Πρώτο ραντεβού - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 13 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Results 76 to 90 of 182
    Senior Member
    Quote Originally Posted by little View Post
    Εχω θυμο επειδη λεω αληθειες ; Προσφατα διαβαζα καποιες ιστοριες γυναικων που τις δουλευαν χυδαια τις φλερταραν απροκάλυπτα και οταν αυτες ανταποκρίθηκαν καναν τους κινεζους.
    Και ειπαν και εκεινες πως κριμα που τους δωσαμε και αξια τελικα.
    Εσυ ψαξε βρες μια να τρεχει πισω απο τον κωλο σου γιατι αυτο θες. Αν βρεις το θυμα ελα πες το μας.
    Ποιος αποφάσισε ότι αυτά που λες είναι αλήθειες; εσύ; Δεν έχεις καν τρόπους. Δεν θα φορτωθώ εγώ ή ο οποιοσδήποτε τα ψυχολογικά σου και να μπω σε κατάσταση άμυνας για να σου αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Πήγαινε σε ένα ψυχολόγο, συζήτησε τα μαζί του και λύσε τα. Ο μοναδικός που βασανίζεται σε όλο αυτό είσαι εσύ. Φοβάσαι ότι κινείται. Είσαι δυστυχισμένη και ψάχνεις να βρεις δυστυχία και στους άλλους. Δεν πάει έτσι.

Senior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Ποιος αποφάσισε ότι αυτά που λες είναι αλήθειες; εσύ; Δεν έχεις καν τρόπους. Δεν θα φορτωθώ εγώ ή ο οποιοσδήποτε τα ψυχολογικά σου και να μπω σε κατάσταση άμυνας για να σου αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Πήγαινε σε ένα ψυχολόγο, συζήτησε τα μαζί του και λύσε τα. Ο μοναδικός που βασανίζεται σε όλο αυτό είσαι εσύ. Φοβάσαι ότι κινείται. Είσαι δυστυχισμένη και ψάχνεις να βρεις δυστυχία και στους άλλους. Δεν πάει έτσι.
    Μιλησα για ΑΛΗΘΙΝΑ περιστατικά τα οποία ειναι και τρομερά συνηθισμένα. Εσυ δεν εχεις τροπους που μου κανεις gaslighting ! Πηγαινε σε κανα ψυχιατρο εσυ γιατι εισαι ένα ναρκισσάκι οπως φαίνεται.
    Εγω σε αντιθεση με εσενα ΞΕΡΩ τι γινεται στον κοσμο και δεν ειμαι 20 χρονια πισω στο dating.
    Επειδη εσεις κανετε ταμα να σας κατσει και η καθε τελειωμένη μαθετε πως καποιες ΕΧΟΥΝ ΚΡΙΤΉΡΙΑ. Αυτο δεν εχετε εμπεδωσει ακομα νομιζετε πως η καθε γυναικα θα παει με τον καθε τελειωμένο καραγκιοζακο που τις πεταει τυρακι. Μονο καμια κακομοιρα θα το κανει αυτο αλλα μια τετοια ψάχνετε οπως και να εχει !

Banned
    Καμια δεν θα τσιμπήσει με λιγο τυρι. Ειδικα οταν υπαρχουν τοσοι γκει/μπαι ή δεσμευμένοι που απλα φλερτάρουν για επιβεβαίωση. Κάτι τρομερα σύνηθες δηλαδη και μετα απορείτε γιατι ειναι απομακρες και ντιβες οι γυναικες. Αν τις δουλεύετε προφανως δεν θα δωσουν τον χρονο τους σε καποιον που τους ριχνει τυρακι.
    Εγω δεν τις δουλευω για εναν καφε για γνωριμια ψαχνω.

