Αγχολυτικά! - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast
Results 76 to 90 of 111
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Alice_1990 View Post
    Το μαγνήσιο σε τι βοηθάει σε συνδυασμό με τα φάρμακα;

Εστάλη από SM-J530F στο E-Psychology.gr Mobile App
    Και το μαγνησιο , και η Β6 , Β12 , βοηθουν στην διαθεση ,............περιεχονται στην σοπολαμινη , φαρμακευτικη Β , 30 tabs καπου 3 ευρω .......

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Και το μαγνησιο , και η Β6 , Β12 , βοηθουν στην διαθεση ,............περιεχονται στην σοπολαμινη , φαρμακευτικη Β , 30 tabs καπου 3 ευρω .......
    Θα το συζητήσω με τον γιατρό μου για να δούμε τι πρέπει να κάνω. Εντάξει όταν λέω χαμηλή διάθεση μην φανταστείς ότι κλαίω και δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Κάποιες αρνητικές σκέψεις μου έρχονται και μουτρώνω λίγο αλλά καταλαβαίνω ότι όλα αυτά είναι υπολείμματα αυτών που είχα μέσα μου τόσο καιρό...

Senior Member
    Αγαπημένη μου χαίρομαι που μου γράφεις τα νέα σου καλά ή κακά εγώ είμαι εδώ για να σε ακούω. Χθες αγόρασα το δεύτερο κουτί escitalopram. Έκλεισα έναν μήνα που το παίρνω. Δεν μπορώ να πω πως δεν έχω δει διαφορά από τις πρώτες μέρες αλλά πραγματικά δεν ξέρω εάν με βοηθάει αυτό ή το αγχολυτικό να είμαι πιο ήρεμη. Το αγχολυτικό το παίρνω σταθερά πρωί-απόγευμα. Προσπάθησα κάποιες μέρες να καθυστερήσω λίγο να το πάρω για να δω τι συμβαίνει από κάτω αλλά πχ το πρωί εάν δεν το πάρω νιώθω άγχος όχι πολύ (ιδρώνουν μόνο τα χεράκια) και το απόγευμα που το δοκίμασα με πιάνει μια κατάθλιψη, μια μελαγχολία και ξεκινούν και πάλι οι αρνητικές σκέψεις. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα δεν με έχει πιάσει πλήρως το escitalopram. Διαφορά έχω δει στο θέμα της αποπρωσοποίησης-αποπραγματοποίησης όμως. Τις πρώτες 2 εβδομάδες ήταν βασανιστικό και κάθε μέρα έλεγα θα κόψω τα αντικαταθλιπτικά (παρόλο που έπαιρνα και το αγχολυτικό). Όμως, έλεγα μετά άλλη μια μέρα υπομονή. Και έτσι συνέχιζα τον αγώνα. Τώρα νιώθω καλύτερα σε αυτό το κομμάτι το αίσθημα αυτό έχει μειωθεί κατά πολύ και σκέφτομαι πάλι καλά που δεν τα σταμάτησα. Αλλά έχω δρόμο ακόμα από ότι φαίνεται. Έχω και μέρες να πάω στον γιατρό μου και με έχει πιάσει μια ανασφάλεια. Έχω 2 εβδομαδες να πάω λογω υποχρεώσεων και νιώθω ότι τον χρειάζομαι...

