Οριακή προσωπικότητα - Page 44
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 44 of 51 FirstFirst ... 344243444546 ... LastLast
Results 646 to 660 of 759
    Senior Member
    Originally posted by anwnimi
    Velvet,
    είναι πολύ καλό ότι απασχολείσαι με κάτι δημιουργικό και έχεις την αναγνώριση των ανθρώπων...

Είδες, μέσα στη βροχή βρήκες μια μικρή ομπρέλα.

Ζήσε τη βροχή, κλάψε, βγαλτο από μέσα σου, εξέφρασέ το. Και ο ήλιος θα βγει, αργά ή γρήγορα.
    Δεν θα φύγει τίποτα. Κάποια ώρα μένεις μόνος με τις σκέψεις και τα συναισθήματα σου. Είμαι μεγάλος και κουρασμένος και δεν θα πάω αύριο ούτε στο γιατρό που έχω ραντεβού. Τους βαρέθηκα όλους τους μπλα μπλα. Χάνω τα λεφτά μου και ακούω βλακείες.

Senior Member
    Originally posted by Kassi
    Originally posted by weird
    Έχω τόσους πολλούς στόχους για την ζωή και κανέναν την ίδια στιγμή.Θέλω τόσα πολλά να κάνω τη μία μέρα και δεν μου φτάνει μια ζωή και νιώθω πως τα έχω κάνει όλα και πρέπει να φύγω την επόμενη.Αισθάνομαι βαθιά προσκολλημένη πάνω σου που αν φύγεις θα σπάσω σε κομμάτια κι ας σε ξέρω ελάχιστες μέρες.Μου δίνεις νόημα για τη ζωή και μία νέα ταυτότητα.Γίνεσαι το κέντρο του εγώ μου και όλα θα πηγαίνουν καλά όσο με περιποιείσαι.Όταν απομακυνθείς το εγώ θα διαλυθεί...Είμαι τόσο ευάλωτη σε κάθε απόρριψη που αποφεύγω να επενδύω σε συναισθηματικές και μη σχέσεις.Αισθάνομαι παντοδύναμη τη μία στιγμή και τόσο ασήμαντη την άλλη.Μπορώ έντονα να σε αγαπώ την μία μέρα και την άλλη να σε μισώ.Ζω το κάθε μου συναίσθημα στο 100%.ΕΙΜΑΙ ΟΡΙΑΚΗ!!!!!Καλώς ήρθες στον κόσμο μου...

Ανατρίχιασα.

Γλυκό μου κορίτσι, εσύ πληρώνεις το τίμημα της ασθένειας, αλλά όταν θα βρεις τον τρόπο να υπάρχεις, τότε θα είσαι πλούσια σε κάτι άλλο.
    Στο μέσα σου.

Καταλαβαίνω την φύση του οριακού και το ξέρεις. Σου έχω πει, οτι έχω αρκετά στοιχεία, αν και όχι την διαταραχή, θέλω να σου πω κάτι, που μόνο εσύ θα καταλάβεις.

Για κανέναν δεν έχω αισθανθεί τοσο έντονο μίσος και τόσο έντονη αγάπη ταυτόχρονα, όσο για τον πατέρα μου.

Ξέρω πως είναι να υπάρχουν τα άκρα του διχασμού και το άβατο ενδιαμεσο κενό.

υγ. Εχεις διαβάσει μαργαρίτα Καραπάνου?
    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Θα απαντήσω έτσι σε αυτό που με ρωτάς για τον πατέρα σου.Δεν ξέρω αν καταλαβαίνω το συναίσθημά σου γιατί για κάθε άνθρωπο το ίδιο συναίσθημα είναι διαφορετικής εντάσεως και με άλλα χρώματα.Όμως να είσαι σίγουρη πως μπορώ να το προσεγγίσω.Αυτό το έχω με την μητέρα μου.Τόσο μίσος και τόση αγάπη μαζί....Δεν έχω διαβάσει Μαργαρίτα Καραπάνου.Τι είδους συγγραφέας είναι;
    Μίσος και αγάπη μαζί, να σε διχάζουν και να σε σκίζουνε στα δύο.... το απόλυτο χάος, έτσι το βιώνω.
    Βέβαια, τώρα είμαι στην φάση της εκλογίκευσης.