Senior Member
    Μιλησα για ΑΛΗΘΙΝΑ περιστατικά τα οποία ειναι και τρομερά συνηθισμένα. Εσυ δεν εχεις τροπους που μου κανεις gaslighting ! Πηγαινε σε κανα ψυχιατρο εσυ γιατι εισαι ένα ναρκισσάκι οπως φαίνεται.
    Εγω σε αντιθεση με εσενα ΞΕΡΩ τι γινεται στον κοσμο και δεν ειμαι 20 χρονια πισω στο dating.
    Επειδη εσεις κανετε ταμα να σας κατσει και η καθε τελειωμένη μαθετε πως καποιες ΕΧΟΥΝ ΚΡΙΤΉΡΙΑ. Αυτο δεν εχετε εμπεδωσει ακομα νομιζετε πως η καθε γυναικα θα παει με τον καθε τελειωμένο καραγκιοζακο που τις πεταει τυρακι. Μονο καμια κακομοιρα θα το κανει αυτο αλλα μια τετοια ψάχνετε οπως και να εχει !
    Μιλά με έναν ψυχολόγο. Χρειάζεσαι βοήθεια. Είσαι πολύ πληγωμένη και βγάζεις θυμό. Δεν θα σχολιάσω τίποτα από αυτά που λες επειδή είναι δικά σου θέματα και δεν θα μπω στο τρυπάκι να τα φορτωθώ. Ζήτησε βοήθεια.

Senior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Μιλά με έναν ψυχολόγο. Χρειάζεσαι βοήθεια. Είσαι πολύ πληγωμένη και βγάζεις θυμό. Δεν θα σχολιάσω τίποτα από αυτά που λες επειδή είναι δικά σου θέματα και δεν θα μπω στο τρυπάκι να τα φορτωθώ. Ζήτησε βοήθεια.
    Εσυ που κανεις ευθέως gaslighting αμφισβητώντας περιστατικά που τα διαβαζουμε και τα ακουμε καθημερινα και ολοι μας τα ξέρουμε τι εισαι; Ξερεις οτι αυτη η μέθοδος ειναι μέθοδος χειραγώγησης των ατόμων με ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά; Αν προσθέσουμε και ότι θες να ρίχνεις τυρακι στις γυναίκες μπας και τρεχουν πισω σου μάλλον σιγουρα εχεις τρομερα ισχυρά ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά. Αφου εισαι τοσο γνώστης και μου προτείνεις να παω σε ψυχολόγο απο την καλοσύνη σου θα το ήξερες αυτο. Αλλά μάλλον εισαι γνώστης μόνο τεχνικών του κ@@@
    Εχω παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια ψυχολογίας ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ και εχω κανει και ψυχοθεραπεια για χρόνια, δεν περίμενα ούτε ζήτησα καμία προτροπή από εσένα για το τι θα κάνω στην ζωή μου. Οπότε βρες καμία κακομοίρα και χαζη να δουλέψεις την επόμενη φορά και να χρησιμοποιήσεις τις τεχνικές χειραγώγησης των οπισθίων τις οποίες κατέχεις άψογα. Εδειξες το επίπεδο σου ! Εσυ με τόσα ψυχολογικά ενώ προτείνεις στους αλλους να κάνουν ψυχοθεραπεία προφανώς και δεν έχεις κάνει ποτέ σου ή μάλλον πηγες στον ψυχολόγο για να μάθεις πώς να χειραγωγείς καλυτερα τους αλλους!

Banned
    Λες οτι δεν εισαι 20 χρονια πισω στο dating αλλα σε πιανει πανικος να πας να κανεις σεξ με καποιον. Εσυ φοβασαι ακομα και τον ισκιο σου

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    δεν το καταλαβαινω αυτο. γιατι να στην πεσουν πριν παραιτηθουν; σε ολες τις δουλειες που εχει και ανδρες και γυναικες υπαρχει φλερτ, εκτος αν ειναι καμια υπερεταιρια του εξωτερικου που το απαγορευει. στην ελλαδα, συμβαινει φουλ..
    Το διαβάζω συνέχεια αυτο το πράγμα να λένε "¨μην μπλεξεις με ατομα απο την δουλεια"....καραμέλα το εχουν κανει. Ουτε εγω συμφωνω αλλα ετσι συμβαίνει. Το εχω δει και με τα ματια μου δηλαδη! Δεν λεω πως δεν θα υπαρχουν και εξαιρέσεις.

Senior Member
    Quote Originally Posted by alex942023 View Post
    Λες οτι δεν εισαι 20 χρονια πισω στο dating αλλα σε πιανει πανικος να πας να κανεις σεξ με καποιον. Εσυ φοβασαι ακομα και τον ισκιο σου
    Ειπα πως ειναι ΑΝΗΘΙΚΟ να τρεχετε στα μπουρδέλα και να το παίζετε παπαδάκια μετα και να κολλάτε τις κοπέλες αρρωστιες. Δεν μιλησα ΠΟΥΘΕΝΑ για μένα δεν ανοιξα ποτε κανενα θεμα να σας ζητησω συμβουλή σε κάτι ή να σας πω τα προσωπικά μου οποτε δεν σου εχω δώσει προσωπικές πληροφορίες τις συμβουλες κρατα τες για οποιον στις ζητάει και μην γινεσαι ανάγωγος. Κρινε πρώτα τον εαυτό σου που εχεις σοβαρα θέματα και μετα τους αλλους.
    Δεν εχεις τι να απαντησεις σε οσα σου πα και κανεις επιθεση επι προσωπικου για να ξεφυγεις. Σου πα βρες αλλο κοροιδο.
    Επισης βγηκες εκτος θεματος με τις προσωπικες επιθεσεις που κανεις. Εγω απλα ειπα πως καμια δεν θα τρεξει πισω απο κανεναν που τις εριξε τυρακι. Και εσυ εβγαλες μισος χωρις λόγο και τα ψυχολογικά σου.
    Και προς τον θεματοθέτη: προσωπικη μου άποψη πως σε καμία γυναίκα που πραγματικά αξίζει δεν θα πιάσουν αυτά τα κόλπα.
    Last edited by little; 30-10-2023 at 23:29.

Αν σου πω οτι διαβαζω μονο ξενογλωσσα βιβλια και παω για τρεξιμο? Ταξιδια εχω παει μονο Γερμανια σε συγγενεις που εχω αλλα εχουν περασει πολλα χρονια. Ζω στα Χανια που ναι μεν ειναι τουριστικη πολη αλλα το χειμωνα ειναι νεκρα απολυτη. Σε κλαμπ δεν πηγαινω γιατι οι φιλοι μου δεν τα θελουν. Μουσικη ακουω και ξενα και ελληνικα. Παλια επαιζα και ποδοσφαιρο αλλα πλεον δεν ασχολουμαι με αυτο. Μου στοιχισε που εχασα τη δουλεια μου απο μαλακια δικη μου
    Άρα έχεις και εσύ ενδιαφέροντα, χαίρομαι που έχεις κάτι να ασχολείσαι. Λυπάμαι για τη δουλειά σου, ήσουν άτυχος. Κάπως θα τα καλύψεις το χειμώνα, μη το βάζεις κάτω!

