Results 1 to 15 of 36
-
28-08-2017, 08:20 #1
Δεν αντεχω να μην εχω επικοινωνια
Ξερω, ζηταω πολλα, αλλα θελω συνεχως ενα ατομο να το "ζαλιζω" με τα προβληματα μου, και φυσικα αυτο δεν γινεται. Εχω τοσα πολλα μαζεμενα μες στο μυαλο μου απο το παρελθον και τοση συσσωρευμενη αρνητικη ενεργεια, που δεν ξερω που να τη διοχετευσω. Ξερω, θα πειτε δεν μου φταινε οι αλλοι, κι ομως, αυτοι φταινε, μια ζωη σε μενα ολοι ξεσπαγαν κι εγω τα ανεχομουνα, μεχρι και ποτηρι νερο μου εχουν ριξει δημοσια.......μου 'χουν κανει παρα πολλα οι αλλοι και ιδιαιτερως μπουλινγκ. Πιο πολυ με πειραζουν οι αλλοι και τα περισσοτερα προβληματα μου στηριζονται εκει παρα στο οτι δεν εχω να φαω οπως καποιοι η στο οτι κουραζομαι απο μια δουλεια. Οποτε εχω αναγκη για επικοινωνια συνεχως, αλλα φυσικα αυτο δεν ειναι εφικτο. Τι κανω σε αυτη την περιπτωση; Πως μπορω να κανω την αρνητικη ενεργεια θετικη; Η γυμναστικη βοηθαει; Αλλοι νιωθουν ευεξια πχ με το περπατημα, εγω σπανια, γι'αυτο και δεν περπαταω δεν κανω γυμναστικη, γιατι δεν παιρνω κατι απο αυτο, οσο και αν το εχω αναγκη για να χασω τα περιττα κιλα μου. Λεω να ξεκινησω χορο αλλα δεν ξερω αν θα με βοηθησει. Για φιλους δεν το συζηταω, ολοι το συμφερον τους κοιτανε και οι περισσοτεροι αν οχι ολοι η σε λυπουνται η σε ζηλευουν. Η και τα δυο. Απλα ηθελα να τα πω καπου μπας και βρω καμια βοηθεια....εχω και προβληματα εκτος των αλλων απλα τα χειροτερα πιστευω ειναι τα βασανιστηρια που σου κανουν οι αλλοι και εμενα μου εχουν κανει παρα πολλα γιατι με θεωρουν ευκολο θυμα. Και να αλλαξω και αυτο αν γινεται, εχετε ιδεες;
- 28-08-2017, 09:20 #2
δοκιμασες να πας σε καποιο ΚΨΥ η σε ψυχολογο?
εκει μπορεις να μιλας ατελειωτα για οσα σε βασανιζουν και μαλιστα να ακουσεις και καμια βοηθητικη κουβεντα.
η γυμναστικη σιγουρα βοηθαει, αλλα σε αλλα πραγματα.
απλα καμια φορα δν μπορουμε να δουμε ξεκαθαρα τι μας προκαλει ενα συναισθημα δυσφοριας.
μπορει δλδ μια φορτιση σωματικη να σου χειροτερευει την δυσαρεσκεια που εχεις .
η γυμναστικη μπορει να κανει αυτο λοιπον.
να σε ξεφορτισει σωματικα απο την ενταση, να σου κανε καλυτερη φυσικη κατασταση, να σε βοηθησει με τον μεταβολισμο (οχι με τα κιλα, τα κιλα θελουν διατροφη) και αν γινουν ολα αυτα, μπορει να νοιωσεις καλυτρα και μετ α αλλα, γιατι θα νοιωθεις καλυτερα με τον εαυτο σου.
οποτε, εγω θα ελεγα ναι στην γυμναστικη και θα πηγαινα σε καποιον ψυχ για συζητηση.
28-08-2017, 09:46 #3
Σε ευχαριστω, Ρεμεντυ! Το ειπα στο γιατρο μου για ψυχολογο αλλα δεν συμφωνησε, δεν θυμαμαι ακριβως τι ειπε! Θα του το ξαναπω οταν εχω ραντεβου! Οσο για την γυμναστικη, δικιο εχεις, το ελεγα πιο πολυ σαν μορφη εκτονωσης, αλλα μαλλον δεν ειναι για ολες τις περιπτωσεις!
28-08-2017, 10:00 #4
αν δεν συμφωνησε, προτεινε του να μιλατε περισσοτερο οι δυο σας.
αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν συμφωνησε.