Η Καραπάνου ήταν διπολική.
    Στο βιβλίο της, \"Η ζωή είναι αγρίως απίθανη\" περιγράφει τα δύσκολα χρόνια της μέχρι να βρει την ίαση.
    Πιστεύω οτι έχει κάποια στοιχεία με την οριακότητα και επειδή είναι το ημερολόγιο της ουσιαστικά όπου αναλύει τον εαυτό της, βρήκα πολύ χρήσιμες τις συνειδητοποιήσεις της.

Χαίρομαι πολύ για σένα Κάσι, φαίνεσαι αλλαγμένη.

:))

Καλή εξέλιξη στην πορεία σου.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    Aυτή η διάγνωση βγήκε από τεστ του pc (από μια Ψυχολόγο). Τώρα που τα πράγματα έχουν ηρεμήσει, αρνούμαι να την δεχθώ, γιατί θυμάμαι κάποιες από τις ερωτήσεις του τεστ και μου φαίνονται τώρα που τις βλέπω ψύχραιμα παγίδα, για παράδειγμα

\"οργιστήκατε πολύ τώρα τελευταία ? \" (πόσοι δεν οργίστηκαν ;)
    πιστεύετε στην ύπαρξη πνευμάτων ? (από πότε μια μεταφυσική πεποίθηση θεωρείται \"τρέλλα\" ? τότε γιατί δεν έχουν και ερωτήσεις \"πιστεύετε στο θεό - διάβολο ?\"

Δεν αυτοτραυματίζομαι.
    Δεν είμαι εθισμένος σε κάποια ουσία.
    Δεν οδηγώ επικίνδυνα.
    Δεν μισώ όλο τον κόσμο
    και οι εξιδανικεύσεις μου που εναλάσσονται με κατηγορία/απόρριψη είναι λογικές (ποιό το αρρωστημένο όταν κάποιος αλλάζει γνώμη για αυτόν που έχει μπροστά του άμα του κάνει κάτι ?)
    Είμαι εξαιρετικά υποχωρητικός και ευγενικός/χαμηλών τόνων άνθρωπος.
    Δεν είμαι οριακός.

Δεν δέχομαι καμία ταμπελίτσα. Σήμερα δεν πήγα και στην γιατρό γιατί πιστεύω ότι είναι όλοι τους άσχετοι και ο ρόλος τους περιορίζεται στην συνταγογράφηση και στην μπουρδολογία - θεωρητικολογία.

Ας γραφτεί στα \"πρακτικά\" της ασχετοσύνης όλων αυτών που το παίζουν ειδικοί, ότι η ίδια η γιατρός 1 μήνα πριν την εισαγωγή μου, είχε αρνηθεί τέτοια διάγνωση. Περίμενε το τεστ να της το πει ; Δηλαδή μερικές τυποποιημένες ερωτήσεις που επιδέχονται απάντηση μόνο ένα Ναι ή ένα \'Οχι ; Φάσκουν και αντιφάσκουν, και εν πάσει περιπτώση αν τόσο δύσκολα βγάζουν άκρη μαζί μου, και τη μία εβδομάδα λένε το ένα, την άλλη το άλλο, τότε εκείνοι είναι οι μεταιχμιακοί, όχι εγώ.
    \'Οσο για το πως ζούσα ήρεμος και μια χαρά μακρυά από τον άνθρωπο που πίστεψα, λέει πάρα πολλά. Η δική της αστάθεια και τα πολλά πρόσωπα που μου εδειχνε καθώς κι ο αρρωστημένος τρόπος της ζωής της με έφτασαν στο σημείο που είμαι σήμερα. Πριν γιατί κανείς \"ειδικός\"΄δεν ασχολείτο μαζί μου ;