Καλημέρα κοριτσάκι μου! Χαίρομαι πολύ που ακούω οτι είσαι καλύτερα στο κομμάτι της αποπραγματοποίησης! Ο ψυχίατρος σου ο ίδιος σου κάνει κ ψυχοθεραπεία? Αρα θα σ ενημερώσει τι γίνεται με το αγχολυτικό. Μου είπες οτι είναι ελαφρύ? (ποιο είναι?). Εγώ σήμερα νιώθω καλύτερα. Οπότε δεν πήρα. Κ γενικά προσπαθώ να μην παίρνω σε καθημερινή βάση αν δεν υπάρχει λόγος. Κοιμήθηκα αρκετά εχθες κ ξεκουράστηκα. Βέβαια σήμερα δεν είχα οδήγηση, αύριο που θα κάνω 15 χιλ. ισως πάρω θα δείξει. Εσύ πως τα πας με τον ύπνο? Είναι κ αυτό πολυ βασικό κομμάτι. Η ψυχολόγος που είχα τη Δευτερα μου έκανε ψυχοεκπαίδευση στο θέμα των κρίσεων πανικού και τη μαγνητοφώνησα. Ηταν ιδιαίτερα χρήσιμο αυτό να έχω τη φωνή της να μου μιλάει την ώρα που οδηγώ αν υπάρχει θέμα. Προσπάθησε κ εσύ σιγά σιγά να στριμώχνεις λίγο τον εαυτό σου για να βλέπεις καλύτερα τις δυνάμεις σου σε σχέση με το αγχολυτικό. Βέβαια την ταπεινή μου γνώμη εκφράζω. Τον κύριο λόγο τον έχει ο γιατρός σου Πχ. Εγώ επειδή λιποθυμούσα μικρή συχνα, πολύ αραιά πια, τελευταία φορά πριν 1,5 χρόνο σε μια εκκλησία, ανέπτυξα λοιπόν την φοβία της λιποθυμίας. (Καλά! στα 20 μου είχε συμβεί στη νησίδα της Βασ.Σοφίας. Πως δε σκοτώθηκα εκεινη τη φορά. Αυτό λοιπόν με στοίχιωσε...τέλος πάντων), Οπότε, αισθανόμουν ανασφάλεια σε μετρό, ταξίδια μόνη κλπ, μήπως λιποθυμήσω. Κάποια στιγμή μου έγινε ένα κλικ. Λέω λοιπόν...τι χαζή που είσαι! Μα αν σου συμβεί κάπου που υπάρχει κόσμος...όλο κ κάποιος δε θα βρεθεί να σε σώσει?? Οπότε το μυαλο χαλάρωσε εκείνη τη στιγμή. Λέω και κρίση πανικου να πάθω, θα το επικοινωνήσω θα σωθώ...δε πειράζει που θα γίνω ρεζίλι...το θέμα είναι ότι θα σωθώ. Βέβαια δεν εχω βρει ακόμη τη λύση σε περίπτωση που οδηγώ σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο μόνη μου κ έχει κ κίνηση κ δε μπορώ να σταματήσω. Εε σ αυτό το κομμάτι εκπαιδεύομαι τώρα. Τόση ώρα σε ζαλίζω για το εξής¨. Προσπάθησε κ εσύ σιγά σιγά να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου στο θέμα των πανικών. Πχ εχεις λίγο άγχος το πρωί κ ιδρώνουν τα χέρια. Τι κακό μπορεί να γίνει εκείνη τη στιμή απ τη μικρή που είσαι υγιέστατη κ μικρό κορίτσι? θέλω να πω, πίσω απ τον πανικό έχεις εντοπίσει αυτό που φοβάσαι πιο πολύ κ εκείνη τη στιγμή ο εγκέφαλος προσπαθεί να σε προστατέψει? Για δες το! Μου είπες οτι είσαι καλύτερα στο θέμα της αποπραγματοποίησης. Το απόγευμα πχ, οκ εχεις λίγο καταθλιψούλα...πάλι εκείνη τη στιγμή ο εγκέφαλος προσπαθεί να σου καλύψει μία ανάγκη. μη πάρεις αμέσως αγχολυτικό..Ποιά ανάγκη σου βρίσκεται γύρω απο αυτό? Πάντα ο εγκέφαλος προσπαθεί να καλύψει μια βασική μας ανάγκη και αυτό το κάνει είτε μ ένα ενδυναμωτικό, είτε μ ένα αποδυναμωτικό τρόπο. Κ αν νιώθεις καταθλιψούλα κ αρνητικές σκέψεις κ εκείνη την ώρα δεν επαιρνες το αγχολυτικό αλλά έβγαινες έξω κ πήγαινες πχ ένα γυμναστήριο...τι θα γινόταν? Ολα αυτά δε στα λέω για να σου κάνω την έξυπνη. Στα λέω, για να τα λέω και σε μένα, οπως καταλαβαίνεις. Γιατί εκπαιδεύομαι τώρα και μου τα υπενθυμίζω..Αν τα έκανα κ εγω αμέσως τόσο ωραία δεν θα υπήρχε πρόβλημα χαχα...που θα πάει, θα εκπαιδευτούμε όμως...