δεν μπορει να στο εξηγησει?
μυαλο εχεις αρκετο κιολας. θα καταλαβεις μια χαρα την εξηγηση που δινει.
απο τα λιγα που ξερω, συνισταται να συμβαδιζει η ψυχοθεραπεια με την αγωγη απο γιατρο σε ολες τις περιπτωσεις.
28-08-2017, 10:07 #5
φυσικα και βοηθαει η γυμναστικη εγω δεν θα τη παλευα αν δε γυμναζομουν.... και εγω εχω προβληματα με ''φιλους'' λιγοι εξελισονται πραγματικα σε φιλους, καποιοι βγαινουν ρουφιανοι στη διαδρομη, γενικος οποιος δεν φερετε καλα πρεπει να τον απομακρυνεις...... εμενα παντως η γυμναστικη ειναι η βαλβιδα που με ηρεμη στη διαρκεια της μερας....... αν παω χωραφι το πρωι γυμναστο μια δυο ωρες το απογευμα και δω και τους φιλους μου το βραδακι ειναι μια ευτυχησμενη μερα.........
τη γυμναστικη καταλαβαινεις οτι σε βοηθαει αφου γυμναστης πρωτα λιγο και βελτιωσης τη φυσικη σου κατασταση μετα εθιζεσαι και θες να γυμναζεσαι καθημερινα.... στην αρχη δεν βλεπεις το κερδος και μπωρει να κουραζεσαι κιολας..
28-08-2017, 14:38 #6
Μου εξηγησε, απλα δεν θυμαμαι το λογο. Συνηθως μου τη λεει οτι δεν αναλαμβανω τις ευθυνες μου, και μαλλον αυτο μου ειπε και τωρα αλλα δεν ειμαι σιγουρη!! Ε ενταξει, τελειος γιατρος δεν υπαρχει οπως δεν υπαρχει τιποτα τελειο σε αυτη τη ζωη. Κανονικα για την ψυχωση συνισταται η συμπεριφοριστικη γνωσιακη ψυχοθεραπεια, η ψυχαναλυτικη μονο κακο μπορει να κανει, μαλλον γιατι φερνει στην επιφανεια αναμνησεις απο την παιδικη ηλικια οι οποιες μπορει να ειναι και απωθημενες.
Πως μπορεις και εισαι ευτυχισμενος, εγω δεν μπορω με τιποτα, ισως επειδη εχω πολλα κιλα. Η γυμναστικη εμενα δεν μου προκαλει ευεξια οπως ειπα γι'αυτο ισως δεν ισχυουν αυτα που λες οτι εθιζεσαι για μενα, πως να εθιστω σε κατι που δεν μου φερνει χαρα η δεν μου προσφερει κατι αλλο εκτος απο ισως συσφιξη στο σωμα;
28-08-2017, 15:13 #7
Σαν άτομο το αξίζεις να έχεις αυτό που ζητάς. Εγώ τουλάχιστον έχω πιστεί γι'αυτό.
Τα παιδιά έχουν δίκιο για τη γυμναστική. Είχα βρεθεί και γω εθισμένος κάποια στιγμή.
Αν δεν τρέφεσαι σωστά δεν έχεις και ενέργεια για να γυμναστείς. Αυτά τα δυο είναι αλληλένδετα και αλληλοεξαρτώμενα.
Η επικοινωνία δεν σου λείπει, τουλάχιστον σε αυτό το forum όποτε έχεις αναρτήσει κάτι, τα παιδιά σου απαντούν άμεσα, όπως βέβαια κάνεις και συ για τους άλλους.
28-08-2017, 15:32 #8
λες οτι
Για φιλους δεν το συζηταω, ολοι το συμφερον τους κοιτανε και οι περισσοτεροι αν οχι ολοι η σε λυπουνται η σε ζηλευουν. Η και τα δυο
ειναι δικια σου ευθυνη να βρεις φιλους που δεν θα κοιτανε το συμφ ουτε θα σε λυπουνται ουτε θα σε ζηλευουν.μην μεταφερεις την αδυναμια σου να βρεις αυτο που θελεις σε αυτους για να μπορεσεις να λυσεις αυτο το προβλημα.