Originally posted by VelvetUnderground
    Aυτή η διάγνωση βγήκε από τεστ του pc (από μια Ψυχολόγο). Τώρα που τα πράγματα έχουν ηρεμήσει, αρνούμαι να την δεχθώ, γιατί θυμάμαι κάποιες από τις ερωτήσεις του τεστ και μου φαίνονται τώρα που τις βλέπω ψύχραιμα παγίδα, για παράδειγμα

πιστεύετε στην ύπαρξη πνευμάτων ? (από πότε μια μεταφυσική πεποίθηση θεωρείται \"τρέλλα\" ? τότε γιατί δεν έχουν και ερωτήσεις \"πιστεύετε στο θεό - διάβολο ?\"

Δεν αυτοτραυματίζομαι.
    Δεν οδηγώ επικίνδυνα.
    Δεν μισώ όλο τον κόσμο
    και οι εξιδανικεύσεις μου που εναλάσσονται με κατηγορία/απόρριψη είναι λογικές (ποιό το αρρωστημένο όταν κάποιος αλλάζει γνώμη για αυτόν που έχει μπροστά του άμα του κάνει κάτι ?)
    Δεν είμαι οριακός.

Δεν δέχομαι καμία ταμπελίτσα. Σήμερα δεν πήγα και στην γιατρό γιατί πιστεύω ότι είναι όλοι τους άσχετοι και ο ρόλος τους περιορίζεται στην συνταγογράφηση και στην μπουρδολογία - θεωρητικολογία.

Ας γραφτεί στα \"πρακτικά\" της ασχετοσύνης όλων αυτών που το παίζουν ειδικοί, ότι η ίδια η γιατρός 1 μήνα πριν την εισαγωγή μου, είχε αρνηθεί τέτοια διάγνωση. Περίμενε το τεστ να της το πει ; Δηλαδή μερικές τυποποιημένες ερωτήσεις που επιδέχονται απάντηση μόνο ένα Ναι ή ένα \'Οχι ; Φάσκουν και αντιφάσκουν, και εν πάσει περιπτώση αν τόσο δύσκολα βγάζουν άκρη μαζί μου, και τη μία εβδομάδα λένε το ένα, την άλλη το άλλο, τότε εκείνοι είναι οι μεταιχμιακοί, όχι εγώ.
    \'Οσο για το πως ζούσα ήρεμος και μια χαρά μακρυά από τον άνθρωπο που πίστεψα, λέει πάρα πολλά. Η δική της αστάθεια και τα πολλά πρόσωπα που μου εδειχνε καθώς κι ο αρρωστημένος τρόπος της ζωής της με έφτασαν στο σημείο που είμαι σήμερα. Πριν γιατί κανείς \"ειδικός\"΄δεν ασχολείτο μαζί μου ;
    βελβετ
    εχεις απολυτο δικιο να αγανακτεις !
    ομως πιστευω οτι αν ηξερες τι μετραει ενα τεστ ισως να εβλεπες οτι η χρησιμοτητα του δεν αναιρειται αν ο γιατρος η ο ψυχολογο δεν σεβεται κατα γραμμα την παγια εντολη για καθε τεστ να περνιεται οσο το δυνατον οταν ασθενης εχει ηρεμησει και ειναι εκτος οξιας φασης μιας καποιας κρισης που ισως να ειναι παροδικη και να μην χαρακτηριζει την διαθεση του
    εγραψες πχ για την ερωτηση για την ιδεοληψια ...
    \"πιστεύετε στην ύπαρξη πνευμάτων ? \"
    σιγουρα απο αυτη μονο την απαντηση δεν μπορει κανενας επιστημονας να συμπερανει οτι πασχει ενας ανθρωπος απο ιδεοληψια ...Ομως ειμαι σιγουρος οτι απλα αυτη σου εμεινε στο μυαλο , ενω περασαν αθορυβα ισως πολλες σχετικες ερωτησεις και η διαγνωση δεν βγαινει παρα απο τον Μ.Ο των αντιστοιχων απαντησεων που δινουν αλλοι ανθρωποι χωρις να εχουν προεπιλεγει αλλα τυχαια...
    Θελω δηλαδη να πω οτι τα τεστ προσωπικοτητας υπηρξαν μια επανασταση στο χωρος της ψυχιατρικης και βοηθησαν πολυ στην αντιμετωπιση των συμπτωματων αφαιρώντας τις ταμπελες απο τους ασθενεις που τους καθιστουσαν ατομα με ανικανοτητα να εχουν αυτονομια των κινησεων τους ....

Senior Member
    Θυμάμαι αρκετές ερωτήσεις Πάνο. \'Ομως θα σου πω κάτι. Πρώτον βρισκόμουν σε κατάσταση νάρκωσης σχεδόν όταν μου έκανε το τεστ, σε σημείο που δεν άνοιγαν τα μάτια μου εύκολα και ακόμα της ζήτησα κάποια στιγμή να διακόψουμε για λίγο.

Δεύτερον, θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικές ερωτήσεις. Πες μου τί νόημα έχει για την ψυχική υγεία ενός ανθρώπου η ερώτηση \"θα σας άρεσε να είχατε κατάστημα με λουλούδια\"΄; που απάντησα ναι, ή \"σας αρέσει να μαγειρεύετε\" που απάντησα επίσης ναι. Τί νόημα είχαν ακόμα ερωτήσεις όπως \"είχατε πρόσφατα σκέψεις αυτοκτονίας ;\" που απάντησα ναι (άλλο όμως οι σκέψεις αυτοκτονίας, αλλά η πραγματική πράξη και έχει μεγάλη σημασία ότι σκέψεις αυτοκτονίας είχα εκείνες τις τραγικές μέρες για μένα. Σκέψεις αυτοκτονίας δεν είχα ποτέ μέσα στη δεκαετία που πέρασε). Τί μπορεί να κρίνει από κάτι τετοιες ερωτήσεις ; Μόνο την κατάσταση που βρίσκεται ο άνθρωπος τις ώρες εκείνες. Τα λουλουδάκια και η μαγειρική που κολούσαν ; και από πότε μπορείς με ένα ναι ή ένα όχι να καταλάβει πώς εννοώ τα πνεύματα (ψυχρά ακαδημαικά όπως πιστεύουν μερικοί αποκρυφιστές, όχι ότι πιστεύω πως με επηρρεάζουν και με έχουν καταβάλει κακές δαιμονικές επιρροές). Αυτές οι λεπτές διαφορές κρίνουν μια προσωπικότητα, όχι ένα Ναι ή ένα όχι.

Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις της έλεγα \"μα δεν μπορώ να απαντήσω μονολεκτικά εδώ\" και πώς το εννοώ.

Senior Member
    Ισως για να σε χλαρωσουν και να απαντησεις αβιαστα την ερωτηση που τους καιει...ποιος ξερει δεν εχω κανει γκεσταπο:P...τα εχω παρει στην κρανα με την ψυχιατρικη...οχι οτι δεν ειναι χρησιμη αλλα ΕΛΕΟΣ.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member

Δεν αυτοτραυματίζομαι.
    Δεν οδηγώ επικίνδυνα.
    Δεν μισώ όλο τον κόσμο
    Δεν είμαι οριακός.

χαχαχαχαχα.Τα έχεις πάρει και η αλήθεια είναι ότι κι εγώ πολλές φορές αναρωτήθηκα για το γιατί με έβγαλαν οριακή και τι σκατά κριτήρια είναι αυτά.Βέβαια εγώ υπήρξα έντονη και με έντονες,ασταθείς διαπροσωπικές σχέσεις.Αλλά ναι.Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί θεωρούν αστάθεια στις απόψεις το να έχεις τη μία μέρα την α γνώμη για τον άλλο και την άλλη την β εφ\'όσον σου δείχνει κάποιο διαφορετικό πρόσωπο από εκείνο που μέχρι τότε ήξερες.Επειδή δηλαδή έχω βγάλει κάποιον φιλικό απέναντί μου αν μου έρθει με μαχαίρι να με σφάξει θα πρέπει να συνεχίσω να τον θεωρώ φιλικό για να μην είμαι με διακυμάνσεις διάθεσης και αστάθεια απόψεων;

Senior Member
    Όσο για το τεστ με τα λουλουδάκια και τα πνεύματα πρέπει να είναι το MMPI 2 με ερωτήσεις περί τυφλόμυγας και πόνους στον αυχένα...Μου είχε φανεί κωμικό και πράγματι περιοριζόταν σε ένα ΝΑΙ ή ΌΧΙ.Μάλλον το τεστ ήταν οριακό για να βλέπει τις απαντήσεις βάσει δύο πόλων,του μαύρου ή άσπρου.ΧΑχαχαχαχαχαχα

Senior Member
    Πού μπορώ να βρω το MPI2 στα ελληνικά ή στα αγγλικά ; Θέλω να βρω αυτές τις ερωτήσεις κάπου. Μπορεί να με βοηθήσει παρακαλώ κανείς ;

Senior Member
    Γεια σου Velvetunderground.Δεν νομίζω πως μπορείς να έχεις πρόσβαση σε αυτό το τεστ.Δίνεται ή αγοράζεται-δεν ξέρω-μόνο σε/από ειδικούς ψυχικής υγείας.

Οι τρισάθλιοι συγγενείς μου (2 άτομα συγκεκριμένα) σε συνεργασία με τη μητέρα μου κατέστρεψαν τη ζωή μου. Καταστρέφουν κάθε χρόνο που περνάει ό,τι όμορφο πάω να φτιάξω. Η μητέρα μου κατ βάθος ήθελε να διαλύσω την πιο ανιδιοτελή σχέση που είχα ποτέ, γι\'αυτό της ήρθε κουτί η ανεπάρκεια των \"ειδικών\" που μου έλεγαν \"Δεν έχεις τίποτα, χώρισε !\". ι Εννοώ διαρκώς της ξέφευγαν πράγματα, ότι δεν πρέπει να συνεχίσω. Κι εγώ τότε απλά την έβριζα, της έβαζα τις φωνές. Ζηλεύεις της έλεγα, παράτα μας. Ξέρεις ποιά είναι αυτή ? Ξέρεις τι μου έδωσε αυτή ? Εγώ τα φταιω όλα, με αυτό που έχω, εκείνη δεν φταίει τίποτα. \'Ωσπου όταν με είδε στο νοσοκομείο, αυτό το εγωκεντρικό πλάσμα \"μητέρα\" δεν ήξερε τι να κάνει. Από τη μία είχε όλη την αλήθεια μπροστά της κατάματα (αυτός υποφέρει πραγματικά, δεν σε κορόιδεψε ποτέ), από την άλλη το βρωμερό μέρος του μυαλού της εξακολουθούσε προ πάντων να θέλει να χωρίσω, γιατί ζήλεψε από τη πρώτη μέρα την αφοσοίωση και την λατρεία μου στην γυναίκα της ζωής μου και γιατί πίστεψε ότι κινδυνεύει η υγεία μου από την κοπέλα. Η πραγματικότητα όμως ότι ο μόνος υπεύθυνος ήμουν εγώ. Αρνείται να το παραδεχτεί, αλλά την αλήθεια την ξέρουμε όλοι πια. Προτιμούσε να με κανακεύει με το ηλίθιο και διαχρονικό της \"δεν έχεις τίποτα\" γιατί έτσι υποσυνείδητα χάνει κάθε ευθύνη για το κατάντημά μου που έφτασα χρόνο με το χρόνο, όχι από τη μια μέρα στην άλλη. Η νευρολόγος, εξίσου τρισάθλια και άχρηστη, γριά και υπερσυντηρητικών ηθών έβαλε φυσικά το χεράκι της. Και φυσικά η \"αγία μαμά\", ο σατανάς με το αγγελικό πρόσωπο, θέλησε να \"αποφυλακιστώ\" αλλά να μην ξαναγυρίσω πίσω στην