Εμπόδιο οι γονείς. - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 8 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 108
    Marilou
    Guest
    Quote Originally Posted by Meditation View Post
    Μα δεν εννοεί να μη βλέπει τους γονείς της. Εννοεί να μην είναι παρεμβατικοι και να μην επηρεάζουν τις απόψεις της. Να μην είναι δερβέναγες στη ζωή της. Να οριοθετεί η ίδια τις απόψεις της και να τις υποστηρίζει. Να έχει φωνή,αποψη. Όχι να υπακούει τους άλλους κοντρα στα δικά της θέλω.

Μια γυναίκα ουσιαστικά δυναμική και με προσωπικότητα θα το είχε καταφέρει αυτό από δεκα χρονών.

Δεν ξέρω πώς τη μεγάλωσαν την κοπέλα του θεματοθετη και αν της έδωσαν τον χώρο της.... αλλα εγώ πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου να ακολουθεί αυτό που θέλει.....να έχει την άποψή του....να τη λέει, να τη διεκδικεί και να αντιδρά κιόλας αν χρειαστεί. Αλλα αυτό αν δεν το έχεις από παιδί αντε το πολύ από την εφηβεία....δυσκολο να το αλλάξεις μετά.

Μπορεί η κοπέλα να είναι υποχωρητικη και να μην μπορεί να πει ευκολα οχι. Να νιώθει ενοχές να υψωσει ανάστημα. Ποιος ξέρει
    Το ίδιο είναι... αν διαβάσεις προσεκτικά τι γίνεται όταν βρίσκεται μαζί με τους γονείς της .
    Δεν πάει απλά μια επίσκεψη να δει τι κάνουν, πως περνάει και τα γνωστά που γίνονται πλέον σε φυσιολογικές οικογένειες .

Εδω έχουμε γονείς που κατευθύνουν ένα παιδί που αντιμετωπιζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα σε τετοια ηλικία.
    Το γεγονός και μόνο οτι θα τους βλέπει αυτόματα συνεπάγεται οτι θα ασκείται κριτική της ζωή της και κατ επέκταση στην κοινή τους ζωη....

Θα υπάρχει ένας άνθρωπος κομμένος στα δυο ...από την μια οικογένεια(άμεσα εξαρτημένη ) και απο την άλλη ο σύντροφος...
    Οσο μορφωμένος να εισαι αυτές οι καταστάσεις ειναι πολύ ψυχοφθόρες και επειδή έχουν δει πολλά τετοια παραδείγματα ολα καταλήγουν σε διαζυγια ....
    Δεν υπάρχει μέση λύση σε αυτά τα πραγματα .Οταν μπαίνεις μέσα σε ενα γάμο κοβεις τον ομφάλιο λώρο ....Οι γονείς των ζευγαριών παρεμβαίνουν μόνο οταν τους ζητήσει το ιδιο το ζευγάρι .

Quote Originally Posted by Marilou View Post
    Είναι άμεσα εξαρτημένη από τους γονείς της οπότε στο λέω με απόλυτη σιγουριά πως με το γάμο σου παντρεύεσαι αυτόματα και την μητερα της με οτι συνεπάγεται ολο αυτό ......
    Με μαθηματική ακρίβεια αν συνεχιστεί το κλίμα αυτό προς το πρόσωπο σου, σίγουρα θα καταλήξει στην επιδείνωση της ψυχικής κατάστασης της κοπέλας σου και ακόμα περισσότερο στο χωρισμό...

Είναι πολλά τα θέματα .Βαλτα κάτω και σκέψου σοβαρά τις κινήσεις σου ,οχι με υποθετικά γεγονότα αλλά με πραγματικά .
    Με σοβαρότητα τα αντιμετωπίζω ολα.
    Παντρεματα σε μια νυχτα και μεσα σε κριση πανικου, δε γινονται. Και ο γαμος μια συμβαση ειναι. Αλλα τα παιδια δεν ειναι σύμβαση, τα παιδια χρειαζονται ενα υγιες, χαρουμενο και ασφαλες περιβαλλον για να μεγαλωσουν.

Banned
    Από αυτά που γράφεις φενεται ότι είστε πολύ διαφορετικοί χαρακτήρες. Η συμβίωση σ ένα γάμο βοηθάει αυτούς που μοιάζουν αλλιώς έρχονται πολλές προστριβες

Marilou
    Guest
    Quote Originally Posted by apostolis1318 View Post
    Ας μου έλεγε: ακου να δεις πως έχει το πράγμα. Δε μπορουμε να παμε διακοπες, αλλα μπορεις να ερθεις στο εξοχικό μας γιατι εχω αυτους τους γονεις. Βοήθα με.

Όχι όμως να στήνεται ενα ολοκληρο σκηνικό με τόνους ψυχοφαρμακα, κλαμματα κ.λπ κρισεις πανικού και στο τέλος, η κοπέλα μου αμετοχη απο ολα παιζοντας θύμα.
    Γενικά τη κοροιδια δε μπορώ. Όταν της έστειλα μήνυμα μέσα στη κριση της, ότι τι σε έφερε σε αυτή τη κατασταση, εχω αγχωθει. Μηπως σε πιεσαν οι γονεις σου; 3 ατομα σε μια σχεση δε μπορουμε να ειμαστε. Αμέσως οι γονεις της με καλεσαν για να μου απολογηθουν στηριζοντας τη κορη τους και αυτοματη προσκληση στο εξοχικο χωρις να ειναι αυτοι μεσα. Εγω ομως δεν ανεφερα τιποτα τετοιο ποτε.
    Ειμαι αρκετα επιμονος με την ειλικρινεια. Με τους χειριστικους ανθρωπους κοβω περα.

Τα λέει όλα αυτή σου η πρόταση....με αυτα τα δεδομένα απο εδω και πέρα θα σκεφτείς τι πρέπει να κάνεις.

Marilou
    Guest
    Με σοβαρότητα τα αντιμετωπίζω ολα.
    Παντρεματα σε μια νυχτα και μεσα σε κριση πανικου, δε γινονται. Και ο γαμος μια συμβαση ειναι. Αλλα τα παιδια δεν ειναι σύμβαση, τα παιδια χρειαζονται ενα υγιες, χαρουμενο και ασφαλες περιβαλλον για να μεγαλωσουν.
    Όλα αυτά που λες καλέ μου Αποστόλη τα γνωρίζω πολύ καλύτερα από τον καθένα γι αυτό και σου επισημάνω κάποια πράγματα .
    Είμαι ήδη μέσα σε ένα γάμο πολλά χρόνια !Μπορώ να διακρίνω πλέον πια προβλήματα μπορούν να λυθούν μέσα σε αυτόν και πια όχι .

Εισαι λογικό παιδί αν κρίνω από τις σκέψεις σου οπότε πιστεύω θα σκεφτείς λογικά και θα πράξεις .
    Η καθαρά προσωπική μου γνώμη στην παρούσα φάση , είναι να λυθεί το θέμα της ψυχικής ηρεμίας της κοπέλας σου.Αν δεν λυθεί αυτό όλα τ άλλα που λέμε δεν υφίστατο καν.

Ας μη ξεχνάμε τη σχέση 9 μηνών... 9 μήνες...
    Οχι νταβαντουρια. Απλα η κοπελα να γίνει καλά. Και σε αυτο εμποδιο οι γονεις ειναι. Ξεκαθαρα.

Meditation
    Guest
    Οχι νταβαντουρια. Απλα η κοπελα να γίνει καλά. Και σε αυτο εμποδιο οι γονεις ειναι. Ξεκαθαρα.
    Ρε συ θεματοθετη.....μονος σου μιλάς. Να κάνεις διάλογο θες και να πάρεις απόψεις;,,, ή να πεις μόνο τα δικά σου.....και ό,τι σε ενοχλεί ;;;;;; μας τα λες μπερδεμένα....... όλο τονιζεις ότι οι γονείς της είναι στη μέση....παραδειγματα συγκεριμενα δεν φέρνεις....εισαι αόριστος.....δεν σχολιάζεις τις απαντήσεις μας.

Η δεν ξέρεις τι σου γίνεται σχετικά με τη κατάσταση που σε ενοχλεί.....ή κάτι μας κρύβεις

Meditation
    Guest
    Και στη τελική πως ξέρουμε εάν η κοπέλα και οι γονείς της είναι προβληματικοί; επειδή το λες εσύ συνεχώς χωρίς να φέρνεις παραδείγματα;;;

Που ξέρουμε ότι εσύ δεν εισαι χειριστικος;; και δεν θες να την αποκοψεις επιτηδες από εκείνους για να την έχεις του χεριού σου και να κάνει ότι της λες χωρίς να παρεμβαίνουν και να στο χαλάνε άλλοι ;;

Και στη τελική πως ξέρουμε εάν η κοπέλα και οι γονείς της είναι προβληματικοί; επειδή το λες εσύ συνεχώς χωρίς να φέρνεις παραδείγματα;;;

Που ξέρουμε ότι εσύ δεν εισαι χειριστικος;; και δεν θες να την αποκοψεις επιτηδες από εκείνους για να την έχεις του χεριού σου και να κάνει ότι της λες χωρίς να παρεμβαίνουν και να στο χαλάνε άλλοι ;;
    Έχεις point. Sorry αλλά είμαι σε σύγχυση γιατί έχω αγχωθεί με τη κατάσταση της κοπέλας μου. Σκέψου ότι τώρα για να μαθαίνω νέα της επικοινωνώ μόνο με το μπαμπά της, αφού η ίδια είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.
    Οι γονείς της εξ αρχής ήταν αρνητικοί να πάμε διακοπές, διότι δε θα αφιέρωνε πολύ λίγο χρόνο σε αυτούς. Παρόλο αυτά κλείσαμε διακοπές χωρίζοντας τις μέρες.
    Δεν είμαι χειριστικος, γιατί ότι μου ζητήσει το κάνω και τη προστατεύω πάντα. Ποτέ όσο καιρό ήμασταν μαζί, δεν είχε κρίσεις άγχους, απλά επειδή είχα καταλάβει την ανασφάλεια της, πάντα της έλεγα άστο πάνω μου και προχωράμε μαζί.
    Ίσα ίσα για το στρατό που τόσο είχε άγχος, επειδή ακόμη σπουδάζω, της είχα πει ότι θα το επισημοποιήσουμε με έναν τρόπο.

Από το καιρό της σχέσης, λόγω της φιλίας μας, και οι δυο είχαμε γνωρίσει τους γονείς του άλλου. Πάντα σε ισορροπία.
    Είχαμε κανονισει να πάμε ένα Σ Κ στους γονείς μου, κάτι που όπως φάνηκε μετά οι γονείς της ήταν ενάντια (αρραβωνιασμένη είσαι; μπαμπά περνάω υπέροχα, άσε με). Και αμέσως οι δικοί της γονείς μου ζήτησαν να πάμε σε κάτι οικογενειακά βαφτίσια με τον αδερφό της. Φυσικά και δέχτηκα, αναβάλλοντας το Σ Κ για τους δικούς μου μια εβδομάδα αργότερα.

Marilou
    Guest
    Εδώ δεν συμφωνώ καθόλου...
    Ποιος γονιός θέλει το κακό του παιδιού του?

Γιατί εγώ αργότερα να μην δεχτώ τον σύντροφο του παιδιού μου από την στιγμή που θα το βλέπω χαρούμενο και ευτυχισμένο .... Ισα ισα παιδι μου θα το θεωρησω και συτον...Δεν έχει λογική αυτό να ξέρεις...

Όσο προβληματικός όπως λες είναι ένας γονιός, σίγουρα δεν απομονωνη το παιδί του από κάποιον χωρίς την συγκατάθεση του παιδιού σε τετοια ηλικία....

Quote Originally Posted by Marilou View Post
    Εδώ δεν συμφωνώ καθόλου...
    Ποιος γονιός θέλει το κακό του παιδιού του?

Γιατί εγώ αργότερα να μην δεχτώ τον σύντροφο του παιδιού μου από την στιγμή που θα το βλέπω χαρούμενο και ευτυχισμένο .... Ισα ισα παιδι μου θα το θεωρησω και συτον...Δεν έχει λογική αυτό να ξέρεις...

Όσο προβληματικός όπως λες είναι ένας γονιός, σίγουρα δεν απομονωνη το παιδί του από κάποιον χωρίς την συγκατάθεση του παιδιού σε τετοια ηλικία....
    Γιατί τότε η κοπέλα μου δεν έχει καθόλου φίλους; γιατί είναι αγκιστρωμένη επάνω μου. Γιατί θέλει ντε και καλά απλά να παντρευτούμε. Γιατί δίνει το δικαιώμα στους γονείς της να είναι αναστατωμένη; γιατί όταν την είδα, μου λέει, μόνο αν θα το αντέξουμε όλο αυτό; γιατί τίση ανασφάλεια;

Πρόκειται για μια μικρή οικογενεια. Που δεν έχουν με καμία επαφή και δε θέλουν καμία επαφή με τα παιδιά των σχέσεων τους από τη στιγμή που δεν έχει μπει δαχτυλίδι. Μου το έχουν πει.

Meditation
    Guest
    Από το καιρό της σχέσης, λόγω της φιλίας μας, και οι δυο είχαμε γνωρίσει τους γονείς του άλλου. Πάντα σε ισορροπία.
    Είχαμε κανονισει να πάμε ένα Σ Κ στους γονείς μου, κάτι που όπως φάνηκε μετά οι γονείς της ήταν ενάντια (αρραβωνιασμένη είσαι; μπαμπά περνάω υπέροχα, άσε με). Και αμέσως οι δικοί της γονείς μου ζήτησαν να πάμε σε κάτι οικογενειακά βαφτίσια με τον αδερφό της. Φυσικά και δέχτηκα, αναβάλλοντας το Σ Κ για τους δικούς μου μια εβδομάδα αργότερα.
    Τι λες ρε παιδί μου....σε υποχρέωσαν δηλαδη να πας σε οικογενειακα βαφτίσια συγγενων τους που δεν ξέρεις....ως τι ;;; από μια σχέση 9 μηνων;;; το βιασύνη είναι αυτή....γιατι είναι τόσο παρεμβατικοι, βιαστικοί και υπερβολικοί οι γονείς της ;

Προφανώς και καταλαβαίνω ότι είσαι σε σύγχυση Αλλά και εμείς προσπαθούμε να βρουμε μια άκρη....τα είπαμε όλα.....και δεν καταλήξαμε κάπου.

Τι ζόρι τραβάνε οι δικοι της......για ποιο λόγο να της κάνουν κουμάντο αν θα πάει η Όχι διακοπές....τι είναι πέντε χρόνων να τις απαγορευουν ;;; δεν καταλαβαίνω την αβουλη στάση της κοπέλας σου...

Τεσπα....τωρα προέχει η υγεία της. Να περάσουν οι μέρες....να μιλήσεις μαζί της....να δεις εαν είναι καλά....να δεις τι είναι αυτό το ψυχολογικό πρόβλημα που έχει..........

Και μετά βλέπεις τι κανετε και πως το κουβεντιάζετε

Marilou
    Guest
    Γιατί τότε η κοπέλα μου δεν έχει καθόλου φίλους; γιατί είναι αγκιστρωμένη επάνω μου. Γιατί θέλει ντε και καλά απλά να παντρευτούμε. Γιατί δίνει το δικαιώμα στους γονείς της να είναι αναστατωμένη; γιατί όταν την είδα, μου λέει, μόνο αν θα το αντέξουμε όλο αυτό; γιατί τίση ανασφάλεια;
    Θα σε ρωτήσω κάποια πράγματα που δεν μας έχεις διευκρινίσει. ..

Από πότε η κοπέλα σου είναι με ψυχιατρική αγωγή και ποιος ο λογος που την οδγήχησε σε αυτό ?
    Γιατί εφόσον είναι καταπιεσμένη δεν σηκώνεται να φύγει μόνη της και ζητάει γάμο σε τόσο γρήγορο χρονικό διάστημα ?
    Πως δέχεται να την έχουν κλεισμένη σε ένα δωμάτιο χωρίς καμία επικοινωνία ?

Page 4 of 8 FirstFirst ... 23456 ... LastLast