για τα υπολοιπα εγω συμφωνω με ολα οσα λεχτηκαν εκτος απο το θεμα της γυμναστικης νοιζω οτι εισαι χοντρη αρα καλο ειναι να κανεις γυμναστικη σε συνδυασμο με μια υγιεινη διατροφη. οσο βελτιωνεσαι τοσο περισσοτερη ορεξη θα εχεις για να συνεχισεις
28-08-2017, 16:09 #9
Σ' ευχαριστω για τα καλα σου λογια. Οντως, δεν τρεφομαι σωστα, τρωω ολο ανθυγιεινο φαγητο. Γιατι ξεσπαω στο φαι. Καλα ναι οντως εδω μεσα δεν μου λειπει η επικοινωνια, απλως ηθελα κατι πιο αμεσο και προσωπικο αλλα με κοπελες κυριως γιατι εχουμε πει με το αγορι μου να μη μιλαμε εγω με αντρες επι προσωπικου και αυτος με γυναικες.
28-08-2017, 16:12 #10
Καλα το χοντρη δεν το σχολιαζω. Οσο για την ευθυνη εδω δεν ειναι ευκολο να κανουμε εναν δυο φιλους γενικα, ειναι δυνατον να βρω εγω εστω και μια σωστη φιλη απο κοντα; Δεν νομιζω. Εχω μια δυο φιλες απο μακρυα ομως που συζηταω, αλλα εγω εχω αναγκη να μιλαω 24 ωρες το 24ωρο δεν ξερω γιατι. Αν ειναι ετσι με τη γυμναστικη να το δοκιμασω, αν και μου ανοιγει την ορεξη.......
28-08-2017, 18:04 #11
επιτηδες το εγραψα για να σχολιασω εγω. οτι δεν ειναι κακο να εισαι χοντρη, χοντρη ειναι και η γειτονισα σου οπως και ο θειος σου η γιαγια μου και μια που ειδα στην θαλασσα, οπως ειδα και μια κοντη εναν ψηλο εναν ασχημο και εναν φαλακρο.
δηλαδη τους χοντρους θα πρεπει να τους λεμε παχιους;;τους κοντους πως;;χαμηλους η μικροκαμωμενους; τους ασχημους;;;να λεμε οτι δεν πληρουν τα αρχαια ελληνικα προτυπα ομορφιας;εγω ειμαι ψευδος. ξερω οτι με λενε ετσι. αποκλειεται να πουνε αυτος που εχει διαταραχη λογου φωνητικων συμπλεγματων. προσπαθω να το αποδεχτω αν και δεν τα πολυκαταφερνω μαλλον οπως εσυ
28-08-2017, 20:28 #12
28-08-2017, 21:23 #13
Στο θεμα φιλων ειχα θεματα γιατι απο κοινωνικες δεξιοτητες ημουν παντα σκραπας.
Μου εμεινε στο μυαλο μια ερωτηση του 1ου ψυχιατρου ''Τους επιλεγεις τους φιλους σου η αφηνεις να σε επιλεγουν;;''
Μετα απο αυτο αρχισα να κανω επιλογες, να αφηνω χρονο να γνωριστουμε κ να δω τον χαρακτηρα του αλλου.
Μου εμειναν φιλοι στο πλαι μου σε δυσκολες στιγμες.
Ολοι εχουμε αναγκη την επικοινωνια κ την φιλια.
Κανεις ομως δεν ειναι υποχρεωμενος να ακουει 24/24ωρο γκρινια,αρνητικη ενεργεια,προβληματα. θα σε στηριξουν 1-2-3 φορες καπου θα κουρασει... Εγω πιστευω στην ανταποδωση, στην αλληλεγγυη, κατανοηση κ αγαπη ετσι οπως μου σταθηκαν θα σταθω. Κ επειδη κατανοω κ τις δυσκολιες του αλλου κ τον νοιαζομαι δεν θα τον φορτωσω με τα δικα μου προβληατα συνεχεια γιατι α τον πνιξω.
Αυτη ειναι η αποψη μου.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
28-08-2017, 21:35 #14
28-08-2017, 21:47 #15
Δεν στη λεω...
Νομιζω ομως αυτο που ζητας μονο επι πληρωμη γινεται.
Δεν ζητησες φιλο για να ανταλλαξετε εμπειριες, αποψεις, να διασκεδασετε, γελασετε, κλαψετε μαζι αλλα να λες προβληματα. Αυτο δεν ειναι επικοινωνια. Ειναι τσαμπα συμβουλος ψυχικης υγειας.
Πιστευω δεν λειτουργει ετσι κ ειναι αποψη μου φυσικα... τωρα το οτι το εχεις εσυ αναγκη δεν σημαινει οτι το εχει κ ο αλλος κ εδω μπαινει κ η καανοηση στη σχεση.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti