Τι σκεφτεστε (μερος τριτο) - Page 325
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 325 of 376 FirstFirst ... 225275315323324325326327335375 ... LastLast
Results 4,861 to 4,875 of 5629
    Senior Member
    Να πάτε και στην ανθοκομική Κηφισιάς για λίγες μέρες είναι ακόμα. Είναι πολύ ωραία:-)

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    ενα ειναι το αθανατο φυτο, δεν θελει πολυ ποτισμα, αντεχει και ξηρασιες και παγωνιες, δεν αρρωσταινει, δεν χαλαει ουτε με ραδιενεργεια. αρκει να το συμπαθεις στην οψη. ζει και μεσα και εξω και στο υπογειο και στην καταψυξη... ειναι το γιουκα!! απο εκει και περα εχει απειρες επιλογες. για την γκαντεμια δεν ξερω κατι...

μπορεις να βαλεις βασιλικο, που ειναι πολυ ευκολη η καλλιεργεια του και αναπτυσεται ευκολα και πολυ, τον πλατυφυλλο. καθαριζει τον αερα, διωχνει τα κουνουπια, αρωματιζει τον χωρο, τον χρησιμοποιεις και στις μαγειρικες σου. πολυτιμο φυτο.
    πολυ ευκολο στην συντηρηση του ειναι και το δενδρολιβανο και σχεδον απεθαντο. πολυ ανθεκτικο, εκτος αν καταφερεις να του σαπισεις την ριζα..
    αν βαλεις τετοια φυτα,μπορεις να τα βαλεις σε γλαστρες, αλλα μπορεις να κανεις και μια ωραια ζαρντινιερα με αρωματικα φυτα, αυτα που σου ειπα + δυοσμο, ριγανη, θυμαρι και να ευωδιαζει το μπαλκονι σου, αλλα να μαγειρευεις κιολας με φρεσκα αρωματικα φυτα, μεγαλωμενα βιολογικα, αντι να αγοραζεις αποξηραμενα.

αν κανεις μια μικρη ψακτικη στο ιντερνετ, θα βρεις βιολογικα φαρμακα και βιολογικα λιπασματα για να μην βαζεις χημικα στα φυτα σου και να ειναι παντα ομορφα και υγιη...
    Όπα κατσε νομίζω τον βρήκαμε τον ειδικό.. Για πες βρε Ρέμεντυ. Θέλω ένα μικρό σε μέγεθος γλαστράκι, με κάποιο ωραίο λουλούδι ιδανικά, που να είναι εσωτερικού χώρου και μάλιστα να αντέχει και τη ζέστη γιατί θα είναι σε δωμάτιο με θέρμανση. Άμα είναι και λίγο ανθεκτικό ακόμα καλύτερα γιατί έχω ένα ταλέντο να ξεραίνω μέχρι και κάκτους.. Τι έχεις να μου προτείνεις?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Κύκνος View Post
    Καλημέρα Μαριλού!

Εγώ έχω μια χαμαιδωρέα στο δωμάτιο μου και σκέφτηκα να στην προτείνω, δες σ' αυτό το link αν σου αρέσει:

https://airplants.gr/product/chamaid...dorea-elegans/
    Κύκνε κι εσύ πες μου προτάσεις, μην ξαναγράφω το ίδιο, διάβασε το από πάνω μήνυμα που έγραψα στη Ρεμ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Marylou25 View Post
    Να πάτε και στην ανθοκομική Κηφισιάς για λίγες μέρες είναι ακόμα. Είναι πολύ ωραία:-)
    Θέλω να πάω αλλά σκέφτομαι και το διάβασμα.. Θέλω να αντικαταστήσω έναν βασιλικό που είχα και μου ξεράθηκε, δεν ξέρω τι επαθε, ισως δεν τον πότιζα αρκετα.. Κι αμα δω και μου αρέσει και τίποτα αλλο θα το πάρω.

«Χαλάλι σου βασιλικέ όσο νερό κι αν πίνεις γιατί το κάνεις άρωμα και μας το ξαναδίνεις».

Senior Member
    Quote Originally Posted by tony View Post
    Σκέφτομαι ότι θέλω να δω το γιατρό μου.........
    Τι έγινε φίλος? Όλα καλά?