θα σου βάλω λοιπόν μια άσκηση σήμερα. Γράψε σ ένα χαρτί πως καλύπτεις τις έξι βασικές σου ανάγκες. Την ανάγκη της ασφάλειας, της ανασφάλειας (πρόκλησης- ποικιλίας) , της αγαπης, της σημαντικότητας, της εξέλιξης κ της προσφοράς. Αυτή τη στιγμή λόγω της βιοπαθολογίας μας ίσως (τι ίσως!) τις καλύπτουμε με αποδυναμωτικους τρόπους. Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να τις καλύπτουμε με πιο ενδυναμωτικούς? Τροφή για σκέψη! 2) Μου σύστησε ένα βιβλίο¨κατανοώντας τον πανικό κ της αγοραφοβία του Χαλιμούρδα. Θα το κοιτάξω τώρα... αυτά προς το παρόν... σε χαιρετώ..να περάσεις μια όμορφη Τετάρτη! Φιλιά!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Anna137 View Post
    Καλημέρα κοριτσάκι μου! Χαίρομαι πολύ που ακούω οτι είσαι καλύτερα στο κομμάτι της αποπραγματοποίησης! Ο ψυχίατρος σου ο ίδιος σου κάνει κ ψυχοθεραπεία? Αρα θα σ ενημερώσει τι γίνεται με το αγχολυτικό. Μου είπες οτι είναι ελαφρύ? (ποιο είναι?). Εγώ σήμερα νιώθω καλύτερα. Οπότε δεν πήρα. Κ γενικά προσπαθώ να μην παίρνω σε καθημερινή βάση αν δεν υπάρχει λόγος. Κοιμήθηκα αρκετά εχθες κ ξεκουράστηκα. Βέβαια σήμερα δεν είχα οδήγηση, αύριο που θα κάνω 15 χιλ. ισως πάρω θα δείξει. Εσύ πως τα πας με τον ύπνο? Είναι κ αυτό πολυ βασικό κομμάτι. Η ψυχολόγος που είχα τη Δευτερα μου έκανε ψυχοεκπαίδευση στο θέμα των κρίσεων πανικού και τη μαγνητοφώνησα. Ηταν ιδιαίτερα χρήσιμο αυτό να έχω τη φωνή της να μου μιλάει την ώρα που οδηγώ αν υπάρχει θέμα. Προσπάθησε κ εσύ σιγά σιγά να στριμώχνεις λίγο τον εαυτό σου για να βλέπεις καλύτερα τις δυνάμεις σου σε σχέση με το αγχολυτικό. Βέβαια την ταπεινή μου γνώμη εκφράζω. Τον κύριο λόγο τον έχει ο γιατρός σου Πχ. Εγώ επειδή λιποθυμούσα μικρή συχνα, πολύ αραιά πια, τελευταία φορά πριν 1,5 χρόνο σε μια εκκλησία, ανέπτυξα λοιπόν την φοβία της λιποθυμίας. (Καλά! στα 20 μου είχε συμβεί στη νησίδα της Βασ.Σοφίας. Πως δε σκοτώθηκα εκεινη τη φορά. Αυτό λοιπόν με στοίχιωσε...τέλος πάντων), Οπότε, αισθανόμουν ανασφάλεια σε μετρό, ταξίδια μόνη κλπ, μήπως λιποθυμήσω. Κάποια στιγμή μου έγινε ένα κλικ. Λέω λοιπόν...τι χαζή που είσαι! Μα αν σου συμβεί κάπου που υπάρχει κόσμος...όλο κ κάποιος δε θα βρεθεί να σε σώσει?? Οπότε το μυαλο χαλάρωσε εκείνη τη στιγμή. Λέω και κρίση πανικου να πάθω, θα το επικοινωνήσω θα σωθώ...δε πειράζει που θα γίνω ρεζίλι...το θέμα είναι ότι θα σωθώ. Βέβαια δεν εχω βρει ακόμη τη λύση σε περίπτωση που οδηγώ σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο μόνη μου κ έχει κ κίνηση κ δε μπορώ να σταματήσω. Εε σ αυτό το κομμάτι εκπαιδεύομαι τώρα. Τόση ώρα σε ζαλίζω για το εξής¨. Προσπάθησε κ εσύ σιγά σιγά να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου στο θέμα των πανικών. Πχ εχεις λίγο άγχος το πρωί κ ιδρώνουν τα χέρια. Τι κακό μπορεί να γίνει εκείνη τη στιμή απ τη μικρή που είσαι υγιέστατη κ μικρό κορίτσι? θέλω να πω, πίσω απ τον πανικό έχεις εντοπίσει αυτό που φοβάσαι πιο πολύ κ εκείνη τη στιγμή ο εγκέφαλος προσπαθεί να σε προστατέψει? Για δες το! Μου είπες οτι είσαι καλύτερα στο θέμα της αποπραγματοποίησης. Το απόγευμα πχ, οκ εχεις λίγο καταθλιψούλα...πάλι εκείνη τη στιγμή ο εγκέφαλος προσπαθεί να σου καλύψει μία ανάγκη. μη πάρεις αμέσως αγχολυτικό..