κοπέλα της καρδιάς μου. Αρνείται να παραδεχτεί ότι ο γιος της που την έχει τελείως γραμμένη από τα 13 του, κλαίει και γελάει μόνο για μια άλλη γυναίκα. Αρνείται να παραδεχτεί ότι ο γιος της που την έχει ξεγραμμένη εδώ και πολλά χρόνια, είναι σε θέση να ικετεύει με τις ώρες μια άλλη γυναίκα, ενώ τη μητέρα του την \"φτύνει\" από τα νειάτα του. Αρνείται να παραδεχτεί ότι ο γιος της αγαπάει ανιδιοτελώς μια άλλη γυναίκα, ότι δεν υψώνει την φωνή του σε εκείνη, ότι παίρνει δώρα μόνο σε κείνη, ότι κάνει αστεία μόνο σε κείνη, ότι είναι σε θέση να κάνει όποια δουλειά για εκείνη, ότι μπορεί ακόμα και να μπει στο νοσοκομείο για κείνη, ότι έβαλε σε τάξη τη ζωή του μόνο για κείνη, ενώ για τη μητέρα ποιά τάξη ? Το πλήρες χάος. Ποτέ για τη μητέρα του και τίποτα για τη μητέρα του, που ακόμα και βαρειά άρρωστη να την δει, το πολύ πολύ να τον πιάσει μια ελαφρά μελαγχολία. \'Ολα για εκείνη και μόνο για εκείνη ! Παρά την αστάθεια, παρά τον παραμορφωτικό φακό μέσα από τον οποίο την βλέπει, ξέρει ο Velvet ότι αγαπάει μόνο εκείνη την κοπέλα ! Βαθειά μέσα του το ξέρει.
    Τώρα που έγιναν όλα αυτά, που κατέστρεψα μια σχέση με έναν άνθρωπο υπέροχο, η \"αγία μητέρα\" το μόνο που λέει είναι από μέσα της \"ωραία, γλυτώσαμε από το νοσοκομείο, γλυτώσαμε και από εκείνη\". Αυτό με κάνει να τρελαίνομαι από μίσος. Αντί να εύχεται να φτιάξω το μπάχαλο και να είμαι κοντά της ξανά, πιστεύει αφελώς ότι θα μείνω ικανοποιημένος μακρυά από την κοπέλα και θα την ξεχάσω, γι\'αυτό και αρχίζει τις παλιές τις μαλαγανιές. \"Ελα μαζί μας\" (εννοεί μαζί με τους συνενόχους - εγκληματίες - βιαστές της ψυχής μου τους τρισάθλιους συγγενείς), \"Δεν θα πεις μια καλημέρα στον τάδε\", \"έχεις εμάς\", \"κι εμείς τί είμαστε?\".
    Τίποτα δεν είστε τρισάθλιοι εγκληματίες ! Ποτέ δεν ήσασταν κάτι για μένα ! Εκείνη υπήρξε τα πάντα ! Και την έχασα. Με αρρωστήσατε και το μυαλό μου τα έκανε όλα και τώρα που βλέπω την αλήθεια εκείνη είναι μακρυά μου.
    Βελβετ ,
    μην περιμενεις απο κανενα να σου δωσει κατι παραπανω απο μια αποψη , οσο σημαντικη και υπευθυνη μπορει να φαινεται οτι ειναι....
    προφανως αποψεις θα ακουσεις πολλες και συχνα καθυστερημενες η αντικουομενες με αλλες ...
    εχει ενα προβλημα και το γνωριζεις οπως και η φιλη που σου απανταει πιο κατω....