Banned
    Επέστρεψα και πάλι δυναμικά συνφορουμίτες με νέο θέμα και με θετική διάθεση για αυτοβελτίωση! Θα ήθελα εξ'αρχής να ξεκαθαρίσω ότι το θέμα αυτό ΔΕΝ έχει καμία σχέση με οίκους ανοχής και τα τοιαύτα. Παράλειψα να αναφέρω στο προηγούμενο νήμα ότι όλο το κακό ξεκίνησε λόγω ενός φίλου που με παρέσυρε στον χώρο της αμαρτίας. Στο νέο θέμα τώρα ποια ήταν η δική σας εμπειρία στο πρώτο ραντεβού? Υπήρχαν στιγμές αμηχανίας που δεν είχατε κάτι να πείτε? Θεωρείτε ότι μια επιτυχημένη προσέγγιση βάζει γερά θεμέλια στην επιτυχία ενός ραντεβού? Επίσης πιστεύετε ότι πρέπει να φιληθεί κάποιος/κάποια από το πρώτο ραντεβού προκειμένου να μην καταλήξει καφές - γνωριμία φιλενάδων?
    Επίσης θέλω να πω ότι δεν έχω το περιθώριο να βασίζομαι σε φίλους μου, πόσο μάλλον σε εκείνον που μου είπε ξεκάθαρα ότι ξενερώνει με συναισθήματα και αγάπες και θέλει μόνο πήδημα. Και του απαντάω πήδα όσο θες και πλήρωνε μια ζωή εγώ δεν πρόκειται να ακολουθήσω τον δρόμο αυτό της καταστροφής που επέλεξες.
    Όχι φίλε του λέω δεν θα κάτσω εγώ με σταυρωμένα τα χέρια και από σήμερα κιόλας έκανα το πρώτο βήμα κοινωνικοποίησης και γράφτηκα στο γυμναστήριο που ήθελα.
    Υ.Γ. Σε αυτό το νήμα θα ήθελα επίσης να ακούσω γνώμες από τις κοπέλες του forum σχετικά με το πρώτο ραντεβού πώς το φαντάζονται και κάθε συμβουλή καλοδεχούμενη.
    οπως με ακουσες και γραφτηκες καπου να κοινωνικοποιηθεις και να ενεργοποιηθεις , εχω να σου γραψω τα παρακατω για το πρωτο ραντεβου γιατι ειναι φιφτυ - φιφτυ να πας και για δευτερο μαζι της και θα επιλεξεις αν εσυ θελεις να πας για δευτερο η΄θα την αφησεις να περιμενει το δευτερο που δεν θα ερθει ποτε . το οτι βγαινεις με μια γυναικα για πρωτη φορα , δεν σημαινει απολυτως τπτ . μπορει να ειναι η κουκλαρα της περιοχης , αυτη που την θελουν ολοι και γενικα μια κοπελα η οποια ειναι αρκετα ποθητη δεν σε νοιαζει . σε νοιαζει αν εχει κατι << να σου πει >> . θα της καταστησεις σαφες με τις κινησεις σου και την συμπεριφορα σου , δεν σε νοιαζει ποσο στην πενα εχει ερθει ντυμενη , βαμμενη , σοφαντισμενη , κλπ , αλλα τι εχει να σου αναπτυξει για εκεινη , με τον τροπο σου θα της εμπνευσεις εμπιστοσυνη , οικειοτητα και δυναμικη . εσυ θα εισαι αυθεντικος , ο εαυτος σου , θα μιλησεις και θα απαντησεις σε οτι σε ρωτησει με 100% αληθειες . κανενα παραμυθι δεν θα πουλησεις . το πρωτο ραντεβου δεν χρειαζεται να ειναι σε μαγαζι , εστιατοριο , καφες κλπ , αυτα ειναι για τους φλωρους . στο εστιατοριο μπορει να παει με τις φιλες της να φαει , στο καφε με τις φιλες της να κουτσομπολεψει κλπ . εσυ θα προτεινεις κατι αλλο . εφ οσον δεν εισαι μουχλας και ξερεις τι εβεντ παιζουν μπορεις να προτεινεις . πολλες φορες σου προτεινουν οι ιδιες , αν εχουν κοντα γενεθλια , γιορτη , καποιο γεγονος που θελουν να γιορτασουν , η΄ακομα αν ειναι χομπιστριες μπορει να σε προσκαλεσουν για περπατημα , τρεξιμο , βολτα στα μαγαζια , μια εκθεση , ενα θεατρο κλπ . πρωτο ραντεβου δεν παιζουν φιλακια και αγκαλιτσες , εισαι ανδρας με περγαμηνες ,με μπολικες κατακτησεις , εχεις κυρος και προσωπικοτητα ! αν σου αρεσε η παρεα της , θα της στειλεις ενα μνμ την επομενη μερα , να την ευχαριστησεις και αν θελει και εκεινη πας για επαναληψη ! συνηθως στο τριτο ραντεβου , θα την μουνταρεις , αν και υπαρχουν περιπτωσεις οπου θα στην πεσει η ιδια πριν προλαβεις να κανεις κινηση ! βαλε το χαμογελο σου , την αυτοπεποιθηση σου και ολα θα πανε καλα
    υγ, οι γυναικες μυριζουν τους λοουζερς απο μακρυα , αν μυριστουν αρσενικο περπατημενο , δυναμικο , χωρις ανασφαλειες , εχουν ξεκλειδωσει
    υγ2. ΕΣΥ θα επιλεξεις αν θα θελεις να ξαναβγει μαζι σου !