Ποιά ανάγκη σου βρίσκεται γύρω απο αυτό? Πάντα ο εγκέφαλος προσπαθεί να καλύψει μια βασική μας ανάγκη και αυτό το κάνει είτε μ ένα ενδυναμωτικό, είτε μ ένα αποδυναμωτικό τρόπο. Κ αν νιώθεις καταθλιψούλα κ αρνητικές σκέψεις κ εκείνη την ώρα δεν επαιρνες το αγχολυτικό αλλά έβγαινες έξω κ πήγαινες πχ ένα γυμναστήριο...τι θα γινόταν? Ολα αυτά δε στα λέω για να σου κάνω την έξυπνη. Στα λέω, για να τα λέω και σε μένα, οπως καταλαβαίνεις. Γιατί εκπαιδεύομαι τώρα και μου τα υπενθυμίζω..Αν τα έκανα κ εγω αμέσως τόσο ωραία δεν θα υπήρχε πρόβλημα χαχα...που θα πάει, θα εκπαιδευτούμε όμως...θα σου βάλω λοιπόν μια άσκηση σήμερα. Γράψε σ ένα χαρτί πως καλύπτεις τις έξι βασικές σου ανάγκες. Την ανάγκη της ασφάλειας, της ανασφάλειας (πρόκλησης- ποικιλίας) , της αγαπης, της σημαντικότητας, της εξέλιξης κ της προσφοράς. Αυτή τη στιγμή λόγω της βιοπαθολογίας μας ίσως (τι ίσως!) τις καλύπτουμε με αποδυναμωτικους τρόπους. Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να τις καλύπτουμε με πιο ενδυναμωτικούς? Τροφή για σκέψη! 2) Μου σύστησε ένα βιβλίο¨κατανοώντας τον πανικό κ της αγοραφοβία του Χαλιμούρδα. Θα το κοιτάξω τώρα... αυτά προς το παρόν... σε χαιρετώ..να περάσεις μια όμορφη Τετάρτη! Φιλιά!
    Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες. Απλώς δεν ξέρω με πιάνει ανασφάλεια ότι εάν δεν πάρω το αγχολυτικό θα κυλήσω πάλι στα ίδια. Βλακεία σκέψη γιατί σε σχέση με πριν έχω κατανοήσει κάποια πράγματα. Σήμερα λοιπόν πήρα αγχολυτικό αλλά το απόγευμα θα προσπαθήσω να μην το πάρω. Θα πάω γυμναστήριο και θα δω πως είμαι. Εάν νιώσω άβολα ή ότι θα πάθω πανικό θα το συζητήσω με τον γιατρό μου την παρασκευή. Ναι ευτυχώς ο ίδιος μου κάνει την ψυχοθεραπεία. Απλώς, δεν θέλω ποτέ την εύκολη λύση. Αυτό μου την σπάει πιο πολύ. Δεν θέλω να νιώθω καλά εξαιτίας ενός αγχολυτικού γι'αυτό θα προσπαθήσω να το παλέψω από μόνη μου. Το αγχολυτικό που παίρνω είναι σε σταγόνες rivotril λέγεται και αναλόγως την σωματοδομή παίρνεις και τις ανάλογες σταγόνες. Εγώ επειδή είμαι 50 κιλά πρέπει να παίρνω μέχρι 3. Και τόσες παίρνω. Πρέπει να διευκρίνισω με τον γιατρό μου πότε θα ξεκινήσει να με πιάνει το escitalopram ώστε να μην χρειάζομαι το άλλο. Ουφ. Περιμένω την Παρασκευή με ανυπομονησία πια. Έχω ανάγκη να του μιλήσω για όλα αυτά που με απασχολούν. Πολύ ωραία άσκηση. Θα κάτσω να την κάνω τώρα που έχω χρόνο και θα σου πω αποτελεσμάτα. Επίσης πολύ έξυπνο τρικ αυτό με την ηχογράφηση. Ο γιατρός μου στο πρώτο ραντεβού μου είχε πει εγώ θα σε κάνω να πατήσεις στα πόδια σου, να δεις τι αξίζεις, θα εκπαιδευτείς σε αυτό και μετά όταν θα έρχονται οι δύσκολες στιγμές θα θυμάσαι τα λόγια μου και θα το κάνεις μόνη σου. Άρα είσαι σε καλό δρόμο. Πίστεψε με. Εγώ παρήγγειλα ένα βιβλίο του Feud για το άγχος, πως δημιουργείται και για την αποπραγματοποίηση συγκεκριμένα. Διάβασα ένα απόσπασμα και πραγματικά με καθησύχασε όσο δεν μπορείς να φανταστείς. Έτσι και αλλιώς τον θεωρώ πατέρα της ψυχολογίας. Ελπίζω να με βοηθήσει τι να πω... ότι περνάει από το χέρι μου θα το κάνω... να έχεις και εσύ μια υπέροχη μέρα γλυκιά μου!!!

Banned
    Η
    ψυχολόγος που είχα τη Δευτερα μου έκανε ψυχοεκπαίδευση στο θέμα των κρίσεων πανικού και τη μαγνητοφώνησα
    μαλον εχεις κρυφο ποθο να γινεις ρεπορτερ

Senior Member
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    Η μαλον εχεις κρυφο ποθο να γινεις ρεπορτερ
    Χαχα....καλο!!! Λες?

Senior Member
    Χαχα....καλο!!! Λες?
    Άννα μου πως είσαι???έχω νέα από τον γιατρό μου για το escitalopram. Μέχρι τώρα έπαιρνα 10 mg όπως σου είχα πει και τώρα με πήγε στα 15 mg με στόχο να φτάσουμε στα 20 mg. Εσύ πόσα παίρνεις??

Banned
    Κορίτσια συγνώμη που διακόπτω, επειδή έχω εμπειρία, θα σας πω την υποκειμενική μου άποψη. Τα αντικαταθλιπτικά είναι πολύ βαριά φάρμακα, αν θέλετε, απευθυνθείτε παράλληλα και σε ένα άλλο γιατρό για δεύτερη γνώμη. Επίσης να ξέρετε ότι σε εναν'παρθενο' οργανισμό λειτουργούν αλλοιώς. . Σε παρατεταμένη χρήση αλλάζει το φύλλο.... Ρωτήστε και μάθετε, δεν επιμένω απλά λέω την γνώμη μου.

Senior Member
    Άννα μου πως είσαι???έχω νέα από τον γιατρό μου για το escitalopram. Μέχρι τώρα έπαιρνα 10 mg όπως σου είχα πει και τώρα με πήγε στα 15 mg με στόχο να φτάσουμε στα 20 mg. Εσύ πόσα παίρνεις??

Γεια σου Αλικη μου, την Πεμπτη δε καταφερα να οδηγησω μονη μου αλλα με συνοδηγο, ειχα μεγαλη ταραχη πριν παρολη την παροτρινση της ψυχολογου...μετα με πηρε απο κατω κ εχθες κ σημερα το πρωι σηκωθηκα με εντονο στρες...τελος παντων θα το ξαναβρω...σημερα μιλησα με μια φιλη ψυχοθεραπευτρια... η οποια υποστηριξε οτι μπορει η ψυχοθεραπεια μου να κρατησει κ 2 χρονια κ να ειμαι προετοιμασμενη να μη περιμενω γρηγορες λυσεις...απ την αλλη, κ ο δικος μου ψυχιατρος, με ειχε φτασει σταδιακα ανα βδομαδα απο 5mg στα 20, εκει εμεινα μια βδομαδα κ ενιωθα υπερενταση εντονη, κ μετα επηρεαστικα κ απο εσενα το γυρισα στα 10..του το ειπα βεβαια. Μου ειπε αστο ετσι 2 εβδομαδες κ βλεπουμε...να σου πω την αληθεια, μια μικρη βελτιωση στη διαθεση....αν εξαιρεσουμε το θεμα με την οδηγηση εχω δει, βλεπω δηλ. οτι πιο αραια κ που παιρνω αγχολυτικο..εσυ πως τα πας με τη διαθεση? Σου ειπε οτι οταν δρασει πχ η δοση των 20 δε θα χρειαζεσαι το ροβιτριλ??

Banned
    Ασήμαντη η γνώμη μου, αν μπορούσα να επιλέξω μεταξύ εντατικής ψυχοθεραπείας και εντατικης φαρμακοθεραπείας, θα προτιμούσα το πρώτο ασυζητητί. Εντάξει λένε η ψυχοθεραπεία προκαλεί άγχος, ναι μεν αλλά....
    Αν δεν βγουν στην επιφάνεια οι ασυνείδητες συγκρούσεις, οι οποίες προκαλούν το άγχος, τότε δεν επέρχεται πρόοδος, απλά το μασκαρευεις το πρόβλημα, το πνιγείς δηλαδή, με τα φάρμακα και τελικά το κάνεις χρόνιο πρόβλημα, φάρμακοεξαρτουμένο εν τέλει.... και σου γίνεται μετά και το φάρμακο ....από λύση, που ήταν αρχικά, ένα αλλο επιπλέον πρόβλημα, ......το οποίο είναι και αυτό ίσως και πιο δύσκολο και από το αρχικό πρόβλημα του άγχους.......τομπόλα.....

Senior Member
    Quote Originally Posted by jim7 View Post
    Κορίτσια συγνώμη που διακόπτω, επειδή έχω εμπειρία, θα σας πω την υποκειμενική μου άποψη. Τα αντικαταθλιπτικά είναι πολύ βαριά φάρμακα, αν θέλετε, απευθυνθείτε παράλληλα και σε ένα άλλο γιατρό για δεύτερη γνώμη. Επίσης να ξέρετε ότι σε εναν'παρθενο' οργανισμό λειτουργούν αλλοιώς. . Σε παρατεταμένη χρήση αλλάζει το φύλλο.... Ρωτήστε και μάθετε, δεν επιμένω απλά λέω την γνώμη μου.
    Να σου πω...εχω ρωτησει 4 ψυχιατρους κ 3 ψυχοθεραπευτες. Ολοι συμφωνησαν οτι οταν ειναι εντονη η διαταραχη αγχους κ πανικου για ενα διαστημα πρεπει να παρουμε αντικαταθλιπτικα. Δεν ειναι βαρια. Ξερω ανθρωπο που τα παιρνει 20 χρονια ειναι 70 ετων, καλα ειναι παθολογικα, ουτε το συκωτι της εχουν πειραξει. Το θεμα ειναι οτι σε μενα λειτουργουν προς το παρον με υπερενταση παρα αγχολυτικα...κ χρειαζεται να παιρνω κ αγχολυτικο για να χαλαρωνω. Ελπιζω ν αλλαξει αυτο στο μελλον η ν αλλαξω σκευασμα....θα δειξει...

