οχι , ανασκουμπωσου , βαλε τα πραματα στο μυαλο σου σε ταξη , διοτι αλλο ειμαι μοναχικος , και αλλο αισθανομαι μοναξια ........ σιγουρα παιζει ρολο κι ελλειψη αυτοεκτιμησης , αλλα αυτη θα φυγει με τις πρωτες ' επιτυχιες '
...........
27-02-2017, 12:03 #21
Ρουλα εγω πιστευω ειναι δυσκολο να μπεις σε μια ετοιμη παρεα κοριτσιών ετσι και αλλιως, με οτι χαρακτηρα και να χεις..πιο πιθανο ειναι να προσεγγισεις μια κοπελα ας πουμε και να σε βαλει αυτη στην παρεα παρα ολες μαζι..παντως απο αυτα που γραφεις δεν φαινεται να εχεις ντροπες, εσωστρεφεια, κοινωνικη φοβια και τετοια, καλο αυτό...τωρα ουτε την δουλεια σου ξερουμε ουτε αν πηγαινεις σε καμια δραστηριότητα, , θεωρω πιο σιγουρο ομως οι παρεες που προκυπτουν πιο φυσικα, πχ σχολασαμε τωρα ας πιουμε ενα καφεδακι παρα να προτεινεις κατι για την αλλη βδομαδα και να μην σε παρουν ποτε, δεν μου φαινεται πσραξενο....δηλαδη και αυτες οι γνωστες μια χαρα θα περνανε μονες τους, γιατί να καλέσουν μια ξενη σε μια εξοδό τους να το πω ετσι....και μην βαζεις και περορισμους, αντρες, τριανταρες, παντρεμενες κλπ όποιος σου αρεσει..,γιατι ειναι και χημεια η φιλια, ενας περιορισμος απο μονος του...
Τωρα για τον χαρακτηρα και ηττοπαθειες κλπ δεν ξερω, μπορει να μην ταιριαζεις και με αυτες που σου ετυχαν, μπορει να μην εισαι επικοινωνιακή, να εισαι σφιγμενη...ποιος ξερει....κανεις δεν ειναι τελειος ετσι κ αλλιως..
Eτσι ακριβως θα μου απαντουσε καποιος που θα τον ειχα αλυσοδεσει σε μια καρεκλα και θα τον ρωτούσα αν συμφωνει σβήνοντας του τσιγαρα στην πλατη......
27-02-2017, 13:39 #22
γιατι ρε μοναξια με κυνηγας απο παιδι;
καλημέρα Ρούλα :-) μου τράβηξε την προσοχή ο τίτλος του θέματος και άνοιξα. Απορία: λες ότι η μοναξιά σε κυνηγάει από παιδί. Δηλαδή; είσαι μοναχοπαίδι; δεν έπαιζες ποτέ με άλλα παιδάκια;
Κατά τη γνώμη μου, νεαρή μου συνομιλήτρια, η μοναξιά είναι καλή και παρεξηγημένη κατάσταση, όταν όμως έχει ένα μέτρο. Η φιλία επίσης δεν είναι κλαπ κλαπ χτυπάω παλαμάκια και ήρθε. Χτίζεται. Και επειδή η λέξη φίλος/friend είναι πολλές φορές κάθε μέρα μπροστά μας με διάφορες ευκαιρίες, σου λέω μετά λόγου γνώσεως ότι οι πραγματικοί φίλοι στη διάρκεια μιας ζωής ολόκληρης δεν είναι παραπάνω από 4-5 και είναι εξαιρετικά πιθανό να μην έχεις πέσει ακόμα πάνω στον πρώτο.
Δεν υπάρχει περίπτωση, σε διαβεβαιώ, να μην αποκτήσεις αληθινούς φίλους. Θα συμβεί. Εσύ όμως καταλαβαίνω ότι εννοείς φίλους για παρέα, βόλτες, συναναστροφές. Τέτοιους βρίσκει κανείς εύκολα, ιδίως αν είναι νέος, αρκεί η αύρα που αποπνέει να είναι τέτοια που να τους καλεί. Παράδειγμα τελείως τυχαίο: γιατί να κάνω παρέα με ένα κορίτσι απεριποίητο ή που μου βγάζει αρνητίλα ή που με κριτικάρει με λόγια ή με στραβομουτσουνιάσματα γιατί είμαι ζωηρούλα και χαζολογάω με τα αγόρια ή γιατί καπνίζω ή γιατί γελάω θορυβώδικα στο δρόμο ή γιατί είμαι ντυμένη προκλητικά ή γιατί δεν μου αρέσουν τα βιβλία που διαβάζει, τα έργα που βλέπει κλπ κλπ; Τότε εγώ είμαι που επιλέγω ότι δεν σε θέλω για παρέα μου.
Επειδή όμως ονειρεύεσαι κιόλας μιαν αγκαλίτσα κι ας μην το ομολογείς φωναχτά, σου λέγω ότι και η αγκαλίτσα επιλέγει.
Τελικά, δεχόμαστε τους γύρω μας όπως είναι, δεν προσπαθούμε να τους φέρουμε στα μέτρα μας, μειώνουμε την αυστηρή ματιά μας, υιοθετούμε για τον εαυτό μας μια εικόνα συμβατή με τον μέσο όρο τουλάχιστον, χαμογελάμε όσο μπορούμε περισσότερο (με τα φροντισμένα μας δόντια), είμαστε φρεσκολουσμένες και φρεσκομπανιαρισμένες πάντα, τα ρούχα μας (και τα εσώρουχά μας παρακαλώ) είναι όμορφα και καθαρά (έχει σημασία να νιώθουμε επιθυμητές και ας μην πεσαμε ακόμη πάνω στον άντρα της ζωής μας -δυσκολότατο και ιδίως με την πρώτη!-), αγαπάμε τον εαυτό μας με την τρέλα μας, αναγνωρίζοντας όμως στους άλλους να έχουν δικαίωμα στη δική τους.
Ρούλα έφυγες :-) απογειώσου :-) με μέθοδο, οι ουρανοί είναι δικοί σου κούκλα!!η αιτία του φόβου είναι η άγνοια
27-02-2017, 20:18 #23
27-02-2017, 20:42 #24
Αρκετά σωστά γράφτηκαν απο τους υπολοίπους. Η ερώτηση μου αν μου επιτρέπεις βέβαια ειναι το πόσο εισαι διατεθειμένη να το προσπαθήσεις.
27-02-2017, 21:39 #25
ισως και να χετε δικιο...απλα οταν βρισκεις κλειστες πορτες παντου,λογικο δεν ειναι να σε παρει απο κατω και να χεις χαμηλη αυτοεκτιμηση;γιατι οταν σε αρπορριπτουν ολοι(γιατι κατα καποιο τροπο απορριψη ειναι οταν καποιος σου προτεινει καφε και εσυ αποφευγεις) μετα σου μπαινει η ιδεα στο μυαλο''δε θελει να κανει παρεα μαζι μου,αρα δεν ειμαι ενδιαφερον ατομο''
Δεν ειμαι μοναχοπαιδι οχι,εχω 2 αδερφια..με την αδερφη εχω πολλα χρονια διαφορα με τον αδερφο ειμαστε πιο κοντα κ εχει τυχει να με παρει καμια φορα στη παρεα του ομως αυτο συνεβαινε κυριως παλια,τωρα ο καθενας εχει τα δικα του,ο ενας δε βγαινει γτ εχει εξεταστικη,ο αλλος γιατι εχει δουλεια κ τετοια..
δεν νιωθω καλυμμενη ουτε απο φιλες ουτε απο βολτες..δηλαδη θελω και επικοινωνια με καποιον και επαφη,θελω και να βγω λιγο εξω...οπως ανεφερα και παραπανω απο τις 3 κοπελες που ξερω,μονο τη μια απο αυτες μπορω να θεωρισω ως φιλη γτ με ειχε βοηθησει στο παρελθον,ομως πλεον της εχει παρει τα μυαλα ο ερωτας και δε μου δινει καμια σημασια..γι αυτο νιωθω μοναξια.γυρναω σπιτι απ τη δουλεια και ειμαι σε φαση''και τωρα τι;'' ,δεν εχω με τι να ασχοληθω,εναν ανθρωπο να πω μια κουβεντα..το σκ δε,ειναι το χειροτερο μου που βλεπω ολο το κοσμο να στολιζεται και να βγαινει και γω αναρωτιεμαι ποιο επεισοδιο του 'κωσταντινου και ελενης' να δω στο youtube ξερω γω..
επισης να σημειωσω οτι αναποφευκτα μπαινουν καποιοι περιορισμοι..πχ δε θελω να κανω παρεα με αντρα.αλλιως επικοινωνουμε οι γυναικες μεταξυ μας,με τον αντρα ειναι αλλιως.επισης ειναι δυσκολο να βρεις φιλο αντρα γτ πολλα αγορια βλεπουν ερωτικα τη φιλη τους..οπως επισης ειναι περιοριστικο ενας καφες με μια παντρεμενη.εχω ξαδερφη συνομιληκη που παντρευτηκε και εκανε παιδια και πλεον ειναι τοσο απασχολημενη που με το ζορι να βρεθουμε μια φορα το εξαμηνο..δεν ειναι ολα ευκολα..
28-02-2017, 00:17 #26
Και στα αδερφια σου- φιλη γιατι δεν μιλας? Οι δικοι μας μπορουν και να μας πουν τυχόν λαθη, πχ οτι φαινομαστε σνομπ η αφελης το οτιδηποτε..
Και με αυτη που εχει σχεση γιατι δεν της λες καλα γιατι με γραφεις?με ποια απο αυτες θεωρεις οτι ειναι πιο κοντα σου?
Γνωριμιες μεσω ιντερνετ?
Εσυ με αυτους τους γνωστους ειχες χημεια, ειχες να πεις πραγματα?
Παντως και εγω γυρω μ βλεπω οτι ολοι εχουν τις παρεες τους..δεν ειναι ευκολο γενικα ..αν δεν εισαι ο κυριος κοινωνικος, συμπαθητικος, χαβαλετζης, ψυχη της παρεας κλπκλπ αλλα αυτο δεν μειωνει την δικη σου αξια και οτι δεν εχεις ενδιαφερον ...παντως αν νιωθεις ετσι κοιτας κ να βελτιωνεσαι, εξελισσεσαι σε δουλεια, εμφανιση, γνωσεις κλπ..
Καλα......θα βρω αλλον
28-02-2017, 02:01 #27
Ρούλα με προβλημάτισες, σε σκεφτόμουν όλο το απόγευμα, μου θύμισες πολλά δικά μου όταν είχα τη δική σου ηλικία, αλλά και αργότερα. Καθώς σκεφτομουν και θυμόμουν, έλεγα στον εαυτό μου Θυμίσου να της πεις ότι όλα έρχονται και παρέρχονται, αφήνουν σκιές αλλά παρέρχονται. Κράτησα από όσα γράφεις παραπάνω εκείνο το Δεν θέλει να κάνουμε παρέα, άρα δεν είμαι ενδιαφέρον άτομο. Εγώ θα σου πω κάτι που δεν θες να ακούσεις, ότι πράγματι δεν είσαι ενδιαφέρον άτομο. Για αυτόν/αυτήν που βάζεις στο μυαλό σου δεν είσαι ενδιαφέρον άτομο. Εγώ η Τόνια θέλω να κάνω παρέα μαζί σου, μένω Θεσσαλονίκη, αν και εσύ, πάμε για καφέ;
η αιτία του φόβου είναι η άγνοια
28-02-2017, 11:03 #28
28-02-2017, 12:40 #29
καλησπερα ρουλα.
διαβασα και παλιοτερα θεματα σου και κολλησα καπου...
αφενος εισαι μια νεα κοπελα και το θεμα το συγκεκριμενο επανερχεται μεσα στα χρονια, φαινομενικα ανευ λογου και αιτιας.
αφετερου, διαβασα για μια αποπειρα και νομιζω οτι απο εκει θα επρεπε να ξεκινησεις για να δεις τι τρεχει και δεν περνας καλα.
το συζητησες με καποιον ειδικο το θεμα της αποπειρας και ΟΛΑ τα υπολοιπα θεματα σου?
28-02-2017, 16:34 #30
κατι ασχετο τωρα....ξερετε μηπως πως μπορω να διαγραψω παλια θεματα;