    Το συναισθημα σας ειναι αχαλινωτο και η λογικη σας δεν μπορει να το ελεγξει....
    Ακομα και να ξαναγυριζε η γυναικα που εχασες , παλι θα την ξαναδιωχνες μονος σου , γιατι σε μια αλλη συναισθηματικη στροφη θα την επαιρνες αλλιως και απο το ασπρο θα περναγες παλι στο μαυρο ξεπερνωντας ολα τα ενδιαμεσα χρωματα...
    Η λυση ειναι αλλου...
    θα σας συμβουλευα και τους δυο με την πιο κατω κοπελα ,
    να βαλετε στο μυαλο σας μια διαδικασια που θα \"κοιμησει \" το συναισθημα και θα αφησει χωρο για να εξασκησετε λιγο για πρωτη φορα ισως την λογικη!
    Πχ καθε φορα που μπαινεις στο ιντερνετ για να ρθεις εδω , ακολουθεις μια λογικη διαδικασια .
    Ενω καθε φορα που ακους την αγαπημενη σου μουσικη , μπαινεις στα χωραφια του συναισθηματος !
    Αυτο που πρεπει να κανετε και οι δυο σας , ειναι να βρειτε ενα τροπο το συναισθημα να μην παρεμβαινει καθολου στην λογικη!
    Βαλτε λοιπον ενα αγαπημενο κομματι η καποιο σι ντι με περισσοτερα , χαλαρωστε και αρχιστε να γραφετε σε 2 χωριστες στηλες , μια λιστα απο τα
    αγαπημενα σας και τα αντιπαθητικα σας προσωπα...
    Ξεκινοντας απο τα αγαπημενα , παντα....
    Μετα , αλλαξτε σι ντι και βαλτε την μουσικη που σιχενεστε περισσοτερο αυτη που σας την δινει στην κυριολεξια στα νευρα και καντε παλι το ιδιο ,αρχιζοντας απο τα αντιπαθητικα σας προσωπα και στην συνεχεια στα αγαπημενα ...
    Μολις τελειωσουν και τα δυο σι ντι , συγκρινετε τα στοιεια που εχετε γραψει ! ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙ ΕΙΧΑΤΕ ΓΡΑΨΕΙ ΠΡΙΝ!!!!!!!!!!!!!!!!
    Αν υπαρχουν καποιοι ανθρωποι , οι οποιοι βρισκονται στην ιδια λιστα και στις δυο διαφορετικες δοκιμασιες , ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΕΙΕΝΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ , ενω στην αντιθετη περιπτωση , αν δηλαδη βαλατε καποιους την μια φορα στην μια και την αλλη στην αλλη
    αυτους για λιγο καιρο αποφευεγετε τους οπως ο διαλος το λιβανι ειτε ειναι μαναδες , γιατροι η ερωμενοι και κολητοι σας !
    ΒΡΕΙΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΑΣ
    ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΣΕ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕς ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ
    ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ!