Senior Member
    Ασήμαντη η γνώμη μου, αν μπορούσα να επιλέξω μεταξύ εντατικής ψυχοθεραπείας και εντατικης φαρμακοθεραπείας, θα προτιμούσα το πρώτο ασυζητητί. Εντάξει λένε η ψυχοθεραπεία προκαλεί άγχος, ναι μεν αλλά....
    Αν δεν βγουν στην επιφάνεια οι ασυνείδητες συγκρούσεις, οι οποίες προκαλούν το άγχος, τότε δεν επέρχεται πρόοδος, απλά το μασκαρευεις το πρόβλημα, το πνιγείς δηλαδή, με τα φάρμακα και τελικά το κάνεις χρόνιο πρόβλημα, φάρμακοεξαρτουμένο εν τέλει.... και σου γίνεται μετά και το φάρμακο ....από λύση, που ήταν αρχικά, ένα αλλο επιπλέον πρόβλημα, ......το οποίο είναι και αυτό ίσως και πιο δύσκολο και από το αρχικό πρόβλημα του άγχους.......τομπόλα.....
    Μα το θεμα ειναι οτι εχουμε αρχισει ψυχοθεραπεια..αλλα οταν ο οργανισμος ειναι κουραμενος απ το εντονο αγχος, δε μπορεις να συνεργαστεις σωστα με τον ψυχολογο, γι αυτο κ οι ιδιοι προτεινουν κ φαρμακα για ενα διαστημα να χαλαρωσει λιγο το μυαλο πρωτα..

Senior Member
    Εσυ εχεις κανει ψυχοθεραπεια? Σε βοηθησε?

Banned
    Δυστυχώς για μένα, λόγω συνθηκών δεν είναι επιλογή, δυστυχώς, επαναλαμβάνω..όσο έκανα παλιότερα, με βοήθησε στο άγχος...πολύ.
    Αλλά μετά προέκυψαν αλλά ζητήματα και σταμάτησα. Νομίζω αν επέμενα, θα ειχα βοηθηθει και σε άλλα ζητήματα, όπως κατάθλιψη... Έλυσα το πιο σημαντικό για μένα ζήτημα τότε, που ήταν το άγχος, και δεν επέμεινα...λάθος ήταν, το καταλαβαίνω τώρα..

Banned
    Μα το θεμα ειναι οτι εχουμε αρχισει ψυχοθεραπεια..αλλα οταν ο οργανισμος ειναι κουραμενος απ το εντονο αγχος, δε μπορεις να συνεργαστεις σωστα με τον ψυχολογο, γι αυτο κ οι ιδιοι προτεινουν κ φαρμακα για ενα διαστημα να χαλαρωσει λιγο το μυαλο πρωτα..
    Δίκιο έχουν οι 7 ειδικοί, εγώ έχω λάθος, δε το συζητώ.....την γνώμη μου λέω, για να καταγράφει...το πόσο μεγάλο διάστημα θα είναι ....ποιος ξέρει.. απλά για μένα η εύκολη λύση (φάρμακα) αποδείχτηκε τροχοπέδη...το εξηγώ και στα άλλα που έγραψα..νομίζω είναι προτιμότερο να επιμείνετε στην ψυχοθεραπεία. Το εύκολο, μπορεί μακροπρόθεσμα να είναι πιο....δύσκολο., αλλά πάλι , κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, δεν επιμένω.

Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast