Gay Pride - Page 13
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 13 of 27 FirstFirst ... 3111213141523 ... LastLast
Results 181 to 195 of 400

Thread: Gay Pride

Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Ε τώρα είδες γιατί σου είπα οτι το φυσιολογικό καθορίζεται κάθε φορά από την κοινωνία και αλλάζει με τις εποχές; Έδωσες το πιο ωραίο παράδειγμα. Ναι τώρα πια η αιμομιξία στην κοινωνίας μας δεν θεωρείται αποδεκτή για διάφορους λόγους, σε άλλες κοινωνίες όμως και εποχές μια χαρά φυσιολογική θεωρούνταν. Σου έδωσε την απάντηση ο serios.

Έτσι και με την ομοφυλοφιλία, παλιότερα δεν θεωρούνταν φυσιολογική, θεωρούνταν ασθένεια...τώρα πια όχι. Η επιστήμη δεν το θεωρεί πια ασθένεια μας αρέσει δεν μας αρέσει εμάς. Κι αυτό δεν είναι θέμα άποψης. Είναι απλά έτσι. Δεν μπορείς να λες "εγώ το θεωρώ αρρώστια" γιατί αυτό δεν βασίζεται πουθενά άρα μόνο ως ρατσιστικό μπορεί να χαρακτηριστεί γιατί η επιστήμη έχει αποφανθεί ήδη. Δεν ξέρω πως αλλιώς να στο εξηγήσω αλήθεια γιατί φαίνεται σα να αρνείσαι να καταλάβεις. Δεν είναι όλα θέμα άποψης. Είναι σα να έρθω εγώ και να σου πω πως η γη είναι επίπεδη και αυτό είναι η άποψη μου και να απαιτώ να την σεβαστείς. Ε όχι δεν θα την σεβαστείς, θα την χαρακτηρίσεις απλά ηλίθια και καλά θα κάνεις.

Και σταματήστε να μπλέκετε την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία και δεν ξέρω γω τι άλλο. Δεν είσαι ρατσιστής αν δεν δέχεσαι την παιδεραστία. Είναι παράνομη και εμπλέκονται ανήλικοι που σημαίνει οτι γίνεται κάτι χωρίς την θέληση τους!
    μαλιστα δηλαδη το τι ειναι φυσιολογικο και τι οχι ειναι αναλογα την εποχη και την κοινωνια.δηλαδη π.χ μετα απο δεκα χρονια στη κοινωνια μπορει οι ανθρωποι να ερωτευονται την αδερφη τους η τη μαμα τους και αυτο θα θεωρηται φυσιολογικο επειδη οι πιο πολλοι θα κανουν το ιδιο??(δεν παω κοντρα σε κανεναν αυτοι τη στιγμη ερωτηση κανω.απορια)
    ερωτηση κρισεως....
    π.χ αν εγω αυτη τη στιγμη γουσταρω τη αδερφη μου που δεν εχω αδερφη αλλα υποθεσεις κανουμε.αν λοιπον γουσταρω την αδερφη μου θα θεωρουμε ανωμαλος επειδη δεν ειναι κοινωνικα αποδεκτο αυτο?
    αλλα μετα απο δεκα χρονια αν γινει κοινωνικα αποδεκτο και το κανουν πολλοι θα θεωρουμε φυσιολογικο ατομο???

Senior Member
    αρα λοιπον συμφωνα με την κριση σου τα παντα ειναι φυιολογικα αναλογα με την χρονικη περιοδο που το βλεπουμε....οχι ρε φιλε ειναι ανωμαλο να θες να κανεις σεξ με τον πατερα σου και την μητερα σου περα απο τις επιπλοκες με το αιμα δεν θα αλλαξεις εσυ ολη την κοσμοθεωρεια που υπαρχει εδω και χιλιαδες χρονια σαφως και καποιοι λαοι εχουν τις πεποιθησεις τους και την βαρβαροτητα τους ακομα και στον 21 αιωνα αλλα ειναι οι ελαχιστοι δεν με ενδιαφερει για εμενα και η ομοφυλοφιλια και η παιδεραστια και ολα τα συναφη ειναι μηφυσιολογικα απλα οπως ειπες η ομοφυλοφιλια ειναι συνενεση δυο ανθρωπων το τι θελω εγω δεν εχει καμια σημασια με τους γκευ δεν ασχολουμαι υπαρχουν παρα πολλοι αξιοπρεπεστατοι γκευ δεν θα πω ομως οτι ειναι κατι φυιολογικο και βασικα δεν με νοιαζει τι λενε και ανα τους αιωνες εχω την κριση μου δεν περιμενω τι θα πει ουτε η επιστημη ουτε ο κοσμος σε ενα φορουμ θες να μου το πασαρεις φυσιολογικο ε δεν ειναι φυσιολογικο ασχετα αν το αποδεχομαι

Senior Member
    Quote Originally Posted by ironman View Post
    αρα λοιπον συμφωνα με την κριση σου τα παντα ειναι φυιολογικα αναλογα με την χρονικη περιοδο που το βλεπουμε....οχι ρε φιλε ειναι ανωμαλο να θες να κανεις σεξ με τον πατερα σου και την μητερα σου περα απο τις επιπλοκες με το αιμα δεν θα αλλαξεις εσυ ολη την κοσμοθεωρεια που υπαρχει εδω και χιλιαδες χρονια σαφως και καποιοι λαοι εχουν τις πεποιθησεις τους και την βαρβαροτητα τους ακομα και στον 21 αιωνα αλλα ειναι οι ελαχιστοι δεν με ενδιαφερει για εμενα και η ομοφυλοφιλια και η παιδεραστια και ολα τα συναφη ειναι μηφυσιολογικα απλα οπως ειπες η ομοφυλοφιλια ειναι συνενεση δυο ανθρωπων το τι θελω εγω δεν εχει καμια σημασια με τους γκευ δεν ασχολουμαι υπαρχουν παρα πολλοι αξιοπρεπεστατοι γκευ δεν θα πω ομως οτι ειναι κατι φυιολογικο και βασικα δεν με νοιαζει τι λενε και ανα τους αιωνες εχω την κριση μου δεν περιμενω τι θα πει ουτε η επιστημη ουτε ο κοσμος σε ενα φορουμ θες να μου το πασαρεις φυσιολογικο ε δεν ειναι φυσιολογικο ασχετα αν το αποδεχομαι
    Πως γίνεται να υπάρχει αποδοχή όταν το θεωρείς μη φυσιολογικο;;
    Απο μονο του φέρνει σύγκρουση.
    Σαν την αποδοχή της εκκλησίας;; Τους θεωρουμε πλήρωμα αλλά δεν δεχόμαστε την πράξη;;
    Αν διάβασεις εξηγήσαμε οτι το φυσιολογικό έχει μια ευρεία έννοια κ δεν μπορεί να προσδιοριστεί.
    Η Ναταλία προσπάθησε να το εξηγησει νομιζω εύστοχα.

Πέρα απο τον γενικό κανόνα φυσιολογικό μπορεί να είναι κάτι όταν δεν έχει αρνητικές συνέπειες σε μια κοινωνική ομάδα.

Νομιζω είναι κατανοητο πως αν προσπαθήσουμε να το προσδιορισουμε με βαση το φυσιολογικο είναι κάτι τόσο ευμεταβλητο κ ευρύ που δεν θα βγάλουμε άκρη.

Το ζήτημα είναι αυτά τα ατομα να έχουν ίσα δικαιώματα κ αποδοχή απο την κοινωνία κ να μη θεωρούνται άδικα ως κάτι ανήθικο απο τη στιγμη που δεν καταστρέφουν κ το μονο που θέλουν είναι να προσδιορίζονται σεξουαλικά κ να δημιουργούν σχέσεις.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Quote Originally Posted by giorgos35 View Post
    μαλιστα δηλαδη το τι ειναι φυσιολογικο και τι οχι ειναι αναλογα την εποχη και την κοινωνια.δηλαδη π.χ μετα απο δεκα χρονια στη κοινωνια μπορει οι ανθρωποι να ερωτευονται την αδερφη τους η τη μαμα τους και αυτο θα θεωρηται φυσιολογικο επειδη οι πιο πολλοι θα κανουν το ιδιο??(δεν παω κοντρα σε κανεναν αυτοι τη στιγμη ερωτηση κανω.απορια)
    ερωτηση κρισεως....
    π.χ αν εγω αυτη τη στιγμη γουσταρω τη αδερφη μου που δεν εχω αδερφη αλλα υποθεσεις κανουμε.αν λοιπον γουσταρω την αδερφη μου θα θεωρουμε ανωμαλος επειδη δεν ειναι κοινωνικα αποδεκτο αυτο?
    αλλα μετα απο δεκα χρονια αν γινει κοινωνικα αποδεκτο και το κανουν πολλοι θα θεωρουμε φυσιολογικο ατομο???
    Κι όμως όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο, αυτό έχει δόση αλήθειας. Δεν έχω ιδέα τι θα θεωρείται φυσιολογικό σε 100 χρόνια από τώρα και κανείς δεν έχει. Αυτό που λέμε κοινωνικά φυσιολογικό ή όχι καθορίζεται κάθε φορά από την κάθε κοινωνία σε συνδυασμό με την επιστήμη τις ηθικές αρχές κτλ.

Στο παράδειγμα που λες πχ για την αιμομιξία, όχι δεν νομίζω να έρθει αυτή η εποχή γιατί περάσαμε ήδη από κει. Πέρασε εποχή που θεωρούνταν φυσιολογικό και αποδεκτό. Αργότερα η βιολογία ας πούμε έδειξε οτι αυτό προκαλεί προβλήματα και γιαυτό η αιμομιξία στις περισσότερες χώρες (δεν γνωρίζω ακριβώς τα νούμερα για να μαι ειλικρινής) τιμωρείται κι από τον νόμο. Δεν είναι ηθικό το θέμα για την πολιτεία, είναι οτι γεννιούνται άρρωστα παιδιά άρα είναι κάτι μη αποδεκτό. Είναι βλαπτικό για το κοινωνικό σύνολο. Γιαυτό είναι και τελείως άκυρη η σύγκριση με την ομοφυλοφιλία.

Για παράδειγμα είναι φυσιολογικό για μια γυναίκα να έχει κόκκινα μαλλιά στις μέρες μας; Φυσικά! Κι όμως υπήρξε εποχή που αυτό δεν ήταν φυσιολογικό και τις καίγανε γιατί νομίζανε πως είναι μάγισσες. Σου φέρνω αυτά τα παραδείγματα για να καταλάβεις πως η λέξη φυσιολογικό είναι τόσο ρευστή κάθε φορά και αλλάζει που δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη. Γιαυτό και κατα την γνώμη μου δεν έχει νόημα να υποστηρίζουμε κάτι ως μη φυσιολογικό και πρέπει να εστιάζουμε αλλού...ποιος το καθορίζει το φυσιολογικό;

Παλιότερα η ομοφυλοφιλία δεν θεωρούνταν φυσιολογική, τους αντιμετώπιζαν σαν αρρώστους, τους στέλνανε στην καλύτερη περίπτωση, στους ψυχιατρους ή στους παπάδες για μετάνοιες. Ε τώρα ξέρουμε πως δεν είναι άρρωστοι. Όχι γιατί το λέω εγώ ή ο καθένας, αλλά γιατί το λέει η επιστήμη. Παρόλα αυτά υπάρχουν άνθρωποι ακόμα, σαν και σένα που δεν δέχονται αυτό που λέει η επιστήμη και επιμένουν στις δικές τους πεποιθήσεις όχι απαραίτητα από κακή πρόθεση αλλά κάποιες φορές ίσως από άγνοια ή φόβο. Είναι ακριβώς σαν το παράδειγμα που σου έφερα με την επίπεδη γη. Σα να έρθω εγώ και να σου πω, δεν με νοιάζει τι λέει η επιστήμη εγώ πιστεύω πως η γη είναι επίπεδη γιατί δεν πέφτω. Δεν θα το κάνω αυτό επειδή είμαι κακός άνθρωπος, θα το κάνω από άγνοια ή ίσως επειδή με τρομάζει το καινούργιο. Και την εποχή που διατυπώθηκε η θέση πως η γη είναι στρογγυλή, θύελλα ξεσηκώθηκε γιατί κάποιοι δεν το δέχονταν.

Και το ότι δεν είναι αφύσικο ή άρρωστο το να είναι κάποιος γκει δεν αποτελεί απειλή για τους υπόλοιπους που δεν είναι. Δεν σημαίνει δηλαδή οτι εσύ ή εγώ δεν είμαστε φυσιολογικοί επειδή δεν είμαστε ομοφυλόφιλοι. Δεν απειλούμαστε από αυτή την αλήθεια. Να μου πεις πως από ένα μέρος της κοινωνίας πχ τα ΜΜΕ και το γενικότερο lifestyle που πουλιέται μέσω αυτών, παρουσιάζεται ως μόδα ή ως κατόρθωμα..εκεί ναι να συμφωνήσω μαζί σου. Υπάρχει τέτοια τάση να παρουσιαστεί η ομοφυloφιλία ή γενικώς το "πάω με άντρες με γυναίκες και με οτι να ναι γιατί είμαι cool" ως μόδα και ως τρόπος ζωής. Αυτό είναι διαφορετικό κομμάτι όμως και άλλη συζήτηση.

Senior Member
    σε μια κοινωνικη ομαδα η ομοφυλοφιλια οντως δεν εχει αρνητικες συνεπειες γιαυτο και ειναι αποδεχτη η διαφορετικοτητα αυτο εννοω τωρα σε 100 χρονια οντως το τι θα θεωρειται φυσιολογικο ειναι μια αλλη ιστορια και ποτε δεν ξερεις τοτε οι γκευ η οι οποιδηποτε μπορει να ειναι το μεγαλυτερο μερος του πλυθησμου ναι αλλα τωρα τ να πω εγω παιρνω την ζωη οπως εχει σε 100 χρονια δεν θα υπαρχει ουτε η σκονη μας ρε παιδια οχι ουτε ανηθικους θα τους πω η συζητηση ξεκινησε με τα γκευ πραιντ η προκληση θεωρω ειναι μη αποδεχτη απο εμενα τουλαχιστον αλλα δεν ειναι η προκληση επειδη προερχεται απο γκευ και στρειτ πραιντ να υπηρχε παλι το ιδιο θα ελεγα ειναι κατι περιττο το ολο θεμα

Senior Member
    Για τα gay pride κ κάθε μορφής διαδήλωση για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μιας ομαδας παντα τιθονται ερωτήματα για την τακτική, τους στόχους, κ τον τροπο που διεκδικούνται. Αυτό είναι θεμιτό νομιζω.

Δεν θεωρώ οτι είναι απαραίτητο να σταματήσουν επειδή κάποιους τους προσβάλει την αισθητική. Αυτό είναι υποκειμενικο. Μπορεί να προσβάλει την αισθητική μου οι πινακες του Νταλί η το καρναβάλι της Πάτρας. Δεν θα εμποδισω ομως τα υπολοιπα ατομα να πάνε η να εκφραστούν. Απλα δεν θα μετεχω.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Καλό θα ηταν να υπήρχε ενα ενημέρωμενο ατομο απο αυτή την κοινοτητα να μας εξηγήσει τους στόχους τους.

Senior Member
    οχι φιλε μου η προσωπικη μου κριση ειναι οτι ειναι περιττες δεν θα πολεμησω ομως κιολας απλα θεωρω οτι δεν πετυχαινεις κατι ισα ισα εκει που πας να διεκδικησεις καποια δικαιωματα χανεις και το δικιο σου αυτη ειναι καθαρα προσωπικη μου οπτικη και φυσικα δεν περιμενω να ειναι αποδεκτη απο ολους λεω την αποψη μου χωρις φοβο και παθος

Senior Member
    Σεβαστό.
    Ας αφήσουμε στην κρίση των συλλογικοτήτων κ της κοινότητας των LGBT αν θα αλλάξουν τον τροπο δράσης τους απο την στιγμη που παρατηρούν οτι δεν πετυχαίνουν τους στόχους τους.

Senior Member
    Quote Originally Posted by ironman View Post
    Οχι ρε φιλε δεν καταλαβες τι λεω.απανταω η μαλλον ρωταω συμφωνα με τη λογικη των κοριτσιων που λενε οτι αναλογα με την εποχη οριζετε το φυσιολογικο.αναλογα με την εποχη και με τη κοινωνια ετσι λενε τα κοριτσια και πανω σε αυτο ηταν η ερωτηση μου

Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Κι όμως όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο, αυτό έχει δόση αλήθειας. Δεν έχω ιδέα τι θα θεωρείται φυσιολογικό σε 100 χρόνια από τώρα και κανείς δεν έχει. Αυτό που λέμε κοινωνικά φυσιολογικό ή όχι καθορίζεται κάθε φορά από την κάθε κοινωνία σε συνδυασμό με την επιστήμη τις ηθικές αρχές κτλ.

Στο παράδειγμα που λες πχ για την αιμομιξία, όχι δεν νομίζω να έρθει αυτή η εποχή γιατί περάσαμε ήδη από κει. Πέρασε εποχή που θεωρούνταν φυσιολογικό και αποδεκτό. Αργότερα η βιολογία ας πούμε έδειξε οτι αυτό προκαλεί προβλήματα και γιαυτό η αιμομιξία στις περισσότερες χώρες (δεν γνωρίζω ακριβώς τα νούμερα για να μαι ειλικρινής) τιμωρείται κι από τον νόμο. Δεν είναι ηθικό το θέμα για την πολιτεία, είναι οτι γεννιούνται άρρωστα παιδιά άρα είναι κάτι μη αποδεκτό. Είναι βλαπτικό για το κοινωνικό σύνολο. Γιαυτό είναι και τελείως άκυρη η σύγκριση με την ομοφυλοφιλία.

Για παράδειγμα είναι φυσιολογικό για μια γυναίκα να έχει κόκκινα μαλλιά στις μέρες μας; Φυσικά! Κι όμως υπήρξε εποχή που αυτό δεν ήταν φυσιολογικό και τις καίγανε γιατί νομίζανε πως είναι μάγισσες. Σου φέρνω αυτά τα παραδείγματα για να καταλάβεις πως η λέξη φυσιολογικό είναι τόσο ρευστή κάθε φορά και αλλάζει που δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη. Γιαυτό και κατα την γνώμη μου δεν έχει νόημα να υποστηρίζουμε κάτι ως μη φυσιολογικό και πρέπει να εστιάζουμε αλλού...ποιος το καθορίζει το φυσιολογικό;

Παλιότερα η ομοφυλοφιλία δεν θεωρούνταν φυσιολογική, τους αντιμετώπιζαν σαν αρρώστους, τους στέλνανε στην καλύτερη περίπτωση, στους ψυχιατρους ή στους παπάδες για μετάνοιες. Ε τώρα ξέρουμε πως δεν είναι άρρωστοι. Όχι γιατί το λέω εγώ ή ο καθένας, αλλά γιατί το λέει η επιστήμη. Παρόλα αυτά υπάρχουν άνθρωποι ακόμα, σαν και σένα που δεν δέχονται αυτό που λέει η επιστήμη και επιμένουν στις δικές τους πεποιθήσεις όχι απαραίτητα από κακή πρόθεση αλλά κάποιες φορές ίσως από άγνοια ή φόβο. Είναι ακριβώς σαν το παράδειγμα που σου έφερα με την επίπεδη γη. Σα να έρθω εγώ και να σου πω, δεν με νοιάζει τι λέει η επιστήμη εγώ πιστεύω πως η γη είναι επίπεδη γιατί δεν πέφτω. Δεν θα το κάνω αυτό επειδή είμαι κακός άνθρωπος, θα το κάνω από άγνοια ή ίσως επειδή με τρομάζει το καινούργιο. Και την εποχή που διατυπώθηκε η θέση πως η γη είναι στρογγυλή, θύελλα ξεσηκώθηκε γιατί κάποιοι δεν το δέχονταν.

Και το ότι δεν είναι αφύσικο ή άρρωστο το να είναι κάποιος γκει δεν αποτελεί απειλή για τους υπόλοιπους που δεν είναι. Δεν σημαίνει δηλαδή οτι εσύ ή εγώ δεν είμαστε φυσιολογικοί επειδή δεν είμαστε ομοφυλόφιλοι. Δεν απειλούμαστε από αυτή την αλήθεια. Να μου πεις πως από ένα μέρος της κοινωνίας πχ τα ΜΜΕ και το γενικότερο lifestyle που πουλιέται μέσω αυτών, παρουσιάζεται ως μόδα ή ως κατόρθωμα..εκεί ναι να συμφωνήσω μαζί σου. Υπάρχει τέτοια τάση να παρουσιαστεί η ομοφυloφιλία ή γενικώς το "πάω με άντρες με γυναίκες και με οτι να ναι γιατί είμαι cool" ως μόδα και ως τρόπος ζωής. Αυτό είναι διαφορετικό κομμάτι όμως και άλλη συζήτηση.
    Αν καταλαβα καλα λες οτι οι αιμομιξια δεν επιτρεπετε επειδη γενιουνται αρρωστα παιδια.καταλαβα σωστα??υπαρχει ομως και το σεξ χωρις γονιμοποιηση.δεν ειναι απαραιτητο οτι μεσω του σεξ θα γινη παιδι.επειτα αυτο το παραδειγμα το εφερα για να μιλουσουμε για την ερωτικη επιθυμια προς συγγενικο μας πρωσωπο.
    Δηλαδη εαν καποιος επιθυμη να συνευρεθη ερωτικα με καποιο μελος της οικογενειας του.ποσο υγειες ειναι αυτο το ατομο??ασχετα με τη κοινωνια τη θεωρη σωστο και τη λαθος και ασχετα με τη γονιμοποιηση.μονο που εχει αυτη την επιθυμια πως σου φενετε ενα τετοιο ατομο?
    Ελπιζω να εγινε κατανοητη η ερωτηση μου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by giorgos35 View Post
    Αν καταλαβα καλα λες οτι οι αιμομιξια δεν επιτρεπετε επειδη γενιουνται αρρωστα παιδια.καταλαβα σωστα??υπαρχει ομως και το σεξ χωρις γονιμοποιηση.δεν ειναι απαραιτητο οτι μεσω του σεξ θα γινη παιδι.επειτα αυτο το παραδειγμα το εφερα για να μιλουσουμε για την ερωτικη επιθυμια προς συγγενικο μας πρωσωπο.
    Δηλαδη εαν καποιος επιθυμη να συνευρεθη ερωτικα με καποιο μελος της οικογενειας του.ποσο υγειες ειναι αυτο το ατομο??ασχετα με τη κοινωνια τη θεωρη σωστο και τη λαθος και ασχετα με τη γονιμοποιηση.μονο που εχει αυτη την επιθυμια πως σου φενετε ενα τετοιο ατομο?
    Ελπιζω να εγινε κατανοητη η ερωτηση μου.
    Το θέμα της αιμομιξίας έχει διάφορες πτυχές και παραμέτρους που προσωπικά θεωρώ πως δεν έχω και τις γνώσεις για να αναπτύξω και δεν το χω ψάξει και ποτέ.
    Ο Φρουντ ας πούμε είχε ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα.
    Εντελώς προσωπική άποψη λοιπόν είναι οτι μου φαίνεται αηδιαστικό δυο αδέρφια που μεγαλώνουν μαζί σε μια οικογένεια ξαφνικά να αναπτύσσουν σεξουαλικές επιθυμίες ο ένας για τον άλλον. Και για να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω και τέτοιες περιπτώσεις να έχουν καταγραφεί, αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος. Οπότε φαντάζομαι πως αυτό θα θεωρείται από την επιστημονική κοινότητα κάποιου είδους διαταραχή, χωρίς να είμαι σίγουρη και πάλι.

Τις περισσότερες φορές πάντως όταν μιλάμε για αιμομιξία είτε θεωρούμε πως γίνεται από καποιον από τους γονείς προς τα παιδιά οπότε μιλάμε για βιασμό και κακοποίηση ξεκάθαρα, είτε για αδέρφια που δεν μεγάλωσαν μαζί και βρέθηκαν αργότερα στην ζωή τους όπως σε περιπτώσεις υιοθεσίας πχ ή κάτι τέτοιο οπότε δεν μπόρεσαν να αναπτυχθούν οι αδερφικοί δεσμοί που θα υπήρχαν αν μεγάλωναν μαζί.

Senior Member
    Στην ψυχολογία πολλές παρεκλινουσες συμπεριφορες χαρακτηρίζονται ως μη φυσιολογικές κ παθολογικές με βαση αν επηρεάζει την λειτουργικοτητα κ την ποιότητα της ζωής κάποιου.
    Είναι κ σε αυτό το κομματι ασαφές το πλαίσιο.
    Αν πάρεις το βιβλιο με τις ψυχολογικές παθήσεις πιθανόν να παθεις υποχονδρίαση γιατί σίγουρα θα ανακαλυπτεις παθήσεις στον εαυτό σου χαχα

Έχει να κανει με την κοινωνία, τις επιβολές της θρησκειας, του πολιτισμου, την ηθική.

Δεν ξέρω αν υπάρχει κοινωνία που να επιτρέπει την αιμομιξία στις μέρες μας.
    Σίγουρα το ευκολο είναι να το χαρακτηρίσει κάποιος άρρωστο γιατί παρεκκλίνει απο αυτό που μάθαμε. Πέρα απο αυτό είναι κ πρακτικο το θέμα κ εξελικτικό με βαση τα γονίδια κ τις ασθένειες που περνάνε στην επόμενη γενιά.

Δεν είμαστε ειδικοί οπτ καταλαβαίνεις οτι όλα αυτά απαιτούν ευρεία γνώση ηθικής, κοινωνιολογίας, ιστοριας για να απαντηθούν απο κάποιον. Πολύ λεπτα θέματα.

Senior Member
    Εγώ καταληγω οτι δεν χρειαζεται να ειμαστε απόλυτοι στο ζήτημα της φυσιολογικοτητας.

Αυτά τα θέματα καλύπτουν πολλές πτυχές.

Δεν πιστεύω οτι ποτε θα επιτραπεί σε κτηνοβατες κ σε παιδοφιλους να κανουν τα γούστα τους νόμιμα.
    Αυτό δεν σημαίνει οτι παράνομα δεν υπαρχουν συμβαντα παρενόχλησης κ βιασμου. Πρόκειται για πράξη που δεν προϋποθέτει συγκατάθεση δυο ατόμων αλλά εξαναγκασμό.

Senior Member
    Όσο υπαρχουν άνθρωπινα κ δικαίωματα ζωων κ γίνονται σεβαστά οι πράξεις αυτές θα διώκονται.

Όσο υπαρχουν ανθρώπινα δικαιώματα τα ομοφυλόφιλα ατομα είναι αναγκη να αντιμετωπίζονται ισότημα.

Page 13 of 27 FirstFirst ... 3111213141523 ... LastLast