Senior Member
    να κανω μια ερωτηση; δεν καταλαβα καλα, γιατι χωρισες με την κοπελα; για χαρη της μανας σου, δεν το νομιζω...αν θελεις μου απαντας...

Senior Member
    Δεν θέλω να απαντήσω σε τίποτα, δεν έχει νόημα τίποτα, είμαι κάθε μέρα και χειρότερα και δεν βοηθούν ούτε τα φάρμακα την κατάθλιψή μου. Μπορείτε να μου πείτε το μυστικό της ανώδυνης και γρήγορης αυτοκτονίας να τελειώνω ; Κλαίω όλη τη μέρα και πονάει το κεφάλι μου από τα κλάματα.

Junior Member
    Εχω φτασει στα ορια μου,δεν αντεχω αλλο,παρακαλω οποιος μπορει να με βοηθησει ας το κανει.Εχω περιπου 3 χρονια μια διαταραχη προσωπικοτητας,μαλλον μεταιχμιακη..δεν μπορω πλεον ουτε να μιλησω σε καποιον επειδη ντρεπομαι και δεν ειμαι ο εαυτος μου.Ενω παντα ημουνα πολυ κοινωνικος, αυτη η αποτομη αλλαγη στον χαρακτηρα μου ειναι που με κανει να ντρεπομαι και να αιθανομαι πολυ αβολα με αλλους ανθρωπους γυρω μου ειτε ειναι πολυ γνωστοι μου ειτε και οχι.Αυτο που μου συμβαινει ειναι οτι δεν ειμαι ο εαυτος μου πλεον, δεν μπορω ουτε καν να συζητησω με καποιον,ακομα το σημαντικοτερο ειναι οτι δεν μπορω ουτε καν να γελασω οταν πρεπει να το κανω.Πολλες φορες εχω φτασει σε σημειο που να σκευτομαι εντονα να αυτοκτονησω.εχω χασει το γελιο μου και μαζι μ\'αυτο χαλαει και η ζωη μου, με πληγωνει παρα πολυ που ενω το θελω δεν μπορω πλεον να συμπεριφερομαι οπως ημουν καποτε και οπως ολοι γυρω μου.Νιωθω οτι ειμαι ολομοναχος και αβοηθητος.Παρακαλω οποιος γνωριζει αν μπορω να κανω κατι ας με βοηθησει..Ειμαι απο επαρχια και ειμαι στα 18..

Originally posted by Kassi
    Καλησπέρα Πάνο.Πολύ έξυπνη και συμπεριφοριστική η παραπάνω συμβουλή.Μου θυμίζει μια παραλλαγμένη άσκηση που μου είχε βάλει η ψυχίατρος.Αυτό που τα λέει όλα είναι το παραπάνω:Ακομα και να ξαναγυριζε η γυναικα που εχασες , παλι θα την ξαναδιωχνες μονος σου , γιατι σε μια αλλη συναισθηματικη στροφη θα την επαιρνες αλλιως και απο το ασπρο θα περναγες παλι στο μαυρο ξεπερνωντας ολα τα ενδιαμεσα χρωματα...
    Δεν είναι εύκολο να με καταλάβουν αυτοί που δεν γνωρίζουν την διαταραχή μου.Νομίζουν ότι τους κοροϊδεύω όμως περνάω από τη συμπάθεια στην αντιπάθεια και τα συναισθήματά μου για τον άλλον αλλάζουν ραγδαία εν αντιθέσει με άλλους που το συναίσθημά τους κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα.Έχει μεγάλη σημασία να καταλάβουμε πως και σε ποιά σημεία διαφέρουμε από άλλους σαν ξεχωριστές μονάδες πάντα και πως να αφήνουμε στην άκρη τους φόβους μας και να ακούμε τη λογική.Θα κάνω την άσκηση που μου έδωσες.Μου φαίνεται ενδιαφέρουσα.Velvet θερμή παράκληση από εμένα που μία σταματάω μία αρχίζω φαρμακοθεραπεία:Μη σταματήσεις τη φαρμακοθεραπεία.Είναι χρήσιμη!!!!!
    να την κανεις κασυ γιατι ισως , ακομα και αυτοι που θα βρισκονται παντα στην λιστα των \"αντιπαθητικων \" μπορει να σου φανουν χρησιμοι γιατι οπως λεει ο λαος μας
    \"καλιο εξυπνο εχθρο παρα βλακα φιλο\"
    ολοι μας ειμαστε επιρπης σε αυτους που μας γλυφουν τα αυτια και πληγωνομαστε οταν διαπιστωνουμε οτι μας ξεγελασαν!
    Δεν μου βγαζει ευκολα απο το μυαλο κανενας , οτι πισω απο την διπολικοτητα μιας συμπεριφορας βρισκεται μια βαθεια κριση αξιων που οφειλεται σε μια συνασθηματικη απογοητευση στην διαδικασια μαθησης .οσο κι αν φαινεται εξοπραγματικο παραμενω παντα οπαδος της \"Ταμπουλα Ραζα\" δηλαδη του αγραφου χαρτη στο μυαλο και την συνειδηση μας !
    Οποιος καταφερει να ξεχωριζει σωστα αναμεσα στο καλο η το κακο , μπορει να μαθει και απο τα δυο!

Page 44 of 51 FirstFirst ... 344243444546 ... LastLast