Senior Member
    Το διαβάζω συνέχεια αυτο το πράγμα να λένε "¨μην μπλεξεις με ατομα απο την δουλεια"....καραμέλα το εχουν κανει. Ουτε εγω συμφωνω αλλα ετσι συμβαίνει. Το εχω δει και με τα ματια μου δηλαδη! Δεν λεω πως δεν θα υπαρχουν και εξαιρέσεις.
    τα μπλεξιματα απο την δουλεια εχουν ρισκο. αυτο, ισχυει. αλλα συμβαινουν και πολλες φορες βγαινουν καλα. οχι παντα, ομως..
    αν εισαι μονος/η και δουλευεις 10 ωρες την ημερα και βλεπεις καποιον γοητευτικο ολη μερα και σου κανει ματακια, και την υπολοιπη μερα εισαι ημιλιποθυμη στο σπιτι, τρως πλενεσαι, κοιμασαι, ποτε θα γνωρισεις κοσμο;; την κυριακη στην εκκλησια; ή τις 40- 50 ωρες που βλεπεις τον γοητευτικο στην δουλεια; εξαιρουνται τα αφεντικα, γιατι εκει μπορει απ τα παρατραγουδα να χασεις την δουλεια σου πολυ πιο ευκολα απ οτι με εναν συναδελφο.
    ειναι πολυ λογικο και πιθανο να κανεις κατι στην δουλεια και προκυπτει κι απο μονο του, χωρις να το κυνηγησεις.
    αυτη ειναι η αληθεια...

Senior Member
    Εχω θυμο επειδη λεω αληθειες ; Προσφατα διαβαζα καποιες ιστοριες γυναικων που τις δουλευαν χυδαια τις φλερταραν απροκάλυπτα και οταν αυτες ανταποκρίθηκαν καναν τους κινεζους.
    Και ειπαν και εκεινες πως κριμα που τους δωσαμε και αξια τελικα.
    Εσυ ψαξε βρες μια να τρεχει πισω απο τον κωλο σου γιατι αυτο θες. Αν βρεις το θυμα ελα πες το μας.
    Συγνώμη, από πού προκύπτει ότι ο Τζορτζ θέλει μία να τρέχει πίσω από τον κώλο του? Δεν λέω αν ισχύει ή όχι, λέω από πού προκύπτει με βάση αυτά που είπε! Γενικά, μη βγάζεις με την πρώτη αρνητικά συμπεράσματα για όλους!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Eagle guy View Post
    Συγνώμη, από πού προκύπτει ότι ο Τζορτζ θέλει μία να τρέχει πίσω από τον κώλο του? Δεν λέω αν ισχύει ή όχι, λέω από πού προκύπτει με βάση αυτά που είπε! Γενικά, μη βγάζεις με την πρώτη αρνητικά συμπεράσματα για όλους!
    Διαβασες ολα τα μηνύματα; Δεν προσέβαλα κανέναν απλα ειπα πως αυτο το "κολπο" με το τυρακι δεν θα πιασει γιατι με τοσους που το κανουν για επιβεβαιωση καμια γυναικα δεν θα τσιμπήσει. Και ειναι λογικο να εχουν γινει ντιβες όλες αφου ΟΛΟΙ το κάνουν και οι γυναικες κουραστηκαν με αυτα τα κολπάκια και ειναι και υποτιμητικό να περιμένεις να δεις αν θα τσιμπήσει η άλλη. Ο τίμιος ανθρωπος δεν χρειαζεται να κανει κολπα. Τωρα οποιος τα κάνει και είναι τίμιος πρόβλημα του αυτος ριχνει τον εαυτό του!
    Δεν προσέβαλα αυτον που το έγραψε. Εκεινος επειδη απλα ειπα την αποψη μου εκανε μια απιστευτη και χυδαία προσωπικη επιθεση.
    Δεν θελει να κανει διάλογο ο ανθρωπος αυτος. Και οσοι εχουν το σκεπτικό "να δω αν θα τσιμπήσει" ναι θελουν μια να τρεχει. Κανένας νορμαλ δεν σκέφτεται ετσι! Ειναι αρρωστημένο σκεπτικό απο μονο του!
    Παρόλο οτι εγώ δεχτηκα την επίθεση ομως εσυ μπήκες να ρωτήσεις εμένα διευκρινίσεις για όσα ειπα. Και οχι τον άλλον για το απο που προκύπτει πχ οτι ειμαι προβληματικη και εχω ψυχολογικά και χιδια δυο αλλα προσβλητικά που ειπε επειδη απλα ΕΙΧΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ. Οπως φαινεται παίρνεις το μέρος του.
    Μην ξαναπειτε τις γυναικες ντιβες εσεις οι αντρες (ΓΕΝΙΚΑ το λεω..η πλειοψηφία) τις κανατε ετσι !