Senior Member
    Quote Originally Posted by _Vassilis View Post
    Κύκνε κι εσύ πες μου προτάσεις, μην ξαναγράφω το ίδιο, διάβασε το από πάνω μήνυμα που έγραψα στη Ρεμ.
    Το διάβασα και νομίζω πως μια καλή κι όμορφη επιλογή είναι η καλαγχόη: https://www.mistikakipou.gr/kalancho...oogle_vignette

Πες μου πως σου φαίνεται...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Εγώ πάντως έχω μια Αουκούμπα και ένα φίκο Μπέντζαμιν και τα λατρεύω! Είναι αρκετά μεγάλα και εύκολα! Γενικά μου αρέσουν περισσότερο τα λουλούδια αλλά θέλουν πολύ ήλιο και πότισμα ρε γμτ.. Ξερένονται εύκολα γι΄ αυτό και δεν παίρνω.

Senior Member
    έχουν και αυτά τη χάρη τους, όμως αν σ' αρέσουν τα λουλούδια πάρε ένα και όσο κρατήσει :-)

Senior Member
    Όχι μωρέ, τα λυπάμαι να μαραίνονται... Ας τα έχουν αυτοί που μπορούν να τα φροντίσουν, καλύτερα δεν είναι από το να το πάρω και να το μαράνω! Κρίμα είναι!

Senior Member
    Quote Originally Posted by HarleyQuinn View Post
    Όχι μωρέ, τα λυπάμαι να μαραίνονται... Ας τα έχουν αυτοί που μπορούν να τα φροντίσουν, καλύτερα δεν είναι από το να το πάρω και να το μαράνω! Κρίμα είναι!
    εγώ το τόλμησα και πήρα 3 μικρά γλαστράκια και θα πάρω και άλλα τελικά, φτιάχνουν πολύ τη διάθεση και ομορφαίνουν και το μπαλκόνι :-)

Senior Member
    Πάρτε κάκτο σαν αυτό που πήρε ο Μπάμπης μπαμπουρας για την Ματίνα Μανταρινάκη που δεν μαραίνεται κι όλας!!

Senior Member
    Πάρτε κάκτο σαν αυτό που πήρε ο Μπάμπης
    μπαμπουρας στην Ματίνα Μανταρινάκη που δεν μαραίνεται κι όλας!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by _Vassilis View Post
    Τι έγινε φίλος? Όλα καλά?
    Καλά μωρέ αλλά έχω να τον δω 2 μήνες

Senior Member
    «Είμαι ένα πλάσμα εφήμερο, αδύναμο, καμωμένο από λάσπη κι ονείρατα. Μα μέσα μου νογώ να στροβιλίζουνται όλες οι δυνάμεις του Σύμπαντου. Θέλω μια στιγμή, προτού με συντρίψουν, ν’ ανοίξω τα μάτια μου και να τις δω. Άλλο σκοπό δε δίνω στη ζωή μου» Ασκητική, Ν. Καζαντζάκης

τον τελευταίο χρόνο και στην μέση ηλικία που βρίσκομαι πια, μου έρχονται θύμησες από τον πρωτο λογοτέχνη και τα πρώτα εκείνα βιβλία του που διάβασα και παραμένω ερωτευμένος με αυτά (από ότι διαπιστώνω).

Senior Member
    Quote Originally Posted by HarleyQuinn View Post
    Εγώ πάντως έχω μια Αουκούμπα και ένα φίκο Μπέντζαμιν και τα λατρεύω! Είναι αρκετά μεγάλα και εύκολα! Γενικά μου αρέσουν περισσότερο τα λουλούδια αλλά θέλουν πολύ ήλιο και πότισμα ρε γμτ.. Ξερένονται εύκολα γι΄ αυτό και δεν παίρνω.

το αντετοκουμπο, δεν ξερω τι ειναι. εμενα γενικα μου αρεσουν τα φυτα που εχουν λουλουδια που μυριζουν και τα αρωματικα φυτα, τα βρωσιμα φυτα(!) αν και δεν εχω βρωσιμα,, εκτος απο μερικα μυρωδικα... μονο λουλουδια που μυριζουν παιρνω ή κανενα πρασινο χωρις λουλουδια . με εκνευριζουν τα λουλουδια που δεν μυριζουν...