Senior Member
    Διαβασες ολα τα μηνύματα; Δεν προσέβαλα κανέναν απλα ειπα πως αυτο το "κολπο" με το τυρακι δεν θα πιασει γιατι με τοσους που το κανουν για επιβεβαιωση καμια γυναικα δεν θα τσιμπήσει. Και ειναι λογικο να εχουν γινει ντιβες όλες αφου ΟΛΟΙ το κάνουν και οι γυναικες κουραστηκαν με αυτα τα κολπάκια και ειναι και υποτιμητικό να περιμένεις να δεις αν θα τσιμπήσει η άλλη. Ο τίμιος ανθρωπος δεν χρειαζεται να κανει κολπα. Τωρα οποιος τα κάνει και είναι τίμιος πρόβλημα του αυτος ριχνει τον εαυτό του!
    Δεν προσέβαλα αυτον που το έγραψε. Εκεινος επειδη απλα ειπα την αποψη μου εκανε μια απιστευτη και χυδαία προσωπικη επιθεση.
    Δεν θελει να κανει διάλογο ο ανθρωπος αυτος. Και οσοι εχουν το σκεπτικό "να δω αν θα τσιμπήσει" ναι θελουν μια να τρεχει. Κανένας νορμαλ δεν σκέφτεται ετσι! Ειναι αρρωστημένο σκεπτικό απο μονο του!
    Ε αν ξανά διαβάσεις το μήνυμα είπα Θα δώσεις λίγο "τυρακι" και αν ενδιαφέρεται θα δώσει και αυτή (τυρακι). Και οι δύο θα δωσουν. Οτι εκεί θα καταλάβει αν ενδιαφέρεται. Να μην της δώσει όλα στο πιάτο επειδή θα την φέρει σε δύσκολη θέση και θα πληγωθεί κι αυτός. Ότι όλα γίνονται σιγά σιγά. Να μάθει πρώτα ότι ενδιαφέρεται και μετά να εκφραστεί πιο ελεύθερα. Αλλά έχεις τόσο θυμό που βλέπεις παντού εχθρούς και ότι όλοι έχουν το πονηρό στο μυαλό τους, ότι θέλουν να κάνουν σε όλους κακό. Και αν διαφωνείς μαζί μου, με τον αλεξ, με τον Σπουργίτι ή με οποιονδήποτε εδώ γιατί δεν το εκφράζεις όμορφα; Νομίζεις με το να προσβάλεις θα φανεί ότι έχεις δίκαιο. Και σε ποιον προσπαθείς να αποδείξεις ότι έχεις δίκαιο;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Eagle guy View Post
    Ίσως και εγώ να μη το έγραψα σωστά. Αλλά και τώρα που το ξαναδιαβάζω δεν βλέπω κάτι κακό. Το τυρακι είναι έκφραση, που την έβαλα στα εισαγωγικά και εννοούσα ότι δεν είναι ωραίο να πέφτουμε με τα μούτρα χωρίς πρώτα να σιγουρευτουμε ότι ενδιαφέρεται. Άσε που θα την τρομάξει. Όσο για την little, αποφάσισα να μην συνεχίσω την συζήτηση επειδή καταλαβαίνω ότι έχει περάσει κάποια πράγματα και είναι περισσότερο καχύποπτη με τους ανθρώπους από όσο πρέπει και έχει πάρα πολύ θυμό. Ε αν αυτή είναι ευτυχισμένη έτσι, εμένα μου φτάνει.

Page 6 of 13 FirstFirst ... 45678 ... LastLast